30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Sampdoria Janov - Cagliari Calcio 1:1

Cagliari Calcio to se záchranou myslí smrtelně vážně. Po domácích výhrách dokázali ostrované uhrát bod na půdě Sampdorie Janov, která bojuje o evropské poháry. Janovský celek navíc zachraňoval až v nastaveném čase Daniele Franceschini. Sampdoria spadla na sedmou pozici, zatímco Cagliari ztrácí na nesestupové příčky již jen tři body.

Sampdoria v minulém kole zvítězila na San Siru nad AC Milán 2:1 a v poslední době měla obrovskou formu. Proti poslednímu celku se tak očekávaly tři body. Cagliari má však také formu. Atalanta, FC Turín, FC Janov nebo Lazio odjely ze Sant’Elia s prázdnou, ale úspěchy mimo domácí prostředí se nedostavovaly. Až nyní na stadiónu Marassi získali Rossoblu cenný bod. Za domácí stále nemůže nastoupit hříšník Cassano, kterého doplnili Stefano Lucchini a Gennaro Delvecchio. Hostům chyběl suspendovaný Michele Fini.

Takřka okamžitě po úvodním hvizdu zaveleli domácí do útoku a střela Emiliana Bonazzoliho byla, naštěstí pro hostující celek, sražena. Ve 26. minutě zahrozilo také Cagliari. Jeda se uvolnil a řítil se sám na brankáře domácích. Luca Castellazzi jej však skvělým zákrokem vychytal. Hosté nyní zatlačili svého soupeře. Pasquale Foggia nejprve nezamířil přesně, avšak při své druhé šanci se již radoval z branky. Z levé strany mířil k bráně a velmi krásným lobem přehodil Castellazziho.

Krátce po přestávce mohl zasadit domácím další úder Robert Acquafresca, avšak příliš váhal se zakončením a obránci Blucerchiati před ním stihli zavřít závoru. O několik minut později již Acquafresca, který hraje v současnosti ve skvělé formě, branku vstřelil. Avšak gól nebyl uznán pro útočníkovu údajnou ofsajdovou pozici.

V druhém poločase se na hřišti objevil Claudio Bellucci, domácí kanonýr, který byl dlouhou dobu zraněný. Zhruba v 60. minutě se postavil k přímému kopu a Marco Storari se musel pořádně natáhnout, aby jeho střelu vyrazil. Cagliari bylo poté opět velmi blízko ke vstřelení branky, ale střela Contiho pouze rozkmitala konstrukci domácí branky. Nicméně Sampdoria nakonec dokázala vyrovnat. V nastaveném čase se dostal do zakončení Daniele Fraceschini a zhruba z šesti metrů nedal Storarimu šanci.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Cagliari sahalo v Janově po bodu, ale konec se jim vůbec nepovedl !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele