14. kolo
24.11.2007 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Birmingham City - Portsmouth FC 0:2

Domácí brankář Richard Kingson dnes rozhodně úspěšný den nezažil. Jeho chyba totiž připravila Birmingham o šanci vybojovat v domácím zápase s Portsmouthem nějaké body. Hosty nasměroval k výhře ve 34. minutě Muntari a tři body pojistil pár minut před koncem Niko Kranjčar. Pompey tak i nadále zůstávají na příčkách zajišťující pro příští sezónu evropské poháry.

Birmingham, který v posledním vzájemné střetnutí vyhrál 5:0 a nastoupil poprvé bez manažera Steva Bruce, byl dnes v zápase málo aktivní, a proto po zásluze slavili výhru hráči Haryho Reknappa. Portsmouth tak opět jen potvrdil, že je venku ještě úspěšnější než na domácím hřišti.

Celkem 22 089 diváků vidělo první náznak příležitost v 15. minutě, kdy se snažil do střelecké pozice prokličkovat Sean Davis, bezúspěšně. V průběhu 33. minuty přišla obrovská chyba gólmana Kingsona, které dokázal využít záložník Muntari, pro kterého to byl druhý gól v letošní sezóně. Nechybělo moc a Birmingham mohl klidně prohrávat v první půli dokonce 0:2, ale příležitost Benjani Mwaruwariho vychytal domácí gólman.

Do druhého poločasu vstoupil mnohem lépe Birmingham a několikrát byl velmi blízko gólu, ovšem všechny příležitost zhatil hostující brankář David James. Portsmouth poprvé zahrozil při šanci Pamarota. Střela francouzského obránce ale nebyla úspěšná. James se opět pořádně vyznamenal deset minut před koncem, kdy zlikvidoval dělovku Kapa. Rozhodnutí přinesla 82. minuta. Dalekonosná střela Nika Kranjčara z přímého kopu skončila až za zády Kingstona.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Devil

Portsmouth venku umi , 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

preju nováčkovi ..zaroven i Portsmouth který ma formu jak cip...remíza ..

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí City se snad nenechají zahanbit a budou bodovat. Portsmouth je sice ve formě, ale byla reprezentační pauza. Tak 1:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele