3. kolo
28.08.2010 16:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Chelsea si poradila i se Stoke a vede ligu

Chelsea nezaváhala ani proti Stoke a po třech kolech zůstává jediným stoprocentním celkem v Premier League. Výhru nad Potters zajistili Malouda a z penalty přesně mířící Drogba.

Blues sice zahájili zápas akcí Mikela, na jejímž konci zakončoval Ashley Cole, který branku minul. Pak nastoupili hosté, kteří nejprve zahrozili skrze Fayeho trestný kop a Whiteheadovu střelu, kterou kryl Petr Čech. Ferreiru pak obešel Etherington, ale jeho pokus skončil na vrchní síti brány.

V 11. minutě však měla Chelsea obrovskou příležitost, jak se dostat do vedení. Shawcross fauloval v šestnáctce Maloudu a kopala se penalta. Jenže tradiční modrý střelec Lampard jí odflákl a Sorensen jen potvrdil, jak skvělým chytačem penalt je. Napravit zaváhání svého parťáka se snažil Didier Drogba, který poslal na Sorensena pořádnou pumelici, kterou nemohl hostující gólman udržet, alespoň ji vyrazil. Delší pasáž bez výraznějšího vzrušení přerušila 32. minuta. John Terry našel pěknou přihrávkou Maloudu a ten potvrdil, že se mu daří a otevřel skóre.

Lehkým skokem se přenesme do druhé půle, kde už byla Chelsea o poznání horším týmem než v té první. Ofenzivní akce byly dost těžkopádné, bez nápadu, bez pohybu a diváci toho příliš neviděli. Po pěti minutách přesto Anelka připravil přesným pasem pro Drogbu skvělou pozici před Sorensenem, ale domácí kanonýr hlavičkou poslal míč přímo do rukavic. Vzápětí se Drogba ocitl v roli bránícího hráče. Čech totiž vyběhl proti pokusu Delapa, ale vyrazil ho jen k Etheringtonovi, jenž pálil do sítě, ale míč stihl zastavit právě Drogba.

Na světelné tabuli stále svítilo skóre 1:0 a Potters cítili šanci. Whelan vypálil parádní dělovku a Čech absolutně nestačil reagovat, naštěstí pro něj míč orazítkoval břevno a vylétl z branky. O deset minut později, v 77., si však hráči Stoke vykopali vlastní hrob, když znovu faulovali ve vápně. Tentokrát Anelku srazil Sorensen a proti Drogbovi už neměl šanci. V tu chvíli už bylo takřka jasné, že Chelsea si vedení pohlídá. V posledních minutách ještě měli šanci střídající Sturridge a Kalou, ale ani jeden svou příležitosti neproměnil.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

6:0 (2x drogba , anelka , malouda , a.cole , lampard )

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 2x drogba,1x malouda,1x lampard,1x kalou

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je na začátek soutěže moc suverenní a Stoke City vždy prohrál 1 : 2, překvapení nejspíš nebude, ale 6 : 0 ani 5 : 0 nečekejme, hosté budou betonovat - receptura prešovského betonu se už do Stoke City veze - tip 1 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Také to nevidím na dalšího tenisového kanára pro Chelsea, ale 1:0?? To bude víc.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Devil

2:0

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Tomtaf

12:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
diastan

Reagovat
C-M@ster

Tragicky pripravny zapasy, tragickej comunity shield, ale liga je, bohuzel, liga.

5:0 a snad uz jejich golovy pridely zacnou klesat.

Reagovat
vanGomm

Tady platí to co jsem napsal u zápasu Manchester Unt.-West Ham,jen s tím rozdílem,že tady při výhře Chelsea se už nevyhraje za vsazených 1 000 Kč ani ta dvacka na polévku.

Reagovat
Legolas John

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 nebo 6:0 drogba dá tak 2 nebo 3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele