26. kolo
21.02.2009 16:00 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Bolton Wanderers - West Ham United 2:1

Bolton si připisuje pátou domácí výhru, West Ham pátou venkovní prohru. Londýňané tak na svého soupeře mají náskok už pouze tři body a poháry se jim opět vzdalují. Naopak Bolton získal důležité body posunující je dál od sestupových vod.

V sedmé minutě se do první vyložené šance dostal po akci Ilungy Carlton Cole, ale střelu z malého vápna obětavě srazil jeden z obránců. To na druhé straně se vedlo o poznání lépe Taylorovi. Ten zahrál přímý volný kop z dvaceti metrů, míč zatočil přes zeď přesně pod břevno a Green moc nadějí už neměl. Ještě hůře to s hosty vypadalo o minutu později. Elmander naslepo přihrál do vápna, kde míč zcela jistě měla sebrat dvojice bránících hráčů. Avšak jediný, kdo projevil touhu po míči, byl kapitán Kevin Davies, na jehož střelu už nestihl překvapený brankář správně reagovat.

Aby manažer Zola neměl vrásek málo, ve třinácté minutě musel být na nosítkách odnesen zraněný Collins. Hra se poté dostala přeci jen do očekávané vyrovnané bitvy, ta bohužel nepřinášela žádný vzruch před brankáři. Až ve 36. minutě byli hosté převelice blízko snížení. Noble dostal parádní přihrávku a z levé strany uháněl sám proti brankáři. Jaaskelainenovo vyběhnutí ovšem útočícího hráče asi velmi zaskočilo a místo střely volil nepřesnou přihrávku. O čtyři minuty později zachybovala domácí obrana znovu, tentokrát z druhé strany utekl Di Michele, který se dostal až do vápna, jenže střela mu sjela po kopačce a branku hodně minul.

Hned ve druhé minutě druhého poločasu byl domácí brankář překonán. Po rohu hlavičkoval nepřesně Tomkins, nicméně se do střely vložil ještě Cole, který mířil o poznání lépe a na brankové čáře vyrážel až Taylor. Právě tento hráč mohl o tři minuty později náskok navýšit, když se ocitl před Greenem po přesném pasu od Samuela. Míč si zpracoval na prsa a okamžitě pálil, hostující brankář byl však u tyče včas a střelu vyrazil.

Němou hru poté přerušil v 66. minutě Parker gólovým výkřikem. Sám začal akci, v jejíž finální části dostal míč Spector, který úspěšnému střelci nahrál za obránce na malé vápno. Poté už nebyl problém skórovat. Za osm minut měl obrovskou příležitost vyrovnat Di Michele. Parker sklepl balon na malé vápno, Di Michele se hokejovým blafákem zbavil Kirklanda a fanoušci už viděli míč v síti. To by ovšem nemohl skvělým skluzem zabránit gólu Cahill.

Deset minut před koncem mohl učinit za dost vypjatému závěru Davies. Přímý kop opřel pouze do zdi, míč se mu ovšem vrátil a z hloubi vápna dokázal vystřelit. Green ovšem ukázal své kvality a míč skryl do svých rukavic. Jaaskelainen byl v závěru ve svých zákrocích často velmi jistý a i tím dodával důvěry obraně, která měla v posledních minutách mnoho práce. Marně se snažící West Ham tak už vyrovnávací gól nedal.

Autor: Josef Gvoždiak / eurosport.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Plichta

Reagovat
smazaný uživatel

ty jo chlape newim newim ja si myslim ze west ham ma na to je porazit urcite a podle me vyhraje sice ne moc ale vyhraje...

Reagovat
smazaný uživatel

posledni zapasy boltonu a WH neco napovidaji....=)

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

jednička

Reagovat
smazaný uživatel

Bolton asi vyhraje, tip 1:0

Reagovat
milan78

se zranil collins a místo kováče přišel 20 letej maník, to vidím, že si moc nekopne moskvič z moskvy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele