7. kolo
06.10.2013 14:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Southampton zdolal Swansea a už je čtvrtý!

Ve fantastických výkonech pokračuje Southampton, který porazil na vlastním stadionu Swansea 2:0, dostal se v tabulce zpět před Manchester City a minimálně na pár hodin se bude hřát na příčkách zaručujících postup do Ligy mistrů. Rozhodující branku vstřelil už v devatenácté minutě Lallana, vítězství Saints pak v závěru pojistil střídající Jay Rodríguez.

Vyrovnaný duel začal oboustranně opatrně, oba týmy vystupovaly z dobře zformovaného obranného bloku jen zřídka. První střelu utkání si v páté minutě připsal hostující záložník Shelvey, jeho pokus však neměl šanci na úspěch. Soton odpověděl spoluprací ofenzivní dvojice Lambert - Osvaldo, kdy první jmenovaný vymyslel krásnou kolmici, Osvalda ale dokázal ubránit dobře pracující Chico.

Devatenáctá minuta už přinesla úvodní gólový úspěch zápasu, a k radosti domácích příznivců to byli Saints, kdo otevřel střelecký účet. Lallanův první centr byl ještě obranou Swans odvrácen, ovšem Schneiderlin vyhrál souboj pro Davise, ten posunul míč zpět ke kopačkám domácího kapitána a Lallana pravačkou propálil Vorma. Domácí středopolař mohl brzy přidat i druhý zásah, tentokrát ale nedokázal zamířit přesně.

Po pětadvaceti minutách hry se Swansea výrazně vzpamatovala a i ona si vypracovala dvě velmi dobré příležitosti ke vstřelení gólu. Nejprve se po centru Rangela a zakončení Michua blýskl fantastickým zákrokem Boruc, jen o minutu později pak navíc polský brankář zlikvidoval i nebezpečnou ránu Shelveyho. Lambert na druhé straně umístil svůj volný přímý kop téměř ideálně, Vorm se však vymrštil ke své tyči a balón dokázal srazit na roh. Jinak byla ovšem Swansea lepším týmem, Wilfriedův pokud z otočky zlikvidoval připravený Boruc, a když už hosté konečně strážce svatyně Saints pokořili, zastavila Dyera od gólové radosti tyč.

V samém závěru úvodního dějství měl pak ještě jeden gól na hlavě Wilfried, Boruc ale ani v tomto případě nekapituloval. Po pauze si musel gólman Southamptonu poradit i s pokusem Shelveyho, Bony s Michuem pro změnu pálili nepřesně. A když domácí přečkali všechny gólové možnosti soupeře, udeřili v závěru podruhé a pojistili si tak tříbodový zisk. Nejprve sice ještě Wanyamovi vzala gólovou radost píšťalka sudího, jenž posoudil předešlý souboj Lovrena s Chicem jako faul prvního jmenovaného, ve třiaosmdesáté minutě už se však Soton dočkal.

Po dlouhém nákopu přečkal střídající Jay Rodríguez souboje s Chicem i Amatem, stoperská dvojice Swansea ho svými zmatky nakonec pustila až do zakončení a domácí útočník se levačkou nemýlil. A když pak střely Bonyho a Caňase brankou neskončily, bylo jasné, že si Southampton připíše po vydřeném vítězství nad Swansea tři body.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (5)

Přidat komentář
M1ck0

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 1 - Lambert - Michu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele