1. kolo
18.08.2013 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Chelsea FC - Hull City 2:0

Pohoda, klídek. Chelsea v letním nedělním tempu porazila na domácí půdě Hull City 2:0, o což se zasloužila čistě v první půlhodině hry. Zbytek utkání už prakticky jen dohrávala, druhá půle nabídla prakticky vyrovnanou podívanou. Nakonec však góly Oscara a Lamparda na tři body stačily, to navíc ještě kanonýr s číslem 8 na zádech neproměnil pokutový kop.

Po krásném přivítání Josého Mourinha se jako první pustil do Tigers Kevin De Bruyne, jehož rána však mířila nad. A už v páté minutě měli fanoušci velký důvod k radosti. Krásná akce Chelsea před vápnem nakonec vyústila ve vysoký míč na Torrese do vápna, kde jej naprosto nesmyslně sestřelil pěstí brankář Hullu McGregor. Jindy neomylný exekutor Frank Lampard, který předtím celou akci skvělým tacklem založil, ovšem na skotského gólmana nevyzrál.

Chelsea měla jasně navrch, ale dlouho ji něco chybělo. Hazard ani nadvakrát nedokázal vystřelit v dobré pozici na bránu, Oscar chvíli nato pálil těsně vedle. Výbuch radosti vypukl na Stamford Bridge až ve třinácté minutě. Akci Hazarda vyšperkoval perfektním pasem na Oscara Kevin De Bruyne a mladičký Brazilec se sám před brankářem nemýlil - 1:0. Už za dvě minuty to po další okulahodící "ťukačce" mohlo být 2:0, ale Lampard po Hazardově příhře znovu ztroskotal na McGregorovi.

Po klidnější pasáži, následované střelou De Bruyneho nad, přišla konečně chvíle Franka Lamparda. Do třetice již McGregora pokořil a bylo to nádhera. Torres vybojoval na Chesterovi přímý kop zhruba 25 metrů před brankou a nejlepší střelec historie Chelsea stojící míč fantasticky napálil pod břevno - 2:0.

Blues se pak snad dvougólovým vedením uspokojili a nechali Hull dostat se do hry. Ta se vyrovnala, v závěru poločasu pak dokonce Tigers soupeře zavřeli před vápnem. Z mírného tlaku však nic nevytěžili a mohli děkovat Alanu McGregorovi, že jdou do kabin za stavu 2:0. Skot v nastaveném čase nejprve znovu vychytal Lamparda, a pak si nadvakrát skvěle poradil i s hlavičkou Ivanoviće. Při druhé akci poprvé zaúřadovalo jestřábí oko, když balón překročil brankovou čáru jen svojí polovinou.

Druhá půle nenavázala na divoký závěr té první, nýbrž na střední pasivnější pasáž. Rozčeřil ji až po deseti minutách De Bruyne, který ovšem svou střelou bránu netrefil. Podobně si vedl o minutu později Oscar. Taky Hull se osmělil k první střele, po hodině hry zkusil štěstí Koren. Větší závar přišel vzápětí, kdy dost možná gólovou ránu zblokoval na poslední chvíli Lampard. To se událo krátce poté, co Brady rukama evidentně zpracovával Ivanoviće ve vápně, sudí si však druhou penaltu odpískat neodhodlal.

Hull byl na koni, hlavičkou nebezpečně zahrozil Curtis Davies, naštěstí pro Chelsea mířil doprostřed brány. Měřidla neměl seřízená ani střídající André Schürrle, jenž zboku postupoval sám na McGregora, ale při pokusu o přehození přestřelil branku. Do hry se na pět minut plus nastavení podívala i další letní posila Marko van Ginkel, stejně jako obě akvizice z Tottenhamu na druhé straně. Závěrečná část zápasu Hullu vyšla s Livermorem a Huddlestonem o mnoho lépe, na body, ba ani gól ti ovšem nestačilo.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

No tesim se jak bejk, na Moua a celkove. Hull bude kousat, prosli si peknou pripravou ale Peta by si mel udrzet nulu hned nazacatek a takova startovni vyhra 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:1

Reagovat
bafpasak

4:1

Reagovat
HullCity

Konečně je Hull po dlouhých 3 letech zpátky v PL,kam podle mě patří,což by nemělo nikoho šokovat,když jsem jejich velký fanda už od roku 2006!Posily jsou promyšlené,nekoupili jsme nikoho za zenitem,jen hladové hráče,co se chtějí v nejvyšší soutěži ukázat.Myslím si,že by z toho záchrana být mohla,ale první 3 kola tomu nejspíš napovídat nebudou,když venku hrajeme proti Chelsea a Man City...nebudu naivní,je mi jasné,kdo je favoritem a kdo na 99% vyhraje,ale doufat budu alespoň v příznivé skore,třeba 2:0 nebo 3:1,hlavně ne nějaké extrémy typu 5-7:0,to by na začátek sezony nebylo dobré.Sestavu vidím na 4-3-3,protože jsme s tím hráli celou přípravu,akorát se to jistě během zápasu bude měnit,protože asi sotva budeme hrát se 3 útočníky po celý zápas.

Tip na sestavu:McGregor-Elmohamady,Chester,Davies,Figueroa-Brady,Boyd,Koren-Aluko,Graham,Sagbo.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že Huddlestone zatím nenastoupí v základu?

Reagovat
HullCity

Nic moc teda...hráli jsem lépe až ve 2.poločase a to také proto,že Chelsea nás nechala,ale my nebojujeme o záchranu s Chelsea,to zápas proti Norwichi bude daleko důležitější!

Reagovat
hradec

Jak si se dostal PLEASE k fandění Hullu? Jinak promin' za tip, ale jsem doživotní fanoušek Blues. Tigers přeju, aby se jim časem povedlo dostat se do Evropy, jak si přeje majitel Assem Allam. Bude záležet na tom, jestli se letos udrží a budou se potom moci etablovat v BPL, což by v případě úspěchu přivedlo známější jména a výsledky. At' se daří (od 2.kola).

Chelsea chce titul. Nevím jestli na to bude mít už letos, ale v budoucnu určitě. Záleží na tom, jestli přivedeme Rooneyho. Věřím, že jednoho útočníka ještě přivedeme at' už Samuela nebo Wayna. Příprava se povedla nad očekávání. Porazili jsme tři silné italské kluby (AS, AC a Inter).

Chelsea 4:0 Hull City (2x Lukaku, Hazard, Torres)

Reagovat
smazaný uživatel

Prvé zápasy má Chelsea nervozne, ale vždy vychádza začiatok seźony úžastne. Máme mladý team, a Mou ho vie skúsene usmerniť. Uvidíme ako chlacov pohnal vpred ...teším sa tip je 1:0 alebo 6:0.

Klasika, bud to Chelsea ide a natrieska im 6ku, alebo utrápene vydrápe výhru.

C´mon

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Hull prakticky nemá šanci. Tip 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám rád místní Hoverlu, ale Hullu moc přeji úspěch v letošní Premier Leauge, kór proti Chelsea v prvním zápase by mohli zopakovat zápas z roku 2009 a popřípadě získat nějaké body. Jinak Chelsea letos o kapku sympatičtější než jindy, ale i tak bych je rád viděl někde v okolí 20 místa na konci sezony

Reagovat
smazaný uživatel

Někdo kdo to viděl - jak na tom byly posily - princ Harry, Lukaku a Schurrle?

A proč nehrál Mata s levákem?

Reagovat
Tuxedo

Schurrle a Hary hrali dobre Lukaku tam dlho nebol tak tasko sa to hodnoti

a Mata nehral preto lebo hraju stredu s AV

Reagovat
smazaný uživatel

http://rutube.ru/video/029b8a3842633ad70506c4cfbdcd831a/

Chelsea se mi jako vždy na začátku sezony docela líbí, ale postupem času jakoby začali taktizovat a je to docela nuda...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele