7. kolo
30.09.2023 13:30 CET
6 : 1
(3:0)

Reportáž

Oslavující Ollie Watkins (© AFP)

Aston Villa - Brighton & Hove Albion 6:1

Aston Villa porazila v sedmém kole Premier League na vlastním hřišti Brighton vysoko 6:1. Domácí odehráli fantastický první poločas, ve kterém už do 26. minuty zaznamenali tři trefy. Jejich hrdinou se stal Ollie Watkins, jenž si v utkání připsal hattrick. Anglický útočník potvrdil, že má Albion v oblibě, jelikož ve své kariéře nenastřílel žádnému jinému týmu více branek. The Seagulls se proti celku z Birminghamu dlouhodobě nedaří, jelikož jej neporazili již v sedmém klání v řadě.

Oba týmy patřily v dosavadním průběhu sezony k tomu nejméně předvídatelnému. Aston Villa byla na jednu stranu schopná prohrát v Konferenční lize ve Varšavě či v EFL Cupu proti Evertonu, tyto neúspěchy však zároveň proložila výhrou ze hřiště Chelsea. V ligové soutěži se jí obecně dařilo, ještě lépe na tom ovšem byl Brighton. Ten při cestě za průběžnou třetí příčkou překonal Manchester United nebo Newcastle a dosud jedinou porážku mu uštědřil West Ham.

Jako první o sobě dali vědět Racci, když ve skluzu zakončoval Ekvádorec Pervis Estupiňán, ten svou šancí však nakonec pohrdl. O otevření skóre se nicméně postarali domácí. Mezeru v defenzivě našel John McGinn, po jehož nahrávce centroval Matty Cash, a Watkins tak měl jednoduchou úlohu v podobě trefení odkryté části brány. Anglický útočník si následně po chybě v rozehrávce pohrál se svým strážcem a přízemní ranou na bližší tyč přidal další gól. Villans s aktivitou rozhodně nechtěli přestat a ještě před půlhodinou hry udeřili potřetí. Tentokrát si nepovedenou střelu Moussy Diabyho srazil do vlastní sítě Estupiňán.

Italský stratég Roberto De Zerbi provedl v poločase tři změny, což se projevilo hned vzápětí. Střídající Ansu Fati se v pokutovém území zorientoval nejlépe a téměř z brankové čáry pohotově zakončil. Lvi ale dokázali na kontaktní gól mladého Španěla odpovědět. Po hodině hry totiž zkompletoval hattrick Watkins, jehož parádním obloučkem našel fantasticky hrající McGinn. Navíc krátce před koncem utkání zatloukli poslední dva hřebíky do rakve Jacob Ramsey a Douglas Luiz.

Souboj dvou v posledních měsících velice atraktivně hrajících celků tak ovládla Aston Villa. Ta se v příštím kole představí 8. října na půdě Wolves, Brighton tentýž den přivítá Liverpool.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele