30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Lazio Řím 1:0

Fiorentina si na Stadio Franchi připsala důležité vítězství, když zásluhou branky střídajícího Pazziniho porazila římské Lazio. Hosté z hlavního města navíc hráli téměř hodinu bez vyloučeného Mutarelliho, což bylo na jejich hře dost znát.

Fialky potřebovali po středečním krachu v Neapoli vyhrát, aby si nechaly před dotírajícím AC Milán dostatečný odstup. Navíc stáhly náskok Juve, alespoň do večera, na dva body. Lazio sice do Florencie přijíždělo s vysokým sebevědomím po vítězství v městském derby, ale brzké vyloučení mu v utkání zkřížilo plány. Domácí navíc těsně před utkáním ztratili brankáře Freye a místo v brance zaujmul Avramov.

Domácí načali utkání střelami Mutua a Vieriho. Nejenom, že se tyto střely příliš neujmuly, ale další špatná zpráva přišla od obránce Jorgensena, jenž musel být ve 20. minutě vystřídán. I nadále se snažily Fialky vstřelit úvodní branku, ale Mutuova hlavička mohla nadělat brankáři Ballottovi jen těžko problémy. Lazio se do hry příliš nedostávalo a nepovedený první poločas korunoval ve 37. minutě Mutarelli. Hostující záložník obdržel během 120 sekund dvě žluté karty a své, již tak tápající mužstvo, ještě více oslabil. V prvním poločase jasně nejaktivnější Mutu se snažil co to šlo, ale gólman Ballotta držel Lazio ve hře. Těsně před přestávkou se také protáhl Avramov, který musel likvidovat De Silvestriho pokus.

Ani ve druhém poločase se hra Lazia příliš nezlepšila, v podstatě se skládala pouze z bránění. V 55. minutě vypukl před brankářem Ballottou velký chaos. Domácí měli během 10 sekund hned několik velkých šancí. Nejprve Římany zachránil zásahem na brankové čáře Rozehnal, jenž míč zasáhl pravděpodobně ramenem. Následně napálil míč do břevna Pazzini a Mutuova střela byla odvrácena. Také Lazio předvedlo ve druhém poločase střelu, kterou vyprodukoval Goran Panděv. Brankář Avramov si ovšem připsal skvělý zákrok.

Domácí fanoušci si museli na úvodní a zároveň vítěznou branku počkat až do 78. minuty. Fabio Liverani posílal do pokutového území centr. Ten byl ovšem zblokován a dostal se na hranici šestnáctky k volnému Pazzinimu, který tvrdou ranou překonal Ballottu. Lazio se poté trochu probralo, ale brankář Avramov všechny střely pochytal a při svém prvním utkání si připsal čisté konto.

Autor: Ondřej Holzman / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip 1:0.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele