Serie A preview - 7. kolo

18.10.2008, 08:52, aktualizováno 19.10.2008, 09:54
Previews
Serii A vede Neapol, ale hned pět klubů ji může v neděli bodově předstihnout. Lazio věří, že se mu to povede, hraje v Bologni. Podobné úmysly mají i Atalanta, Palermo a Udinese, které mají papírově přijatelné souboje. AC Milán chce dál sotupat vzhůru, hostí Sampdorii. To hlavní ale přijde až večer, kdy hraje AS Řím proti Interu.
ACF Fiorentina - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Po reprezentační přestávce se opět rozjíždí kolotoč evropských lig a hraje se také v Itálii, kde v 7. kole Serie A přivítá na Stadio Artemio Franchi Fiorentina Regginu. Fialky sice nezačaly sezonu příliš dobře, ale pomalu se dostávají do tempa a útočí na třetí vítězství v řadě. Reggina začala sezonu špatně, ale na rozdíl od Fiorentiny v bídných výkonech pokračuje a bez výhry je předposlední.

Již v jen dobré zítřky věří kapitán Fiorentiny Dario Dainelli, jenž doufá, že jeho tým herní krizi překonal. "Pokud je kritika konstruktivní, může pomoci," sdělil Dainelli oficiálnímu webu klubu a narážel na vlnu kritiky, která se na Fiorentinu na začátku snášela. "V novinách jsem si přečetl plno nepěkných věcí, ale nijak mě to nerozhodilo. Tým se vzepjal a dostatečně všem kritikům odpověděl. Zápas s Regginou může vypadat jako každý jiný, ale pro nás to tak není. Zkoušíme nové taktiky a především obrana se musí pořádně sehrát," prozradil Dainelli. "Co se týče mě, se začátkem sezony jsem spokojen, doufám, že budu v podobných výkonech pokračovat."

Klub z Florencie bude chtít potvrdit dobrou formu a potřetí za sebou si dokráčet pro tři body. V úkolu mu ale nejspíše nepomůže útočník Adrian Mutu, jehož nechá kouč Cesare Prandelli odpočívat. Příští týden totiž Fiorentinu čeká důležité utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov a Mutu ještě není zcela fit, takže by bylo riskantní ho nasadit. Šanci by mohl dostat mladý Stevan Jovetič, jenž má zatím na svém kontě pouhé dva starty. K prvnímu zápasu v sezoně by mohl vyběhnout také Giampaolo Pazzini, kterému by mohl nechat prostor v základní sestavě Alberto Gilardino. Italský útočník je unaven po reprezentačním srazu. Jistými absentujícími jsou zranění křídelníci Martin Jorgensen a Franco Semioli.

Na druhé straně, tedy v táboře Regginy, je atmosféra poněkud horší. Amaranto mají po šesti kolech dva body a v kolonce inkasovaných branek již svítí dvojciferné číslo. Obránce Burno Cirillo přiznává, že pokud chce jeho mužstvo pomýšlet na záchranu, musí se v obraně razantně zlepšit. "Je to pro nás těžké období. Takřka každá střela soupeře totiž končí brankou," postěžoval si Cirillo na stránkách klubu.

Alespoň jedna radostná zpráva nakonec postihla Regginu, do tréninku se již zapojil kapitán a playmaker Francesco Cozza a je připraven nastoupit. Trenérovi Orlandimu ovšem nadále chybí Emmanuel Cascione a Antonio Giosa.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Gobbi - Donadel, Felipe Melo, Montolivo - Santana, Jovetič, Pazzini
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Campagnolo - Lanzaro, Cirillo, Valdez, Costa - Vigiani, Barreto, Carmona - Brienza, Cozza - Rakič
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Juventus FC  (sobota 20:30)
Velmi zajímavý duel bude k vidění na stadionu San Paolo. SSC Neapol přivítá Juventus, kterému se v poslední době vůbec nedaří, jenomže ani domácí celek naposledy nijak neoslnil, když podlehl oslabenému Janovu 2:3.

Neapol začala tento ročník famózně a dokonce se držela v první čtyrce, která zaručuje účast v Lize mistrů. Neapolští vše pokazili v posledním duelu s Janovem, velice brzy sice vedli 1:0, ale poté dvakrát inkasovali a výsledek už zvrátit nedokázali, a to i přestože Janovští dohrávali utkání bez dvou vyloučených hráčů. Porážka 2:3 nakonec hosty mrzela dvojnásob, jelikož tu byla šance dostat se na první místo tabulky. V současnosti patří hráčům Azzurri šestá pozice, což je také velice solidní výsledek.

"Neapol proti Juventusu, to je zápas roku. V Neapoli panuje velké očekávání, čehož jsme si vědomi," řekl před utkáním s Juventusem útočník domácích German Denis, který by měl hrát po boku svého krajana Ezequiela Lavezziho.

Po dobrém startu se hledá i Juventus, který má ambice bojovat o Scudetto a nyní se potácí na jedenácté pozici. "Stará dáma" prožívá špatné období, po dvou remízách v lize a šokující dělbě bodů s běloruským BATE Borisov v Lize mistrů přišla domácí porážka s Palermem a trenér Claudio Ranieri se ocitl pod palbou kritiků. "Očekávám, že tým v Neapoli vyhraje a z této situace se dostane," hovořil o momentální špatné formě Juventusu prezident klubu Giovanni Cobolli Gigli.

Bianconeri jsou ve vzájemné bilanci sice lepším týmem, ale poslední vystoupení na stadionu San Paola dopadlo lépe pro domácí celek. Neapol porazila Juventus 3:1.

Domácím budou chybět Mariano Bogliacino, Inacio Pià a Leandro Rinaudo. Soupeř Neapole má mnohem více starostí, na rozsáhle marodce jsou Jorge Andrade, Cristiano Zanetti, Jonathan Zebina, David Trezeguet, Nicola Legrottaglie, Vincenzo Iaquinta, Olof Mellberg, Mauro Camoranesi, Gianluigi Buffon, Tiago a vykartovaný Mohammed Sissoko.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Gennaro Iezzo – Fabiano Santacroce, Paolo Cannavaro, Matteo Contini – Cristian Maggio, Manuele Blasi, Walter Gargano, Marek Hamsik, Luigi Vitale – German Denis, Ezequiel Lavezzi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Alex Manninger – Zdeněk Grygera, Dario Knezevic, Giorgio Chiellini, Cristian Molinaro – Hasan Salihamidzic, Christian Poulsen, Claudio Marchisio, Pavel Nedved – Amauri, Alessandro Del Piero
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.10 - 2.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Fotbalisté milánského AC přivítají na San Siru doposavad velmi neúspěšnou Sampdorii. Janovský celek odstartoval letošní ročník katastrofálně a zatím je bez výhry, kdežto Rossoneri se po špatném začátku zvedají.

AC Milán po vyhraném městském derby ztratil body s posledním celkem tabulky Cagliari. Ze strany jednoho z největších aspirantů na letošní zisk scudetta to byl velmi nevýrazný výkon. Nyní Rossoneri přivítají před domácími Tifosy další celek ze spodu tabulky - Sampdorii Janov. Milánští se budou moci znovu spolehnout na střelce Marca Borriella, který se po zranění vrací zpět do sestavy.

"V Cagliari jsme ztroskotali, ale proti Sampdorii si jsem jistý, že uvidíte stejný Milán, jako v utkání s Laziem," prohlásil před utkáním uzdravený Marco Borriello. Trenéru Carlu Ancelottimu dělá radost i návrat stopera Alessandra Nesty a útočníka Fillipa Inzaghiho, oba dva sehráli přípravné utkání Milána v Albánii proti FK Tirana, Rossoneri podlehli Albáncům 2:1.

Hodně za očekávání si zatím vede janovská Sampdoria. Svěřenci letos kritizovaného trenéra Waltera Mazzarriho se potácejí na sedmnácté pozici, což je na celek, který před sezonou pomýšlel na pohárová umístění velká bída. Naposledy Blucerchiati podlehli Atalantě Bergamo 4:2, když dohrávali bez dvou vyloučených hráčů. Trenér Walter Mazzarri věří, že jeho tým prolomí smůlu a šokuje San Siro, ovšem zároveň ví, že jej nečeká nic snadného. "Vyhrát proti týmu jako je AC Milán potřebujete spoustu dalších věcí," dodal Walter Mazzarri.

Sampdoria byla v minulé sezoně jeden z týmů, který dokázal na San Siru proti AC Milán vyhrát (1:2), tenkrát se o branky postarali Cristian Maggio a Gennaro Delvecchio, jinak hovoří vzájemná bilance lépe pro domácí Milán.

Milánu bude i nadále chybět tvůrce hry Andrea Pirlo, mimo hru jsou i obránci Philippe Senderos, Kakha Kaladze a z posledního utkání vykartovaný Gianluca Zambrotta. Hosté cestují do Milána bez Huga Campagnara, Angela Palomba, Pietra Accardiho a Daniela Desseny. První dva jmenovaní jsou zranění, Accardi s Dessenou si odpykávají karetní trest.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati – Luca Antonini, Daniele Bonera, Paolo Maldini, Marek Jankulovski – Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Clarence Seedorf – Kakà, Ronaldinho – Marco Borriello
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Luca Castellazzi - Stefano Lucchini, Daniele Gastaldello, Jonathan Bottinelli – Marius Stankevicius, Reto Ziegler, Paolo Sammarco, Daniele Franceschini – Antonio Cassano, Gennaro Delvecchio, Emiliano Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.00 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Bologna přivítá na stadionu Renato Dall'Ara vedoucí celek Serie A – Lazio Řím. Domácí už letos dokázali potrápit nejednoho favorita, nejprve zvítězili na San Siru nad AC Milán 2:1, a s Interem nakonec stejným výsledkem těsně prohráli.

Bologna začala návrat mezi italskou elitu doslova pohádkově, když šokovala San Siru vítězstvím nad výrazně posíleným AC Milán 1:2, jenomže pak už to bylo hroší. Od té chvíle totiž Bologna všechna utkání prohrála a spadla na pozice, které znamenají sestup. Trenér Daniele Arrigoni očekává od svého týmu větší bojovnost a nasazení. "Proti Laziu chci vidět bojovnost týmu. Jejich síla spočívá v jejich útoku, kde hrávají se třemi útočníky."

Lazio si tak trošku pokazilo prozatím skvělou jízdu, když pouze remizovalo před domácím publikem s nováčkem z Lecce 1:1. Za tento výsledek mohli být Římští nakonec rádi, jelikož remízu zachraňoval až před koncem utkání Simone Inzaghi. Navzdory nečekané bodové ztrátě je i v tomto utkání proti Bologni favoritem Lazio. "Myslím si, že v tomto klubu můžeme otevřít novou kapitolu," prohlásil navrátilec do sestavy Tommaso Rocchi a zároveň ještě pochválil nejlepšího střelce hostí Maura Zarateho. "On je hráč obrovských kvalit, okamžitě se adaptoval do týmu a pracuje skutečně skvěle."

V posledních letech je bilance Bologni a Lazia překvapivě vyrovnaná, oba celky se naposledy potkaly v sezoně 2004/2005, tehdy obě utkání zvládli Biancocelesti, ovšem ještě o sezonu dříve Bologna doma vyhrála 2:1.

Domácímu trenéru bude chybět pouze osamocený, zraněný Christian Amoroso, jinak je celek trenéra Arrigoniho kompletní. Jeho trenérský protějšek Dellio Rossi má situaci komplikovanější, nebudou hrát Simone Del Nero, Matuzalem, Fabio Firmani, Christian Manfredini a náhradní brankář Fernando Muslera. Naopak celý Řím očekává návrat kanonýra Tommasa Rocchiho, ten však začne nejprve na lavičce náhradníků.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Francesco Antonioli – Davide Marchini, Claudio Terzi, Vangelis Moras, Davide Bombardini – Luigi Lavecchia, Gaby Mudingayi, Sergio Volpi, Nicola Mingazzini, Francesco Valiani – Marco Di Vaio
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo – Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, Emilson Cribari, Aleksander Kolarov – Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Ousmane Dabo – Pasquale Foggia, Goran Pandev – Mauro Zarate
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.55 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
US Lecce - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Nováček US Lecce přivítá na Stadio Via Del Mare tým z předních pozic – Udinese. Lecce i Udinese mají v současnosti pověst jedněch z nejlépe bránících týmů. V tomto duelu se tedy střetnou dvě velmi pevné obrany a dalo by se očekávat málo branek.

Friuliani zažívají velmi dobrý start do sezóny. Jsou v popředí tabulky a spolu s Interem a Laziem mají stejný bodový zisk. Do Lecce se jedou pokusit navýšit svou sérii čtyř ligových utkání bez porážky. "Naše síla pochází z vyváženosti našeho týmu. Vhodné spojení zkušených a mladých hráčů nám prozatím přináší ovoce. Mezi hráči také panuje dobrá atmosféra. Mám rád mnoho svých spoluhráčů a dobře vím, že nejsem trenérova první volba. Hraji-li však, dám do svého výkonu vše," prohlásil Mauricio Isla.

Isla dále varoval, že reprezentační pauza, která právě uplynula může být domácím na škodu. Někteří hráči budou v tomto důležitém duelu unaveni. Lecce naopak nemá ve svém týmu žádného reprezentanta, z čehož může těžit. "Proti Lecce se budeme snažit zahrát co nejlépe, ostatně jako vždy. Ovšem máme několik hráčů, kteří plnili reprezentační povinnosti a mohou cítit únavu," dodal Isla.

Hosté také nezačali nikterak špatně. Jako nováček se usadili v poklidném středu tabulky. A nyní jsou např. o bod před AS Řím. Salentini v posledním kole úspěšně vzdorovali římskému Lazziu a odvezli si s Říma bod. Lazzio díky tomu ztratilo svůj bodový náskok a dotáhlo se na něj mimo jiné také Udinese. Luca Ariatti, záložník Lecce, nabádá své spoluhráče ke koncentraci: "Ve víkendovém utkání musíme být maximálně koncentrováni. Nesmíme dát hráčům Udinese ani kousek prostoru k protiútokům, které jsou jejich silnou stránkou. Udinese má pár vynikajících útočníků, ovšem nesmíme se věnovat pouze jim, ale také záloze."

"Pro nás je důležité se držet od sestupových pozic. Musím říci, že jsem spokojen se současným pětibodovým náskokem," dodal Ariatti. Domácí se musí obejít bez zraněného tria - Angelo, Andrea Ardito a Davide Petrachi. K dispozici je trenéru Berettovi již uzdravený záložník Zanchetta.

Hosté přijedou do Lecce bez zraněného dua - Tissone a Bellardi. Stoper Felipe je také mimo hru, neboť má chřipku. K dispozici však již bude trenéru Marinovi Cristian Zapata.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Francesco Benussi - Tiziano Polenghi, Gugliermo Stendardo, Fabiano, Andrea Esposito - Guillermo Giacomazzi, Andrea Zanchetta, Luca Ariatti - Fabio Caserta - José Ignacio Castillo, Simone Tiribocchi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovič - Damiano Ferronetti, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Aleksandar Lukovič - Gökhan Inler, Gaetano D'Agostino, Mauricio Isla - Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Antonio Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.70 - 3.00 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - AC Siena  (neděle 15:00)
Nedělní program sedmého kola italské Serie A čítá i utkání na stadionu Luigiho Ferrarise, kde se domácí Janov střetne se Sienou. Půjde o souboj tabulkových soupeřů. Janov je s devíti body desátý, Siena má o bod méně a je 12.

Domácí kouč Gian Piero Gasperini ještě neví, zda bude moci do zápasu nasadit elitního útočníka Diega Milita. Rozhodnutí chystá až na poslední chvíli, protože právě Militovy branky táhnou celý tým. "Až zítra se uvidí, jak na tom bude. Mluvil jsem s ním a po reprezentační pauze se cítí unaven," řekl na Argentincovu adresu Gasperini.

Janov má na domácí půdě zatím stoprocentní bilanci, velkou zásluhu na tom má právě Milito, jenž se trefil v každém ze zápasů. Trenér Gasperini ale pravděpodobně nebude mít problém poskládat útok i bez něho. Během týdne totiž vykazoval slušný progres Andrea Gasbarroni a v tříčlenném útoku je připraven vedle Giuseppe Sculliho nastoupit také Raffaele Palladino.

Trenér Sieny Marco Giampaolo neměl poslední týdny tolik problémů, protože reprezentační povinnosti čekaly jen malou hrstku hráčů. Na utkání v Janově se kouč těší a prozradil, že hru nedělního soupeře obdivuje. "Gasperiniho fotbal je určitě jeden z nejatraktivnějších v celé lize," dovolil si tvrdit Giampaolo. "Jeho Janov má útočného ducha. Zápas Janov - Siena bude velice zajímavý."

Podobně jako domácí ale musí Giampaolo řešit problém s hráčem z Jižní Ameriky. Kolumbijec Juan Zuniga se totiž vrátil z reprezentačního srazu až v pátek a pravděpodobně nenastoupí. Nahradit by ho měl na levé obraně Cristiano Del Grosso.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Bocchetti - Mesto, Milanetto, Juric, Criscito - Sculli, Milito, Palladino
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Rossettini, Ficagna, Portanova, Del Grosso - Vergassola, Coppola, Galloppa - Kharja - Frick, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.00 - 4.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Souboj dvou celků z dolních pater tabulky bude k vidění v Turíně, kde domácí FC přivítá poslední celek soutěže Cagliari. Domácí naposledy podlehli Udinese, kdežto Cagliari si připsalo první bod za remízu s AC Milán.

FC Turín je jeden z týmů, který nezvládl euforii po prvním vítězství v sezoně nad Lecce 3:0 a následujících pět kol nevyhrál. Turín si pak připsal pouze dva body za remízu 1:1 s Regginou a Chievem. Trenér De Biasi si je vědom, že pokud Turínští znovu ztratí, jejich situace bude kritická. "Musíme udělat cokoliv, neboť je v našich silách Cagliari porazit. Je to velmi důležitý zápas. Všichni jsme na něj připraveni," nechal se slyšet na oficiálních stránkách klubu Eugenio Corini.

Velkou bídu hosté alespoň částečně odčinili poslední remízou 0:0 s AC Milán. A když nakonec branku nevstřelili, byli mnohem nebezpečnější než jejich slavnější soupeř. Jeden bod ze šesti zápasů je ale příliš málo, ovšem pokud Cagliari bude pokračovat ve stejném duchu jako proti AC Milán, tak se z této krize může dostat.

Turínským se proti Cagliari dlouhodobě daří, výjimkou je ovšem poslední utkání hrané na Sardinii, kde domácí Cagliari vyhrálo 3:0, to bylo v době, kdy měli ostrované skvělou formu a patřili ke špičce podzimní části sezony. Na turínské listině zranění jsou Dominique Malonga, Blerim Dzemali a Marco Pisano. Cagliari nastoupí l utkání bez Claudia Paniho a Michela Caniniho.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Matteo Sereni - Riccardo Colombo, Cesare Natali, Francesco Pratali, Matteo Rubin – Aimo Diana, Eugenio Corini, Paolo Zanetti – Ignazio Abate, Nicola Amoruso – Rolando Bianchi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Federico Marchetti – Francesco Pisano, Diego Lopez, Paolo Bianco, Alessandro Agostini – Davide Biondini, Daniele Conti, Michele Fini – Andrea Cossu – Jeda, Joaquín Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Chievo Verona - Atalanta BC  (neděle 15:00)
Souboj šestnáctého s šestým aneb střetnutí Chieva s Atalantou Bergamo. Domácí zatím mají na svém kontě pouze jedno jediné vítězství a proti Atalantě budou chtít tuto nepříznivou bilanci vylepšit.

Nováček letošní sezony začal dobře, když hned na úvod porazil Regginu 2:1, ale od té doby už to bylo jenom horší. Chievo především trápí špatná střelecká produktivita, neboť v pěti utkáních vstřelili domácí hráči pouho pouhé dvě branky. Chievo Verona musí zabrat a pokusit se v tomto utkání nutně bodovat, jelikož jí dělí od sestupu pouhé dva body.

Atalantě momentálně patří šesté místo, což je pro tento klub jistě úspěchem. Velký podíl má na tom defenzíva. Bergamo totiž dokázalo už třikrát udržet čisté konto, přičemž nejvíc branek obdrželo v utkání s AS Řím a Laziem Řím, v obou případech se jednalo o porážku 2:0. Zvláštní náboj bude mít utkání pro trenéra hostí Luigiho Del Neriho, který ve Veroně dlouhá léta strávil.

Domácí celek se musí obejít bez zraněných Fabia Mora a Kerlona. Nezahraje si také Francesco Scardina, jenž si odpykává karetní trest z minulého utkání. I na straně Atalanty Bergamo lze najít citelné ztráty, Christian Vieri, Alessio Manzoni a Antonino D'Agostino jsou zranění a podobně jako v případě Scardiny si karetní trest odpykává Luca Cigarini.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Stefano Sorrentino – Nicolas Frey, Davide Mandelli, Mario Yepes, Andrea Mantovani – Giampiero Pinzi, Vincenzo Italiano, Simone Bentivoglio – Michele Marcolini – Sergio Pellissier, Antonio Langella
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola – Gyorgy Garics, Leonardo Talamonti, Thomas Manfredini, Gianpaolo Bellini - Ferreira Pinto, Diego De Ascentis, Tiberio Guarente, Simone Padoin – Cristiano Doni – Sergio Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 2.75 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Calcio Catania - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Na Sicílii se schyluje k fotbalovému svátku. Na pořadu sedmého kola Serie A je totiž Derby di Sicilia, ve kterém bude domácí Calcio Catania hostit US Città di Palermo. Oba celky jsou v horní polovině tabulky a rozhodně se bude na co dívat.

Palermo je v současnosti hned v závěsu za vedoucími týmy a předvádí velmi dobré výkony. Velké zásluhy se připisují bývalému lodivodovi Cagliari Davide Ballardinimu. Ballardini nedávno obdržel novou smlouvu na dva roky. Není divu, Palermo dokázalo pod jeho taktovkou vyhrát na půdě Juventusu. Pro tým to znamenalo první vítězství v Turíně za posledních 47 let!

Rossaneri byli před tímto kolem pouze jeden bod za vedoucí trojicí – Inter, Neapol a Udinese. Nástupce Stafana Colantauna u kormidla Palerma tak má pochopitelně radost: "Nikdy jsem si nemyslel, že mé působení v Palermu by mohlo být dočasné. Pro mě je Palermo maximum, čeho mohu momentálně dosáhnout. Děkuji klubu za prodloužení kontraktu, ale také hráčům, neboť odvádějí skvělou práci. Utkání proti Catanii je velmi důležité. Musíme zůstat soustředění a pokračovat v dobrých výkonech, abychom zajistili fanouškům větší zábavu," řekl Davide Ballardini.

Maurizio Zamparini, prezident Palerma, je znám svým častým měněním trenérů. Zdá se však, že v Ballardinim našel konečně jistotu. "Ballardini přinesl klid, který v týmu nikdy předtím neexistoval," sdělil médiím Zamparini. Ovšem před hostujícím celkem stojí těžký úkol. Porazit doma dosud neporaženou Catanii.

Svěřenci Waltera Zengy sice nevyhráli ani jedno venkovní utkání, ale doma jsou stoprocentní. Tři výhry na Angelo Massimino vyšvihly Catanii na slušné sedmé místo, pouhý bod za Palermo, dva za vedoucí trio. Rossoblu letos vycházejí ze silné defenzívy. Celkově obdrželi jen čtyři branky, z toho ani jednu na svém domácím stánku. Domácím bude chybět pouze útočník Michele Paolucci.

Zvláštní pozici bude mít v derby příjmení Tedesco. Giacomo hájící barvy Catanie nastoupí proti týmu, ve kterém dříve působil a ve kterém stále působí jeho bratr Giovanni. "Vyrůstal jsem v Palermu a za vše, co jsem dokázal, vděčím právě místnímu klubu. Změnil jsem klub, protože jsem potřeboval hrát pravidelně. Věřím však, že se jednou vrátím. Pokud vstřelím branku, nebudu ji oslavovat z respektu k mé rodině i fanouškům, kteří mi v Palermu pomáhali fotbalově růst," prohlásil Giacomo Tedesco.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri - Gennaro Sardo, Lorenzo Stovini, Christian Terlizzi, Cristian Silvestri - Davide Baiocco, Marco Biagianti, Giacomo Tedesco - Jorge Martínez, Takayuki Morimoto, Giuseppe Mascara
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Mattia Cassani, Moris Carrozzieri, Cesare Bovo, Federico Balzaretti - Giulio Migliaccio, Fabio Liverani, Antonio Nocerino - Fábio Simplício - Edison Cavani, Fabrizio Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 2.80 - 2.90
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Inter Milán  (neděle 20:30)
V jednoznačném šlágru sedmého kola Serie A přivítá AS Řím na svém Olympijském stadionu milánský Inter. Římané nyní procházejí obdobím plném rozpačitých výsledků a proti Interu, jemuž pouze skóre brání vstupu do čela tabulky, nebude lehké se zvednout.

Římané však mají šanci se oklepat. Na hřiště se totiž po zranění vrací velký lídr na hřišti Francesco Totti. Jeho psychická podpora by mohla pomoci Giallorossi zapomenout na předchozí trable a sehrát s Interem vyrovnanou partii, což se podle papírových předpokladů očekává. Tottiho dlouhodobě vyřadilo ze hry zraněné koleno. Kvůli zranění se v současné sezóně dostal na hřiště pouze jednou a to na třináct minut. Není divu, že se loňský nejlepší střelec týmu již nemůže dočkat svého comebacku.

Jak již bylo řečeno, doposud předvádí domácí velmi nevyrovnané výkony, možno přirovnat k houpačce - jednou prohra, jednou výhra a stále dokola. Je tedy třeba získat standardní přísun bodů, jinak se Giallorossi horko těžko budou zvedat z alarmujícího čtrnáctého místa. AS Řím navíc čeká nesmírně těžký týden. Po utkání s Interem je na pořadu Liga mistrů a cesta na Stamford Bridge, stadión Chelsea. Tottiho návrat tak přišel v pravý čas.

Pro trenéra Spallettiho je také velmi pozitivní fakt, že se v reprezentační přestávce ukázal ve výborném světle Alberto Aquilani. Mladý Ital vstřelil dvě branky do sítě Černé hory a zařídil tak pro svou zemi tři body do kvalifikace o mistrovství světa. Fanoušci AS tak mohou doufat, že se Spalletti rozhodne zúročit Aquilaniho střelecké potence a posune jej z defenzivního na ofenzivního záložníka, kde se evidentně Aquilani cítí jako ryba ve vodě.

"Jsou před námi tři nesmírně těžké dny. Inter a Chelsea jsou silní protivníci, ale možná právě proti nim se Řím dokáže dostat ze své složité situace," řekl Aquilani. "Inter představuje nejsilnější tým v lize. Mourinhův tým je v některých směrech i lepší než Chelsea, ale my jsme odhodlání vyhrát!"

Naopak Mirko Vučinič, černohorský kapitán, neměl tak skvělý den jako jeho kolega z týmu. Do sítě Itálie se netrefil ani jednou a navíc jeho tým prohrál. Vučiničovi to letos nestřílí ani v dresu Giallorossi. Na svém kontě má prozatím pouze jeden jediný zásah, což je pro útočníka nepříznivá bilance. "Ve středu jsem proti Italům neproměnil vyloženou šanci. Ten gól jsem si však schoval na nedělní utkání," prohlásil Mirko Vučinič.

Inter Milán má zatím o poznání lepší bilanci. V současné době bodově sdílí druhou pozici s Laziem a Udinese. Největší strach bude domácím nahánět střelec Zlatan Ibrahimovič, který naposledy vsítil dvě branky Boloně a zajistil tak vítězství pro Nerazzurri. Není to však pouze Ibrahimovič, útok Interu je vybroušený ve všech směrech. Ať už hraje Adriano, Ricardo Quaresma nebo bývalý římský legionář Mancini, představuje ofenzíva Nerazzurri obrovskou hrozbu.

V posledních vzájemných utkáních se navíc mnohem více dařilo Interu. V Superpoháru letos zvítězil na penalty. V loňské sezóně odjel z Říma se třemi body a zanechal na Stadio Olimpico hned čtyři "pozdravy". "Je pravda, že se nám poslední dobou proti Římu daří, ale to však neubírá nic na těžkosti nedělního klání," řekl president klubu, Massimo Moratti. "Mourinho není s týmem příliš dlouho a je nezbytné mu dát nějakou dobu, aby nasbíral zkušenosti se Serií A. Nikdy jsem však nepřestal pochybovat, že si odvezeme z Říma dobrý výsledek."

Hosté přijedu bez zraněné dvojice Vieira a Figo. Domácí postrádají suspendované stopery Mexese a Panucciho, které nahradí v srdci římské obrany Juan a Simone Loria.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Cicinho, Simone Loria, Juan, Max Tonetto - Daniele De Rossi, Alberto Aquilani - Rodrigo Taddei, Simone Perrotta, Mirko Vučinič - Francesco Totti
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Ivan Cordoba, Cristian Chivu, Javier Zanetti - Sulley Ali Muntari, Esteban Cambiasso, Dejan Stankovič - Julio Cruz, Zlatan Ibrahimovič, Ricardo Quaresma
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.10 - 3.00 - 2.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio641114:713
2.Udinese Calcio641110:313
3.Inter Milán64119:513
4.Città di Palermo640210:812
5.Atalanta BC64027:512
6.SSC Neapol63218:611
7.Calcio Catania63216:411
8.AC Milán63128:610
9.ACF Fiorentina63126:610
10.Janov CFC63039:79
11.Juventus FC62315:49
12.AC Siena62225:48
13.US Lecce62226:68
14.AS Řím62138:87
15.Turín FC61237:105
16.Chievo Verona61234:85
17.UC Sampdoria60424:84
18.Bologna FC61053:93
19.Reggina Calcio60244:102
20.Cagliari Calcio60151:101

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (82)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reggina není poslední.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďmě Neapol, zabojujem

Reagovat
smazaný uživatel

Mohli by sme dať..Chybaju len nahradnici, takze zakladna zostava bude pokope..Go Napoli!

Reagovat
M11

sice slusne oslabeni ale podme JUVE !!

Reagovat
smazaný uživatel

To je marodka jak sviňa,větší sem v Juve pomalu nezažil,jestli vyhrajem bude to zázrak!

Reagovat
smazaný uživatel

myslím, že nevyhrajete

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina 2-0 25 Pazzini , 82 Gilardino

Reagovat
smazaný uživatel

Giovinco podepsal, testl bych ho napravo...

Reagovat
M11

tak ja si myslim ze to je dost pravdepodobne.. teda pokud tam nenasadi Claudio Hasana

Reagovat
smazaný uživatel

"zápas roku" bohužel nejspíš neuvidím , začíná mě to mrzet čím dál tím víc...

každopádně FORZA GERMAN DENIS

Reagovat
smazaný uživatel

To je poslední zápas, co mu fandíš. Od pondělka je v mé stáji .

Reagovat
smazaný uživatel

ty jseš ale naivní

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo mi vykrade Neapol, s tím rok nemluvím .

Reagovat
smazaný uživatel

na dva, tři borce bych tam měl zálusk..., co si budem povídat

Reagovat
smazaný uživatel

Radši nic .

Reagovat
smazaný uživatel

no ja mam taky na par hracu zalusk....

Reagovat
smazaný uživatel

Aby jste se nehádali, tak si je koupím já.

Reagovat
Mr.Jindros

Koho bys doporučil do Juventusu?

Reagovat
smazaný uživatel

Gamberini, Grosso, Palombo, Schweinsteiger, Rosina

+ Criscito

Reagovat
smazaný uživatel

Zaccardo

Reagovat
smazaný uživatel

muj

Reagovat
smazaný uživatel

Tak opět přeju Fiorentině a Neapoli Doufam, že si tento víkend do tabulky střelců připíšou čárku Lavezzi a Zárate

Reagovat
GEGE

Tesim se na zapas Neapol-Juve.Pri momentalni forme Juve to vidim na plichtu 2:2.

Reagovat
smazaný uživatel

zítra od začátku Antonini na pravém beku..., skvěle

Reagovat
smazaný uživatel

Toho mám rád.

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

To bylo keců, že se bude GIlardino šetřit....

Reagovat
smazaný uživatel

ale setrili :o)) zahral si poslednich 20minut proti oslabenejm a dal si dva goly...tak to ma byt

Reagovat
smazaný uživatel

Už ti teče do bot,viď?

Reagovat
GEGE

AC Milán-Sampdoria 3:0 (Kaka,Borriello,Pippo)Forza Milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Dlě me Pippo nenastoupí. Začneme s Borrim a vystřídá ho Pato..

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Nevítě někdo na čem dnes od 20.30 mohu na internetu sledovat Roma-Inter?Dík..

Reagovat
GEGE

http://www.rojadirecta.com/ Tady si urcite vyberes.

Reagovat
smazaný uživatel

stačí pak normálně kliknout na zápas, a on bude hrát? Díky

Reagovat
smazaný uživatel

www.myp2p.eu

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak Mirko Vučinič, černohorský kapitán, neměl tak skvělý den jako jeho kolega z týmu. Do sítě Itálie se netrefil ani jednou a navíc jeho tým prohrál

CHYBA!!!!MIRKO GOLA DAL

Reagovat
smazaný uživatel

promiň, že ti zkazim nadšení a elán, ale Simon Vukčevič a Mirko Vučinič jsou rozdílní lidé

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se že ti kazím nadšení a elán,ale pokud si se nevšiml podívej se zde:http://www.youtube.com/watch?v=iE6FmzzCEZ4&feature=related

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Gól dal Vučinič.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně že Vučinič!!! trošku si všímat

Reagovat
Antijuve

Doufám, že se kluci předvedou a roznesou Římany na jejich vlastním poli.

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA MILAN ! nic proti Blucerchiati, ale snad se začnou zvedat až od příštího kola

Reagovat
smazaný uživatel

plichta

Reagovat
smazaný uživatel

i tím by jsme vám zase o bod odskočili

Reagovat
M11

Reagovat
GEGE

Ronaldinho jako podhrot

Reagovat
smazaný uživatel

jj, Carlo naznačoval, že bude Kaka' dost možná odpočívat a Seedorf bez debat v záloze...

Reagovat
smazaný uživatel

Co se to děje v BOloně?

Reagovat
Tomanatura

Cavani

Reagovat
panca

ac jako obvykle ztrati!! co zas predvadi to je slabota.... ac nedokaze dat gol prvni polocas!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bologna

Reagovat
Jajinek

Já se z toho Lazia pos..., dlouho je sleduju, říkám si, že se zlepšili ve všech řadách, Zarate je v laufu. Tak na ně vsadím, a oni předvádí to, co předvádí. Volpi si tam vodí Cribariho na provázku. Jsem zvědavý, jestli přijde v druhém poločase Rocchi, ale i kdyby, stejně to asi dnes nevytrhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Volpimu se daří? To jsem rád.

Reagovat
Jajinek

Hraje výborně. Jinak, ehm, Rocchi gól. Tak že by...

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Odporucam to pozerat cez tento stream

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, Lazio to myslí se Scudettem vážně... mě je jich trochu líto, kdyby se soustředili na svou práci a zůstali trochu v médiálnim ústraní, tak by jim to jen prospělo. Takhle se stejnym kádrem, se kterym loni světe div se, že nesestoupili, po šesti kolech "útočí na titul". Mě jsou aspoň Panděv a Zárate sympatičtí, tak doufam, že se v druhý půli trefí, i kdyby to na výsledku nic nezměnilo.

Reagovat
Jajinek

Lazio to nemůže myslet vážně nikdy, aspoň do té doby, než odstraní ty obrovské výkyvy.

Reagovat
smazaný uživatel

aspoň do té doby, než se v jejich čele objeví další Cragnotti...

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kádr moc stejný není, naopak přišlo minimálně šest kvalitních posil. Ale taky jim moc nevěřím.

Reagovat
Tomanatura

Catania

Reagovat
Jajinek

Reagovat
smazaný uživatel

to snad nemyslíš vážně...

Reagovat
Tomanatura

Pěknej zápas

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně? Já to neviděl, ale dva zápasy Catanie z loňska a jeden letošní mi bohatě stačily....

Reagovat
Tomanatura

Paráda, atmosféra je výborná, hraje se nahoru - dolů. Fakt pěkný zápas, nepsal bych to jen tak

Reagovat
Tomanatura

Navíc v 1. poločase akrobatickou patičkou ve vzduchu střílel Cavani těsně vedle.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Hoši kdybyste se dívali, tak byste mluvili jinak

Reagovat
smazaný uživatel

nejde mi o hru, tos mě dát palet celému zápasu. Catanii se prostě nefandí...

Reagovat
Tomanatura

Počkej, to nemůžu přát Catanii?

Reagovat
smazaný uživatel

můžeš. jen se pak nediv, že Ti za to budu dávat negativní smajly . je to nesympatickej mančaft z několika hledisek a hraje v tom roli i 5 let starej škraloup...

Reagovat
Tomanatura

Však dávej, já se divit nebudu Jen mě trošku rozesmála ta řada negativních smajlů

Reagovat
smazaný uživatel

mě absolutně nepřekvapila...

Reagovat
Radin

Jsou to prasata,to jejich fanoušci ubodali toho policajta ne?Navíc jsou to mafiáni bleee

Reagovat
smazaný uživatel

fanoušci jsou jedni z mnoha negativ Catanie...

Reagovat
smazaný uživatel

Ach jooo, Janove doma si tě Robur podá....

Reagovat
smazaný uživatel

Se nedá nic dělat, Mauro, holt příště no...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele