Serie A - preview 35. kola

09.05.2009, 09:39, aktualizováno 10.05.2009, 08:22
Previews
Šlágrem bude nepochybně souboj druhého AC Milán s třetím Juventusem. Možného zaváhání turínského celku může využít Fiorentina, která hraje v Catanii. O záchranu hrající Lecce se doma utká s Neapolí, ve vzájemném zápase o udržení v soutěži se utká FC Turín s Bolognou...
UC Sampdoria - Reggina Calcio  (sobota 18:00)
Sampdoria bude chtít v souboji s poslední Regginou napravit poslední prohru, kdy podlehla městskému rivalovi Janovu CFC 1:3. Blucerchiati se nachází až na 13. místě.

Značně nejistá je budoucnost trenéra Sampdorie Waltera Mazzarriho, jenž pravděpodobně po sezoně klub opustí. Manažer Blucerchiati Beppe Marotta totiž potvrdil, že Mazzarriho budoucnost závisí na tom, jak úspěšný bude závěr sezony. A jelikož do konce zbývají čtyři zápasy, bude hrát Mazzarri o přežití v každém zápase.

Jeho budoucnost značně ovlivní také finále Coppa Italia hrané příští týden. Sampdoria se střetne s Laziem Řím, které má mimochodem zájem, aby na jeho lavičce seděl příští sezonu právě Mazzarri.

"S trenérem jsme se dohodli, že uvidíme, co se bude dít na konci sezony," odhalil Marotta po poslední porážce. "Nemohu říci, jaké šance jsou na jeho setrvání a jaké na jeho odchod. Pokud odejde, máme v záloze několik jmen, které ho můžou nahradit."

Kvůli finálovému zápasu Coppa Italia nechá Mazzarri odpočívat několik klíčových hráčů. Na hřiště by se tak měl dostat Guido Marilungo, jenž minule při svém debutu vstřelil dva góly. Na křídlech by ho měli podporovat Ziegler a Padalino. V záloze bude odpočívat Palombo, jeho místo zaujme Daniele Dessena. Vykartovaného Campagnara nahradí Gastaldello.

Reggina bude chtít na Stadio Luigi Ferraris vyhrát, protože v posledních třech zápasech nasbírala sedm bodů a oživila naděje na udržení. Momentálně na posledním místě ztrácí na nesestupové pozice tři body. Pokud by se Reggině skutečně povedlo udržet, bylo by to již po sedmé v řadě, kdy se jí to povedlo.

Svému mužstvu věří i trenér Nevio Orlandi. "Tohle se dříve nestávalo. Když jste se podívali na předchozí část sezony, výsledky nekorespondovaly s předvedenými výkony. Nyní procházíme těžkým obdobím a jsme mnohem efektivnější a na své straně máme dokonce i štěstí," pochvaluje si Orlandi a dodává: "Reggina nyní musí dostat maximum ze všech zbývajících duelů. Bez žádných propočtů musíme předvést to nejlepší."

Amaranto do Janova cestují bez zraněné dvojice Francesco Cozza, Davide Di Gennaro. Do základní sestavy by se měl vrátit Bernardo Corradi.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Mirante - Stankevicius, Gastaldello, Raggi - Padalino, Franceschini, Dessena, Delvecchio, Ziegler - Pazzini, Marilungo
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Lanzaro, Valdez, Santos - Vigiani, Barreto, Carmona, Barillà, Costa - Brienza, Ceravolo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.20 - 3.20 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SS Lazio - Udinese Calcio  (sobota 20:30)
Hráči Lazia půjdou do sobotního zápasu s Udinese s vědomím, že je i v příští sezoně povede kouč Delio Rossi. Vedle toho budou s Udinese bojovat alespoň o teoretickou šanci na evropské poháry.

V Itálii se v poslední době spekulovalo o odchodu trenéra Rossiho do konkurenční Atalanty. Rossimu totiž u Římanů vyprší kontrakt na konci sezony. Rossi ale nyní vyslovil přání zůstat v hlavním městě a klubový prezident Claudio Lotito mu vyhoví. "Na 100% zůstane," prohlásil Lotito. "Jedině jeho chtěný odchod by změnil situaci."

Lazio chtělo v závěru sezony zaútočit na místa zajišťující vstupenky do Evropské ligy, jenže poslední dva zápasy prohrálo a značně si situaci zkomplikovalo. Biancoceleste jsou nyní desátí, s šestibodovou ztrátou na šestého městského rivala AS.

Přes ligovou soutěž se již toho tedy příliš nezachrání. Lazio však má ještě jednu možnost, jak si příští rok zahrát v Evropě. Příští týden totiž hraje se Sampdorií ve finále Coppa Italia. Vítěz totiž získává vstupenku do Evropské ligy.

Hosté z Udinese po vyřazení z Poháru UEFA prožívají skvělé období. Už čtyřikrát za sebou zvítězili a tabulce se posunuli na deváté místo. "Prožili jsme těžké období, v němž se získali pouze tři body z 11 zápasů. Nyní je to ale všechno dávno pryč," řekl záložník Gokhan Inler. "Vyhráli jsme poslední čtyři zápasy a do Říma jedeme s plánem vyhrát."

Udinese naposledy porazilo 3:0 Atalantu a je deváté, bod před Laziem. Kouč Pasquale Marino stále doufá, že by si jeho tým mohl příští rok zahrát Evropskou ligu. Na to by ale museli Bianconeri stáhnout pětibodovou ztrátu na AS Řím. "Neměli bychom se soustředit na výkony našich konkurentů v tabulce. Musíme se soustředit jen na naše zápasy a v posledních čtyřech zápasech získat co největší počet bodů."
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - De Silvestri, Siviglia, Rozenhal, Radu - Lichtsteiner, Dabo, Matuzalem, Del Nero - Zarate, Rocchi
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Isla, Zapata, Domizzi, Pasquale -Inler, D'Agostino, Asamoah - Pepe, Quagliarella, Sanchez
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.55 - 3.15 - 2.55
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Siena - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Téměř jistě zachráněnou Sienu čeká v domácím prostředí sicilské Palermo. Domácí už prakticky nemají o co hrát, ale v případě hostí půjde o hodně. Palermo se v minulém kole přiblížilo šesté pozici a je tu velmi reálná šance na účast v Poháru UEFA pro příští rok.

Siena neprožila nejšťastnější sezonu ale hlavní cíl, kterým byla bezpečná záchrana se podařilo splnit. Bianconeri jsou sice čtrnáctí, nicméně před sestupovými pozicemi mají jedenáctibodový náskok, o který už těžko přijdou. Domácí by rádi zvládli zbývající zápasy na stadionu Artemia Franchiho a potěšili své fanoušky. První překážkou bude Palermo. "Můžeme říci, že jsme splnili naší povinnost. Byla to dlouhá cesta a dosáhli jsme obtížného cíle. Musíme teď dokončit naší práci s Palermem a doma zvítězit. To by nám pomohl zvednou morálku a dodat sílu do následujících střetnutí s Interem a Juventusem," nechal se slyšet trenér Giampaolo.

Proti Palermu to domácí nebudou mít jednoduché, týmu se daří a po důležité výhře nad Cagliari jsou blízko účasti v Poháru UEFA. Svěřenci trenéra Ballardiniho ztrácejí na šestý AS Řím pouze jeden jediný bod. "Jsme pouze jeden bod za Římany, a našim cílem je hrát příští rok v Evropě. Budeme se snažit dostat Řím a skončit na šestém místě. Jsou na tom v tabulce lépe, ale my máme dobrou formu," řekl obránce Palerma Federico Balzaretti.

Sieně bude scházet trojice zraněných hráčů. Trenér Giampaolo se musí obejít bez účasti Rossettiniho, Guadalupiho, Eleftheropoulose. Hosté jsou na tom lépe, z hráčů nechybí nikdo, ovšem stejně jako v minulém kole bude pouze na tribuně hostující trenér Davide Ballardini.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Zuniga, Portanova, Brandao, Rossi - Vergassola, Codrea, Galloppa - Kharja - Calaiò, Ghezza
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Amelia - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Simplicio - Cavani, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.05 - 3.15 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Bologna FC  (neděle 15:00)
Na turínském Stadio Olimpico půjde o tvrdý boj, v němž si nikdo nedá nic zadarmo, bude se bojovat až do úplného padnutí. Tak by měl vypadat nedělní duel mezi Turínem a Bolognou, vždyť jde o holé přežití v Serii A!

Lepší výchozí pozici před touto veledůležitou bitvou má domácí Turín, který je na 17. místě. Jen o bod pod ním je na první sestupové pozici Bologna. Ta si v posledním kole zkomplikovala souboj o záchranu, když prohrála s poslední Regginou.

Prezident Rossoblu Fracesca Menarini však stále svému týmu věří a vyjádřil mu podporu. "Stále jsme jen bod od záchrany, do konce zbývají ještě čtyři zápasy. Nyní máme šanci přeskočit Turín a nemůžeme si dovolit zaváhat. Mluvil jsem s hráči a trenérem a všichni jsou odhodláni dát do posledních zápasů vše, abychom dosáhli našeho cíle - vyhnout se sestupu," řekl Menarini.

I přes špatnou bilanci v posledních zápasech má ale Bologna celou situaci ve svých rukou. V posledních čtyřech zápasech jí totiž vedle Turína čekají ještě Lecce, Chievo a Catania, tedy soupeři v bitvě o udržení.

Trenér Rossoblu Giuseppe Papadopulo bude muset v základní sestavě oproti posledním zápasům udělat několik změn. V karetním trestu totiž jsou Massimo Mutarelli a Nicola Mingazzini.

Turín je pouze o bod lepší než Bologna, ale oproti svému nedělnímu soupeři je v pozici, která zajišťuje setrvání v nejvyšší soutěži. Pod taktovkou trenéra Giancarla Camoleseho, který minulý měsíc nahradil Waltera Novellina, se Granatě zatím daří, když vyhrála dva z posledních čtyřech zápasů. Navíc nyní bude mít Turín výhodu domácího prostředí, kde se mu v poslední době daří.

"Od teď musíme získat body v každém zápase," uvědomuje si Camolese. "Vím, že moji hráči udělají pro vítězství všechno. Navíc budeme mít podporu našich fanoušků."

Pro Toro může být tento zápas rozhodující, protože poslední tři duely budou extrémně těžké. Nejprve Turín pojede do Neapole, poté přivítá Janov a sezonu ukončí v Římě při utkání s AS.

V turínské brance se neobjeví Matteo Sereni, jenž je vykartován, takže nastoupí Alex Calderoni. Karetní trest si odpykává také Angelo Ogbonna.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Calderoni - Rivalta, Natali, Franceschini - Diana, Barone, Dzemaili, Rubin - Rosina - Bianchi, Stellone
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli - Zenoni, Moras, Castellini, Terzi - Valiani, Casarini, Volpi, Mudingayi, Coelho - Di Vaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.80 - 3.20 - 4.30
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Jihoitalské Lecce přivítá v rámci 35. kola fotbalisty Neapole. Lecce se probudilo na poslední chvíli a proti matné Neapoli si bude chtít připsat tři body. Hostům už prakticky o nic nejde, to ale neznamená, že by měli souboj s Lecce vypustit.

Lecce neposlední chvíli oživilo svojí naději na záchranu, poté co vyhrálo domácí zápas s Catanií a remízou ze hřiště Juventusu. Ztráta se tedy zmenšila na dva body a pokud se podaří svěřencům trenéra De Cania na tyto výkony navázat, záchrana je nemine. Nicméně bude to velice obtížné. "Potřebovali jsme udělat výsledek proti Juventusu a za dobrý výkon jsme získali bod, dokonce jsme mohli i vyhrát. Musíme nabrat další sílu a udělat výsledek proti Neapoli.

Fotbalová Neapol zatím nedokázala navázat na skvělé výkony z počátku sezony a i pod ex-reprezentačním trenérem Donadonim se trápí. Před čtrnácti dny sice senzačně porazili Inter Milán 1:0 ale v posledním kole přišla další porážka, se Sienou 2:1. Vzhledem k dobrému začátku se bude sezona hodnotit hodně negativně.

"Moji hráči byli v Sieně hodně arogantní, očekával jsem potvrzení ze zápasu s Interem, místo toho jsme spadli zase dolů. Bylo to hrozné vystoupení, nyní musíme důstojně dohrát konec sezony," zlobil se po utkání se Sienou trenér Donadoni.

Další důležitý zápas v boji o záchranu propásnou Antunes, Angelo, a Papa Waigo. Na druhé straně má trenér roberto Donadoni více starostí, chybět mu bude několik klíčových hráčů základní sestavy, konkrétně Gargano, Maggio, Iezzo, Rinaudo a Lavezzi.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Benussi - Polenghi, Fabiano, Esposito, Ariatti - Giacomazzi, Edinho, Munari, Caserta - Konan, Tiribocchi
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Navarro - Santacroce, Cannavaro, Contini - Montervino, Blasi, Amodio, Hamsik Mannini - Denis, Pià
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.50 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Chievo Verona - Inter Milán  (neděle 15:00)
Chievo bude chtít pozdržet mistrovské oslavy Interu Milán, který v neděli zavítá na Stadio Bentegodi. Nerazzurri by mohli v případě svého vítězství a prohry AC Milán slavit titul, ale Chievo jim určitě nedá nic zadarmo. Po poslední remíze s AS Řím bude chtít obrat i dalšího velikána a odpoutat se od sestupu.

"Nebylo jednoduché tu hrát," řekl po zápase v Římě rádiu Kiss Kiss Sergio Pellissier. "Museli za každou cenu vyhrát, měli za sebou fanoušky. My jsme ale do zápasu dali vše. Nyní se budeme snažit zhatit mistrovské oslavy Interu. My potřebujeme body více než oni."

Chievo zažilo skvělé jaro, když ještě v lednu se krčilo u dna tabulky a nyní má na sestupové pozice náskok šesti bodů. Pellissier tento zvrat připisuje trenérovi Domenicovi Di Carlovi, jenž tým převzal v listopadu. "Di Carlo je skvělý. Vnesl do týmu to, co nám na začátku chybělo."

Do zápasu s Interem nebude moci Chievo nasadit Stephena Makinwu, Fabia Mora, Giuseppeho Colucciho a Francesca Scardinu, kteří jsou zraněni. Vykartováni jsou Langella a Pinzi.

Inter do Verony cestuje s vědomím, že výhra mu může s předstihem zajistit ligový primát. Pokud totiž Juventus porazí AC Milán, nebude mít městský rival šanci Inter dostihnout. Luis Figo říká, že je Interu jedno, kdy nebo kde oslaví titul. "Máme čtyři možnosti a až to přijde, tak to přijde. Ať už to bude doma nebo venku, je to dobré."

Ve Veroně se v dresu Interu nepředstaví Maicon, Nelson Rivas, Victor Obinna a Francesco Bolzoni. Suspendovaný je útočník Zlatan Ibrahimovič.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Frey, Morero, Yepes, Mantovani - Luciano, Rigoni, Marcolini - Bentivoglio - Pellissier, Bogdani
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Zanetti, Cordoba, Samuel, Maxwell - Vieira, Cambiasso - Stankovic, Figo - Balotelli, Crespo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.30 - 3.20 - 1.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Cagliari Calcio - AS Řím  (neděle 15:00)
Souboj o evropské poháry uvidí stadion Sant'Elia v Cagliari, kam zavítá AS Řím. Oba celky mají z minulého kola co napravovat, a jak Cagliari, tak i AS Řím chtějí hrát evropské poháry. Giallorosi mají ještě malé šance na účast v Lize mistrů.

Cagliari v minulém kole nezvládlo důležitý souboj o pohárovou Evropu s Palermem. Sicilané vyhráli jednoznačně 5:1 a přiblížili se účasti v Poháru UEFA. Nicméně šance Cagliari na stejnou soutěž stále žijí, ztráta je na šesté místo pouze čtyřbodová. "Je to zklamání ale nemůžeme se na nic vymlouvat. Hlavním cílem byla bezpečná záchrana, která se změnila v boje o evropskou kvalifikaci," prohlásil Michele Fini, jenž následně dodal: "Určitě bod z Palerma by nás přiblížil více, nicméně všechno je možné.Víme, že naše schopnosti jsou silné."

AS Řím si výrazně zkomplikoval cíl letošní sezony, kterým byl nejprve zisk mistrovského titulu, ale po špatném startu se cíl změnil na zisk čtvrtého místa, který znamená milionářskou soutěž zvanou Liga mistrů. Tu pro příští sezonu Řím nejspíše neuvidí. Nicméně dokud bude existovat nejmenší, byť jen teoretická šance, bude AS Řím bojovat. Navzdory špatným výsledkům zůstane na trenérské lavici Říma Luciano Spalletti. "Spalletti bude římským trenérem i v příští sezoně. Upřímně řečeno nevidím žádné problémy. On tu má smlouvu na další dva roky," prohlásil sportovní ředitel AS Řím Bruno Conti.

Dlouhodobě lepší bilanci má AS Řím, to však neznamená, že by Cagliari nemohlo proti Římanům uspět. Zvláště v domácím prostředí jsou svěřenci trenéra Allegriho velice silní.

Domácí celek bude postrádat pouze dvojici hráčů - Parolu a Lazzariho. Na druhé straně je situace poněkud komplikovanější. Trenér Luciano Spalletti se musí obejít bez Cicinha, Aquilaniho, Juana, Doniho, Baptisty a vykartovaného Riiseho.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Lopez, Canini, Agostini - Fini, Conti, Biondini - Jeda - Acquafresca, Matri
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Artur - Motta, Mexes, Panucci, Tonetto - De Rossi, Pizarro - Taddei, Brighi, Vucinic - Totti
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.75 - 3.10 - 2.40
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Atalanta BC - Janov CFC  (neděle 15:00)
Jasný úkol mají před posledními čtyřmi zápasy hráči Janova. Získat zpět ztracenou čtvrtou pozici. První překážkou pro ně bude celek Atalanty Bergamo.

Grifové jsou momentálně pátí, jediný bod za čtvrtou Fiorentinou. Janov poslední postupové místo do Ligy mistrů dlouho držel, ale poté dvakrát prohrál a přišel o něj. V minulém kole ale opět zvítězil, v městském derby porazil Sampdorii a věří, že může Fiorentinu sesadit.

"Těm, co o nás měli pochybnosti, jsme jasně odpověděli vítězstvím 3:1 v derby se Sampdorií," prohlásil kouč Gian Piero Gasperini. "Já nikdy nepochyboval. Byl jsem přesvědčen, že mám tým v dobré formě, který to může dokázat. Vítězství nad Sampdorií je klíčovým v boji o Ligu mistrů. Jsme připraveni bojovat v posledních zápasech s Fiorentinou."

Co se týče losu, má Janov oproti soupeři z Florencie navrch. Zatímco Fialky, které o víkendu hrají s Catanií, budou muset přejít přes Sampdorii, Lecce a AC Milán, Janov má před sebou po duelu s Atalantou Chievo, Turín a Lecce. "Fiorentina má jednobodový náskok, což jí dává v posledních zápasech výhodu, jenže jí čekají těžší soupeři," uvědomuje si Gasperini.

Janovu bude chybět zraněný stoper Giuseppe Biava, stejně jako vykartovaní Matteo Ferrari a Thiago Motta. Biava se navíc na hřišti v letošní sezoně již neukáže. "Není dobré, když nám chybí tři důležití hráči, ale v letošní sezoně to není poprvé, co postrádáme klíčové muže. Jsem přesvědčen, že kdokoliv za ně nastoupí, odvede dobrou práci," sdělil novinářům Gasperini.

Atalantě se v poslední době příliš nedaří. V posledních šesti vystoupeních pouze jednou vyhrála a klesla na 11. příčku. Domácí půda navíc v posledních zápasech nebývá pro svěřence trenéra Del Neriho výhodou. "Do konce sezony zbývají čtyři zápasy a my chceme skončit co nejlépe. V Udinese jsme nehráli dobře, potřebujeme se oklepat a získat zpět sebedůvěru," řekl o posledním prohraném zápase Del Neri.

Berhamaschi budou bez suspendovaných Cristiana Doniho a Gianpaola Belliniho.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Consigli - Garics, Capelli, T.Manfredini, Peluso - Defendi, Guarente, Parravicini, Padoin - Plasmati, Floccari
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho - Papastathopoulos, Bocchetti, Criscito - Rossi, Milanetto, Juric, Modesto - Sculli, Milito, Palladino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 3.45 - 3.10 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Calcio Catania - ACF Fiorentina  (neděle 15:00)
Boje o evropské poháry v Itálii vrcholí a největší boj se bezesporu strhne o čtvrté místo, které jako poslední zajišťuje Ligu mistrů. Na něm momentálně s náskokem jediného bodu leží Fiorentina. Ta ve 35. kole zajíždí do Catanie.

Viola se po dvou vítězstvích a zaváhání Janova dostala na čtvrtou pozici a před posledními zápasy má lepší výchozí pozici než pátý Janov. AS Řím již z boje o Ligu mistrů vypadl.

Na Apeninském poloostrově se spekuluje, že duel s Catanií by mohl být jedním z posledních na lavičce Fiorentiny pro Cesare Prandelliho, jenž má údajně nahradit v Juventusu Claudia Ranieriho. Prandelli však tyto informace popírá, ve Fiorentině chce zůstat i nadále. "Juventus? Jsem ve Florencii šťastný, miluji fanoušky Fiorentiny, město miluje mě, není si na co stěžovat," prohlásil Prandelli. "Jsou to nyní tři roky, kdy se nám podařilo dostat Violu mezi nejlepší italské týmy, doufám, že příští rok budeme ještě lepší."

Do Sicílie s Fialkami neodcestuje vedle zraněných Mutua a Santany také Emiliano Bonazzoli, jenž si v tréninku přivodil zranění. Po trestu se naopak do zápasové praxe vrací Felipe Melo.

Catania má za sebou pět zápasů, v nichž pouze jednou vyhrála a bude si chtít spravit náladu. Svěřenci trenéra Waltera Zengy jsou momentálně s 11tibodovým náskokem na sestup patnáctí a vědí, že případné vítězství by definitivně zpečetilo setrvání v nejvyšší soutěži.

Asistent trenéra Giuseppe Irrera hráče nabádá k tomu, aby i přesto, že záchrana je téměř jistá, nepolevovali a vrátili fanouškům jejich víru v tým. "Nejsme sice ještě matematicky zachráněni, ale nemyslím si, že bychom měli mít ještě nějaké problémy. Každopádně se ale budeme snažit zakončit sezonu co nejlépe, hlavně kvůli fanouškům."

Rossazzurri bude chybět Pablo Ledesma a Alessandro Potenza, suspendovaný je Takayuki Morimoto.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Kosicky - Silvestri, Silvestre, Stovini, Capuano - Sciacca, Carboni, Biagianti, Tedesco - Martinez, Mascara
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - Comotto, Dainelli, Gamberini, Pasqual - Montolivo, Felipe Melo - Kuzmanovic, Jovetic, Vargas - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.50 - 3.40 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AC Milán - Juventus FC  (neděle 20:30)
Šlágrem kola je bezesporu střetnutí milánského AC s Juventusem, v souboji druhého se třetím dojde k očekávanému konci kariéry jednoho z nejlepších hráčů světové kopané - obránce Paola Maldiniho, jenž celý život hájil barvy Rossoneri. Stará Dáma zrovna nemá oslnivou formu, ale na AC Milán se bude chtít vytáhnout.

Dny Paola Maldiniho v dresu AC Milán se blíží ke konci. Čtyřicetiletý obránce se před touto sezonou nechal slyšet, že po ní ukončí kariéru. Konec nastává o něco dříve, Maldini si vybral prestižní zápas s Juventusem jako svojí tečku za působením v dresu Rossoneri. Nicméně dá se očekávat, že Maldini v Miláně zůstane, ovšem v jiné roli. Ačkoliv zůstanou Rossoneri opět bez trofeje, závěr sezony je zatím hodně povedený. Osm zápasů v řadě bez porážky a šestnáct získaných bodů znamenají druhé místo právě před Juventusem. Milánu se tedy s největší pravděpodobností podaří získat místo v příštím ročníku Ligy mistrů, kam AC Milán rozhodně patří. Kromě Maldiniho bude mít utkání zvláštní náboj také pro Gianlucu Zambrottu, který v nedávných letech dres Staré Dámy oblékal.

" Je to pro nás důležitý a těžký zápas, protože Juventus je týmem, který se nikdy nevzdává. Bude to těžké. Vítězství vždy zvyšuje morálku , jsme v lepší kondici, což může být důležitý fakt a doufáme, že si tuto sérii udržíme až do konce sezony," prohlásil Zambrotta.

Juventus dlouho pronásledoval vedoucí Inter, nakonec ho však postihla špatná forma a z boje o titul se stává boj o příčku, která zaručí přímý postup do milionářské soutěže. Stará Dáma má totiž náskok čtyř bodů a vzhledem k dobré formě čtvrté Fiorentiny, potažmo pátého Janova ještě nemá vyhráno. Svěřenci trenéra Claudia Ranieriho nevyhráli už pět zápasů v řadě a naposledy si připsali pouze bod za remízu se sestupem ohroženým Lecce.

"Zápas proti Milánu je krásný a pro nás velice důležitý, sledovaný po celém světě. Oni se nacházejí v lepší situaci než my, ale my máme všechny předpoklady uspět. Musíme si zopakovat, jak jsme hráli v domácím utkání a jí do toho se stejnou touhou a stejným hladem po úspěchu," prohlásil na klubových stránkách útočník Amauri.

Souboje Milána s Juventusem mají velkou tradici. V posledních letech se více dařilo Juventusu, který v soutěžních utkáních s Milánem neprohrál už skoro čtyři roky. Oba celky se také utkali ve finále Ligy mistrů v ročníku 2002/2003, po penaltových kopech nakonec obdržel "ušatý" pohár Milán. I nyní se mají diváci na co těšit, vždyť v posledních dvou střetnutí nasázeli oba soupeři dohromady jedenáct branek.

Tradiční souboj Milána proti Juventusu mine kvůli zranění Gattusa, Borriella, Nestu, Kaladzeho a Abbiatiho. Problémy se zády hlásil brankář Dida, ale nakonec by snad měl nastoupit. Ani Juventus nebude zdaleka kompletní, hrát nebudou Sissoko, Salihamidzic, Ekdal, Knezevic a Molinaro. Pro karetní tresty nenastoupí obránce Mellberg a český záložník Pavel Nedved, právě absence Nedvěda je pro celek Bianconeri velice citelná.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Maldini, Favalli, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Seedorf, Kakà - Inzaghi
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera, Legrottaglie, Chiellini, De Ceglie - Marchionni, Zanetti, Poulen, Giovinco - Amauri, Iaquinta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.75 - 3.30 - 4.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Inter Milán34238360:2577
2.AC Milán34217664:2970
3.Juventus FC34199661:3466
4.ACF Fiorentina341941149:3561
5.Janov CFC34179846:3360
6.AS Řím341581152:5253
7.Città di Palermo341641451:4552
8.Cagliari Calcio341471342:3949
9.Udinese Calcio341391248:4448
10.SS Lazio341451544:4847
11.Atalanta BC341351637:3944
12.SSC Neapol341191437:3942
13.UC Sampdoria3410111340:4741
14.AC Siena341171631:3740
15.Calcio Catania341171634:4140
16.Chievo Verona348111531:4235
17.Turín FC34791830:5330
18.Bologna FC34781937:5929
19.US Lecce345131633:5928
20.Reggina Calcio345121727:5427

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (105)

Přidat komentář
terry

Reggina bojuje o udržení již po sedmé v řadě.

Reagovat
smazaný uživatel

ale nějak už jim nevěřím, myslím, že jsou ze hry (bohužel)

Reagovat
terry

U Regginy nikdy nevíš. Je ale pravda, že letos to už vypadá hodně špatně.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska je Doria odřeže.

Reagovat
terry

Na tebe jsem tu čekal. Dneska to budete mít sakra těžké.

Reagovat
smazaný uživatel

Cassano prej na lavce.

Reagovat
terry

Přesně tak. Ale vždyť Marilungo dal při debutu dva góly.

Reagovat
smazaný uživatel

Debut měl v lednu proti Palermu.

Reagovat
terry

V základní sestavě.

Reagovat
smazaný uživatel

To ano.

Reagovat
smazaný uživatel

aby to nedopadlo tak, že se budete šetřit na Coppu a darujete Reggině body...

Reagovat
smazaný uživatel

Taky mě to napadlo, navíc pravděpodobná sestava vypada všelijak.

Reagovat
terry

Šetřit se bude několik hráčů.

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Začíná Giro d'Italia !

Damianooo Cunego..., Let's go Lampre

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem to chtěl napsat . Benátská pláž, Padova, Bergamo, Milán, Turín, Florencie, Boloňa, výšlap na Vesuv, Napoli, Řím, Koloseum... Letos je to opravdu nádhera, taková třítýdenní dovolená v televizi. A fandím samozřejmě madridistovi Sastremu .

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak , letošní trasa je skvělá..., i když se mi líbil i loňskej start na Sicílii. ten výšlap na Vesuv je skvělej nápad a celkově se projedou největší a nejkrásnější města. už se nemůžu dočkat Bakalářova komentáře . od jeho zmínky o Simoniho jídelníčku (těstoviny zalité máslem a posypané parmazánem) nejím u cyklistiky nic jiného

Reagovat
smazaný uživatel

O co se jedná?

Reagovat
smazaný uživatel

slavný cyklistický závod po Itálii

Reagovat
terry

Ty neznáš Giro d'Italia? Něco jako Tour de France.

Reagovat
smazaný uživatel

aha, o kola se vůbec nezajímám no

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že se Lance zranil.... a nakonec i Boonena je škoda, ale holt když dopuje....

Reagovat
terry

Nový design Gazzetty se mi vůbec nelíbí. Navíc nejdou kopírovat samostatně jména.

Reagovat
smazaný uživatel

No a v Janově to vypadá na pěknou polízanici, když vidím ty kurzy. Domácí se šetří na finále poháru, hosté hrají o vše, do toho ještě Mazzarri...

Reagovat
smazaný uživatel

krásná 2 na tiket

Reagovat
smazaný uživatel

0.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je fakt Sampa odřeže

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

Myslíš, že ta páska Maccaronemu pomuže? Je jedno, esi ji má nebo ne, stejně hraje jen ze soucitu u tebe ne?

Reagovat
smazaný uživatel

neotravuj

Reagovat
smazaný uživatel

BigMac není v nominaci, dej pásku Zunigovi .

Reagovat
smazaný uživatel

dobře

Reagovat
Tsigi

Doria to pustí jim je jedno jestli tuhle trapnou sezonu skončí 13 nebo 14. Reggina do toho půjde na 1000 procent

Reagovat
GEGE

Už se nemůžu dočkat jak zítra oplatíme Juve porážku s podzimu.

FORZA MILAN!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Shevchenko

Dneska dvoječky.

Reagovat
terry

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA REGGINA!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tady ti fešáci prý ještě nemají na příští sezonu smlouvu, pro mančafty z druhého sledu docela solidní výběr.

Bizzarri

De Sanctis

Panucci

Mathieu

Jorgensen

Zambrella

Diamanti

Guberti

Crespo

Cruz

Di Vaio

Reagovat
smazaný uživatel

forza lazio ooo

Reagovat
smazaný uživatel

Dessena je ostříhanej nakrátko , ale očividně mu to pomohlo

Reagovat
Slejdy

Reagovat
smazaný uživatel

když nehraje Emil, tak se mu to střílí

Reagovat
smazaný uživatel

Emila jsem neviděl, ani nepamatuju

Reagovat
smazaný uživatel

Minule proti Bologne neviděl si?

Reagovat
smazaný uživatel

to jsem se díval, ale nevybavuju si ho..., asi jsem to flákal.

Reagovat
smazaný uživatel

Slepička prostě frajer.

Reagovat
smazaný uživatel

Za co ČERVENÁ?

Reagovat
smazaný uživatel

tak ale Dessena už to přehání...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 kurs kolem 3.50 na výhru Dorie

Reagovat
smazaný uživatel

Dessenovi a Trefolonimu to asi zapomněli říct .

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"Amaranto do Janova cestují bez zraněné dvojice Francesco Cozza, Davide Di Gennaro. Do základní sestavy by se měl vrátit Bernardo Corradi."

ZA 1.) Amaranti

ZA 2.) Cozzu vidím se rozvičovat

Reagovat
Shevchenko

5

Reagovat
smazaný uživatel

tak to je poprava..., aby taková facka Amaranti ( ) definitivně nepoložila.

Reagovat
Jajinek

A kdo mi vyvrátí že si celá Itálie nevsadila

Reagovat
Tomanatura

Když si vzpomenu, že jsem chtěl před zápasem zkusit vsadit 2 na Regginu...

Reagovat
Shevchenko

Já si jednou vsadil na Salcburk, který doma prohrál 0:7.

Reagovat
Tomanatura

Na tom zápase jsem byl osobně...

Reagovat
GEGE

A já tam tu dvojku fakt dal .

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyly by špatný samý dvojky

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska končí Maldini IKONA FOTBALU

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Někde mám chybu?

Reagovat
smazaný uživatel

Carletto:

“Já nevím, které z derby je 'Derby d'Italia', ale co vím je, že Juventus toho vyhrál nejvíce v Itálii, zatímco Milán v Evropě."

"Gattuso je nominován a bude sedět na lavičce. Není 100%, ale myslím, že je fér ho povolat, protože tvrdě pracoval a tohle je odměna za těch 5 měsíců od zranění, přestože byl odhadován na 6 měsíců. Pravděpodobně bude hrát poločas v přátelském utkání příští týden."

"Nesta je klidný. Po fyzické stránce dělá malé krůčky vpřed. Máme čas do 31.8. na vyhodnocení jeho kondice. V nejbližších dnech začne na něčem pracovat s týmem a během léta bude mít speciální tréninkový program, aby se mohl zapojit do tréninkového kempu s týmem. S Nestou a Thiagem Silvou je obrana pro příští rok zajištěna."

Reagovat
smazaný uživatel

mimochodem Ranieri povolal Yaga

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že José dá od začátku šanci Crespovi a Figovi, stejně tak se těším na obranu Javier-Cordoba-Samuel-Chivu, snad to vyjde. Chievo sice body potřebuje, ale to jej alepsoň donutí hrát otevřený fotbal a my nějaký brejkk snad proměníme. Jinak, Scudetto se asi oslaví až za týden, nevěřím, že by Juve porazili AC. Každopádně večer další perlička roku, jen nevím, jestli nedám přednost hokeji, ale asi ne.

Forza Inter, Magico Calcio !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Inter: 12 Julio Cesar; 4 Zanetti, 2 Cordoba, 25 Samuel, 6 Maxwell; 5 Stankovic, 19 Cambiasso, 20 Muntari; 7 Figo, 18 Crespo, 45 Balotelli.

Subs: 1 Toldo, 9 Cruz, 11 Jimenez, 14 Vieira, 16 Burdisso, 21 Obinna, 26 Chivu.

Chivu nehraje v základu, protože Mou na tiskovce říkal, že Chivu a Muntari měli lehčí zranění a do základu pošle jen jednoho, protože nechce riskovat, že se oba zraní a on bude muset dvakrát střídat.

Reagovat
smazaný uživatel

dík za sestavu, já jsem se obával, že Chivu hrát nebude, škoda no. Santon je v nějakém útlumu, já bych mu dal místo Maxwella šanci i nadále. I když nehrál v poslední době až tak jistě, tak je stále hodně mladý a čím více toho nahraje, tím lépe do budoucna. Příští rok už by měl být stabilní oporou, za takové 2-3 roky pak klíčovým bekem (jestli vše půjde, jak má). Jinak se těším na Crespa, cítím, že zavěsí. Je dobře, že hraje Figouš, ten to tam bude sypat (snad ), Muntari s Cuchuem by neměli mít větší potíže... A opět dvojice Cordoba-Samuel Jak rád vzpomínám, jak se okolo Vánoc zase dali dokupy a nějakých 8 utkání v řadě jsme neinkasovali ,to bylo úžasné Pro tuto dvojici na stoperu mám prostě slabost.

Jinak v poslední době jsem dost přemýšlel o příštím roce a asi bych toho Javiera přesunul na beka už definitivně, Maicon by mohl hrát v záloze, myslím, že by to všci jen pomohlo. Javier to sice stále zvládá excelentně, na druhou stranu Maiconovy schoposti jsou takové, že je škoda jich nevyužít naplno...

Reagovat
smazaný uživatel

Maiconovy schopnosti jsou takové, že zkrátka musí hrát v obraně, protože dokáže snadno přečíslit soupeře a vytvářet nebezpečné situace. V záloze by o tuto možnost překvapovat a přečíslovat přišel. Přesně takhle to říkal i Roberto Carlos, když se ho ptali, proč nechce do zálohy.

Reagovat
smazaný uživatel

tesim sa na utok bez Ibrahimovica,lebo som zvedavy ako si cely tym Interu poradi,ked bude chybat nas najlepsi hrac Zlatan...ale myslim ,že Balotelli a Crespo by to mohli zvladnuť a dat aspon 1 gol...a obrana je super,stoperi Samuel a Cordoba su zarokou kvality + brankar Cesar....Inter do toho!!!Forza Inter!!!

Reagovat
smazaný uživatel

no to je sice velká pravda, ale na druhou stranu, kdyby hrál v záloze, tak tím nijak neztratí kvalitu obrana (Maicon by se vracel a Javier je fenomén), naopak záloha by posílila, neboť Maicon by měl daleko více příležitostí útočit a nemusel by jen čekat na vhodný moment k vysunutí. Zkrátka i v zápasech, kdy se z pozice beka do útoku takřka nedostane, by na kraji zálohy mohl útočit o dost víc, což by pro nás bylo značné posílení... Na druhou stranu by zase záloha utrpěla co se týše stahování se do středu a odebírání míčů, v čemž vyniká Javier...

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!!!

Reagovat
Jajinek

Arma, Arma, Arma letaleeeeeeeeeeee!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bože, já to tomu Crespovi tak přeju, neskutečný sympaťák. Jak se upřímně radoval

Reagovat
smazaný uživatel

jj frajer

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, neskutečnej borec

Reagovat
smazaný uživatel

nj...ale ten vyrovnavajuci gol bol super..skoda

Reagovat
smazaný uživatel

tak Sorrentino je jasnej no

Reagovat
GEGE

Marcolini

Reagovat
smazaný uživatel

Jak tak koukám tak Římu asi uteče i UEFA jak je to možné?

Ještě že Inter to má ve vsých rukou škoda,že Chievo vyrovnalo :(

Snad to kluci ještě nějak doklepou :-)

Reagovat
smazaný uživatel

No škoda gólu, chtělo by to zvýšit aktivitu a pokusit se častěji zakončovat. Markantně nám chybí střelba ze střední vzdálenosti. Jinak těžko říct, ale podle mě se za faul na Javiera klidně mohla pískat pentle, vždyť ten bek (už nevím kdo přesně) mu regulérně přišlápl nohu... Figouš se zatím snaží

Reagovat
GEGE

Ten bek mu právě tu nohu vůbec nepřišlápl .Pentle to neměla být ani náhodou.

Reagovat
smazaný uživatel

mě se zdálo, že mu na ni šlápnul , no tak nyní už je to stejně jedno. Forza Inter

OT: Carletto do r. 2012

Reagovat
smazaný uživatel

pokud zustane pristi rok o soupere mene

Reagovat
smazaný uživatel

neřekl bych, Carlo je velký trenér

Reagovat
GEGE

Reagovat
Jajinek

Penalta určitě ne

Reagovat
smazaný uživatel

tak asi ne no, když to všichni říkáte

Reagovat
smazaný uživatel

Ku*a Cuchu to musíš dávat sám

Reagovat
smazaný uživatel

Žralok pořád umí plavat

Reagovat
smazaný uživatel

Maxwell pěkně maká

Reagovat
smazaný uživatel

Acquaaaaaa

Reagovat
GEGE

Balotelli

Reagovat
smazaný uživatel

Marioooooooo

Reagovat
GEGE

Lucianooooo

Reagovat
smazaný uživatel

Burdisso

Reagovat
GEGE

100 pro dnešní výhru ACM.

Reagovat
Pinturicchio

Sleduje tady někdo pravidelně Janov? To takhle hrávají normálně?

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda ztráty, ale myslím, že to nehraje roli, Juve večer nemůže prohrát, to už by s Ranierim bylo na pováženou, stejně tak se 3 flekem pro bianconeri. Velká pochvala pro Figa, Zanettiho a Balotelliho, podali výborné výkony, Mario krásný gól. Zvláště Figouš mě příjemně překvapil, že vydržel celý zápas v poměrtně vysokém tempu, navíc nesimuloval, dobže držel míč, přihrával... Per sempre Internazionale !!!

Reagovat
smazaný uživatel

Criscito, Rosina, Di VAio, Delvecchio (snad první zápas v zs sampdorie a hned fík)..večer ještě ricky aspoň 2 gólky, a tohle kolo ve fantě by snad mohlo vypadat dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mam jen Gigi D´Agostina a Pazziniho. Večer tam snad něco hodi Senderos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele