5. kolo
12.09.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Stoke City - Chelsea FC 1:2

Stoke byl 90 sekund od senzační remízy s favorizovanou Chelsea, jenže ta se nevzdala a bojovala až do posledních okamžiků, což se jí vyplatilo. V 94. minutě rozhodl gólem na 2:1 Florent Malouda.

Přitom duel pro Hrnčíře nezačal vůbec špatně a první velkou šanci měli právě domácí. V 11. minutě udělal obrovskou chybu Branislav Ivanovič a mohl být rád, že se James Beattie možná trochu ukvapil a z větší vzdálenosti pálil nepřesně. Chelsea v prvním minutách roli favorita příliš nepotvrzovala a Stoke, který nastoupil se třemi stopery, nechávala hrát. To se jí hrubě nevyplatilo ve 32. minutě, kdy z pravé strany zahrával trestný kop Whelan. Ten nacentroval na hranici šestnáctky a v tu chvíli udělal chybu Petr Čech, jenž nejprve vyběhl, ale pak se zastavil na půli cesty a zůstal stát na penaltě. Toho skvěle využil úplně volný Faye a hlavičkou ho překonal. Část viny jde určitě na vrub českého gólmana, avšak obránci mu situaci nijak neusnadnili.

Vzápětí mohl velmi rychle odpovědět Ashley Cole. Do šance ho vyslal Florent Malouda, ale anglický obránce ztroskotal na brankáři Sorensenovi. Chelsea však opět prokázala velkého týmového ducha a odhodlanost, když v závěru úvodního dějství zabojovala a ve třetí minutě nastavení dokázala vyrovnat. Vynikající přihrávku na Drogbu vyslal Frank Lampard a hostující zabiják prostřelil brankáře Simonsena. Nutno zde podotknout, že Simonsem byl v brance Stoke jen pár minut poté, co vystřídal zraněného Sorensena.

Po změně stran měl brzkou příležitost opět Drogba, kterému míč sklepl Ballack, ale reprezentant Pobřeží slonoviny přestřelil. O deset minut později měl velkou šanci na druhé straně Kitson, ale proti jeho hlavičce se vytáhl Čech. O pár minut později měl na hlavě další šanci Huth, ale branku netrefil. To se psala 62. minuta a pro Stoke pomalu začaly krušné časy. Na hřiště přišli Nicolas Anelka a Michael Essien, kteří vystřídali Salomona Kaloua, respektive Michaela Ballacka a Blues pomalu začali roztáčet svůj útočný stroj. První větší šance vzešla z velkého tlaku čtvrthodiny před koncem, ale Drogba tehdy nedokázal prostřelit obětavého Fayeho. O tři minuty později se musel proti ráně Essiena vytáhnout Simonsen.

Do konce řádné hrací doby zbývalo 10 minut a tlak Chelsea byl enormní. Pětičlenná obrana Stoke byla totálně přetížená a kolikrát jen s vypětím všech sil, především v podání kapitána Fayeho, dokázala zabránit soupeři ve vstřelení branky. Chelsea, podobně jako v prvním poločase, ukázala, že má obrovskou sílu a s pětiminutovým nastavením v poslední patnáctiminutovce Stoke sevřela před vlastní branku. Před Simonsena létal jeden centr za druhým, pak zase střela, některá byla zblokována, některou musel střídající gólman lapit. Vše si ale Blues schovali na 94. minutu, když už fanoušci Hrnčířů doufali, že jejich miláčci dotáhnou zápas do 'vítězného' konce, protože remíza s Chelsea by se na Britannia Stadium jako výhra určitě počítala. To by však nesměl být na hřišti Florent Malouda, jenž si udělal prostor v šestnáctce a levačkou s trochou štěstí prostřelil brankáře Simonsena. V táboře modrých propukla obrovská radost.

Stoke tak v souboji s Chelsea potkal stejný osud jako v lednu při zápase na Stamford Bridge, kdy rovněž inkasoval v poslední minutě a přišel o všechny body. Pro Chelsea naopak další vítězství znamená nejlepší vstup do sezony za poslední léta, Ancelotti ho má dokonce lepší, než jeho předchůdce Mourinho.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 ale bude pro CHelsea tezke

Reagovat
vanGomm

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Blues by měli vyhrát...uvidí se jak to bude s psychikou hráčů, jelikož na tom klub v poslední době není nejlépe!!!

Reagovat
diastan

neni nejlepe lol? vzdyt jeste neztratila bod.sice ty vyhry nebyly uplne ke chlube ale vyhraly

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 oba drogba

Reagovat
Tomtaf

2:2

Reagovat
Lahvac-CZ

0:2 (Lampard, Anelka)

Reagovat
smazaný uživatel

0:4 Drogba 2, Anelka 1, Lampard 1

Reagovat
Devil

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Blues jsou zatím v nové sezóně stoprocentní a dokazují tak, že jsou největším favoritem na zisk titulu v letošní sezóně. Stoke vstoupilo do své druhé sezóny v Premier League dobře a doma ještě neztratilo ani jeden bod. Jenže zatím nenarazilo na kvalitnější soupeře. Jedniným takovým byl Liverpool, který Stoke deklasoval 4:0. Hráči jako Drogba, Lampard nebo Terry jsou o třídu výše než domácí hráči. Chelsea v tomto zápase potvrdí, že venku je velmi silná a připíše si to tabulky další tři body...

Reagovat
smazaný uživatel

stoke-chelsea 0-2

Reagovat
smazaný uživatel

jsem rad, ze chelsea vyhrala je to pro ni moc dobre, protze pristi tyden hrajou s totenhamem a doufam ze zase ziskaji tri body

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je nejlepsi a tu vyhru si zaslouzila sice jsem ten 2 gol nevidel ale ale jsem rad ze vyhrali,Chelsea powaaaa jen tak dal kuci

Reagovat
smazaný uživatel

Ty vole CHelsea taky haluzarsky tym...vecne maji stesti na gol v 90 minute...to je tak po treti minimalne

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

meleš hovna vole, podívej se na celej zápas a pak mluv o štěstí

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc bez štěstí to není fotbal tak tu nebreč

Reagovat
smazaný uživatel

Spamatuj se mrzačku , nebrec porad , kdyz ses nedival na ten zapas tak ani nepis svuj prihloupli komentar , Stoke betonuje v 9lidech ve vapne a chelsea je celej zapas tlaci a sou haluzaci ? Komu fandis ty by me zajimalo . Brecis ze zavisti , ubožáku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele