30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Calcio Catania 0:0

Calcio Catania dokázalo v Atalantě uhrát bezbrankovou remízu a připsat si tak velmi důležitý bod v boji o záchranu. Catanii zachránil brankář Ciro Polito, který ve 25. minutě chytil penaltu domácímu kanonýrovi Cristianu Donimu. Atalanta klesla o jednu příčku a je devátá, Rossazzurri zůstávají šestnáctí.

Oba soupeři si potřebovali pozvednout sebevědomí. Atalanta prohrála s FC Turín a na půdě Cagliari, zatímco Sicilané pomalu padali tabulkou a dopadli až na hranici sestupového pásma. Catania v Bergamu ještě nikdy v rámci Serie A nevyhrála a zůstane tomu tak i dále. Domácí nastoupili s citelně poupravenou defenzívou, neboť chyběli suspendovaní Maximiliano Pellegrino a Moris Carrozieri.

Hned na začátku utkání dal o sobě vědět domácí ostrostřelec Sergio Floccari, avšak nebezpečí pro Cira Polita nepředstavoval. Na druhé straně protáhl Ferdinanda Coppolu Giuseppe Mascara, avšak útočníkovi Catanie byl poté stejně odmáván ofsajd. Po chvíli zkoušel Sergio Floccari zakončovat akrobaticky přes hlavu a Ciro Polito musel vytáhnout fajnový zákrok, aby zabránil gólu. Ve 24. minutě Lorenzo Stovini chtěl skluzem zastavit Doniho, avšak útočníka zkosil a sudí Stefanini nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se ujal sám Doni, který by se díky vstřelené brance stal nejlepším střelcem Atalanty v historii klubu! Avšak Ciro Polito vystihl směr střely a vyrazil míč nad břevno.

Překvapivá volba v útoku Catanie, Inacio Pia, byla chycena ve velmi těsném ofsajdu, zatímco na druhé straně pálil nad Adriano Ferreira Pinto. Po změně stran skvěle vyrazil Coppola střelu Giuseppeho Colucciho. Na poslední čtvrthodinu hry přišel do hry Gionatha Spinesi, avšak ani on nepřinesl do utkání nic nového. Na stadiónu Azzurri D’Italia se tak po bezbrankové remíze body dělily.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele