25. kolo
08.02.2014 16:00 CET
2 : 2
(2:2)

Reportáž

Přestřelka v první půli přidělila Southamptonu i Stoke po bodu

Tentokrát sice Begović gólově Boruće nepřekonal, přesto se v Southamptonu děly velmi zajímavé věci. Diváci na St. Mary’s viděli hned čtyři góly, po dvou na obou stranách. Domácí dvakrát vedli, skóre otevřel Lambert, jehož podpořil v závěru druhým gólem Davis. Potters se ale v obou případech podařilo vyrovnat - postarali se o to Odemwingie a Crouch.

V utkání Southamptonu a Stoke City by čtyři góly v síti čekal málokdo, natož pak když se vešly už do prvního poločasu. Velmi kovatelné úvodní dějství načal už po šesti minutách parádně kopnutým přímým kopem Rickie Lambert. Kopal jej sice z boku vápna, přesto dokázal vymést šibenici Begovićovy branky.

Zdvojnásobit vedení Sotonu mohl Nathan Clyne, jenž po pasu Davise postupoval sám na bránu, ale tentokrát byl bosenský gólman stoprocentní. To pravé střelecké tak diváci ochutnali až v závěru první půle. Kýženého vyrovnání se hosté dočkali osm minut před přestávkou, když hvězda minulého kola Charlie Adam našel v uličce Petera Odemwingieho, jenž se tváří v tvář Borućovi nemýlil.

Už dvě minuty nato ovšem vrátil Southamptonu vedení Steven Davis - gólem skončila jeho lehká teč po centru pravé strany. Zásluhou dlouhána Petera Crouche se však do kabin přece jen odcházelo za stavu vyrovnaného. Angličan využil své centimetry po rohu Adama a hlavou překonal Boruće podruhé.

Kdo se do druhého poločasu těšil na obdobnou podívanou, odcházel ze stadionu či obrazovky zklamaný. Šancí pramálo, a přestože Southampton tlačil mermomocí tři body k sobě, nevyšlo to. Dvě největší šance si domácí vypracovali krátce po přestávce a chvíli před konce. Jay Rodriguez i Morgan Schneiderlin však branku těsně minuli a Stoke si kýženou remízu z jihu Anglie nakonec odvezl.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten hustý dážď hral pre Stoke, Soton nemohol plne využiť svoju kombinačnú hru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele