Serie A - preview 4. kola

21.09.2013, 09:56, aktualizováno 22.09.2013, 08:32
Previews
Dva zápasy by měly být ozdobou čtvrtého kola italské ligy - už odpoledne se v Římě koná tradiční derby mezi AS a Laziem, večer pak dnešní program a celé kolo zakončí souboj AC Milán s Neapolí. Juventus chce nezdar z Kodaně odčinit proti Hellasu Verona, Inter Milán se na vítěznou vlnu bude chtít vrátit v Sassuolu...
US Sassuolo - Inter Milán  (neděle 12:30)
Walter Mazzarri pozvedl Inter a o další body bude usilovat na půdě nováčka Sassuola. Nerrazzurri jsou favoritem a pokud chtějí udržet třetí pozici, měli by zvítězit. Sassuolo je společně s Catanií jediným týmem, který ještě nebodoval. Na Stadio Cittá del Tricolore se čeká velký svátek.

Sassuolo vědělo, že jej v Serii A nečeká jednoduchá práce, ale nemít po třech zápasech ani bod, s tím se rozhodně nepočítalo. Přitom se Di Francescovi svěřenci rozhodně nemohou vymlouvat na těžký los, ba naopak. Sassuolo se zatím poměřilo s jinými nováčky - Livornem a Hellasem Verona, prohrálo také úvodní utkání s Turínem. Nyní na Stadio Cittá del Tricolore zavítá celek z absolutní špičky Apeninského poloostrova - slavný Inter Milán.

Loni si Inter prožil hrůzostrašnou sezonu, nyní to zatím vypadá mnohem lépe. Prezident Massimo Moratti angažoval místo Stramaccioniho Waltera Mazzarriho a jeho práce začíná přinášet ovoce. Inter ve třech zápasech dvakrát vyhrál a jednou remizoval, s obhájcem titulu Juventusem 1:1. Inter těží zejména z dobré obrany, inkasoval zatím jen jednou právě proti Staré dámě.

Inter bude v Sassuolu favoritem, ale snadná práce jej rozhodně nečeká. Právě naopak, nováček nemá proti milánskému týmu vůbec co ztratit, navíc v domácím prostředí se bude chtít vytáhnout před vlastními fanoušky.

Domácí se musejí obejít bez několika hráčů a sice Valeriho, Marroneho, Marzoratiho, Terranovy, Gomese a suspendovaného Berardiho. Situace na druhé straně je příznivější, chybět budou ale velezkušení Chivu se Zanettim.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Pomini - Gazzola, Antei, Acerbi, Ziegler - Kurtič, Magnanelli, Missiroli - Schelotto, Zaza, Alexe
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Campagnaro, Ranocchia, Juan Jesus - Jonathan, Guarín, Cambiasso, Taider, Nagatomo - Alvaréz, Palacio
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.50 - 3.50 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Úvod sezony v podání šampiona z Turína zatím nevypadá příliš přesvědčivě. Navzdory velkým posilám se Staré dámě opět nepovedlo na úvod Ligy mistrů překonat podceňovaného soupeře a svou lehkou frustraci bude chtít smazat proti dalšímu outsiderovi - Hellasu Verona.

Na začátek je však třeba připomenout, jak se Hellas vyrovnává s reputací podceňovaného týmu. První kolo nové sezony a duel s AC Milán jasně ukázal, že Toniho a spol. je potřeba brát v úvahu. Co víc, Hellas má na svém kontě v současné chvíli stejný počet výher jako Juventus. Povedlo se mi totiž vyhrát nad zmíněným milánským AC a na prohru od AS Řím zareagovala parta kolem trenéra Andrey Mandorliniho opět třemi body, které vyválčila nad Sassuolem.

Juventus je však stále hlavním favoritem na Scudetto a již delší dobu v italském prostředí nemá konkurenci. Letošní vstup mezi milionářské souputníky mu přesto nevyšel dle očekávání. Trenér Antonio Conte jasně naznačil, že po loňské blamáží s Nordsjaellandem se již podobná věc opakovat nebude. A přesto, po devadesáti minutách svítilo na světelné tabuli stadionu v Parkenu skóre 1:1 a Kodaň mohla slavit první bod.

Nutno podotknout, že Juventus se snažil strhnout vedení na svou stranu, což dokládá impresivních dvacet sedm střel na bránu. Její strážce, zkušený Švéd Johan Wiland, podal vynikající výkon a za svá záda pustil jen jednu střelu. K utkání se vrací také úspěšný taktik Conte, který byl například spojován s lavičkou londýnského Arsenalu coby nástupce zkušeného Francouze Wengera.

"Nepamatuji si zápas, ve kterém bychom si vytvořili tolik šancí. Často jsme postupovali jeden na jednoho, brankář domácího týmu musel být neustále ve střehu. Aspoň se z toho učíme, že nehledě na to, kolik šancí si vytvoříme, ještě to neznamená, že vyhrajeme. Velký celek umí proměňovat i náznaky šancí, natož pak drtivý tlak," vidí trenér východisko.

Hellas se s Juventusem potkal v roce 2007 poté, co byl turínský gigant přeřazen do druhé ligy. Na stadionu Marc' Antonio Bentegodi hosty potěšil jediným gólem zápasu obránce Jean-Alain Boumsong, díky jehož trefě hosté slavili. Od té doby však uběhla řada let a jen málokterý hráč si onen zápas pamatuje. Trenér Andrea Mandorlini nejspíš udělá několik změn oproti vyhranému zápasu se Sassuolem.

V základní jedenáctce by se tak mohli objevit například Juan Manuel Iturbe, Boško Janković, Matteo Bianchetti nebo mladík Jorginho. Zranění jsou Luca Toni, Daniele Ragatzu a kapitán Domenico Maietta. Antonio Conte pravděpodobně dá šanci stejným hráčům, kteří v minulém kole remizovali s Interem. Mimo dění zůstanou Martin Caceres, Rubinho Simone Pepe a Claudio Marchisio.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah - Tévez, Vučinić
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Rafael - Cacciatore, Moras, Bianchetti, Agostini - Romulo, Jorginho, Hallfredsson - Janković, Gomez, Iturbe
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.17 - 7.00 - 15.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - SS Lazio  (neděle 15:00)
Slavné a tradiční městské derby svede v neděli odpoledne dohromady Lazio a AS. Celé město napjatě očekává velkou fotbalovou bitvu, která se nikdy neobejde bez množství šancí, gólů, karet a především emocí. Pro oba týmy to bude také první "opravdová" výzva v sezoně.

Nedá se říci, že by jeden nebo druhý tým odehrál jen snadné zápasy, ale Hellas Verona, Livorno nebo Udinese přeci jen nevzbuzují respekt po celé Evropě. Tudíž toto utkání tak trochu napoví, jak jsou na tom oba tábory doopravdy. Lazio již jeden podobný test potkalo, Juventus byl ale dvakrát nad jeho síly. Pro Biancocelesti také hovoří poslední zápas, kterým si zachovali fyzickou připravenost i přízeň fanoušků.

Díky vyhranému finále Coppa Italia (hádejte, kdo byl poraženým týmem...) se Lazio probojovalo do Evropské ligy, takže bude muset bojovat na více frontách. Na druhou stranu z toho pramení jistá prestiž, ohlasy u fanoušků a nemalé finanční injekce. Úvodní zápas proti polské Legii Varšava zvládli Petkovićovi svěřenci na výbornou, první tři body v nové sezoně jim zajistil gól aktivního Hernanese z druhého poločasu. Nyní se tak všichni jeho spoluhráči spolu s velkou částí Věčného města mohou koncentrovat jen a pouze na starodávný střet.

Na ligové scéně se Laziu také poměrně daří. Skvěle Biancocelesti zvládli především zápas s Chievem Verona, kde se gólově zaskvěli Antonio Candreva, Luis Pedro Cavanda a Senad Lulić. Musi Volanti se nezmohli na žádnou odpověď a pomohli Laziu k současné sedmé příčce. Ačkoli se říká, že sedmička je šťastné číslo, Lazio by ji ve prospěch posunu vzhůru jistě rádo přenechalo jiným.

V táboře jeho rivala se mohou na důležité utkání soustředit o něco déle, neboť po minulé nepovedené sezoně se AS nedostalo do evropských pohárů a jeho pokusy o úspěšný návrat musely být odloženy. Pokud se jim to má podařit, všem fanouškům byla jasná jediná věc, rčení v Římě téměř zlidovělé: No Totti, No Party. Důležitosti klíčového muže na trávníku i mimo něj si byl vědom i prezident Jim Pallotta a po delší době nabídl kapitánovi prodloužení kontraktu o další tři roky.

To ale není jediná věc, ze které mohou mít příznivci Giallorossi radost. Pod novým trenérem Rudim Garciou, který byl pro mnoho z nich velkou neznámou, se po tvrdé práci dostavila dobře předváděná hra. A po ní přišly i výsledky, které Vlky prozatím posunuly na druhou příčku hned za suverénní Neapol. Také Římanům se totiž podařilo získat všech devět bodů, ačkoli jejich soupeři nepatřily do italské špičky.

AS se v porovnání s minulou sezonou může opírat o výborně fungující defenzívu, k níž se přidala také velice flexibilní záložní řada. Zkušený Daniele De Rossi zůstal, Miralem Pjanić v sobě objevil kouzelníka a Kevin Strootman týmu dodává sílu i neustálý pochyb. Garciův systém nestojí na hrotovém útočníkovi, do ofenzívy se zapojuje i zmíněná záložní formace, hlavní podíl na ní má dvojice křídel, nejčastěji v podobě Alessandro Florenzi - Adem Ljajić. Prve jmenovaný hráč prošel několika hostováními, nyní je ale nejlepším střelcem týmu. Ljajić po rozvodu s Fialkami zaujal místo odcházejícího Erika Lamely.

Vedení italského svazu zvolilo tradiční čas pro veškerá klání, tedy třetí hodinu odpolední. I když bývá neděle považována za den klidu a odpočinku, z posledních derby je jasné, že klid si ani jeden z fanoušků obou mužstev neužije. Naopak, můžeme se těšit na emoce, skvělou atmosféru a množství branek.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Maicon, Benatia, Castán, Dodò - Pjanić, De Rossi, Strootman - Florenzi, Totti, Ljajić
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Cavanda, Cana, Ciani, Konko - Gonzalez, Hernanes, Onazi, Lulić - Candreva - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.50 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Calcio Catania - Parma FC  (neděle 15:00)
Catania stále čeká na bodový přísun a proti Parmě už by mělo být na čase. Hosté totiž zatím nenaplňují velké ambice, které si před sezonou dali. Domácí premiéru si v dresu Elefantini odbude český reprezentant Jaroslav Plašil.

Catania na Plašilovy zkušenosti bude spoléhat a je také nejvyšší čas, aby začala bodovat. Po třech zápasech má totiž na kontě nula bodů, což se "daří" i Sassuolu. Elefantini prohráli s Fiorentinou, Interem a Livornem.

Nedaří se také Parmě, která má jen o jediný bod navíc a to ještě z domácího prostředí proti nevýraznému Chievu. Poté si Parma nechala vstřelit tři branky od Udine a Říma. Pro fanoušky hostí je to zatím velké zklamání, neboť od příchodu Cassana si od týmu hodně slibovali. Útočný tandem Cassano-Amauri se prosadil zatím jen jednou.

Vzájemné zápasy v minulé sezoně ovládla zcela jednoznačně Catania, která vyhrála i se zápasem Coppa Italia celkem třikrát! Parma má svému soupeři tak co oplácet.

Sicilané se musejí obejít bez Izca a Peruzziho. Stejné je to i v táboře Gialloblu, scházet budou Galloppa a Paletta.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Bellusci, Legrottaglie, Spolli - Alvárez, Plašil, Barrientos, Almiron, Monzon - Bergessio, Leto
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Cassani, Felipe, Lucarelli - Biabiany, Gargano, Marchionni, Parolo, Gobbi - Cassano, Amauri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.20 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Turín FC  (neděle 15:00)
Po jedné porážce a dvou remízách se fotbalisté Boloni představí doma proti Turínu, který stále cítí křivdu za ztracený zápas s AC Milán. Granata pocestuje do Boloni za ziskem tří bodů.

Boloňa se představí na Stadio Renato Dall'Ara podruhé v sezoně a ráda by domácí fanoušky potěšila tříbodovým ziskem. V prvním zápase na domácí půdě pouze remizovala se Sampdorií 2:2. Ještě předtím prohrála v Neapoli, naposledy remizovala na půdě Udinese 1:1. Boloňa tedy na první vítězství stále čeká.

Fotbalisté Turína budou mít domácí zápas s Milánem ještě dlouho v paměti. Granata vedla už 2:0 a vše směřovalo k tomu, že cenné vítězství udrží. Jenomže AC vstalo z mrtvých. Nejprve tři minuty před koncem snížil Muntari a v sedmé minutě nastaveného času vyrovnal ze sporného pokutového kopu Mario Balotelli. Právě nařízenou penaltu těžko rozdýchával trenér Ventura, který nyní věří v bodový zisk na půdě nevyzpytatelné Boloně.

Turínští jinak v prvním zápase smázli Sassuolo, ve druhém ale nestačili na Atalantu.

Trenér Pioli nemůže počítat s Cherubinem, Sorensenem a Khrinem. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně. Zranění do hry nepustí Masiella, Larronda, Rodriguéze a vykartované Gazziho, Barreta a Gilleta.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Curci - Garics, Antonsson, Natali, Čech - Koné, Pazienza, Della Rocca - Diamanti - Bianchi, Moscardelli
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Glik, Bovo, Moretti - Darmian, Brighi, Vives, El Kaddouri, D'Ambrosio - Cerci, Immobile
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Viola si pohrála s i pohrála s Pacosem Ferreira, portugalský celek pro Fialky představoval dobrou přípravu na ligovou scénu. V ní toskánský tým zavítá na hřiště Atalanty Bergamo, odkud by si i bez zraněných klíčových hráčů rád odvezl tři body. Domácí ale zoufale potřebují tři body.

Toskánský celek bude favoritem také tohoto klání, neboť zatím v rámci Serie A ještě neprohrál. V prvním kole porazil Catanii, po ní drtivým způsobem vyloupil janovské CFC a v posledním utkání remizoval s Cagliari. Generálku na Atalantu Bergamo Fiorentina také zvládla.

V rámci Evropské ligy jí los do cesty postavil portugalský celek Pacos Ferreira, který na Stadio Artemio Francchi přijel pln očekávání a nadějí. Ty vzaly záhy za své, i když se na výhře ze zdravotních důvodů nemohli podílet Mario Gómez s Juanem Cuadradem. Přesto si Fialky díky brankám Gonzala Rodrigueze, Rydera Matose a "Pepita" Rossiho se soupeřem hladce poradily a nyní se mohou těšit na návrat k ligovým starostem.

Orobici zažili o něco horší start do sezony, protože zatím posbírali dvě prohry a jednu jedinou výhru. Nad síly Colantuonových svěřenců bylo hned na úvod nové sezony sardinské Cagliari, tři body nezískali ani v posledním zápase. Neapol je zkrátka ve skvělé formě, což dokumentuje i na domácím jevišti a na branky od Gonzala Higuaina s Josém Callejonem nenašli hráči Atalanty odpověď. Ani statistiky nemají La Dea nijak úchvatné - inkasovali již čtyři branky, vstřelili o jednu méně.

Atalanta potřebuje zejména zefektivnit útočnou fázi, vzhledem k faktu, že nejlepším střelcem týmu je dvougólový obránce Guglielmo Stendardo, jehož těsně následuje jednobrankový Stefano Lucchini. Soupeř z Toskánska na druhou stranu netrpí podobnými problémy a po dlouhé době si fanoušci opět užívají skvělých momentů. Patří mezi nimi entuziasmus pod vládou trenéra Vincenza Montelly, návrat do evropských pohárů a také příchody velkých jmen.

I když se Mario Gómez zranil, stále má Fiorentina dostatek kvality k jeho nahrazení. Forma Giuseppa Rossiho, jehož chuť po vleklém zranění je jasně viditelná, ukazuje potenciál týmu z renesančního města. Na svou šanci navíc čeká mladá posila z Chorvatska, talent Ante Rebić. A pozice staženého útočníka není cizí ani Slovinci Iličićovi, který na ní nastupoval v posledních zápasech Palerma.

Atalanta se bude muset s Fiorentinou vypořádat bez zraněné dvojice Ricardo Cazzola - Luigi Giorgi. Stoprocentně fit není ani Gianpaolo Bellini. Fialky kromě německého útočníka Gómeze postrádají také Ahmeda Hegazyho. V dubnu tohoto roku porazila Fiorentina Bergamaschi o dvě branky - vrátí jí Atalanta výsledek stejně?
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Stendardo, Yepes, Lucchini - Raimondi, Migliaccio, Baselli, Carmona, Del Grosso - Bonaventura - Denis
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Neto - Tomović, Rodriguez, Compper, Pasqual - Ambrosini - Aquilani, Borja Valero, Mati Fernandez - Rossi, Iličić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.20 - 3.40 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Šlágr tohoto kola obstarají dva účastníci Ligy mistrů - marodkou zdecimovaný AC Milán a Benítezem obrozená Neapol. Mnohem lepší formu mají hostující Azzurri, kterým patří po třech kolech první příčka. AC je až deváté.

AC Milán i Neapol mají za sebou úspěšná vystoupení v Lize mistrů. Rossoneri vydřeli výhru nad Celtikem 2:0 a Azzurri zase porazili posledního finalistu Borussii Dortmund 2:1. Milán to měl se Celtikem o to těžší, že musel hrát s hodně poskládanou sestavou a utkání nakonec zvládl brankami v závěrečné desetiminutovce. Ani Neapol to neměla jednoduché, i když domácím hodně pomohlo vyloučení brankáře Romana Weidenfellera.

Zpět však k domácí soutěži. Historie se opakuje a Milánu opět ujíždí vlak na začátku sezony. Po porážce s Hellasem měli Rossoneri co dělat, aby zachránili alespoň remízu s Turínem, ještě k tomu po sporné penaltě. AC s Granatou prohrávalo 0:2, ale nakonec ukázalo bojovného ducha a se štěstím zápas zremizovalo.

Neapol se může pyšnit skvostnou bilancí tří zápasů a tří výher. Benítezovi svěřenci porazili Boloňu, Chievo i Atalantu a o tom, že se mohou měřit s nejlepšími, svědčí vyhrané utkání s Dortmundem. Nyní je čeká další těžký soupeř - AC Milán. Azzurri mají s Milánem v posledních letech vyrovnanou bilanci. Pravdou ovšem je, že Neapol na San Siru proti AC nikdy nevyhrála.

Není to poprvé, co AC hlásí rozsáhlou marodkou. Také v úvodu sezony má Allegri plné ruce práce s poskládáním základní jedenáctky. Pro utkání s Neapolí budou scházet Bonera, De Sciglio, Silvestre, Pazzini, El Shaarawy, Montolivo a Kaká. Na druhé straně je Neapol kompletní, což bude velkou výhodou.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Zapata, Méxés, Emanuelson - Poli, De Jong, Muntari - Robinho - Matri, Balotelli
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Maggio, Albiol, Britos, Zuňiga - Behrami, Inler - Callejon, Hamšík, Insigne - Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.40 - 3.00
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chievo Verona - Udinese Calcio  (sobota 18:00)
Chievo v této sezoně stále čeká na vítězství a dočkat by se mohlo v tomto kole, ve kterém hostí fotbalisty Udinese. Hosté venku nepředvádějí bůhví jaké výsledky.

Tři zápasy a pouze zisk jednoho bodu, to je aktuální bilance veronského Chieva. Vstup Coriniho svěřenců do sezony rozhodně není povedený, vždyť Chievo se krčí až na sestupové osmnácté pozici. Každopádně sezona je stále na začátku a pravdou je, že Chievo mělo těžký los. Doma Neapol a venku Lazio. "I přes porážku 0:3 na Laziu jsem přesvědčen, že budeme mít dobrou sezonu," věří trenér Corini.

V tomto kole se domácí představí proti Udinese, které v lize porazili naposledy před téměř pěti lety. V loňské sezoně se na Stadio Bentegodi zrodila remíza a na hřišti Udine vyhráli Bianconeri 3:1.

Udine po nepříliš povedeném začátku začíná chytat dech, což se projevilo zejména vítězstvím doma nad Parmou 3:1. Ovšem týden poté Guidolinovi svěřenci opět ztratili, tentokráte remízou 1:1 doma s Boloňou.

Domácím bude scházet Dainelli a Kupisz. Dramatické to není ani na straně hostí. Trenér Guidolin se musí vypořádat s absencemi Domizziho, Pinziho a Brkiče.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Sardo, Papp, César, Dramé - Hetemaj, Radovanovič, Rigoni, Improta - Théréau, Paloschi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Kelava - Heurtaux, Danilo, Naldo - Basta, Badu, Allan, Lazzari, Gabriel Silva - Di Natale, Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Cagliari Calcio - UC Sampdoria  (sobota 18:00)
UC Sampdoria patří zatím k velkým zklamáním probíhajícího ročníku. Janovský celek ještě ani jednou nevyhrál, což mělo za následek pád na šestnáctou příčku. Znovu nalézt síly i čest se Blucerchiati pokusí na Sardinii, kde je uvítá silné Cagliari. Tomu se daří o něco lépe...

Dvanácté Cagliari sice velmi dobře začalo, když si na úvod nového ročníku poradilo s Atalantou Bergamo. Poté se ale Isolani vymstil los, neboť je svedl dohromady s AC Milán. Ačkoli si slavný tým příliš dobře nevede, na tři body proti sardinskému týmu to stačilo. V posledním zápase přivítala Cagliari Fiorentina, v kontroverzním zápase dokázali hosté udržet bod za remízu 1:1. Nyní je na řadě soupeř o něco málo příjemnější.

Sampdoria se topí v krizi. Nejenže poslední duel prohrála vysoko 3:0, ale navíc to bylo janovské derby s Grifoni. Co víc, v utkání se zranil střelec Eder, který tak nuceně zápas na Sardinii vynechá. Příval špatných zpráv nekončí jen absencemi - také historie stojí proti janovskému celku. Sampdoria totiž nad Cagliari nezvítězila již devět posledních utkání! K prohranému derby se v myšlenkách vrátil zkušený obránce Daniele Gastaldello, který médiím řekl: "Pokazilo se všechno, co mohlo, hráli jsme špatně. Nic nám ten den nevycházelo, od začátku až do konce. Prohrát derby o tři branky je hrozná věc," neskrýval Gastaldello zármutek.

Poslední měření sil ukázalo opět převahu Cagliari, které si na domácím hřišti s Blucerchiati poradilo rozdílem dvou branek. Za domácí tým skóroval jen jediný hráč - Victor Segundo Ibarbo, který zaznamenal hattrick. V závěru klání snížil z penaltového kopu Maxi López.

Problémem soupeře bude především obrana. Ačkoli se vrátil uzdravený pilíř zadních řad Davide Astori, ani jeho přítomnost nezabránila smutnému faktu posledních týdnů - Cagliari v každém zápase inkasuje jako první. Ofenzíva vzbuzuje větší naděje, neboť se daří talentované dvojici Victor Ibarbo - Marco Sau. V záloze navíc čeká na svou šanci zkušený Mauricio Pinilla nebo Nené. Vše tedy ukazuje na jasného favorita zápasu, kterým je Cagliari. Jak se ale často říká - nejtěžší soupeř je ten, kterému jde o život. S trochou nadsázky v této situaci Sampdoria je...
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Dessena, Rossettini, Astori, Murru - Ekdal, Conti, Nainggolan - Cossu - Pinilla, Ibarbo
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Gastaldello, Palombo, Costa - De Silvestri, Krstičić, Obiang, Barillà - Bjarnason, Sansone - Gabbiadini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.20 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - AS Livorno  (sobota 20:45)
Janovskému týmu se podařilo konečně zvítězit, po dvou kolech strádání a debaklů se Grifové vzepjali ke skvělému výkonu a městského rivala porazili o tři branky. Vítězství nad Sampdorií tak bude mít nepochybně dopad na morálku dříve oslabeného celku.

První dvě kola nepřinesla Grifům ani jeden bod, navíc se dlouho spekulovalo o předvedené hře jako takové. Premiéru v nové sezoně obstaral janovský tým na hřišti Interu Milán, s nově postaveným týmem však prohrál. Další zápas měl šanci na revanš, ale silná Viola si bez větších problémů s CFC poradila a deklasovala jej 5:2. Chvíle pravdy přišla až ve třetím ligovém kole, kdy se CFC utkalo s místní Sampdorií. Blucerchiati neodehráli vůbec dobré klání a Grifové mohli díky brankám Antoniniho, Calaia a Lodiho slavit první tři body.

U kormidla tradičního italského celku nyní stojí Fabio Liverani, kterého si jistě mnozí pamatujeme ještě z dob, kdy pobíhal po pažitu například v dresu Lazia, Fiorentiny nebo sicilského Palerma. Od trénování mladíků se postupně dostal až k roli hlavního trenéra prvoligového týmu, což je pro něj velká výzva. Bývalý záložník nyní jistě bude chtít stavět na výhře nad Sampdorií a motivovat hráče k obdobnému výsledku i proti Livornu.

Livornu se nepovedl start, když nestačilo na římské AS, po silném protivníku mu však los již nastavil příjemnou tvář a čekalo jej Sassuolo. Tento celek již Livorno zná mnohem lépe z dob nedávného společného působení v Serii B, takže všech svých znalostí dokonale využili a Sassuolo porazilo vysoko 4:1. Mnozí možná čekali další probuzení do reality v podobě střetu s Catanií, avšak Livorno překonalo všechny negativní vjemy a také napodruhé vyhrálo. Na dvě branky hlavní ofenzivní hvězdy Paulinha nedokázali Sloni odpovědět.

Brazilský útočník si užívá pozornost médií coby hlavní útočné zbraně; možná právě v tom je ukryt plán trenéra Davida Nicoly. Vedle Paulinha totiž stále více prostoru dostává druhý skvělý útočník - švýcarský reprezentant Innocent Emeghara. Talent ze Sieny dostal od toskánského klubu povolení na roční hostování mezi nejlepšími a zatím se jeví jako velice slibný úlovek vedení. S bilancí dvou zásahů ve dvou utkáních ukazuje svůj zatím stále nenaplněný potenciál a fanoušci Livorna doufají, že dvojici Paulinho - Emeghara se tentokrát záchrana podaří.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Gamberini, Portanova, Manfredini - Vrsaljko, Biondini, Lodi, Matuzalem, Antonini - Calaiò, Gilardino
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
Bardi - Coda, Rinaudo, Ceccherini - Schiattarella, Luci, Greco, Biagianti, Mbaye - Emeghara, Paulinho
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SSC Neapol33009:29
2.AS Řím33008:19
3.Inter Milán32106:17
4.ACF Fiorentina32108:47
5.Juventus FC32106:27
6.AS Livorno32016:36
7.SS Lazio32016:56
8.Hellas Verona32014:46
9.AC Milán31116:54
10.Udinese Calcio31115:44
11.Turín FC31114:44
12.Cagliari Calcio31114:54
13.Atalanta Bergamo31023:43
14.Janov CFC31025:73
15.Bologna FC30213:62
16.UC Sampdoria30122:61
 Parma FC30122:61
18.Chievo Verona30122:71
19.Calcio Catania30031:70
20.US Sassuolo30031:80

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (803)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele