36. kolo
13.05.2023 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Anthony Martial (© AFP)

Man Utd blízko Lize mistrů, na Old Trafford porazil Wolverhampton

Man Utd vyhrál ve 36. kole Premier League 2-0 nad Wolverhamptonem. Svěřenci Erika ten Haga natáhli sérii bez prohry na domácím hřišti na 27 utkání v řadě a díky dalším třem bodům jsou nyní velmi blízko účasti v příštím ročníku Ligy mistrů.

V 8. minutě se do první vážnější šance dostal Antony, jeho technická střela k levé tyči však mířila o kousek vedle. Ve 27. minutě dostal Manchester United výhodu přímého volného kopu ze slibné vzdálenosti, Fernandesovu následnou střelu k levé tyči ale bez problému zlikvidoval Bentley. Ve 32. minutě sehráli hráči United krásnou kombinaci na jeden dotek, na jejímž konci stál zcela volný Martial, jenž už měl lehkou úlohu a uklidil balón do odkryté branky. Ve 36. minutě zajel do protihráče Casemiro a rozhodčí ihned vytáhl žlutou kartu.

Ve 42. minutě se po rohovém kopu propracoval k hlavičce Lindelöf, Bentley byl však v pozoru a hlavičku vyškrábl nad břevno.

Po přestávce začali lépe opět domácí, v 59. minutě Fernandes krásně přihrál patičkou Antonymu, ale ten střelu z hranice vápna poslal jen vedle pravé tyče. V 73. minutě vyhořel v obrovské šanci Sancho, nejdříve si kličkou položil jednoho z obránců, jeho následný pokus k levé tyči ovšem fantasticky zlikvidoval Bentley. V 82. minutě se anglický brankář vyznamenal znovu, tentokrát vyrazil střelu Casemira, jenž kousek za vápnem zacílil k pravé tyči. V 85. minutě se do dobré šance probíjel ze strany Traoré, ale jeho přihrávku na malé vápno zblokoval jeden z pozorných obránců United.

V 94. minutě se domácí dočkali podruhé, Garnacho se po přesné přihrávce ocitl v samostatném úniku a střelou k pravé tyči zvýšil na 2-0. Man Utd prodloužil svou domácí sérii na 27 zápasů bez prohry a opět se přiblížil Lize mistrů. V dalším kole United zavítají na půdu Bournemouthu, zatímco Wolverhampton se představí v domácím zápase proti Evertonu.

Autor: Jan Keňo / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele