22. kolo
17.01.2009 16:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Aston Villa 1:2

Strhující zápas mohli diváci sledovat na Stadium of Light. Domácí Černé kočky sice vedly 1:0, ale nakonec utkání ztratily. I přesto, že červenou kartu inkasoval Ashley Young. Nejprve totiž vyrovnal Milner a ze značky pokutového kopu rozhodl kapitán Barry.

Po třech minutách si první šanci vytvořili domácí, když Diouf vybojoval rohový kop, z něhož se Černé kočky dožadovaly penalty, ale sudí žádný nedovolený zákrok neviděl. Opakovaný záběr však prokázal, že rukou zahrál obránce Cuellar. Na druhé straně založil několik slibných šancí a centrů Gareth Barry, ale příliš úspěchů to nepřineslo. A domácí nakonec trestali. V 11. minutě fauloval Curtis Davies Edwardse a Černé kočky měly k dispozici slibný trestný kop. Míč dopadl na hlavičku Dannyho Collinse, jenž usměrnil míč za Friedelova záda a otevřel skóre.

Aston Villa se snažila rychle odpovědět, ale útočné výpady končily bezúspěšně. Stejně tak centry, které bezpečně odvracela domácí obrana. Ve 25. minutě vymysleli domácí nádhernou akci, která skončila v pokutovém území u kopačky Whiteheada, jehož střelu však pohotovým zákrokem zastavil Brad Friedel.

Poté se opět ujali iniciativy Villans, ale útoky vedené především Ashleym Youngem zkrátka šancemi nebo dokonce gólem nekončily. Pět minut před koncem prvního poločasu byl faulován Milner a Ashley Young měl k dispozici slibnou standardní situaci, ale míč poslal těsně vedle. Nic víc se již do konce prvního dějství nestalo a do kabin se odcházelo za trochu překvapivého stavu 1:0.

Po deseti minutách druhého poločasu se k velkému sólu odhodlal Kenwyne Jones, když obešel tři hráče, ale nakonec ztroskotal na Friedelovi. O minutu později se již skóre měnilo. Young utekl po pravé straně a připravil míč pro Milnera. Ten míč nepochopitelně ztratil, ale ještě ho snažil tečovat tak, že se mu od hlavy odrazil a nakonec zamířil přímo do branky. Vyrovnávací branka utkání neskutečně nakopla a doslova se létalo z jedné strany na druhou. V 71. minutě však přišel doslova error ze strany Ashleyho Younga. Ten ošklivým zákrokem nabral Deana Whiteheada a sudí mu nekompromisně ukázal červenou kartu.

Sunderland po vyloučení Younga ucítil šanci a v 78. minutě byl blízko branky. Edwardsův centr skončil na kopačce Cisseho, ale skvělý zákrok opět předvedl gólman Friedel. O minutu později se hra opět přesunula na druhou stranu a znovu se trestalo. Agbonlahor byl stažen v pokutovém území a proti domácím byla nařízena penalta. Tu parádně proměnil Gareth Barry a v šokujícím závěru poslal Villu do vedení. Těsně před koncem se pokutového kopu dožadovali také domácí, jenomže rozhodčí údajnou ruku Luke Younga neviděl. Nakonec se již nic nestalo a Aston Villa si ze Stadium of Light po strhujícím duelu odváží tři body.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Villans prohráli naposledy v Premier League 9. listopadu 2008 doma s Middlesbrough. Od tohoto zápasu neprohráli 9 následujících zápasů. Black Cats by měly získat recept od Žiliny, která dokázala ve Villa Parku loni vyhrát v poháru UEFA 2:1. I vzhledem k 18 bodovému rozdílu v tabulce by bod pro domácí nebyl špatný, tipuji 1:1 (Cissé - Agbonlahor)

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

tutovka 1:0 cissé

Reagovat
smazaný uživatel

Aston villa musi vyhrat aby mi vysel ticket...verim ji, je v dobre forme tip: 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Sunderland bohuzel asi prohraje. 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2 celkom dobry aj kurz je

Reagovat
smazaný uživatel

a.villa z poseldnych 9 zapasov ani raz neprehrali a to hrali 2 zapasy z arsenalom z ktorym ziskali 4 body a 1 z manchsetrom zisakli cenny bod

Reagovat
smazaný uživatel

remiza

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tady je remiza vice než reálná .........ale Villans by měli vyhrat GOGO

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Villans měli koupenýho rozhodčího !!! Na domácí měl rozhodně přísnější metr, viz. nařízená penalta (pokud to byl faul za tu vysokou nohu, tak byl jednoznačně mimo pokutové území), penaltu ve prospěch Cats v závěru neodpískal a navíc první gól Villans (ruka) byl taky sporný. Na druhou stranu červená pro Younga byla přísná, zase tak hrozný faul na červenou to nebyl.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele