Serie A - preview 8. kola

20.10.2012, 08:42, aktualizováno 21.10.2012, 08:15
Previews
Inter přivítá Catanii a bude chtít zareagovat na včerejší vítězství Lazia. Atalanta by ráda výročí založení klubu oslavila dobrým výsledkem proti poslední Sieně, zatímco Fiorentina zajíždí do Verony. Cagliari se střetne s Bolognou, Sampdoria se představí v Parmě a Janov večer vyzve AS Řím...
Cagliari Calcio - Bologna FC  (neděle 12:30)
Devatenácté Cagliari se doma pokusí obrat o body dvanáctou Bolognu. Domácí jsou posíleni výhrou nad turínským FC, Bologna naposledy prohrála s Fialkami.

Sardinské Cagliari dostalo jako novou vzpruhu hned dva trenéry a jejich spolupráce přinesla první úspěchy. Byť trochu nečekané, přesto vítězné. Díky Neného penaltě se Cagliari mohlo radovat z výhry nad silným Turínem a získalo další body v důležité bitvě o záchranu. Pokud ale chce opravdu potěšit své fanoušky, musí svou formu potvrdit i nyní.

Hlavní trenér Ivo Pulga byl médii dotázán, jak vlastně funguje jeho spolupráce s asistentem Diegem Lopézem, který měl původně zastávat právě pozici hlavního trenéra.

Pulga říká: "Naše spolupráce je skvělá, fungujeme jako tým. Lopéz má na starosti konkrétní hráče a standartní situace, mou starostí je styl naší hry a poziční hra. Taková kooperace je běžná v týmech, jako je náš, hlavním trenérem jsem tady ale já."

Pro Pulgu a Lopéze je důležité, že do utkání mohou zasáhnout uzdravení Mauricio Pinilla a Andrea Cossu. Oba trenéři tak mohou vybírat základní jedenáctku z úplného týmu. Před Nenem by měl pravděpodobně dostat přednost Marco Sau.

Bolognu trápí neschopnost navázat na své dobré výkony. V jednom utkání sestřelí Catanii čtyřmi góly, ve druhé prohraje s Fiorentinou. Právě tento faktor stojí tým trenéra Pioliho další a další body. Trenér také uznal, že jeho svěřenci nehráli úplně dle jeho představ a litoval nedostatku souhry mezi Diamantim a Gilardinem, hlavními ofenzivními hvězdami Gialloblu. Ti sice dokázali porazit římské AS, ale další čtyři venkovní zápasy prohráli a navíc neskórovali.

Pioli navíc musí počítat s množstvím zranění, mimo hru jsou například Diego Peréz, Gianluca Curci, Dejan Stojanovič a Cesare Natali. Co se týče vzájemných zápasů, Cagliari dokázalo vyhrát desetkrát, jedenáctkrát se zrodila remíza.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Pisano, Ariaudo, Astori, Avelar - Dessena, Conti, Ekdal - Nainggolan - Pinilla, Sau
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Garics, Antonsson, Cherubin, Morleo - Kone, Pazienza, Guarente - Taider - Diamanti, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Calcio Catania  (neděle 15:00)
K dobrým výkonům se konečně rozehrál Inter Milán. Aktuálně čtvrtý tým soutěže přivítá na stadionu Giuseppe Meazzy rovněž rozjetou Catanii. Sicilanům se zatím daří i pod trenérem Maranem, ale uspějí na půdě Interu? V letošním roce už se jim to jednou povedlo.

Inter naposledy zvládl derby proti AC (1:0) a vyhrál v lize potřetí za sebou. Tým trenéra Andrey Stramaccioniho odpověděl na sílící kritiku a od prvního místa jej dělí jen pouhé čtyři body. Interu se konečně zadařilo i na evropské scéně, i bez svých největších hvězd Nerazzurri zvítězili v Baku nad Neftči 3:1.

Jakkoliv je Inter favoritem v boji o titul, jeho trenér spekulace o Scudettu odmítá. "Možná v březnu nebo dubnu, když se podíváme na tabulku, tak o tom můžeme přemýšlet, ale určitě ne teď," prohlásil poněkud alibisticky Stramaccioni. Inter Milán je pochopitelně favoritem na titul a jiný cíl by si snad ani neměl dávat.

Daří se i Catanii. Ta vcelku pravidelně boduje a aktuální sedmé místo je rozhodně velkým úspěchem. Zvláště se očekávalo, co s týmem provede odchod úspěšného kouče Vincenza Montelly do Fiorentiny. Catania ale pod Maranem na výkony z minulé sezony navázala a naposledy její sílu pocítila Parma, která ze Sicílie odjížděla s porážkou 2:0. "Je příjemné přijímat komplimenty a jsme rádi, že s námi souhlasíte, ale ještě stále se můžeme zlepšovat. Ještě jsme ničeho nedosáhli, takže musíme naše výkony potvrdit," klidnil přílišné nadšení trenér Maran.

Catania proti Interu určitě nebude bez šance. Letos v březnu se Elefantinům podařilo na Interu remizovat 2:2, to ale ještě běžela loňská sezona. V té letošní pak Maranovi svěřenci obrali o bod AS Řím, či dosud neporaženou Neapol. Na marodce Interu zůstávají Stankovič, Mariga, Mbaye, Sneijder a Chivu. Chybět bude i hříšník z derby Nagatomo. Beze ztrát se to neobejde ani na straně Catanie, která bude postrádat Keka, Terracciana, Bellusciho, Rolina, Augustyna a Sciaccu.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
HANDANOVIČ - RANOCCHIA, SAMUEL, JUAN JESUS - JONATHAN, GUARIN, GARGANO, CAMBIASSO, J.ZANETTI - CASSANO, MILITO
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
ANDUJAR - ALVAREZ, LEGROTTAGLIE, SPOLLI, MARCHESE - IZCO, LODI, ALMIRON - BARRIENTOS, BERGESSIO, GOMEZ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.80 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - Turín FC  (neděle 15:00)
Palermo se po katastrofálním začátku začíná vzpamatovávat, dokáží však svěřenci trenéra Giana Piera Gasperiniho bodovat i ve třetím ligovém utkání po sobě? Na Sicilskou půdu tentokráte zavítá nováček soutěže FC Turín.

Fanouškům sicilského Palerma se po porážce v Pescaře naskytl hrůzný pohled na ligovou tabulku. Jejich oblíbenci se totiž krčili na posledním místě a měli na míle vzdáleno evropských pohárům, tedy jejich příčkám, na které byli v posledních letech zvyklí. A jak už bývá zvykem, špatné výsledky odskákali trenéři. U kormidla Palerma nyní stojí Gian Piero Gasperini, jenž naposledy neúspěšně vedl Inter. Po jeho příchodu se ale Sicilanům okamžitě nezačalo dařit, až poslední dva zápasy znamenaly změnu.

Palermo především zvládlo na výbornou zápas s Chievem, když zvítězilo 4:1. Tříbodový zisk pak potvrdilo i na půdě soupeře, v Janově vyválčilo velice cenou remízu 1:1.

To Turínští vlétli do sezony o poznání lépe. Nebodovali jen ve dvou případech a i proto jim patří v tabulce solidní desáté místo. Jedna ze dvou porážek ale přišla v minulém kole, Turín doma možná překvapivě nestačil na Cagliari (0:1). Domácí se budou muset obejít bez zraněných - Milanoviče, Mantovaniho a klíčového ofenzivního hráče Hernandéze. Podobné je to i na straně hostí, trenéru Venturovy budou chybět Diop, Suciu, Santana, Verdi a suspendovaný Darmian.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
UJKANI - MUŇOZ, DONATI, VON BERGEN - MORGANELLA, BARRETO, RIOS, GARCIA - ILIČIČ, GIORGI - MICCOLI
Turín FC - pravděpodobná sestava:
GILLET - D'AMBROSIO, GLIK, OGBONNA, MASIELLO - BRIGHI, GAZZI - CERCI, SANSONE, BIANCHI, STEVANOVIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma FC - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Trápící se Parma se pokusí po pěti ligových zápasech znovu vyhrát, ale soupeřem jí bude nevyzpytatelná Sampdoria. Blucerchiati po dobrém začátku poněkud ztratili dech a po posledních dvou zápasech vyšli bodově naprázdno.

Patnáctá Parma toho zatím v sezoně příliš nepředvedla. Její omluvou může být přetěžký los v úvodu utkání, kdy se střetla s Juventusem i Neapolí a dvakrát z těchto soubojů odešla poražena. Naopak bod proti Fiorentině, AC Milán i Janov se nezdá být úplně špatným. Bohužel Gialoblu zatím vyhráli pouze jeden zápas, a sice ve druhém kole proti Chievu, a od té doby na výhru čekají.

Sampdoria rovněž čeká na vítězství, ale na rozdíl od svého soka zatím jen dvě kola. Doria totiž měla fantastický nástup a po čtyřech kolech nebyla vůbec poražena. Jak se ale zdá, poněkud jí začal docházet dech. Remíza z Říma byla jistě úspěchem, ale následující dvě porážky s Neapolí a Chievem nikoliv, i když i kolaps s Neapolí se dá omluvit.

Bilance vzájemných zápasů je vyrovnaná, ale v posledních letech měli přeci jenom navrch domácí a platilo to i v pro Sampdorii úspěšné sezoně 2009/2010. Parma domácí duel zvládla 1:0 a o devět měsíců vítězství zopakovala. Gialoblu byli úspěšní i v posledním vzájemném duelu, v Janově vyhráli opět 1:0 a podepsali se nad jednou z nejhorších sezon Sampdorie Janov.

Gialoblu nastoupí bez Santacroceho a Palladina, oba mají zdravotní potíže. Hrát nebudou také vykartovaní Lucarelli s Benalouanem. Karetní tresty si odpykávají i hostující Gastaldello a Da Costa, trenér Ciro Ferrara navíc nemůže počítat se zraněnými Pozzim, Polim a Obiangem.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
MIRANTE - ZACCARDO, PALETTA, FIDELEFF - BIABIANY, PAROLO, VALDES, GALLOPPA, GOBBI - BELFODIL, AMAURI
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
ROMERO - BERARDI, ROSSINI, COSTA, POULSEN - MUNARI, MARESCA, SORIANO - EDER, MAXI LOPEZ, KRSTIČIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Chievu se prozatím příliš nedaří a pouhé dvě výhry na svém kontě se pokusí vylepšit doma proti Fiorentině. Viola by ráda obsadila pohárové příčky a za tímto účelem nesmí s celky z druhé poloviny tabulky příliš ztrácet.

Pouze v prvním a v posledním sedmém kole dokázali fotbalisté Chieva zvítězit a připsat si plný počet bodů. Série zápasů mezitím byla vyplněna pouze porážkami. Trenér Corini mohl být po zápase se Sampdorií (2:1) naprosto spokojen, jeho svěřenci porazili Blucerchiati po bojovném výkonu až brankou sedm minut před koncem.

Také Fiorentina má za sebou vítězné kolo. Fialky před reprezentační pauzou udolali Boloňu 1:0, jedinou branku zápasu vstřelil už v sedmé minutě Stevan Jovetič, a připsali si už třetí výhru v sezoně. Svěřenci trenéra Vincenza Montelly se následně posunuli už na sedmé místo, kde mají stejně bodů jako AS Řím a Catania.

Lepší vzájemnou bilancí oplývá Fiorentina, i když v posledních letech Chievo tuto bilanci poněkud vylepšilo ve svůj prospěch. V minulé sezoně vyhráli Fly Donkeys obě utkání, ve Veroně 1:0, ve Florencii pak 2:1.

Fly Donkeys nastoupí bez Marca Rigoniho, dále Squizziho, Paloschiho, Sarda a Pappa. Hosté jsou na tom lépe, i když také oni nebudou zcela kompletní. Potíže mají Aquilani, Camporese a Llama.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
SORRENTINO - FREY, DAINELLI, CESAR, JOKIČ - LUCIANO, L. RIGONI, HETEMAJ - THÉRÉAU, PELLISSIER, STOIAN
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
VIVIANO - RONCAGLIA, RODRIGUEZ, TOMOVIČ - CUADRADO, ROMULO, PIZARRO, BORJA VALERO, PASQUAL - TONI, JOVETIČ
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.25 - 3.10 - 2.30
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Udinese Calcio - Delfino Pescara  (neděle 15:00)
Udinese se nepohybuje tam, kde jsme na něj zvyklí. Tým okolo kapitána Di Nataleho sídlí aktuálně na čtrnácté příčce a z ní bude chtít velmi rychle nahoru. K tomu by mu měla pomoci výhra nad Pescarou.

Nováčkovi Serie A se v začátcích sezony vůbec nedařilo. Po nějakém čase si ale zvykl na nový styl fotbalu, vyšší úroveň i kvalitu a začal sbírat body. Jako například v zápasech proti Palermu nebo Cagliari. V posledním zápase ale znovu dostal lekci, když přijelo římské Lazio. Biancocelesti nadělili domácím tři branky a po zásluze vyhráli. Nyní se pokusí napravit si reputaci na půdě Udinese.

Reprezentační přestávka přišla pro tým trenéra Guidolina ve vhodný okamžik, neboť jeho tým prožívá velmi špatný start do sezony. Vyhrát dokázal pouze jednou a na obávané sestupové příčky se dívá z odstupu pouhého bodu. O to důležitější bude nedělní zápas s Pescarou, v němž musí Guidolinovi svěřenci najít opět pevnou půdu pod nohama.

O tom, že Udinese fotbal hrát nezapomnělo, svědčí například zápas z Evropské ligy, který se odehrál na půdě slavného Anfield Road. V něm Zebry s Liverpoolem prohrávaly, ale nakonec vývoj zápasu otočily a dokázaly tím, že v jejich případě není ještě nic ztraceno. Sen o Lize mistrů je sice velmi rozmazaný, ne však nedosažitelný.

Giovanni Stroppa by se mohl stát slavným, protože se s Pescarou v éře po Zdeňku Zemanovi pohybuje kolem středu tabulky. Případné vítězství nad nedávným přemožitelem Liverpoolu by jeho tým mohlo dokonce vynést do první poloviny tabulky. Před duelem s Laziem si Pescara zajistila sedm bodů z devíti možných, což je určitě zajímavý jev.

Co se týče zranění, do hry nezasáhnou domácí Dušan Basta, Luis Muriel, Marco Faraoni a Agyemang Badu. Pescara přijede bez Giuseppa Colucciho, Alessandra Crescenziho, Urose Cošiče a Luky Savelloniho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkič - Benatia, Danilo, Domizzi - Pereyra, Allan, Pinzi, Lazzari, Gabriel Silva - Maicosuel - Di Natale
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Zanon, Capuano, Bocchetti, Modesto - Nielsen, Blasi, Cascione, Weiss - Bjarnason - Jonathas
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - AC Siena  (neděle 15:00)
Celek z Bergama oslavuje důležitý milník v historii klubu, díky zlevněným vstupenkám jí bude fandit vyprodaný stadion. Na něm se o tři body popere se Sienou.

Už 105 let funguje na scéně italského fotbalu celek Atalanta Bergamo. Ve středu se toto číslo naplní do detailu a vedení klubu se proto rozhodlo k zajímavému marketingovému kroku - sdělilo, že všechny vstupenky budou stát pouhé jedno euro. Můžeme tedy počítat s vyprodaným stadionem. Jak se svým fanouškům odvděčí hráči?

Trenér Colantuono si je dobře vědom, že mají-li jeho hráči vyhrát, budou podporu z publika velmi potřebovat. Bergamský celek je v ohrožení, neboť pod ním jsou v tabulce pouhé dva týmy. Na zlepšení situace má samozřejmě ještě mnoho času, ale poslední tři zápasy potvrdily, že Atalantu nečeká nic lehkého. Všechny tři poslední zápasy Atalanta prohrála.

Velký problém znamená pro Atalantu především střílení branek. I přes aktivitu útočníků jako Germán Denis nebo Guido Marilungo vstřelili domácí v sedmi zápasech pouhých pět branek. Budou mít proti Sieně více štěstí? To by potřeboval především Denis, kterému byla předvídána velká sezona. V té loňské totiž zaznamenal úctyhodných šestnáct branek. V této sezoně je to ale o poznání horší, v kolonce svých přesných zásahů má napsáno číslo dva. Pokud chce Atalanta zůstat mezi italskou elitou, musí se kanonýr opět probudit.

Siena sice získala již osm bodů, ale kvůli předsezónnímu skandálu Calcioscommesse se jí počítají pouze dva. To znamená, že je poslední. Ani jí ale nelze upřít snahu se svým postavením něco dělat, častokrát jí chybí více štěstí a kvality v zakončení. Pro ni hovoří i statistiky, v minulém vzájemném zápase dokázali toskánští Atalantu porazit a rádi by to napodobili také tentokrát.

Atalanta se potýká s řadou zranění, do zápasu nezasáhnou například Gianpaolo Bellini, Daniele Capelli, Davide Biondini, Adriano Ferreira Pinto a Ivan Radovanovič. Vrací s uzdravený Manfredini, otazník ale visí také nad Carmonou a Stendardem. Siena bude postrádat Campagnola, Martinéze a Zé Eduarda.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Raimondi, Lucchini, Manfredini, Peluso - Schelotto, Cigarini, Cazzola, Moraléz - De Luca - Denis
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Neto, Paci, Felipe - Angelo, Vergassola, Rodriguez, Del Grosso - Valiani, Mannini - Calaiò
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - AS Řím  (neděle 20:45)
Stadion Luigi Ferraris bude svědkem napínavé bitvy mezi domácími Grify a hosty z Říma. Oba celky mají co napravovat. Domácí třikrát po sobě remizovali, hosty trápí spory uvnitř kabiny.

Výlet do Janova by mohl hodně napovědět o vývoji vztahu trenéra Zdeňka Zemana a jeho svěřence Daniele De Rossiho. Reprezentační záložník byl spolu s Burdissem a Osvaldem vynechán ze zápasu s Atalantou, který AS vyhrálo. Poté přišla pozvánka do italského národního týmu a v obou hraných zápasech vstřelil De Rossi branku. Po návratu ke tréninku v dresu Giallorossi ale opět došlo k neshodám mezi záložníkem a českým trenérem. Ačkoli byl De Rossi nominován do nedělního duelu, jeho budoucnost není z nejjistějších.

AS utrpělo drtivý debakl od turínského Juventusu, z něho se ale výhrou nad Atalantou vzpamatovalo a nyní okupuje pátou příčku. Rádo by ale výš a k tomu musí v Janově vyhrát. K zápasu nebyli nominováni například náhradní brankář Bogdan Lobont nebo útočník Mattia Destro, který dříve hrával právě za janovské Grify. Pomalu se zlepšuje také fyzický stav Doda, plnou zápasovou zátěž ještě ale nezvládne.

V dresu Janova by do utkání mohli nastoupit někteří z bývalých hráčů AS. Mezi nimi jsou například Giammaria Piscitella nebo Andrea Bertolacci. Největší pozornost bude ale upřena na útočníka Marca Borriella, kterého se Řím dlouho zbavoval. Borriello ale prostředí CFC dobře zná a je to vidět i na jeho výkonech - v šesti zápasech se trefil již třikrát. Navíc ho pohání velká motivace.

Dlouho se spekulovalo o tom, zda bude útočník na bývalé kolegy připraven, ale nakonec by se mělo jeho poranění stehenního svalu úspěšně doléčit včas. Kromě jeho stavu trápí trenéra De Cania také absence Marca Rossiho a Damiana Ferronettiho. V neposlední řádě prošetřuje vedení soutěže také stav trávníku. Vše by ale mělo být včas připraveno k večernímu duelu o důležité body.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Bovo, Canini, Moretti - Jankovič, Seymour, Kucka, Antonelli - Borriello, Immobile
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Taddei, Marquinhos, Castán, Balzaretti - De Rossi, Tachtsidis, Florenzi - Lamela, Osvaldo, Totti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.75 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Juventus FC - SSC Neapol  (sobota 18:00)
Juventus má po dlouhé době zdatného konkurenta v boji o titul. Walter Mazzari dělá maximum, aby svůj tým dostal zpět mezi elitu a zatím nese jeho vytrvalá práce ovoce. Nyní se jeho svěřenci pokusí obrat o body domácí Juventus.

Poslední zápas Juventusu neprobíhal zcela podle jeho představ, tři body musel zachraňovat Claudio Marchisio až šest minut před koncem zápasu. Stará dáma ale opět ukázala svůj mladistvý elán, kterým se prezentovala již minulou sezonu. Siena tak přes nadějně se vyvíjející zápas zůstala bez bodů. Napínavé a nervózní utkání nakonec přineslo Juventusu kýženou výhru a pomohlo mu k první příčce v tabulce Serie A.

O tu se ale dělí s Neapolí. A právě tým trenéra Mazzariho se pokusí Juventus přeskočit. Ve víkendovém utkání se mu k tomu naskýtá perfektní příležitost. Musí k tomu udělat jen jednu zásadní věc - vyhrát na půdě soupeře. Soupeře, který ještě v letošním ročníku Serie A neprohrál. Soupeře, který v posledním měření sil v rámci Superpoháru nad Neapolí o dvě branky vyhrál.

Otázkou zůstává, jak zapůsobí na formu obou týmů reprezentační přestávka. Utkání proti Dánsku Itálie vyhrála, v bráně se ale musela obejít bez tradiční opory v podání Gianluigiho Buffona. Ten se nestihne dát do pořádku, na trávník ho nepustí poraněný stehenní sval. S chřipkou se z plnění reprezentačních povinností vrátil také Černohorec Mirko Vučinič, na jeho místě by mohl nastoupit Alessandro Matri. Mimo hru zůstává také Simone Pepe.

Pokud nějaký expert na italský fotbal hovoří o vyzyvateli Juventusu, nejčastěji je zmiňováno právě jméno SSC Neapol. Také Partenopei se v minulém kole podařilo zdolat soupeře o gól, 2:1 vyhráli nad Udinese. Všechny branky padly v rámci prvního poločasu, mezi úspěšné střelce se zapsal také Slovák Marek Hamšík. I díky těmto třem bodům se Neapol stále drží v těsném závěsu za Juventusem. Vše ale mlže být již po tomto víkendu jinak.

Neapol bude pravděpodobně sázet na schopnosti Edinsona Cavaniho, který by i přes odložený zpáteční let měl atraktivní duel stihnout. Jedinou starostí bude pro Waltera Mazzariho zdravotní stav Miguela Britose.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Asamoah - Quagliarella, Giovinco
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Gamberini - Maggio, Inler, Behrami, Zuniga - Hamšík - Panděv, Cavani
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.73 - 3.50 - 5.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
SS Lazio - AC Milán  (sobota 20:45)
Milánské AC se ocitá pod tlakem. Zkušenost je pryč, nastupuje mládí. Jak se nová osa kádru vyrovná s odchodem kvalitních hráčů? Římské Lazio prochází zajímavou etapou, před reprezentační přestávkou ukázalo svůj potenciál a okupuje třetí příčku.

O tu se ale částečně dělí s milánským Interem. Oba soupeři mají patnáct bodů a v tuto chvíli tedy můžeme s napětím sledovat boj o první místo mezi Juventusem a Neapolí a o třetí místo soutěžící Lazio s Interem. Sobotní večer představí většinu z adeptů na první tři místa, Lazio v něm přivítá městského rivala čtvrtého Interu, Allegriho AC. To je prozatím na nelichotivé jedenácté příčce.

Milánští si rozhodně představovali jiný start do sezony, po sedmi kolech mají pouhých sedm bodů. Maximálně rozšířit svou bodovou sbírku budou chtít svěřenci Massimiliana Allegriho již v sobotu, kdy zavítají na římské Stadio Olimpico. AC trápí především koncovka, v sedmi zmiňovaných utkáních vstřelili Rossoneri pouhých sedm gólů. Zlatan Ibrahimovič nyní střílí branky za pařížské SG a v týmu není nikdo, kdo by jej dokázal s okamžitým efektem plnohodnotně zastoupit.

Slabá místa se ale objevují také v obranné formaci. Jedno z východisek nabízí legenda zadních řad, bývalý reprezentant Paolo Maldini: "Mladí hráči potřebují růst vedle zkušenějších kolegů," říká někdejší dlouholetý kapitán.

Lombardský tým nepodpoří zranění Robinho a Christian Abbiati. Návrat do střeleckých statistik ale plánuje uzdravený Alexandre Pato, který by mohl být v případě úspěchu odpovědí na prosby milánských tifosi.

Ve formě hrající Biancocelesti ale nebudou snadným soupeřem. Římský klub je nyní třetí a rád by si své místo na slunci pojistil. Klub trenéra Petkoviče válí také v Evropské lize, kde si poradil s Mariborem. Rozdílem třídy porazili Římané také ligového nováčka Pescaru. Prezident Claudio Lotito si tak může po výběru trenéra mnout ruce.

"Pokud jde o Vladimira Petkoviče, líbí se mi, že u něj má každý hráč možnost nastupovat v základu. Každý je pro něj cenný," vidí pozitiva svého trenéra Lotito.

Lazio se bude moci opírat o formu Miroslava Kloseho. Rodák z polského Opolí skóroval v obou předcházejících utkáních své země, naposledy se trefil do sítě Švédska. Rozšíří svou bilanci také v rámci římského Lazia? Nebo se podaří Allegriho družině Lazio zaskočit?
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Lulič - Candreva, Gonzaléz, Ledesma, Hernanes, Mauri - Klose
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Amelia - Abate, Bonera, Yepes, Antonini - De Jong, Montolivo - Emanuelson, Boateng, El Shaarawy - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.30 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC761017:419
2.SSC Neapol761014:319
3.SS Lazio750212:615
4.Inter Milán750211:615
5.AS Řím732214:1111
6.ACF Fiorentina73228:611
7.Calcio Catania73229:1111
8.UC Sampdoria73229:810
9.Janov CFC72328:89
10.Turín FC72329:58
11.AC Milán72147:77
12.Bologna FC72149:107
13.Delfino Pescara72146:147
14.Udinese Calcio71337:116
15.Parma FC71336:106
16.Chievo Verona72056:146
17.Città di Palermo71246:115
18.Atalanta Bergamo72145:115
19.Cagliari Calcio71244:115
20.AC Siena72238:82
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (873)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele