Serie A - souhrn 27. kola

08.03.2014, 19:54, aktualizováno 09.03.2014, 22:44
Komentáře a souhrny
Juventus jediným gólem přemohl Fiorentinu a opět potvrdil svoji dominanci v italské lize. Nedělní šlágr rozhodla pozdní branka neapolského Callejóna. Inter zdolal Turín, Parma si poradila s Hellasem a Udinese s AC Milán. Sampdoria otočila vývoj divokého zápasu s Livornem, Lazio podlehlo Atalantě, Bologna si v záchranářském duelu rozdělila body se Sassuolem.

SSC Neapol - AS Řím 1:0

09.03.2014 20:45

Góly: 81. José Callejón

Měla to být reklama na fotbal, ale dnešní utkání druhého se třetím připomínalo svou aktivitou spíše nepovedený spot na dentální hygienu. Nudnou partii bez náboje i dynamiky rozhodl až centr Ghoulama, který do sítě dopravil hlavičkující Callejón.

Pod Vesuv dnes večer směřovala pozornost nejednoho fanouška italského calcia, protože se jednalo o vcelku zajímavý duel. Oba celky se uchází o druhé místo, a i když má nyní AS navrch, případná prohra právě se třetí Neapolí by mohla konečným pořadí hodně zamíchat. Důležitost souboje si uvědomovaly oba celky, takže se bylo na co těšit.

Úvodní sestavy nenastoupily v plné polní, protože za hosty nedorazili kapitán Francesco Totti se svým zástupcem Danielem De Rossim. Na domácí trávník nevyběhli před zápasem zranění Jorginho a Valon Behrami, jejichž místo zaujali Inler s Džemailim. Tato dvojice musela sledovat, jak se po třech minutách jejich defenzivnějším kolegům nepovedla ofsajdová past a toho chtěl využít Gervinho. Na lob za obranu ale nedosáhl.

Proti svým starým známým se postavil brankář Morgan De Sanctis, který musel čelit nebezpečnému centru od Mertense. Velkým problémem pro hru AS i jeho šance na tři body se stalo zranění Kevina Strootmana, který nebyl zcela fit již po návratu z reprezentačního srazu. Holandského záložníka musel dokonce odvézt vozík, protože trávník opouštěl s více než bolestivou grimasou. Jeho místo zaujal velezkušený, ne však příliš oblíbený Brazilec Rodrigo Taddei.

Krátce po této vynucené změně dostala Neapol díky Florenziho chybě možnost zahrávat rohový kop a brankář De Sanctis musel opět odvracet míč mimo pokutové území. Na opačné straně se hosté pokoušeli hrozit nejčastěji krátkými přihrávkami nebo střelbou, protože nastoupili bez vyloženého hrotového hráče. Gervinha, který se podle rozestavení tomuto postu blížil nejvíc, podporovalo duo Alessandro Florenzi - Michel Bastos. V pozměněné sestavě se Vlkům dlouho nedařilo vytvořit si tlak, čehož ambiciózní domácí tým náležitě využíval.

Římanům se příliš nedařilo hledat vysunutého hráče, takže odpovědnost na svá bedra vzal Radja Nainggolan a vypálil. Jeho volej ale perfektně Pepe Reina zlikvidoval. Domácí trochu zaskočila hlavička, kterou se prosadil Mehdi Benatia, ale jelikož se jednalo o ofsajdové postavení, veškeré vzrušení bylo zbytečné. Následně se zajímavou akcí pro Neapol prezentoval Taddei, který fauloval vlastního hráče.

Římanům chyběl zakončovatel, který by byl schopen nalákat na sebe protihráče, ale přesto to byli hosté, kdo se jako první dostali do vyložené šance. Skvělou nahrávku přes vápno vymyslel Pjanić na Gervinha, který ale tváří v tvář brankáři Reinovi ani nadvakrát neskóroval! Nevysoký Španěl Pepe Reina musel své kvality dokazovat také krátce před poločasovou přestávkou, protože Bastosova střela pod břevno vůbec nevypadala špatně. Neméně povedenou ránu si připsal Marek Hamšík a De Sanctis musel včas plachtit vzduchem.

Partenopei mohli svého soupeře trápit mnohem víc, ale vinou nepřesností se k bráně De Sanctise v úvodu druhého poločasu přiblížili jen velice opatrně. Domácím se zachtělo útočit vždy jen nárazově, žádný převratný tlak si vytvořit nedokázali. Ale když už se před De Sanctise dostali, vždy se musel zkušený brankář o čisté konto obávat. Po Callejónovi, který mířil po samostatném náběhu jen do jeho nohy, brankáře AS zblízka nepřekonal ani Dries Mertens.

Skvělé reflexy Pepeho Reiny zachránily Neapol od inkasování poté, co se Gervinho rozhodl nahrát do druhé vlny a Maiconovu ránu ještě nešťastně tečoval Džemaili. Pomalejší začátek hráči divákům začali vynahrazovat až po hodině hry. Mertens s Callejónem si efektně narazili míč a druhý jmenovaný skvěle vypálil, ale brankář De Sanctis se včas sesul k zemi a balon sebral. Řím mohl poslat do vedení Alessandro Florenzi, ale s chybějícími centimetry nic neuděláte - šajtli od Maicona mladý Ital minul.

Právě když se blížil konec utkání, stal se bezmála zázrak. AS nebránilo právě sebevědomě a toho využil José Maria Callejón, který namířil svou hlavičku přesně do rohu brány a pár minut před koncem uzmul všechny body pro domácí tým!

Více informací k zápasu

Inter Milán - Turín FC 1:0

09.03.2014 15:00

Góly: 30. Rodrigo Palacio

Stadion San Siro může alespoň trochu slavit, protože po minulé remíze s druhým AS Řím si dnes svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho připsali další cenný bod. Respektive, všechny tři, neboť Palacio byl jediným střelcem duelu s Turínem.

Milánský tým se zatím nedokázal plně zapojit do bojů o Ligu mistrů a nejeden fanoušek již dlouho čeká na zlepšení. Kvalitní trenér, nové finanční zdroje i velká osobnost v podobě Hernanese zatím nepřinesly očekávané výsledky a především neschopnost navázat na svá dobrá představení Interu vážně poškodila jeho ambice. Dnes odpoledne se mu ale povedlo připsat si cenné tři body, protože Rodrigo Palacio rozhodl o výhře nad Torem.

Inter se od počátku snažil zajistit si kontrolu nad zápasem, což se mu díky dobré kombinaci dařilo. Nutno říct, že útočící hráči soupeře příliš mnoho práce obraně Handanoviće nenadělali. Mnoho míčů bylo ztracených či pokrytých záložní řadou Nerazzurri, ale hlavním problémem bylo doručit je na nabíhajícího Cerciho. Po faulu Kurtiće dostali domácí příležitost zahrávat přímý volný kop, ale Fredy Guarín napálil míč vysoko nad Padelliho bránu.

O svůj průnik do vápna se na opačné straně hřiště pokoušel také Ciro Immobile, který bojuje o pozornost reprezentačního trenéra Cesareho Prandelliho. Jeho pokus však nedopadl úspěšně, obrana Interu si s jeho akcí poradila. Po dvaceti minutách se do šance znovu probíjel Guarín, ale před ním se na poslední chvíli objevil obránce Rodriguez, který míč zablokoval a dopřál Padellimu alespoň chvíli oddechu. Po nezáživných úvodních minutách se tedy tempo hry začalo zvyšovat a to především díky Palaciovi s Guarínem. První jmenovaný sice ještě hlavičku po centru od Jonathana do sítě nedopravil, ale druhý pokus mu již vyšel.

Krátce po půlhodině hry se Palacio dostal za obranu hostí a v pádu nasměroval hlavičku za Padelliho záda - 1:0 pro Inter a domácí tifosi si mohli vydechnout. Interu se na kopačky vrátila jistota, hosté museli přidat.

Rodrigo Palacio potvrzuje své kvality dlouhodobě a také ve druhé půli se hodně snažil zaměstnávat Padelliho i muže před ním. Jeho průnik s míčem u nohy a hlavou zdviženou se mu ale díky zákroku Vivese nepovedl. Sotva uplynula hodina hry, mohl se Inter radovat podruhé. A opět díky pracovitému Palaciovi. Argentinský střelec ale jeho volej v rámci velkého vápna mířil těsně nad břevno!

Přízemní ránu mladíka Matea Kovačiće brankář Padelli chytil a dokonce se pokoušel založit útok vlastního týmu, ale dobře organizovaná záložní řada Interu soupeře daleko nepustila. V závěru utkání se již hosté blíže k brankáři Samiru Handanovićovi nedostali a smířili se s dnešní porážkou. Inter naopak stále žije a po Fiorentině bude doufat v zaváhání i Neapole.

Více informací k zápasu

Bologna FC - US Sassuolo 0:0

09.03.2014 15:00

Góly: -

Eusebio Di Francesco se vrátil na lavičku Sassuola a hned získal pro nováčka soutěže bod. Jeho tým si totiž v důležitém záchranářském souboji rozdělil body s domácí Boloňou za bezbrankovou remízu. S konečným výsledkem ale nemůže být spokojena ani jedna strana.

Boloňa i Sassuolo potřebovaly v tomto zápase zvítězit a notně tak oživit své šance na konečnou záchranu. Nakonec se to nepovedlo ani jedné straně, ovšem alespoň menší spokojenost panuje rozhodně v Sassuolu, kde utnuli několikazápasovou šňůru bez zisku jediného bodu.

Utkání začalo svižně. Diváci se rozhodně nenudili, avšak střelecké pokusy mířily spíše mimo tři tyče. Velmi blízko vedoucí trefě byl Sergio Floccari, obrana domácí však stihla včas zareagovat a nebezpečí zažehnat. Za chvíli byl v další velké šanci Sansone, ale výborně zasáhl brankář Curci. A do třetice v prvním poločase střílelo opět Floccari a Boloňu zachránilo břevno! Sassuolo mělo v prvním dějství navrch, ale ve druhé části mělo být vše jinak.

Aktivitou totiž začala oplývat Boloňa. Zvláště před koncem zápasu Sassuolu pořádně zatápěla. Acquafresca po chybě hostů překonal Pegola, jenomže toho na brankové čáře zastoupil Cannavaro. Za chvíli byl v jasné šanci Christodoulopoulos a Pegolo předvedl výborný zákrok. Utkání si branku jistě zasloužilo, ovšem konečná remíza je spravedlivá.

Více informací k zápasu

UC Sampdoria - AS Livorno 4:2

09.03.2014 15:00

Góly: 49. Nenad Krstičić, 53. Federico Ceccherini (vl.), 68. Stefano Okaka, 75. Manolo Gabbiadini - 19. Ibrahima Mbaye, 27. Ibrahima Mbaye

Livorno sice vstřelilo dva góly díky schopnostem Mbayeho, ale jinak se hostům příliš nedařilo. Naopak excelovali domácí Blucerchiati, kteří zaznamenali čtyři branky a je dvanáctá.

Livorno je dalším společníkem zbylých dvou týmů v prostředí zóny sestupu, protože dnes prohrálo v Janově. Nepodalo sice špatný výkon, ale na čtyři trefy domácích zkrátka adekvátně odpovědět nedokázalo. Jako první se do šance dostávali domácí hráči, z nich sálala chuť vylepšit své postavení v tabulce. Zejména rychlý obránce Lorenzo De Silvestri se od úvodu hodně často proháněl po straně a hrozil nebezpečnými centry. Ani jeden z těch prvních ale nenašel potřebného adresáta.

Plné ruce práce měl také brankář Angelo da Costa, který musel čelit nebezpečné ráně od Paulinha. S jeho projektilem si ale nakonec i díky skvělým reflexům poradil a konečky prstů jej vytěsnil mimo tři tyče. Toto varování se z pohledu Sampdorie nedočkalo pozornosti, takže musela přijít další rána. Ta už v síti skončila, protože jí pomohlo břevno. Ránu Djamela Mesbaha vyrazil da Costa jen na břevno své brány, od kterého se míč odrazil na nohu dobíhajícího talentu Ibrahimy Mbayeho - 1:0.

O pár minut později se ale mohlo skóre měnit znovu, protože střelu Manola Gabbiadiniho teč před brankářem Bardim tečovala do protipohybu svého gólmana a ten měl co dělat, aby ještě na poslední chvíli celou situaci zachránil skvělým skokem. Na opačné straně už brankář da Costa tolik štěstí neměl - hosté totiž skvěle rozebrali obranu před ním nehybně stojící a po patičce Benassiho na volného Mbayeho se Livorno radovalo znovu!

Ještě do konce poločasu mohli Blucerchiati vstřelit kontaktní gól, ale šance Okaky přišla vniveč. Šokovaní domácí nedokázali jinak odpovědět a do šaten odcházeli skleslí. Kdo z diváků ale zůstal na stadionu i v druhé půli, určitě nelitoval. Kanonáda domácího celku byla jasným důkazem, že ani dvougólové vedení nemusí znamenat konečnou výhru. Prvotním impulzem pro tým trenéra Siniši Mihajloviće se stalo střídání, když se na hrací plochu dostal Nenad Krstičić. Tomu stačily pouhé tři minuty na to, aby se zapsal mezi střelce.

Livorno se začalo trochu potácet na cestě za třemi body a toho domácí využili. V rozsahu dalších čtyř minut totiž srovnali. Po menším tlaku Sampdorie se prosadil obránce Federico Ceccherini, který již několikátý centr do vápna nešťastně tečoval do vlastní brány!

Od té chvíle bylo jasně vidět, že celý stadion v minutě ožil a žene své miláčky vpřed. To bylo poznat na zvýšené aktivitě Blucerchiati, naopak hosté pochopili zkratovitost, která je připravila o nadějné vedení a zatáhli se do obrany. Ani tento tah jim ale nevyšel, neboť dvacet minut před koncem Janov slavil velký obrat. Stefano Okaka Chuka, který již dlouho shání klub, ve kterým by fotbalově vyrostl, se v minutě nejpotřebnější trefil přesně a díky teči obránce slavil gól.

To však stále nebylo vše, protože tlak domácího celku vyvrcholil dalším zásahem. Brankář Bardi ještě první ránu Manola Gabbiadiniho vyrazil, ale další akci již zabránit nemohl. Další samostatný náběh na Bardiho již Gabbiadini provedl lépe a zpečetil tím výhru svého celku. Naopak Livorno může litovat výpadku z úvodu druhé půle a poroučí se do pásma sestupu. Janov se nevzdal a skvělý druhý poločas mu zajistil tři body.

Více informací k zápasu

Parma FC - Hellas Verona 2:0

09.03.2014 15:00

Góly: 20. Jonathan Biabiany, 90+2. Ezequiel Schelotto

Hellas si přijel na stadion Ennia Tardiniho pro body, aby posílil své ambice na kvalifikaci do Evropy. Těch se ale nedočkal, protože domácí hráči předvedli výborný výkon a především dvakrát překonali soupeřova brankáře. Ducali předskočili svého soka a jsou šestí.

Parma je bezesporu příjemným překvapením Serie A, což dokazuje předvedenou hrou i výsledky z ní plynoucími. V dalším utkání ji čekal konkurent v boji o poháry, neboť k Ducali zavítal veronský Hellas. Ten byl jejím nejbližším sousedem v tabulce.

Parma se může opírat o několik zajímavých osobností, které dodávají její hře na eleganci a pohlednosti. Mezi takové "znovuzrozené" hráče jistě patří někdejší velký talent italské kopané se jménem Cassano na dresu. Ten se hnal na brankáře Rafaela již po třech minutách, ale nebylo mu dopřáno dostatek klidu na zakončení.

Také Hellas se pyšní několika zkušenými hráči, kteří se na jeho soupisku dostali především proto, aby pomohli klubu z Verony k záchraně. Nakonec se však například Luca Toni rozehrál tak, že Hellas nenápadně útočí na kvalifikaci do Evropské ligy. Právě vysoký útočník se dostal do pokutového území a hlavičkoval dost nebezpečně, ale přeci jen vysoko. Po dvaceti minutách bylo gólové tabu prolomeno a postaral se o to mladý francouzský útočník Jonathan Biabiany.

Ten byl sice dlouho terčem přestupových spekulací a v průběhu posledního lednového dne postupně "přestoupil" do AC Milán, Juventusu i Interu, ale nakonec se rozhodl zůstat k dispozici pro trenéra Donadoniho. To jej mohlo těšit po dvaceti minutách, když prostřelil špatně zasahujícího brankáře Rafaela a poslal svůj celek do vedení! Tím se odehrála první dnešní chyba zkušeného brankáře hostí, bohužel pro Hellas ne jediná.

Po půlhodině hry trochu přibylo faulů, ale sudí De Marco necítil zvláštní potřebu je trestat žlutými kartami. Tempo hry opadlo a oba celky se soustředily spíše na udržení stávajícího skóre bez snahy o změnu. Až pět minut před koncem první půle jsme se dočkali další pohledné akce, na jejímž konci stál opět kanonýr Luca Toni. Z levé strany zakončoval, ale hbitý Antonio Mirante s tím počítal a ránu vyrazil. Úvod poločasu druhého již tak zajímavý nebyl, protože ani jeden z týmů se ze šaten nevrátil v tak ofenzivně laděné náladě.

A když už se zdálo, že alespoň po standardní situaci by se skóre měnit mohlo, Romulo napálil jen prvního hráče před sebou. Ani rychlé nohy talentovaného Juana Manuela Iturbeho nestačily na průnik do vápna, neboť dnes měla obrana Parmy výjimečný den a před brankáře Miranteho příliš míčů nepouštěla. Na straně Parmy se do zakončení prohnal rychlík Jonathan Biabiany, ale ani jeho schopnosti další branku v utkání nezprostředkovaly.

Utkání pomalu spělo k poklidné výhře domácích o jednu branku, ale když se obrana Hellasu nesoustředila na sto procent, přišel další zásah. V nastaveném čase druhé půle se Rafael unáhlil a předvedl velkou hrubku. Ta jej připravila o míč, naservírovala jej k nohám Antonia Cassana a "milovaný i nenáviděný" se pokusil přelobovat brankáře Verony. Míč ale nastřelil jen do břevna. To jej však mrzet nemusí - obránci Hellasu nikde, Schelotto všude. Záložník, jenž je vlastnictví Sassuola, se do prázdné brány trefil bez potíží a přiřkl výhru Parmě.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - Janov CFC 2:1

09.03.2014 15:00

Góly: 5. Alberto Paloschi (pen.), 90+3. Alberto Paloschi (pen.) - 88. Alberto Gilardino

Chievo Verona možná trochu překvapivě přehrálo FC Janov a v boji o záchranu získává velmi důležité tři body. Zápas na stadionu Bentegodi rozhodla až penalta Alberta Paloschiho ze třetí minuty nastavení!

Domácí Fly Donkeys se potácejí hluboko ve druhé polovině tabulky a v letošní sezoně hrají o záchranu. Na druhé straně Grifové jsou v laufu a stále mají možnost probojovat se do evropských pohárů pro příští rok. Toto utkání ale nakonec opanoval šťastnější outsider z Verony.

Janov ale do utkání nevstoupil vůbec dobře. Už po šesti minutách se provinil faulem ve vlastním vápně Konaté a sudí neváhal hned z kraje odpískat pokutový kop. Alberto Paloschi pak poslal Perina na druhou stranu a Chievo vedlo 1:0. Janov následně začal tlačit a měl několik dobrých šancí na vyrovnání. De Maio na malém vápně překonal Agazziho, ale Frey na brankové čáře zažehnal nejhorší. Před koncem prvního poločasu měl na kopačce zvýšení náskoku Hetemaj, ale Perin byl na místě a vynikajícím zákrokem držel Grify ve hře.

Hosté se ve druhém poločase nadechli k náporu a Chievo mělo místy velké štěstí. Gilardino ani Fetfatsidis nedokázali překonat Agazziho. V 72. minutě neuspěl ani Marchese a s Janovem to vypadalo zle. Hosté se ale přeci jenom dočkali. Dvě minuty před koncem zápasu si našel prostor na malém vápně Gilardino a po rohovém kopu srovnal stav na 1:1.

To nejlepší si ale stadion Bentegodi schoval na konec. V nastaveném čase faulovalo opět ve vlastním vápně Motta a sudí nařídil ve prospěch Chieva druhou penaltu. S tou si znovu poradil Alberto Paloschi a svému týmu na poslední chvíli zařídil veledůležité vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Atalanta Bergamo 0:1

09.03.2014 15:00

Góly: 60. Maximiliano Moralez

Lazio Řím nepotvrdilo ambice na návrat do pohárové Evropy, protože dnes odpoledne nezvládlo duel s Atalantou Bergamo. Římanům moc nepomohlo ani vyloučení záložníka Antonia Candrevy, který musel po hodině hry do šaten. Krátce předtím se Orobici ujali vedení.

Ti zaútočili již po třech minutách, kdy se do zakončení dostal Germán Denis. Ani největší zbraň v ofenzivní části týmu z Bergama se ale nedočkala, protože střele zkušeného útočníka scházela přesnost i razance, takže brankář Federico Marchetti se mohl v klidu soustředit na rozehrávku. Právě Candreva byl hybnou silou celého útoku Lazia, před bránu Consigliho posílal jeden centr za druhým a motal hlavy soupeřových obránců. Ještě v rámci první desetiminutovky se do zakončení málem dostal mladík Keita, jenže k němu na poslední chvíli přispěchal obránce Benalouane a míč mu čistě odebral.

I když se Lazio hodně snažilo být aktivnějším celkem a "něco vymyslet", proti dobře postavené obraně Orobici šlo těžko něco vymýšlet. Kombinace Římanům příliš nevycházely, o zakončení se mluvit ani nedá. Když už se k ráně hráči domácího celku dostali, tak se Atalanta stihla včas zformovat zpět a třeba ránu Onaziho zablokovala. Charakteristickým rysem herního projevu Orobici se staly dlouhé nákopy na nabíhajícího Germána Denise, který se však potýkal s vysokými stopery Lazia a příliš mnoho míčů přenechal jejich zarputilé bojovnosti.

Po ose Morález - Brivio - Benalouane se rýsovala další akce hostí, posledně jmenovaný se na hranici vápna dostal ke střele. Tou ale nikoho neohrozil, protože měla příliš malou rychlost a brankář Marchetti si s ní v pohodě poradil. Moralez se tedy musel pokoušet o další ránu, ale když už si těžký míč zpracoval, pečlivá obrana Lazia ale včas odebrala Moralezovi míč. Na druhé straně se do zakončení hnal Antonio Candreva, ale ani ten neměl příliš mnoho štěstí a brankář Consigli jeho pokus lapil.

Aktivní Morález byl v centru dění také o minutu později, když povedeným centrem hledal na zadní tyči nabíhajícího Stendarda. Ten se sice k hlavičce dostal, ale poslal ji o kousek vedle. Do druhé půle naskočil v dresu Biancocelesti Senad Lulić, který se ihned dostal do šance. Ani on se ale netrefil, stejně tak se vedlo jeho spoluhráči Keitovi. Z něj postupně roste výborný hráč, ale ani on není schopen nahradit odcházejícího Hernanese. Jeho ránu z pětadvaceti metrů však Andrea Consigli bez větších obtíží chytil.

Poté se zastřeloval také Candreva, ale ani tento rychlý italský reprezentant netrefil přesně prostor mezi třemi tyčemi. Naopak se Candreva a spol. museli dívat, jak brankář Marchetti loví míč ze své sítě. Střelu Bonaventury sice ještě Marchetti vyrazil, ale na dorážku Moraleze již stačit nemohl - Atalanta v Římě vedla.

Antonio Candreva se hodně snažil vymodlit si faul, ale sudí Peruzzo posoudil jeho úmysly jako pokus o simulaci, za což mu udělil žlutou kartu. A protože byla již druhá, poslal zkušeného hráče pod sprchy a Lazio muselo dohrávat v deseti. Když prohráváte na domácím hřišti před náročnými fanoušky, není to nic jednoduchého. To pocítili i hráči Lazia, které mohl ještě jednou dostat do kolen Moralez, ale napodruhé už mu jeho náběh nevyšel. V poslední fázi se již Lazio nedokázalo vzchopit a nakonec s Orobici prohrálo. Nyní je na osmé příčce a evropské poháry se mu vzdalují.

Více informací k zápasu

Juventus FC - ACF Fiorentina 1:0

09.03.2014 12:30

Góly: 42. Kwadwo Asamoah

Viola se s Turínem loučí bez bodů, protože Juventus byl nad její síly. Celé utkání rozhodl jedinou trefou záložník Kwadwo Asamoah, který poslal Netovým směrem těžko chytatelnou ránu. Náskok na druhé AS se tedy zvyšuje, naopak Viola opět ztrácí v boji o poháry.

Lídr Serie A se dnes v poledne utkal s ambiciózní Fiorentinou, která toužila napodobit svůj výkon z prvního vzájemného klání. V něm si se Starou dámou poradila poměrem čtyři ku dvěma, což by se zraněními pronásledovanému týmu hodilo i dnes. Historie se ale opakovat nebude. Kwadwo Asamoah se totiž mezi střelce zapsal jako jediný a Fialky nedokázaly adekvátně odpovědět. Také Fiorentina samořejmě měla své šance, ale ani Gómez s Cuadradem neskórovali.

Úvodní minuty patřily domácímu mužstvu, které za doprovodu bouřlivého povzbuzování ze strany fanoušků zkoušelo hledat nabíhající dvojici Fernando Llorente - Carlos Tévez, ale těmto atakům se hosté vždy ubránili. Vysoký Španěl si naběhl do pokutového území znovu a čekal, zda si jej spoluhráč Arturo Vidal všimne. Ten mu poslal zpětnou nahrávku, ale střela bývalého hráče Bilbaa mířila těsně vedle tyče.

Tlak Staré dámy se zvyšoval a Fiorentina často nestíhala pokrývat obě útočné věže soupeře, takže o minutu později jen sledovala, jak se Carlitos Tévez snaží o prudkou ránu. Tu poslal nakonec těsně nad břevno Netovy brány. Brazilský brankář si na nedostatek akce opravdu stěžovat nemohl, protože jeho pozornost i reflexy si posléze vynutil Kwadwo Asamoah, jehož rána musela být Netem vyražena na další rohový kop. Spolupráce Carlose Téveze s Asamoahem přinášela do obrany hostí poměrně velké zmatky, ale ani další zakončení hráčů Juve nevedlo k prvnímu gólu.

Skvělou akcí se prezentoval Paul Pogba. Vysoký záložník, po kterém pokukuje nejeden bohatý velkoklub, si míč zpracoval a švihl nohou směrem Netovy brány, ale balon prolétl nad břevnem. V počtu střel přesných a zejména těch nepřesných byli domácí jednoznačně aktivnější, naopak brankář Buffon nemusel v první půli řešit ani jednu složitou situaci. Po akci Téveze se přesto mohl radovat, neboť náběh Kwadwa Asamoaha nezaregistrovala obrany Violy včas, záložník Staré dámy se v pokutovém území uvolnil a krásnou ranou překonal Neta!

Vedení nemuselo Juventusu vydržet extra dlouho, protože jen tři minuty po návratu ze šaten se hosté dočkali srovnání. Diakité sice srovnal krok, ale kvůli ofsajdu v době Cuadradovy nahrávky jej sudí Daniele Orsato uznat nemohl. Přeci jen jsem měl dojem, že Viola vstoupila do druhého poločasu ve značně aktivnější náladě a prahla po bodech. Dominance Juventusu již nebyla tak patrná, i když domácím stačilo udržovat daný stav.

Nebýt včasného zákroku brankáře Neta, mohlo být vedení domácích ještě výraznější, ale spolupráce mezi Tévezem a Llorentem kvůli dobrému zásahu brankáře nedošla naplnění. Po hodině hry se mohl prosadit také hvězdný (a ještě donedávna zraněný) útočník Mario Gómez, ale jeho hlavička po Pasqualeho centru mířila nad bránu. Ve stejných místech skončila i rána Vargasova, kterou Buffon v poklidu hlídal. Dalších patnáct minut se tempo hry ustálilo a nedočkali jsme se ani jedné větší šance.

Tu si připravil až střídající Ryder Matos, který však odmítl srovnání a jeho hlavičku zastavila spojnice břevna a tyče! Fiorentina zaslouženě prohrála, i když její styl hry se ve druhé půli rozhodně zlepšil. Na rozjeté domácí mužstvo ale ani to nestačilo a Viola se bude obávat zápasu Interu Milán.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Cagliari Calcio 1:1

08.03.2014 20:45

Góly: 62. Gonzalo Bergessio - 53. Matías Vecino

Catanii se povedlo obrat o body Cagliari, i když jí hodně pomohlo vyloučení hostujícího Danila Avelara. Cagliari sice vstřelilo první branku, ale na trefu Matíase Vecina reagoval stejně dobře Gonzalo Bergessio.

Cagliari před časem odvolalo asistenta trenéra, což mělo za následek zlepšení výkonů. Po dnešním utkání ale představenstvo moc šťastné nebude, neboť Lópezovi chráněnci si proti dosud předposlední Catanii berou pouze bod. Už od úvodu bylo patrné, že Catania se jen tak nevzdá a s rolí outsidera se smířit nehodlá. Pablo Barrientos, který se vrací po vleklém zranění, dostal chuť na přesnou ránu již po sedmi minutách, ale brankář Vlada Avramov s tím počítal a byl u své tyče včas.

Avramov byl nucen zasahovat také po ráně Bergessia, který jej ale první ranou ještě nepřekonal - hostující brankář totiž dobře vyběhl a zmenšil střelci úhel. Jako návrat ztraceného syna vnímali fanoušci Catanie přestup Lodiho, který po neúspěšném angažmá v přístavním Janově přišel hledat ztracenou reputaci i sebevědomí. To dnes ale neprojevil, minimálně ne v první své šanci. Dorážku hlavou totiž v nadějné pozici poslal vysoko nad. Obdobný výsledek mělo také zakončení útočníka Marca Saua, který svůj šestý ligový gól nepřidal.

První půle tedy nezáživná, až na několik náznaků se nejednalo o vyložené šance. Pravda, od utkání předposlední Catanie s patnáctým Cagliari se příliš útočných výpadů čekat nedalo, ale přesto se první dějství dá považovat za zklamání. Urputné snahy o změnu skóre tedy musely počkat až do druhého poločasu. A diváci na stadionu Angelo Massimino na ni nemuseli čekat příliš dlouho.

Deset minut uplynulo od doby, než se hráči znovu postavili do středu hřiště. Po zmatcích obránců v pokutovém území Catanie se k míči dostal záložník Matías Vecino, který si již poradil a poslal Cagliari do vedení!

Střela Pabla Barrientose se sice ještě neujala, ale o pár minut později se již Catania dočkala kýženého srovnání. Přímý volný kop totiž skvěle zahrál Francesco Lodi, posadil míč na hlavu Gonzala Bergessia a ten již v pokutovém území dobře reagoval. Na zadní tyči zůstal až hrozivě neobsazen, což mělo za následek míč třepotající se v Avramovově síti - 1:1.

Cagliari chtělo samozřejmě vyhrát, aby se odpoutalo od pásma sestupu i své negativní série posledních týdnů, ale nebylo mu přáno. Ještě horší se situace sardinského celku stala krátce před koncem, když byl po druhé žluté kartě vyloučen Danilo Avelar. Catania dnes svědomitě bránila a v cestě za třemi body ušla velký kus, ale ani ona dnes nevyhrála. Pár minut před končeným hvizdem sudího Rizzoliho totiž střelu Gonzala Bergessia zastavila tyč, takže Sloni zůstanou i nadále předposlední.

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - AC Milán 1:0

08.03.2014 18:00

Góly: 67. Antonio Di Natale

Další porážku bez vstřelené branky si připisuje AC Milán. Rossoneri nestačili na domácí Udinese 1:0 a opět si komplikují boj o evropské poháry. Vítěznou branku vstřelil ve druhém poločase Antonio Di Natale.

Clarence Seedorf dal zvolenou základní jedenáctkou jasně najevo, že úterní zápas na hřišti Atlétika Madrid má větší důležitost. Jen na lavičce náhradníku nechal odpočívat Balotelliho, Kaká, Taarabta, Abateho nebo Essiena.

V první šanci zápasu se ocitnul Pereyra, sám postupoval na Abbiatiho, ale proti milánskému brankáři neuspěl. Na druhé straně se položil do centru Pazzini, ovšem netrefil branku. Hned z kraje zápasu se hrálo hodně ostře a sudí Russo musel žlutou kartou napomínat Muntariho, Fernandese a De Sciglia. Ve 32. minutě byl Milán blízko vedení. Na zadní tyči číhající Zapata nedokázal trefit odkrytou branku! Poslední slovo prvního poločasu měl Di Natale, jeho další rána skončila opět mimo tři tyče.

Hned po změně stran měl AC Milán další obrovskou příležitost. Robinho na malém vápně hlavičkoval a Scuffet v brance Udine předvedl fantastický zákrok. Po hodině hry hrubě chyboval Méxes a Di Natale měl další šanci. Zkušený útočník si s ní ale neporadil a bezbrankový stav trval i nadále.

Gólové konto zápasu zatížil až v 67. minutě kanonýr Di Natale. Udine sehrálo pohlednou akci, při které Di Natale víceméně uklízel míč do odkryté branky. Abbiati se mohl natahovat, jak chtěl, Udine vedlo na Stadio Friuli 1:0. To už byli na hřišti i Mario Balotelli a Mickael Essien. Zanedlouho se na trávníku objevil i Adel Taarabt, ale milánská ofenzíva tím příliš nepookřála. Naopak, Allan byl blízko druhé brance, k úspěchu mu scházely jen centimetry. V 78. minutě hlavičkoval sváteční zakončovatel Essien a Scuffet předvedl další dobrý zákrok.

Udine se výsledek v závěru pohlídalo a připravilo Milánu další zklamání. V letošní sezoně dokázala Guidolinova družina vyřadit Milán z italského poháru a nyní mu znovu zkomplikovala plány na evropské poháry. AC se musí rychle oklepat, už v úterý ho totiž čeká souboj Ligy mistrů na hřišti Atlétika Madrid.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC27233163:1972
2.AS Řím26177249:1258
3.SSC Neapol27167452:2955
4.ACF Fiorentina27136845:3045
5.Inter Milán271111544:2944
6.Parma FC261110541:2943
7.Hellas Verona271241143:4440
8.SS Lazio27108934:3538
9.Turín FC2799939:3536
10.AC Milán27981039:3835
11.Janov CFC27981031:3435
12.UC Sampdoria27971133:3934
13.Atalanta Bergamo271041328:3834
14.Udinese Calcio27941430:3931
15.Cagliari Calcio276111027:3629
16.Chievo Verona27661522:3824
17.Bologna FC274111222:4123
18.AS Livorno27561629:5021
19.Calcio Catania27481520:4620
20.US Sassuolo27461725:5518

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (140)

Přidat komentář
Milan.B

ach jaj...

Reagovat
smazaný uživatel

dobre Udine

Reagovat
smazaný uživatel

ešte Parma na 5.miesto!

Reagovat
The Krupy

Nie som odborník sa situáciu v AC ale určite by som radšej keby hráme o titul s nimi než s nejakým Neapolom. Iste, finančne sú na tom tak že si nejaké superhviezdy nemôžu dovoliť, ale z toho čo vidím tam badám totálny nezáujem hráčov, žiadna snaha, proste nič. Zrejme to tam treba poriadne prekopať a dať šancu hráčom ktorí nemusia byť veľkými menami, ale budú si vážiť šancu hrať za taký veľký klub a na ihrisku vypustia aj dušu. Keď si to porovnám z minulosťou, tak aj hráči "druhého sledu" ako Šimič, Kaladze, Serginho či Pancaro za ten klub bojovali viac než súčasné "kalibre".

Reagovat
CubONE

Ked na ihrisku bojuju 2-3 z 10, je to hroza.

Reagovat
CubONE

Ked na ihrisku bojuju 2-3 z 10, je to hroza.

Reagovat
smazaný uživatel

do pice ale toto je uz DOST!!! robinho, pazzo, montolivo, honda, essien a balotelli a nevedia vyhrat v udinese???? tak to je HANBA celemu AC! udinese hralo srdcom a dalo do zapasu vela a genialny di natale opat raz zahanbil AC! mozete tu vsetci pisat co chcete ale toto AC je max. v P...! neda sa na nich pozerat! preco ten chuj blondavy Seedorf nestavia Hondu za utokom v strede ked mu to aj Zaccheroni ktory ho trenoval v japonsku radil a tam kde sa hrac citi najlepsie, nezmyselne miesa zostavu s Birsom a Honda je stale na kraji kde je uplne strateny a Mexes? ta to je ako deravy toaletny papier kde cez neho vsetky sracky prejdu, chuj jeden spuchnuty a potetovany - nema ani na gambinus ligu nech uz tato sezona skonci lebo to nevydrzim rozkopem TV. Poriadok tam treba urobit a vyhodit aspon 7 hracov, treba predat podiel a konecne zas kupit poriadnych hracov co nam pomozu sa vratit spat tam kde sme stale patrili , jedine Milan

Reagovat
smazaný uživatel

ked nakupili samých problemovych "frajerikov" nečudujem sa ... papierovo silní ale moralka za 0 bodov ...

Reagovat
The Krupy

Aj Tévez či Osvaldo mali povesť problémových hráčov a u nás makajú ako fretky. Bolo by potrebné nejakú tvrdú ruku, klubovú legendu ktorá by zo zverencov proste dostala tú snahu zabíjať pre svoj klub. Neviem či je Seedorf tým pravým. Možno to vyznie bláznivo, ale do konca sezóny by som vyskúšal Gennara a ak by to nevyšlo lebo sezóna aj tak dopadne na prd, skúsil by som sa porozhliadnuť inde.

Reagovat
CubONE

Tak istu dobu sme mali viac problemovych hracov a ako to fungovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

nejakym Neapolom

Reagovat
Milan.B

cakal som ze sa chytis ako prvy

Reagovat
mastakillah

Smutný je, že o ten titul nehraje s AC, AS, ale ani s náma. Soupeřem jste tak maximálně už sami sobě

Reagovat
FuckT

Cakal som, kedy sem niekto napise ten smutny fakt. Juventus moze mat problemy v LM prave kvoli slabej konkurencie v SA. Rim este nie je uplne strateny, ale tiez to nie je taky valec ako Juve. A my, my nemame narok ani len myslienkami prejst okolo Scudetta, takze tam je to impossible.

Reagovat
10

minulou sezonu bylo finále LM Bayern s Borussií, v Německu se snad o nějaký větší konkurenci mluvit dá?

Reagovat
fenixLFC

bayern je v sucasnosti najlepsi klub na svete a dortmund ma prave tu vyhodu ze so zvyskom ligy to je vyrovnane

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak a coraz viac sa ochladzuje AS Rím -11, Neapol -17 a v Miláne je už riadna zima -29 resp. -34

Reagovat
smazaný uživatel

Ale zima nam neni

Reagovat
smazaný uživatel

AS ma zapas k dobru, aj ked samozrejme nie je nikde napisane, ze ho vyhrame. Takze tam este nejaka sanca v rovine teorie je.

Reagovat
Dominator

Reagovat
The Krupy

Máš pravdu ale fanúšik Juventusu to nemôže povedať, lebo je automaticky arogantný.

Reagovat
SaianSupaCrew

Proč by nemohl ? Tak to teď prostě je a min. v horizontu příštích 2-3 let nevěřím v nějáké razantnější změny. V lize teď prostě není tým, který by vám mohl dlouhodobě konkurovat,

Reagovat
SaianSupaCrew

V Evropě máte po Bayernu (2.83) druhý největší průměr bodů na zápas (2.65), jestli tohle nesvědčí o dominanci, tak už nic.

Reagovat
mastakillah

Tohle vidí každý, že to tak je. V této situaci nejde o aroganci, ale o skutečnost. Arogance je daleko viditelnější v jiných situacích (samozřejmě nemyslím tebe )

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Elliasson

Tentokrát musím souhlasit s olisem. Ten výraz "nějaká Neapol" mi nepřijde jako vyhovující. Vždyť mají možná nejlepší fanoušky v lize!

Reagovat
smazaný uživatel

Co cekas

Reagovat
The Krupy

Inak Empoli zase prehra, tá ich výkonnosť je v poslednom období žalostná snáď im postup do Serie A neunikne. Nechápem prečo nedostáva viac šancí Mchedlidze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem zvědavý, jestli se z letošního fiaska někdo poučí. Když jsem ale četl ten "údajný" seznam Seedorfových požadovaných posil na post středního obránce, tak jsem se vážně zděsil. Hlavně prosím Gallianiho, aby už konečně v létě prodal Mexése a Montoliva. Ti dva jsou totiž reprezentanti právě toho, co je u nás špatně. Sebestředný flink a bezcharakterní kapitán, který není schopen pořádně zabojovat.

Reagovat
CubONE

Montyho by som nepredaval, len mu zobral pasku. Bez neho by sme museli riesit aj dalsie DM, ktore dokaze rozohravat, Cristante podla mna nedostane taku doveru.

Reagovat
El-Pistolero-68

Ale měl by, je výborný (Cristante).

Reagovat
panca

hlavne za toho montoliva. Nemit takovy jmeno, tak by na nej kazdej nadaval. Ze se mu povede jeden zapas z peti, je dost malo.

Reagovat
El-Pistolero-68

Ty vole, náš dres nosí absolutní tragédi typu Constanta, Birsy či Bonery a Ty bys vyhazoval kapitána Montoliva, jediného konstruktivního DM, který tu zálohu navíc v poslední době táhne sám. Sebrat mu pásku, nic víc. Je potřeba vyházet deset jiných hráčů, Monty musí zůstat.

Reagovat
panca

prisel, aby pozvedl zalohu a daval tomu nejakou mylsenku. Na MS v narodaku hral, co si asi od nej vsichni predstavovali. V lize se tomu nepriblizil ani nahodu. Nejaky zapasy hral slusne, ale ze by to byl rozdilovy hrac, tak to ani nahodou. Spis ma uz jen jmeno, ze kteryho tezi. A ze jsou v kadru jeste vetsi tragedi, tak o tom se snad ani bavit nemusime. Ale pokud hraje pod psa i osa tymu jako mario s montym, tak pak je vsechno spatne.

Reagovat
GEGE

Montolivo je zrovna ten posledni na koho by se melo nadavat...vzdyt v te zaloze hraje sam....

Reagovat
El-Pistolero-68

Ten Seedorfův seznam není špatný. Na prvním místě je Doria, což je obrovský talent. A pak jsme prý blízko podepsání Alexe z PSG, který dodá zkušenost. Potom uplatnit výkupku na Ramiho, vyházet tak čtyři stopery, přesunout třeba Pacifica do A týmu a s tou obranou by se už možná dalo začít něco hrát.

Reagovat
panca

alexe? Dalsi hrac za zenitem tech uz mame dost...

Reagovat
El-Pistolero-68

Alex by byl takové řešení na 2-3 s tím, že pokud se chytí Doria (nebo jiný mladík, který přijde), tak by mohl být spolehlivým třetím stoperem. Kvalitu asi pořád má, když v PSG dostává takovou porci zápasů.

Reagovat
El-Pistolero-68

*2-3 roky

Reagovat
smazaný uživatel

zdravim

mas daky zoznam Seedorfovych potencionálních posil?

Reagovat
Yanek

Vyhazovat Montoliva je z nouze ctnost, ale razantní změny to určitě chce. Bohužel si ale myslím, že k nim nedojde.

Reagovat
M11

vyborne

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

!!! Kvíz !!! Najväčší výjazd fanúšikov v histórii futbalu? Koľko a kam?

Reagovat
kubys

Trabzbonspor 50 000, na Galatasary.

Reagovat
Abaddon
Reagovat
smazaný uživatel

Poslední zápasy v lize hrajeme s ruční brzdou ale co, celoročně nejde hrát na krásu.To příjde.V Lize je hotovo, uplně všechny síly bych směřoval do EL.Náhradníky stavět v lize a v EL nejsilnější sestavu.Ale Conte to asi udělá naopak.No uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenom otázka, Bonucci je teď na tom tak špatně s formou nebo je Ogbonna tak dobrý? A je Barzagli pořád nejlepší z té trojky?

Reagovat
smazaný uživatel

Bonucci nehraje nejlíp. ale sleduju to jen zvenku, dnešní zápas jsem neviděl. Juventini ti řeknou víc. Barza je podlě mě pořád největší tahoun tam.

Reagovat
lnterista

zadna slava ale 3body jsou doma..libil se mi Cuchu, Rolando i Andreolli. Jak odesel mistr sveta tak Hernanes ozil a ta spoluprace s Kovacicem by mohla do budoucna fungovat

Reagovat
smazaný uživatel

Kolik lidí nakonec bylo na tom Laziu?

Reagovat
Jajinek

4 body náskok, obrana celkem v pořádku a relativně lehčí los...začínám být mírný optimista, že to dopadne.

FORZA INTER!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře AC Milan, Seedorf je legenda. Příští rok to bude sestup.

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouženě tři body hernanes neskutečný génius ... to samé mateo chuchu hrál též skvěle navíc krásná přihrávka na palacia a k palaciovi on je prostě pan fotbalista obrana fungovala a samir supr zákroky ke střelám cerciho forza inter!

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERn je the best club in the world.

Reagovat
smazaný uživatel

V lete potrebujeme nutne utocnika, prave kridlo, zaloznika a laveho obrancu, byt dnes na hrote niekto iny ako Gervinho, tak je 0:2 uz do polcasu

Reagovat
smazaný uživatel

Mal tam byť od začiatku Destro. Takúto zostavu spraví na Neapol? Inak s tebou súhlasím, Tottiho, Balzarettiho treba nutne nahradiť, bohužiaľ.

Reagovat
The Krupy

Pekne Neapol

Reagovat
mastakillah

Vybojovaný tři body, ale neskutečně důležitý. Tohle jsme potřebovali... Dle toho co jsem viděl rozhodně remízovej zápas. K celkové úrovni zápasu se nemá cenu vyjadřovat, protože tenhle výkon rozhodně neodpovídal postavení obou klubů. Přišlo mi to jako zápas klubů ze středu tabulky. Tímhle zápasem na jednu stranu prakticky rozhodli o prvním místě a na druhou se přiblížili druhému místu, ale bude to ještě hodně těžké..Věřím, že máme na to se před AS ještě protlačit ...

Reagovat
smazaný uživatel

bez tottiho ma to nebavi ...2 zapas v rade bez golu, strasne chyba utocnik typu adebayor,costa,dzeko,mandzukis alebo benzema...teraz bude zbytocny tlak zo strany neapolu ,vydrbane repre priatelske zapasy ,snad to nebude s kevinom moc vazne...

Reagovat
olis

skvele ze sme to dali a udrzali nejake tie sance na druhe miesto, teraz ale o to viac sere stratene body z poslednych dvoch zapasov a nie len tie

inak ten zapas bol fakt na velmi nizkej urovni ale niektory miestny odbornici hlavne z taboru juventusu by si tie reci mohli odpustit pretoze oni podobne trapnych vykonov tuto sezonu podali tiez viac nez dost

uz je to aspon 10 bodov pred Fiore, to uz musime udrzat nech sa deje co sa deje

Forza Napoli!

Reagovat
The Krupy

Ty si o ten Juventus obtieraš hubu aj po dôležitej výhre s priamym súperom o druhé miesto, neskutočné

Reagovat
olis

ty mas co hovorit, tebe sa o Neapole podla mna aj sniva, spomenies ich vsade kde sa da, takze najprv sa pozri na seba co robis ty a potom skus hodnotit ostatnych

Reagovat
The Krupy

ok

Reagovat
smazaný uživatel

Mně se o Neapoli taktéž sníva. Takový bordel jsem neviděl ani v Ugandě.

Reagovat
olis

ved samozrejme, ten tvoj bordel v tvojej hlave to vsetko prekrije, a uz zalez konecne alebo skap, na takych trolov ako si ty niesom zvedavy, je to tak okate az je to trapne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kenneth

Calleti

Reagovat
One-Real

Callejon neskutečný sympaťák, najde se tu někdo kdo ho nemá rád?

Reagovat
10

Jo

Reagovat
One-Real

A proč? Klubovou příslušnost neberu.

Reagovat
smazaný uživatel

on je sympaťák, ale zbytek Neapole se mi zhnusil po příchodu Beniteze a odchodu Lavezziho a Cavaniho

Reagovat
10

Nemám rád přeceňovaný hráče, jinak mi na něm nic moc nevadí. On je podle mě jedním z těch typických hráčů, kde se fanoušci nechávaj unášet gólama, který ale dost zkreslujou. V zakončení je ale precizní, Neapol by bývala udělala nejlíp, kdyby nekupovala Higuaina a Callejona koupila do útoku místo něj.

Reagovat
FuckT

Ta posledna veta, vela krat som nad tym rozmyslal. Calleti by bol v utoku podla mna viac platny ako Higuain.

Reagovat
olis

neviem odkial si nabral ze je precenovany este nenapnil ani to co od neho Benitez chcel na zaciatku sezony a to je 20 golov

Reagovat
10

v poměru hype/výkon je pro mě přeceňovanej

Reagovat
10

dává góly, ale na úkor všeho ostatního, má z jeho pozice jednu asistenci...

Reagovat
olis

asistencie ma dve a to ze maka a casto sa vracia dozadu, velakrat velmi dobre pomoze v braneni to asi do uvahy neberies podla vsetkeho...

Reagovat
olis

vlastne tri asistencie ma, mozno si pozeral len ligu, tam ma jednu

Reagovat
smazaný uživatel

Ne, to není, my mu jen fandíme, protože ho zname z Madridu a vime jaky je srdcař, proto mame radost, že se mu daří. Jeho vykony zaleži podle mě na psychice a jak se daří tymu.

Reagovat
mastakillah

Přeceňovaný rozhodně není

Reagovat
mastakillah

Mě si neskutečně získal. I když se mu nedaří tak na tom hřišti nechá 110%, v tom je skvělej. Dost se v tom podobá Cavanimu

Reagovat
olis

mozno to robi to cislo , tu sa tiez dost vela ludi cudovalo ze si zobral prave 7. inak na zbytocne zlte karty zacina byt tiez expert

Reagovat
mastakillah

Já byl jeden z nich. Říkal jsem si, že si docela troufá. Vytřel mi zrak

Reagovat
Leo Rekordman

Reagovat
Radin

To je to skvele AS jo?

Reagovat
danko10

Nie, toto je to druhé.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ty si dobry kus debila

z TOP5 lig maju menej prehier len 3 muzstva: Juventus, Bayern a PSG, AS ma navyse najmensi priemer inkasovanych golov na zapas zo vsetkych muzstiev top lig (0,4), iba Bayern ich dostal menej, ale Nemci su tri kola pozadu

Reagovat
smazaný uživatel

ty voe 40 bodů ztráta....to snad ještě Milán nikdy nedokázal

Reagovat
smazaný uživatel

Parma a Hellas opět nahoře, mám pocit, že jsem omládl o 15let

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

Ibrahima Mbaye má dalšího nápadníka. Podle serveru TMW by útočníka Livorna rád získal Galatasaray. .....když jsi černej můžeš běhat po celym hřišti

Reagovat
Votas

psssst...za útočníky byvají lepší prachy, než za obránce

Reagovat
lnterista

Reagovat
Il Architetto
Reagovat
smazaný uživatel

Hodně dlouhou pauzu před sebou podle prvních zpráv má Kevin Strootman. Nizozemský záložník si včera vážně poškodil kolenní vazy a meniskus a dnes dopoledne se podrobil vyšetření, podle některých médií by mohl chybět až devět měsíců.

Reagovat
danko10

To je strašné...

Reagovat
The Krupy

Fuuuuha

Reagovat
olis

:/ nechapem naco ho tam pchal po tom prvom osetrovani, ja uz som si vtedy myslel ze je zle

Reagovat
danko10

Imo chcel ísť sám.

Reagovat
danko10

Jednu chvíľu máš našlapnuté na kvaldu do Ligy Majstrov, tešíš sa, že ideš do Brazílie ako kapitán Holandska a zrazu bác a ležíš v Neapole s nohou na dva kusy.

Reagovat
smazaný uživatel

Kapitánem je snad Van Persie, ne?

Reagovat
danko10

Ja som myslel, že Kev. No to je jedno, podstata zostáva.

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě, já jen, že Kevin má do kapitána nizozemské reprezentace daleko. Možná sis to spletl s tím, že než přešel do reprezentačního A týmu, tak dělal kapitán u U21.

Reagovat
smazaný uživatel

je vicekapitan ak sa nemylim, takze az tak daleko nema

Reagovat
smazaný uživatel

To se divím, že z něho udělal tak brzy vicekapitána. To ale nemění skutečnost, že kapitánem je Robin.

Reagovat
danko10

Možno hej, alebo tušim Van Gaal hovoril, že je vice kapitán. Neviem.

Reagovat
danko10

Aha, tak trot3l ma predbehol.

Reagovat
smazaný uživatel

snad sa to nepotvrdi a bude to menej, kazdopadne sezona prenho skoncila a prisiel o MS

Toto je ten moment, kedy mozme lutovat, ze sme predali Bradleyho, alebo nekupili Parola. Na jesen nam vsetko vychadzalo, hracom sa vyhybali zranenia a teraz sa to cele ruca. Uz v Neapole sa lepila zostava kde sa dalo a bude to len horsie. Mame sice stale naskok 3 body a zapas k dobru, ale bude to velmi velmi tazke.

Reagovat
sankakofi

Čo sa rúca? však máte zraneného len Tottiho a Strootmana. Na aké priečky chcete pomýšlať keď sa Vám zrania dvaja hráča a už plačete?

Reagovat
danko10

Hráš 433. Máš štyroch záložníkov. Jeden si urval nohu a druhý má (imo nie posledný) trest na 3 za to, že je magor a Napoli už ti dýcha na krk.

Reagovat
sankakofi

Pekne napísané to s tým magorom aj keď ho mám veľmi rád ako ja to chápem ale teraz sa ukáže Rudiho genialita či dokáže niečo vymyslieť. Dobrý tréner nieje ten ktorý dokáže robiť výsledky so skvelým a kompletným kádrom ale ten ktorý dokáže robiť geniálne ťahy v takýchto situáciách. Sám som zvedavý ako sa vám bude dariť s týmito absenciami.

Reagovat
10

zrovna v tomhle Garcia nemusí nic dokazovat, ne? nebo mi chceš říct, že mělo před sezonou AS kádr na druhý místo?

Reagovat
sankakofi

Tak keď si vezmeš aký káder majú ostatné mužstvá v Serii A tak na umiestnenie v prvej trojke kľudne. Prekvapilo to všetkých preto že posledné roky nehrali bohviečo ale mužstvo majú kvalitou na vysoké priečky.

Reagovat
10

vždyť to byl tým odpadlíků, teď se na výkony Maicona, Castana, Destra atd. kouká jinak, ale před sezonou je většina na Evropu netipovala

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem ci tim odpadlikov je to spravne pomenovanie, ten kader mal svoju kvalitu aj predtym a pozri si tie posily pred sezonou: Benatia, Strootman, Ljajic, Gervinho...Castan patril aj minulu sezonu k spicke medzi stopermi v SA, Destro je hrac s potencialom, ktory ale nedokaze naplnit. Ja som tu v predsezonnom preview tipoval 4. miesto. Sucasny kader rozhodne patri do prvej trojky, ale treba ho riadne rozsirit.

Reagovat
sankakofi

Tak keď si vezmeš aký káder majú ostatné mužstvá v Serii A tak na umiestnenie v prvej trojke kľudne. Prekvapilo to všetkých preto že posledné roky nehrali bohviečo ale mužstvo majú kvalitou na vysoké priečky.

Reagovat
olis

viacero sezon svoje kvality dokazoval aj v Lille, len malokto moze pochybovat ze je to skvely trener a kludne by som ho zaradil medzi najlepsich

Reagovat
danko10

A čo tam navymýšľa? Ten tím je úzky sám o sebe a zrovna v zálohe to bolo aj v plnke na hrane. Navyše nemáš moc lavičkovej kvality na to, aby si to skúšal nejak točiť smerom k iným formáciam. Toto je proste prúser.

A nemyslím si, že by Rudi musel niekomu niečo dokazovať. Začal prakticky z ničoho a Rím je v marci druhý.

Reagovat
smazaný uživatel

zraneni su aj Balzaretti a Dodo, takze laveho beka hra 18 rocny Romagnoli, De Rossi ma distanc, v utoku Destro a Ljajic su herne uplne mimo

Reagovat
lnterista

dostal dobrou sadu...nechapu proc nebyl vystridanej driv

Reagovat
brenk

to je fakt smutné

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je mazec.. a jediná náhrada do zálohy Taddei, když nebudeme počítat Florenziho

Reagovat
danko10

Florenziho Rudi tvrdošijne považuje za krídlo, napriek tomu, že to hrať proste nevie. Neverím, že ho tam začne stavať. Plus Daniel out a Radja tiež nejde pre kartu ďaleko... No Rodri si na záver kariéry zakope viac než by asi bolo košer.

Reagovat
Maritazzi

To bude muset přestavit na 4-2-3-1, Rodri si zakope občas, ale musim říct, že co hrál letos v záloze, tak se mi tam celkem líbil, i včera to zvládl dobře.

Reagovat
10

ten doktor, co ho vrátil na hřiště, by měl skončit

Reagovat
M11

no to nechapu jak se mohl vratit

Reagovat
10

on byl zraněnej už z repre srazu, pak ho ošetřovali během zápasu a pak si to asi urval...někdo to hodně posral

Reagovat
olis

podla toho ako to vyzeralo pocas prveho padu by som povedal ze to kludne mohol mat poskodene uz aj vtedy, ale samozrejme niesom v tomto odbornik takze neviem ci je vobec mozne vybehnut s tym na travnik, ale predpokladam ze ano

Reagovat
M11

videl jsem nejakou fotku kde mel to koleno protocene pri tom prvnim souboji.. o to vic nechapu ze on sam a vubec nekdo ho tam este poslal..

Reagovat
M11
Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s MUDr. olisem. Urval si to hned v tom prvním souboji, spíš to vypadá, že neměl vůbec hrát.

Reagovat
Maritazzi

Jenže to prej bylo to druhý koleno, než to na repre srazu. Já na to včera ani neměl nějak sílu reagovat, člověk přijede po dobrý trojdence a stane se hned na začátku tohle. Je mi ho hrozně líto, snad bude na přípravu v pohodě, mrzí mě to MS, tam už měl Holanďany táhnout.

Reagovat
M11

chudak snad se vrati jeste silnejsi

Reagovat
smazaný uživatel

100. pre Kevina

Reagovat
smazaný uživatel

Ne tohle Strootmanovi nepřeju, chtěl sem co nejsilnější tým aby mělo AS před boji o LM a ještě sem se těšil na jeho výkony na MS.On je jeden z těch hráčů kteříjsou vlajkovou lodí Serie A.Snad se dá dohromady a tak dlouhá ta pauza nebude.Nejlepší hráč AS společně s Benatiou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele