23. kolo
11.02.2023 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Solomon March (© AFP)

Sánchezova hrubka stála Brighton vítězství. Crystal Palace vybojovalo tradiční výsledek

Crystal Palace obralo ve 23. kole Premier League o body silný Brighton, se kterým na domácím hřišti remizovalo 1:1. Střelecky tiché první dějství prolomil po hodině hry Solly March, jenž se za Racky efektně prosadil z voleje. Orlům k vyrovnání výrazně pomohl gólman Robert Sánchez, jemuž po snadném zákroku vyklouzl z náruče míč, který do odkryté sítě dorazil James Tomkins. Týmy tak již popáté z posledních sedmi ligových setkání odešly s remízou přesně po gólu na každé straně.

V lepším rozpoložení zajisté do zápasu vstupovali hosté z Brightonu, kteří i v součtu s FA Cupem neprohráli posledních šest utkání v řadě, v pěti z nich navíc brali rovnou výhru. Crystal Palace naopak dohromady šestkrát včetně poháru nevyhrálo, dvakrát si sáhlo maximálně na remízu. V tabulce tak oba sobotní soupeře dělilo pět příček.

Brighton držel od úvodu taktovku zápasu a první zajímavější šanci měl v 19. minutě. Alexis Mac Allister si potáhl míč na hranici šestnáctky a vypálil do pravé části branky. Gólman Vicente Guaita však dobře mířený pokus pokryl. Po půlhodině hry se už ovšem domácí síť rozvlnila po technické střele Pervise Estupiňána. Radost hostům ale po delším zkoumání překazil kvůli ofsajdu videorozhodčí, a skóre tak zůstalo bezbrankové.

Racci vlétli aktivně i do druhé půle a nedělalo jim příliš problém nacházet díry v defenzivě. Jednou takovou se v 55. minutě prohnal Deniz Undav, své přízemní střele však nedal patřičnou razanci, a stala se tak pro Guaitu pochoutkou. Brighton po několika nebezpečných šancích konečně skóroval v 63. minutě. Estupiňán našel nadýchaným centrem na zadní tyči Marche, který míč z voleje umístil přesně pod břevno. O chvíli později však Orli kontrovali. Tomkins využil hrubky hostujícího gólmana Sáncheze, kterému při jednoduchém zákroku vypadl balon z náruče, a hlavičkou zakončil do odkryté sítě. Albion už chybu svého brankáře do konce duelu neodčinili.

Utkání tak skončilo remízou. Crystal Palace v příštím zápase nastoupí 18. února na hřišti Brentfordu, Brighton zase vyzve doma Fulham.

Autor: Livesport.cz / Martin Janeček

Komentáře (1)

Přidat komentář
Naseroslosos23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele