30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Citta di Palermo - FC Janov 2:3

Palermo prodloužilo svojí krizi a tentokrát doma podlehlo janovskému FC 2:3. Domácí sice v utkání vedli, jenže nakonec díky brankám z úvodu druhého poločasu prohráli. Palermu se díky porážce vzdálily evropské poháry. Janov přerušil bilanci čtyř zápasů bez výhry.

Sicilské Palermo čekalo na vítězství čtyři zápasy, naposledy prohráli svěřenci trenéra Francesca Guidolina na stadionu Parmy 1:2 a v domácím prostředí chtěli bodovat. Hosté také neprožívali zrovna vydařené období, jenže do utkání šli s pozvednutým sebevědomím díky poslední remíze 1:1 s Interem Milán.

Palermo začalo utkání velice agresivně, jenže Janov dobře bránil. Obrana hostí polevila ve 22. minutě. Obránce Santos fauloval Edisona Cavaniho a rozhodčí nařídil penaltu. Opakovaný záběr však ukázal, že zadák Janova vzal nejprve míč, a až poté fauloval Cavaniho, nicméně kopala se penalta, kterou proměnil Amauri - 1:0 pro Palermo. Ve 26. minutě se začala karta obracet, Edison Cavani musel pro zranění odejít ze hřiště a za čtyři minuty přišel první gólový okamžik pro FC Janov. Na 1:1 vyrovnal nádhernou ranou Argentinec Lucho Figueroa. Vzápětí mohl vrátit vedení na stranu Palerma Amauri, jenže brankář Scarpi jeho pokus zneškodnil.

Ve druhém poločase Janov na svého soupeře vlétl. V 50. minutě našel Lucho Figueroa Omara Milanetta a ten bez problémů poslal hosty do vedení, 2:1 pro FC Janov. O vyrovnání se pokoušel Bosko Jankovič, ale jeho nádherný volej zlikvidoval brankář Scarpi. Palermo mohlo svých nevyužitých šancí jen litovat, protože v 61. minutě zvýšil už na 3:1 hlavou Abdoullay Konko.

S výsledkem se domácí snažili co nejrychleji ještě něco udělat, jenže Fabio Simplicio ve svém šanci selhal. Domácí se sice dočkali, ale bylo to už příliš pozdě. V 94. minutě Amauri svým druhým gólem v utkání jen snížil na konečných 3:2 pro FC Janov. Palermo prohloubilo svojí krizi, a naopak Janov přerušil sérii čtyř utkání bez výhry.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Na horké sicilské půdě bychom neměli prohrát. Doufám, že se zase posuneme do první poloviny tabulky a začít na to sbírat body by se už mělo právě v Palermu. Tip 1:1. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bravo hoši !!! Vezeme z horkého Palerma velmi důležité vítězství !!! Jen tak dál, jinak to vypadá, že současné 8. místo, mimochodem velmi slušné na nováčka, je pro nás zatím asi konečná, jelikož bodový odstup na tým před námi, shodou okolností je to náš městský rival Sampdoria, je moc velký, cca 7 bodů. Ale není všemu konec a budeme bojovat dál a třeba se i něco navíc povede. FC JANOV !!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele