Serie A - preview 38. kola

18.05.2013, 08:59, aktualizováno 19.05.2013, 09:30
Previews
Po sobotním předkrmu přichází v Itálii na řadu nedělní hlavní chod. V jeho středu se budou pohybovat celky Udinese a Lazia, které se poperou o poslední pohárovou příčku. Římané přitom budou bojovat o naději na Sardínii, Udinese hraje na půdě frustrovaného Interu. Mimoto bude kupříkladu AC Milán hájit Ligu mistrů před dotírající Fiorentinou, která zajíždí do Pescary...
Atalanta Bergamo - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Atalanta s Chievem už mají prvoligový status zajištěný i pro příští sezonu a jejich vzájemné klání tak při nedělním odpoledni nebude poutat bůhvíjakou pozornost. Tím spíš, že se ani nedají očekávat žádné gólové hody...

Přesně 1,25 gólu v průměru vídají za posledních šest let diváci vzájemných soubojů mužstev z Bergama a Verony. V osmi zápasech od dubna 2007 padlo všehovšudy deset branek, aby se třikrát radovalo Chievo a dvakrát Atalanta. Navíc oba celky ofenzivními hrátky nepřekypovaly ani v nedávných vystoupeních v rámci Serie A.

Hoši z Bergama nejenže šest kol čekají na vítězství, oni také za tu dobu docílili ubohých čtyř branek. A Chievo na tom je lépe maximálně z pohledu výsledků - prohrálo jen jednou v šesti kolech, zároveň ale ostrými pálilo ještě sporadičtěji než Atalanta. V tomto časovém úseku registruje pouhopouhé tři přesné trefy.

Jediné, co by snad nyní z měření sil na Stadiu Atleti Azzurri d’Italia mohlo udělat divácky atraktivní bitvu, je skutečnost, že oběma stranám už fakticky o nic nejde. Atalanta má sice doma celou sezonu mizernou formu, horší jak 17. už ale neskončí. Chievo se potom rovněž zachránilo už dvě kola před koncem a navíc stále může dorovnat své loňské umístění v top10.

Domácí rozlučku Bergamu nekazí jenom špatná forma, ale i celkem plná marodka. S borci z Verony se neutká Raimondi, Brienza, Marilungo, Cazzola ani Budan; Chievo pro změnu zůstává bez svých elitních střelců Pellissiera a Paloschiho - i zde lze hledat důvody jeho střeleckého váhání v poslední době.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli; Canini, Stendardo, Lucchini, Del Grosso; Giorgi, Carmona, Cigarini, Bonaventura; Moralez; Parra
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni; Sardo, Andreolli, Dainelli, Cesar, Frey; Luciano, L.Rigoni, Hetemaj; Thereau, Stoian
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.83 - 3.50 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Velký kámen ze srdce asi spadne celému Janovu, až odehraje dnešní poslední duel letošní sezony v Bologně. Rossoblu již mají jistotu záchrany a budou velice rádi, až letošní hrůzostrašnou ligovou soutěž hodí za hlavu a budou mít všechno za sebou. Proti Bologně si ještě sice teoreticky mohou trochu vylepšit postavení v tabulce, ale to už na situaci nic nezmění.

Pro Janov byla klíčová poslední bezbranková remíza s Interem. Palermo totiž prohrálo s Fiorentinou a bylo definitivně rozhodnuto, že právě sicilský klub doplní při pádu do Serie B Sienu a Pescaru. U Grifů rozhodla opět trochu zlepšená forma v závěru sezony - šest neprohraných zápasů v řadě bylo zkrátka v záchranářských bojích rozhodujících.

Úspěch Janova, pokud tak můžeme konečnou záchranu nazvat, měl dva klíčové faktory: zlepšenou obranu a Marka Borriella. Zlepšená obrana se prezentovala jen třemi inkasovanými góly v posledních šesti zápasech, což je na letošní Janov až skoro neskutečná bilance, a Marco Borriello se zase pravidelně staral o přísun branek do soupeřovy sítě. Devět gólů od zimní přestávky mělo zásadní vliv a také si italský útočník minulý týden vysloužil od fanoušků potlesk ve stoje.

Sezona však možná neskončí tak dobře pro trenéra Davideho Ballardiniho. I on má velký podíl na záchraně Janova, protože se klubu začalo právě po jeho příchodu dařit a ačkoliv i pod jeho vedením přišla hluchá místa, nakonec vše zvládl. Problém je však v tom, že Ballardini nemá v Janově smlouvu a prezident Enrico Preziosi již spekuloval, že by mohl na lavičku opět dosadit Luigiho Delneriho, ten má totiž ze svého předchozího působení smlouvu stále platnou.

Domácí Bologna může v klidu dohrát sezonu. Minulý týden přetrhla výhrou v Parmě osmizápasovou šňůru bez výhry a pokud by porazila i Janov, může se ještě teoreticky vmáčknout i do první desítky. S domácími fanoušky by se jistě neloučila ráda prohrou.

Na boloňské straně budou chybět zranění Curci, Carvalho a Cherubin, mimo hru je i Antonsson. Vrací se naopak Naldo a Koné. Hosté přijedou bez Rossiho, Olivery, Jorquery, Bova a Ferronettiho.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Stojanovic - Garics, Sorensen, Naldo, Morleo - Perez, Taider - Kone, Diamanti, Christodoulopoulos - Gilardino
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Portanova, Manfredini, Antonelli - Rigoni, Matuzalem, Vargas - Bertolacci - Borriello, Floro Flores
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.05 - 3.30 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Città di Palermo - Parma FC  (neděle 20:45)
Renzo Barbera se z prvoligové scény na dobu minimálně jednoho roku odmlčí. La Favorita vzdá pro tuto sezonu svým věrným poctu zápasem s Parmou, která odpočívá v samém středu tabulky.

Záchranu hráči Rosanero nevybojovali, přesto nesklání hlavy. Některé z nich možná čeká poslední duel v dresu domácího Palerma a rádi by se určitě loučili třemi body. Ty sice situaci sicilského týmu nezlepší, ale jak jinak se loučit po devíti převážně úspěšných letech?

Pro nostalgii domácích ale není čas - svěřence trenéra Beppeho Sannina čeká také souboj s historií. Ducali totiž nejsou jejich oblíbeným soupeřem - nad Parmou se sicilskému týmu nepovedlo vyhrát již od roku 2010. Při prolomení negativní série proti týmu s křížem na hrudi budou fanoušci hodně spoléhat především na útočné duo Fabrizio Miccoli - Josip Iličić. Tato dvojice střelecky táhne Palermo, i když ani její snaha a Iličićovo procitnutí na zachování statusu první ligy tentokrát nestačilo. O Miccolim s Iličićem se hojně mluví v souvislosti s letním odchodem, teď je ale čas ještě rozšířit střelecká konta.

Kapitán Miccoli s dvorním nahrávačem Iličićem se podíleli lví měrou na úspěšných zásazích Palermo, dohromady zatížili soupeřovo konto sedmnáctkrát. Pro hráče Rosanero svítalo na lepší časy ještě koncem března, vaz jim ale srazila série tří porážek. O všechny tři body obraly Palermo celky Juventusu, Udinese a Fiorentiny, která si v minulém kole se Sanninovými hráči poradila díky jedinému gólu Luky Toniho.

Minulé utkání se ale nepodařilo ani Parmě, Ducali před vlastním fanoušky padli do rukou Bologně. Hostům stačily dvě přesné trefy, Parma si mnoho šancí vytvořit nedokázala. Ani prohra na Stadio Ennia Tardiniho ale není tragickou zprávou, protože průběžná desátá příčka dlouhodobě tvoří základní cíl Donadoniho týmu. Výhodou Parmy před utkáním s Palermem je určitě zpráva o šíři kádru, v nominaci bývalého reprezentačního trenéra nechybí ani jeden hráč.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Benussi - Von Bergen, Donati, Aronica - Nelson, Viola, Faurlin, Sanseverino, Morganella - Hernández, Miccoli
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rosi, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Parolo, Valdes, Ampuero - Biabiany, Amauri, Belfodil
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.30 - 3.20 - 3.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Delfino Pescara - ACF Fiorentina  (neděle 20:45)
Boj o Ligu mistrů finišuje! Fiorentina se nevzdává naděje na třetí místo, i když nemá osud ve svých rukou. AC Milán má náskok dvou bodů a je favoritem, ani Fialky se ale nehodlají vzdát.

Fiorentině zbývá modlitba o zázrak - právě ten potřebují svěřenci trenéra Vincenza Montelly, aby se probojovali do Ligy mistrů. Jejich případná snaha, i kdyby tříbodová, vyšla by vniveč, kdyby Rossoneri vyhráli. Fialky může spasit tým, u něhož by se to z hlediska geografického rozložení očekávalo nejméně - toskánský rival ze Sieny. Právě Roburové se postaví milánskému týmu a v případě, že získají body, pomohou svému soupeři z renesančního kraje.

Sieně už o záchranu nejde, Roburové tuto šanci již ztratili. A do Serie B je doprovodí právě Delfíni z Pescary, kteří se po jedné sezoně mezi elitou loučí. Nyní se pokusí odejít se zdviženou hlavou, Stadio Adriatico již duel se slavnými Fialkami napjatě očekává.

Trenér Montella odvádí ve Florencii výtečnou práci a ambiciozní klub ne náhodou aspiruje na umístění v 'Top Four', jak je zvykem říkat na Ostrovech. Pokud se chce Fiorentina dlouhodobě zařadit mezi nejúspěšnější celky Itálie, čeká ji ještě velmi dlouhá a spletitá cesta. Začátkem by ale mohla být Liga mistrů. Možná, že ani v případě kvalifikace do nejprestižnější evropské fotbalové soutěže toskánský celek neudrží největší hvězdy typu Stevana Jovetiće nebo Adema Ljajiće, ale coby výsledek celosezónní tvrdé práce si Viola nejvyšší cíle přeci jen zaslouží.

Co se týká sestavy, Fialky by měly vyběhnout na trávník v Pescaře v nejsilnější možné sestavě. Chybět bude pravděpodobně jen Matias Fernandéz, který zatím není zdravotně zcela fit. O opaku může hovořit Alberto Aquilani a také Giuseppe Rossi. Italský útočník dlouho chystá návrat do základní sestavy a po sestupu Villarrealu se rozhodl opustit Žlutou ponorku ve prospěch Fialek. Díky zdárně se vyvíjející léčbě již proti Sieně figuroval na soupisce, ačkoli dosud neodehrál ani minutu. Připíše si nějakou proti Pescaře?

Delfíni mají osud již dávno zpečetěný. Přesto se pokusí opustit první ligu s cenným skalpem a přízní domácího obecenstva v kapse. A nejsou úplně bez šance. Minulé kolo sice svěřencům trenéra Cristiana Bucchiho rozhodně dle představ nevyšlo, když prohráli s Catanií, ale historii mají na své straně. Fiorentina ve třech dosud odehraných zápasech Delfíny ani jednou neporazila.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Zauri, Ćosić, Capuano, Bocchetti - Blasi, Togni - Di Francesco, Bjarnason, Celik - Sforzini
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Savić, Rodriguez, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Cuadrado, Jovetić, Ljajić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 15.00 - 7.00 - 1.17
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - SS Lazio  (neděle 20:45)
Cagliari se ještě stále může umístit v elitní desítce, což ale oproti cílům soupeřů vypadá jako pouhé nic. Lazio se totiž v závěrečném kole ještě touží poprat o Evropskou ligu - mimo menší výpomoc Interu tedy na každý pád potřebuje prodloužit svou vítěznou sérii na čtyři kola...

Cagliari už má odpracováno. Své loňské umístění na 15. fleku již stoprocentně vylepší, a to nejméně o dvě místa. Postavení v top10 by pro sardinské mužstvo představovalo jenom takový pěkný bonus. Ten se nicméně v kontextu nedávné formy zdá být slušnou utopií, neboť Cagliari čeká na vítězství už pět duelů v řadě. A Lazio nepochybně bude dělat vše proto, aby ani ono červenomodré závěrem ročníku nikterak nepotěšilo.

Aquile tedy sice jako snazší cestu do evropských pohárů mohou vnímat finále Coppa Italia, v němž se zanedlouho střetnou s městskými rivaly, nicméně také skrze ligovou soutěž to ještě papírově jde. Pokud Inter porazí ve formě hrající Udinese a zároveň Lazio udolá Cagliari, budou šťastnější Římané. Jestliže ale milánští se zebrami remizují, budou oba zainteresované celky na stejné bodové úrovni - a s nerozhodným výsledkem vzájemných zápasů. Potom by tím pádem rozhodovalo skóre, které momentálně jemně nahrává Udinese. O gól.

Dramatickou koncovku Serie A zmešká Stefano Mauri, jinak jsou ale borci z hlavního města kompletní. Cagliari se dnes bude na trávníku rvát bez Pisana a Cabrery. Loni se na Stadio IS Arenas mezi těmito celky narodil zcela jednoznačný výsledek - hostující Lazio tehdy slavilo pohodlnou výhru 3:0. Co by za ní dneska dalo...
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi; Dessena, Rossettini, Astori, Avelar; Ekdal, Conti, Nainggolan; Cossu; Pinilla, Ibarbo
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti; Konko, Cana, Dias, Radu; Candreva, Ledesma, Gonzalez, Lulic; Floccari, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 5.25 - 3.75 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AS Řím - SSC Neapol  (neděle 20:45)
Trenér Walter Mazzarri, letitý vůdce lavičky Partenopei, možná v neděli odehraje svůj poslední zápas na pozici trenéra Neapole právě proti týmu, který by mohl vést. Alespoň o tom spekulují italská média. Protentokrát je ale ještě nutné soustředit se pouze na hru.

Pokud se dá mluvit o spokojenosti, pak ryze v podání hostů. Dominanci hegemonního Juventusu sice Partenopei neohrozili ani tentokrát, ale pronásledovat svého rivala po určitou část sezony přeci jen dokázali. I když Scudetto zůstává v oblasti Piemontu, pod Vesuvem doufají, že příští ročník bude slibnější.

Ročník, v němž se možná budou muset vytrvalí fanoušci Neapole obejít bez několika hvězd. Konkrétně se jedná o uruguayského střelce Edinsona Cavaniho, letošního nejproduktivnějšího útočníka. Osmadvacetkrát se již mladý fenomen trefil do sítí soupeře a v současné době si v tabulce střelců drží pohodlný náskok. A tím druhým mužem, který přispívá k úspěchům ambiciózního týmu, je stratég Walter Mazzarri. Ten již dlouho váhá s podpisem nové smlouvy, která by jej udržela v Neapoli ještě o něco déle. Hovoří se o mnoha týmech, které by do nové sezony měly vkročit s novým trenérem a jedním z nich je i AS Řím, nedělní soupeř Partenopei.

Giallorossi zatím rozhodně nemohou mluvit o podařené sezoně. Mají ale v rukávu jeden trumf - čeká je poslední velká výzva, finále Coppa Italia. Což by možná nebylo samo o sobě tak atraktivní, kdyby jeho soupeřem nebylo římské Lazio. Vzájemná nervozita a soupeřivost mezi těmito celky je enormní, což dodává finálovému klání nový náboj. Ještě před tím ale AS čeká příjezd hostů z Neapole.

Možná i proto bude trenér Aurelio Andreazzoli šetřit některé opory. Zřejmě se nedočkáme kapitána Franceska Tottiho, kromě něj ani Daniele De Rossiho, Marquinhose, Leandra Castana, Pabla Osvalda nebo Vasilise Torosidise. Ani Neapoli v podstatě o mnoho nejde, takže i trenér Walter Mazzarri dá nejspíše prostor některým méně využívaným hráčům. Musí také počítat se zraněným Hugem Campagnarem a vykartovaným Lorenzem Insignem.

Také před Cavanim je jedna velká výzva. Mohl by totiž překonat legendárního Argentince Diega Maradonu. Slavný útočník vstřelil v dresu Neapole 115 branek, Edinson Cavani jich nastřílel zatím 'jen' 103. Tato sezona ale opět patří uruguayskému hrotovému útočníkovi, neboť ve všech soutěžích se radoval již pětatřicetkrát. Dokonce zaznamenal čtyři hattricky. Zatím si v poklidu kráčí pro další nálepku Capocannoniere Serie A. Rozšíří svůj bohatý gólový účet na Olympijském stadionu v Římě?
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Piris, Romagnoli, Burdisso, Dodò - Perrotta, Tachtsidis, Florenzi - Lamela, Marquinho - Destro
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Rolando, Cannavaro, Grava - Maggio, Behrami, Džemaili, Armero - Hamšík - Cavani, Pandev
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.50 - 3.40 - 2.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - AC Milán  (neděle 20:45)
AC Milán se ještě musí mít na pozoru. Na čtvrtou Fiorentinu má náskok ne zcela uspokojivých dvou bodů, takže účast v Lize mistrů stále potřebuje potvrdit na půdě sestupující Sieny. Ta přitom už pět kol v řadě nebodovala...

Pro Rossoneri by to tím pádem mohla být celkem rutinní práce - pojistit si alespoň předkolo milionářské Champions League. Jenže tak lehké to zřejmě nebude. Milánští jsou čerstvě bez suspendovaného Muntariho, navíc potenciálně rozdílové duo Montolivo-Krkić zůstává obrazně řečeno připoutáno na lůžko. Na posledních třech výjezdech do Toskánska nicméně AC nezaváhalo, přičemž hned dvakrát triumfovalo rozdílem dvou tříd (loni 4:1, před čtyřmi roky dokonce 5:1).

Obě mužstva, která se jinak nacházejí na opačných pólech tabulky, pojí nejistá budoucnost trenérů. Max Allegri by mohl doplatit na mizerné výsledky - tím spíš, pokud by proslulé značce nedokázal zajistit účast v Lize mistrů. Zatímco však Allegriho konec prozatím zůstává při spekulacích, o stěhování Beppeho Iachiniho pochybuje doopravdy málokdo. Siena podle všeho bude v druhé lize stavět vše od základů.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo; Terzi, Terlizzi, Felipe, Angelo; Calello, Della Rocca, Grillo, Rosina, Sestu; Emeghara
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati; Abate, Zapata, Mexes, Constant; Flamini, Ambrosini, Nocerino, Boateng; Balotelli, El Shaarawy
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 17.00 - 7.50 - 1.14
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Inter Milán - Udinese Calcio  (neděle 20:45)
Ať už jejich bitva s Udinese dopadne jakkoliv, modročerná část Milána si dnes večer hlasitě oddychne - konečně pro ně totiž skončí vskutku otřesný ročník, který Inter určitě nezalomí výše než na osmé příčce. Naopak rozjeté zebry potřebují uhájit pohárový pátý flek...

Inter o minulém víkendu skrze bezbrankovou remízu v Janově konečně přetrhl třízápasovou šňůru bez bodu, žádné šampaňské se však kvůli tomu pochopitelně nebouchalo. Tím spíš, když hned záhy k fanouškům dorazila další z mnoha špatných zpráv nedávné doby: pomalu se zotavující Antonio Cassano na tréninku neobratně upadl a zlomil si ruku. Na hrotu útoku se tak opětovně představí duo Alvarez-Rocchi.

Momentální postavení Interu až na devátém místě tabulky Serie A nasvědčuje vratké pozici mladého kouče Andrey Stramaccioniho. Spekulace o jeho nutném odchodu jsou nicméně dle prezidenta slavného klubu Massima Morattiho bohapustým mediálním výmyslem - o trenérově budoucnosti se totiž teprve bude diskutovat. A to zřejmě i na základě výsledku dnešního klání.

Relativně prestižního klání, neboť Udinese aktuálně patří mezi to nejlepší, co lze na italských pažitech vídat. Zebrette už sedmkrát po sobě neztratili ani kytičku, pročež nyní mají svůj pohárový osud zcela ve svých rukou. Teoreticky by jim mohl stačit i jen bod. Na milánské kolbiště přitom Udinese možná vyrazí bez Muriela i Di Nataleho, který si natáhl lýtkový sval, ale tréninkových jednotek se vesměs dál normálně účastnil.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovic; Ranocchia, Cambiasso, Juan Jesus; Nagatomo, Kuzmanovic, Kovacic, Guarin, Alvaro Pereira; Alvarez, Rocchi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkic; Benatia, Danilo, Domizzi, Basta; Allan, Pinzi, Gabriel Silva, Pereyra, Zielinski; L. Muriel
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.10 - 3.50 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Turín FC - Calcio Catania  (neděle 20:45)
Turínské FC si již prvoligovou příslušnost zajistilo, na domácím stadionu by se nyní s úspěšnou sezonou rádo rozloučilo vítězně. To však nebude jednoduché, neboť Catania je velmi silným protivníkem a ještě nedávno pomýšlela na pohárové příčky.

Když přijížděli hráči pod vedením trenéra Giampiera Ventury na stadion Marcantonio Bentegodi ve Veroně, ještě si statusem Serie A pro příští ročník jistí nebyli. K tomu, aby se nemuseli v posledním kole strachovat, potřebovali dvě věci - prohru svých soupeřů a zapojení vlastní sil. Po devadesáti minutách bylo jasné, že se fanoušci Turína mohou těšit na atraktivní klání Serie A i v příští sezoně. Jednak nejbližší soupeři v podobě Sieny a Palerma prohráli, jednak se Granata dočkala bodů. Úvod utkání sice nevyšel přesně podle představ trenéra Ventury, na gól Théréaua ale o chvíli později reagoval stejným počinem Alessio Cerci. Jeho proměněná penalta tak mohla odstartovat oslavné chorály hostujících příznivců.

Pravda je, že si hráči Granaty mohli ušetřit mnoho stresujících okamžiků a svým fanouškům některé možná probdělé noci. Ještě před pár týdny si Venturovi svěřenci užívali postavení ve středu tabulky. Stačilo ale osm zápasů bez výhry, aby se Granata musela o setrvání mezi elitou strachovat. Jak už to tak bývá, jména některých hráčů již na soupisce v příštím roce nenajdeme. Týká se to například i útočníka Rolanda Bianchiho.

Zkušený střelec zaznamenal již deset branek, v dresu Turína svou bilanci ale již rozšiřovat nebude. S vedením se totiž nedohodl na prodloužení stávajícího kontraktu a jeho odchod v letním mercatu se jeví jako vysoce pravděpodobný. V to doufá i Enrico Preziosi z Janova. Grifové by Bianchiho do svého týmu rádi přivedli a tuto touhu Preziosi nijak neskrývá.

"Líbí se nám už od doby, kdy hrál za Regginu. Uvidíme, co s tím v létě dokážeme udělat, ale rádi bychom ho přivítali v týmu," říká Preziosi na adresu vytáhlého útočníka. Ten již svůj poslední duel v dresu 'Tora' pravděpodobně odehrál, kvůli zranění se podívá jen na tribunu a posadí se vedle dalších zraněných spoluhráčů, mimo jiné Santany, D'Ambrosia a Stevanoviće.

Osmá Catania již své umístění nevylepší, na sedmé AS ztrácí čtyři body. Přesto se jedná o další povedenou sezonu, Catanii se daří dlouhodobě se udržovat ve spojení s pohárovými příčkami. Minulé kolo se jí také povedlo, jediný gól do sítě Pescary zaznamenal argentinský útočník Alejandro Gómez. Osmá příčka je naplněním předsezónních plánů sicilského klubu a zároveň vyrovnáním nejvyšší dosažené mety. Trenér Rolando Maran se bude muset při výletu do oblasti Piemontu vyrovnat s absencí Nicoly Legrottaglieho, Fabia Sciaccy, Alessandra Potenzy a Pabla Alvareze. A také s faktem, že Turín nikdy do rukou Catanie nepadl...
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Ogbonna, S. Masiello - Brighi, Gazzi - Cerci, Barreto, Meggiorini, Birsa
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Bellusci, Rolin, Spolli, Marchese - Izco, Lodi, Almiron - Barrientos, Bergessio, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.20 - 3.60
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
UC Sampdoria - Juventus FC  (sobota 20:45)
Domácí Sampdoria Janov uzavírá sezonu v poklidném středu tabulky bez větších starostí. Na závěr ji navíc čeká prestižní soupeř - mistrovský Juventus.

Po dlouhé čtyři roky již obrana Blucerchiati vydržela nápor turínského velkoklubu! Poslední prohra Sampdorie proti Bianconeri má datum říjen 2010. Od té doby se janovskému celku daří a v posledních čtyřech zápasech nasbíral 8 bodů za dvě remízy a dvě výhry. V posledním zápase sezony by tuto zajímavou bilanci rád rozšířil a před vlastními diváky se rozloučil důstojně.

Serie A dospěla ke konci, všechny fanoušky čeká již jen jediné kolo. Poté se brány italských stadionů opět na chvíli zavřou. Italský fotbal vstupuje do posledního kola jediným sobotním utkáním. Chutný předkrm nás čeká v Janově, kam zamíří Stará dáma. Ta již o svém prvenství rozhodla, přesto by si ráda na účet připsala ještě pár posledních bodů. Na Sampdorii ale nemá nejlepší vzpomínky.

Sampdorii se podařil výborný start do sezony, i přes počáteční manko jednoho bodu se Blucerchiati drželi v popředí tabulky. Vítězná euforie ale brzy opadla a tradiční klub chátral. Chvíli mu dokonce hrozil sestup, ten se však podařilo zažehnat. Před posledním kolem Sampdoria sídlí na čtrnácté příčce, kterou by ale ještě ráda vylepšila. To ale nebude vůbec jednoduché. Jednak ji čeká korunovaný král Serie A, jednak posledních deset zápasů nedokázala vyhrát. Náznak kontinuity v realizačním týmu slavného celku byl vidět nedávno, když trenér Delio Rossi podepsal nový kontrakt s platností dvou let. A ten má na Juventus dobré vzpomínky - jeho první výhra na lavičce Blucerchiati byla zaznamenána již v jeho druhém zápase. A hádejte, kdo byl poraženým týmem...

Správně, v nedělním odpoledni prohrál turínský klub na Juventus Stadium o jeden gól, dvě branky hostí vstřelila argentinská hvězdička Mauro Icardi. Jeho kroky možná povedou mimo janovský tým, takže se devítigólový střelec bude jistě chtít vytáhnout i v posledním klání. V něm si určitě nezahraje zraněný Nenad Krstičić, k dispozici ale budou Lorenzo De Silvestri, Andrea Costa a Jonathan Rossini.

Juventus se o tabulku starat nemusí, oslavy titulu již jsou za námi. Klubový rekord, po kterém trenér Antonio Conte toužil, sice pokořen nebude, ale jinak se proběhlá sezona dá jistě považovat za úspěšnou. Na porážku od Bayernu Mnichov v rámci Ligy mistrů zareagoval tým trenéra Conteho pěti výhrami, které uťal až minulý zápas. V něm se i díky brzké brance Victora Ibarba z konečné remízy radovalo Cagliari, které neustrážilo jen jedinou střel Mirka Vučiniće. Zmiňované utkání bylo také po dlouhé době jediným, v němž brankář Bianconeri neudržel čisté konto (naposledy se ho v dubnu podařilo překonat sestupující Pescaře).

Poslední zápas sezony si již jen z tribuny bude užívat celá řada hráčů prvního týmu - Paul Pogba pyká za nesportovní plivnutí, vedle něj se z důvodů zranění posadí Nicklas Bendtner, Andrea Barzagli, Simone Pepe a Kwadwo Asamoah.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Da Costa - Mustafi, Gastaldello, Castellini - De Silvestri, Poli, Palombo, Obiang, Estigarribia - Eder, Icardi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Storari - Caceres, Bonucci, Chiellini - Isla, Vidal, Pirlo, Marchisio, De Ceglie - Vučinić, Matri
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.33 - 3.40 - 1.85
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC37276469:2187
2.SSC Neapol37239572:3478
3.AC Milán37209865:3869
4.ACF Fiorentina372071067:4367
5.Udinese Calcio371712854:4363
6.SS Lazio371871251:4161
7.AS Řím371781269:5559
8.Calcio Catania3715101248:4455
9.Inter Milán371661553:5254
10.Parma FC3712101542:4546
11.Cagliari Calcio3711111542:5544
12.Chievo Verona371281735:5044
13.Bologna FC3711101646:5243
14.UC Sampdoria3710101740:4939
15.Atalanta Bergamo371181837:5439
16.Turín FC378151444:5338
17.Janov CFC378131638:5237
18.Città di Palermo376141733:5132
19.AC Siena37991935:5530
20.Delfino Pescara37642726:7922
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (883)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele