28. kolo
01.03.2014 16:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Hughes navázal na Pulisovu tradici a setnul další hlavu favoritovu

Ani neúčast Tonyho Pulise na lavičce Stoke nic nezměnila; vzorec zůstal stejný. Arsenal dál čeká na svou teprve druhou výhru na Britannia Stadium, kde tentokrát po nezáživném průběhu prohrál poměrně zaslouženě 0:1. Skórovat dokázal akorát Walters ze značky pokutového kopu.

Leckdy se stává, že se zápasy sice rozjíždějí pomalu, jakmile se ale hráči dostanou do tempa, mají se nakonec k světu. Tenhle duel nebyl tím případem; nasadil k hodně nízké úrovni a tam také po celou dobu zůstal. Na hrací ploše se to klasicky řezalo a biti (ovšem prakticky výhradně v rámci mezi) byli tentokrát takřka výhradně Gunners.

To docela dobře platilo i pro region gólových (polo)šancí. Tu první si totiž víceméně vytvořili domácí, když Walters ve velmi těsném (a odmávaném) ofsajdu hlavou velmi těsně minul pravou tyč Szczesného klece po Arnautovićově centru. Jinak se zápas zkrátka dlouho odvíjel v režimu největší opatrnosti a s míčem paradoxně více operovali Potters, zatímco favorit zpravidla kazil ještě dříve, než se vůbec stihl dostat k vápnu soupeře.

Vrcholem Arsenalu pak v první půli málem zůstaly dvě nesmělé hlavičky Girouda. Teprve ve 32. minutě měl Podolski zacílit na bránu v zajímavé pozici na levé straně a první lehčí zákrok si nakonec Begović připsal až ve 43. minutě, kdy Cazorla ignoroval lépe postaveného Podolského, a raději sám levačkou donutil jít bosenského brankáře prvně na zem.

Na první velkou šanci zápasu si diváctvo muselo počkat až do 53. minuty, a nebylo náhodou, že se o ni postarali domácí. Adamovi se docela výjimečně povedla standardní situace, avšak Crouch už nezvolil dobrý "prostředek" k zakončení situace. Přecenil totiž své dlouhé nohy a po poměrně vysokém balonu se natahoval právě jimi, místo aby obyčejně hlavičkoval.

O něco později se urodila rovnou slepená dvojice zajímavých příležitostí Potters. Nejprve Szczesny kočičím skokem posouval mimo bránu Waltersův hlavičkovaný projektil, posléze Cameron málem vytěžil maximum z mizerného rohového kopu. Jeho rána vnějším nártem se rozhodně měla vejít do vymezeného prostoru.

Stoke ovšem nemusel smutnit, dalšího skalpu velkoklubu se přeci jen dočkal, i když mu k tomu musela pomoci až nešikovnost Koscielného ze 75. minuty. Tehdy francouzský zadák takřka volejbalově "zasmečoval" z Waltersova centru a sám irský fotbalista - na puntíku zpravidla tolik rozpačitý - se tentokrát nemýlil.

Vzápětí se už Stoke menšímu tlaku aspiranta na titul docela v pohodě ubránil. Oxlade-Chamberlain sice herní projev Arsenalu notně pozvedl, nicméně po jedné z jeho výtečných akcí Sanogo akorát ze záklonu hrozivě přestřelil. A jindy už se Gunners k pořádné možnosti vyrovnat neprodrali...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

sorry ale se stoke nebude hrát United

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

no já bych se tak nesmál

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Stoke doma neprehrá

1:1

Reagovat
justcall

Nebude.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele