Serie A souhrn - 30. kolo

22.03.2008, 17:10, aktualizováno 22.03.2008, 22:26
Komentáře a souhrny
Inter Milán nezvládl Derby d'Italia, prohrál doma s Juventusem 1:2 a dovolil druhému AS Řím, které zdolalo Empoli, dotáhnout se na rozdíl čtyř bodů. Branka Brazilce Pata zajistila AC Milán veledůležité vítězství na půdě Turína, hubené vítězství 1:0 zaznamenala i Fiorentina a zůstává čtvrtá, čtyři body před AC.

Turín FC - AC Milán 0:1

22.03.2008 15:00

Góly: 66. Alexandre Pato

AC Milán potvrdil, že se mu na hřištích soupeřů daří a po výhře nad domácím FC Turín si připsal veledůležité tři body. O výhře Milána rozhodl ve druhém poločase Alexandre Pato.

FC Turín nezažívá dobré období, po dvou posledních porážkách musel zabrat, jenže v cestě mu stál nejlepší tým soutěže co se týče utkáních hraných na hřištích soupeře, AC Milán. Hosté byli po domácím fiasku se Sampdorií Janov ve složité situaci, čtyřbodová ztráta na čtvrtou Fiorentinu se v případě neúspěchu mohla navýšit.

Jenže Milán od úvodního hvizdu převzal iniciativu do svých rukou a udával tempo zápasu. Přesto se střelecky v prvním poločase neprosadil, když k tomu dobré příležitosti měl Andrea Pirlo z přímého kopu a po něm Clarence Seedorf. V další šanci se objevil i mladíček Alexandre Pato, jeho střela šla ovšem mimo. Po rohovém kopu se k hlavičce dostal stoper Alessandro Nesta, ale ani on nebyl úspěšný.

V 66. minutě se Milán přeci jenom dočkal. Střelu Alberta Gilardina vyrazil brankář Fontana a Alexandre Pato už neměl těžký úkol - 1:0 pro AC Milán. Milánská obrana působila jistěji než v předchozím utkání se Sampdorií a nepouštěla domácí do větších příležitostí. Alexandre Pato mohl zvýšit na 2:0, jenže proti byl brankář Fontana.

V 78. minutě přišla velká chvíle pro Željka Kalače, který zlikvidoval velkou šanci Stellona a Ventoly. AC Milán už výsledek udržel a zvítězil 1:0, přesto zůstal na pátém místě se čtyřbodovou ztrátou na Fiorentinu, která též vyhrála nad Laziem 1:0.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - Cagliari Calcio 1:1

22.03.2008 15:00

Góly: 90. Daniele Franceschini - 42. Pasquale Foggia

Cagliari Calcio to se záchranou myslí smrtelně vážně. Po domácích výhrách dokázali ostrované uhrát bod na půdě Sampdorie Janov, která bojuje o evropské poháry. Janovský celek navíc zachraňoval až v nastaveném čase Daniele Franceschini. Sampdoria spadla na sedmou pozici, zatímco Cagliari ztrácí na nesestupové příčky již jen tři body.

Sampdoria v minulém kole zvítězila na San Siru nad AC Milán 2:1 a v poslední době měla obrovskou formu. Proti poslednímu celku se tak očekávaly tři body. Cagliari má však také formu. Atalanta, FC Turín, FC Janov nebo Lazio odjely ze Sant’Elia s prázdnou, ale úspěchy mimo domácí prostředí se nedostavovaly. Až nyní na stadiónu Marassi získali Rossoblu cenný bod. Za domácí stále nemůže nastoupit hříšník Cassano, kterého doplnili Stefano Lucchini a Gennaro Delvecchio. Hostům chyběl suspendovaný Michele Fini.

Takřka okamžitě po úvodním hvizdu zaveleli domácí do útoku a střela Emiliana Bonazzoliho byla, naštěstí pro hostující celek, sražena. Ve 26. minutě zahrozilo také Cagliari. Jeda se uvolnil a řítil se sám na brankáře domácích. Luca Castellazzi jej však skvělým zákrokem vychytal. Hosté nyní zatlačili svého soupeře. Pasquale Foggia nejprve nezamířil přesně, avšak při své druhé šanci se již radoval z branky. Z levé strany mířil k bráně a velmi krásným lobem přehodil Castellazziho.

Krátce po přestávce mohl zasadit domácím další úder Robert Acquafresca, avšak příliš váhal se zakončením a obránci Blucerchiati před ním stihli zavřít závoru. O několik minut později již Acquafresca, který hraje v současnosti ve skvělé formě, branku vstřelil. Avšak gól nebyl uznán pro útočníkovu údajnou ofsajdovou pozici.

V druhém poločase se na hřišti objevil Claudio Bellucci, domácí kanonýr, který byl dlouhou dobu zraněný. Zhruba v 60. minutě se postavil k přímému kopu a Marco Storari se musel pořádně natáhnout, aby jeho střelu vyrazil. Cagliari bylo poté opět velmi blízko ke vstřelení branky, ale střela Contiho pouze rozkmitala konstrukci domácí branky. Nicméně Sampdoria nakonec dokázala vyrovnat. V nastaveném čase se dostal do zakončení Daniele Fraceschini a zhruba z šesti metrů nedal Storarimu šanci.

Více informací k zápasu

Reggina Calcio - SSC Neapol 1:1

22.03.2008 15:00

Góly: 90. Franco Brienza - 76. Roberto Sosa

Franco Brienza zachránil až v nastaveném čase pro Regginu veledůležitý bod. Díky prohře Livorna se tak domácí přiblížili k nesestupové pozici na rozdíl jednoho bodu. Hosté díky zaváhání klesli na jedenáctou příčku. Jedinou branku hostí vstřelil argentinský útočník Roberto Sosa.

Utkání probíhalo velmi jednolitě. Ani jeden ze soupeřů nijak nehnal do útoku a míč se držel převážně ve středu hřiště. První větší šance v prvním poločase přišla až krátce před přestávkou. Domácí záložník Edgar Barreto se už pomalu začínal radovat ze vstřelené branky, avšak jeho radost byla zkažena odmáváním ofsajdové pozice, v níž se Barreto bezesporu nacházel. Branka by zajisté utkání dala nový rozměr, nicméně nepadla a do kabin se odcházelo za stavu 0:0.

Druhý poločas se tak nesl v duchu toho prvního. Diváci na Oreste Granillo mohli pozorovat velmi zajímavé kalábrijské ptactvo, zatímco fotbalisté obou týmů drželi míč ve středu hřiště. Akčnost do utkání se snažil přinést domácí Franco Brienza, ale jeho pokus šel mimo. Na druhé straně se o totéž pokusil Argentinec Ezequiel Lavezzi, avšak střílel nad domácí branku. Diváci na stadiónu Oreste Granillo se probudili až v 76. minutě. Centr Marka Hamšíka prodloužil Lavezzi na svého útočného parťáka Sosu, jenž se z blízké vzdálenosti nemýlil a poslal Neapol do vedení. Hra se však nikterak neoživila a utkání směřovalo k výsledku 0:1. Nicméně lednová posila Regginy Franco Brienza si schovávala svůj okamžik slávy až do 91. minuty. Nicola Amoruso zpracoval pro svého parťáka míč hrudí a Brienza krásnou střelou z halfvoleje srovnal na 1:1.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Calcio Catania 0:0

22.03.2008 15:00

Góly: -

Calcio Catania dokázalo v Atalantě uhrát bezbrankovou remízu a připsat si tak velmi důležitý bod v boji o záchranu. Catanii zachránil brankář Ciro Polito, který ve 25. minutě chytil penaltu domácímu kanonýrovi Cristianu Donimu. Atalanta klesla o jednu příčku a je devátá, Rossazzurri zůstávají šestnáctí.

Oba soupeři si potřebovali pozvednout sebevědomí. Atalanta prohrála s FC Turín a na půdě Cagliari, zatímco Sicilané pomalu padali tabulkou a dopadli až na hranici sestupového pásma. Catania v Bergamu ještě nikdy v rámci Serie A nevyhrála a zůstane tomu tak i dále. Domácí nastoupili s citelně poupravenou defenzívou, neboť chyběli suspendovaní Maximiliano Pellegrino a Moris Carrozieri.

Hned na začátku utkání dal o sobě vědět domácí ostrostřelec Sergio Floccari, avšak nebezpečí pro Cira Polita nepředstavoval. Na druhé straně protáhl Ferdinanda Coppolu Giuseppe Mascara, avšak útočníkovi Catanie byl poté stejně odmáván ofsajd. Po chvíli zkoušel Sergio Floccari zakončovat akrobaticky přes hlavu a Ciro Polito musel vytáhnout fajnový zákrok, aby zabránil gólu. Ve 24. minutě Lorenzo Stovini chtěl skluzem zastavit Doniho, avšak útočníka zkosil a sudí Stefanini nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám Doni, který by se díky vstřelené brance stal nejlepším střelcem Atalanty v historii klubu! Avšak Ciro Polito vystihl směr střely a vyrazil míč nad břevno.

Překvapivá volba v útoku Catanie, Inacio Pia, byla chycena ve velmi těsném ofsajdu, zatímco na druhé straně pálil nad Adriano Ferreira Pinto. Po změně stran skvěle vyrazil Coppola střelu Giuseppeho Colucciho. Na poslední čtvrthodinu hry přišel do hry Gionatha Spinesi, avšak ani on nepřinesl do utkání nic nového. Na stadiónu Azzurri D’Italia se tak po bezbrankové remíze body dělily.

Více informací k zápasu

AC Siena - Parma FC 2:0

22.03.2008 15:00

Góly: 88. Massimo Maccarone (pen.), 90. Massimo Maccarone

Siena po dvou zápasech prolomila střeleckou smůlu a porazila Parmu 2:0. Vítězství domácích se nerodilo lehce, tři body zůstaly na stadionu Artemia Franchiho až po trefách Massima Maccaroneho dvě minuty před koncem utkání.

Sienu před utkáním trápila střelecká forma, dva zápasy nedala gól. Domácí naposledy remizovali 0:0 na hřišti Catanie a v tomto duelu chtěli tři body proti dalšímu týmu ze spod tabulky, kterým je FC Parma. Hosté byli naladěni domácím vítězstvím nad Palermem 2:1. A na stadion Artemia Franchiho jeli alespoň pro bod, který by se jim v boji záchranu náramně hodil.

První příležitost zápasu si vytvořili hosté, jenže Andrea Gasbarroni nepřekonal brankáře domácích Alexe Manningera. O chvíli později se po přihrávce Luky Cigariniho dral do šance Reginaldo, ale ani on nebyl úspěšný. Hosté z Parmy byli o něco lepším týmem jenže branku vstřelit nedokázali. Stejně jako v utkání Catanie se Sienou se nehrál bůhví jaký fotbal. Šanci bylo pramálo a první poločas skončil bez branek.

Siena ve druhém poločase hru zlepšila, jenže byli to opět hosté, kteří mohli otevřít skóre utkání. Andrea Gasbarroni se zbavil dvou obránců, jenže nezamířil přesně. Klíčový okamžik celého utkání nastal až v 88. minutě. Obránce domácích Zenoni zatáhl v pokutovém území Massimo Maccaroneho a kopala se penalta. S pokutovým kopem si sám faulovaný snadno poradil a Siena dvě minuty před koncem utkání vedla 1:0. Parma se s výsledkem nechtěla smířit a vrhla všechno do útoku, to se jí nakonec vymstilo a v 90. minutě přidal po přihrávce Tomase Locatelliho pojistku znovu Massimo Maccarone. Siena i přes nevýrazný výkon vyhrála 2:0 a připsala si tři body.

Více informací k zápasu

AS Řím - Empoli FC 2:1

22.03.2008 15:00

Góly: 36. Max Tonetto, 63. Christian Panucci - 50. Sebastian Giovinco

AS Řím doma porazilo Empoli 2:1, ale vítězství to bylo velmi těsné. Po vyloučení Perrotty vsítil vítězný gól obránce Christian Panucci. První branku vstřelil římský bek Max Tonetto a za hosty vyrovnával Sebastian Giovinco. Giallorossi tak stáhli náskok Interu alespoň do večera na čtyři body.

Římané tak netrpělivě čekají na večerní souboj Internazionale s Juventusem a budou doufat v jakýkoliv bodový zisk Bianconeri. Na své spoluhráče se museli jen z tribuny dívat suspendovaní Alberto Aquilani a Philippe Mexes. Luciano Spalletti vyřešil jejich absenci hravě. Panucci se posunul na místo stopera a na pravém kraji obrany nastoupil Max Tonetto, který se svému kouči odměnil brankou. Aquilaniho místo zaujal David Pizarro.

Giallorossi začali aktivněji. Pizarro a Totti pokoušeli štěstí z větší vzdálenosti, ale ani jedna střela se mezi tři tyče nevešla. Ve 13. minutě se ujalo slova Empoli a Alexander Doni se musel pořádně natahovat po střele Giovinka, který se s přehledem uvolnil přes statickou obranu domácích. Po chvíli měl Giovinco na kopačce další gólovku. Prošel středem římské obrany a jeho střela šla pouze centimetry nad břevno Doniho svatyně. Sebastian Giovinco překvapil celé Stadio Olimpico a Doni měl co dělat, aby vyrazil jeho dělovku z třiceti metrů. Po perné třicetiminutovce však přinesl klid do duše fanouška AS Max Tonetto, který poslal po přihrávce Tottiho Giallorossi do vedení.

Krátce po přestávce však hosté zaskočili domácí a v 50. minutě nesrovnal nikdo jiný, než úchvatný Sebastian Giovinco. Ignazio Abate obešel Panucciho a míčem do vápna našel Giovinka, jenž lehce rozvlnil síť za Doniho zády. O sedm minut později přišla pro domácí další rána. Simone Perrotta zezadu skolil Feliceho Piccola a viděl rovnou červenou kartu, což bylo velmi tvrdé řešení. S Vlky to nevypadalo dobře, ale vše se změnilo v 63. minutě. David Pizarro nacentroval míč do vápna a ve vzdušném prostoru zavládl Christian Panucci, který kladivem opět strhl vedení na stranu domácích. I v deseti mužích se Giallorossi snažili útočit. Avšak Tottiho pokus postrádal razanci. Na druhé straně dvakrát zatopil domácí obraně Rej Volpato, ale ani po selhání Ferrariho nedokázal skórovat a Řím se tak radoval z těžce vydřeného vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Città di Palermo - Janov CFC 2:3

22.03.2008 15:00

Góly: 24. Amauri (pen.), 90. Amauri - 29. Luciano Figueroa, 50. Omar Milanetto, 61. Abdoulay Konko

Palermo prodloužilo svojí krizi a tentokrát doma podlehlo janovskému FC 2:3. Domácí sice v utkání vedli, jenže nakonec díky brankám z úvodu druhého poločasu prohráli. Palermu se díky porážce vzdálily evropské poháry. Janov přerušil bilanci čtyř zápasů bez výhry.

Sicilské Palermo čekalo na vítězství čtyři zápasy, naposledy prohráli svěřenci trenéra Francesca Guidolina na stadionu Parmy 1:2 a v domácím prostředí chtěli bodovat. Hosté také neprožívali zrovna vydařené období, jenže do utkání šli s pozvednutým sebevědomím díky poslední remíze 1:1 s Interem Milán.

Palermo začalo utkání velice agresivně, jenže Janov dobře bránil. Obrana hostí polevila ve 22. minutě. Obránce Santos fauloval Edisona Cavaniho a rozhodčí nařídil penaltu. Opakovaný záběr však ukázal, že zadák Janova vzal nejprve míč, a až poté fauloval Cavaniho, nicméně kopala se penalta, kterou proměnil Amauri - 1:0 pro Palermo. Ve 26. minutě se začala karta obracet, Edison Cavani musel pro zranění odejít ze hřiště a za čtyři minuty přišel první gólový okamžik pro FC Janov. Na 1:1 vyrovnal nádhernou ranou Argentinec Lucho Figueroa. Vzápětí mohl vrátit vedení na stranu Palerma Amauri, jenže brankář Scarpi jeho pokus zneškodnil.

Ve druhém poločase Janov na svého soupeře vlétl. V 50. minutě našel Lucho Figueroa Omara Milanetta a ten bez problémů poslal hosty do vedení, 2:1 pro FC Janov. O vyrovnání se pokoušel Bosko Jankovič, ale jeho nádherný volej zlikvidoval brankář Scarpi. Palermo mohlo svých nevyužitých šancí jen litovat, protože v 61. minutě zvýšil už na 3:1 hlavou Abdoullay Konko.

S výsledkem se domácí snažili co nejrychleji ještě něco udělat, jenže Fabio Simplicio ve svém šanci selhal. Domácí se sice dočkali, ale bylo to už příliš pozdě. V 94. minutě Amauri svým druhým gólem v utkání jen snížil na konečných 3:2 pro FC Janov. Palermo prohloubilo svojí krizi, a naopak Janov přerušil sérii čtyř utkání bez výhry.

Více informací k zápasu

ACF Fiorentina - SS Lazio 1:0

22.03.2008 15:00

Góly: 77. Giampaolo Pazzini

Fiorentina si na Stadio Franchi připsala důležité vítězství, když zásluhou branky střídajícího Pazziniho porazila římské Lazio. Hosté z hlavního města navíc hráli téměř hodinu bez vyloučeného Mutarelliho, což bylo na jejich hře dost znát.

Fialky potřebovali po středečním krachu v Neapoli vyhrát, aby si nechaly před dotírajícím AC Milán dostatečný odstup. Navíc stáhly náskok Juve, alespoň do večera, na dva body. Lazio sice do Florencie přijíždělo s vysokým sebevědomím po vítězství v městském derby, ale brzké vyloučení mu v utkání zkřížilo plány. Domácí navíc těsně před utkáním ztratili brankáře Freye a místo v brance zaujmul Avramov.

Domácí načali utkání střelami Mutua a Vieriho. Nejenom, že se tyto střely příliš neujmuly, ale další špatná zpráva přišla od obránce Jorgensena, jenž musel být ve 20. minutě vystřídán. I nadále se snažily Fialky vstřelit úvodní branku, ale Mutuova hlavička mohla nadělat brankáři Ballottovi jen těžko problémy. Lazio se do hry příliš nedostávalo a nepovedený první poločas korunoval ve 37. minutě Mutarelli. Hostující záložník obdržel během 120 sekund dvě žluté karty a své, již tak tápající mužstvo, ještě více oslabil. V prvním poločase jasně nejaktivnější Mutu se snažil co to šlo, ale gólman Ballotta držel Lazio ve hře. Těsně před přestávkou se také protáhl Avramov, který musel likvidovat De Silvestriho pokus.

Ani ve druhém poločase se hra Lazia příliš nezlepšila, v podstatě se skládala pouze z bránění. V 55. minutě vypukl před brankářem Ballottou velký chaos. Domácí měli během 10 sekund hned několik velkých šancí. Nejprve Římany zachránil zásahem na brankové čáře Rozehnal, jenž míč zasáhl pravděpodobně ramenem. Následně napálil míč do břevna Pazzini a Mutuova střela byla odvrácena. Také Lazio předvedlo ve druhém poločase střelu, kterou vyprodukoval Goran Panděv. Brankář Avramov si ovšem připsal skvělý zákrok.

Domácí fanoušci si museli na úvodní a zároveň vítěznou branku počkat až do 78. minuty. Fabio Liverani posílal do pokutového území centr. Ten byl ovšem zblokován a dostal se na hranici šestnáctky k volnému Pazzinimu, který tvrdou ranou překonal Ballottu. Lazio se poté trochu probralo, ale brankář Avramov všechny střely pochytal a při svém prvním utkání si připsal čisté konto.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AS Livorno 2:0

22.03.2008 15:00

Góly: 19. Fabio Quagliarella, 47. Antonio Di Natale

Udinese udělalo na Stadio Friuli veledůležitý krok k evropským pohárům. Friulani porazili zásluhou Quiagliarelly a Di Nataleho Livorno, a jelikož Sampdoria ztratila, Udinese se posunulo na šestou příčku. Domácí potvrdili narůstající formu a odsoudili Livorno těsně nad sestupovou propast.

Udinese začalo utkání velice dobře. Proti Di Nataleho střele ovšem dobře zakročil obránce Kneževič. Následná Pepeho rána jen prolétla vedle tyče. Skóre otevřel ve 20. minutě Quagliarella, který předvedl famózní sólo. Nejprve ve středu hřiště vybojoval míč, rozběhl se směrem k brance a z 20 metrů nádhernou střelou nedal šanci brankáři Ameliovi. Pro Livorno mohla být situace hned veselejší o pár minut později, když se do obrovské šance dostal Diamanti. Hostující útočník ovšem střelu na hranici penalty neuvěřitelně zkazil. Další špatnou zprávou pro hosty, kteří si mimo Diamantiho šance nevytvořili žádnou další, byl zdravotní stav Galanteho, který musel ještě před poločasem střídat.

Hned v úvodu druhého poločasu zhatil všechny hostující naděje Di Natale, jenž po zkratu v livornské obraně získal míč a prostřelil Ameliu. Jediná šance Livorna ve druhém poločase přišla s trestným kopem Diega Tristana. Jeho pokus se otřel pouze o břevno.

Více informací k zápasu

Inter Milán - Juventus FC 1:2

22.03.2008 20:30

Góly: 83. Maniche - 49. Mauro Camoranesi, 63. David Trézéguet

Juventus slaví velké vítězství, v jednom z nejsledovanějších zápasů v Itálii vyhrál na hřišti Interu Milán a postaral se tak o zdramatizování boje o Scudetto. Byla to opravdu velkolepá podívaná, Juventus vedl zásluhou Camoranesiho, Trezeguet poté vedení pojistil a Inter již jen prostřednictvím Maniche snížil.

Zápas byl plný emocí a již od samého začátku se útočilo do plných. Hned v první minutě podnikl Maicon výpad po pravé straně, ale jeho následný centr se neuchytil. Na druhé straně nemířil přesně z přímého kopu Alex Del Piero, který v tomto utkání dorovnal rekord Gaetana Sciery, který čítal 552 startů za Juve. Juventus zamkl hráče Interu v jejich pokutovém území a po centru Pavla Nedvěda zakončoval Del Piero. Julio Cesar však vytáhl brilantní zákrok a jednou rukou zneškodnil pokus kapitána hostí. Inter na druhé straně zahrál velmi nebezpečnou standardní situaci. Luis Jimenez našel z přímého kopu Nicolase Burdissa na zadní tyči, ten ve skluzu trefil míč, jenž vyletěl do vzduchu a Dejan Stankovič následně hlavičkoval do břevna!

Hrálo se nahoru dolu a zhruba ve 23. minutě se vyznamenal Gigi Buffon excelentním zákrokem proti přímému kopu Cristiana Chivua. O chvíli později ukázal pořádný kus fotbalového umu Javier Zanetti. U rohového praporku se dokázal zbavit dotírajícího Nedvěda, obešel další dva hráče a okamžitě založil protiútok. Vysloužil si za to potlesk od celého stadionu. Brankáři nadále drželi své týmy nad vodou. Na jedné straně Buffon vychytal Ibrahimoviče, a na druhé si poradil Julio Cesar se střelou Momo Sissoka.

Krátce po zahájení druhé půle se špatně odkoplý balón dostal k Pavlu Nedvědovi, který okamžitě pálil, avšak Julio Cesar opět vytáhl skvělý zákrok. Ve 49. minutě se již hosté ujali vedení. Po přímém kopu Del Piera se objevil Mauro Camoranesi sám před Cesarem, kterému nedal šanci. Camoranesi však stál v ofsajdu, jehož si asistent sudího Fariny nevšiml. Krátce po vstřelení branky zofenzivnil Roberto Mancini hru a poslal na hřiště Davida Suaza, s jehož příchodem se změnilo rozestavení na 4-3-3. Honduraský útočník se okamžitě zapojil do hry, vybojoval míč na své polovině a uháněl na branku hostí. Výborně hrající Molinaro jej však dokázal ubránit.

O chvíli později Bianconeri zdvojnásobili své vedení. Burdisso se dopustil obrovské chyby, z čehož těžil David Trezeguet a z první doslova propálil Julia Cesara. Obrana domácích se v tuto chvíli sesypala a obzvláště stopeři Burdisso s Materazzim byli velmi snadno průchozí. V 67. minutě se otočil Del Piero kolem Materazziho a uháněl sám na branku, nechal však pouze vyniknout Julia Cesara. Velkou bojovnost předvedl Pavel Nedvěd. Chtěl udržet míč na hrací ploše a zabránit rohovému kopu, zatímco sám se neubrzdil a vlétl do reklamních panelů. Zvedl se a krvácel mu nos. Nedvěd však bez problémů pokračoval. O chvíli později si Alex Del Piero úplně stejně, jako předtím na Meterazzim, smlsl na Burdissovi. Kapitán Staré dámy mohl naservírovat Trezegetovi přímo před branku, kde stál nikým nehlídaný, místo toho se pokusil získat penaltu, na což mu pan Farina pochopitelně neskočil.

Roberto Mancini se rozhodl vrhnout vše do útoku a na hřiště poslal čtvrtého útočníka, Maria Balotelliho. Přestože si Inter začínal vytvářet tlak, tak se k nohám hráčů Juventusu dostavila další gólovka. Při klasickém protiútoku rozebrali obranu hostí Trezeguet s Del Pierem, avšak Del Piero šanci opět trestuhodně zazdil a nechal vyniknout Cesara. Na hřiště přišel také Nuno Manichej a Inter definitivně ovládl hru. Maicon obešel dva hráče Juventusu blízko branky a naservíroval Manichovi, který lehce dorazil do prázdné brány. Závěr byl tedy zdramatizován a Inter nadále bušil na vrata. V 87. minutě se hnal dopředu Camoranesi, ale byl kriminálně poslán k zemi Burdissem, jenž viděl pouze žlutou kartu. V 91. minutě měli domácí poslední příležitost vyrovnat, ale Maniche trefil tyč!

Inter tedy podruhé v sezóně prohrál a dovolil AS Řím dotáhnout se na rozdíl čtyř bodů. O Scudettu tak ještě zdaleka není rozhodnuto, mimojiné i proto, že Inter má v posledních devíti kolech o něco těžší los, než jeho nejbližší pronásledovatel.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán30208256:2068
2.AS Řím30197454:2964
3.Juventus Turín301610451:2558
4.ACF Fiorentina30158744:2953
5.AC Milán301310744:2549
6.Udinese Calcio30138939:3847
7.Sampdoria Janov301371042:3746
8.FC Janov301091136:4339
9.Atalanta Bergamo309111044:4338
10.Lazio Řím309101136:3837
11.Neapol SSC301071340:4437
12.Citta di Palermo30991239:4836
13.AC Siena308111133:3835
14.FC Turín30516930:3731
15.FC Parma306111335:4729
16.Calcio Catania306111324:3629
17.AS Livorno306101429:4528
18.Reggina Calcio305121327:4327
19.Empoli FC30681624:4326
20.Cagliari Calcio30771627:4625

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zapas sem sice nevidel ( vim byl na Sportu 1) ale Pato je trosku vetsi borec.. jeho goly v lize sou vitezny a na to ze je teprve benjaminek a tech zapasu nema tolik, tak zastinuje Gilardinha a dalsi.. jestli takhle bude pokracovat, muze se stat velkym hracem

Reagovat
Slejdy

jj podle me on bude urcite player

Reagovat
smazaný uživatel

ano

Reagovat
smazaný uživatel

Osm kol do konce, čtyři body na Milán, šest na Udine, sedm na Dorii... doufam, že Fiorentina to 4. místo udrží! Ale los je dost špatný - doma Palermo a Sampdoria, (šest bodů ale snad jistých od Parmy a Regginy), venku - Inter a Udinese, k tomu Turín a Cagliari hrající o záchranu(Cagliari se určitě nevzdá snadno)...

Milán má daleko lehčí los, hraje jen o 4.příčku v Serii A, zatímco Fialky ještě bojují v UEFě. Nevim, vypadá to dost vyrovnaně, ale Fiorentina to může dát, věřim jí a děsně jim to přeju.

Ale na druhou stranu si nedokážu představit Ligu mistrů bez nudných a nezáživných zápasů Milánu, bez Kaká, Pirla, Gatussa, Maldiniho, Nesty a spol.

Reagovat
smazaný uživatel

ehm...Milán teda rozhodně nemá lehčí los - hrají s Interem a Juventusem (těžší los už v podstatě nejde. ).

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať Pán Bůh za ty dary...

Reagovat
smazaný uživatel

ale mohli prehrat

Reagovat
smazaný uživatel

naštěstí to zvládli. Jsou to přeci jenom klucí šikovní

Reagovat
smazaný uživatel

no tak to ano...

Reagovat
smazaný uživatel

Nebejt Pata,tak se AC může jít klouzat,to sou všichni tak líný nebo sou fakt takový telata

Reagovat
smazaný uživatel

Pro všechny milovníky Serie A ... tady Inter - Juve .. přes media player

mms://infrontsp-DE-06-S02.wm.llnwd.net/infrontsp_DE_08_S02?MSWMExt=.asf

Reagovat
Slejdy

sak sport1 to dava...juve vede 2:0 yeeees kamon AS

Reagovat
smazaný uživatel

ja vim.. ale ne každý má Sport 1 jako třeba já ... jinak mááááme tooooo FORZA AS ROMA

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě nic nemáte...

Reagovat
smazaný uživatel

ještě ne ... ale máme dobrý vyhlídky (Lazio, AC, Viola)

Reagovat
smazaný uživatel

No poser mě jestli vám to necháme

Reagovat
smazaný uživatel

modlim se za to

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme jít tomu štěstíčku zase trochu naproti..

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

ty bláho, co ten Del Piero nedá!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no a trest je tady

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože ten Burdisso je strašnej

Reagovat
smazaný uživatel

no to neměla být reakce

Reagovat
Slejdy

jn burdisso nic moc .. delpi misto toho aby to uklidnil tak da maniche a v zaveru sem mel strach ze to srovnate..dobre konec...podme Rooma...su zvedavy jak zahrajete na Laziu...u te tycky maniche sem dostal infarkt malem..

Reagovat
smazaný uživatel

Když postavíme vedle sebe Burdissa a Matrixe tak je to pomalu sebevražda..jn Delpi měl dobrý šance to dokonat.škoda tyčky Maniche a břevna Stankoviče..no jestli se nechytnem další mzápasem tak jsme v prde**...

Reagovat
Slejdy

tojo no mate jeste AC a Fiore myslim tezke tezke .. jsem zvedavy jak to dopadne .. my jedem na cagliary ted .. tezke ale asi 3 body budou uvidime.... matrix

Reagovat
smazaný uživatel

JO hodně těžké to ano..ted 2 zápasy venku..jestli z toho bude 6 bodů tak věří mže to dopadne dobře...

Reagovat
smazaný uživatel

pozor Cagliari doma neprohrálo už hodně dlouho !!! .. já se toho bojim vcelku

Reagovat
Slejdy

ja taky no oni bojujou jeste o zachranu ale my o titul

Reagovat
Jajinek

Bez Codroby a Samuela je obrana strasna, protoze co tam predvadi dvojice drevak Burdisso a kopyto Matrix je strasny....no a zaloha bez Vieiry a Cambiassa se muze jit taky vycpat....pak se proste neda hrat...

Reagovat
smazaný uživatel

NEchápu proč nestaví Rivase.pokaždí když hrál, hrál dobře! NO a o tom kdo chybí se ani nemusí mluvit. Hlavně Cambiasso ..

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus dufam ze titul pobuduje do Rima

Reagovat
smazaný uživatel

Super výkon, klobouk dolů. Škoda toho dramatu na závěr. Samozřejmě musím přiznat, že první gól padl z ofsidu, milimetrového,ale byl. Jinak nejlepší hráč na place Alex, dělal si z obránců Interu kuželky. Moc jsem mu přál branku, ale někdy má tyhle zápasy. Každopádně ten týden katastrof od Regginy po Fiorentinu teď hooodně mrzí.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuvěřitelně fantastickej výkon juve.Mohli jim dát pětku a nokonec to mohlo skončit i remízou.Juve prostě al edneka famozně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ta tyč v závěru, už jsem to tam viděl, ale pak už to bylo v klídku a tabulka hned vypadá zase o něco líp.

Reagovat
smazaný uživatel

Aspoň není nuda

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 je taky fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

Tak fotbal je i třeba 0:0 ne?

Reagovat
smazaný uživatel

jj, fotbal je vůbec podivuhodná hra

Reagovat
smazaný uživatel

krásná a nepochopitelná

Reagovat
Jajinek

Juve zaslouzene, bohuzel, hrali lip, mohli dat branek vic, ale trosku bych si posteskl na zraneni...ten Vieira a Cuchu... ....Jinak nechapu proc je na hristi 22 hracu a naserou me jenom cesi, Grygera a Nedved nedelali nic jineho, nez ze se valeli po travniku.

Reagovat
smazaný uživatel

ale hráli víc než dobře jistě když vedeš o gol tak se valí.to by se váleli i interisti

Reagovat
Jajinek

Oni se valeli i za stavu 0:0. Ano, Grygera i Nedvd odehrali dobre utkani, ale tim polehavanim byli uplne trapni!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Zapomněl jsi na Matrixe Jinak Nedvěda se musím zastat, viděl jsi, že i po tom, co se vrátil na plochu několik minut jen chodil a rozběhával.

Reagovat
Jajinek

Ano...Matrix to dela porad a Alex mu asi nic neudelal, ale u nej jsem na to uz tak nejak zvykly, on nemysli otbalove, on totiz nemysli vubec..:(...

Reagovat
smazaný uživatel

Výkon špatnej. Maniche by měl dostávat více šancí, dnes jen za 10 minut zahrál dobře. Útok jalovej, Záloha strašná, obrana strašná, Julio dobře. Hodně se to zdramatizovalo... Gól Camoranesiho byl z ofsajdu, ale vzhledem k průběhu sezony to nechám být. Gratulace Juventusu.

Reagovat
smazaný uživatel

díky,titul stejně vyhrajete,tak buď klidný.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak musím říct ... obrana Interu byla děravá, hlavně Burdisso s Matrixem .. ty vůbec nevěděli, burdisso měl potom podle mě vidět za tu kosu na Camoranesiho červenou .. on by šel sám

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo říkal sem že burdisso je hotovej.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, proč tam Mancini nedá místo Burdissa Rivase. Matrix s Burdissem je strašný. To ať hraje stopera radši Toldo.

Reagovat
smazaný uživatel

Toldo .. nevim, na stoperu hraje dobře Chivu, toho tam mohl dát a do základu Maniche ... le mě pro mě to je jen dobře že ta obrana bvyla taková jaká byla

Reagovat
smazaný uživatel

říkáš si zlatej Mancini co

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Snad proti Laziu bude hrát Rivas. Dneska už to balim, du kouknout na Sevillu s Atleticem. Zdarec.

Reagovat
smazaný uživatel

věříš Rivasovi ? nepříjde mi nejistější, co jsem ho viděl. to fakt radši ještě Burdissa...

Reagovat
smazaný uživatel

Věřim. Zatím co hrál, tak se mi líbil. Horší než Burdisso to stejně nebude.

Reagovat
smazaný uživatel

to už asi né no, po včerejšku...

Reagovat
smazaný uživatel

jo jo o tom sem už taky psal že tomu nerozumím

Reagovat
smazaný uživatel

joooooooooo!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

gratulace do Turína, pěkně , jinak Pato & Roma

Reagovat
M11

maximalni spokojenost... skvely vyzraly vykon... Inter az na to brevno a tyc jsme do niceho nepustili... a naopak misto toho abysme vedli 4-0 jsme si to zdramatizovali... obrana Interu velmi spatna narozdil od nasi az jsem byl prekvapen jaky maji pruchodak... Nedved hodne padal ale proste na nej ty fauly jsou.. a byvaji dost neprijemne... hlavne ty jeho kolena.. zakrok na Camoranesiho byl nechutny nastesti ho Burdisso netrefil poradne.. prvni gol byl z ofsajdu o tom zadna... ale zaslouzene vitezstvi... aspon se nam to pekne zdramatizovalo a je to jen dobre... ale stale to je jen a jen na Interu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele