26. kolo
09.02.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Arsenal v Sunderlandu přeci jen uhájil nejtěsnější možnou výhru

V pořádně hektickém tempu nakonec Arsenal urval důležité tři body na půdě Sunderlandu. Ačkoliv úvodní dějství na Stadium of Light totálně ovládl, o výsledek se nakonec strachoval do posledních vteřin. Zčásti kvůli předzápasovým komplikacím, zčásti kvůli těm, které se narodily až v průběhu duelu...

Velmi nepříjemná událost potkala před výkopem Arsenea Wengera: už tak sotva uzdravený Koscielny si při rozcvičce namohl lýtko a musel na poslední chvíli přepustit místo v základu Jenkinsonovi; na stoperu tedy musel zcela výjimečně zaskakovat Sagna. A neměl to úplně lehké; hned zkraje se přes něj k hlavičkám prodrali N'Diaye a Fletcher. Szczesny se ale v ani jednom případě nemusel nijak zvlášť třást; což platilo i o celém zbytku úvodní části.

Tomu totiž jinak hegemonicky vládl klidný, poměrně invenční Arsenal. Z těžších úhlů nejprve z obou stran zakončovali Walcott s Giroudem, aby první elitní zákrok Mignolet vytahoval ve 32. minutě proti Ramseyho střele, po níž se vrhl coby kočkovitá šelma.

Arsenal jinak umně střídal soustavný tlak v odpočinkovém a vyšším tempu, přičemž jakmile zabral okolo 35. minuty, děly se konečně věci: Wilshere se proběhl středem hřiště, na hraně velkého vápna našel Walcotta zády k brance, ten zachoval chladnou hlavu, vybídl ke střele Cazorlu a na španělského generála už Mignolet zkrátka nestačil.

Koncovka úvodního dějství se pak nesla ve znamení hostujícího stíhání většího náskoku do šatny; to se však nepotkávalo s úspěchem. Walcott těsně minul, Ramseyho vychytal Mignolet levým bokem doopravdy z pár kroků a neujaly se ani další nájezdy, které Kanonýři opakovaně podnikali do předem rozložené obrany.

Druhé dějství už vypadalo docela odlišně. Black Cats začaly více myslet na útočení a to pak poslepovaná zadní linie Kanonýrů nevypadala být úplně vždy zkonsolidována (zejména tedy Jenkinson napravo hořel). Tím hůře přitom bylo, když jí zavářeli i vlastní spoluhráči - jako Ramsey v 57. minutě se svou ztrátou na půlce hřiště. Osvědčené duo Sessegnon-Fletcher vzápětí vedlo ojedinělý atak na Szczesného, Fletcher však atypicky levačkou zcela netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

V 63. minutě každopádně došlo na nevyhnutelné - druhou žlutou pro Jenkinsona - a zápas definitivně nabral na zápletce, potažmo na obrátkách. Předtím se navíc zranil Wilshere, takže se Gunners vše začalo sypat doopravdy od základů (však finišovali s Ramseym na pravém beku). Přesto se objevovaly další příležitosti na rozhodnutí, to ne že ne. Diaby měl skórovat po narážečce s Monrealem, Walcott zase trefil tyčku po krásné kolmici Cazorly a citlivé koncovce podél Mignoleta. Ústředním tématem posledních minut nicméně pochopitelně bylo sunderlandské dotahování.

To však pro změnu řídil brankář Wojciech Szczesny, jenž z pohledu hostí naprosto ideálně navázal na heroické Mignoletovo představení z úvodní části. Takhle Polák musel promptně zasahovat po chybě Mertesackera a blýskl se také v samotném závěru, když famózním skokem utnul předlouhou hlavičkovanou a následně ustál i složitý závar po rohovém kopu. Právě své brankářské jedničce tedy nakonec budou Kanonýři nejintenzivněji děkovat.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 (75. Walcott, 79. Arteta)

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Devil

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
justcall

Reagovat
Pharrell

Reagovat
smazaný uživatel

Remizka 1:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Le Gunner

Potřebujeme jakékoliv 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli tohle arsenal nedá a tottenham vyhraje tak to už by bylo docela kritický

Reagovat
Pharrell

Ale nakonec to dali .

Reagovat
justcall

budou děkovat Szczesnemu, ale myslím že i Sagna to tam držel dost

Reagovat
smazaný uživatel

Rosický nehrál protože byl na záchodě

Reagovat
smazaný uživatel

Pane bože děkuju.... hrál Jenkinson

Reagovat
smazaný uživatel

http://arsenallatest.com/video/252-arsenal-highlights.html

Jenkinson, to je pilník , jinak Arsenal kromě poslední desetiminutovky zahrál docela solidně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale dobre hrali Aj Szczesny chytal ako boch

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele