5. kolo
18.09.2016 15:15 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Southampton navzdory mizerné koncovce porazil Swansea 1:0

Po čtvrtečním triumfu nad pražskou Spartou se hráčům Southamptonu podařilo prodloužit vítěznou šňůru, když na domácí půdě zaslouženě triumfovali nad Swansea. Konečný výsledek 1:0 přitom vůbec neodpovídá průběhu utkání, které měli Saints jasně ve své režii a nebýt příšerného zakončení, mohli svému velšskému sokovi snadno nasázet daleko více branek.

Lépe do utkání vstoupili domácí, kteří si první velkou šanci vypracovali po třinácti minutách. Redmond vyřešil přímočarý útok ideální přihrávkou na volného Longa, avšak irský útočník si s křižnou ranou z kroku na Lukasze Fabianského nepřišel. Tři minuty nato Long pro změnu zastal roli nahrávače, avšak jeho kvalitní centr z levé strany poslal nabíhající Davis pouze nad břevno.

Domácí fanoušci se pak po zákroku Fernándeze na Longa dožadovali odpískání pokutového kopu, jenže rozhodčí Mike Jones místo toho ukázal útočníkovi Saints žlutou kartu za nafilmovaný pád. Když pak se svými střeleckými pokusy neuspěli ani Redmond s Clasiem, odcházelo se do kabin navzdory jasné převaze Southamptonu za bezbrankového stavu. Zvláště Redmondova šance po perfektní akci Tadiće si zasloužila průlom skóre, jenže anglický mládežnický reprezentant tváří v tvář Fabianskému z hloubi pokutového území trestuhodně přestřelil.

Po změně stran již na trávník nenastoupil krajní bek Swans Kingsley, jehož vyřadily ze hry žaludeční potíže. Doleva se tak přesunul Kyle Naughton, zatímco pravou stranu dorazil obhospodařovat Angel Rangel. Právě Naughton hned po dvou minutách musel na poslední chvíli zabránit gólové dorážce Longa, neboť převaha Saints pokračovala tam, kde skončila na konci první půle. Když pak domácí konečně dostali míč do sítě skrze kvalitní průnik dua Clasie - Redmond, zastavil je pro změnu zdvižený praporek čárového rozhodčího. Opakované záběry přitom ukázaly, že někdejší forvard Norwiche byl při svém náběhu na úrovni ofsajdové linie.

Kýžený průlom skóre měl na kopačce střídající Charlie Austin, jemuž na přední tyč předložil krásnou centrovanou pobídku Ryan Bertrand. Ke zmaru domácích však míč pouze proletěl napříč pokutovým územím a zapadl vedle Fabianského levé tyče. Další neproměněnou příležitost si připsal Oriol Romeu, jehož hlavička z rohového kopu se od země odrazila příliš vysoko. Ve dvaašedesáté minutě se již ze zápasu stala takřka groteskní záležitost, kdy další tutovku Austina po přízemním centru Redmonda zastavilo břevno.

Sotva dvě minuty nato se už Saints konečně a zcela zaslouženě dočkali. Tadićův centr z pravé strany si proklestil cestu až na zadní tyč k nezastavitelnému Austinovi, jenž tentokráte nic neuspěchal, zpracoval si míč na hrudi a k úlevě Clauda Puela zavěsil suverénně míč do sítě. Anglický útočník se záhy mohl zapsat na listinu střelců i podruhé, ovšem tentokrát si na Fabianského nepřišel.

Až v závěrečné dvacetiminutovce se ke slovu dostali i do té doby strádající hosté. Zvláště skrze rychlonohého Montera, jenž nastoupil v šestašedesáté minutě, Swansea několikrát podnikla nadějný protiútok, ovšem ohrozit brankáře Forstera se velšskému celku přesto nedařilo. Pomoci s tímto neduhem přišel v jednaosmdesáté minutě debutující Borja Bastón, letní rekordní posila z Atlétika Madrid. Největší a nakonec také jediná šance na srovnání ovšem připadla Gylfimu Sigurdssonovi, jehož přízemní ránu musel Fraser Forster vyrážet s vypětím všech sil.

Závěr zápasu včetně čtyřminutového nastavení si již Southampton pohlídal a bere tak zasloužené tři body za vítězství 1:0. Podobná nemohoucnost v koncovce však Saints může v dalších zápasech notně mrzet, zatímco Swansea má po dnešním ubohém výkonu rozhodně o čem přemýšlet.

Autor: Martin Kantor

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 1

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Noustress

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele