26. kolo
25.02.2012 16:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

West Bromwich přepisoval pravidla: vyhrál doma i udržel čisté konto

Jako vyměnění. Baggies prohráli na vlastním hřišti hned pět z minulých šesti ligových utkání, za tu dobu tu ani jednou nevyhráli; teď však s naprostým přehledem deklasovali Sunderland, v poslední době jeden z nejlépe bodujících celků soutěže, navíc povzbuzený pohodlným pohárovým postupem přes Arsenal.

Za pohodový průběh celého duelu přitom dost možná může už samotný skvělý vstup do něho, jaký předvedli domácí Throstles. Hned ve třetí minutě si totiž Odemwingie našel mezi dvěma obránci cestičku k Mulumbuově centru a odhlavičkoval míč do sítě, aby tak potvrdil svůj hattrick proti Wolves v minulém kole. Black Cats zároveň nepřekvapily tím, že inkasovali zrovna ze vzduchu - hlavičkovaných branek dostaly nejvíce ze všech účastníků Premier League. Nicméně byl to i pozemní prostor, kde měli Baggies po celou dobu poločasu jasně navrch. Sebevědomě si předávali balony, přičemž jmenovitě Morrison s Andrewsem neustále udržovali Mignoleta v pohotovosti svými střeleckými pokusy.

Ten další, který se ujal, nicméně přišel až ve 40. minutě. Tehdy se Thomas zleva opřel do centru, aby Morrison skóroval jak jinak než hlavou. A hned po pár sekundách navíc Fortuné mohl přidat třetí kousek, kdyby Richardson nevletěl do jeho pokusu ze značné blízkosti. Throstles si každopádně vše vynahradili hned po přestávce, když i start druhého dějství opět vyšel Odemwingiemu. Pro změnu mu předvedení pohotové koncovky umožnil centrem Fortuné.

Jestliže je faktem, že se Sunderland alespoň po pauze občas dostal srozumitelně do hry, vězte, že to pořád nebyla žádná sláva. Foster se musel vytáhnout všehovšudy jen proti plachtícímu projektilu Gardnera z 60. minuty, jinak Turnerova hlavička po rohu i Cattermoleův finiš vlastního průniku byly nepřesné. Naopak Fortunému zabránil v gólové radosti jenom blok na brankové čáře, takže se WBA čtvrtého zářezu dočkalo až v poslední minutě skrze Andrewsovu střelu po Dorransově a Morrisonově výborné práci na levoboku.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele