19. kolo
26.12.2008 13:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

ManUtd nezaslouženě porazilo Stoke

Manchester se na triumf nad outsiderem ze Stoke nad očekávání příliš natrápil. Hostující příznivci mohou blahořečit Tevezovi, že při Berbatovově akci stál tam, kde stál.

Potters se na favorita vrhli bez špetky ostychu a hned zkraje utkání mu dávali najevo, že tentokrát si napráskat nenechají. Ve druhé minutě se za nepovedenou střelou spoluhráče vydal dravý Fuller, zboural nedůrazného Evanse, avšak posléze v jasné pozici přestřelil. Tentýž forvard domácích strašil soupeře svou aktivitou i nadále. V 16. minutě se hostující defenzivě opět ztratil balon v záři slunce a tentokráte už musel van der Sar ven z brány, aby zlikvidoval další Fullerovu šanci. Rychlonohý útočník Stoke byl asi jediným, na něhož se v těchto okamžicích dalo dívat. I když například ve 23. minutě na něj byl celkem veselý pohled. Tehdy byl vyslán po levé straně, pronikl do pokutového území, jenže poté ztratil kontrolu nad dolními končetinami a svalil se na zem.

Manchester se osmělil až vzápětí. V titulní roli všech jeho nebezpečných akcí byl Wayne Rooney. Ten nejprve ve 26. minutě proměnil delikátní centr Nevilla akorát v hlavičku přímo do Sorensena, ke konci poločasu pak sice udržel proti přesile míč na kopačkách, ovšem jeho následný projektil ztečoval chumel těl nad branku. Alex Ferguson tak měl kopu důvodů, proč odcházet do kabiny značně rozmrzelý.

Po zahájení druhého dějství však jeho svěřenci začali víceméně určovat tempo hry. Byli lepší, což stvrdila nejprve nevýrazná střela Teveze, poté prudká přízemní rána z dálky s osobitým podpisem Paula Scholese, kterou Sorensen vyrazil na roh jen s obtížemi. Ani Potters se ovšem nenechali zahanbit. Fuller odpověděl projektilem podobného ražení, jako toho Scholesova, po hodině hry zase stála na konci dlouhého autu Delapa nepřesná hlavička Pugha.

V těchto chvílích obranná linie Red Devils sotva stíhala odvracet jeden atak soupeře za druhým. Stoke všem ukazoval, že fotbal hrát umí, když na to přijde. Třeba jako v 67. minutě, kdy Potters velmi povedeně zahranou standardní situací vyšachovali zadáky United a jen nepříliš přesná finální příhra na Delapa zabránila vynikající gólové příležitosti. Takhle jen pravý záložník Stoku zakončoval z nulového úhlu přímo do van der Sara.

Ačkoliv se Potters momentálně věhlasného soka vůbec nebáli a bušili do něj, co to jen šlo, po zbytečném vyloučení Andyho Wilkinsona museli trochu zastrčit drápy. Pravý bek domácích šel předčasně pod sprchy za další žlutý faul, tentokráte zezadu nevybíravě podrazil Ronalda. Ztrestat tuto nesmyslnou červenou kartu mohl ihned v 77. minutě střídající Berbatov, hlavou však zacílil nad břevno. Nestabilní tlak hostí dlouho šance nepřinášel, nenápadná akce z 84. minuty však přeci jen znamenala gól. Berbatov udržel míč na okraji šestnáctky a směroval střílený pas křížem pokutového území. Ten zblízka usměrnil do sítě pohotový Tevez. ManUtd už si pak vedení celkem hravě pohlídalo. Naopak ještě mělo jednu příležitost, jak ho navýšit. Dvě minuty před vypršením řádné hrací doby střílel z přímého kopu těsně mimo Ronaldo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jasná věc...ďáblíci si odvezou 3 body

Tip: 1:4,ale nesmí hrát ta lemra Berbatov,to by hrozila remíza

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju tak 0:1, max 0:2, Stoke bude betonovat s Manchester určitě nebude hrát v nejsilnější sestavě ...

Reagovat
Tomtaf

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nejlíp hraje Ronney ten dá asi gola a Gigs ho možná dá tak to vydim na 2-0 pro manchester united mimochodem v manchesteru bydlí můj táta takže manchesteru strašně fandim

Reagovat
smazaný uživatel

jo to je poznat jak jim fandíš, hlavně Ronney a Gigs to dokazujou. Stydím se že máme takový fanoušky

Reagovat
smazaný uživatel

tak jedna nula taky supr manchester šplhá

Reagovat
smazaný uživatel

docela jsem to trefil :-) ... škoda, jen, že Manchester nezopakoval alespoň částečně výsledek z předchozího duelu ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele