12. kolo
08.11.2008 13:45 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan Athletic - Stoke City 0:0

Svěřenci kouče Bruce překvapivě po výhře nad Porstmouthem dnes nedokázali porazit nováčka ze Stoke. I přesto, že byli výrazně lepší, nevstřelili ani jeden gól a bez nich se vyhrávat nedá. Potters tak získali svůj teprve druhý bod ze hřiště soupeřů.

Wigan potřeboval potvrdit výhru z minulého kola a za tímto cílem také od začátku šel. Ovšem obrana Stoke si vedla v prvním poločase poměrně dobře a moc toho domácím hráčům nepovolila. Navíc ani úvodní minuty nenabídly žádnou atraktivní podívanou. Na první šanci, která skutečně zaváněla gólem, si museli diváci počkat až do 30. minuty. Zároveň první přesnou střelu na bránu si připsal Luis Valencia, který ale nakonec stejně gólmanu Sorensenovi velké problémy nenadělal.

Bohužel ani po tomto okamžiku se na hřišti téměř nic nezměnilo, oba týmy nepouštěly svého soupeře do šestnáctky, natož do nějakých šancí. Až těsně před přestávkou Wigan opět zahrozil. Z 20 metrů napřáhnul kanonýr Amr Zaki, jeho střela před gólmanem Sorensenem sice ještě skočila, ale dánský gólman si jí pohlídal a opět neinkasoval.

Po přestávce si Wigan vypracoval několik zajímavých šancí ale ani jednu z nich nedokázal využít. Ta první přišla už v 56. minutě, kdy se po centru Valencii dostal k hlavičce Heskey, jenže při zakončení mu scházela přesnost. Naprosto obdobně si vedl již o minutu později střídající Henri Camara.

Moc nescházelo ani v 59. minutě Palaciosovi, kterého vychytal skvělý Sorensen. Největší tutovku celého zápasu ale spálil Zaki, který po centru z rohového kopu poslal míč nad. Wigan se skutečně snažil a zkoušel to ze všech možných pozic. Nic ale k úspěchu nevedlo. Většinu příležitostí totiž hasil jistý Sorensen, jemuž po zápase budou hráči určitě děkovat nejvíce. Ten totiž dokázal udržet čisté konto, a to i navzdory tomu, že v závěru měl opět plné ruce práce.

Autor: Tomáš Honajzer / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

wigan vyhraje minimálně o 2 goly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele