25. kolo
26.02.2012 15:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Cagliari Calcio - US Lecce 1:2

Lecce dokázalo zvítězit na horké půdě Cagliari 2:1 a udělalo rázný krok v cestě za záchranou. Cosmiho svěřenci jsou sice nadále osmnáctí, avšak Novaře se vzdálili už na rozdíl osmi bodů. Cagliari krom ztráty bodů přišlo i o vyloučeného Caniniho.

V úvodní fázi zápasu si jako první vypracovali gólovku domácí. Na přímý kop Thiaga Ribeira si naskočil Astori, ale jeho hlavička šla vedle. O chvíli později otestoval brankáře Benassiho Radja Nainggolan, ovšem taktéž bez gólového efektu. Cagliari svoje šance nevyužilo a mohlo za to draze zaplatit, Di Michele naštěstí pro domácí zblízka nezaúřadoval. Nerozhodný výsledek v prvním poločase nevydržel, krátce před odchodem do šaten zajistil hostům vedení Muriel. Giacomazzi založil protiútok, Muriel se zbavil Caniniho a dokonalou střelou udeřil - 1:0 pro Lecce.

Pět minut po změně stran Lecce o svůj náskok přišlo. Miglionico zahrával ve vápně rukou a rozhodčí byl nesmlouvavý. Larrivey penaltu proměnil a vyrovnal na 1:1. O chvíli později mohli domácí dokonce výsledek otočit, jenže pokus Thiaga Ribeira zastavil Benassi a dorážející Astori rovněž neuspěl.

V 61. minutě to bylo znovu Lecce, které se ujalo dalšího vedení. Muriel s Bertolaccim kontrolovali balón a druhý jmenovaný střelou z voleje překonal Agazziho - 2:1 pro Lecce. Sardiňané opět vrhli síly do útoku, Larriveyovu stoprocentní šanci zlikvidoval výborný Benassi. Šest minut před koncem, kdy měl tlak domácích gradovat, uviděl červenou kartu Canini, který se provinil tím, že odstavil soupeře nebezpečně na reklamní panely. Cagliari se už o desíti na nic nezmohlo a doma poněkud překvapivě prohrálo s Lecce 1:2.

Autor: Ondřej Linhart / football-italia.net

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tezky zapas, ale myslim ze Lecce neprohraje, nejvic to vidim asi na remizu, vzhledem k sile Cagliari na domacim hristi

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 treba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele