Serie A - preview 27. kola

08.03.2014, 08:57, aktualizováno 09.03.2014, 09:35
Previews
Vedoucí Juventus dnes hostí po poledni Fiorentinu a musí si dát pozor, protože v prvním letošním utkání fialkám podlehl. Neapol se pokusí v přímém souboji snížit ztrátu na druhý AS Řím, Inter hostí Turín, Parma hraje s Hellasem, Sassuolo s Livornem se pokusí bodovat venku.
Juventus FC - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Jedna absence za druhou stíhá toskánský celek, který tak postupně vyklízí pole pro Ligu mistr určené. Montellův tým se ale občas symbolicky nadechne a překvapí. Podaří se mu zaskočit lídra Serie A a odvézt si z jeho hřiště nějaké body?

Málokterý tým na evropské scéně se může pochlubit tím, že by aktuálního mistra Itálie porazil. A ještě méně z nich mu dokázalo vstřelit čtyři branky. Jedním takovým je Fiorentina, která se nyní připravuje na odvetu. Tu by samozřejmě Bianconeri rádi vyhráli, protože by tím udělali velký krok směrem k dalšímu Scudettu. Navíc se Fialky budou muset obejít bez několika důležitých hráče.

Již dlouhou dobu je totiž zraněn někdejší nejlepší střelec ligy - Pepito Rossi by si rád zahrál na klubové scéně ještě před mistrovstvím světa, ale nyní musí relaxovat a každý den se podrobovat přísnému systému rehabilitace. Další citelnou ztrátou je absence španělského tvůrce hry Borjy Valera, který byl potrestán za nesportovní chování. Na souboje s turínským gigantem se Fialky musí připravovat co nejlépe, protože oponentem Montellova týmu v Evropské lize bude právě tento konkurent.

Klíčovost celého utkání, které by mohlo hodně napovědět o formě obou celků i snaze Juve získat titul, si uvědomuje také brankář Neto. Brazilský strážce florentské svatyně by měl být svému týmu oporou, protože právě on by mohl být hlavním protivníkem doposud skvělého útočného tandemu v podání Fernanda Llorenteho a Carlitose Téveze. Svých povinností se však rozhodně neleká a bere je spíš jako výzvu k dobrému představení celé své defenzívy.

Na tiskové konferenci před utkáním Neto jasně řekl: "Víme, jak moc důležitý ten zápas bude. Takže jediný způsob, jak přivézt dobrý výsledek, je plně se na něj koncentrovat. Když jsme se bavili s mým krajanem Andersonem a o tom, které zápasy jsou pro nás nejatraktivnější, řekl jsem mu, že s Juventusem sdílíme dlouhou historii a velká rivalita je tu cítit na každém kroku. Obě města žijí tímto svátkem, takže ta atmosféra zde bude úžasná."

"Jestli se obávám Carlose Téveze proto, že je teď capocannoniere? Ne, vůbec ne. Koneckonců, náš Pepito Rossi byl vedoucím střelcem ligy ještě před týdnem. Nemůžeme se soustředit jen na jediného hráče, i když je to Tévez. Juventus hraje jako tým, v tom je jeho síla. Musíme proto hrát stejně. Pokusíme se snížit jejich šance i tlak na minimum a uvidíme. V bráně mají Buffona, což je úžasný brankář světového věhlasu," neopomněl Neto zmínit konkurenta v soupeřově bráně.

Juventus opravdu jen těžko někdo stíhá, i když zejména druhé AS Řím a třetí Neapol se o to snaží. Římané sice mají jeden zápas k dobru, ale přesto jejich ztráta na lídra tabulky činí již jedenáct bodů. O tento luxusní náskok nechce Stará dáma přijít, což dosvědčuje posledními zápasy i formou nových posil. Juventus postoupil v Evropské lize přes turecký Trabzonspor a stále lépe se v jeho sestavě zabydluje útočník Pablo Daniel Osvaldo.

Ten nyní přišel se zajímavým nápadem v případě, že by Bianconeri vyhráli Scudetto. V rozhovoru pro deník Gazzetta dello Sport uvedl: "Že vypadám jako Johnny Depp? Dobře, slibuji, že pokud Juventus vyhraje Scudetto, obléknu se jako Jack Sparrow a budu s fanoušky slavit v jeho kostýmu." Pomůže k tomu již v utkání s Fialkami?
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah - Llorente, Tévez
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Diakité, Rodríguez, Savić, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Mati - Cuadrado, Matri, Iličić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 8.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Turín FC  (neděle 15:00)
Fotbalisté Interu Milán se po zápase v Římě představí doma proti Turínu, se kterým koncem října loňského roku remizovali 3:3. Málokdo by před sezonou tušil, že bude vzájemná konfrontace přímým bojem o Evropskou ligu. Zatímco Nerazzurri drží onu klíčovou pátou pozici, Granata na ně ztrácí pět bodů.

Je to nejspíš jasné. Milánský celek bude s největší pravděpodobností i v příští sezoně bez Ligy mistrů. Na soutěž, kterou v roce 2010 opanoval, ztrácí momentálně jedenáct bodů. To sice není tolik, ale nedá se předpokládat, že by třetí Neapol nebo čtvrtá Fiorentina zažily v závěru ligy takový výkonnostní propad. Navíc výsledky Mazzarriho svěřenců nenasvědčují, že by přišla velká stíhací jízda. Inter sice čtyři kola neprohrál, ale jeho forma není nikterak oslnivá. Na domácí nemasnou a neslanou remízu s Cagliari navázali poměrně cenným bodem z Říma (0:0). Ale bezbranková remíza není nikdy důvodem k plné radosti u tak velkého týmu, jakým je Inter.

Inter teď čeká na Giuseppe Meazza oblíbený soupeř - FC Turín. Nerazzurri s ním v posledních letech neprohráli a prodloužit tuto sérii budou chtít i tentokrát. Musejí se však mít na pozoru. Granata v této sezoně obrala o body nejednoho favorita a rozhodně zažívá povedený rok.

Až do nešťastného turínského derby s Juventusem šlapalo Toro jako hodinky. Ale frustrace z další porážky od Juve se projevila i v kole následujícím, kdy Venturovi svěřenci nestačili na Sampdorii, které podlehli 0:2. Hosté navíc dva zápasy po sobě neskórovali, což se jim v této sezoně ještě nestalo.

Interu bude chybět obranné duo Samuel - Juan. Oba obránci si odpykávají karetní trest. Problém karetních trestů se týká i Granaty. Ta z tohoto důvodu nemůže počítat s Gilletem, Bovem, Glikem a Maksimovičem. K těmto ztrátám ale musíme ještě připočítat zraněné Larronda, Masiella a Morettiho.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Rolando, Ranocchia, Campagnaro - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Hernanes, Nagatomo - Palacio, Icardi
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Vešovič, Darmian, Rodriguéz, Pasquale - Vives, Basha, Kurtič, Farnerud - Cerci, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 4.00 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - US Sassuolo  (neděle 15:00)
V důležitém záchranářském duelu přivítají fotbalisté Boloni nováčka ze Sassuola. Celek z regionu Emilia Romagna přebírá staronový kouč Eusebio Di Francesco a bude mít druhou možnost vyhrabat Neroverdi ze sestupového pásma.

Boloňa vstoupila do sezony katastrofálně, ale její výkony se postupně stabilizují a momentálně ji patří nesestupová šestnáctá pozice. Ballardiniho svěřenci sice mají před sestupovým Livornem náskok jen jediného bodu, ale poslední výsledky dávají tušit, že by se mohl celek zvednout. Boloňa totiž za čtyři kola vyhrála v Turíně nad FC, těsně podlehla velkým favoritům Milánu a Římu 0:1 a remizovala na půdě letos solidně hrajícího Hellasu Verona. Čtyři body ze čtyř utkání sice není bůhví jaké terno, ale vezmeme-li v potaz těžký los, jde jednoznačně o solidní počin.

Pouť Alberta Malesaniho na lavičce Sassuola po pár zápasech skončila. Vedení nováčka odvolalo Di Francesca kvůli neuspokojivým výsledkům, ale jeho nástupce Malesani si vedl ještě hůře. S týmem nedokázal získat žádný bod, a tak byl i on odvolán. Na lavičku se vrací znovu Di Francessco. V Itálii to rozhodně není ojedinělý jev, své by mohli vyprávět například Delio Rossi či třeba Gian Pier Gasperini.

Důležitost duelu Boloňa - Sassuolo je obrovská. Domácí jsou s bodovým náskokem mimo sestupové pozice, ale pořád ve velkém ohrožení, Sassuolo je dokonce poslední. První duel hraný na podzim vyhrálo Sassuolo 2:1, a tak mají domácí co vracet.

Domácí se musejí vypořádat s absencí Pazienzy, Acquafrescy, Della Roccy, Koneho, Morlea a Cristalda. Až na poslední dvojici mají všichni zdravotní problémy. Morleo s Cristaldem jsou v karetním trestu. Velká marodka trápí i nováčka Serie A. Staronový kouč Di Francesco nemá k dispozici Rosiho, Longhiho, Terranovu, Alexeho, Acerbiho, Masucciho, Manfrediniho, Zieglera a suspendovanou ofenzivní dvojici Zazu s Berardim.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Antonsson, Natali, Cherubin - Garics, Khrin, Perez, Christodoulopoulos, Mantovani - Ibson - Bianchi
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Mendes, Cannavaro, Ariaudo - Pucino, Biondini, Magnanelli, Brighi, Gazzola - Floro Flores, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
UC Sampdoria - AS Livorno  (neděle 15:00)
Možná, že se Sampdorii nepovedly poslední dvě z posledních tří utkání zcela na jedničku, ale na dobrý výkon navázali svěřenci trenéra Siniši Mihajloviće výhrou proti Turínu. Teď je čeká další nebezpečný celek - Livorno naposledy šokovalo remízou s Neapolí.

Je tedy jasné, že domácí celek nečeká nic snadného. S Neapolí si body nerozdělí každý, o to víc, když jde o nováčka soutěže. Přesto se Livorno nesklonilo a neodhodilo všechny zbraně. Díky trefě Pepeho Reiny, kterému byl počítán vlastní gól, si dokonce nechalo po utkání s Partenopei na svém hřišti bod. A na něj by rádo navázalo v zápase s janovským týmem. Nebude to mít ale snadné, protože domácí na svém stadionu porazili například celek Udinese či Cagliari. Nad jejich síly bylo pouze milánské AC.

Tomu se ale daří a po nástupu mladého trenéra Siniši Mihajloviće zažívá poklidné období na dvanácté příčce. Musí se však stále ohlížet přes rameno na Atalantu Bergamo.. Důkazem mohou být tři výhry v pěti posledních utkáních - všechny body si proti Dorii nechalo pouze AS Řím a také celek AC Milán. Jinak se pod vlivem nového trenéra cítí janovský celek jako znovuzrozený, což dokazuje nejen výsledky, ale také urputnou hrou a její dobrou organizací. Metody srbského trenéra si pochvaluje nejeden hráč, mezi všemi také brankář Angelo da Costa, který krátce mluvil s deníkem Gazzetta dello Sport.

V interview mimo jiné uvedl: "Cítím, jak se postupně zlepšujeme a zápas od zápasu společně rosteme. Možná se každému nelíbí jeho styl nebo má tendenci jej kritizovat, ale hráči jsou spokojení a mluvím za všechny, když řeknu, že se cítíme dobře. Mihajlović je skvělý trenér, má ambice a jistou vizi. Myslím, že můžeme být rádi, že reprezentuje právě nás," pochvaluje si brankář Dorie.

Výbornou sezonu si užívá také Marco Benassi, který si nemůže vynachválit trenéra i spoluhráče. Mladý záložník se dlouhodobě prezentuje dobrými výkony a vydatně mu k tomu prý pomáhá také zbytek kabiny. Hráč Livorna si dokonce vysloužil pozvánku od reprezentačního trenéra Cesareho Prandelliho do přípravného kempu s možností jet na mistrovství světa v Brazílii. Sám hráč o tom říká: "Fakt, že tady můžu být, je velkou satisfakcí. Hodně jsem na sobě pracoval, abych se zlepšil a jsem rád, že si toho trenér reprezentace všiml. Už jen trénovat s takovými hráči je pro mě skvělá věc. Proti Sampdorii nás čeká velmi složitý zápas, takže se budeme muset hodně snažit. Přeci jen, jsme nováčci a je jasné, že jsme outsideři. Sampdoria se prezentuje dobrým fotbalem a my jí musíme co nejvíc ztížit případnou výhru," dodává mladý záložník.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - De Silvestri, Mustafi, Gastaldello, Regini - Obiang, Palombo - Gabbiadini, Éder, Soriano, Okaka
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Ceccherini, Emerson, Coda - Mbaye, Benassi, Biagianti, Greco, Mesbah - Belfodil, Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.75 - 3.40 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Parma FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Matematická posloupnost je jasná - kdo vyhraje, dostane se na šestou příčku. Na ní je nyní domácí Parma, která v tomto roce ještě neprohrála. Její sérii bez prohry ale podrobí těžké zkoušce Hellas, který si také nevede špatně.

Oba týmy navíc bojují o Evropskou ligu a jejich sen vůbec není jen nereálnou představou - na pátý Inter totiž oba nedělní sokové ztrácí pouhý bod. Jejich vzájemný zápas by mohl mnohé napovědět o aktuální formě a také o jejich šancích na kvalifikaci do evropských pohárů. Ducali stanovili nový klubový rekord v počtu zápasů bez prohry, protože tuto sérii nedávno protáhli na neuvěřitelných čtrnáct zápasů!

Ani to ale svěřencům zkušeného trenéra Roberta Donadoniho nestačí a díky hvězdnému triu v podání Antonia Cassana, Amauriho a Francouze Jonathana Biabianyho se stali důležitým soupeřem pro nejeden tým Serie A. Co víc, v posledních pěti zápasech si Ducali připsali tři výhry a dvě remízy, což je druhý nejlepší ligový výsledek. První místo v této statistice zaujímá pouze lídr z Turína.

Gialloblu inkasovali v této sezoně pouhých 29 branek, což je třetí nejlepší defenzíva v celé soutěži. Brankář Antonio Mirante se navíc může těšit z devíti čistých kont, což je pro Parmu skvělá vizitka. Šestá Parma má navíc ve svých rukách jeden zápas navíc, třebaže s favorizovaným AS Řím. Také to by mohlo hrát velkou roli v konečném účtování. Trenérská kariéra Roberta Donadoniho možná nebyla složena ze samých pochval a jeho taktika byla často podrobena kritice, ale je nasnadě dodat, že bývalý útočný záložník postavil v Parmě tým, který je založen na vyrovnanosti obrany i ofenzívy.

Verona sice prohrála dvakrát víc zápasů než Parma, ale přesto dokázala stanout alespoň bodově po jejím boku. Možná sice Mandorliniho svěřenci vyhráli pouze dvě z posledních pěti poslední utkání, ale jejich forma na hřištích soupeřů je excelentní. Z minulých čtyř zápasů mimo svůj stánek vyhrál ligový nováček tři, což rozhodně není pro Parmu dobrá zpráva. Dlouhých jedenáct let musel být veronský Hellas bez první ligy, ale jeho první sezona po postupu ze Serie B je příslibem nových a velice příjemných zítřků.

A ještě delší doba dělí Hellas od poslední účasti v evropských pohárech. Naposledy se nynější svěřenci trenéra Mandorliniho utkali o poháry v sezoně 1986-1987, kdy se kvalifikovali do Poháru UEFA. Tehdy jim stačilo pouhých 36 bodů, což se dnes nepovažuje jako příliš ani pro záchranu. V současnosti je na tom Hellas o čtyři body lépe a rozhodně se na této metě nehodlá zastavit. Jedinou absencí hostí je Alejandro González, který byl svědkem také posledního vzájemného utkání mezi oběma týmy. Díky pozdní ráně Jorginha jej vyhrála právě Verona. Jeho dva zásahy z pokutových kopů pomohly Hellasu ke třem bodům. Nyní se jeho někdejší spoluhráči budou snažit o podobný výsledek.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Paletta, Lucarelli, Molinaro - Gargano, Marchionni, Parolo - Biabiany, Amauri, Cassano
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Marques, Moras, Albertazzi - Romulo, Cirigliano, Marquinho - Iturbe, Toni, Martinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.70 - 4.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Janov CFC  (neděle 15:00)
V dobrém rozpoložení nacházející se Janov cestuje na půdu trápícího se Chieva. Domácí Fly Donkeys se pohybují na hraně záchrany a sestupu a proto doma potřebují nutně bodovat. Janov je ale rozjetý, už čtyři kola nenašel přemožitele.

Velké starosti se záchranou má v letošní sezoně Chievo. Tradiční celek Serie A se paradoxně po postupu městského rivala Hellasu v lize trápí. Nedávno sice dokázal porazit jiný, o záchranu bojující tým, Catanii, ale vzápětí opět prohrál. Nestačil venku na Atalantu a zůstal bodově srovnaný s osmnáctým Livornem. Forma Chieva je opravdu špatná, za deset kol vyhrál tým trenéra Coriniho jen jednou, ale proti Janovu by rád svojí negativní bilanci vylepšil.

Grifové po špatném startu našli kontinuitu a pravidelně bodují, v zápase s Chievem tedy budou mírnějším favoritem. V tabulce jim sice patří jedenácté místo, ale například ztráta na evropské poháry není tak velká. Od pátého Interu dělí Gasperiniho družinu "jen" šest bodů.

Janov poslední dva vzájemné duely proti Chievu zvládl, ale vždy šlo o těsné vítězství. Zápas na Marassi rozhodl brankou v 55. minutě Gilardino, v ten den dvougólový hrdina. Grifové naposledy dokázali vyhrát ve městě Romea a Julie koncem dubna loňského roku, před tím dokonce až před Vánocemi roku 2008.

Veronští se budou muset obejít bez vykartovaných Cesara, Sarda a Dainelliho. K tomu jsou navíc zranění Paredes a Dramé. Lépe na tom nejsou ani hosté, kterým pro změnu nepomůžou Gamberini, Donnarumma, Kucka, Vršaljko, vykartovaný Bertolacci a rovněž potrestaný Burdisso.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Canini, Bernardini, Rubin - Guana, Rigoni, Guarante - Hetemaj - Stoian, Paloschi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Antonini, Portanova, Marchese - Motta, Matuzalem, Sturaro, Antonelli - Konaté, Gilardino, Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
SS Lazio - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Na Olympijském stadionu v Římě se v neděli odpoledne utkají celky Lazia a Atalanty. A domácí mají Atalantě co oplácet, neboť první duel hraný v Bergamu ovládli právě Nerazzurri a to brankou Denise sedm minut před koncem. Lazio se zdá být v relativně dobré formě, ale také Atalanta si před týdnem nevedla špatně.

Lazio si po vyřazení z Evropské ligy od Ludogorce vyšláplo na ambiciózní Fiorentinu a výhrou 1:0 navázalo na předchozí triumf proti Sassuolu. Svěřenci trenéra Edyho Rejy se tak přiblížili evropským pohárům, na které momentálně ztrácejí dva body. V Laziu sice letos žádnou trofej nezískají, ale stále mohou zakončit sezonu relativně úspěšně, pokud se dostanou do pohárů. Biancocelesti budou doma proti Atalantě favoritem navzdory faktu, že první vzájemný duel letošní sezony prohráli 1:2.

Atalanta se momentálně potácí na třináctém místě a s jednatřiceti body si udržuje relativně bezpečný odstup od sestupových pozic. Přesto bývaly loňské sezony úspěšnější a to Atalanta startovala s bodovým odečtem. Na vině je především venkovní bilance, která patří po Catanii k nejhorší v lize. Colantuonovi svěřenci dokázali ze třinácti výjezdů vyhrát jen jediný a pouze dvakrát si odvezli bod za konečnou remízu. Doma je to pochopitelně o poznání lepší, v tabulce domácích zápasů jim patří páté místo.

Biancocelesti stále nemohou využít služeb Heldéra Postigy. Portugalský útočník má problémy se zády a ani do utkání s Atalantou nebude připravený. Mimo budou také Alfaro, Ederson, Dias a klíčový muž zálohy Ledesma. Na druhé straně má kouč Colantuono snazší úlohu, chybět mu budou jen Cazzola a Bellini.
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
více informací
SSC Neapol - AS Řím  (neděle 20:45)
Třetí Neapol má nyní jedinečnou možnost k tomu, aby se dotáhla na druhé místo tabulky. To ve svých rukou zatím svírá AS Řím, které svou pozici přijede obhajovat právě na horkou půdu pod Vesuvem. San Paolo čeká svátek a Vlky boj se statistikami, neboť na hřišti Partenopei se jim příliš nedaří.

Poslední dvě návštěvy San Paola se totiž Vlkům vůbec nepovedly. Když dáme dohromady skóre z obou zápasů na tomto hřišti, vyjde nám hrozivý rozdíl šesti branek ve prospěch domácích. Zlomí AS prokletí San Paola? Bylo by to záhodno, pokud se chce v klidu soustředit na pronásledování prvního Juventusu. Rozdíl mezi Římany a třetí Neapolí není nepřekonatelný, i když má Garciův tým v rukávu jedno eso navíc - zápas s Parmou.

Trenér Rudi Garcia si samozřejmě uvědomuje, že toto utkání má svoji váhu a že pokud by jeho tým ztratil v zápase s Neapolí, druhé místo by mohlo být ještě otázkou souboje. Zároveň se však francouzský elegán snaží odložit břímě odpovědnosti ze svých svěřenců a přenést tlak na protihráče. V tomto duchu se nesla také předzápasová tisková konference, na které Garcia poznamenal: "Není to poslední zápas Serie A. Do konce zbývá ještě jedenáct kol, pro nás je to dokonce dvanáct. Máme náskok šesti bodů, takže si myslím, že tlak je na Neapoli."

"Je to jasné - když zítra prohraje Neapol, pak je její šance téměř pryč. Když prohrajeme my, tak budeme stále druzí s poměrně dobrými vyhlídkami. Máme dostatek kvality, to ale soupeř též. Doufám, že pro diváka to bude atraktivní zápas podobný našemu střetu z Coppa Italia. V sezoně jsme hráli s Neapolí třikrát, z toho dvakrát vítězně. Mají druhý nejlepší útok v Serii A, my máme třetí nejlepší. Musíme se tedy soustředit a dokázat, že na prohry reagujeme výhrami. Dokázali jsme to po ztrátě s Juventusem, nad kterým jsme potom vyhráli," vzpomíná Garcia.

Ten musel řešit problémy se základní sestavou, protože se musí obejít bez obou římských symbolů. Kapitán Francesco Totti je zraněn, jeho zástupce si nezahraje kvůli disciplinárnímu řízení za nesportovní chování. Štěstím pro Řím je uzdravení záložníka Kevina Strootmana, který se vrátil z reprezentačního srazu také lehce poraněn. Do hry se dostane také vracející se obránce Maicon, k dispozici by měl být i Dodo.

Partenopei si naopak uvědomují, že pokud by jim tato možnost unikla, boj o druhé místo by byl opravdu jen teoretickým. Atmosféra na stadionu i vědomí poslední vzájemné výhry by mělo dodávat domácím hráčům dostatek motivace ke zvládnutí tohoto duelu, v což doufá i samotný trenér Rafael Benítez.

"Jedná se z naší strany o klíčovou bitvu, kterou musíme zvládnout. Boj o druhé místo je otevřený a tohle je přesně utkání, které by mohlo hodně napovědět o tom, zda se z něj budou radovat oni nebo my. Není to samozřejmě žádné finále, ale my do něj nastoupíme s pocitem, že je. Neapol se pyšní skvělým útokem a tuto sezonu jsme dali již mnoho branek. Takže teď se budeme soustředit jen na to, abychom si vytvořili co nejvíc šancí," plánuje populární Španěl.

"Pomalu se začíná vývoj obou celků završovat, každý z nich je lepší a lepší. Příští sezonu to tak bude i nadále. Jsme ve fázi, kdy dozrávají klíčoví hráči a oba kluby se stabilizují. Máme mnoho zranění, Řím navíc hraje jen jeden zápas za týden, což je pro ně výhoda," uvědomuje se bývalý trenér Liverpoolu. Ten se bude spoléhat především na fungující spolupráci ofenzivně laděných křídel s Higuaínem na hrotu. Pod nimi se objeví Slovák Marek Hamšík, který po návratu ze zranění ještě není zcela ve své bývalé formě. Benítez mu přesto věří a ví, že se mladý záložník opět dokáže etablovat mezi elitou. Ukáže to již proti Římu?
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Fernández, Albiol, Ghoulam - Inler, Jorginho - Callejón, Hamšík, Mertens - Higuaín
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Benatia, Castán, Torosidis - Strootman, Nainggolan, Pjanić - Florenzi, Destro, Gervinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.30 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - AC Milán  (sobota 18:00)
Před veledůležitým zápasem na půdě Atlética Madrid se milánští fotbalisté představí ve Friuli - Venezia Giulia, kde ve městě Udine vyzvou místní celek. Udinese je v tabulce až patnácté s velkou ztrátou na evropské poháry. AC Milán je na tom sice lépe, ale ani desátá pozice rozhodně nezadává důvod ke spokojenosti.

Nejprve k domácím. Po čtyřech zápasech bez porážky přišlo minulý víkend těžké vystřízlivění. Guidolinovi svěřenci naprosto nestačili na Cagliari a po porážce 0:3 zůstávají na patnáctém místě, blíže sestupovým pozicím než-li pohárům, které byli zvyklí hrávat. V Udinese už je všem jasné, že se v příští sezoně hrát poháry nebudou, tým by však rád alespoň do první poloviny tabulky. V tomto kole před ním stojí AC Milán. Letos už se s Milánem utkal dvakrát. V prvním případě v lize na San Siru prohrál 0:1, ve druhém ale vyhrál na stejné půdě 2:1 a postoupil do dalšího kola Italského poháru. Celkově Udinese na Milán umí a nemá s ním vůbec špatnou bilanci. A šance na úspěch je o to větší, že se hostům v této sezoně stejně jako domácím vůbec nedaří.

AC Milán sice pod Seedorfem vykazuje herní zlepšení, ale výsledky se stále nedostavují. Tedy alespoň ne v takové míře, v jaké by si na San Siru představovali. Šlágr s Juventusem sice byl v jejich režii, ale góly dávali Conteho svěřenci. Milánští už na titul pochopitelně nedosáhnou a na Ligu mistrů také ne, ve hře ale stále zůstává Evropská liga. Na tu Diavoli ztrácejí pět bodů, budeme-li počítat s tím, že šesté místo také znamená start v EL.

Už v týdnu ale na Milánské čeká veledůležitý duel s Atléticem Madrid. První zápas v Itálii skončil vítězstvím Atletů 1:0, takže v odvetě čeká AC těžký úkol. K postupu do další fáze musí vstřelit alespoň dvě branky.

Udinese vyrukuje na Rossoneri bez zraněných Lazzariho a Bubnjiče a vykartovaného Danila. Dvě absence má Milán. Dlouhodobě je zraněný El Shaarawy, mimo je i Cristante.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Heurtaux, Naldo, Domizzi - Basta, Badu, Allan, Pereyra, Gabriel Silva - Fernandes - Di Natale
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - De Sciglio, Rami, Zapata, Emanuelson - Montolivo, De Jong - Taarabt, Honda, Kaká - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.20 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Cagliari Calcio  (sobota 20:45)
V posledním vzájemném utkání se radovalo Cagliari, které na svém stadionu těsně vyhrálo. Nyní cestuje do Catanie, pod níž se pomyslná větev prořezává stále víc.

Catania v posledním utkání prohrála s janovskými Grify o dvě branky a připsala si již patnáctou letošní porážku. Její neúspěšná série tím nabírá hrozivých rozměrů, protože z devatenáctého místa je k záchraně stále velice daleko. O body připravily Slony branky beka Antonelliho a mladíka Stefana Sturara. Ani výkon se však Slonům příliš nepovedl, i když nutno dodat, že se s Grify museli potýkat v početním oslabení.

Trenér Rolando Maran, který se dlouhodobě snaží udržet Catanii ve středu tabulky, se pokoušel i po další prohře hledat na výkonech svých hráčů pozitiva. Čas se mu ale krátí a výsledky stále nepřichází. "Trápilo nás množství absencí, se kterými jsme se museli vyrovnat. Přesto jsme ale proti Janovu ukázali vnitřní sílu a touhu prát se o body. Klíčovým momentem zápasu se samozřejmě stalo Bellusciho vyloučení, které nám zkazilo plány. Když prohráváte o gól a pak vám ještě vyloučí hráče, tak není snadné s utkáním ještě něco dělat. Až do konce zápasu jsme se pokoušeli držet se soupeřem krok, ale i když se nám to podařilo, nestačilo to na body," mrzí Marana.

Catanii se nedaří především střílet branky, přestože často nastupuje s trojicí útočníků. Současných devatenáct zásahů rozhodně není dost na záchranu, což si uvědomují i hráči samotní. Pomoci by sicilskému celku mohl návrat Pabla Barrientose, který je po zranění připraven naskočit do hry. To se však nedá říct o Sergiovi Almironovi a Lucasovi Castrovi, kteří jsou stále zranění. V lehké situaci se však nenachází ani Cagliari.

Trenér Diego López byl často kritizován a chvíli se dokonce vážně mluvilo o jeho konci na lavičce Cagliari. Tomu nepomohla ani prohlášení ze strany prezidenta Massima Cellina, který opakovaně kritizoval vedení i zaměstnance, mnoho hráčů dokonce postavil do pozice odcházejících hráčů. Atmosféře mezi fanoušky nepomohl ani prodej Radjy Nainggolana či opětovné pokusy Cellina převzít anglický klub Leeds United a distancovat se od toho italského.

Bodem obratu ke zlepšení se stala remíza s milánským Interem, kterou navíc posílil výsledek minulého utkání. V něm sice sardinský celek narazil na nebezpečné Udinese, ale s ním si díky zásahům Ibarba, Vecina a Ibraimiho poradil celkem jednoznačně. Tři body z tohoto utkání znamenaly posun na čtrnácté místo a především se trenér López může znovu nadechnout.

Jsem za tohle vítězství moc rád a to především kvůli chlapcům. Opravdu tvrdě trénují, aby mohl potěšit sebe i fanoušky. Velkou radost mám také z Ibarbovy branky, protože pro něj teď byla hodně důležitá. Má všechno, co je třeba k tomu, aby se z něj stal opravdu skvělý hráč. Ohledně prezidenta Cellina - věděli jsme, že se vrátí. Jeho přítomnost cítíme stále a jsem rád, že byl svědkem výhry," reagoval po utkání López.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andújar - Peruzzi, Rolín, Spolli, Álvarez - Izco, Lodi, Rinaudo - Keko, Bergessio, Barrientos
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Avramov - Dessena, Rossettini, Astori, Avelar - Vecino, Conti, Ekdal - Cossu - Pinilla, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.15 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC26223162:1969
2.AS Řím25177149:1158
3.SSC Neapol26157451:2952
4.ACF Fiorentina26136745:2945
5.Inter Milán261011543:2941
6.Parma FC251010539:2940
7.Hellas Verona261241043:4240
8.SS Lazio26108834:3438
9.Turín FC2699839:3436
10.AC Milán2698939:3735
11.Janov CFC2698930:3235
12.UC Sampdoria26871129:3731
13.Atalanta Bergamo26941327:3831
14.Cagliari Calcio266101026:3528
15.Udinese Calcio26841429:3928
16.Bologna FC264101222:4122
17.Chievo Verona26561520:3721
18.AS Livorno26561527:4621
19.Calcio Catania26471519:4519
20.US Sassuolo26451725:5517

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (268)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Forza Rima,v Neapole cista dvojka

Reagovat
Milan.B

mohli by ste

Reagovat
KillSwitch

ani by som nepovedal...bez Tottiho Rím nehrá nič moc..je tam síce Pjanic ale tak či tak to má svoje muchy...ja by som dal skôr 2,5+ s 1,8 istá výhra

Reagovat
Milan.B

FORZA MILAN uz musime prelomit tu smolu v zakonceni

Reagovat
smazaný uživatel

dneska by som sa nebal dat na Udi, isto budete setrit "hviezdy" a lavicku zas tak kvalitnu nemate.. ale to je len moj osobny nazor, vzhladom na tuto sezonu..

Reagovat
smazaný uživatel

do pice ale toto je uz DOST!!! robinho, pazzo, montolivo, honda, essien a balotelli a nevedia vyhrat v udinese???? tak to je HANBA celemu AC! udinese hralo srdcom a dalo do zapasu vela a genialny di natale opat raz zahanbil AC! mozete tu vsetci pisat co chcete ale toto AC je max. v P...! neda sa na nich pozerat! preco ten chuj blondavy Seedorf nestavia Hondu za utokom v strede ked mu to aj Zaccheroni radil a kde sa hrac citi najlepsie, nezmyselne miesa zostavu s Birsom a Honda je stale na kraji kde je uplne strateny a Mexes? ta to je ako deravy toaletny papier kde cez neho vsetky sracky prejdu, chuj jeden spuchnuty a potetovany - nema ani na gambinus ligu nech uz tato sezona skonci lebo to nevydrzim rozkopem TV. Poriadok tam treba urobit a vyhodit aspon 7 hracov, treba predat podiel a konecne zas kupit poriadnych hracov co nam pomozu sa vratit spat tam kde sme stale patrili jedine Milan

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme tohle kolo rozhodnou o titulu a hodit se do klidu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
CubONE

Rami, de Jong, Poli setreni na Atletov, snad Clarence do zakladu nenasadi ani Maria a Kaka, idealne ani Mattiu. Rad by som videl konecne toho Hondu v strede, pre mna ideal:

Abbiati-Abate,Mexes,Zapata,Emanuelson-Montolivo,Essien-Robinho/Saponara,Honda,Taarabt-Pazzini.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

az na mexesa si to poskladal celkom fajn

Reagovat
CubONE

A Cagliari snad 3 body, ked som na nich vsadil.

Reagovat
lnterista

Inter dneska 106let

Reagovat
CubONE

Reagovat
Dejwa

zítra ne?

Reagovat
lnterista

jj 9. nevim co blbnu

Reagovat
Milan.B

len? pchee

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.football-italia.net/46160/only-six-serie-clubs-profit

hmm Milan vydaje vo vyske 324 mil eur za rok.Tam musí byt tunel od Silva inak to neviem pochopit kde peniaze miznu ved sme x prestupovych terminov nic nekupili

Reagovat
smazaný uživatel

Na jeho milenky a úplatky...

Reagovat
CubONE

Tie cisla vyzeraju cele divne. Nejak neviem ako to rataju, ked malo Juve naklady 286,8 a zisk 274,8, takze -12 a v clanku spominaju -15,9.

Reagovat
smazaný uživatel

peniaze idu na jeho vlasove implantaty a na plasticke operacie jeho pucky a ostatnych casti tela, nech uz konecne preda AC a bude pokoj

Reagovat
olis

skoda ze sme posledne dva zapasy posrali, takto mohol byt zajtrajsi zapas ovela zaujimavejsi kazdopadne ak chceme co i len pomyslat na druhe miesto tak zajtrajsi zapas musime zvladnut inak bude uz aj druhe miesto definitivne stratene

Reagovat
CubONE

Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Urby; Montolivo, Muntari; Honda, Birsa, Robinho; Pazzini

Takmer ideal a setrenie FORZA MILAN!

Reagovat
CubONE

Hruza, ale dalo sa cakat. Honda sa vobec nedostava do hry, dostal loptu snad 4krat.

Reagovat
smazaný uživatel

jak povedal trefne komentator - honda is still little bit shy

Reagovat
smazaný uživatel

ten birsa je strašne márny. uplne zbytočný hrač v tomto zapase

Reagovat
CubONE

No druha cast lepsia, snad to tam Pazzovi padne, skoda toho Zapatu.

Inac diskusia v Serie A v poslednej dobe strasne upada, este na jesen tu byvalo viac prispevkov ako v La Lige.

Reagovat
FORZAMILAN

Pazzo měl dát jednu z těch dvou tutovek

No diskuze je slabá, protože je sobota večer a dost lidí je někde venku a taky protože nehraje Juve, si myslím teda

Reagovat
panca

tak prvni polocas jsem nevidel a asi ani o nic neprisel. Tak snad to ted bude slusnej fotbal

Reagovat
GEGE

Se těžko hraje,když přísnější kritéria snesou tak 3 hráči...Ale není se co divit s tím co je na hřišti sem zázraky nečekal...FORZA ROSSONERI!

Reagovat
panca

to bylo 100%, ze ten vul udela chybu

Reagovat
FORZAMILAN

už aby vypad kokot jeden, dávaj si to tam před gólmanem, jako kdyby byli barcelona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
panca

nadherna akce. Nasi jako kuzelky

Reagovat
panca

mexes se kdesi zapomnel a nase DM se taky nekam ztratili

Reagovat
smazaný uživatel

asi tak nejako

Reagovat
CubONE

A Mexes bol kde? Mali sme ho strelit do toho Monaca.

Reagovat
GEGE

hlavně se neměl vůbec přivádět,že jo ale tak ať si tu sračku sežerou,když si ji navařili....

Reagovat
CubONE

To uz je nejaky ten rok, neriesim. Skor bola zima asi fakt posledna sanca ho dobre predat, este ak sa ozvalo Monaco, co by zaplatilo.

Reagovat
GEGE

nevim no jestli to byla pravda,protože kdyby měli orapvdový zájem tak by se prodal

Reagovat
smazaný uživatel

bol v solariu a potom isiel dat novu kerku

Reagovat
FORZAMILAN

Hodně dobrý protiútok, to se musí nechat, takhle by to mělo vypadat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
panca

to je hnus, co AC predvadi

Reagovat
panca

vsechno spatne. A hondu jsem za 45 minut nevidel snad u balonu

Reagovat
10

já ho viděl 3x a 3x ztratil...úplně mimo

Reagovat
panca

sledovat ac je to momentalne ztrata casu

Reagovat
Inter Eterno Amore

ja som začal pozerať v 55. minúte a ani raz som si Hondu poriadne nevšimol

Reagovat
smazaný uživatel

katastrofalny vykon. hlavne, že sa šetrili hrači. toto seedorfovi nevyšlo

Reagovat
Vtáky cez tepláky

No honda je absolútne mimo formy. Mal by sa začať viac snažiť a pritvrdiť tréning

Reagovat
10

Allan roste v top záložníka, to je další mistrovský dílo od Udine

Reagovat
CubONE

Snad Cagliari v druhom polcase zaberie, posledny zapas na tikete.

Reagovat
smazaný uživatel

Catania Pojďme to už zlomit, dobrý zápas i přes výsledek 0:0 mě to baví.Catania bojuje, ví že musí.

Reagovat
CubONE

Pozeras? Ako to vidis?

Reagovat
smazaný uživatel

Catania byla lepší, dostala gola z jediné šance Cagliari.Catania se snažila bušila, břevno,tyč.Na Posranýho i hajzl spadne.Jestli spadnou budou mě chybět, protože tam ti lidi na ten fotbal rádi chodí.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Pinturicchio

Doufám, že je dnes roznesem na kopytech a odvezou si z Turína pořádný příděl.

! ! ! FORZA JUVE ! ! !

Reagovat
The Krupy

Reagovat
smazaný uživatel

hraje Ogbonna

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
10

It is possible he’ll accept a pay cut on his current £250,000 per week wages in order to help the move go through.

Reagovat
Pinturicchio

Zoufalí lidé dělají zoufalé činy.

Reagovat
Pettirosso

..ne díky

Reagovat
Pinturicchio

Juventus starting XI: Buffon, Barzagli, Ogbonna, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Marchisio, Pogba, Asamoah, Tevez, Llorente

Reagovat
M11

plna palebna !!! tesim se moc

Reagovat
lnterista

sice mam radeji fotbal vecer nejlepe v sobotu ale nedelni kdyz je krasne ma taky svoje kouzlo

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Vidal je zdráv ježiš to je nádheraaaaaa

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
The Krupy

Slušný debil

Reagovat
10

to nemohl říct, takovýho debila by ze sebe snad neudělal

Reagovat
madridcan

Odisiel mi notas a fungujem len cez mobil...co tam je?

Reagovat
Pinturicchio

Ve zkratce mele Ronaldo (brazilský) sračky.

Reagovat
madridcan

No...uz som sa zlakol, ze sa narusuju dobre vztahy medzi madridom a turinom

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
smazaný uživatel

za Violu hrajou Gomez a Anderson

Reagovat
smazaný uživatel

Lotito

Reagovat
smazaný uživatel

otázka na Tomanaturu a další znalce italského fotbalu ...

jak hraje ve Fiorentině Cuadrado? jaký post atd ... díky

Reagovat
10

Arturo riskuje, dva žlutý fauly během chvíle...to bude o nervy zase

Reagovat
M11

ten Lichtak to je strasne kopyto

Reagovat
10

kde se to v tom Claudiovi bere..?

Reagovat
10

strašlivý zakončení dneska

Reagovat
DelPiero137

Co to je s Arturom? Uz teraz je na vystriedanie. Claudio len prekvapuje na tomto poste.Co je len dobre.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
DelPiero137

Dnes je ista stavka ze Neto dostane zltu

Reagovat
DelPiero137

Bohuzial rohy bez Pirla su ovela nebezpecnejsie...

Reagovat
The Krupy

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
DelPiero137

Kwadwooooooo!!!

Reagovat
10

che goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllll

Reagovat
M11

KWADWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO !!!

Reagovat
smazaný uživatel

bolo to s tecom? inac nadherny gol

Reagovat
M11

jj lehka tec tam byla

Reagovat
Melchior

ty krávo dobře Kwadwo!

Reagovat
10

Kwadwo ukázal Stephanovi, jak se to má dělat

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
M11

to je kokos.. za to Netovo zdrzovani neda ani minutu

Reagovat
10

Osrato vaffanculo

Reagovat
smazaný uživatel

Sám neví jak to udělal...

Reagovat
Pinturicchio

Kwadwo? Dělá takovéhle věci každý zápas.

Reagovat
M11

Reagovat
brenk

no chlapci, teraz som prišiel, vedel by mi niekto stručne zhodnotiť priebeh polčasu?

Reagovat
Pinturicchio

Nemůžu si pomoct, sestava s Claudiem se mi líbí víc než když hraje Andrea. Claudio znovu výborný výkon dneska. Kwadwo nádhera. Viola je strašně nudné mužstvo.

Reagovat
M11

Claudio

Reagovat
10

Škoda, že je to jen o gól, šancí bylo hodně, Fiorentina neměla vůbec nic, nevystřelila na bránu. Líbí se mi Claudio a Ogbonna, Pogba taky po delší době dobrej zápas. Podobně dominantní jsme byli i ve Florencii a jak to nakonec dopadlo, takže to chce vydržet v tempu, navíc síly asi budou ubývat, celá záloha má v nohách 90 minut přáteláků ze středy, narozdíl od Violy...

Reagovat
M11

gol z kraje polocasu by byl fajn

Reagovat
10

a Viola je tragická, tohle nemá nic společnýho s tím aktivním týmem z minulý sezony, přijde mi, že se do toho Montella trošku zamotává...

Reagovat
Pinturicchio

http://football-italia.net/46203/marotta-pogba-value-immense

Beppe : “His (Pogba) value is immense. We are happy to have him and did not discuss him with anyone. This is his natural habitat and he’ll stay with us for many years.”

Reagovat
smazaný uživatel

Ogbonna,Marchisio, nejlepší hráči a u jednoho hráče se zastavím a to je Asa, ne jen kvůli tomuhle golu, ale on už dobrý měsíc dva hraje parádně.Jeho forma jde uplně rapidně hore

Reagovat
Euphael

Chlapci, může mi někdo erudovaný říct o současné finanční situaci Lazia? Četl jsem expresku o Lotitově prohlášení, tak by mě zajímalo více

Reagovat
Pipo123

Teraz je finančná situácia stabilizovaná a peniaze sú, samozrejme nie ne nezmyselné rozhadzovanie. Lazio funguje viac menej len na podpise hráčov zadarmo, viz Klose, Djordjevič, Ederson alebo lacné nákupy ako Candreva, Lulič, Marchetti, Ciani atd. Ono Lotito znížil dlhy údajne o 300 miliónov, takže za to si zaslúži palec hore

Reagovat
Euphael

Tak to určitě, dlouhodobě se s tím dá pracovat, pokud by se dluhy snížili a naopak pokud by začali přitékat peníze z Evropy.

Reagovat
Pipo123

Diakite hraje 10x lepšie ako v Laziu

Reagovat
10

Stephan dneska hraje tragicky...má nejvíc míčů, nejvíc prostoru, nejvíc příležitostí udělat šanci, ale všechno dneska posral (zkouším EF-ekt)

Reagovat
Yanek

Když to napíšeš, neplatí to.

Reagovat
10

koukám

Reagovat
10

Reagovat
smazaný uživatel

Tá pravá strana je dnes na uterák

Reagovat
10

nevíte někdo, co teď tifosi asi hodinu skandovali? už mě to začínalo srát

Reagovat
brenk

Reagovat
M11

Savic skoci na Llorenteho a piskne faul Nandovi

Reagovat
M11

Lichtak nejslabsi clanek.. opravdu ten neuhral dnes temer nic

Reagovat
brenk

už dlhodobo bohužiaľ

Reagovat
brenk

ale si myslím, že jemu by zapasovala 4-členná obrana

Reagovat
Il Architetto

Hořel i v přáteláku.

Reagovat
Pipo123

Fiorentina herne nič moc, už v zápase proti nám to bolo slabšie, ako keby nevedeli čo majú hrať.

Reagovat
10

spíš nic, než moc

Reagovat
M11

ty vole UF

Reagovat
10

první střela v 80. minutě a ještě z ní málem dostaneme gól, classic

Reagovat
Melchior

já nevim, já bych simulace přinejmenším prostě trestal stejně jako to bylo u Krasiće před třemi lety.. dodatečně min. 3 zápasy stop, popř. červená rovnou na místě.. hlavně, že pověřený osoby probírají sračky, jako zákaz vzkazů pod tričkama...

Reagovat
smazaný uživatel

červená na místě je nesmysl, ale podobně jasný skoky by od videa tresta šly

Reagovat
The Krupy

Krásne Gigi

Reagovat
10

Barzo fakt ideální načasování ukazovat breakdance

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
DelPiero137

Toto Padoin pekne prifilmoval

Reagovat
brenk

neprifilmoval

Reagovat
10

dive jako prase

Reagovat
brenk

škrtol mu tam o nohu, spadol až neskôr, to je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Večer fandíme Neapolu, majú o čo hrať a nám by ich výhra de facto aj de jure pomohla

Reagovat
10

zlatý 3 body, první poločas super, tam jsme to měli rozhodnout, ke konci už to bylo docela na krev, ten očekávanej úbytek sil byl hodně viditelnej, naštěstí nás Fiorentina moc neprohnala, čekal jsem od nich mnohem víc

72 bodů na začátku března, to je neuvěřitelný, máme stejně výher jako v první sezoně pod Contem, 11 zápasů před koncem ligy

Reagovat
smazaný uživatel

!!! Kvíz !!! Najväčší výjazd fanúšikov v histórii futbalu bol? Koľko a kam?

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
olis

Fiore posledne 4 zapasy 1 bod, este k tomu vzdy ked som pozeral tak nehrali dobre, myslim ze to tretie miesto by sme mohli ukopat, vyzera to nadejne, na druhe miesto by sa musel stat zazrak v podobe nestracania bodov v zapasoch kde sme favorit...

dnes su asi out Valon aj Jorginho ako som uz pisal vcera dnesny zapas musime vyhrat, ak nie, tak dufam ze uz od nikoho nebude tuto sezonu pocut vyhlasenie o tom ako este mozme ziskat 2. miesto

Reagovat
lnterista

INTER: 1 Handanovic; 35 Rolando, 23 Ranocchia, 14 Campagnaro; 2 Jonathan, 13 Guarin, 19 Cambiasso; 88 Hernanes, 55 Nagatomo; 8 Palacio, 9 Icardi

Náhradníci: 30 Carrizo, 12 Castellazzi, 4 Zanetti, 6 Andreolli, 10 Kovacic, 17 Kuzmanovic, 20 Botta, 21 Taider, 22 Milito, 33 D'Ambrosio

Trenér: Walter Mazzarri

TORINO: 30 Padelli; 2 G. Rodriguez, 4 Basha, 8 Farnerud, 9 Immobile, 11 Cerci, 20 Vives, 24 Moretti, 27 Kurtic, 29 Vesovic, 36 Darmian

Náhradníci: 23 L. Gomis, 32 Berni, 7 El Kaddouri, 10 Barreto, 14 Gazzi, 31 Gyasi, 34 Barreca, 49 Aranu, 69 Meggiorini, 77 Tachtsidis

Trenér: Giampiero Ventura

Reagovat
lnterista

Danilo mi porad vrta hlavoua vubec to nechapu....jinak dnes by se konecne mohl trefit Palacio

Reagovat
snuff24

Reagovat
Yanek

D'Ambrosio si celkem pomohl.

Reagovat
lnterista

Mbaye

Reagovat
lnterista

vystridej toho Guarina

Reagovat
Nuno čomes

Bohuzel to nesleduji, jak to zatim vypada a jak hraje icardi? Co ten danilo, zase nic

Reagovat
lnterista

zatim velka nuda a Icardi neni videt a co byl u balonu tak zkazil

Reagovat
smazaný uživatel

proč za Lazio nechytá ten Albánec?

Reagovat
danko10

Neviem, či nevyhlásili mobilizáciu, jak je teraz ten bordel na Ukrajine, tak si asi išiel nafasovať maskáče a samopal. Keby niečo...

Reagovat
Votas

PADAWAAAAAAAAAN

Reagovat
snuff24

Rodrigooooooooooooooo

Reagovat
lnterista

nadhera

Reagovat
danko10

To bola vec.

Reagovat
Votas

Mbaye

Reagovat
snuff24

já bych ho zkusil už v áčku

Reagovat
Votas

já ne...je moc ztřeštěnej a nemá cenu, aby sezónu proseděl na lavici...spíš by mohlo být zajímavý, kdyby se povedlo z nějakejch šejků za něj vytískat velkou sumu...když už loni někdo nabízel myslím 8m

Reagovat
lnterista

taky z nej nejsem zas tak odvarenej...presne jak rikas ale je mladej

Reagovat
snuff24

no ztřeštění jsou i Nagatomo s Jonathanem a hrajou u nás základ

Reagovat
Votas

a to je právě smutný

Reagovat
snuff24

je no, právě proto má Mbaye největší šanci na zapracovaní se do týmu

Reagovat
lnterista

tezka nuda ale hrajem tak na pul plynu a co nam staci...

Kovacic - Guarin

Danilo - Jonathan

Reagovat
smazaný uživatel

Candreva

Reagovat
smazaný uživatel

Jedine co ma dnes tesi su 3 body, inak mrtvy polovicny vykon. Cuchu nas najlepsi hrac, ostatni ako keby nemali motivaciu, zle sa mi na to pozeralo. Kovacic to trochu ozivil, dufam ze neodide a bude dostavat viac prilezitosti. Zahadou je u mna DAmbrosio preco nehrava. To co hra Jonathan by hral aj lepsi corgonligista.

Reagovat
smazaný uživatel

Řím prej:

De Sanctis - Maicon, Mehdi, Kaštan, Romagnoli - Pjanić, Radja, Kevin - Florenzi, Gervinho, Bastos

Reagovat
olis
Reagovat
10

Reagovat
lnterista

pome AS

Reagovat
smazaný uživatel

hra sa o zvucku ligy majstrov....pevonost juzanov neaoplu je v ostrahe ,pripravit dela z lodi a rozstrielat ich hradby odpadkami v ciernych kosoch.........rismke legie do utoku,FORZA ROMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA ------S.P.Q.R.---------- AS !!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Poziiepana zostava, som zvedavy, ale bez Daniho a utocnikov to bude tazke

Reagovat
Largo

Bez těch útočníků a Strootmana, tragédie by to měla být. Ale na tu sestavu je remíza zatím perfektní

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinho

Reagovat
FuckT

Aspon, ze ta nasa obrana je dnes plne koncentrovana.

Reagovat
10

není nad to získat jistotu od první minuty

Reagovat
FuckT

Ale atmosfera krasna, ako keby sa vratil Hitler do Europy.

Reagovat
smazaný uživatel

daj toho Strootmana dole, inak bude rok bez futbalu

Reagovat
smazaný uživatel

a mame po zalohe

Reagovat
smazaný uživatel

Kevin v prdeli, strikera nemáme, De Rossiho škoda no.....ale na druhou stranu, alespon je co zlepšovat ne

Reagovat
FuckT

Konecne dobry rozhodca, ktory nepiska kazdu picovinu... Dufam len, ze ti nasi hraci na to do 90 minuty pridu.

Reagovat
10

zatím nepřišli ani na to, že už se hraje...

Reagovat
FuckT

Mame mensie problemy, ako napr. to, ze si nevieme prihrat ani na 2 metre.

Reagovat
Slejdy

repre zasrane

Reagovat
FuckT

Benatia

Reagovat
10

"rozhodci, ktory nepiska kazdu picovinu"

Reagovat
10

ale ofsajd z outu pískne

Reagovat
FuckT

Tak to je chybicka krasy, hlavne je, ze im nezere tie triple salta, co tam davaju hraci na oboch stranach. Napr. ten Maiconov dive by odpiskal kazdy 2 rozhodca...

Reagovat
10

dneska jsem měl docela štěstí, viděl jsem dva zápasy a v obou trestal rozhodčí simulaci žlutou

Reagovat
FuckT

Tieto momenty si ja vzdy vychutnam plnymi duskami.

Reagovat
10

já taky, akorát je to takový neadekvátní...kdyby to rozhodčí písknul, AS dalo góla, tak by všichni po zápase chtěli pro Maicona trest na 3 zápasy, takhle dostane žlutou, je chvíli za blbce, ale hraje dál

Reagovat
FuckT

Presne, malo by sa to trestat aj ked to rozhodca postrehne. Aby sa hraci konecne prestali hadzat o zem. Fans musia spravit nejaku revoluciu.

Reagovat
smazaný uživatel

do prdele zavolatje tam niekto Medicopter 117 .

Reagovat
smazaný uživatel

Sakra, ta Neapol, to je mančaft, nebýt toho třímetrového ofsajdu Llorenteho, díky kterému nad ní Juve vyhrála, hrála dneska Neapol o titul, to dá rozum. Na takový tým radost se dívat, i Vesuvu asi plesá srdce.

Reagovat
FuckT

Roma bez Rossiho a Strootmana nas prehrava ako nic, to je krasny pocit pre kazdeho fanusika Neapolu. Prave si to plne uzivam.

Reagovat
smazaný uživatel

tak nějak vnímám, že prodat špičkového hráče (Cavani) a koupit místo něj dva tři průměrné, je cesta do pekel. A Benitez už v Interu ukázal, že se do italského fotbalu prostě nehodí. Doufám, že něco podobného..., raději to ani nevyslovím.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol ani AS na soucasnou formu Juventusu nemaji. Asi ho muzou porazit za dobre konstalace v domacich zapasech, ale bohuzel zbytecne ztraci s papirove slabsim. Juve asi nema momentalne konkurenta a mam pocit, ze ma jeste rezervu

Reagovat
10

zatím je to špektákl jak hovado, 2. a 3. tým ligy, bylo jasný, že to bude mít úroveň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
brenk

Reagovat
smazaný uživatel

Gervinha by som nakopal do guli mohlo/malo to byt 0:2

Reagovat
10

Neapol je čím dál horší, tolik základních chyb ve všech řadách nedělá snad nikdo, hlavně dvojice Džemaili-Inler, to je ukázková práce štítových hráčů v systému 4-2-3-1, Jarda Hřebík by se rozplýval...

Roma nehraje nic extra, ale i tak je lepší

Reagovat
Largo

Reagovat
olis

to co tam akoze s tym Strootmanom vymyslali? dojde z repre z problemom s kolenom, uz ked tam prvy krat lezal tak som videl ze to je zle nedobre, a on ho este posle s5 do hry moze zabudnut na MS :/

inak vykon skoda komentovat, dnes je to tragedia z oboch stran akurat AS malo o nieco viac sanci ale co z toho ked sa dnes pretekame kto toho viac pokazi

Reagovat
mastakillah

Může mi někdo popsat dosavadní průběh zápasu? Nějaký výraznější šance?

Reagovat
Largo

Buď rád že nekoukáš....

Reagovat
mastakillah

z obou stran? Jsem právě teď došel z práce, tak nestíhám

Reagovat
Largo

Zkusím to víc rozepsat v reportu, ale zatím fakt bída. AS je lepší, i s Taddeiem v sestavě. Bohužel, Vlci hrají bez útočníků. Teď se probíráte, ale často hrajete dost nepřesně.

Reagovat
mastakillah

no já právě čekal hru nahoru dolů. Tak to nejspíš nevypadalo podle toho co píšeš co?

Reagovat
Largo

Vůbec ne. AS bez Strootmana a útočníků, Neapol nemá štěstí a dneska ta vaše souhra nějak postrádá rytmus, dynamiku a hlavně přesnost....

Reagovat
M11

Taddei je dobre nahecovany

Reagovat
mastakillah

José

Reagovat
M11

jasny faul na Pjanice

Reagovat
FuckT

Mertens to tam spravil krasne.

Reagovat
mastakillah

Ta střela Higuaína to bylo břevno?

Reagovat
M11

udrzi AS v lete Pjanice ? to by byla velka ztrata kdyby ne

Reagovat
Largo

Spíš ne. Místo něj se spekuluje o Pastorem + nějakej mladík...

Reagovat
M11

Pastore by byla fajn.. ale opravdu Pjanice muzu.. byla by ho skoda velka

Reagovat
M11

*byl

Reagovat
Largo

Přesně tak. O kvalitách Pastoreho netřeba se bavit, zvlášť v Itálii mu to šlo. Ale prostě když ti někdo do týmu sedí, .....však to znáš

Reagovat
M11

Reagovat
Largo

Tohle jsem třeba cítil u Juve a Vidala, nějak mi tam hrozně seděl.

Reagovat
M11

je to neco podobneho.. Vidal by byl vsude platny hrac.. ale myslim ze nikde by tak nezaril jako v Juve.. je mu to u nas site na miru.. to same Pjanic.. pokud zustane.. Garcia to na nem pristi sezonu postavi.. a chtel bych to videt i v LM..

Reagovat
Largo

Mluvíš mi z duše

Reagovat
smazaný uživatel

Pastore + Rabiot + nejake drobne, to by mi stacilo ale Pjanic je Pjanic no

Reagovat
M11

Rabiot bude delo.. ale i tak bych si radsi jak pisete nechal Pjanice..

Reagovat
Largo

Právě. Já bych bral spíš Pastoreho plus prachy, za který by se pořídil třeba Ucan z Turecka. Ten se mi líbil víc (samozřejmě jen přes youtube...). Ovšem mým snem je Jordy Clasie....

Reagovat
Largo

Ale kdyby se to povedlo, budu šťastnej, hrozně se mi jeho styl líbí a pod Rudim Garciou zraje jak víno....

Reagovat
Slejdy

doufam ze zustane

Reagovat
mastakillah

Dobrá střela teď

Reagovat
M11

uz se to konecne rozjizdi

Reagovat
FuckT

Tento Benitezov tah vyzera fakt nadejne.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
Largo

Občas mám pocit, jestli náhodou nesleduju spíš Okresní přebor.....

Reagovat
10

já z toho mám trošku deprese, když si uvědomím, že tohle je 2. a 3. tým ligy...

Reagovat
Largo

Už by to chtělo Destra a Ljajiće, těm příchody z lavičky sedí.....

Reagovat
10

Marek dneska hrál?

Reagovat
mastakillah

Ten Maiconův centr

Reagovat
M11

Reagovat
DelPiero137

Btw, ma Neapol nato porazit Porto (nesledujem ich)? Predpokladam ze na Portugalcou bude treba plnu polnu, len ci SSC nebude setrit sily.

Reagovat
M11

Porto ma taky sve problemy.. verim ze Neapol zabojuje

Reagovat
mastakillah

Porto teď odvolalo trenéra. V portugalské lize jsou myslím až třetí a mají větší ztrátu. Nejsou na tom moc dobře, ale stejně myslím, že je to odvolání trenéra nakopne. Navíc jsou v pohárech daleko zkušenější. Dle mě jsou favorit

Reagovat
Inter Eterno Amore

krásny gol

Reagovat
M11

ty vole ten Callejon to neni mozne tolik golu

Reagovat
mastakillah

je skvělej strašně bych mu to mistrovství světa přál

Reagovat
M11

ja to fakt nechapu kde se to v nem bere

Reagovat
mastakillah

Já myslím, že v tom hraje obrovsky velkej vliv to, že má důvěru trenéra a hraje prakticky všechny možné minuty

Reagovat
M11

je pravdou ze ho ze spanelska moc nasledovaneho nemam.. ale priznam se ze jsem cekal velky provar.. zavrel mi hubu no

Reagovat
mastakillah

Já tohle od něj taky nečekal ani náhodou. Říkal jsem si, že je to troufalost brát si sedmičku po Cavanim, ale zavřel mi ústa.

Reagovat
M11

aspon nejsem sam

Reagovat
DelPiero137

celkom nenapadny ale gol casto vykuzli ako by to bola samozrejmost.

Reagovat
mastakillah

Joséééééé Joséééééé Josééééé !!!!!!!!! a ten centr nádhera Jinak samozřejmě nezaslouženě no

Reagovat
smazaný uživatel

zasluzeny trest za tie nepremenene tutovky

Reagovat
brenk

hmmm aspoň niečo mám z tých 80 minút trápenia sa

Reagovat
M11

Taddei uz mohl byt venku

Reagovat
mastakillah

To došlápnutí přehnal no

Reagovat
M11

no hlavne uz predtim tam mel dva zlute zakroky

Reagovat
stuff

kto by toto cakal od Callejona pred sezonou

Reagovat
M11

uuu tak to by byl banan

Reagovat
Inter Eterno Amore

Il Colosso tak blízko

Reagovat
DelPiero137

Keby tam toto padlo....

Reagovat
mastakillah

Tohle by Albiol dělat nemuset

Reagovat
mastakillah

*nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

tak je to spaniel, u nich je to beznejsie

Reagovat
olis

ak si myslel tie "krce" tak toto mi na Neapole po odchode Mazzariho chybalo urobil to dobre a aj dobre zahral podla mna, takisto aj Fernandez dnes nebol zly ale urcite zase bude zapas kde uplne pohoria

Reagovat
mastakillah

Mě to přijde strašně nesympatický gesto. Chtěl bych to dotáhnout do konce bojovností a zarputilostí a ne takovýmhle poleháváním

Reagovat
DelPiero137

AS este chyba taka rutina dotiahnut taketo zapasy do uspesneho konca.

Reagovat
smazaný uživatel

To je vysadou najlepsich, vcera, derby s Laziom, doma Sasulo, to je hned 7 bodov. Juve dokaze ziskat body v zapasoch kde taha za kratsi koniec (AC), my stracame aj tam kde sme lepsim muzstvom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele