8. kolo
29.09.2007 16:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Sunderland AFC - Blackburn Rovers 1:2

Čtyřicet tisíc diváků odcházelo v sobotu v podvečer ze Stadium of Light zklamaných. I přes sympatický výkon domácích si Blackburn ze Sunderlandu po výhře 2:1 odvezl všechny tři body a posunul se na šestou příčku Premier League.

První poločas zápasu byl poměrně vyrovnaný. Blackburn sice soupeře zastiňoval kvalitou záložní řady, ale domácí vše vyvažovali pílí a odhodláním. Mladík Leadbitter střílel ze všech možných pozic, nicméně čtyři jeho pokusy zblokovali obránci, pátý zastavil brankář Brad Friedel. Blackburn poprvé zahrozil hlavičkou Santa Cruze, kterou nad břevno odvrátil obránce Higginbotham. V 38. minutě se v nadějné pozici ocitl hostující Matt Derbyshire, ale jeho rána pouze prolétla okolo Gordonovy tyče. Čtyři minuty před koncem poločasu se příznivci Sunderlandu možná opravněně dožadovali penalty. Chopra upadl v pokutovém území po zákroku Friedela, rozhodčí Walton se chvíli rozmýšlel, avšak nakonec udělil domácím pouze výhodu rohového kopu. V první půli tedy branka nepadla.

Zápas rozhodly dva góly v rozmezí 53. a 55. minuty. Nejprve do pokutového území zamířil Santa Cruz, zkusil střelu, tu zblokoval Higginbotham, nicméně míč přistál před Bentleym a ten už zamířil přesně. O dvě minuty později pak do té doby dobře hrající Higginbotham zpackal malou domů a k míči se dostal Brett Emerton. Jeho sice brankář Gordon vychytal, ale na následnou Santa Cruzovu dorážku už nemohl dosáhnout. Poslední hřebík do rakve sunderlandských "Černých koček" mohl po přihrávce vynikajícího Santa Cruze zatlouct Bentley, ale jeho jedovatou střelu Gordon kryl. Domácí se rozhodli nevzdat, utkání dohrávali se čtyřmi útočníky na hřišti. Odměnou za jejich úsilí jim bylo alespoň snížení v poslední minutě, kdy se konečně trefil neúnavný Leadbitter.

Autor: Tomáš Bělonožník

Komentáře (3)

Přidat komentář
HOST*bary72

Keanovci vyhrajou, Blackburn se zvedl po potupě v UEFA Cupu remízou na Chelsea, ale nadvakrát to nepotvrdí. Tip 1:0.

Reagovat
HOST*Devil

Nevim nevim , radej bych to pral Sunderlandu i kdyz oba celky jsou me simpaticky , ale mam dojem ze tento zapas nejde odhadnout . Muze dopadnout jakkoliv.

Reagovat
HOST*bary72

Tak,tak,...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele