30. kolo
22.03.2008 15:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím - Empoli FC 2:1

AS Řím doma porazilo Empoli 2:1, ale vítězství to bylo velmi těsné. Po vyloučení Perrotty vsítil vítězný gól obránce Christian Panucci. První branku vstřelil římský bek Max Tonetto a za hosty vyrovnával Sebastian Giovinco. Giallorossi tak stáhli náskok Interu alespoň do večera na čtyři body.

Římané tak netrpělivě čekají na večerní souboj Internazionale s Juventusem a budou doufat v jakýkoliv bodový zisk Bianconeri. Na své spoluhráče se museli jen z tribuny dívat suspendovaní Alberto Aquilani a Philippe Mexes. Luciano Spalletti vyřešil jejich absenci hravě. Panucci se posunul na místo stopera a na pravém kraji obrany nastoupil Max Tonetto, který se svému kouči odměnil brankou. Aquilaniho místo zaujal David Pizarro.

Giallorossi začali aktivněji. Pizarro a Totti pokoušeli štěstí z větší vzdálenosti, ale ani jedna střela se mezi tři tyče nevešla. Ve 13. minutě se ujalo slova Empoli a Alexander Doni se musel pořádně natahovat po střele Giovinka, který se s přehledem uvolnil přes statickou obranu domácích. Po chvíli měl Giovinco na kopačce další gólovku. Prošel středem římské obrany a jeho střela šla pouze centimetry nad břevno Doniho svatyně. Sebastian Giovinco překvapil celé Stadio Olimpico a Doni měl co dělat, aby vyrazil jeho dělovku z třiceti metrů. Po perné třicetiminutovce však přinesl klid do duše fanouška AS Max Tonetto, který poslal po přihrávce Tottiho Giallorossi do vedení.

Krátce po přestávce však hosté zaskočili domácí a v 50. minutě nesrovnal nikdo jiný, než úchvatný Sebastian Giovinco. Ignazio Abate obešel Panucciho a míčem do vápna našel Giovinka, jenž lehce rozvlnil síť za Doniho zády. O sedm minut později přišla pro domácí další rána. Simone Perrotta zezadu skolil Feliceho Piccola a viděl rovnou červenou kartu, což bylo velmi tvrdé řešení. S Vlky to nevypadalo dobře, ale vše se změnilo v 63. minutě. David Pizarro nacentroval míč do vápna a ve vzdušném prostoru zavládl Christian Panucci, který kladivem opět strhl vedení na stranu domácích. I v deseti mužích se Giallorossi snažili útočit. Avšak Tottiho pokus postrádal razanci. Na druhé straně dvakrát zatopil domácí obraně Rej Volpato, ale ani po selhání Ferrariho nedokázal skórovat a Řím se tak radoval z těžce vydřeného vítězství 2:1.

Autor: Pavel Bartl / channel4.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

zpráva o tom, že Giallorossi chtějí Borriella se mi vcelku zamlouvá .. mohl by být klasický zabiják na hrotu a pod ním hrát Totti - to by nebylo vůbec zlé.... ale toho šutéra na příští sezónu rozhodně potřebujeme.. když se Francesco zmiňoval o Drogbovi - to by nebylo zlé, ale pochybuju že by k nám šel

Reagovat
smazaný uživatel

jinak k zápasu - Empoli doufám že přejedeme ... TIP: 3:0 .... a Juve musí vyhrát na San Siru

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma musí po zklamání v derby z tohoto zápasu vytěžit vítězné body. Jak se vyjadřují, boj o titul ještě nevzdávají a to je dobře ! Tip 3:1.

Reagovat
smazaný uživatel

AS Roma splinila povinnost, i když s odřenýme ušima. Ale zakolísání Interu jim určitě udělalo radost, snížili jeho náskok a dramatická zápletka v Serii A je na světě !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele