Serie A preview - 8. kola

25.10.2008, 08:43, aktualizováno 26.10.2008, 10:44
Previews
Inter Milán přivítá na San Siru Janov a bude chtít potvrdit vedoucí pozici v tabulce. Na tu dotírá Udinese, které hostí zatím nevýrazné AS Řím. Zajímavý duel se bude hrát na Stadio Olimpico, kde Lazio nastoupí proti Neapoli.
AC Siena - Calcio Catania  (sobota 18:00)
Třináctá Siena bude o víkendu hostit sicilskou Catanii, které se v poslední době daří a okupuje třetí příčku. Naposledy Catania porazila v Sicilském derby Palermo, naopak Siena podlehla Janovu. Ovšem její horká půda dělá nemalé potíže, své by mohli vyprávět Římané...

Přestože se doma Sieně daří (na Artemio Francchi získala sedm ze svých osmi bodů), tak útočník Abdel Kader Ghezzal v žádném případě neočekává jednoduchý zápas. "Catania je nyní jak v psychické, tak ve fyzické pohodě. Rossazzurri mají skvělé místo v tabulce, ale myslím si, že si nedovolí tento zápas podcenit. Vše, co se odehraje na hřišti, má velký vliv na psychiku týmu. Předpokládám tuhou bitvu," řekl Ghezzal pro oficiální stránky klubu.

Také z tábora hostí znějí předpovědi o otevřeném zápase. Michelle Paolucci, nejlepší střelec Catanie, doufá, že se hosté dočkají své první venkovní výhry. "V Toskánsku se pochopitelně pokusíme získat co nejvíce bodů. Stále je naším primárním cílem vyhnutí se sestupu. I přes naši dobrou pozici se nesmíme zaobírat propočty, ale pokračovat v dobré hře. Ano, vylétnout do výšin je krásné, musíme být však opatrní. V sobotu nás čeká těžké utkání," řekl Paolucci.

Paolucci je kromě výtečného střelce také velký fotbalový hříšník. V "kartové" statistice klubu je s červenou kartou a dvěma žlutými jasným lídrem. Tuto sobotu se právě vrací na zelené trávníky po disciplinárním trestu, což dává trenéru Zengovi výhodu plně nabitého kádru. Některé změny v sestavě však mohou být provedeny. Walter Zenga váhá na pozici středního mezi Baioccem či Izcem.

Oproti svému protějšku má Marco Giampaolo, trenér Sieny, značné problémy s absencí. Hned sedmero zraněných nebude moci nastoupit. Jsou jimi: Nicola Belmonte, Goncalo Brandao, Paul Codrea, Dimitrios Eleftheropoulos, Anssi Jaakkola, Manuel Mancini a Gianluca Sansone. Pan Giampaolo však doufá, že i s četnou absencí se jeho celek dokáže oklepat z prohry na půdě Janova a získá nějaké body proti sicilskému celku.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Gianluca Curci - Luca Rossettini, Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Cristiano Del Grosso - Simone Vergassola, Constantin Paul Codrea, Daniele Galloppa - Houssine Kharja - Mario Frick, Massimo Maccarone
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri - Gennaro Sardo, Lorenzo Stovini, Matías Silvestre, Cristian Silvestri - Davide Baiocco, Marco Biagianti, Giacomo Tedesco - Jorge Martínez - Giuseppe Mascara, Michele Paolucci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.20 - 2.90 - 3.30
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Juventus FC - Turín FC  (sobota 20:30)
Souboj dvou trápících se týmů, aneb městské derby mezi Juventusem a FC Turínem, oba dva trenéři hrají o své bytí či nebytí, zatímco Ranieriho pozice se trošku upevnila po výhře nad Realem Madrid, ta De Biasiho se ještě více nalomila po prohraném domácím utkáním s doposavad posledním Cagliari.

Juventus Turín zažívá v domácí soutěží lehčí útlum. Bianconeri čekají na vítězství v Serii A už čtyři zápasy a jejich situace v tabulce začíná být vážná. Nicméně co se týče Ligy mistrů, tam si zatím Juventus vede velice dobře, turínský velkoklub ještě neprohrál a naposledy dokonce porazil slavný Real Madrid 2:1. Nyní čeká "Starou dámu" městské derby s turínským FC. "Výhra nad Realem přišla v době, kdy neprožíváme dobré časy. Doufám, že toto je první krok vpřed. Vítězství nám dodá více morální podpory před sobotním derby." Vyjádřil se po utkání s Realem Madrid kapitán Alessandro Del Piero. Juventusu patří momentálně dvanácté místo, a pokud si nechce nechat narůst větší bodovou ztrátu na čelo tabulky, měl by v městském derby zvítězit.

Něco podobného platí i pro méně slavný turínský celek. Toro se dokonce potácí na sedmnácté pozici, jen bod od sestupového pásma. Vrcholem byla poslední domácí porážka od Cagliari 1:0, po tomto nepovedeném utkání se snesla kritika na hlavního trenéra hostí Davida De Biasiho, ovšem jak se ukázalo, prezident klubu Urbano Cairo nehodlá trenérskou pozici měnit. "De Biasimu plně důvěřuji, nebudu měnit trenéra, protože by byla chyba udělat unáhlené rozhodnutí." Nakonec se však uvidí, jak dlouho prezidentu Cairovi vydrží trpělivost.

Historie turínského derby jasně vyznívá pro slavnější Juventus, ten si s městským rivalem poradil i v minulé sezoně, ovšem ve dvou vzájemných zápasech padl jeden jediný gól.

V kádru Juventusu schází kvůli zranění hned několik klíčových opor, ještě stále nejsou k dispozici brankařská jednička Gianluigi Buffon, obránci Jorge Andrade s Jonathanem Zebinou, záložnící Cristiano Zanetti, Portugalec Tiago, Dán Christian Poulsen, Claudio Marchisio a Mauro Camoranesi, Ranieri nebude moct využít ani služby Davida Trezegueta. Stejně jako "Staré dámě" bude chybět i turínskému FC brankářská jednička Matteo Sereni, toho v brance nahradí Alex Calderoni. Do utkání nezasáhnou ani Dominique Malonga, Eugenio Corini a Francesco Pratali, posledně jmenovaný si odpykává karetní trest.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Alex Manninger – Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro – Hasan Salihamidzic, Mohammed Sissoko, Paolo De Ceglie, Pavel Nedvěd - Amauri, Alessandro Del Piero
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Alex Calderoni – Aimo Diana, Marco Di Loreto, Cesare Natali, Marco Pisano – Ignazio Abate, Paolo Zanetti, Blerim Dzemaili, Matteo Rubin – Alessandro Rosina – Rolando Bianchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 3.60 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Bologna FC  (neděle 15:00)
Zatím trápící se Sampdoria Janov přivítá na Stadio Marassi nováčka z Boloni. Janované mají na kontě zatím pouhé čtyři body, což je pro účastníky Poháru UEFA velmi málo. Hosté jsou patnáctí s šesti body.

Blucerchiati si však své neúspěchy v Serii A kompenzují zatím povedeným vystupováním v Poháru UEFA. Naposledy si Janovští připsali úvodní tři body ve skupině C po výhře na horké půdě Partizanu Bělehrad. Možná právě koncentrace na evropskou scénu ubírá svěřencům Waltera Mazzarriho na výkonnosti v lize. Nicméně nyní domácí věří, že se jim po zisku prvních třech bodů v základní skupině Poháru UEFA konečně podaří vyhrát v domácí lize.

"Musíme přenést dobrou formu z poháru i do ligy. Naše krize je spíše zapříčiněna výsledky než hrou. Ve čtvrtek večer nám vše vycházelo a možná nyní se věci změní i v lize," prohlásil Claudio Bellucci, který dříve oblékal dres Boloni. Dále se vyjádřil také ke svému bývalému zaměstnavateli: "Strávil jsem v Boloni šest nádherných let a jsem velmi rád, že mohu vidět hrát své bývalé spoluhráče Serii A. Musím však potlačit své pocity a myslet pouze na vítězství. Jsme domácím týmem a musíme našim fanouškům předvést, že krize je za námi!"

Není však jisté, zda loňský nejlepší střelec Sampdorie vůbec nastoupí. Vrátil se právě po šestiměsíčním zranění a navíc jeho spoluhráč Emiliano Bonazzoli vstřelil na půdě Partizanu svou čtvrtou branku v Poháru UEFA, má tedy dobrou formu. Nad postem útočníka vedle Cassana tedy visí otazník. Jisté však je, že nenastoupí záložník Angelo Palombo a obránce Hugo Campagnaro. Oba jsou zranění.

Bologna zažila pohádkový vstup do sezóny v podobě vítězství na půdě AC Milán. Pak se ale výsledky nedostavovaly a následovala série pěti porážek v řadě. Na hráče a trenéra Arrigoniho již pískali i vlastní fanoušci. To se v minulém kole ale neopakovalo. Boloňané šli do sebe a přejeli římské Lazio 3:1. Po vstřelení první branky naskákali hráči na svého trenéra a ukázali tak, že v kabině Boloni nepanují žádné rozepře, jak se mnohdy spekuluje.

"Velmi mě to potěšilo. Myslím si, že se mnou pracují rádi," řekl Arrigoni. "Určitě bych přijal takovéto oslavy každý víkend," dodal s úsměvem trenér Boloni. Daniele Arrigoni má sice mezi absentéry pouze dva hráče, ale oba jsou stabilními členy základní sestavy. Kvůli disciplinárnímu trestu nemůže nastoupit Gabi Mudingaiy a pro zranění nenastoupí ani Christian Amoroso.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Luca Castellazzi - Pietro Accardi, Daniele Gastaldello, Johnatan Pablo Bottinelli - Marius Stankevičius, Gennaro Delvecchio, Paolo Sammarco, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Claudio Bellucci, Antonio Cassano
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Francesco Antoniolo - Davide Marchini, Claudio Terzi, Evangelos Moras, Davide Bombardini - Luigi Lavecchia, Nicola Mingazzini, Sergio Volpi, Salvatore Lanna - Marco Di Vaio, Marco Bernacci
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Massimiliano Allegri, trenér Cagliari, přirovnal utkání s Chievem svou důležitostí k "finále Ligy mistrů" pro jeho tým. Cagliari se totiž utápí na předposledním místě a právě nováček z Verony je vhodným soupeřem k dokonání vlastního pozvednutí.

Cagliari leželo až do šestého kola na samém dně Serie A a na kontě nemělo ani bod. V onom šestém kole však přijel na Stadio Sant’Elia AC Milán. Domácí uhráli bezbrankovou remízu a započali tak své zmrtvýchvstání. V následujícím kole dokázal sardinský tým dokonce vyhrát na půdě Turína a nyní se pokusí o svou první domácí výhru. Právě domácí prostředí bylo Cagliari oporou při jeho záchraně v minulé sezóně. Stadión Sant’Elia měl loni pověst nedobytné pevnosti, stane se jí i letos?

Jak již bylo řečeno, Cagliari slavilo v sedmém kole svou první výhru v této sezóně. Branka Roberta Acquafresky v pozdních minutách povolila oprátku kolem Allegriho krku dodala týmu sebevědomí a energii do dalších zápasů. "Pro nás to bude jako finále Ligy mistrů. Vyhrát je pro nás životně důležité a já doufám, že si toto uvědomují i fanoušci," prohlásil trenér Cagliari o nadcházejícím utkání.

Rossoblu se však budou muset zlepšit, obzvláště v útočné fázi. Doposud totiž vstřelili pouhé dvě branky a naopak deset jich obdrželi. To potvrzuje i Francesco Pisano: "Zlepšujeme se, ale stále máme hodně věcí, na kterých musíme zapracovat." Domácí půjdou do utkání oslabeni v záložní řadě. Klíčový záložník Daniele Conti si odpykává jednozápasový trest.

Chievo Verona cestuje na Sardínii s vědomím, že prohra je posune do sestupového pásma. Stejně jako Cagliari i "Létající osli" vyhráli svůj první zápas, ale poté konstantně klesali tabulkou a nyní jsou šestnáctí, pouze dva body před svým nedělním soupeřem. Proti svému bývalému klubu si zahraje útočník Mauro Esposito, který očekává těžký zápas. "Víme, že to bude velmi těžký zápas proti našemu konkurentovi v boji o udržení. Musíme být více nekompromisní a snažit se tam získat nějaké body," řekl Esposito.

Chievo čeká po utkání na Sardínii velmi nepříjemný los. Nováčci se utkají s Laziem, Palermem a Juventusem. Souboj s Cagliari je tedy podle veronských jedinou vyhlídkou na bodový zisk. Giuseppe Iachini, trenér Chieva, bude zřejmě postrádat jednoho svého svěřence. Antonio Langella má potíže se stehnem. Zdali nastoupí, je ve hvězdách.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Federico Marchetti - Francesco Pisano, Diego Lopéz, Paolo Bianco, Alessandro Agostini - Michele Fini, Andrea Cossu, Davide Biondini - Andrea Lazzari - Neves Capucho Jeda, Robert Acquafresca
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Stefano Sorrentino - Nicholas Sebastian Frey, Davide Mandelli, Mario Yepes, Andrea Mantovani - Giampiero Pinzi, Vincenzo Italiano, Simone Bentivoglio - Michele Marcolini - Sergio Pellissier, Mauro Esposito
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Reggina Calcio - US Lecce  (neděle 15:00)
Souboj dvou týmu druhé poloviny tabulky obstará duel domácí Regginy s nováčkem z Lecce. Kalábrijský klub se potácí na samotném dně tabulky a jeho situace je více než kritická. Hosté jsou na tom mnohem lépe, jedenácté místo na nováčka je slušným počinem.

Reggina prožívá katastrofální vstup do sezony. Že se bude Reggina pohybovat ve druhé polovině tabulky, s tím se víceméně počítalo, ovšem poslední místo se dvěma body je velký propadák. V kádru přitom působí několik zkušených hráčů, jedním z nich je například Bernardo Corradi. Reggina naposledy nezvládla utkání s Fiorentinou, se kterou prohrála 3:0. Reggina je společně se Sampdorií Janov jediným týmem, který ještě letos nevyhrál.

Na rozdíl od Regginy už Lecce vyhrálo, a to hned dvakrát, přičemž také třikrát remizovalo. Současná jedenáctá pozice je úspěchem, jelikož se předpokládalo, že Lecce bude od začátku bojovat o samotnou záchranu v nejvyšší soutěži. Lecce naposledy dokázalo oloupit dva favority na evropské poháry, nejprve remízovalo s Laziem Řím a poté i s Udinese.

Reggina je sice týmem, který poslední střetnutí obou soupeřů dokázal vyhrát, ovšem Lecce má celkově lepší bilanci. Jeho poslední výhra nad Regginou se datuje na 16. května 2004.

Reggina nastoupí bez zraněných Giosy, Emmanuela Cascioneho, Emila Hallfredssona a Gleisona Santose. Vykartovaná je brankařská jednička Andrea Campagnolo. Na straně hostujícího nováčka nenastoupí Angelo, Davide Petrachi a Andrea Zanchetta.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Christian Puggioni – Maurizio Lanzaro, Bruno Cirillo, Carlos Valdez – Luca Vigiani, Edgar Barreto, Carlos Carmona, Andrea Costa – Franco Brienza, Francesco Cozza – Bernardo Corradi
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Francesco Benussi – Tiziano Polenghi, Guglielmo Stendardo, Fabiano, Andrea Esposito – Guillermo Giacomazzi, Andrea Ardito, Luca Ariatti – Fabio Caserta – Jose Ignazio Castillo, Simone Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 2.95 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Atalanta BC - AC Milán  (neděle 15:00)
Atalanta Bergamo hostí na svém stadionu AC Milán. Rossoneri se pokusí prodloužit svojí sérii zápasu bez porážky, Atalanta by zase případným vítězstvím svého soka v tabulce předčila. Domácímu celku patří osmá příčka, hosté jsou prozatím šestí.

Atalanta Bergamo naposledy remizovala na hřišti Chieva Verona 1:1, když ve druhém poločase vyrovnával Adriano Ferreira Pinto, ještě před tímto zápasem domácí skalpovali Sampdorii Janov 4:2. Pro Bergamo je umístění v první polovině tabulky úspěchem, svěřenci trenéra Luigiho Del Neriho by se rádi podívali do evropských pohárů, ovšem před nimi je ještě dlouhá sezona. "V minulé sezoně jsme se střetli s Ronaldem, Kaká a Patem dohromady a zvítězili jsme, je totiž velice obtížné stavět hru na jednom muži." Tím dal trenér Del Neri jasně najevo, že se Ronaldinha nebojí, ovšem respektuje jeho sílu.

Milánský celek nabral po velice nepřesvědčivém úvodu dech a nyní to vypadá na velice vážný atak zisku Scudetta. Rossoneri si po remíze 0:0 s Cagliari připsali vítězství 3:0 nad Sampdorií Janov, navíc svěřenci trenéra Carla Ancelottiho zdolali v Poháru UEFA nizozemský Heerenveen 3:1. "Myslím si, že Milán může získat titul, ovšem nesmíme ztrácet příliš mnoho bodů a musíme hrát lépe než předchozích pár měsiců," nechal se slyšet Gennaro Gattuso. Ovšem místo výsledků se momentálně vice spekuluje o příchodu Davida Beckhama na San Siro. Beckham s největší pravděpodobností bude v červeno-černém dresu hostovat.

Milán m svému soupeři co oplácet, protože Atalanta Bergamo je jeden z týmů, který v minulé sezoně dokázal Milán dvakrát porazit. Na San Siru zvítězili hráči Atalanty 2:1, a stejným výsledkem zdolali slavnějšího soupeře i před domácím publikem.

Býválý hráč AC Milán Christian Vieri je stále zraněný, takže v utkání proti svému bývalému klubu nenastoupí. Do utkání nezasáhnou ani Alessio Manzoni a Antonino D'Agostino. Milánskému AC bude scházet stoperská dvojice Philippe Senderos a Kakha Kaladze, mimu hru je též "mozek" týmu Andrea Pirlo.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola – Gyorgy Garics, Leonardo Talamonti, Thomas Manfredini, Gianpaolo Bellini – Adriano Ferreira Pinto, Luca Cigarini, Tiberio Guarente, Simone Padoin – Cristiano Doni – Sergio Floccari
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati – Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Paolo Maldini, Marek Jankulovski - Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf – Kakà, Ronaldinho – Marco Borriello
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.75 - 3.30 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Velice zajímavý duel se odehraje na Olympijském stadionu v Římě, kde domácí Lazio přivítá v souboji dvou předních týmů Neapol. Oba dva týmy patří ke špičce ligové tabulky. Lazio je páté, Neapol dokonce čtvrtá.

Biancocelesti v minulém kole šokovali, když celkem jasně podlehli nováčkovi z Boloni 1:3. Pro římský klub to byla teprve druhá porážka v sezoně, ovšem hned znamenala propad tabulkou. Laziu totiž patřilo první, potom i druhé a třetí místo. Momentálně se Biancocelesti nacházejí na pátém místě se tříbodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. Pro svěřence trenéra Delia Rossiho se jedná o jednoznačně špatnou situaci, neboť sami hráči vyhlásili útok na titul. "Na hřišti bylo všechno špatně, ovšem nyní jsme na utkání lépe připraveni, budeme hrát tak, jak nám trenér řekl," prohlásil před utkáním makedonský útočník Goran Panděv.

Neapol v současnosti zaujímá čtvrté místo s pouze dvoubodovou ztrátou na Inter Milán, což je pro tento tým velkým úspěchem. Naposledy si hráči poradili se slavným Juventusem, který porazili 2:1. Hráči Azzurri mají na svém kontě zatím jednu jedinou porážku, a to od Janova, se kterým prohráli 2:3. "Toto je nejlepší tým, jaký jsem kdy trénoval, věřím mu, má velkou kvalitu a potenciál," nešetřil chválou na své svěřence trenér Edy Reja. Skvělou jízdu týmu domácí ligou poněkud pokazilo brzké vyřazení z evropských pohárů, Neapol totiž v prvním kole Poháru UEFA nestačila na portugalskou Benficu.

Římskému klubu se proti Neapoli daří. Lazio dokázalo v minulé sezoně na Olympijském stadionu zvítězit 2:1 a v Neapoli remízovat 2:2. Hosté naposledy zdolali Římany 7. ledna 2001.

Příliš dlouho to netrvalo a Tommaso Rocchi je opět mezi zraněnými hráči. Tentokrát ho místo zlomené nohy trápí svalové problémy. Další hráči, kteří do utkání s Neapolí nenastoupí, jsou Simone Del Nero, Fabio Firmani, Matuzalem, Mourad Meghni a Cribari. Hostující fotbalisté jsou na tom mnohem lépe, v Římě si nezahrají pouze Mariano Bogliacino a Paolo Cannavaro.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo – Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Stefan Radu – Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Ousmane Dabo – Paquale Foggia, Goran Pandev – Mauro Zarate
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gennaro Iezzo – Fabiano Santacroce, Leandro Rinaudo, Salvatore Aronica – Cristian Maggio, Manuele Blasi, Walter Gargano, Marek Hamsik, Daniele Mannini – German Denis, Ezequiel Lavezzi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.10 - 3.00 - 3.45
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Udinese Calcio - AS Řím  (neděle 15:00)
Fotbalisté AS Řím se pokusí najít ztracenou formu v kraji Friuli-Venezia Giulia, kde se utkají s Udinese Calcio. Bude to však velmi těžký úkol, forma Friuliani je totiž naprosto opačná té římské. Udinese v lize neprohrálo od třetího kola a daří se mu i v Poháru UEFA.

Giallorossi mají velmi kolísavou výkonnost, která nyní mírně stagnuje na té horší straně. Řím má na kontě tři porážky v řadě, z toho dvě v domácí lize, ta poslední je v rámci Ligy mistrů. Právě poslední porážka, 0:1 s Chelsea, byla pro římskou stranu značným pokrokem. Defensivní taktika Luciana Spallettiho se na Stamford Bridge dlouho vyplácela. O bod připravila fotbalisty AS až hlavička Johna Terryho.

"Tento zápas nám ukázal správnou cestu ven z krize. Pokud ještě doladíme některé detaily, tak budeme stále moci promluvit do všech soutěží," řekl trenér Říma, Luciano Spalletti. Jedním z oněch "detailů" je bezesporu ofenzíva, která je momentálně na bodu nula. Nejlepším střelcem klubu v Serii A je totiž obránce Christian Panucci se dvěma brankami. Římané byli sice vždy pověstní svým střeleckým rozložením na skoro všechny posty, ale už se vstupuje do osmého kola a útočníci mají na kontě maximálně jednu branku.

Římané tedy doufají, že kapitán Francesco Totti nalezne svou střeleckou formu, kterou měl před vleklým zraněním. Vidí v něm oživení své ofenzívy a šanci na odlepení se z tragického čtrnáctého místa. "Mé koleno se již velmi zlepšilo," tvrdí Totti. "Proti Interu jsme odehráli smolný zápas, ale za porážku jsme si mohli sami. Jsem však přesvědčen, že se z této nepěkné situace dokážeme dostat," uklidňuje fanoušky jejich kapitán.

Nicméně, Giallorossi byli v Anglii takřka kompletní, což již nebude aktuální tuto neděli. Na marodku Římanů se dostal jeden z nejlepších v poslední době. Alberto Aquilani si poranil stehenní sval a svému celku bude chybět po celé tři týdny. Další změna bude na pozici stopera. Philippe Mexes se odvolával proti svému třízápasovému trestu za červenou kartu v utkání se Sienou. S odvoláním však neuspěl a bude muset stát ještě dva zápasy.

Na druhé straně panuje velká herní pohoda. Udinese zažilo pohádkový start a nyní se nachází na druhé příčce spolu s Catanií a Neapolí, všichni mají shodně čtrnáct bodů. V posledním ligovém utkání se však již schylovalo k senzaci. Friuliani obdrželi dva laciné góly na půdě Lecce, ale poté prokázali velkou morální sílu a dokázali vyrovnat. Náladu si ještě vylepšili v Poháru UEFA vítězstvím nad anglickým Tottenhamem.

Výborný vstup do skupiny D velmi potěšil trenéra Marina. "Jsem nadšen z výsledku i z výkonu, který moji hráči předvedli. Viděl jsem přesně takové Udinese, které si vidět přeji. Důležité bylo vykročit pravou nohou, což se nám povedlo," prohlásil Pasquale Marino. V zajímavé situaci bude mimo jiné trenér hostí Spalletti. Holohlavý trenér byl totiž předchůdce Marina na lavičce Udinese a s týmem se mu velmi dařilo. Friuliani se pod jeho vedením dostali poprvé do Ligy mistrů. U fanoušků na Stadio Friuli se tak těší velké oblibě.

Také Marino má několik absentérů. Pro zranění nemůže nastoupit stoper Felipe a středopolař Fernando Tissone. Otazník visí nad startem kapitána Antonia Di Nataleho, který si ze čtvrtečního utkání odnesl nakopnutý sval.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Damiano Ferronetti, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Aleksandar Lukovič - Gökhan Inler, Gaetano D'Agostino, Mauricio Isla - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Alexis Sanchez
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexandre Doni - Cicinho, Juan, Christian Panucci, Max Tonetto - Daniele De Rossi, Matteo Brighi - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Mirko Vučinič - Francesco Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.45 - 3.00 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Janov CFC  (neděle 15:00)
Inter zatím vede italskou Serii A, rozhodně se však nedaří říct, že by svěřenci trenéra Mourinha nemělo co zlepšovat. Nyní přijede na jejich stadion nevyzpytatelný Janov, který rozhodně nebude lehkým soupeřem.

Domácí sice v této sezónně nepředvádějí nejlepší fotbal a i když prohráli třeba derby s AC, tak stále sbírají body. I v minulém kole dokázali svou sílu, když rozdrtili AS Řím na jeho hřišti 0:4. Jose Mourinho se bude muset bez několika fotbalistů, na marodce jsou Jimenez, Figo, Rival, Maxwell a Vieira. Navíc se spekuluje, jestli od začátku nastoupí útočník Ibrahimovic, jelikož na svou šanci čekají i další fotbalisté – Balottelli, Adriano nebo Cruz.

Janov je zatím v lize suverénní na domácím hřišti, kde ještě neztratil ani bod a porazil takové celky jako AC Milán, AS Řím nebo Neapol. Také však prohrál všechny zápase na cizích hřištích.

Čeká se, že hosté nastoupí v rozestavění 3-4-3, což by znamenalo velmi ofenzivní taktiku. Ani Janov se však neobejde bez zraněných, mimo jsou Paro, Olivera, Modesto a Potenza.

Hosté dokázali na San Siru vyhrát pouze jedno za posledních 60 let a v roce 1994, kdy jim k vítězství 3:1 dopomohl i český fotbalista Tomáš Skuhravý. Hodně bude záležet, jak se bude dařit ostrostřelci Diegu Militovi, na kterém stojí celá ofenzíva Janova.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stankovic - Cruz, Ibrahimovic, Quaresma
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Bocchetti - Rossi, Motta, Juric, Criscito - Sculli, Milito, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.50 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - ACF Fiorentina  (neděle 20:30)
Na stadion Renza Barbery, kde je domácím celkem Palermo, zavítají fotbalisté Fiorentiny. Viola se po rozpačitém začátku pomalu rozjíždí a Palermo zatím předvádí nevyrovnané výkony, ovšem oba týmy naposledy prohrály, Palermo v lize s Catanií a Fiorentina zase v Lize mistrů na půdě Bayernu Mnichov.

Sicilský klub má na svém kontě čtyři výhry a tři porážky, přičemž po porážce následovaly dvě výhry, a pak zase porážka. Palermo podlehlo Neapoli, Udinese a Catanii. Přitom se zdálo, že tento klub půjde hodně nahoru poté, co dokázal vyhrát na hřišti Juventusu, ovšem pak přišla porážka s Catanií a vše bylo zase při starém. Palermo totiž trápí nevyrovnanost výkonů a špatná bilance na hřištích soupeře, doma je přitom Palermo těžko k poražení.

Fiorentina zaspala úvod ligy, jinak by se tým trenéra Cesare Prandelliho vyhříval více v popředí ligové tabulky. Fiorentina je sice sedmá, ovšem pouze s tříbodovou ztrátou na vedoucí Inter Milán. Viola zatím zvládá náročné tempo utkání v kombinaci s těžkými zápasy Ligy mistrů. Tam si ovšem Fialky nevedou příliš dobře, jelikož tým nasbíral pouhé dva body ze tří zápasů. Naposledy svěřenci trenéra Prandelliho prohráli v Mnichově s Bayernem celkem jednoznačně 0:3. Bilance Palerma s Fiorentinou je vzácně vyrovnaná. V minulé sezoně každý tým vyhrál svoje domácí utkání.

Domácímu celku bude chybět trojice hráčů, Cesare Bovo a Levan Mchedlidze jsou na listině zraněných hráčů. Nezahraje si také Moris Carrozzieri, jenž si odpykává karetní trest. Hostující Fiorentině zase schází Martin Jorgensen, Franco Semioli, Massimo Gobbi a Portugalec Manuel Da Costa.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Mattia Cassani, Andrea Raggi, Hernán Pablo Dellafiore, Federico Balzaretti – Antonio Nocerino, Fabio Liverani, Mark Bresciano – Fabio Simplicio – Edinson Cavani, Fabrizio Miccoli
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey – Gianluca Comotto, Dario Dainelli, Alessandro Gamberini, Juan Vargas – Zdravko Kuzmanovic, Marco Donadel, Riccardo Montolivo – Mario Alberto Santana, Alberto Gilardino, Adrian Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.80 - 3.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán751113:516
2.Udinese Calcio742112:514
3.Calcio Catania74218:414
4.SSC Neapol742110:714
5.SS Lazio741215:1013
6.AC Milán741211:613
7.ACF Fiorentina74129:613
8.Atalanta BC74128:613
9.Janov CFC740310:712
10.Città di Palermo740310:1012
11.US Lecce72328:89
12.Juventus FC72326:69
13.AC Siena72235:58
14.AS Řím72148:127
15.Bologna FC72056:106
16.Chievo Verona71335:96
17.Turín FC71247:115
18.UC Sampdoria70434:114
19.Cagliari Calcio71152:104
20.Reggina Calcio70254:132

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (97)

Přidat komentář
M11

Forza JUVE

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát další kolaps by byl krytickej.Věřím že dneska naši zabojují a budeme bodovat naplno!

Reagovat
Tomanatura

Vidím to jednoznačně. 10 na Sienu, Catania bude mít problém dnes. Tuším 2-0.

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně se těším se na tento zápas, snad dá konečně nějaký gól i Max

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

O kolik už prohrává(š)?

Reagovat
smazaný uživatel

Pár gólů tomu bude...

Reagovat
božský John

čekám 0 a under....

Reagovat
smazaný uživatel

Grande paulo s grygerou dneska snad vyhrajou....Del piero zase nakej ten gol a jednička jak vyšita

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že Juve to ukope na 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Juve určitě nakopla porážka Madridu .. vidim to na vítězství Bianconeri .. Catania jede, tam by mohla být 2

Reagovat
jtbs

juvrntus jasne vyhra...snad uz ranieri nespravi znova tu chybu s knezevicom...to nie je hrac do serie a, urcite nie pre popredne miesta

Reagovat
smazaný uživatel

kde jinde by se mohlo Toro lépe odpíchnout k lepším výkonů, než v derby ?

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
M11

pro nas to plati dvojnasob

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

ne, ne Maxi..., jseš prokletej

Reagovat
smazaný uživatel

počkej po zápase

Reagovat
smazaný uživatel

L'arciere, góóóól, Calaiooooooo

Reagovat
Tomanatura

Jak tam padla ta penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

Curci skočil útočníkovi Catanie pod nohy....

Ale poté nám během 5 minut 2x zfaulovali hráče v pokuťáku a nic. Zápas vypadal trošku cinkle a nebo to rozhodčí totálně zbabral.

Reagovat
Tomanatura

Cinkle podle mě jo, přece jenom se v Catanii vyhrál ten Jackpot...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ten si "propůjčí" ti mafiáni, co cinkaj zápasy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezaobíral bych se výhrou 1:0 je to za nama teď pro všechyn body do Bologne!Tam s eukáže jestli sme ze sraček venku.

Reagovat
GEGE

Atalanta neprijemny souper ocekavam tezky zapas se stastnym koncem pro Rossoneri....0:1(Borriello)FORZA MILAN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jn, taky to očekávám těžký...

Reagovat
smazaný uživatel

Cristiano Doni, IL CAPITANO

Reagovat
smazaný uživatel

když už by nás měl někdo trápit, ať jsou to Guarente a Ferreira Pinto

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle jsem nečekal. ale...

Floccari dá gól

Reagovat
smazaný uživatel

Cambiasso je zraněnej. jinak ty předpokládané sestavy u Interu jsou vždy nějaké divné.

Reagovat
smazaný uživatel

gazzetta tipuje tohle:

Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu - Zanetti, Stankovič, Muntari - Quaresma, Zlatan, Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

dík tohle už vypadá jinak. záloha podle mě ani jiná než Zanetti, Stankovič, Muntari nebude. Hrot zlatan a křídla tam bude boj.

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky to tak vidím. Věřím a doufám v 3-1

Reagovat
smazaný uživatel

doufám o 2 a více gólů:)

Reagovat
smazaný uživatel

ale bohužel o zápas asi přijdu.

Reagovat
smazaný uživatel

stejně to nedávají, leda internet..Nevíš odkaz, prosím...

Reagovat
smazaný uživatel

dík moc

Reagovat
smazaný uživatel

nejde mi spustit

Reagovat
smazaný uživatel

však jedině na netu bych sledoval. ale musím na oslavuuu tak pak snad dáš info. zatím. Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
smazaný uživatel

Vaše sestava bude vypadat nějak obdobně jak tady co?

Reagovat
smazaný uživatel

měla by vypadat přesně tahle..., i Carletto většinu těch hráčů potvrdil. akorát si myslím, že na středu zálohy bude operovat buď Rino, nebo Seedorf (spíš Clarence) a Ambrosini bude na svém středu zleva..., uvidíme...

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak

Reagovat
smazaný uživatel

Místo Seedorfa hraje Flamini.

Reagovat
GEGE

Jj celkem prekvapeni...

Reagovat
smazaný uživatel

jn, teď to vidím. tak to jsem teda zvědavej...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý obrázok .

Reagovat
smazaný uživatel

vydejchava

Reagovat
One-Real

FORZA NAPOLI!!!

Lazio-Neapol 1:2 .

Reagovat
GEGE

Bude plichta.

Reagovat
One-Real

Musím věřit svým koním .

Reagovat
smazaný uživatel

taky sem dal ostrou 2

Reagovat
smazaný uživatel

Reggina : Leece, to bude dobrý zápas. Mám tam pár oblíbenců na sledovačku

Reagovat
M11

dnes jsou na programu velice zajimave zapasy...

Reagovat
smazaný uživatel

na netu koukám na AC a na Sport1 Lazio - Napoli. potřeboval bych 4 oči

Reagovat
M11

ja na netu zaple Udinese AC a v tv prepinam Lazio a Chelsea takze tak 6 oci

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

mourinho ostrihanej

Reagovat
smazaný uživatel

Flamstr z placu po půl hodině , Emerson do hry...

Reagovat
GEGE

Snad neni zraneny...

Reagovat
smazaný uživatel

Floccari jede

Reagovat
Tomanatura

Ta Genoa by nedala gól ani z té úplně nejvyloženější šance, to není možné

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jinak hraje Janov sympaticky ne? Ti mají útok.

Reagovat
Tomanatura

No paráda, baví mě ten fotbal

Reagovat
smazaný uživatel

IEZZO

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Á, v Bergámu zase pověstní zahrabávačí drnů.....

Reagovat
panca

na ac se neda koukat to je hnus!!!!

Reagovat
panca

proc nehraje to ac trochu ofenzivneji!!! nerozumim tomu....

Reagovat
smazaný uživatel

Tebe někdo platí, abys tu na AC každej víkend nadával, nebo jseš jen nějakej ultras Interu ? když je to každej zápas takovej hnus, proč se na nás pořád koukáš ?

Reagovat
panca

protoze jim fandim!! a stve me co predvadi nebo tobe se libi jak hraji???

Reagovat
Tsigi

nikde nepiš, že fandíš AC jdi sledovat anglickou ligu(piš do jejich diskuzí, tam zapadneš) a všem bude dobře

Reagovat
panca

proc bych mel sledovat anglickou ta me nezajima!!!a diskuze je od toho aby kazdej rekl svuj nazor...

Reagovat
smazaný uživatel

není to pěknej zápas, v útoku jsme bezzuní, ale víkend co víkend na ně nadávat a pak říct, že jim fandíš, to je fakt moc...

Reagovat
panca

porad ne ne nenadavam ale tenhle rok hrali slusne jen s laziem kdyz nepocitam uefu jinak je to takovy upachteny!! bida to muze byt tomu rozumim ale nechapu proc maji tak defenzivni taktiku v atalante...

Reagovat
panca

jo jeste s interem to bylo dobry!!!

Reagovat
smazaný uživatel

možná sis vybral špatnej tým na fandění, páč říct, že nechápeš proč hrajem s 3 DZ, když už tak hrajem skoro 3 roky je trošku podivný. stejně podivný jako věčně psát, jakej hrajem hnus apod. jak řek Trewinn - Del Neri dnes vymyslel skvělou taktiku, holt nevíme, jak na ně hrát. teď přišel Pato, tak uvidíme, jak to bude klapat s dvěma útočníky. chybí nám hráč typu Pirlo, nebo Seedorf..., střed zálohy je složen z dělníků, kteří hrajou na údržbu. to se muselo v kreativitě hry logicky projevit...

Reagovat
panca

mozna na 3 def zalozniky uz hrajem 5 let ale to tam byl pirlo a ten tomu daval myslenku! ronie patovi bere jen misto.. a na atalante prece nemusime hrat na udrzbu?!

Reagovat
panca

a co je s clarencem ze nehraje???

Reagovat
smazaný uživatel

na 3 DZ nehrajem 5 let, předtím se hrálo 4-1-2-1-2. Atalanta je tým, kterej si zaslouží respekt, jsou nebezpeční, sehraní, dobře organizovaní, silní doma, mají Doniho a Del Neri je lišák. navíc nás v loňské sezoně 2x porazili. abych řek pravdu, podobnej vývoj zápasu jsem očekával. nevím, proč Seedorf nehraje...

Reagovat
panca

je to tezky kdyz ronie dostane na pulce balon zastavi a zacne koukat!!! a jeste se trema defenzivnima zaloznikama!!! na man utd bych to chapal ale ne v atalante....

Reagovat
smazaný uživatel

Del Neri vymyslel skvělou taktiku.

Reagovat
Tsigi

Kdyby proti nám postavil 11 kuželů tak si myslím, že Kaká by narazil pokaždý do nich.

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně

Reagovat
Tsigi

A i když hraje špatně, tak je schopnej dát gol. Známka velkýho hráče

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

musím souhlasit. jakoby jsme nevěděli, jak na ně hrát (i když trošku jsem to čekal, loni to bylo stejný). Del Neri se v Bergamu našel...

Reagovat
Tomanatura

Ten Inter je fakt parádní zápas

Reagovat
smazaný uživatel

RICKYYYYYYYYYYYYY !!!

RICARDO KAKAAAAAAAAAAAAAAA' !!!

GRAZIE RICKY !!! GRANDE RICKY !!!

FORZA MILAAAAAAAAAAN !!!

Reagovat
panca

zakoncil mazacky o zem!!!

Reagovat
panca

konecne!!! pekna akce a prvni sance a hned je tam....

Reagovat
smazaný uživatel

Zranil se jim Cigarini a už nevědí jak hrát no...btw Doni už začíná být nervní

Reagovat
GEGE

Krasna akce!!GRANDE MARCO!!GRANDE RICKY!!

Reagovat
smazaný uživatel

zaplať pánbůh za ty dary.

Reagovat
smazaný uživatel

konečně nám aspoň poslední 2 zápasy přeje nějaké to štěstí a dokážem tak i z takových zápasů vydřít 3 body..., takové jsou nejcennější. nutno dodat, že Bergamasca si prohrát nezasloužila, ale nemůžem ji přece pořád zásobovat body...

GRAZIE RAGAZZI ! FORZA MILAN !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele