9. kolo
26.10.2013 16:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Norwich opětovně zklamala gólová produkce

Po Hullu a Aston Ville přichází další zklamání spojené s enormní impotencí ofenzivní vozby Norwiche. Fanoušci Kanárků už počtvrté přihlíželi bezradnému útoku, který si sice vytvořil několik šancí, neproměnil však vůbec žádnou. Dnes i díky výkonu exnorwichského brankáře Davida Marshalla, jenž ukázkově umlčel kritiky po duelu s Chelsea...

Cardiff začal relativně aktivně, co se útočení týče, drtivou většinu utkání ale strávil odvoláváním se na Marshalla, potažmo mizernou koncovku soupeře. Vlastně ihned poté, co se Campbell před Ruddym nedostal k prodlužovačce od spoluhráče a Caulker nikým neotravován z parádní pozice nehlavičkoval přesně, tedy Bluebirds přepustili taktovku do rukou Canaries.

Ti na sebe poprvé upozornili hned záhy, když Olsson zleva centrem pobídl Marshalla ke skoku a odklonění balonu přesně na kopačky Snodgrasse. Ten už ovšem za zadní tyčí poněkud zpanikařil a z nereálné pozice se snažil okamžitě trefovat prostor mezi třemi tyčemi. Mimoto průběhu úvodní části dominoval kráter ve středu pole, který vytvářela líná záložní řada Cardiffu a kterého rád využíval pilný střelec Howson (Marshalla prověřil po zemi i vzduchem), případně neustále driftující Pilkington s nebezpečně hlavičkujícím Martinem.

Ať už průběh zápasu obecně vypadal jakkoliv, největší šanci poločasu měl na svědomí Cardiff a "obvyklý podezřelý" nedávné doby Jordon Mutch. Ten měl na malém vápně hravě těžit z perfektní práce Odemwingieho s přihrávajícím Campbellem, ovšem Ruddymu se bůhvíjak podařilo zasáhnout. Mutch si již zřejmě myslel, že skóroval, Ruddy ale na zemi patrně bradou odvrátil balon do bezpečí.

Jinak ale dál platilo, že měli Canaries jasně navrch; což se jali potvrzovat zejména ke konci prvního aktu, kdy se za Marshallem dokonce i rozezněla levá tyčka, a de facto napříč celým druhým poločasem. Na jeho začátku hrál Caulker rukou, když blokoval Hooperovu střelu a náhodou se potkal s balonem odraženým od země. A Hooper byl nebezpečný i jindy - zajímavě se proti několikanásobné přesile prosadil k nebezpečné hlavičce po rohu a efektivní mohl být rovněž v roli nahrávače, kdyby na jeho Marshallem odkloněný pas dosáhl Pilkington.

Hrdina utkání David Marshall se postupem času ocital pod čím dál vytrvalejší palbou protivníků, přičemž leccos mířilo nad břevno a leccos i tím správným směrem (jako např. Redmondova rána). Mackay mezitím reagoval dvojím posílením obranného valu, který se také záhy bránil spíš čím dál lépe než hůře. Tak jako tak si ještě Norwich pro úplně závěrečné sekundy schoval jeden pořádný závar, který zahájil Fer hlavičkou z ideální vzdálenosti přímo do Marshalla; a k vysněnému cíli jej vzápětí nedotáhli ani Elmander s Martinem.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Flamex

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele