Serie A preview - 4. kolo

24.09.2008, 09:05
Previews
Kompletní kolo dnes servíruje italská Serie A. Inter by si doma měl poradit s Lecce, něco podobného pak platí pro Juventus v duelu s Catanií. AS Řím zajíždí do Janova, ve šlágru kola se střetnou Lazio a Fiorentina...
Juventus FC - Calcio Catania  (středa 20:30)
Doposud neporažený Juventus Turín hostí prozatímní překvapení začátku sezony Catanii. Domácím patří po víkendové výhře 1:0 nad Cagliari druhá pozice za vedoucím Interem, Catania je pátá.

Juventus po počáteční remíze 1:1 ze hřiště Fiorentiny dvakrát vyhrál nejtěsnějším rozdílem, a vždy u toho byla nová letní akvizice, Brazilec Amauri. Dvě výhry katapultovaly hráče Juventusu na druhé místo, se stejným počtem bodů jako má vedoucí Inter Milán. "Inter? Momentálně myslíme pouze na zápas s Catanií. Svým hráčům jsem řekl, ať myslí pouze na další utkání, protože jen to je cesta k větší koncentraci," prohlásil před utkáním trenér Ranieri. "Stará Dáma" bude v tomto utkání i přes několik zraněných klíčových hráčů favoritem.

Zvláštní náboj bude mít utkání pro Micheleho Paoluciho. "V Juventusu jsem vyrůstal, a proto to pro mě bude emotivní zážitek hrát znovu v Turíně. Musíme hrát jako v Miláně proti Interu," řekl útočník hostí. Catania začala ligu výborně, nejprve porazila Janov 1:0, pak sice ve druhém kole prohrála na hřišti Interu 2:1, ale ve třetím kole opět zvítězila 1:0, tentokrát nad Atalantou Bergamo. V současnosti jí od Juventusu dělí pouze jeden bod.

Bude zajímavé sledovat souboj dvou týmů z popředí tabulky, a to už je proto, že se oba týmy v loňské sezoně ve dvou zápasech rozešli smírně 1:1.

"Starou Dámu" zužuje početná marodka klíčových hráčů. Trenér Claudio Ranieri se musí obejít bez služeb Jorge Andradeho, Cristiano Zanettiho, Jonathana Zebiny, Maura Camoranesiho, Davida Trezegueta a brankáře Gianluigi Buffona. Co se týče Davida Trezegueta, ten by měl být mimo hru přibližně čtyři měsíce, což je pro celý klub a fanoušky Juventusu velká ztráta. Hostům pro změnu budou scházet Gionathan Spinesi, Ezequiel Carboni a Pablo Alvarez.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Alex Manninger – Zdeněk Grygera, Nicola Legrottaglie, Dario Knezevic, Paolo De Ceglie – Marco Marchionni, Christian Poulsen, Pavel Nedvěd, Hasan Salihamidzic – Amauri, Alexander Del Piero
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Albano Bizzarri – Gennaro Sardo, Matias Silvestre, Lorenzo Stovini, Cristian Silvestri – Marco Biagianti, Pablo Ledesma, Giacomo Tedesco – Nicolae Dica, Michele Paolucci, Giuseppe Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.00 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - US Lecce  (středa 20:30)
V mimořádném středečním 4. kole italské nejvyšší soutěže narazí aktuální lídr tabulky Inter Milán na nováčka z Lecce. Nerazzurri po prvním remízovém utkání dvakrát vyhráli a díky lepšímu skóre se vyhoupli do čela. To celek US Lecce má za sebou všechny tři druhy výsledků, tudíž tedy čtyři body, což momentálně stačí na 13. pozici.

Jeden z domácích hráčů oslaví, pokud nastoupí, jedno velké jubileum. Tím hráčem nemůže být někdo jiný než kapitán černomodrých Javier Zanetti, jenž si může proti Lecce připsat 600. start za Inter Milán. 34letý veterán do Interu přišel v roce 1995 a od té doby hraje za milánský celek, tedy dlouhých 13 let. Sám hráč si ale přeje, aby se po utkání neoslavovalo jen jeho jubileum, ale také vítězství. Dále také ujistil, že ho fotbal stále baví. "Jsem pyšný. V dnešní době to není obvyklé, aby hráč zůstával v jednom klubu tak dlouho. Stále mám ovšem hlad po vítězstvích, podobně jako když jsem do Interu přicházel. Pořád mám před sebou dlouhou kariéru."

Trenérovi Interu Josému Mourinhovi, o němž si Zanetti myslí, že je pro klub vhodným koučem, bude chybět suspendovaný záložník Sulley Muntari. Dobrou zprávu naopak obdržel o zdravotním stavu Dejana Stankoviče, jenž je po zranění připraven nastoupit. Stankovič by se měl objevit na lavičce společně s kanonýrem Ibrahimovičem, který bude šetřen pro víkendové derby s Milánem.

V Lecce si uvědomují, že utkání s Interem nebude nic jednoduché. Ředitel klubu Guido Angelozzi dokonce prohlásil, že Nerazzurri mají nejlepší tým na světě. Podobně smýšlí také kapitán Andrea Zanchetta. "Bude to velmi obtížné. Pokud se podíváme na jejich a naše hráče, je jasné, že se jim nemůžeme rovnat. Inter ale může udělat jednu obrovskou chybu, podcenit nás."
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu - Vieira, Cambiasso, Zanetti - Mancini, Adriano, Balotelli
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Stendardo, Diamoutene, Antunes - Giacomazzi, Zanchetta, Ariatti - Caserta - Cacia, Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.15 - 6.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Siena - UC Sampdoria  (středa 20:30)
Čtyřbodová Siena hostí před domácím publikem prozatímní zklamání sezony, janovskou Sampdorii. Oba týmy v minulém kole remizovaly 1:1, Siena na hřišti Lecce a hostující Sampdoria doma s Chievem.

Loni Siena obsadila třináctou pozici, letos v klubu pomýšlejí na mnohem lepší umístění. Jedno vítězství ze tří utkání je ale málo, k tomu lze připočíst prohrané utkání v Coppa Italia a důvod k nespokojenosti vedení je jasný. Trenér domácího celku Marco Giampaolo byl přesto po remíze 1:1 s Lecce spokojený. Nyní ale všichni pevně věří v plný bodový zisk, ke kterému by měl dopomoci navrátilec Massimo Maccarone, tento střelec chyběl po prvním utkání s Atalantou, když dostal červenou kartu.

Blucerchiati měli v prvních dvou kolech velice těžký los, Sampdoria v prvním kole hostila obhájce titulu Inter Milán (1:1), a poté zavítala do hlavního města k utkání proti Laziu (0:2). Sampdoria si alespoň částečně spravila chuť pohárovým utkáním s litevským Kaunasem, který doma deklasovala 5:0, jenomže v lize přišla další ztráta, tentokrát remíza 1:1 se staronovým účastníkem soutěže Chievem. Trenér hostujícího celku Walter Mazzarri si uvědomuje špatné výsledky týmu, ale hlavu rozhodně nevěší, týmu proti Sieně věří.

Marodka Sieny čítá pět hráčů včetně českého fotbalisty Lukáše Jarolíma. Dále nenastoupí Dimitrios Eleftheropoulos, Nicola Belmonte, Gianluca Sansone a Brazilec Brandao. I na druhé straně je několik zraněných hráčů. Trenér Mazzarri nemůže počítat s Claudiem Belluccim, Hugem Campagnarem, Marcem Padalinem a Danielem Gastaldellem.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Gianluca Curci – Luca Rossettini, Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Cristiano Del Grosso – Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa – Houssine Kharja – Emanuele Calaiò, Massimo Maccarone
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Antonio Mirante – Stefano Lucchini, Jonathan Bottinelli, Pietro Accardi – Marius Stankevicius, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri – Antonio Cassano – Emiliano Bonazzoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.60 - 3.15 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Janov CFC - AS Řím  (středa 20:30)
Ve vloženém čtvrtém kole italské Serie A, které se odehraje ve středu, na sebe narazí šestnáctý Janov a osmé AS Řím. Domácímu Janovu se zatím příliš nedaří, na svém kontě mají pouhé tři body, zato však za vítězství nad AC Milán. Příliš dobře nezačali ani Římané, ale v posledním zápase porazili Regginu a pomalu se zvedají.

Trenér Giallorossi Luciano Spalletti měl v posledních týdnech opravdu o čem přemýšlet, jelikož jeho svěřenci získali ve třech zápasech pouhý bod. Černou sérii ukončili až v minulém kole, kdy porazili Regginu a v Janově chtějí na poslední výkon navázat. Kádr Římanů ovšem stále sužuje vysoký počet zraněných. K déle absentujícím Juanovi, Tonettovi, Davidu Pizarrovi a Baptistovi se nyní znovu přidal kapitán Francesco Totti, jenž má v poslední době na zranění opravdu smůlu, a také Perrotta. Poslední dva jmenovaní by se mohli objevit alespoň na lavičce náhradníků.

Janov ale určitě svému soupeři z hlavního města nedá nic zadarmo, důkazem může být poslední domácí duel s AC Milán, ve kterém Grifové zvítězili 2:0. Ve vynikajícím světle se zatím ukazuje útočník Diego Milito, jenž do Janova přišel z Realu Zaragoza a doposud se trefil v každém utkání. V útoku by se vedle argentinského střelce měl objevit Ruben Olivera, jenž nahradí v minulém zápase nevýrazného Raffaela Palladina.

Pikantní příchuť bude mít zápas pro stopera domácích Mattea Ferrariho, jenž s k Janovu připojil poté, co opustil právě AS. Tam totiž nebyl vytěžován tak, jak by si představoval. V loňské sezoně zvítězili Giallorossi 1:0 díky brance Panucciho, jenž nyní má mimořádnou střeleckou formu. Trefil se totiž hned ve dvou předešlých zápasech.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Biava, Ferrari, Criscito - Mesto, Milanetto, Juric, Modesto - Sculli, Milito, Olivera
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Doni - Cassetti, Mexes, Panucci, Riise - De Rossi, Brighi - Taddei, Aquilani, Menez - Vucinic
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.60 - 3.10 - 2.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Reggina Calcio - AC Milán  (středa 20:30)
Fotbalisté milánského AC budou chtít navázat na úspěšné představení proti Laziu, ale nečeká je lehká práce. Domácí Reggina totiž stále čeká na první vítězství a proti favoritovi z Milána se bude chtít vytáhnout.

Reggina má na svém kontě po třech zápasech pouze jeden jediný bod a v tabulce jí patří předposlední místo, horší už je pouze Cagliari. Amaranto, jak se klubu přezdívá, o víkendu podlehlo AS Řím 3:0, jediný bod získalo před domácím publikem proti turínskému FC. Domácí trenér Nevio Orlandi byl s víkendovým výsledkem svého týmu nespokojený a od utkání s Milánem si slibuje výrazné zlepšení. "Proti Římu jsme ukázali, že jsem mentálně slabým týmem, což nejsou dobré zprávy pro tým, který se chce vyhnout sestupu," truchlil po utkání Orlandi.

Rossoneri v minulém kole konečně ukázali svojí velkou ofenzivní sílu, když před domácími tifosi vyprášili doposud vedoucí Lazio Řím 4:1. "Vítězství nad Laziem byla fantastická odezva týmu, potřebujeme ukázat, že tým dokáže být pospolu i v těžkých časech. Zlepšujeme se, ale boj o Scudetto je ještě dlouhý, a proto nesmíme být příliš ukvapení," nechal se slyšet ukrajinský střelec Andrej Ševčenko, který následně fanoušky uklidnil, že střílení branek v jeho podání brzy přijde. Milán cestuje na stadion Oreste Granillo s cílem vytvořit si dobrý základ před víkendovým, velmi očekávaným, utkáním s městským rivalem Interem Milán. Rossoneri proti Reggině nebudou brát nic jiného než vítězství.

Milán je v historii vzájemných soubojů jasně lepší. V minulé sezoně dokázal vyhrát jak na stadionu Oreste Granillo (0:1), tak i na San Siru (5:1). Reggina dokázala naposledy AC Milán porazit v posledním kole ročníku 2006/2007 2:0, ale to už měli Rossoneri jistotu čtvrtého místa.

Domácí se budou muset obejít bez několika hráčů. Francesco Cozza, Giosa, Emmanuel Cascione a Carlos Adrian Valdez mají nejrůznější zranění, ovšem i hosté budou postrádat několik hráčů, a to Alessandra Nestu, Fillipa Inzaghiho, Tabara Viudeze, Andreu Pirla a Philippa Senderose.
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andrea Campagnolo – Maurizio Lanzaro, Bruno Cirillo, Gleison Santos – Luca Vigiani, Edgar Barreto, Carlos Carmona, Emil Hallfredsson, Andrea Costa – Franco Brienza – Bernardo Corradi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Christian Abbiati – Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Kakha Kaladze, Giuseppe Favalli – Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini, Clarence Seedorf – Kakà – Marco Borriello, Andrej Shevchenko
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 6.45 - 3.55 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Turín FC  (středa 20:30)
Na stadionu Bentegodi na sebe narazí dva ambiciózní celky, které chtějí předejít sestupovým bojům a bojovat ve středu tabulky. Domácí nováček Chievo Verona se střetne s FC Turín. Obě mužstva mají na svém kontě čtyři body - jedno vítězství, remízu i porážku.

Turín utrpěl první porážku v soutěži až v předchozím kole, kdy nešťastně podlehl obhájci titulu Interu Milán. Turíňané totiž dvakrát nastřelili brankovou konstrukci a navíc si vstřelili vlastní branku. Svěřenci trenéra Gianniho De Biasiho sází především na rychlé brejky, často ale nechávají otevřená zadní vrátka, z čehož plynnou inkasované branky. Pokud tedy zapracují na obraně, mohou být úspěšní. Kouč De Biasi ovšem vyznává útočný styl a taktiku měnit nejspíše nebude ani proti Chievu. Jednu změnu ale bude muset trenér hostů přeci jenom provést. Z utkání s Interem si totiž odnesl zranění Alessandro Rosina a nahradit by ho měl Abbruscato.

Domácí se budou muset obejít bez italského útočníka Maura Esposita, který se nestihne vyléčit. V útoku by tak měl po boku Sergia Pellissiera nastoupit Langella. Na místo činu se vracejí, nyní již v turínském dresu, Eugenio Corini se Simonem Baronem, kteří v Chievu dříve působili.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Squizzi - Malagò, Mandelli, Yepes, Scardina - Pinzi, Italiano, Marcolini - Luciano, Pellissier, Langella
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Diana, Di Loreto, Pratali, Pisano - Zanetti, Corini, Saumel - Abbruscato, Bianchi, Amoruso
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.30 - 3.00 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Città di Palermo  (středa 20:30)
Na Stadio San Paolo se utká domácí SSC Neapol s Palermem. Oba celky se zatím pohybují v popředí. Zatímco Neapol ještě neprohrála, ale dvakrát ztratila body za remízu, Palermo na svém kontě již jednu prohru má. Zato ale dvakrát vyhrálo a má na svého soupeře jednobodový náskok.

Pikantní příchuť bude mít zápas pro obránce domácích Leandra Rinauda, jenž nastoupí proti svým bývalým spoluhráčům. 25letý obránce hrál za Palermo od roku 2001, ačkoliv byl během této doby několikrát na hostování v jiném klubu. Rosanero se nakonec rozhodl opustit letos v létě a namířil si to do Neapole. Nyní ujišťuje, že se soustředí jen na Neapol a Palermo je minulostí, stále má ovšem přístavní městečko v srdci. "Palermo je můj domov. Strávil jsem zde celé dětství a mám zde plno přátel," řekl Rinaudo pro oficiální stránky klubu. "Až ale utkání začne, budu myslet pouze na Neapol. S Palermem očekáváme tvrdý souboj, musíme se plně koncentrovat. Já ale svému týmu věřím, mámě skvělý kádr."

Kouč Naples Edoardo Reja hodlá udělat v sestavě oproti minulému utkání v Udine několik změn. V obraně se místo Salvatora Aronicy a suspendovaného Fabiana Santacroceho objeví Paolo Cannavaro s Matteem Continim. V záloze pak dostanou přednost před dvojicí Pazienza, Montervino Marek Hamšík s Christianem Maggiem a v útoku nahradí Ignacia Pia Němec Denis. Mimo hru je zraněný Mariano Bogliacino.

Trenér aktuálně čtvrtého celku tabulky Davide Ballardini přiznal, že jeho svěřenci Neapol respektují, ale určitě se soupeře nebojí. "Neapol je tým, který produkuje dobrý fotbal a letos ještě neprohrál. My ale jedeme do Neapole s cílem hrát svojí hru a nijak ji neměnit oproti domácím zápasům. Chceme předvést dobrý výkon a získat body."

Palermo pravděpodobně nastoupí ve stejné sestavě, v jaké o víkendu porazilo Janov. Mimo hru ovšem stále zůstávají útočníci Budan s Miccolim.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Cannavaro, Rinaudo, Aronica - Montervino, Gargano, Blasi, Pazienza, Vitale - Denis, Zalayeta
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Carrozzieri, Bovo, Balzaretti - Bresciano, Liverani, Nocerino, Simplicio, Cavani, Succi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Bologna FC - Udinese Calcio  (středa 20:30)
Nováček letošní Serie A Bologna přivítá na stadionu Renato Dall’Ara ambiciózní Udinese. Bologna odstartovala ročník nejlepším možným způsobem, když vyhrála na San Siru proti AC Milán, jenomže pak už přišly pouze porážky.

Bologna přitom neodehrála špatná utkání, ale bohužel štěstí, jako v utkání s Milánem, nepřálo. Domácí prohráli s Atalantou a poté i na stadionu Artemia Franchiho s Fiorentinou. Trenér Daniele Arrigoni označil porážku s Fiorentinou jako velice nešťastnou. Tým spálil několik dobrých příležitostí, za což zaplatil Gilardinovou brankou. "Každopádně věřím svému týmu, který hrál jinak dobře. Musíme si z tohoto utkání vzít ponaučení, je to dobrý signál do budoucnosti," prohlásil po utkání Arrigoni.

Udinese je na tom v tabulce o bod lépe. Čtyři body za dvě domácí utkání není špatná bilance, ale bodová ztráta s Neapolí mrzí. "Nadšení je klíčem k našemu úspěchu," hledal důvod bodové ztráty s Neapolí trenér Pasquale Marino. Kromě zápasů v domácí lize ještě Udinese čeká utkání Poháru UEFA, kde to mají Bianconeri skvěle rozjeté. V prvním utkání prvního kola totiž vyhráli v Dortmundu 2:0.

Naposledy se oba týmy potkaly v sezoně 2004/2005, tehdy každý tým vyhrál jedno utkání. Bologna na hřišti Udinese 1:0 a stejným výsledkem pak Udinese na půdě Boloni.

Domácím v utkání nepomůže řecký zadák Vangelis Moras a Marcello Castellini, oba jsou na listině zraněných. Na druhé straně jsou na tom stejně obránce Felipe, dále Cristian Zapata, Antonio Di Natale a brankář Emmanuele Belardi.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Francesco Antonioli – Cristian Zenoni, Claudio Terzi, Miguel Angel Britos, Salvatore Lanna – Sergio Volpi, Gaby Mudingayi – Davide Marchini, Christian Amoroso, Francesco Valiani – Massimo Marazzina
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Samir Handanovic – Damiano Ferronetti, Andrea Coda, Maurizio Domizzi, Aleksander Lukovic – Gokhan Inler, Gaetano D'Agostino, Mauricio Isla – Simone Pepe, Fabio Quagliarella, Alexis Sanchez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.50 - 3.10 - 2.65
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - ACF Fiorentina  (středa 20:30)
Šlágr kola se uskuteční na Olympijském stadionu v Římě, kde domácí Lazio hostí loňský čtvrtý celek soutěže a účastníka základních skupin Ligy mistrů, Fiorentinu. Biancocelseti mají co napravovat, v minulém kole totiž nestačili na AC Milán, zatímco Fiorentina porazila nejtěsnějším rozdílem Bolognu.

Lazio nezvládlo šlágr třetího kola na půdě AC Milan a prohrálo vysoko 1:4. Ovšem trenér Delio Rossi hlavu nevěší. "Není to žádné drama. Musíme se soustředit na středeční zápas s Fiorentinou," řekl po utkání Delio Rossi. Lazio vedlo tabulku po dvou kolech, když dokázalo vyhrát nad Cagliari a Sampdorií. Nyní Biancocelesti čeká po Milánu další přetěžký soupeř - Fiorentina. Na rozdíl od Violy Lazio nehraje evropské poháry, což by mohlo domácím více vyhovovat.

Viola se v minulém kole dočkala první výhry, když porazila Bolognu 1:0, jedinou branku obstaral ex-milánský útočník Alberto Gilardino. "Musím poděkovat hráčů a trenérovi za podporu, kterou mi dodávají. Není překvapením, co děláme, nacvičujeme taktiku a na utkání se psychicky dobře připravujeme. Já jsem pořád ten samý Gilardino, jenom s více zkušenostmi a nadšením," prohlásil o své vynikající formě útočník Alberto Gilardino. Fiorentině v současnosti patří až dvanáctá pozice, ale ve Florencii všichni věří, že tým už může jít jenom nahoru.

Pokud se podíváme na vzájemné souboje, vidíme velice vyrovnaná střetnutí. V minulé sezoně Fiorentina dvakrát v lize Lazio porazila 1:0, ovšem Římané zase dvakrát zvítězili v Coppa Italia, kde na sebe oba soupeři narazili ve čtvrtfinále.

I nadále se musí Biancocelesti obejít bez služeb střelce Tommasa Rocchiho, spolu s ním do utkání nezasáhnou Fabio Firmani, Simone Del Nero a Ousmane Dabo. Hosty z Florencie netrápí žádná zranění, tým je kompletní.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo – Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Aleksandr Kolarov – Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Matuzalem - Stefano Mauri – Mauro Zarate, Goran Pandev
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Sebastien Frey – Luciano Zauri, Alessandro Gamberini, Dario Dainelli, Juan Manuel Vargas – Sergio Almiron, Felipe Melo, Riccardo Montolivo – Zdravko Kuzmanovic – Alberto Gilardino, Adrian Mutu
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.40 - 3.00 - 2.85
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta BC - Cagliari Calcio  (středa 20:30)
Atalanta Bergamo na stadionu Azzurri hostí poslední celek Cagliari. Domácí v minulém kole poprvé prohráli, kdežto Cagliari teprve na bodový zisk čeká.

"Středeční zápas je pro nás velice klíčový, musíme vyhrát a navázat tak na prozatím dobrou práci, budeme hrát od první do poslední minuty," prohlásil na webových stránkách klubu středopolař Luca Cigarini. Bergamo vstoupilo do sezony famózně, když nejprve porazili Sienu, a poté i nováčka Bolognu. Jenomže v minulém kole svěřenci trenéra Luigiho Del Neriho poprvé narazili, když prohráli na Sicílii s Catanií 1:0.

Cagliari začalo tuto sezonu stejně, jako tu předchozí – špatně. Loni se tento tým fantasticky zachránil, ale to těžil z dobré práce Davida Ballardiniho. Nyní je u kormidla týmu Massimiliano Allegri, ale zatím je neúspěšný. Naposledy sicilský klub podlehli Juventusu Turín 1:0. "V tomto utkání musíme ukázat týmového ducha, do Bergama jedeme s ochotou a odhodláním," prohlásil před utkáním trenér Allegri.

Atalanta má v tomto utkání o motivaci postaráno, jelikož sicilský klub nedokázala porazit dobrých pět let. Naposledy Bergamo vyhrálo v roce 2003, tehdy oba kluby hrály Serii B.

Domácím bude scházet několik hráčů. Zranění jsou Alessio Cerci, Christian Vieri, Giacomo Bonaventura a Gianpaolo Bellini. Zato hosté mohou být, alespoň co se týče hráčského kádru, v klidu, jejich tým je totiž kompletní a na utkání s Atalantou nikdo nechybí.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Ferdinando Coppola – Gyorgy Garics, Leonardo Talamonti, Thomas Manfredini, Claudio Rivalta – Ferreira Pinto, Luca Cigarini, Tiberio Guarente, Simone Padoin – Cristiano Doni – Floccari
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Federico Marchetti – Francesco Pisano, Paolo Bianco, Diego Lopez, Alessandro Agostini – Davide Biondini, Daniele Conti, Andrea Parola – Andrea Cossu – Alessandro Matri, Joaquín Larrivey
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.62 - 3.30 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán32106:37
2.Juventus FC32103:17
3.SS Lazio32017:56
4.Città di Palermo32016:56
5.Calcio Catania32013:26
6.Atalanta BC32012:16
7.SSC Neapol31203:25
8.AS Řím31115:44
Turín FC31115:44
10.AC Siena31113:24
Udinese Calcio31113:24
12.ACF Fiorentina31113:34
13.Chievo Verona31113:44
US Lecce31113:44
15.AC Milán31025:53
16.Janov CFC31023:33
17.Bologna FC31022:33
18.UC Sampdoria30212:42
19.Reggina Calcio30122:61
20.Cagliari Calcio30031:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že už dnes nebude hrát Grande Paolo...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

pročpak??

Reagovat
smazaný uživatel

Má 36 let a hrát 4 zápasy během 11 dní by pro něj(a tím pro celý Juventus) mohlo mít katastrofální následky.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to chápu, myslel jsem, že je to nějaký kvalitativní nedostatek, proti Catanii by si fakt měl odpočinout to máš pravdu

Reagovat
M11

snad poprve v zivote si to taky preji

Reagovat
M11

jinak Janov - Rim.. Lazio - Viola.. Neapol - Palermo.. muzou byt zajimave zapasy

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem nejvíc zvědavý na AC. Podle tohoto zápasu poznáme, jestli s nimi počítat nebo ne.

Reagovat
smazaný uživatel

myslím že se s námi počítat musí, nezávisle na dnešní zápase..

Reagovat
smazaný uživatel

Samozřejmě. Počítat se s nimi musí. Záleží na tom kdo, jestli Juve a spol. nebo Atalanta, Udine a další, usilující o poháry nebo Reggina, Siena,Cagliari a spol., bojující o záchranu.

Reagovat
smazaný uživatel

však ty víš do jaké skupiny s AC musíš počítat..

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud dneska nevyhraje, což se klidně může stát, tak s nima počítám do té prostřední...

Reagovat
M11

ocekavam vyhru.. a navrat do boje o titul..

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně mi to připomíná loňskou sezónu. Stačí jen připomenoput loňský zápas na Laziu(podobnost čistě náhodná) a výsledky, které přišly po něm.

Reagovat
M11

to mas pravdu.. nejak dve prohry doma.. a maji to tezke letos v tom ze hned o vikendu je ceka derby..

Reagovat
smazaný uživatel

no prostě klasika. vytáhnout se proti silnějším celkům, kde o něco jde a ztrácet se slabšími, při nedostatku motivace. poslední dva roky to tak s náma chodí, ale snad máme od zápasu s Laziem dobře nakročeno a vítězit budem pravidelně..., s kýmkoliv.

Reagovat
M11

hlavne v nedeli

Reagovat
smazaný uživatel

především

Reagovat
M11

muj tip na sestavu: Manninger, De Ceglie, Legrottaglie, Chiellini, Grygera, Giovinco, Marchisio, Poulsen, Marchionni, Del Piero, Amauri

Reagovat
smazaný uživatel

3 exSieninové? Výhra

Reagovat
M11

tezko rict je to jenom tip.. Ranieri se tezko odhaduje v sestavach.. vyhra kazdopadne at uz hraje kdokoliv

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Sampdoria dnes musí zabrať!!!!

A ja jej verím - 1:2 Cassano a Bonazzoli

Reagovat
smazaný uživatel

sem zvědavej na Gilardina, jeho dosavadní forma je neuvěřitelná (hlavně teda střelecká potence)

Reagovat
smazaný uživatel

Možná nebude hrát: Gilardino-Pazzini 51%-49%

Reagovat
smazaný uživatel

jsem moc rád, že to v sobě zase probudil

Reagovat
Tomanatura

Juve - Catania 1:0.... Minimum šancí, Neškodný útok Catanie.

Inter - Lecce 2:0... Typický Inter, Lecce nemá šanci.

Siena - Sampdoria 0:1... Přehrávat bude Sampdoria, nakonec si odvezou 3 body za výhru.

Genoa - AS 1:0... Krize AS bude pokračovat, Janovští jsou silní, probudí se.

Reggina - AC 0:2... Reggina se může snažit jak chce, ale pán bude na hřišti jediný

Chievo - Turín 2:2... Šance, střelba, goly. Charakteristika tohoto zápasu

Neapol - Palermo 0:1... Neapol se v minulém kole trápila, myslím že to tak bude i teď.

Bologna - Udinese 1:2... Zkusím výhru Udine, ikdyž pravděpodobná je remíza.

Lazio - Viola 0:1... Lazio bude nabuzené na výhru, žel bohu génius Mutu bude proti.

Atalanta - Cagliari 0:0... Cagliari získají první bod, když alespoň částečně protrhnou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemluvil bych u AS o krizi. Sice tam jsou 2 prohry ze 4 zápasů, ale také výhra a remíza. Janov je těžký soupeř, ale nemyslím, že dnes vyhraje.

Reagovat
Tomanatura

Mám tušení. AS má přinejmenším obrovskou smůlu teda. Prohrají, maximálně z toho vytěží remízu

Reagovat
smazaný uživatel

Smůlu ani né, spíš jen to, že když dá AS gól, tak jakoby přestalo hrát.. Janov až na zápas s AC také nic moc (výsledkově, herně nevím). Viděl bych to na remízu, i když jsem dal v tipovačce výhru AS.

Reagovat
Tomanatura

Přinejmenším AS má dobrý tým, potřebovali by ale nějakého psychiatra

Reagovat
One-Real

Až na Neapol souhlasim

Reagovat
Tomanatura

Minulé kolo se trápila, dostala červenou, navíc blbý výkon. Myslím, že prohrají, ale každý zápas je jiný.

Reagovat
One-Real

Udine je doma nepříjemné, za bod proti němu jsem spokojen, Palermo nikterak nezáří očekávám výhru 1:0, 2:1

Reagovat
Tomanatura

Uvidíme.

Reagovat
Shevchenko

Z Neapole se body nevezou. Jasná výhra domácích.

Reagovat
Tomanatura

Uvidíme. S Catánií jste mi taky nikdo nevěřili

Reagovat
One-Real

Rozumný názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak,tak..Inak proti Udinese nehrali viacere opory, takze 0:0 pokladam este za dobry vysledok..

Reagovat
smazaný uživatel

červená byla úplně jistá, když nastoupil Santacroce

Reagovat
Tomanatura

Výhra Interu, Janovu, Udine, AC a remíza Chieva. Ale ta Viola

Reagovat
smazaný uživatel

Sjéééna...Bude hrát Maccarone

Reagovat
Tomanatura

Siena - Sampdoria 0:1... Přehrávat je bude Sampdoria, nakonec si odvezou 3 body za výhru.

Reagovat
smazaný uživatel

Nééé Věřím, že se pleteš

Reagovat
Tomanatura

Třeba dneska nemám den

Reagovat
M11

Konecne ale mame kvalitni zaskok za Buffona.. jindy bych mel strach ale dnes vubec ne.. Manninger

Reagovat
smazaný uživatel

Kvalitní je až moc, škoda ho jako dvojky...

Reagovat
M11

urcite.. ale vedel do ceho jde.. a myslim ze ani sam necekal ze se dostane do brany tak brzy..

Reagovat
smazaný uživatel

..snad si Buffon dá větší přestávku a doléčí to, no a Alex může chytat LM!

Reagovat
GEGE

Reggina Calcio - AC Milán 0:2(Borriello,Pato)Forza Milan!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Moje tipy na dnešek:

Juventus - Catania

Tip: 2:0(Amauri, Iaquinta)

Přání: 1

Atalanta - Cagliari

Tip: 1:0 (Floccari)

Přání: 1

Lazio - Fiorentina

Tip: 2:2(Zarate, Pandev - Mutu, Kuzmanovic)

Přání: 0

Bologna FC - Udinese

Tip: 0:2 (Quagliarella, Inler)

Přání: 2

SSC Neapol - Palermo

Tip: 0:0

Přání: 2

Chievo - Turín FC

Tip: 1:3 (Langella - Bianchi, 2x Amoruso)

Přání: 1

Reggina - AC Milán

Tip: 1:2 (Brienza - Seedorf, Borriello)

Přání: 1

Janov CFC - AS Řím

Tip: 2:3(Milito, Mesto - Vucinic, De Rossi, Taddei)

Přání: 1

AC Siena - Sampdoria

Tip: 0:1(Maggio)

Přání: 1

Inter Mil. - Lecce

Tip: 2:1(Chivu, Balotelli - Castillo)

Přání: 2

Reagovat
M11

Maggio je v Neapoli

Reagovat
smazaný uživatel

Jo vlastně, v Sampě byl před rokem...

Reagovat
M11

jj

Reagovat
smazaný uživatel

ligový kolo přes týden, takže bez šance vidět náš zápas . zas, abych pak z někoho tahal report . MILAN PER SEMPRE !!!

Reagovat
M11

ja si nestezuju.. hlavne at netlakuje net a prenos jde dobre

Reagovat
smazaný uživatel

Juventus - Catania 1:0 - Juventus to uhraje na jistotu.

IINTER - Lecce 3:0 - Inter v dobré formě dá nováčkovi lekci.

Siena - Sampdoria 1:1 - Sampdoria oba poslední zápasy v Sieně vyhrála,teď snad vyhraje Siena,tipuju remízu.

FC Janov - AS Řím 1:1 - přeju si 1,ale AS se asi začne dostávat do formy a tipuju 0.

Reggina - AC MILÁN 0:1 - jasná 2,takové zápasy AC zvládat musí.

Chievo - FC Turín 2:1 - těsná výhra domácích

Neapol - PALERMO - v Neapoli se hraje těžce,tam bohužel Palermo nevyhraje.

Boloňa - Udinese 0:1 - Udinese hraje slušně,vyhraje i v Boloni.

Lazio - Fiorentina 2:1 - tipl bych si,že to určitě nebude remíza,přikláním se k Laziu.

Atalanta - Cagliari 1:0 - poslední tři zápasy v Bergamu skončili plichtou,takže dávám jen 1:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol - PALERMO 1:0

Reagovat
M11

Giovinco > Amauri > 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Marekiaro Hamsyk

Reagovat
Xavi8

videl si aj ci len vies, ze dal gol ako ja?

Reagovat
smazaný uživatel

len videl

Reagovat
GEGE

Marco Borriello

Reagovat
smazaný uživatel

Amauri to dobře rozjíždí.

Reagovat
GEGE

Pato

Reagovat
panca

pato borrielo!!!!!!!!!! konecne poradnej utok

Reagovat
smazaný uživatel

0:0... Doria to ubetonovala, ostudy

Reagovat
smazaný uživatel

proboha neee,Juventus měl šancí na 3 zápasy a nakonec je z toho plichta!Já si jdu dát asik mašlu! Taková smůla po tak perfektním výkonu,já to věděl že po štěstí někd ypříjde smůla a je to tu!

Reagovat
Mr.Jindros

Souhlasím. Ani si nevzpomínám, kdy jsem viděl zápas, ve kterém padly ihned po sobě dvě břevna. A nechápu proč Ranieri střídal Sebastiana. Gól byl Chieliniho. Hasana poslat na Aljašku. Poulsen doufám odvádí tu špinavou neviditelnou práci, kterou já nedokážu rozpoznat. Jinak je vidět, že náš kádr je dostatečně široký.

Reagovat
smazaný uživatel

skvely kolo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele