6. kolo
15.09.2007 16:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

West Ham United - Middlesbrough FC 3:0

Na slunném Upton Parku v Londýně začal souboj mezi domácím West Hamem a hosty z Middlesbrough pěkně zostra. Už ve čtrnácté minutě skóroval Dean Ashton, ale na právoplatnou radost z gólu si musel ještě počkat, protože tuto branku vstřelil z ofsajdu. Hned o čtyři minuty později se v ohromné šanci ocitl Aliadiere, ale pálil těsně vedle. Dobře nebylo kouči West Hamu Alanu Curbishleymu ani ve 26. minutě, když se mu zranil klíčový útočník Bellamy a musel ho nahradit Carlton Cole. A hned za chvíli potkala stejná patálie i jeho trenérského protějška, když musel poslat do hry Tuncaye namísto Alliadiera. Do konce poločasu už se nic vzrušujícího neudálo, a tak šla obě mužstva do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Zato hned na úvod druhého dějství se ujal half-volej Lee Bowyera a Kladiváři šli do vedení. A o pět minut později přišla smolná chvíle Luka Younga. Když se totiž snažil zastavit Etheringtona upalujícího na branku Marka Schwarzera, vypíchl mu míč tak nešťastně, že si dal vlastní gól a definitivně tak podlomil svému týmu nohy. Naděje Middlesbrough definitivně uťal také Tuncay, který zahodil dvě tutovky. A dílo dokonal po fantastickém pasu Etheringtona Ashton, který si tak vynahradil ten gól z ofsajdu z úvodu zápasu. To bylo v 63. minutě a po zbytek zápasu Kladiváři drželi Boro na uzdě. Navíc ještě mohl v 87. minutě definitivně podtrhnout účet zápasu Cole, ale neuspěl.

Zajímavé je, že ačkoliv Middlesbrough vyslalo celkově na branku soupeře 20 střel a domácí jen 12, v součtu nakonec West Hamu podlehlo vysoko 3:0. I držení míče hovořilo ve prospěch hostí. Zkrátka fotbal už je takový. Někdy je spravedlivý někdy až tak moc ne. Ale Boro si za prohru může samo, narozdíl od hochů z Upton Parku neproměňovalo šance, a tak se nesmí divit že prohrálo.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (4)

Přidat komentář
HOST*Devil

Myslim ze kladiva uderi silne. Boro pojede dom s prazdnou!

Reagovat
HOST*Parker

Pokud si pohlídají při standartkách Mida tak jo.

Reagovat
HOST*Dáda

Nevíte proč nehraje Mandieta, už je 14 dní připraven na zápas a furt nic

Reagovat
HOST*Devil

Pekne West Ham

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele