Serie A - preview 6. kola

24.09.2016, 08:59, aktualizováno 26.09.2016, 08:30
Previews
Hned dvěma zápasy pokračuje Serie A. Důležitý zápas se odehraje v Crotone, kde domácí jakožto poslední celek tabulky přivítají Atalantu, která má jen o dva body více. Sampdoria následně zajíždí do Cagliari...
FC Crotone - Atalanta Bergamo  (pondělí 19:00)
Crotone se v dohrávce kola představí před vlastním publikem a pokusí se získat první vítězství. Budek tomu mít ideální příležitost, neboť hostí předposlední Atalantu. Bergamaschi sice patří ke zkušeným účastníkům Serie A, letošní začátek se jim ale vůbec nedaří.

Pouze jediný bodík a aktuálně poslední místo v soutěži, to je bilance nováčka z Crotone. Tomu se zatím po svém postupu do Serie A vůbec nedaří. Jediný bod vyválčili svěřenci trenéra Nicoly v domácím souboji s Palermem, vše ostatní prohráli. Naposledy schytali ošklivý debakl od Říma, za hodinu si nechali nasázet rovnou čtyři branky.

Ani Atalanta si zatím nemůže vyskakovat. V tabulce je totiž předposlední a před Crotonemá k dobru jen dva body. Bergamaschi v minulém kole podlehli Palermu 0:1 a nejenže znovu nevyhráli, ale už ve druhém zápase v řadě nevstřelili gól. Zkušený trenér Gian Pier Gasperini si určitě představoval povedenější začátek nového angažmá. Hned v úvodu se dostává pod velký tlak a je jedním z adeptů na místo dalšího odvolaného kouče.

Hosté mají lepší vzájemnou bilanci, ale na půdě Crotone nikdy nevyhráli. Všechny zápasy se odehrály v rámci Serie B, letos se na prvoligové scéně utkají vůbec poprvé.

Trenér Nicola bude postrádat Fazziho, Rosiho, Toneva a Mesbaha. Ani družina Giana Piera Gasperiniho nebude kompletní. Zranění totiž do hry nepustí jak Carmonu, tak i Caldaru.
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Ferrari, Dussenne, Ceccherini - Sampirisi, Capezzi, Crisetig, Salzano, Martella - Falcinelli, Palladino
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Berisha - Masiello, Toloi, Zukanovič, Konko - Kessie, Grassi, Kurtič - D'Alessandro, Paloschi, Gomez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.30 - 1.91
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - UC Sampdoria  (pondělí 21:00)
Posledním utkáním 6. kola bude zajímavý střet mezi domácím Cagliari a hostující Sampdorií. Janovský celek pod novým trenérem dobře začal, ale jeho současná forma se ani vzdáleně neblíží snům prezidenta Ferrera. Cagliari naopak tvrdě bojuje o každý bod.

Abyste mě nechápali špatně, není to tak, že by Sampdoria nebojovala. Zatím zřejmě každý její oponent může potvrdit, že byla velmi náročným sokem, který dokonce v některých pasážích utkání ovládal. Herní projev rovněž nezaslouží bezmyšlenkovitou kritiku, protože trenér Giampaolo si zakládá na rychlé a kombinační hře, která oku lahodí. Rozdíl mezi Dorií a Cagliari je v něčem jiném.

Když se Cagliari chopí šance a přistoupí k utkání se stejným duchem jako Doria, většinou se mu podaří získat alespoň bod. Stalo se to tak proti AS Řím i proti Atalantě, smůlu mělo Cagliari jen s domácí Bolognou. Zkrátka když se Cagliari opravdu snaží, podaří se mu dobrý výsledek. Když stejnou nebo ještě větší úsilí vynaloží Sampdoria, velmi často odchází poražena. Můžete tomu říkat osud nebo jakkoli chcete jinak, ale faktem je, že Sampdoria nezískává tolik bodů, kolik by si vzhledem ke svým snahám zasloužila.

I proto je ambiciózní celek až na 12. místě, třebaže se mu relativně povedla utkání s AC Milán i AS Řím. Rovněž v minulém kole proti Bologně hrála Doria velmi dobře, ale tam ji zradila koncentrace spolu s početním oslabením. Přesto z těchto tří posledních duelů nezískali Blucerchiati ani bod! I proto se na hlavu trenéra snáší další vlna kritiky. Marco Giampaolo ale zůstává relativně klidný a optimisticky naladěný.

Pro oficiální webové stránky Dorie poznamenal: "Přijeli jsme k utkání s Bolognou ve skvělé náladě, motivovaní a odhodlaní vrátit se s body. Ale jako vždy poslední dobou, i tentokrát se něco pokazilo. Nicméně se snažíme stále vytvářet naši vlastní tvář. Tento tým se přes léto hodně změnil a nemůžeme čekat, že se vždy vše zlepší rychle. Jsou věci, které potřebují čas. I my jsme na začátku sezony, ta je dlouhá a já věřím, že naše výkony porostou k lepšímu," dodal s tváří plnou naděje trenér Giampaolo.

Cagliari sice skvěle zvládlo duel s Atalantou, jejíž krizi tím ještě prohloubilo, ale minulé kolo následoval šok. Šok způsobený herním projevem i výsledkem. Sardinský celek sehrál duel s Juventusem Turín, ale zřejmě si spíše připadal jako na jeho tréninku. Skóre 4:0, debakl a matný herní projev jasně ukazují, že Cagliari má před sebou ještě dlouhou cestu. Menší náplastí pro něj může být ale například fakt, že Sampdoria ze Sardinie body příliš často nevozí. Za uplynulých dvanáct let se jí to dokonce podařilo jen jednou! Podaří se jí to tentokrát?
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Storari - Ceppitelli, Alves, Salamon - Pisacane, Joao Pedro, Di Gennaro, Padoín, Murru - Borriello, Sau
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Pereira, Silvestre, Škriniar, Regini - Fernandes, Torreira, Linetty - Alvarez - Quagliarella, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.20 - 3.20 - 3.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Turín FC - AS Řím  (neděle 12:30)
Turínské FC se utápí v absenci střelce a ani předčasný návrat útočníka Belottiho mu minule nepomohl. AS Řím si naopak s chutí zastřílelo, ale jak je známo, i Vlci dokáží nemile překvapit výpadkem formy. Jejich vzájemný souboj proto bude velmi napínavý.

Dlouhých devět let už čeká turínské FC na den, kdy porazí svého rivala z Říma. Zatím si připisuje jeden neúspěch za druhým. Ani letošní sezona se pro něj nevyvíjí dobře, což budou chtít svěřenci trenéra Mihajloviće napravit v neděli po obědě. Jejich soupeřem bude právě AS, které se v minulém kole konečně rozehrálo.

Vítejte v Tottiho show. I takové slogany jsme mohli číst v italském tisku poté, co AS ve středu večer porazilo v rámci 5. kola Crotone. Vlci ve Věčném městě přivítali nováčka, který se chtěl ukázat. Moc mu to ale nevyšlo, protože domácí jasně ovládali utkání a navíc s chutí stříleli. Mezi úspěšné střelce se postupně zapsali Stephan El Shaarawy, Mohamed Salah a Edin Džeko, který se trefil dvakrát. I Crotone mělo svou šanci, jenže Diego Falcinelli nařízený pokutový kop neproměnil. Francesco Totti navíc odehrál celých 90 minut, čímž potěšil římské tifosi.

AS je nyní třetí a pyšní se nejvyšším počtem nastřílených branek v lize. K tomu přispívá i uzdravený Kevin Strootman, který po dlouhém zranění opět nabral starou formu. A chválí ho i spoluhráči. Jedním z nich je mladý záložník Leandro Paredes. V rozhovoru pro média zmínil: "Když hraju vedle Kevina, každým zápasem rostu a cítím to na sobě. Je to přirozený lídr, který mě neustále učí. Odevzdává maximum a je všude. Naše spolupráce se zlepšuje, stejně jako komunikace. Myslím, že to bylo vidět i v minulém utkání, které jsme nakonec s přehledem vyhráli. Doufám, že na to navážeme také o víkendu," dodal Paredes.

Hosté sice zpevnili obranu díky formě Federica Fazia, ale stále jim chybí hráči jako Thomas Vermaelen, Mario Rui nebo Antonio Rüdiger. Domácí Býci jsou na tom po stránce zdravotní mnohem hůře. Do týmu se sice zapojil Andrea Belotti, ale stále nejsou k dispozici Avelar, Ljajić, Ajeti nebo Molinaro. Ke všemu si Býci zkomplikovali sestavu na tento duel v minulém kole, kdy byli vyloučeni Acquah s Vivesem a kvůli červeným kartám nemohou nastoupit.

Býkům se všeobecně teď nedaří. Pata je tlačí především v útoku, což vyplývá nejvíc z posledních tří zápasů. Jedna porážka a dvě remízy, především ale celkové skóre 2:1. Pro trenéra Mihajloviće jako vyznavače ofenzivního fotbalu musí tato forma způsobovat bolesti hlavy. Útěchou mu může být snad jen fakt, že v Turíně se AS moc nedaří a naposledy dvakrát s Býky na jejich hřišti remizovalo. Najdou se i hráči, kteří přes negativní formu týmu zažívají splněný sen.

Jedním z nich je mladý obránce Antonio Barreca. Ačkoli se jedná jen o ročník 1995, Barreca už si kvůli absencím zkušenějších hráčů připsal dva duely v Serii A. A podle slov svého agenta Marcella Bonetta má na mnohem víc: "Na svůj věk zvládá tlak velmi dobře. Zažil debut, který asi nečekal, hrál od začátku, ale přesto byl klidný. Odvádí skvělou práci a zažívá první plody ovoce za to, že neustále dře. Má samozřejmě velký talent, ale on ho neustále rozvíjí. Učí se s pokorou a myslím, že ho brzy uvidíme na hřišti mnohem častěji. Vedení klubu mu naprosto věří," zakončil Bonetto. Pomůže i mladík Barreca k zastavení rychlého útoku AS?
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Hart - De Silvestri, Bovo, Castán, Barreca - Benassi, Valdifiori, Baselli - Iago Falqué, Belotti, Martinez
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Fazio, Peres - Nainggolan, De Rossi, Strootman - Salah, Džeko, Perotti
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.50 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Delfino Pescara  (neděle 15:00)
Velkou šanci připsat si zhruba po měsíci další vítězství bude mít FC Janov. Svěřenci trenéra Juriće přivítají nováčka Pescaru, který si zatím nevede špatně. Ale i hosté by rádi ukončili čekání na vítězství, nepovedlo se jim to už tři kola.

Janov zatím prožívá poměrně úspěšný začátek sezonu. Pohybuje se v první polovině tabulky a k tomu má ještě jedno nedohrané utkání k dobru. Janov zatím podlehl pouze Sassuolu a v týdnu dokázal obrat o body favorizovanou Neapol, když se za devadesát minut ani jeden z celků střelecky neprosadil.

Bez branek plichtila i Pescara, která v posledním kole přivítala FC Turín. V tabulce si zatím vedou Delfíni dobře, ale stále nedokázali zvítězit. Proti Sassuolu si sice připsali tři body, ale utkání bylo kontumováno.

Oba celky se spolu utkaly naposledy před třemi lety a pokaždé zvítězil domácí celek. Janov doma dokonce Delfíny rozdrtil 4:1. Hostům se na Luigi Ferraris dlouhodobě nedaří, bodovat tu dokázali před dlouhými třinácti lety.

Janovu bude chybět klíčový muž ofenzívy Pavoletti a není to jediná absence, kterou musí kouč Jurić řešit. Karetní trest totiž do hry nepustí Velosa. Kompletní kádr nemá k dispozici ani Massimo Oddo, někdejší obránce Lazia, Milána nebo Bayernu bude postrádat Bahebecka, Codu a Gyombera.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Izzo, Burdisso, Gentiletti - Edenílson, Rincón, Ntcham, Laxalt - Panděv, Simeone, Ocampos
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Zampano, Campagnaro, Fornasier, Biraghi - Memusaj, Brugman, Cristante - Verre, Benali - Caprari
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.60 - 5.75
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Sassuolo doma přivítá nevyzpytatelné Udinese a bude cílit na tři body. Neroverdi si musejí zvykat na náročnější rozvržení zápasů, už v týdnu je totiž čeká cesta do Belgie k zápasu Evropské ligy s Genkem. Prvním úkolem je ale zdolat Zebry.

Pro Sassuolo je to nezvyklá situace, hrát na vícero frontách svěřenci trenéra Di Franceska zatím zvládají různě. Poslední kolo se nevyvedlo podle představ. Neroverdi totiž podlehli Chievu na jeho půdě 1:2 a byla to už třetí porážka v rámci Serie A.

Udinese zatím podává hodně nevyzpitatelné výkony. Sami posuďte - výhra v Miláně, domácí prohra s Chievem a domácí remíza s Fiorentinou. Pro trenéra Iachiniho je určitě dobrou zprávou, že jeho tým se dokáže měřit s nejsilnějšími. Na čem je však potřeba zapracovat je ustálení formy. Už loňskou sezonu patřilo Udine k nejvíce nevyzpitatelným celkům a mělo obrovské problémy s ustálením formy. Nakonec se jen o bod zachránilo a Giuseppe Iachini by se rád něčemu podobnému tentokrát vyhnul.

Sassuolo trápí v úvodu sezony rozsáhlá marodka. Chybí nejlepší střelec Berardi, dále Sensi, Gazzola, Missiroli, Matri, Cannavaro a Duncan. O moc lepší to není ani na druhé straně barikády, Zebrám budou scházet zranění Faraoni, Samir, Widmer, Hallfredsson a Badu.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Lirola, Acerbi, Antei, Peluso - Biondini, Magnanelli, Pellegrini - Politano, Defrel, Ragusa
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Heurtaux, Danilo, Felipe, Adnan - Fofana, Kums, Koné - De Paul - Zapata, Perica
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.40 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Empoli FC  (neděle 15:00)
Lazio sice pod vedením trenéra Inzaghiho neoslňuje, ale poměrně často nabízí svým fanouškům kvalitní podívanou. Empoli na druhé straně živoří a jeho hra trpí stále většími problémy. Především v předních liniích to skřípe.

To je možná ještě citlivě zvolené slovo, protože útok je zdaleka největším problémem Empoli. Za časů pánů Sarriho či Giampaola bylo Empoli malým týmem, který si ale občas dokázal poradit i s velkými týmy. Nevyhrával tak často, ale minimálně bavil kombinační hrou a ofenzivními snahami. Teď Empoli strádá a v útoku je bezzubé. To ostatně dokládá i fakt, že toskánský celek nastřílel nejméně branek ze všech účastníků první ligy. Konta soupeře totiž zatížil jen dvěma góly!

Po bezbrankové remíze s Turínem se Empoli trápilo i s Interem a jeho střelci se opět netrefili. Přesto trenér Martusciello viděl náznaky pozitiv. V rozhovoru pro Rai Sport uvedl: "První půle se nám vůbec nepovedla, hráli jsme špatně a byli hodně nervózní. Kdybychom takto měli pokračovat, brzy sestoupíme. Ale po změně stran se hráči zlepšili, hráli odvážněji a více se tlačili do zakončení. Působili jsme mnohem víc jako jeden tým, který má jasný plán. Příště by to mohlo na výhru stačit," dodal trenér Empoli.

S Laziem se jeho celek utkal už několikrát a nevedl si vždycky zle. Problém ale nastal tehdy, když měl toskánský tým odjet a hrát na půdě soupeře. Z Říma si totiž Empoli ještě tři body nikdy neodvezlo. Teď přijede bez Costy, který je zraněn. Rovněž domácí budou mít několik absencí, mezi nimiž se vyjímá například Lucas Biglia. Menší zranění nebo svalové potíže ale mají i Dušan Basta a Federico Marchetti.

Laziu se také moc nevedlo, protože z duelu s druhým milánským týmem také žádné body nezískalo. Biancocelesti sice nehráli zle, ale o body se připravili v zásadě dvěma chybami. Po ztrátě Marca Parola se míče chopil Carlos Bacca a druhý gól M'Bayeho Nianga Lazio inkasovalo kvůli penaltě. Lazio by si rádo spravilo chuť právě v duelu s toskánským celkem. A svůj názor na zápas nabízí Manuel Belleri. Hráč, který oblékal oba dresy.

V rozhovoru pro Rai Sport uvedl: "Tohle pro mě bude hodně zajímavé utkání, protože mám oba týmy rád. Lazio jsem viděl proti AC naposledy a až na pár individuálních chyb hrálo velmi zodpovědně. Pokud to proti Empoli ukáže znovu, tři body budou jeho. Empoli má v útoku velký problém, ale zase je obrovsky nasazené. V Laziu se mi hodně líbí dvojice Bastos - de Vrij. Immobile je zase rozhodující silou. Empoli nemá moc takových jmen, která by na sebe vzala odpovědnost," míní někdejší obránce Belleri.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hoedt, De Vrij, Radu - Felipe Anderson, Parolo, Cataldi, Milinković-Savić, Lulić - Immobile, Keita
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Zambelli, Bellusci, Barba, Pasqual - Tello, Mauri, Büchel - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.20 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Bologna FC  (neděle 15:00)
Milánský Inter potřebuje podporu vlastních fanoušků jako každý jiný klub, který se vrací na domácí půdu. Teď by ale nemělo být tak těžké je přesvědčit, protože forma Interu opět začíná vzbuzovat v divácích touhu být při tom. Dalším oříškem pro trenéra de Boera bude Bologna.

Interu se podařilo navázat na poněkud překvapivou výhru nad Juventusem, když si v minulém kole bez větších obtíží poradil s Empoli. Podařilo se mu udržet čisté konto, na lavičce seděla nová akvizice ze Santosu a sledovala nadšení diváků. Ti jásali a aplaudovali především Mauru Icardimu, který sice mnohé z nich irituje výběrem životního partnera, ale způsobuje návaly radosti hrou a vstřelenými góly. Ve středu opět řádil.

Bologna by měla být oblíbeným týmem pro všechny sázkaře. Není totiž těžké předvídat, jak dopadne její další zápas. Felsinei v této sezoně zatím vždy korektně postupovali podle matematické pravidelnosti. Po každé výhře prohráli. A vzhledem k tomu, jak dopadlo minulé kolo, měli by nyní zase prohrát. Ve vloženém kole se totiž předvedli na domácí půdě proti Sampdorii Janov. A poradili si s ní díky brankám Simone Verdiho a Mattiy Destra, k čemuž jim notně pomohly asistence Ladislava Krejčího.

A právě Mattia Destro, jehož minulost je spjatá s Interem, se rozpovídal o atmosféře v klubu. Deníku Gazzetta dello Sport řekl: "Odehráli jsme skvělé utkání a rozhodně jsme si ho užili. Myslím, že jsme si výhru zasloužili, i když Sampdoria zejména v prvním poločase hodně bojovala. My jsme ale proměnili naše šance. Líbí se mi také spolupráce s Krejčím, jehož nahrávky jsou pro nás útočníky hodně důležité. Čím déle tu je, tím lépe se zapojuje do týmu. Vstřelený gól věnuji Antoniu Mirantemu, který prožívá těžké chvíle," dodal Destro.

Mirante je v péči lékařů, protože ti měli podezření na špatnou funkci srdce. V tuto chvíli probíhají testy, které mají určit, zda se jedná o vážné srdeční potíže. A nebude to jediná absence, protože kvůli kartám nemůže hrát ani mladík Di Francesco. Zraněni pak jsou ještě Viviani, Sadiq a Gomis. Interu dělá vrásky snad jen zranění obránce Marca Andreolliho, jinak má trenér de Boer celý kádr k dispozici.

Ten jej musel hodně potěšit, protože v minulém kole zvládl utkání s Empoli a díky dvěma gólům Maura Icardiho bere tři body. Inter podruhé za sebou vstřelil více než jednu branku v utkání a trenér de Boer, který byl zpočátku kritizován, může dýchat v klidu. Historicky by to pro Inter neměl být žádný problém, protože Felsinei se na San Siru moc nedaří a tři body si odtud vezli naposledy před více než čtyřmi roky za výhru 3:0. Minulé utkání naopak opanoval právě milánský velkoklub.

Inter jde nahoru především právě díky Icardimu, který za své zlepšení sklízí chválu odevšad. Také uznávaný odborník Mario Sconcerti v televizní analýze studia 90° Minuto poznamenal: "Icardi je skvělý a jeho letošní forma je stále lepší. Už nastřílel šest branek v pěti zápasech, což je opravdu hodně. V posledních měsících udělal obrovský výkonnostní pokrok a mnohem více se zapojuje do celé hry týmu. Více rozehrává a aktivně napadá, místo aby jen čekal na zakončení. On si šance vytváří pro sebe i pro zbytek týmu," zakončil Sconcerti.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanović - D’Ambrosio, Miranda, Murillo, Ansaldi - Joao Mario, Banega, Medel - Candreva, Icardi, Perišić
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Krafth, Gastaldello, Maietta, Masina - Dzemaili, Nagy, Taider - Verdi, Destro, Krejčí
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.45 - 4.50 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AC Milán  (neděle 20:45)
Vincenzo Montella už se ve Florencii coby kouč hostujícího celku představil, se Sampdorií tu uhrál remízu. Nyní míří do centra renesance s Milánem a podobný výsledek by nejspíše bral znovu. Fiorentina bude favoritem, ale na svého soupeře si musí dát pozor, Milán totiž dvě utkání v řadě naplno bodoval, aniž by přitom inkasoval jediný gól.

Trenéra Montellu nahradil ve Florencii Paulo Sousa a zatím víceméně na práci svého předchůdce navázal. V této sezoně si domácí vedou obstojně, prohráli sice utkání na Juventusu, jenže od té doby pokaždé bodovali. Naposledy si přivezli bod z Udine, kde remizovali 2:2. Fiorentině se tak povedlo vstřelit více než jednu branku poprvé v sezoně.

Proti Milánu se jim v posledních dvou letech daří, tedy zejména na domácím Stadio Artemio Franchi. V Loňské sezoně oba týmy ročník Serie A zahajovaly a Viola se mohla po brankách Alonsa a Iličiče radovat z vítězství.

AC Milán se konečně zvedá, je otázkou ale nakolik to vydrží. Ve Florencii čeká Rossoneri křest ohněm, pokud utkání zvládnou, mohou hovořit o vzestupu formy. Milánští dvakrát v řadě naplno bodovali, porazili Sampdorii i Lazio a pokaždé s čistým kontem. Velkou zásluhu na výsledcích měli zejména Gigi Donnarumma a Carlos Bacca. Kolumbijský ostrostřelec už vstřelil pět branek a je nejlepším střelcem Milána.

Domácí postradají citelný článek základní sestavy stopera Astoriho i šikovného Vecina. Milán se zase nemůže spolehnout na službu Fernandéze, který do města módy přišel právě z Florencie. K dispozici nebudou ani Zapata a Bertolacci.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Tomovic, Rodríguez, Salcedo - Bernardeschi, Sánchez, Badelj, Maxi Olivera - Iličič, Borja Valero - Kalinić
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Paletta, Romagnoli, De Sciglio - Kucka, Montolivo, Bonaventura - Suso, Bacca, Niang
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Juventus FC  (sobota 18:00)
Juventus v minulém kole napravil svou pošramocenou reputaci mašiny na úspěch, o kterou jej připravil milánský Inter. S Cagliari neměl na svém stadionu vůbec slitování a teď si brousí zuby na dalšího soupeře. Tím bude sicilské Palermo.

Palermo čeká náročný úkol: má zastavit rozjetý Juventus. Ne že by to Palermo nikdy nedokázalo, ale od roku 2011 uběhlo už hodně času a sicilský celek se v rámci vzájemných duelů s Juventusem ocitá pod jasnou nadvládou Staré dámy. Bianconeri vyhráli už posledních osm vzájemných střetů a co je pro Palermo horší, ve všech osmi nedali Juventusu ani jednu branku! Teď to navíc nevypadá, že by se Palermo měl zase tak zlepšit.

Potenciál jistě v kádru je, ale příliš časté změny i zhoršující se kvalita působí kontraproduktivně. Palermo přišlo o své největší hvězdy a jeho dřívější boj o evropské poháry už je jen smutnou vzpomínkou. Teď se Palermo bojí o záchranu, své hráče a nejvíc strachu má jako již tradičně trenér. Zároveň jej může utěšovat fakt, že i kdyby přišel o práci, jeho odvolání bude nejspíš jen dočasné. Prezident Zamparini si totiž stále libuje ve vyhazování trenérů a jejich následném najímání zpět do funkce. A to často během několika měsíců.

Palermo je aktuálně na 16. místě a konečně se dočkalo první výhry. Tu mu ve vloženém kole zajistilo utkání s Atalantou Bergamo, která rozhodně neprožívá dobré časy. Tak proč toho nevyužít, řeklo si Palermo. Hostům k tomu stačila jediná branka ve chvíli, kdy už Orobici přestali mít síly a ztratili koncentraci. Toho využil Ilja Nestorovski, další z mnoha sázek prezidenta Zampariniho. Druhá branka makedonského střelce vynesla Palermu tři body a první výhru v ročníku. Pak přišel trenér Roberto De Zerbi se zvláštní filozofií.

Po utkání shrnul: "Trpěli jsme kvůli výhře, která se rozhodně nerodila snadno. Zřejmě to bude emblém Palerma v této sezoně, jsme zrozeni k tomu, abychom trpěli. My jsme hráli aktivně, šli jsme vítězství naproti a proto je pro nás zasloužené. Nečekali jsme jen na chyby soupeře, ale hráli jsme naši hru. Teď nemáme moc času na regeneraci, ale chceme jít naplno do dalšího klání. Čeká nás skvělý Juventus a my se musíme připravit," uvědomuje si trenér De Zerbi.

To Juventus hraje v mnohem větší pohodě. Sice prohrál s Interem Milán, za což se na trenéra Maxe Allegriho snesla možná až přílišná kritika, ale na ni tým odpověděl tím nejlepším možným způsobem. V minulém kole nasázel čtyři branky neviditelnému Cagliari a ukázal, že má hodně silný kádr. Mezi střelce se zapsali Daniele Rugani, Higuaín a Dani Alvés, vlastní brankou pečetil nepříjemné utkání Ceppitelli, ale ani bez jeho pomoci by nebylo o nadvládě Juve sporu.

Pokud se o Palermu mluví jako o chaotickém a často se měnícím kádru, je Juventus jeho přímým protikladem. Na důležitých postech jako je brankář a obrana, které v Itálii často rozhodují, má své stálice. A určitě na ně bude spoléhat i v duelu s Palermem. Hráči jako Mehdi Benatia, Rolando Mandragora nebo Claudio Marchisio jsou zranění, ale jinak má Allegri celý tým k dispozici. Situace v táboře Juventusu je trochu obtížnější, protože mimo hru jsou Quaison, Rajković, Morganella, Trajkovski a Bentivegna. Podaří se Palermu překvapit?
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Posavec - Gonzalez, Cionek, Goldaniga - Rispoli, Hiljemark, Bruno Henrique, Aleesami - Diamanti, Nestorovski, Embalo
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Dani Alves, Khedira, Lemina, Pjanić, Alex Sandro - Higuaín, Dybala
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 6.00 - 1.22
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Chievo Verona  (sobota 20:45)
Dosud neporažená Neapol přivítá na San Paolo veronské Chievo. Parthenopei čeká už ve středu Liga mistrů proti Benfice a tak by se domácí rádi naladili vítězstvím. S Fly Donkeys je ale nečeká snadná práce, Maranovi svěřenci prohráli jen jednou a v tabulce jsou čtvrtí.

Neapol zůstává jediným týmem, který ještě neprohrál. Na průběžné první místo to však zatím nestačí. Parthenopei ztrácejí na Juventus jediný bodík a to vinou dvou remízových zápasů v Pescaře a Janově. S úvodem do sezony však musejí být domácí naprosto spokojeni, v lize se daří a povedlo se i první utkání Ligy mistrů s Dynamem Kyjev. Už ve středu se Neapol poprvé představí v Lize mistrů doma, kde hostí Benficu Lisabon a právě toto utkání může hodně napovědět, co se týče postupových ambicí.

Vynikající začátek prožívá i Chievo, které se po pěti kolech usadilo na čtvrtém místě. Svěřenci trenéra Rolanda Marana třikrát vyhráli, jednou remizovali a jen jednou prohráli. Jedinou porážku jim uštědřila Fiorentina a to nejtěsnějším rozdílem. Naposledy se Fly Donkeys vytáhli proti nebezpečnému Sassuolu a výhrou 2:1 navázali na stejné vítězství proti Udinese.

Domácí mají s Chievem lepší vzájemnou bilanci. V minulé sezoně opanovali oba duely a o jejich roli favorita nemůže být pochyb. Hosté absolutně nemají co ztratit, mohou jen překvapit a to by jim mělo vyhovovat. V této sezoně už se o jeden šokující výsledek postarali, když v zahajovacím kole porazili Inter Milán 2:0.

Neapol bude postrádat pouze zraněné Chirichese s El Kaddourim. Na druhé straně má kouč Maran k dispozici kompletní kádr.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Albiol, Koulibaly, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejón, Milik, Insigne
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Cacciatore, Dainelli, Cesar, Frey - Rigoni, Radovanovič, Castro - Birsa - Inglese, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.36 - 4.75 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC540111:412
2.SSC Neapol532012:511
3.AS Řím531113:510
4.Chievo Verona53117:410
5.Inter Milán53117:510
6.AC Milán53028:79
7.Bologna FC53027:99
8.Janov CFC42116:47
9.SS Lazio52128:77
10.ACF Fiorentina42115:47
11.Udinese Calcio52126:87
12.UC Sampdoria52035:76
13.US Sassuolo52035:86
14.Turín FC51228:65
15.Delfino Pescara51226:75
16.Città di Palermo51223:65
17.Cagliari Calcio51137:114
18.Empoli FC51132:64
19.Atalanta Bergamo51046:113
20.FC Crotone50143:111

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (437)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele