31. kolo
15.04.2023 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hee-Chan Hwang a Diego Costa (© AFP)

Wolves využili špatné formy Brentfordu, k dalšímu domácímu vítězství je dovedl veterán Costa

Fotbalisté Wolves zvládli 31. kolo Premier League, ve kterém na vlastní půdě porazili Brentford 2:0, a vůbec poprvé v sezoně tak vyhráli dva domácí duely v řadě. Rozhodující trefu zaznamenal již ve 27. minutě 34letý Diego Costa, pro něhož to byla první branka v dresu Vlků. I díky španělskému střelci se tak domácí posunuli v tabulce na 13. místo a vytvořili si již sedmibodový náskok na sestupové pásmo. Bees naopak potvrdili pokles formy, jelikož padli již potřetí za sebou.

Forma Brentfordu v posledních týdnech výrazně ztratila na lesku. Na Molineux Stadium dorazil s nelichotivou šňůrou čtyř duelů bez výhry v řadě, vyloupit doupě Vlků navíc nemělo být vůbec jednoduché. Ačkoliv Wolves na svém stadionu pravidelně střídali výhry s prohrami, v tomto kalendářním roce před vlastními fanoušky srazili například Liverpool či Tottenham, a o uplynulém víkendu také Chelsea.

Už ve třetí minutě se domácí fotbalisté málem radovali z úvodní branky, když se nebezpečnou střelou z velké vzdálenosti prezentoval Mario Lemina. Ránu gabonského záložníka však vytáhl nad břevno připravený David Raya. Španělský brankář poté zastavil i pokus Matheuse Cunhy, jenž naopak pálil po zemi z velkého úhlu. Hra se následně přelévala ze strany na stranu, o první gól se ale přece jen postarali ve 27. minutě Vlci. Centr Totiho z levé strany hřiště propadl až ke Costovi, který i díky velké dávce štěstí dostal míč nadvakrát do soupeřovy sítě.

Španělský útočník hrál s velkou chutí a pár minut po začátku druhé půle se dostal do dalšího zakončení. Míč letící k pravé tyči ale pohotově zastavil Raya. Hosté se následně snažili o vyrovnání, měli však výrazné problémy s přechodem přes soupeřovu defenzivu, která jim nedovolila žádnou výraznější příležitost. Byli to naopak domácí, kteří se v 69. minutě dostali do dvougólového vedení. Výbornou práci Matheuse Nunese zužitkoval Hee-Chan Hwang, jemuž stačilo doklepnout míč do odkryté sítě. Korigovat skóre mohl v 85. minutě Vitaly Janelt, jenž si našel centrovaný míč a vyslal nebezpečnou hlavičku do pravého dolního rohu. Tam byl ale včas připravený José Sá, a uhlídal tak další čisté konto.

Wolves se tak teprve podruhé v sezoně povedlo vyhrát dva ligové duely v řadě. V příštím kole se 22. dubna představí na hřišti Leicesteru, Brentford tentýž den přivítá rozjetou Aston Villu.

Autor: Livesport.cz / Marek Tomaštík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele