11. kolo
06.11.2016 15:15 CET
6 : 1
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Watford FC 6:1

Nadvládu v Premier League uzurpoval po jedenácti kolech Liverpool! Ten nedělní klání prakticky rozhodl už v první půli, v níž se hostům navíc zranil Huerelho Gomes. Série tří čistých štítů tak svůj konec prožila vskutku krutě, zatímco domácí se na první příčce osamostatnili výkonem mistrovsky stylovým.

Hned z úvodu nepřehlédnutelná převaha na míči pro Reds neměla v první čtvrthodince na nebezpečí před oběma vápny vliv. K první obrovské šanci se tak Leiva dostal spíše náhodou, když k němu na zadní tyč propadl Milnerův centr z rohového kopu a osamocen na malém vápně měl otevřít skóre. Gomes byl však na zemi bleskurychle a parádním zákrokem Lovrenova náhradníka nepotěšil.

Brzy poté se brilantním zpracováním zbavil obránce Coutinho, mezi tři tyče však prudkou ránu neumístil stejně jako následně po jeho přihrávce za obranu Firmino. Nabuzení domácí cítili, že defenzíva Watfordu není ve své kůži a toužili po rychle získaném náskoku. Milner tak měl vzápětí na kopačce svůj letos první gól ze hry, když si parádně narazil do vápna s Canem, Gomes ovšem včasným vyběhnutím střelu zpomalil a Kaboul uklidil balón na roh.

Ten rozehráli Reds nakrátko a následný centr do míst pokutového kopu našel Sadia Maného, jenž přesnou hlavičkou nedal brankáři šanci. Uplynuly pouhé tři minuty a míč před šestnáctku dostal od Firmina právě asistující Coutinho, ten se i napodruhé nerozpakoval a poslal balón pod nohami Kaboula do sítě za překvapeného Gomese. Ten si navíc přivodil zranění pravé nohy a do branky tak nuceně musel Pantilimon.

Sotva protažený Rumun udržel své čisté konto jen deset minut. To domácím stačily od výkopu Kariuse pouhé tři dotyky, aby se k centru od pravé lajny dostal Lallana, který na zadní tyči oslovil Emreho Cana, jenž hlavičkou do protipohybu brankáře zasadil třetí hřebík do rakve nadějí hostů. Náhradník mezi třemi tyčemi měl přitom ještě hodně práce, aby stav před přestávkou nebyl ještě tragičtější, když Milner svůj přímý kop z nevýhodného úhlu zatočil na bližší šibenici.

"Druhý poločas bude pokračovat ve stejném duchu," zahlásil krátce po změně stran Coutinho jedovatou střelou, jež proletěla kolem levé tyče. A hned dvojitého potvrzení pravdivosti jeho slov se divákům dostalo ještě před uplynutím hodiny hry.

Nejprve navedl do šestnáctky odvrácený přímý kop Lallana, který přihrál na malé vápno Firminovi, a ten už umisťoval balón do prázdné. Vzápětí pak úspěšný střelec obdobným stylem poslal nabídku k druhému zásahu Manému. Neodmítl.

Alespoň čestnou trefu - nic víc si fanoušci hostů přát nemohli, to by však nesměl být proti Karius. Ten si pětadvacet minut před koncem poradil jak s parádní ranou zpoza vápna od Capouého, tak chytrou tečí Britose po přímém kopu. Tlak hostů ale neustával, brzy už Karius potřeboval i kus štěstí, když se před ním zjevil osamocený Capoue a nechybělo mnoho, aby míč mezi nohami brankáře procedil až za brankovou čáru.

Odměna za deset minut snahy i trest za naprosto mrtvolný výkon v defenzívě domácích nakonec přeci jen přišly. Balón i čas dostal ve vápně Janmaat a tvrdou ranou po zemi sebral Reds letos druhé čisté konto. Na druhé straně chtěl svůj podíl na úspěchu i střídající Sturridge, prvně však rozezněl brankovou konstrukci, v další velké šanci zamířil přímo do Pantilimona.

Nejkrásnějí ránu si schoval na 88. minutu, kdy z dvaadvaceti metrů vyslal technickou střelu ke vzdálenější tyči a brankář jen konečky prstů vyškrábl na další břevno. To už si svůj ligový debut prožíval Ovie Ejaria a byl tak svědkem dalších dvou parádních zákroků Pantilimona proti pokusům Sturridge. Ten poslední pak alespoň dokázal uklidit za bezmocného brankáře další střídající hráč, Wijnaldum a nechal tak zavzpomínat na sedm let starý duel s Hullem, kdy naposledy slavili domácí na Anfield Road šest branek.

Autor: Josef Gvoždiak / bbc.com, espnfc.com

Komentáře (16)

Přidat komentář
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 nebo 6:1

Reagovat
smazaný uživatel

B je správně

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Tento rok bude souboj o titul hodně vyrovnaný, ze stávající vedoucí čtyřky si myslím, že odpadne jen Arsenal.

Tip: 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 hlavně tři body LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra domacich a 1 misto pre Live

Reagovat
syraLFC

jdem si pro titul :D

Reagovat
Beči

Takhle se hraje o titul Jen tak dál, jsem strašně rád že toho Kloppa máme

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele