1. kolo
12.08.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů West Hamu (© AFP)

Souček přihrál West Hamu bod. Bournemouth se po Bowenově raketě vyburcoval ke srovnání

West Ham v prvním kole Premier League remizoval na hřišti Bournemouthu 1:1. Skóre duelu se měnilo až po změně stran, kdy po přihrávce Tomáše Součka ukázal svou genialitu Jarrod Bowen, jenž dělovkou zpoza vápna vymetl pavučinu v levé šibenici. Domácí ovšem našli v 83. minutě odpověď, když s kapkou štěstí srovnal Dominic Solanke. Celý duel odehrál i druhý český reprezentant v barvách The Hammers Vladimír Coufal.

Bournemouth neměl v minulém ročníku ideální start, i přes velké trápení se však nakonec dokázal zachránit. West Ham také nemohl brát loňskou ligovou sezonu jako úspěšnou, jelikož po celou dobu totožně bojoval o setrvání. Před startem Premier League navíc přišel o svou ikonu a klíčového hráče Declana Rice, jenž přestoupil za rekordní částku do Arsenalu. Kladiváři ihned začali hledat náhradu ve Scottu McTominayovi, o nějž měli zájem společně s Harrym Maguirem. Na první kolo však ani jednoho získat nedokázali.

"Kladiváři" praktikovali svůj osvědčený defenzivní styl i v nové sezoně, kdy vyčkávali na chyby domácího celku, který měl jasnou převahu ve statistice držení míče. Cherries však mohli jít do vedení právě po chybě v zadních řadách, jenže střela jednoho z útočníků skončila těsně vedle levé tyče. O chvíli později měl na noze gól Souček, jehož zakončení ve skluzu pouze rozzvonilo pravou tyč. Během první půle byli jednoznačně aktivnější svěřenci Andoniho Iraoly, jenže nebezpečnější byly protiútoky Hammers, které neměly daleko k úvodní brance utkání.

Nejlepší hráč Irons z loňské sezony Bowen byl i prvním střelcem nového ročníku, když po hloupé ztrátě míče v podání Joea Rothwella, svou silnější levačkou v 52. minutě vymetl levou šibenici. Odpovědět mohl krátce poté Solanke, jenže střílel z velmi nepříznivého úhlu, tudíž vybojoval pouze rohový kop. Krátce po uplynutí hodiny hry to zkusil z dálky Rothwell, ovšem orazítkoval břevno. Domácím měl pomoci ke zvrácení situace obrovský útočník Kieffer Moore, na nějž létal jeden centr za druhým. Hrdinou Bournemouthu se ale stal Solanke, ke kterému se míč šťastně odrazil od jednoho z obránců a po kličce na brankáře Alphonse Aréolu balon uklidil do prázdné brány.

Vyrovnaný zápas tak nakonec divákům vítěze nepřinesl. V příštím kole bude oba celky čekat těžký úkol. The Cherries změří 19. srpna síly s Liverpoolem, Kladiváři přivítají o den později Chelsea.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (1)

Přidat komentář
OnlyWHU

Škoda. Bod z venku se počítá, ale mohli jsme přivézt i tři. Tohle se dalo i bez Rice úspěšně dohrát, ale chyběly síly. V první půli jsme byli nebezpečnější a mohli rozhodnout. V závěru ale pomalu vyklízeli pažit a soupeř se skvělým Solankem nezaváhal. Nešťastník Suk byl u obou gólů, škoda jeho rány do vnitřní tyče. I rána Paquety mohla jít o pár centimetrů dovnitř. Po nekonečných tahanicích s posilami, které zřejmě nekončí, postavil Moyes to, co teď máme. Skvělý Coufal, Bowen, obrana i jistý Áreola. Dík Antoniovi, Emersonovi a Fornalsovi. K více bodům v podobných zápasech nám (musíme věřit) pomůžou posily. Musí jich být ale víc, než zatím Álvarez. Bude chvíli trvat, než se Maguire i Ward-Prowse zapracují, aby nám těch bodů ale neuteklo příliš. Nutně potřebujeme ještě silnýho hroťáka!!!! Koupit ho za všechny prachy, jinak budeme jaloví!!!! Takovej Solanke... :-). No a příště vydatně posílená Chelsea, to bude drsná zkouška! COY!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele