20. kolo
01.01.2015 16:00 CET
2 : 2
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Leicester City 2:2

Liverpool v domácím prostředí potřetí za sebou remizoval, přestože po poločase vedl již 2:0, o což se zasloužil dvěma proměněnými penaltami Steven Gerrard. Druhá půle však patřila sympaticky hrajícím Foxes, kteří zásluhou slepených gólů Nugenta a Schluppa z 58. a 60. minuty vyrovnali.

Kdo by před duelem neviděl tabulku, rozhodně by při pohledu na poslední výkony Leicesteru netipoval, že se jedná o poslední tým Premier League. Foxes zahrozili na Anfield Road hned po dvou minutách, když po standardní situaci orazítkoval Riyad Mahrez tyč Mignoletovy svatyně. Alžírský reprezentant se neradoval ani za dalších deset minut, neboť po Schluppově centru z levého křídla z nějakých jedenácti metrů přestřelil.

Liverpool udeřil z takřka první nebezpečné akce. Sterlingovu přihrávku zastavil skluzující Morgan pouze rukou a hlavní sudí Mike Jones odpískal pokutový kop. K němu se postavil tradiční exekutor kapitán Steven Gerrard a přes maximální snahu Hamera otevřel skóre. Vyrovnat mohl aktivní Mahrez, jehož tečovaný přímý kop skončil těsně nad.

Ještě před odchodem na poločasovou přestávku domácí navýšili svůj náskok. V šestnáctce tentokrát zahrál rukou Simpson a rozhodčí opět neváhal ukázat na penaltový puntík. Gerrard tentokráte zvolil opačný kout brány než poprvé a poslal Reds do dvougólového trháku.

Také do druhého dějství vstoupili aktivněji fotbalistů Leicesteru a byli za to po zásluze odměněni. Družině Nigela Pearsona se povedlo vyrovnat během dvou minut. Nejprve pas Jamese sklepl Vardy Davidu Nugentovi a ten skvělou střelou z halfvoleje rozvlnil síť. Za chviličku si přebral Jeff Schlupp Mahrezovu přihrávku skvěle do prostoru, aby pak levačkou z 18 metrů překonal marně se natahujícího Mignoleta.

Závěrečná čtvrthodina nabídla atraktivní podívanou, akce střídala akci. Dokonat obrat mohl Nugent, ovšem Sakho na poslední chvíli jeho pokus zastavil. Na druhé straně měl dvě příležitosti střídající Fabio Borini, avšak jednou mířil nad a pak se mu do cesty připletl spoluhráč Marković. Italský útočník si poté ještě zkoušel vymodlit penaltu po kontaktu s Morganem, třetí jedenáctku pro domácí už si ale hlavní arbitr odpískat netroufl.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
Infernoqt

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester je trápny, to musíme dať a snaď sa konečne rozstrieľame Tip: 4-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
LokoLFC

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers out Nedokážem zahrát slušně dva zápasy po sobě.

Reagovat
vanGomm

Další "100%" zápas,jak tu občas někdo napiše.Minule tohle udělal Manch City.Je zajímavé,jak se ti favorité v těchto "kotrmelcích"téměř pravidelně střídají kdopak bude nařadě příště?Nebo se v jiným pořadí začne další kolečko?

Reagovat
smazaný uživatel

Takže to dělají schválně, aby udrželi dojem nejvyrovnanější top ligy světa, nebo je PL skutečně tak vyrovnaná.

Reagovat
vanGomm

Schválně asi ne,ale stejně by mě zajímalo,proč se tohle stává a neustále opakuje a nejen v PL.Chápu a je mě jasné,že se to bez překvapivých výsledků nikdy nebude,ale že jich je tolik?A že by byla ta PL tak vyrovnaná?To asi sotva.To by nebyl po 20 kolech od obou pólů rozdíl 32 bodů.

Reagovat
smazaný uživatel

No ono ze zkušeností z let minulých už je docela velký pravidlo, že v obdobích svátku je v PL jedno překvapení za druhým...po té co jsem vždycky nasraně trhal tikety jsem začal sázet proti favoritům a o svátcích pravidelně alespoň jedna docela pěkná výhra

Reagovat
smazaný uživatel

V LM ostuda a v PL taky hamba Rodgers by mel skončit.

Reagovat
Melda

Zápas jsme neviděl, takže mám dotaz.Hráli jsme tak zle, nebo Leicester podal sezónní výkon?

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool je slaboučkej a Sterling to tam sám neuhraje....škoda no, ale pokud nepřijde nějaké jméno, tak to bude na konci sezony velká bída.....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele