30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

AC Siena - FC Parma 2:0

Siena po dvou zápasech prolomila střeleckou smůlu a porazila Parmu 2:0. Vítězství domácích se nerodilo lehce, tři body zůstaly na stadionu Artemia Franchiho až po trefách Massima Maccaroneho dvě minuty před koncem utkání.

Sienu před utkáním trápila střelecká forma, dva zápasy nedala gól. Domácí naposledy remizovali 0:0 na hřišti Catanie a v tomto duelu chtěli tři body proti dalšímu týmu ze spod tabulky, kterým je FC Parma. Hosté byli naladěni domácím vítězstvím nad Palermem 2:1. A na stadion Artemia Franchiho jeli alespoň pro bod, který by se jim v boji záchranu náramně hodil.

První příležitost zápasu si vytvořili hosté, jenže Andrea Gasbarroni nepřekonal brankáře domácích Alexe Manningera. O chvíli později se po přihrávce Luky Cigariniho dral do šance Reginaldo, ale ani on nebyl úspěšný. Hosté z Parmy byli o něco lepším týmem jenže branku vstřelit nedokázali. Stejně jako v utkání Catanie se Sienou se nehrál bůhví jaký fotbal. Šanci bylo pramálo a první poločas skončil bez branek.

Siena ve druhém poločase hru zlepšila, jenže byli to opět hosté, kteří mohli otevřít skóre utkání. Andrea Gasbarroni se zbavil dvou obránců, jenže nezamířil přesně. Klíčový okamžik celého utkání nastal až v 88. minutě. Obránce domácích Zenoni zatáhl v pokutovém území Massimo Maccaroneho a kopala se penalta. S pokutovým kopem si sám faulovaný snadno poradil a Siena dvě minuty před koncem utkání vedla 1:0. Parma se s výsledkem nechtěla smířit a vrhla všechno do útoku, to se jí nakonec vymstilo a v 90. minutě přidal po přihrávce Tomase Locatelliho pojistku znovu Massimo Maccarone. Siena i přes nevýrazný výkon vyhrála 2:0 a připsala si tři body.

Autor: Ondřej Linhart / channel4.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FC Parma má reálnou šanci utkání v Sieně zremizovat. Tip 0:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Velká škoda, to by se tak zkušenému mužstvu, jako Parma je, nemělo stávat ! Bod už byl nadohled, ale v samém závěru to Siena, konkrétně pan Maccarone dokonale zhatil !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele