Serie A - preview 25. kola

25.02.2012, 08:38, aktualizováno 26.02.2012, 09:18
Previews
Ozdobou nedělního programu italské ligy je střet Neapole s Interem Milán. Oba týmy se chtějí posunout výš, jelikož se nyní nacházejí mimo pohárové příčky. Třetí Udinese hraje v Boloni, Lazio hostí Fiorentinu, AS Řím se představí na hřišti Atalanty, Palermo jede do Sieny.
Chievo Verona - AC Cesena  (neděle 15:00)
Na stadion Bentegodi, kde hraje své domácí zápasy Chievo, zavítá poslední Cesena. Sea Horses čekají na vítězství už pět kol a nyní doufají, že se jim na severu Itálie podaří získat plný počet bodů.

Chievo po dvou ztracených zápasech znovu zabralo a překvapivě vybojovalo všechny tři body na půdě janovského FC. Strůjcem hubeného vítězství se stal Cyril Théréau. Před Fly Donkeys nyní stojí nelehký úkol, potvrdit výhru z Janova doma proti Ceseně. Ta ačkoliv je poslední, bude mít obrovskou motivaci uspět a přiblížit se vytoužené záchraně.

"Nedělní zápas je pro nás jako finále. Společnou myšlenkou v šatně je získat ve Veroně nějaké body. Je to pro nás velmi těžký zápas, avšak jediné, co je v našich myslích, je vítězství," je si vědom důležitosti zápasu cesenský záložník Mario Alberto Santana. Hosté měli v minulých kolech dost smůly, na Laziu ztratili nadějné dvoubrankové vedení a doma byl nad jejich síly silný AC Milán. Špatné výsledky vedly k výměně trenéra, Daniele Arrigonihonahradil Mario Beretta.

Historie vzájemných zápasů obou soupeřů není příliš bohatá. Chievo zvítězilo nad Cesenou dvakrát, prohrálo jednou. V minulém zápase se zrodila pro diváky neatraktivní bezbranková remíza 0:0.

Chievo nebude moci nasadit trojici karetních hříšníků - Dramého, Bradleyho a Théréaua a ani zraněného Sammarca. Stejný počet hráčů bude scházet i na druhé straně, Djokovič, Ravaglia, Moras a Von Bergen jsou zranění.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Cesar, Acerbi, Jokič - Luciano, Rigoni, Hetemaj - Cruzado - Paloschi, Pellissier
AC Cesena - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Comotto, Rodriguez, Benalouane, Pudil - Guana, Colucci, Parolo - Santana - Iaquinta, Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.95 - 3.20 - 4.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - US Lecce  (neděle 15:00)
Na Sardini cestuje Lecce a jeho cílem bude bodovat. Salentini stále okupují příčku zaručující sestup, avšak tři zápasy v řadě neprohráli a tuto sérii budou chtít prodloužit na půdě Cagliari. Domácí jsou ale v laufu a v poklidu si hlídají střed ligové tabulky.

Deváté Cagliari pravidelně sbírá body a kouč Davide Ballardini může být spokojen. "Daří se nám dobře, ale stále si nemůžeme být ničím jistí. Musíme zůstat pokorní a nadále tvrdě pracovat," prohlásil Davide Ballardini. Trenér Cagliari nejspíše apeloval na desetibodový rozdíl oddělující jeho tým od sestupové propasti. V současné době je ale forma Sardiňanů solidní, za posledních osm kol prohráli jedno jediné utkání a to proti obhájcům titulu z Milána. Obrat o body pak dokázali Juventus, Udinese či AS Řím.

Zatímco si Sardiňané v poklidu užívají devátého místa, Lecce musí svádět tuhé boje o záchranu. A celkem se to daří. Salentini prohráli jeden z posledních sedmi zápasů, naposledy smetli výsledkem 4:1 Sienu a právě na ní ztrácejí už jen dva body. Může se tak stát, že po tomto kole už nebude Lecce na sestupových příčkách.

"Musíme v neděli zvítězit a doufat, že nám Palermo projeví laskavost a porazí Sienu. Musíme v Cagliari projevit stejnou touhu jakou jsme projevili proti Sieně. I když výhra v Sieně nevyřešila naše problémy, zvýšila naše naděje na dobrou úspěšnou sezonu," doufá v dobrý výsledek trenér hostí Serse Cosmi.

Domácí trenér Davide Ballardini bude postrádat Cossua, Pinillu, El Kabira, Sampaia a Erikssona, všichni mají zdravotní potíže. Kompletní kádr nebude mít k dispozici ani Serse Cosmi, ten musí oželet start zraněného Grossmullera a vykartované dvojice Oboda s Blasim.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Nainggolan - Thiago Ribeiro - Larrivey, Ibarbo
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benassi - Oddo, Carrozzieri, Miglionico - Cuadrado, Delvecchio, Giacomazzi, Bertolacci, Brivio - Muriel, Di Michele
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.77 - 3.35 - 4.85
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Calcio Catania - Novara Calcio  (neděle 15:00)
Catania Calcio si bude chtít pojistit umístění ve středu tabulky vítězstvím proti Novaře. Nováček soutěže konečně začal sbírat body, navíc ve třech neprohraných zápasech v řadě neinkasoval a takto se bude chtít prezentovat i na Sicílii.

Jediná branka z pokutového kopu v podání Francesca Lodiho znamenala vítězství Catanie na hřišti o záchranu bojující Sieny. Elefantini se díky třem bodů posunuli na desáté místo a záchranářské boje sledují s velkým odstupem. "Jsem spokojený s výkony mého týmu, ale nemůžeme si dovolit odpočívat. Musíme získat ještě alespoň deset a více bodů, abychom si zajistili bezpečnost v Serii A, musíme je získat co nejdříve. Je to také důvod, proč je pro nás nedělní zápas s Novarou životně důležitý," apeloval na své svěřence trenér Vincenzo Montella.

Velkou důležitost tomuto zápasu přikládají i v Novaře. Hosté po remíze s Cagliari a senzační výhře na Interu Milán znovu remizovali 0:0, tentokráte s Atalantou. Prvním faktorem úspěchů je zlepšená obrana. Udržet v italské lize třikrát po sobě čisté konto navíc proti ofenzivně ladějným týmům, kterými Inter, Cagliari a Atalanta bezesporu jsou, je úspěch. Trenér Mondonico tak zatím může být spokojen, pravdou však je, že ještě v žádném případě není konec.

"Moji hráči se opravdu snaží, navíc je důležité, že získáváme body. Musíme i nadále tvrdě pracovat a těžit maximum z šancí, které si vytvoříme. Nyní máme důležitý zápas v Catanii, musíme jít všichni za vítězstvím," prohlásil trenér Novary Emiliano Mondonico.

Catania nastoupí bez Campagnola, Capuana, Suaza, Potenzy a Barrientose. Na druhé straně zase budou chybět Ludi, Mariannini, Morimoto, Jensen a vykartovaný Pesce.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Carrizo - Bellusci, Legrottaglie, Spolli - Izco, Lodi, Almiron, Biagianti, Marchese - Bergessio, Gomez
Novara Calcio - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Gemiti, Lisuzzo, Centurioni, Garcia, Silva - Porcari, Radovanovič, Rigoni - Mascara, Caracciolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.53 - 3.75 - 6.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Siena - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Palermo jede do Toskánska s jediným cílem - ukončit desetiměsíční šňůru zápasů na půdě soupeřů, které nedokázalo vyhrát. Siena minule podlehla Catania, ale nehrála vůbec špatně a bude chtít body.

Palermo si v minulém kole hezky zastřílelo, Lazio odjíždělo ze Sicílie s pěti brankami v síti Marchettiho. Za hosty snižoval Čech Libor Kozák. Osmé Palermo tak zaznamenal svoji v řadě již čtvrtou domácí výhru, na stadionu La Favorita se mu prostě daří. Což už se ale nedá říci o cestách mimo svou tvrz a právě s tímto faktem bude chtít trenér Mutti něco tříbodového udělat.

"Musím říct, že proti Laziu se nám vedlo opravdu skvěle, byl to parádní večer," neskrývá radost zkušený trenér Mutti.

"Ale musíme se zlepšit také v zápasech mimo náš stadion. Je to hrozná představa, skoro rok jsme venku nevyhráli. Ale to je otázkou psychiky. Mluvil jsem se svými hráči a pracujeme na tom, abychom nyní potěšili fanoušky výhrou. Chceme tuhle sérii ukončit. Nebude to sice snadné, ale máme zde skvělou atmosféru a myslím, že to je v našich silách," zakončuje odvážně Mutti.

Sienu nad propastí sestupu zachraňuje také pouze domácí forma. Pouhé dva body ji dělí od sestupu, což je počet, o který může toskánský klub velmi snadno přijít. Z posledních nepovedených zápasů jmenujme právě ten s Catanií, dalším podobným je vysoká prohra 1:4 proti Lecce.

"Moji hráči jsou si dobře vědomi důležitosti tohoto duelu," říká trenér Sannino. "Ale musíme se dívat dopředu a zůstat klidní, abychom to zvládli. Jsme na správné cestě, potřebujeme jen štěstí a výsledky," doplňuje zkušený trenér.

Ukončí Palermo svou venkovní krizi, nebo se Siena odpoutá od sestupových vod?
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Vitiello, Rossettini, Terzi, Del Grosso - Giorgi, Vergassola, Gazzi, Brienza - Destro, Bogdani
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pisano, Silvestre, Mantovani, Balzaretti - Migliaccio, Donati, Barreto - Iličič - Budan, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.20 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta BC - AS Řím  (neděle 15:00)
Bojan Krkič sice svůj trénink nedokončil, ale nyní by už měl být připraven. Další dobrá zpráva pro římské tifosi. Speciální zápas čeká také Mattea Brighiho, který se postaví svým ještě nedávným spoluhráčům.

"Není to nic vážného," říká mladý Španěl. "Dělám všechno, co je v mých silách a zítra bych měl být připraven."

Zvláštní osudy provází tohoto nadějného útočníka, neprosadil se naplno v Barceloně a zatím se mu nedaří zářit ani v Římě. Vzhledem k jeho fyzickým proporcím je jasné, že aklimatizace na nový styl fotbalu může být v defenzivněji laděné Itálii trochu dlouhodobější záležitostí, ale vysoká čísla na jeho výkupní klauzuli jsou nemilosrdná. Prosadí se Bojan třeba zítra?

Spíše vypadá jeho bezprostřední budoucnost opět na lavičku. A to i přes fakt, že se Římané budou muset vyrovnat s absencí hvězdy a kapitána týmu, Francesca Tottiho. Římský symbol je suspendován, jeho místo nejspíš přirozeně zaplní Erik Lamela, který bude tvořit hru za hroty Borinim a Osvaldem. Druhý jmenovaný se vrací po zranění, nastoupit stihl už v minulém zápase, ale nerozehranost na něm byla velmi patrná.

V příštím kole čeká "Giallorossi" Derby della Capitale s Laziem, Luis Enrique ale žádá hráče, aby se soustředili pouze na nedělní zápas.

"Ovšem že chci vyhrát derby. Ale chci, aby se moji hráči plně soustředili na Atalantu. Na Lazio bude dost času potom," uvádí trenér Enrique.

"Je jasné, že je velmi těžké nemyslet na tak vypjatý souboj, jaký nás čeká příští týden. Ale ten nejlepší způsob jak se připravit, je určitě výhra nad Atalantou. Bergamský tým je velmi nebezpečný. Chceme stavět na svých úspěších a pracovat na sobě. Bude to těžká hra," doplňuje Španěl.

Atalanta ztratila na svém stadionu pouze dvakrát, ale je si velmi dobře vědoma síly svého soupeře.

"Teď nám plno věcí vychází," říká záložník Luca Cigarini. "Ale v neděli nás čeká skvělý soupeř s výbornými hráči, bude to opravdu velký test našich schopností. Budeme muset ukázat naše maximum, pokud chceme zvítězit."

Domácí sídlí na patnáctém místě, kam je dovedla mimo jiné také bezbranková remíza s Novarou z minulého kola. Do kádru trenéra Colantuona se vrací Thomas Manfredini, který si odbyl svou nucenou pauzu, způsobenou kartami. Bude to tříbodový návrat?
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lucchini, Stendardo, Manfredini, Peluso - Carrozza, Cigarini, Brighi, Moralez - Marilungo - Denis
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Rosi, Kjaer, Heinze, Taddei - Gago, De Rossi, Pjanič - Lamela - Borini, Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.00 - 3.20 - 2.35
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Lazio se bude pokoušet vrátit na vítěznou vlnu v domácím prostředí Olympijského stadionu proti nevyzpytatelné Fiorentině. Vrátit se bude chtít i na třetí místo, na rozdíl od Udinese je totiž Serie A již jedinou soutěží, která Laziu zbývá.

Laziu se poněkud přestalo dařit. V lize tým prohrál za poslední tři zápasy dvakrát a díky tomu přišel o třetí pozici, kam se dostalo Udinese. V týdnu pak římský celek vyklidil i evropské pozice, ve dvojzápase s Atléticem Madrid absolutně nestačil a po dvou porážkách je z kola ven. Znovu tak nejvíce trpí italský koeficient, neboť Lazio bezesporu patřilo k týmům, které mají alespoň na účast v semifinále.

Zklamání z výkonů a výsledků se nejvíce dotklo trenéra, Edy Reja následně po evropském krachu podal rezignaci. Vedení v čele s prezidentem Lotitem jí však nevzalo v potaz a Reja tak u klubu ještě setrvá. Je to dobře nejen pro něj a fanoušky, ale pro celý římský klub. Zpátky však k Serii A. Italská ligová soutěž je již jedinou frontou, avšak nejdůležitější, na které ještě Lazio bojuje. Biancocelesti by rádi obsadili třetí místo a probojovali se do Ligy mistrů.

Fiorentina pod vedením Delia Rossiho nepocestuje do Říma na výlet, chce tu uspět a odvézt si tři body. "Abychom si domů odvezli cenné tři body, potřebujeme mít správnou mentalitu. Chci, aby mí hráči byli směrem dopředu nemilosrdní a aby si vytvářeli co nejvíce šancí," nechal se slyšet před zápasem trenér Delio Rossi. Fiorentině se v posledních kolech vůbec nedařilo, po porážce s Neapolí nestačily Fialky ani na Boloňu, které podlehly 0:2.

Kouč Edy Reja musí nadále počítat s absencí Rocchiho, Brocchiho, Stankevičiuse, Cany a suspendované dvojice Diase s Matuzalemem. Celkově vzato je situace mnohem lepší než před několika dny, kdy byla marodka Biancocelesti mnohem více zaplněna. Podobné je to i v táboře Violy, zranění jsou Amauri, Kroldrup a Kharja, vykartovaní Olivera, Cassani a Gamberini.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Scaloni, Biava, Diakité, Garrido - Ledesma, Mauri, Gonzalez- Hernanes - Lulič, Klose
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Boruc - De Silvestri, Natali, Nastašič, Pasqual - Romulo, Montolivo, Behrami, Lazzari - Jovetič, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.15 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SSC Neapol - Inter Milán  (neděle 20:45)
Neapol zažívá zatím skvělé týdny. Daří se jí v lize, blízko k postupu má také v rámci Ligy mistrů, kde si poradila s Chelsea. Nyní čeká Mazzariho svěřence další tým v krizi.

"Nerazzurri" jsou až sedmým týmem, v Lize mistrů zklamání neukončili. Naopak, prohráli s Olympyquem Marseille o gól a jejich šance na postup se stále snižují. To vše ale "mistr comebacků" už několikrát zažil a bude se snažit o podobný kousek. Proti Ranierimu a jeho schopnostem ale tentokrát stojí nevyzpytatelná Neapol se třemi mušketýry v sestavě.

Na otázku, zda počítá Moratti s Ranierim i nadále, odpověděl všem kritikům zcela jasně: "Ano, počítám s ním. Budeme pokračovat s ním a lépe," uvedla hlava Interu pro oficiální stránky klubu.

Ranieri si je jist, že jeho svěřenci můžou udělat rozhodující krok směrem k lepším výsledkům už tento víkend, kdy se utkají s Neapolí. Na třetí Udinese, které je na poslední pozici pro kvalifikaci do Ligy mistrů, ztrácí milánský velkoklub šest bodů. Po minulé překvapující porážce od Bologně udělají teď Ranieriho svěřenci vše pro tříbodový výlet.

Neapol je šestá, na Inter má náskok jediného bodu, takže je vše otevřené a připravené na pořádné drama. Euforii v Neapoli je možné cítit až v dalekém Londýně. Italskému týmu se totiž náramně povedl zápas Ligy mistrů, v němž sice domácí prohrávali, nakonec ale vstřelili tři branky a mají velkou šanci postoupit.

"Byla to magická noc, nadpozemská," říká hrdina utkání a střelec dvou gólů, Ezequiel Lavezzi. "Musíme ale zůstat klidní, protože máme před sebou ještě odvetu, která bude také náročná. Teď se ale chceme soustředit pouze na Inter Milán. To bude velmi těžký zápas."

Za tři týdny nás tedy čeká ještě velmi zajímavá porce emocí. Ani tento víkend o ně ale nebudeme připraveni, o to se určitě oba týmy postarají. Motivaci mají oba dost velkou na to, aby zápas vypustili. Neapol poslední dvě utkání vyhrála, Bologna ani Fiorentina na Mazzariho tým nestačily.

Rovnováhu v utkání by mohla vážně narušit absence Marka Hamšíka, který kvůli kartám nenastoupí. Toho nejspíš nahradí Goran Panděv. Interu chybí Castaignos a Maicon.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Gargano, Inler, Dossena - Zuniga, Lavezzi - Cavani
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Zanetti, Lucio, Samuel, Nagatomo - Poli, Stankovič, Cambiasso - Sneijder - Milito, Forlan
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.83 - 3.45 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Udinese nese prapor italské Serie A v Evropské lize dál, stejně obětavě se ale chce připravit na Bolognu. Tým totiž dobře ví, že Bolognu nesmí podcenit.

Výsledek 3:0 nad řeckým PAOK Soluň posunul Udinese do dalších bojů, v soutěži už ale jiný italský celek není a tak je na partě kolem kanonýra Di Nataleho, aby se pokusila udělat lepší italský dojem v Evropské lize.

"Jsem velice pyšný na všechny své hráče za to, co dokázali," chválil trenér Guidolin. "Pro nás všechny je to skvělý výsledek, protože se nám nedařilo n hřištích soupeřů vyhrávat už velmi dlouho. A v Řecku se nikdy snadno nevyhrává."

"Nejvíc se mi líbilo, jak můj tým bojoval. I bez hvězd jsme dokázali, že nás fotbal baví. Na hráčích byla vidět touha postoupit, to chi vidět také příště,"
doplňuje trenér, jehož tým čeká v dalším kole nebezpečný holandský AZ Alkmaar.

Na Udinese dotírá římské Lazio, které má stejný počet bodů. Třetí místo chtějí ale "Zebry" udržet a udělají pro to cokoli. Do sestavy by se mohl vrátit kanonýr Antonio Di Natale.

Už od prvního prosince ale Udinese na hřišti soupeře nevyhrálo, o což se nyní bude chtít postarat. Bologna ale už sedm zápasů neprohrála, daří se jí stále líp a v minulém kole dokonce porazila Inter. A rozdíl byl tři branky.

Bologně s podařilo vyhrát také nad Fiorentinou a momentálně sídlí na čtrnácté pozici. Tam se ale určitě nechce zdržovat dlouho, ambiciózní celek má vyšší plány. A trenér Pioli ví, co má po svých hráčích žádat.

"Potřebujeme na sobě tvrdě pracovat, zlepšovat se a neusnout, když se nám chvíli daří. Tohle je těžká soutěž. Zápas proti Udinese představuje obrovský test našich schopností, budeme do toho muset dát všechno, co máme," zakončuje odhodlaně trenér.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Raggi, Portanova, Antonsson - Pulzetti, Peréz, Mudingayi, Morleo - Ramiréz, Taider - Di Vaio
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Fernandes, Pazienza, Asamoah, Armero - Torje - Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.15 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Janov CFC - Parma FC  (sobota 18:00)
Po delší době se týkají sobotní zápasy italské ligy také Janova, který od šesti hodin přivítá na Marassi Parmu. Úkol Rossoblu je jednoznačný - napravit poslední špatné výkony a po třech zápasech konečně bodovat, nejlépe naplno.

Pasquale Marino je na lavičce Janova poprvé v menších problémech. O tom, že se jeho svěřencům nedaří na hřištích soupeřů, se vědělo dávno, jenže naposledy si Janov přenesl špatnou formu i před domácí diváky a prohrál s Chievem. Rovněž výkony šly dolů, a tak je třeba rychle jednat.

Proti Parmě domácí neberou nic jiného než tři body. Důležité bude, aby se ale konečně gólově prosadili. Od zranění Alberta Gilardina se totiž Janovu nepodařilo skórovat. Italský útočník nebude k dispozici ani v sobotu, zranění do hry nepustí ani Antonelliho a Bova. Karty zase vyřadí Sculliho s Biondinim.

Parma jede na Marassi po prohře v Římě a předchozí remíze s Juventusem, takže ji po dvou náročných zápasech čeká o něco přijatelnější soupeř. V případě výhry by se Gialloblu dostali před svého sobotního soupeře a navíc ještě měli zápas k dobru. Aktuálně jsou až na 16. místě a na sestupové příčky mají náskok sedmi bodů.

Možnost představit se proti svému bývalému týmu nemá Raffaelle Palladino, kterého do utkání nepustí zranění. Stejně na tom jsou i Paletta a Brandao.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Mesto, Granqvist, Kaladze, Constant - Rossi, Veloso, Kucka - Belluschi - Palacio, Jankovič
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Ferrario, Lucarelli, Zaccardo - Valiani, Mariga, Morrone, Musacci, Modesto - Giovinco, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
Bezesporu největším šlágrem víkendového kola bude utkání mezi vedoucím AC Milán a Juventusem. Stará dáma ztrácí na Rossoneri jediný bod, navíc má utkání k dobru. Velkou výhodou Juve zůstává fakt, že dokázali letos Milán dvakrát porazit, navíc domácí budou hrát bez své největší opory Zlatana Ibrahimoviče. A ještě něco, na San Siro se vrací Andrea Pirlo! Zápas, který může leccos napovědět o Scudettu, začne ve 20:45 SEČ.

"Bude to pro mě velmi zvláštní zápas. Citím různé emoce, ale moje pozornost bude věnována pouze pomoci Juventusu," řekl Andrea Pirlo. Italský tvůrce hry se vrací na San Siro, tedy do prostředí, kde trávil deset let svého života! A návrat to může být vskutku velkolepý! Juventus pod jeho dirigentskou taktovkou okupuje druhé místo, ale to jen vinnou jednoho neodehraného zápasu. Při pohledu na tabulku je více než jasné, že se o Scudetto poperou právě AC Milán s Juventusem.

Milán naposledy v lize zvítězil o minulém víkendu, když porazil Catanii 3:1. Navázal tak na veleúspěšné představení z Ligy mistrů proti Arsenalu. Avšak proti Juventusu se mu letos nedaří, Rossoneri prohráli zápas v Turíně i domácí utkání semifinále italského poháru a jsou tak na pokraji vyřazení. V tomto důležitém klání navíc bude chybět hvězdný Zlatan Ibrahimovič. "Ibrahimovič je šampión, je vždy dobré ho mít na hřišti. Každopádně musíme příjmout rozhodnutí italské fotbalové ligy. Proti Juventusu se musíme o vítězství pokusit i bez něj. Je to důležitý zápas s ohledem na pořadí, kdo vyhraje, zvýší se jeho šance na Scudetto," poukazoval na důležitost utkání trenér Massimiliano Allegri.

I přes dvě výhry nad Milánem zůstává Juventus "skromný" a roli favorita převádí na svého soka. "Milán je i bez Ibrahimoviče stále favoritem. Jeho nepřítomnost na tom nic nezmění. Mají jiné talentované hráče, navíc už ukázali, že mohou vyhrávat bez něj," nechal se slyšet řízný obránce Juventusu Giorgio Chiellini. Stará dáma na rozdíl od Milána nehraje evropské poháry, a tak se může plně soustředit na Serii A. V posledním zápase si Juventus připsal tři body za výhru 3:1 nad Catanií.

I v tomto důležitém utkání bude Milánu scházet několik opor, především již zmiňovaný vykartovaný Zlatan Ibrahimovič. Hrát nebude ani jiný bývalý hráč Juve Aquilani a jeho týmoví kolegové Maxi Lopéz, Boateng, Cassano, Gattuso, Merkel, Strasser a velezkušený Seedorf. Jedním z hlavních rozdílů obou soupeřů je právě marodka - zatímco Milán kosí jedno zranění za druhým, Juventusu se letos něco podobného vyhýbá, na San Siru bude absentovat pouze Marrone, což při vší úctě není nikterak citelná ztráta.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Nesta, Thiago Silva, Antonini - Nocerino, Van Bommel, Muntari - Emanuelson - Pato, Robinho
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner - Vidal, Pirlo, Marchisio, Pepe - Quagliarella, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AC Milán24155448:2150
2.Juventus FC231310036:1449
3.Udinese Calcio24126634:2242
4.SS Lazio24126638:2942
5.AS Řím24115837:2738
6.SSC Neapol24910541:2437
7.Inter Milán241131034:3336
8.Città di Palermo241041038:3534
9.Cagliari Calcio24710722:2431
10.Calcio Catania2379729:3230
11.Chievo Verona24861020:3030
12.Janov CFC24931231:4430
13.Atalanta BC24810626:2728
14.ACF Fiorentina2377923:2428
15.Bologna FC2377923:2628
16.Parma FC2377927:3528
17.AC Siena24581123:2723
18.US Lecce24561326:3921
19.Novara Calcio24381320:4217
20.AC Cesena23441516:3716
Bodové odečty
Atalanta BC-6za korupci

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1030)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele