Serie A - souhrn 25. kola

25.02.2012, 19:57, aktualizováno 26.02.2012, 22:43
Komentáře a souhrny
Ani v 25. zápase nenašel Juventus přemožitele a připsal si na své konto alespoň bod - ten mu ve šlágru kola na půdě AC Milán zajistil Matri. Toto kolo je bohaté na branky, výsledky 4:1 se zrodily v Sieně a Bergamu, kde padlo AS. Doma vyhrála i Catania. V neděli večer si pro vítězství v očekávaném duelu s Interem dokráčela Neapol. Lazio doma udolalo Fiorentinu, Udinese vyhrálo v Bologni...

SS Lazio - ACF Fiorentina 1:0

26.02.2012 20:45

Góly: 36. Miroslav Klose

Lazio dokázalo zakončit obtížný týden výhrou, Fiorentina byla vcelku snadným soupeřem. A navíc, Klose měl opět svůj den, což je pro Lazio vždy dobré znamení.

Těžká doba na to, aby byl člověk fanouškem Lazia. Trenér Reja, který dovedl Lazio do Evropské ligy, se nepohodl s vedením a dokonce podal svou rezignaci. Tu sice vedení nepřijalo, ale fanouškům se asi úplně lehce nespalo. O to méně, když Lazio vypadlo z již zmíněného poháru s Atléticem Madrid. A v lize předtím dostalo pět branek od Palerma. Dnes bylo na čase ukončit tento příval špatných zpráv.

Domácím se sice dařilo v utkání držet balon na kopačkách, alespoň ze začátku. Ale byli to hosté, kteří udeřili jako první. Střela Adema Ljajiče ze třiceti metrů docela nahnala strach brankáři Marchettimu. Lulič se po půlhodině hry zranil a byl vystřídán záložníkem Candrevou, což rozhodně Laziu nepřidalo.

Na rozdíl od svého městského rivala ale v klíčových momentech nepanikaří a dokázalo si poradit. Hernanes našel Kloseho, kterému překonání Boruče nedělalo větší problémy - 1:0 pro Lazio.

Těsně nad břevnem potom prolétla střela Javiera Garrida, takže stav trval. Fiorentina se ale ve druhém poločase probudila k životu, Marchettiho zákrok zastavil rodící se Montolivovu akci, při níž zakončoval Natali.

"Viola" se snažila o vyrovnání, blízko byl Alessio Cerci, kterému ale pro ofsajdové postavení gól nebyl zcela správně uznán. Kloseho rána na druhé straně nebyla z přesnějších, to ale německého reprezentanta mrzet nemuselo. Vylekat se musel až při příležitosti Lazzariho. Marchetti neudržel střelu Montoliva v náručí a Andrea Lazzari mohl zakončovat. Přestřelil, a tak je Fiorentina až šestnáctá. Lazio stále čtvrté.

Více informací k zápasu

SSC Neapol - Inter Milán 1:0

26.02.2012 20:45

Góly: 59. Ezequiel Lavezzi

Neapol dál sní krásný sen, po Chelsea se jí podařilo porazit také Inter Milán! Branka Lavezziho přinesla cenné body Mazzariho týmu, který byl nucen dohrávat utkání v deseti mužích.

Mizérie Interu ale pokračuje, tým trenéra Ranieriho se stále propadá a nikdo si netroufne říct, kde se až zastaví. Neapol se dnes ukázala nad síly hostí, kteří tak jedou do Milána s prázdnou.

První velkou šancí se prezentovali Dejan Stankovič na jedné straně a Inler na straně druhé. Blerim Džemaili vážně ohrozil Cesara, který ukázal kousek ze svého umění a výsledek bez gólů zůstával zachován. Brazilský brankář byl v jednom ohni, další šanci ukázat své kvality mu poskytl Lavezziho centr. Na něj si naskočil Edinson Cavani a hlavičkoval - Cesar ale byl na svém místě.

Před poločasovou přestávkou se mohl prosadit Wesley Sneijder, hájící barvy milánského týmu. Jeho akci ale Morgan De Sanctis zastavil.

Forlána se Sneijderem nahradili Cordoba s Pazzinim a Inter se začal snažit. První ale stejně zahrozila Neapol. Zunigův centr našel volného Maggia a záložník se ocitl ve výhodné pozici. Tu ale zužitkovat neuměl.

Tohoto varování Inter nedbal a tak přišel trest. Cavani si vzal v půli hřiště balon, posunul jej na Džemailiho a Švýcar ho zvládl udržet až do té nejvhodnější doby - Lavezziho signálu. Se zbytkem situace si už Argentinec poradil - 1:0 pro domácí.

Nagatomův centr našel volného Pazziniho, který se snažil srovnat. Jeho snaha ale zůstala v pouze teoretické rovině. Z ní k lepšímu výsledku mohla vést situace z konce zápasu, když mladík Faraoni lehce vyprovokoval Aronicu, který ho následně fauloval. Sudí Bergonzi neváhal poslat domácí do deseti a utkání alespoň na chvíli dostalo nový náboj.

Ani Pazzini v obrovské šanci ale nedokázal najít světlo na konci milánského tunelu. Jeho hlavička se s nejlepším umístěním nesetkala a tak mohla útočit Neapol. Zuniga ale napodobil Pazziniho a neskóroval. Neapol tak předskočila tápající AS na páté místo, Inter se propadá na sedmé.

Více informací k zápasu

Bologna FC - Udinese Calcio 1:3

26.02.2012 20:45

Góly: 81. Panagiotis Kone - 38. Antonio Di Natale (pen.), 56. Dušan Basta, 84. Antonio Floro Flores

Bologna sice velmi dobré obraně Udinese dokázala vstřelit gól, na body to ale nestačilo. Di Natale byl nakonec připraven a nastartoval svůj tým k vítězství.

Pokud Udinese chce hrát v pohárech i příští rok, moc by mu pomohlo co nejlepší umístění v Serii A. Dokud tým potáhne Antonio Di Natale, můžeme očekávat velmi atraktivní duely tohoto týmu. Jeden z nich byl dnes k vidění na Stadio Renato Della' Ara.

Di Natale ještě v prvním poločase poslal penaltovým kopem hosty do vedení, které pojistil Dušan Basta. Okamžik napětí přineslo korigování Koneho, ale všechny tři body pojistil Floro Flores.

Na začátku utkání se pěknou akcí prezentoval Francouz Taider, nadaný to mladík, vlastněný zčásti Juventusem. Ten byl dnes zpočátku velmi aktivní, dral se do střeleckých příležitostí a snažil se konkurovat nejlepším.

Morleo vypálil nad bránu Handanoviče, na druhé straně mohl udeřit Mauricio Domizzi. Zlomový okamžik přišel ve chvíli, kdy Diego Perez fauloval ve vápně Di Nataleho. Toho nezastaví většinou ani zeď, natož penalta. Situace byla celkem jednoduchá, 1:0 pro Udinese.

O deset minut později, krátce před hodinou odehraného času, se prosadili hosté ještě jednou. Dušan Basta napálil míč dost rychle a přesně na to, aby s ním Gillet neměl šanci něco udělat.

Poté se ke slovu dostali hráči Bologně, postupně vypálili Mudingayi, Acquafresca a Raggi. Ale ani jeden pokus za zády Handanoviče neskončil. To zvládl až Kone, jehož střela si našla cestu do sítě a zápletka byla deset minut před koncem na světě.

Definitivní pojistku ale přidal Floro Flores jen o tři minuty později, když se prosadil přes dva obránce a zakončil Bastův centr. Udinese je tak stále třetí, Bologna o body ještě šestnáctá.

Více informací k zápasu

Chievo Verona - AC Cesena 1:0

26.02.2012 15:00

Góly: 78. Davide Moscardelli

Chievo doma udolalo jedinou brankou Moscardelliho Cesenu a svého soupeře tak poslalo do obrovských potíží. Cesena totiž ztrácí z poslední pozice na záchranou příčku už propastných deset bodů. Dnešní utkání zásadně ovlivnilo vyloučení Laura.

Ceseně se zápas ve Veroně nepovedl. Hned na začátku vyrobil chybu Guana a bylo jen štěstím, že jí střelec Pellissier nepotrestal. Na druhé straně se hosté dožadovali pokutového kopu, borci Ceseny reklamovali ruku, avšak hlavní sudí a ani pomezní rozhodčí si ničeho nevšimli. Chievo pokračovalo ve snažení, útočník Paloschi nedokázal ideálně trefit přihrávku Hetemaje, takže výsledek byl nadále nerozhodný. Skóre se nepohnulo ani po šanci Pudila, kterému naservíroval dobrý balón Mutu. Pudilovo zakončení bylo zablokováno Sardem na rohový kop a z něho následně hlavičkoval neúspěšně Comotto.

Po změně stran se snažil individuálně prosadit Mutu, ale příliš se ukličkoval a nakonec vůbec nezakončil. V 56. minutě se hostům vše zkomplikovalo díky vyloučení Massima Laura, ten uviděl druhou žlutou kartu za faul na Paloschiho.

I v početní převaze to mělo Chievo těžké, Cesena bránila dobře, navíc sama byla směrem dopředu hodně nebezpečná. Svědčí o tom šance Comotta, jenž úplně neobsazený zazdil tutovku. Závěrečná čtvrthodina byla dosti hektická, Paloschi se pokoušel přehlavičkovat Antoniolliho a o chvíli později konečně vstřelil první branku zápasu Moscardelli. Domácí útočník využil přihrávky Hetemaje a pohotově skóroval - 1:0 pro Chievo. Sražená Cesena se ještě v nastavení pokusila o vyrovnání, ale marně. Po další porážce je situace hostí velmi vážná.

Více informací k zápasu

Cagliari Calcio - US Lecce 1:2

26.02.2012 15:00

Góly: 50. Joaquín Larrivey (pen.) - 44. Luis Muriel, 62. Andrea Bertolacci

Lecce dokázalo zvítězit na horké půdě Cagliari 2:1 a udělalo rázný krok v cestě za záchranou. Cosmiho svěřenci jsou sice nadále osmnáctí, avšak Novaře se vzdálili už na rozdíl osmi bodů. Cagliari krom ztráty bodů přišlo i o vyloučeného Caniniho.

V úvodní fázi zápasu si jako první vypracovali gólovku domácí. Na přímý kop Thiaga Ribeira si naskočil Astori, ale jeho hlavička šla vedle. O chvíli později otestoval brankáře Benassiho Radja Nainggolan, ovšem taktéž bez gólového efektu. Cagliari svoje šance nevyužilo a mohlo za to draze zaplatit, Di Michele naštěstí pro domácí zblízka nezaúřadoval. Nerozhodný výsledek v prvním poločase nevydržel, krátce před odchodem do šaten zajistil hostům vedení Muriel. Giacomazzi založil protiútok, Muriel se zbavil Caniniho a dokonalou střelou udeřil - 1:0 pro Lecce.

Pět minut po změně stran Lecce o svůj náskok přišlo. Miglionico zahrával ve vápně rukou a rozhodčí byl nesmlouvavý. Larrivey penaltu proměnil a vyrovnal na 1:1. O chvíli později mohli domácí dokonce výsledek otočit, jenže pokus Thiaga Ribeira zastavil Benassi a dorážející Astori rovněž neuspěl.

V 61. minutě to bylo znovu Lecce, které se ujalo dalšího vedení. Muriel s Bertolaccim kontrolovali balón a druhý jmenovaný střelou z voleje překonal Agazziho - 2:1 pro Lecce. Sardiňané opět vrhli síly do útoku, Larriveyovu stoprocentní šanci zlikvidoval výborný Benassi. Šest minut před koncem, kdy měl tlak domácích gradovat, uviděl červenou kartu Canini, který se provinil tím, že odstavil soupeře nebezpečně na reklamní panely. Cagliari se už o desíti na nic nezmohlo a doma poněkud překvapivě prohrálo s Lecce 1:2.

Více informací k zápasu

Calcio Catania - Novara Calcio 3:1

26.02.2012 15:00

Góly: 30. Gonzalo Bergessio, 47. Giovanni Marchese, 55. Alejandro Gómez - 84. Raffaele Rubino

Catania doma porazila Novaru 3:1 a upevnila si umístění ve středu ligové tabulky. Hosté zase porážkou přišli o třízápasovou neporazitelnost, navíc se zase o něco více přiblížili sestupu do nižší soutěže.

Novara nezačala na stadionu Angella Massimina příliš šťastně, velmi brzy si mohl vstřelit hlavou vlastní gól obránce Lisuzzo. Okamžik na to pálil Marco Motta, brankář Ujkani byl na jeho střelu připravený a v pohodě si s ní poradil. Catania byla lepší, aktivnější a po zásluze šla po půlhodiny hry do vedení. Lodi přesně našel Barrientose, který se vyhnul ofsajdové pasti a předložil míč do jasné tutovky Bergessiovi. Posledně jmenovaný měl snadnou úlohu, Catania vedla nad Novarou 1:0.

Nováček soutěže měl vůbec první vážnější příležitost až ve 36. minutě, Rigoniho střela si ale cestu mezi tři tyče nenašla. Rigoni zahrozil do poločasu ještě jednou, ale na výsledku 1:0 nic nezměnil.

Druhý poločas záhájila Catania náporem, Bergessiova volej skončila na Ujkanim a ve 47. minutě vstřelil fantastickou druhou branku Marchese. Obránce domácích vypálil rovnou z první a přenádhernou brankou přiblížil Catanii vítězství, ta vedla nad Novarou už 2:0.

O dalších osm minut později byl už výsledek pro Novaru hrozivý. Alejandro Gomez perfektně zužitkoval dlouhé přihrávky a Ujkani kapituloval potřetí - 3:0 pro Catanii. A mohlo být hůře, celá Catania byla při chuti. Barrientosovu ránu chytil Ujkani a Carizzo na druhé straně dobře zasáhl proti Caracciolovi. Novaře se v závěru alespoň podařilo snížit, Rigoni připravil snadnou práci pro Rubina a ten trefil odkrytou branku bez problému. Catania doma porazila Novaru 3:1.

Více informací k zápasu

AC Siena - Città di Palermo 4:1

26.02.2012 15:00

Góly: 23. Claudio Terzi (pen.), 34. Erjon Bogdani, 47. Luca Rossettini, 58. Franco Brienza - 12. Igor Budan

Čtyři branky nebyly žádným problémem pro Sienu, Palermo tak mimo svou tvrz opět nevyhrává a navíc přichází velmi špatná zpráva pro obrannou linii. Tu budou muset Sicilané zlepšit.

V Toskánsku se dnes bude krásně usínat, minimálně fanouškům Sieny. Ta si - možná proti očekávání - poradila s Palermem, které tak pokračuje ve velmi bídné venkovní formě. A udělala to ve velkém stylu, síť Palerma protrhly čtyři branky. Siena se chce držet nad sestupem zuby nehty, dnes všem ostatním konkurentům vyslala jasný signál.

Zápas velmi ovlivnila červená karta pro Balzarettiho, který na hřišti vydržel pouze minutu. Ve dvanácté minutě se ale zdálo, že nebude problém poradit si s absencí jednoho muže, Igor Budan poslal hosty do vedení.

O deset minut později se ale Siena vzpamatovala a po faulu na Brienzu se k penaltě postavil Claudio Terzi. S Vivivanem neměl větší problémy ani napodruhé a srovnal skóre na 1:1.

V utkání se hodně žlutilo, oba týmy byly motivovány ke třem bodům a tak by se mohlo zdát, že Balzaretti nebude jediným, kdo půjde pod sprchy dřív.

Po půlhodině hry se Siena dočkala vedení. Po levé straně si to k pokutovému území Palerma probojoval mladíček Destro a nacentroval na volného Erjona Bogdaniho. Zkušený útočník se v podobným situacích nemýlí a tak Siena vedla.

Na 3:1 zvyšoval v začátcích druhého poločasu obránce Rossettini, kterého si domácí zadáci vůbec nepohlídali a nechali ho na zadní tyči v klidu zakončovat. O gól se zasloužil také skvělým centrem Brienza.

A stejný hráč se postaral také o poslední branku utkání. Hodinu odehraného času symbolicky orámoval čtvrtý zásah do obrany hostí. Opět přímý volný kop, stejný hráč u míče a stejný výsledek - míč za zády Viviana. Nebýt vynikajícího Pegolova zákroku, mohlo Palermo snížit. Ale přáno mu dnes nebylo.

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - AS Řím 4:1

26.02.2012 15:00

Góly: 10. Guido Marilungo, 19. Germán Denis, 47. Germán Denis, 66. Germán Denis - 36. Fabio Borini

Domácí Atalanta vyhrává s naprostým přehledem zápas s Římem a ukazuje svůj pravý potenciál. Hra "Giallorossi" zvláště v prvním poločase připomínala spíše zápasy v bahně. Hvězdou utkání byl útočník Denis.

Tak tohle Enriquemu nevyšlo. Nechal na tribuně Daniela De Rossiho, symbol vyrovnanosti a síly posledních měsíců a let, kvůli kartám nemohl nastoupit ani další mozek týmu, Francesco Totti. Kapitánskou pásku tak navlékl Taddei, v základní sestavě se objevili Borini, Marquinho i Lamela s Osvaldem. Atalanta spoléhala na Germána Denise s Guidem Marilungem. A udělala dobře.

Už v osmé minutě musel kvůli zranění střídat domácí Stefano Lucchini, jehož nahradil Bellini. Vynucená změna v sestavě ale domácí nerozhodila, právě naopak. Římu dnes absolutně nevycházela souhra, na jejímž principu je vlastně hra celého AS poslední sezonu založena. Po sérii nepřesností se k míči dostal Germán Denis, který poslal míč do volného prostoru na nabíhajícího Marilunga a ten si v desáté minutě se Stekelenburgem poradil - 1:0 pro domácí.

Dalších deset minut AS nic nevymyslelo, střílel akorát Marquinho. A tak domácí udeřili znovu. Obrana AS vůbec nestíhala, doslova plál také Rosi. Morález kombinoval s Denisem, ten si posléze oběhl celou obranu Říma a jen tak mimochodem zavěsil.

Řím nevěděl, co si má počítat, Atalanta naopak moc dobře. Defenzíva je dlouhodobým problémem "Giallorossi" a dnes se to projevilo v celé kráse. Colantuono musel na lavičce Atalanty děkovat hráčům na obou stranách, oběma týmům ale z jiného důvodu. AS se na chvíli vzpamatovalo, slova se ujal tradiční zachránce skomírajícího Říma, Fabio Borini. Deset minut před poločasem snížil na jedinou branku a vše se zdálo otevřené.

V poločase Enrique vystřídal velmi špatného Rosiho, nahradil jej José Angel. Hned po jeho nástupu na hřišti se ale Řím dočkal dalšího šoku ve své síti. Marilungo si Denisem prostě skvěle rozumí a dokázali to hned minutu po rozehrání. Prvně jmenovaný nahrával, Denis střílel - 3:1 pro domácí.

Hráči AS už přestávali svou situaci unášet, důkazem budiž červená karta pro frustrovaného Pabla Osvalda. Dalším hráčem, který dnes hrál hluboko pod své možnosti, byl například Fernando Gago. Jeho chyba iniciovala další útok Atalanty. Ta ale branku vstřelila až po hodině hry. Třetí branku utkání si po Cigariniho nahrávce připsal opět Germán Denis.

Lamela s Angelem se sice snažili něco vymyslet, ale jejich snaha byla velmi bezzubá. A otupila se ještě víc deset minut před koncem, kdy byl vyloučen Marco Cassetti. Na hřišti byl dvacet minut. Výkonem rozhodčího se asi budou zabývat mnozí, dnes utkání nezvládl. To ale není pro Luise Enriqueho důvod k výmluvám, s tímto výkonem se AS do pohárů ještě pár let nepodívá.

Více informací k zápasu

AC Milán - Juventus FC 1:1

25.02.2012 20:45

Góly: 14. Antonio Nocerino - 83. Alessandro Matri

Pouze sedm minut dělilo fotbalisty Juventusu od první porážky v letošní sezoně. Šlágr kola mezi Milánem a Juventusem vítěze nepoznal. Rossoneri poslal do vedení už po čtvrthodině Nocerino, Starou dámu ale zachránil Matri. Na San Siru byly dále k vidění dvě neuznané branky, z toho jedna přímo do očí bijící, a také červená karta, tu uviděl Vidal.

Byl to hodně sledovaný zápas, dva nejžhavější kandidáty na Scudetto od sebe odděloval jediný bod. Na prvním místě byl AC Milán, avšak Juventus odehrál o jedno utkání méně. Každopádně vstup do tohoto zápasu se podaříl lépe domácím. Už po čtvrthodině hry zajistil Milánu vedení Antonio Nocerino. Jeho střelu z velké dálky tečoval jeden z hráčů a od něho skončil míč v síti - 1:0 pro Milán. Brankář Buffon nemohl vůbec nic dělat, teč zcela zásadně změnila směr do jeho protipohybu.

O něco aktivnější Milán pokračoval ve snažení. Mexesovu hlavičku fantasticky vytáhl Buffon a dorážející Muntari vstřelil druhý gól. Ke zděšení domácích ho však rozhodčí neuznal, Buffon totiž míč vyrážel, ale stalo se tak až když míč jasně přešel brankovou čáru. Naprosto selhal pomezní rozhodčí i rozhodčí za brankou, Milánu nebyl uznán zcela regulérní a naprosto jasný gól. Každopádně Gigi Buffon měl hlavní zásluhu na tom, že Milán vedl jenom 1:0. Hned z protiútoku následovala akce Juventusu a vzduchem se musel proletět i Abbiati. Dva krásné momenty, z toho jeden hodně diskutabilní, na obou stranách.

I další minuty patřily zejména Milánu. Robinho rozkmital své nohy a postupoval sám na Buffona, ten rychle vyběhl a nedovolil Robinhovi si zastavit míč a zakončit. Další rozruch přinesla Van Bommelova pumelice těsně vedle a totéž platilo i na druhé straně o ráně Vidala.

Začátek druhého poločasu tolik aktivní nebyl, hru brzdilo několik nepřesností na obou stranách. Větší rozruch přinesla až 69. minuta a Chielliniho precizní přihrávka z levé strany, která našla na malém vápně Quagliarellu a toho v jasné situaci vychytal výborný Abbiati.

Jedenáct minut před koncem stihl Starou dámu stejný osud jako Milán, totiž že jí nebyla uznána regulérní branka. Alessandro Matri v době přihrávky nestál v ofsajdu, dal gól, ale jeho radost byla zbytečná - zdvihnutý praporek pomezního byl nemilosrdný. Čas utíkal a Juventus se nebezpečně přibližoval první porážce. Conteho svěřenci se drali dopředu a nakonec, sedm minut před koncem, vyrovnali na 1:1. Pepeho krásný centr zprava dopravil do sítě Matri.

Tím ale utkání neskončilo. O chvíli později Vidal ve skluzu povalil Van Bommela a pro zbytek utkání dohrál, rozhodčí mu udělil červenou kartu. Vyloučení přišlo až příliš pozdě, Milánští už nestihli přesilovku zužitkovat a ve šlágru remizovali s Juventusem 1:1. Po závěrečném hvizdu si obě strany leccos vysvětlovaly, na milánské straně zjevně neudržel nervy na uzdě Van Bommel, na té turínské Giorgio Chiellini. Každopádně důležitý byl konečný výsledek 1:1.

Více informací k zápasu

Janov CFC - Parma FC 2:2

25.02.2012 18:00

Góly: 79. Rodrigo Palacio, 90+5. Rodrigo Palacio - 6. Massimo Gobbi, 53. Sergio Floccari

Strhující zápas mají za sebou borci Janova, kteří s Parmou prohrávali, ale nakonec díky skvělému výkonu Rodriga Palacia doslova v posledních fázích hry urvali cenný bod.

V první šanci se ocitl Fernando Belluschi, který ale tvrdou střelou nenadělal Mirantemu moc starostí. Už po šesti minutách ale musel kapitulovat jiný brankář, Sebastien Frey na opačné straně nestačil na střelu Massima Gobbiho, bývalý hráč Fiorentiny tak poslal hosty do překvapivého a rychlého vedení.

To hráčům Parmy vydrželo poměrně dlouho. Domácí se ale dál prali o body, mimo šly střely Jankoviče i Slováka Kucky. Ukázala se také Parma, o další příděly se snažili Sebastian Giovinco nebo Gianluca Musacci. Ani jedna šance ale gólem neskončila.

Uběhlo ani ne půl hodiny, když musel být střídán střelec branky, hostující obránce Gobbi. Toho z důvodů zranění nahradil Modesto.

Zajímavě vypadal před poločasem centr Miguela Velosa, na nějž si naskočil Emiliano Moretti, ale obrana hostí jej dokázala zablokovat a do kabin šli tedy hosté s jasnějšími tvářemi.

Ani ne deset minut po změně stran se jejich radost zdvojnásobila, po rychlém kontru se svižnou střelou prosadil Sergio Floccari a poslal svůj tým do nadějného vedení.

Palacio s Jankovičem ale stále znamenali nebezpečí rpro všechny hostující fanoušky a jejich naděje. Pohromou pro ně byla poslední třetina zápasu, kterou odstartovala penalta ve prospěch domácích. Modesto zahrál ve vlastním vápně rukou a Palacio se postavil k penaltě. Tu ale Mirante skvěle vystihl a chytil. Napoprvé. S dorážkou už tolik štěstí neměl a tak se domácí mohli alespoň trochu radovat.

Biabiany s Marigou mohli navýšit vedení hostujícího celku, ale jejich akce skončily vždy v náručí brankáře Freye. A tak v nastavení uhodil opět argentinský blesk jménem Palacio. Pět minut už bylo odehráno, zbývala jediná, když se Jorquerova nahrávka dostala k Palaciovi a ten už si se zakončením věděl rady - 2:2.

Parma mohla vést větším rozdílem, ale své šance nevyužila a odjíždí s bodem. Parma je třináctá, Janov prozatím desátý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán25156449:2251
2.Juventus FC241311037:1550
3.Udinese Calcio25136637:2345
4.SS Lazio25136639:2945
5.SSC Neapol251010542:2440
6.AS Řím25115938:3138
7.Inter Milán251131134:3436
8.Città di Palermo251041139:3934
9.Calcio Catania2489732:3333
10.Chievo Verona25961021:3033
11.Atalanta BC25910630:2831
12.Cagliari Calcio25710823:2631
13.Janov CFC25941233:4631
14.Parma FC2478929:3729
15.ACF Fiorentina24771023:2528
16.Bologna FC24771024:2928
17.AC Siena25681127:2826
18.US Lecce25661328:4024
19.Novara Calcio25381421:4517
20.AC Cesena24441616:3816
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (381)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele