Serie A - preview 35. kola

04.05.2013, 09:44, aktualizováno 05.05.2013, 09:38
Previews
Obhájí Juventus titul? To je zásadní otázka dnešního dne. Stará dáme k mistrovské jistotě potřebuje porazit Palermo. Neapol hostí Inter, AC Milán se bude proti Turínu přibližovat třetí příčce. Udinese hostí po poledni Sampdorii, Lazio hraje s Boloňou, Janov může z Pescary udělat prvního jistého sestupujícího.
Udinese Calcio - UC Sampdoria  (neděle 12:30)
Udinese se v jistém momentu potácelo ve druhé polovině tabulky a skončilo své putování v letošní sezoně evropských pohárů. Nyní je ale všechno jinak, v tradičně silném závěru Udinese opět dokazuje, že se Zebrami se musí počítat až do konce. Proti je ale zachraňující se Sampdoria.

Současnou šestou příčku týmu Francesca Guidolina nezpůsobila jen špatná forma ostatních soupeřů. Především to bylo úsilí Zeber jako týmu podpořené individuálními výkony jednotlivců typu Antonio Di Natale, Mehdi Benatia nebo Luis Muriel. Tato sezony znamenala pro Zebry mnoho vyčerpání, vzhledem k úzkému výběru i šíři kádru a působení na mnoha frontách. Udinese se často stává tranzitním místem pro mnoho talentů a tak není divu, že zatím nedosahuje stálých výsledků. Jedno plus ale Guidolinovu týmu musíme přiznat - bodové procitnutí v závěrečných fázích již mnoha ročníků.

Už 270 minut brankáře Brkiće nikdo nepřekonal - takovou vizitku se může chlubit jen málokterý celek. Poslední střelcem, který pokazil zkušenému brankáři čisté konto, byl Paul Papp z veronského Chieva. Od začátku dubna drží Udinese neprůstřelnost, která v kombinaci vstřelených gólů dává skromnému celku naděje na poháry.

Když vezmeme v úvahu, že pátý Řím a osmé Lazio dělí jen tři body, sen o účasti v příštím ročníku Evropské ligy není vůbec nereálný. To si uvědomuje i Danilo. Jeden z pilířů zadních řad prohlašuje: "Nedávné výsledky byly velmi pozitivní a dostaly nás do společnosti týmů, které bojují o poháry. Teď musíme jen myslet na své výkony a pokusit se vyhrát co největší počet bodů," uzavírá stoper.

O výhru hodně stojí také hosté. Dalo by se říct, že co se týče formy, s Udinese jsou zrcadlově obráceným celkem. Po dobrém úvodu do sezony Blucerchiati upadají a nyní je od sestupového pásma dělí pouhých šest bodů. Co hůř, již sedm utkání janovský tým nevyhrál. Největší podíl na negativní sérii má nedostatek vstřelených gólů. Mauro Icardi se sice ukazuje ve skvělém světle a podle mnohých bude od příští sezony nosit barvy velkoklubu, ale talentovaný útočník se prosadil naposledy v březnu.

Zkušeného trenéra Delia Rossiho děsí také dlouhý seznam zraněných hráčů. Do Udine nedorazí vykartovaná dvojice Daniele Gastaldello - Angelo Palombo, zranění jsou Nenad Krstičić, Andrea Costa, Gianluca Sansone a Andelko Savić. Oproti tomu Zebry mají tým téměř kompletní, jedinou absencí bude Andrea Lazzari. Jeho místo by mohl zaujmout polský talent Piotr Zieliński, který se v osmnácti letech prezentuje velmi dobrými výkony. Sampdoria si jistě bude chtít pojistit záchranu a navíc by ráda odvetu za nepovedené klání v Janově - po gólech Danila a Di Nataleho na Stadio Luigi Ferraris padla.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Brkić - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Badu, Allan, Gabriel Silva - Pereyra, Muriel - Di Natale
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Romero - Mustafi, Rossini, Berardi - De Silvestri, Poli, Obiang, Munari, Poulsen - Icardi, Eder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Città di Palermo  (neděle 15:00)
Jeden jediný bod dělí svěřence turínského trenéra Antonia Conteho od vysněné obhajoby titulu pro mistra Serie A! Kýžený bod by Bianconeri rádi získali před vlastními fanoušky. Palermo se ale probouzí k životu a mohlo by Juventus zaskočit.

Již jen malý krůček dělí italského hegemona od zisku další prestižní trofeje. Slavný klub z Turína sice nedosáhl na finále Ligy mistrů, mimo jeho dosah je také finále Coppa Italia, přesto se mohou fanoušci radovat. Prioritní zaměření na domácí scénu by se v neděli mohlo dočkat zaslouženého zakončení - zisku dalšího Scudetta.

A slovem zasloužené nemusíme šetřit - Bianconeri vytváří v italských poměrech pevný symbol úspěchu a po létech strádání a nepříjemné účasti v Serii B se zdá, že se turínský obr opět probudil. Velký krok vstříc celkovému prvenství učinil v minulém utkání, kdy si v prestižním derby poradil s FC, o třech bodech v samém závěru rozhodly góly Artura Vidala a Claudia Marchisia. Tímto výsledkem Bianconeri natáhly sérii výher proti svému rivalovi na rovných čtrnáct, přičemž v osmi posledních ani jednou neinkasovali.

Za posledních sedm zápasů se navíc našli jen dva střelci, kteří prorazili Buffonovu obranu - trochu překvapivě Emmanuel Cascione z Pescary a také Rodrigo Palacio. Kromě zmíněného FC Turín porazili Bianconeri naposledy také milánské AC a Petkovićovo Lazio - všechny tři zápasy dokonce Stará dáma odehrála bez inkasování. Čtyři kola před koncem tak drží jedenáctibodový náskok na druhou Neapol.

Mnohem zajímavější boje se ale odehrávají na opačné straně tabulky. O záchranu bojuje již zmíněná Pescara se Sienou, janovskými Grify a také Palermem. Sicilský celek se ještě nedávno krčil za svými konkurenty, oživovací pokusy trenéra Giuseppeho Sannina ale zatím nad míru dobře vycházejí. Velký podíl na tom má i Josip Iličić, jedna z hvězd týmu. Jeho přesunutí ze zálohy do útoku vedlo již ve čtyřech po sobě jdoucích utkáních ke Slovincově jménu na střelecké listině.

Sedmnácté Palermo sice pohlíží na poslední tři místa svrchu, ale vyhráno ještě nemá - janovské CFC má stejný počet bodů. K jeho zlepšené formě pomohlo i vítězství nad zraněními decimovaným Interem Milán, utkání opět rozhodl Josip Iličić. Giuseppe Sannino si je dobře vědom dobré formy svého týmu, výsledek ale nijak nepřeceňuje: "Zbývají nám ještě tři velmi těžké zápasy. Čeká nás velmi obtížná část sezony, ale ještě žijeme," dívá se Sannino do budoucnosti s optimismem.

Historie vzájemných zápasů na půdě Juventusu zaznamenala již číslo 24, z toho sedmnáct výher domácích Bianconeri. Poslední klání tradičních italských celků rozhodl jedinou brankou Švýcar Stephan Lichtsteiner. Stará dáma nebude moci využít služeb dlouhodobě zraněného Simone Pepeho, dále jsou mimo hru Mauricio Isla a veterán Nicolas Anelka. Do Turína v dresu hostí nepřicestují Michel Morganella a Andrea Mantovani.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Barzagli, Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah - Marchisio - Vučinić
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Von Bergen, Donati, Aronica - Nelson, Barreto, Rios, Kurtić, Garcia - Hernandez, Miccoli
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.20 - 9.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Turín FC  (neděle 15:00)
Fotbalisté AC Milán se budou ve zbývajících čtyřech kolech přetahovat s Fiorentinou o třetí místo a nesmějí si už dovolit zaváhat. Zvláště ne v domácím prostředí. Rossoneri na San Siru přivítají FC Turín a o ničem jiném než o jejich výhře nemůže být ani řeč.

Rossoneri si v průběhu těžkého losu zkomplikovali boj o třetí místo a v závěru sezony je čeká ještě spousta práce. Svěřenci trenéra Allegriho mají na třetím místě náskok pouhého jednoho bodu před Fiorentinou.

A o třetí místo mohli domácí přijít už v minulém kole, kdy doma prohrávali s Catanií. Zápas ale dokázali díky Pazzinimu otočit a nakonec slavili vítězství 4:2. AC se v tomto kole pokusí udržet si třetí místo a zároveň bude doufat ve ztrátu Fiorentiny. Ta doma hostí v jednom ze šlágrů kola AS Řím.

Turínským s koncem sezony dochází dech a hra o záchranu nabývá čím dál reálnějších rozměrů. Ještě před nedávnem se zdálo, že si Granata s předstihem zajistí poklidnou záchranu, ale nyní je vše jinak. Venturovi svěřenci nevyhráli pět kol v řadě a před sestupem už mají pouze čtyřbodový náskok. Navíc je čeká poměrně zajímavý los. Hosté začnou na San Siru proti favorizovanému AC a posléze se utkají v přímém souboji o záchranu s Janovem. Končit budou zápasy ve Veroně a doma s Catanií.

AC Milán bude postrádat De Jonga, Ambrosiniho a Bojana. Jako největší ztráta se ale jeví absence dirigenta záložní řady Riccarda Montoliva. Na druhé straně není situace nijak dramatická, hrát nebudou pouze Stevanovič a Glik.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - Abate, Bonera, Mexés, De Sciglio - Flamini, Muntari, Nocerino - Boateng, Balotelli, El Shaarawy
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Di Cesare, Ogbonna, S.Masiello - Brighi, Basha - Cerci, Vives, Santana - Barreto
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 5.50 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Calcio Catania - AC Siena  (neděle 15:00)
Sezona se pomalu, ale jistě krátí a Siena stále bojuje o holé přežití. Bianconeri ztrácejí na nesestupovou pozici dva body a i proto je zápas na Sicílii nesmírně důležitý. Catania ale doma neprohrává, naplno bodovat na Stadio Angello Massimino se letos povedlo jen třem celkům.

Catania měla v minulém kole senzaci na dosah, vedla na San Siru proti AC Milán, ale zápas nakonec nezvládla a odjela poražena 2:4. Celkově to už bylo páté utkání v lize bez vítězství v řadě. Naposledy se Elefantini radovali z vítězství v půli března doma nad Udinese Calcio.

Domácí na rozdíl od Sieny nehrají o záchranu, nýbrž bojují o co nejlepší postavení v horní polovině tabulky. Aktuálně patří Catanii deváté místo a stále je tu (i když malá) šance na evropské poháry.

Siena je na tom v lize špatně, ale stále může živit naděje na záchranu. Vždyť od nesestupových pozic jí dělí jen dva body. Je k tomu ale potřeba zase zabrat a co nejrychleji zapomenout na nepovedené utkání proti AS Řím. Siena na Stadio Olimpico vůbec nestačila a římským Vlkům podlehla vysoko 0:4. Siena teď bude skládat reparát proti Catanii, což je v posledních letech neoblíbený soupeř. Elefantini vyhráli i první zápas v Sieně 3:1 a v domácím prostředí budou favoritem.

Domácí se budou muset obejít bez Sciaccy a mimo je také potrestaná trojice Andujar, Marchese, Bellusci. Siena má podobné problémy, scházet jí bude Matheu a dvojice Vitiello, Vergassola si odpykává karetní tresty.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Frison - Izco, Legrottaglie, Spolli, Capuano - Lodi, Almiron - Barrientos, Castro, Gomez - Bergessio
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Terzi, Paci, Felipe - Angelo, Della Rocca, Calello, Rubin - Rosina, Sestu - Emeghara
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.25 - 3.25 - 3.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Delfino Pescara  (neděle 15:00)
Pescara již sice jednou nohou v Serii B je, ale definitivní hřebíček jí může v neděli zasadit Janov. Pokud totiž Pescara na Marassi nevyhraje, bude její sestup definitivní. A že je jasné, že Grifové udělají všechno pro to, aby se tak stalo. Vítězství je může dostat mimo sestupovou zónu.

Boj o záchranu bude v italské nejvyšší soutěži napínavý až do posledního kola. Čtyři kola před koncem dělí sedmnáctý a devatenáctý tým dva body, přičemž se do všeho může ještě přimíchat minimálně šestnáctý Turín.

Janov se snaží hrůzostrašnou sezonu zachraňovat až na poslední chvíli a doufá, že se vyhne stejnému osudu, který potkal jeho městského rivala, Sampdorii, před dvěma lety, totiž sestupu. V minulém kole si Rossoblu připsali tři klíčové body, které díky gólu Marka Borriella přivezli z Verony, a nyní je potřebují jakbysmet. Palermo navíc čeká těžký duel s Juventusem, kde se jeho ztráta očekává, a tak by se Janov mohl protáhnout na nesestupové pozice.

Zápas proti Pescaře, jasně poslednímu celku tabulky, je prostě absolutní nutností pro zisk tří bodů. Lepší příležitost už letos Janov nedostane a pokud by na domácí půdě zklamal, mohlo by to být fatální. Pescara už jistě přijede smířená se sestupem, vždyť od půlky února prohrála až na nedávnou remízu s AS Řím všechny své zápasy.

Kouč domácích Davide Ballardini, který neodvádí po svém návratu na lavičku úplně špatnou práci a Janov pod ním prohrál jen čtyři zápasy, zatím neví, jestli bude moci nasadit slovenského záložníka Juraje Kucku, jenž v týdnu netrénoval, a chybět patrně bude i kapitán Rossi. Zásadnější problémy má Pescara - absence Weisse, D'Agostina, Kroldrupa a Quintera jsou citelné.

Janovu v nedělním duelu jasně věří i sázkové kanceláře. Cokoliv jiného než vítězství domácích bude překvapením.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Granqvist, Manfredini, Portanova, Antonelli - Rigoni, Matuzalem, Vargas - Bertolacci - Borriello, Floro Flores
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Zanon, Capuano, Bocchetti, Balzano - Rizzo, Togni, Sculli, Cascione - Celik, Sforzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.22 - 6.00 - 13.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SS Lazio - Bologna FC  (neděle 15:00)
Lazio se stále trápí a evropské poháry tomuto ambicióznímu celku unikají. Biancocelesti sice postoupili do finále Italského poháru, ale v lize na Evropskou ligu ztrácejí tři body.

Římskému celku se v poslední době na domácí scéně vůbec nedaří. První polovina sezony byla v podání Lazia výborná, druhá už nikoli. Petkovičovi svěřenci postupně opustili příčky zaručující Ligu mistrů a nyní vyklidili i pozice zaručující účast v sesterské soutěži, tedy Evropské lize.

Laziu se v posledních třech kolech poněkud zasekla ofenzíva. Jak v utkáních s Juventusem a Udinese, tak i v zápase proti Parmě vyšlo střelecky naprázdno. Biancolesti čekají na vstřelenou branku už 354 minut, počítáme-li i zápas s římským AS, ve kterém se Lazio prosadilo pouze v 16. minutě. Fanoušci na Stadio Olimpico jsou v tomto kole plni očekávání a rozhodně doufají, že jejich miláčci doma zaberou a Boloňu porazí. První letošní vzájemný zápas mezi oběma soupeři skončil bezbrankovou nudou.

Pět kol Boloňa neprohrála, jenže neslavila ani vítězství. Postupně remizovala s Udinese, Turínem, Palermem, Sampdorií i Atalantou. Na jedenáctém místě má Boloňa osmibodový náskok před sestupovými pozicemi a vypadá to, že se tedy v poklidu zachrání. Přitom úvod sezony hostům příliš nevyšel. Dá se říci, že se sezona pro Boloňu vyvíjela opačným směrem jak u Lazia.

Na marodce Biancocelesti zůstávají Ederson, Brocchi, Mauri i stoper Biava. Na druhé straně nebudou moci nastoupit Cherubin, Curci a suspendovaný Morleo.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Dias, Cana, Radu - Candreva, Gonzalez, Ledesma, Hernanes, Lulič - Klose
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Stojanovič - Motta, Sorensen, Antonsson, Abero - Perez, Taider - Gabbiadini, Diamanti, Christodoulopoulos - Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.57 - 3.75 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Ducali v souboji sousedů vyzvou Atalantu. Ta má ve svých řadách střelce Germána Denise, který jí zatím pomáhá ve snaze ubránit střed tabulky. Stejný cíl ale má také Donadoniho tým.

Lepší výchozí pozici má tým trenéra Roberta Donadoniho, Ducali jsou dvanáctí. Cílem Parmy před sezonou bylo umístění do desátého místa, což by se jí teoreticky mohlo povést již po tomto kole. K tomu ale musí vyhrát nad hosty z Bergama. Do karet jí hraje domácí prostředí, z něhož v roli vítěze odešly jen tři týmy. Po dvou prohrách s Interem Milán a třígólovým přídělem od Zeber z Udine se nyní blýská na lepší časy.

V minulém kole totiž Ducali dokázali vybojovat bezbrankovou remízu s římským Laziem. K postupu do první desítky potřebuje Parma nutně zvítězit nad svým nejbližším oponentem, třináctou Atalantou. To podle slov záložníka Mattea Parola vůbec není nereálnou představou.

"V týmu je cítit silná vůle po výhře, chceme dohnat týmy, které jsou nad námi. Navíc nás za týden čeká Cagliari, které je od nás vzdáleno jen dvě místa. Naším cílem je získat desátou příčku, takže v Trieste nás čeká přímá konfrontace. Teď je ale nejdůležitější myslet jen na Atalantu. Z posledních čtyř zápasů chceme získat maximální počet bodů," uzavírá odhodlaně zkušený záložník.

Do Parmy se zkrátka pro body nejezdí, což je výsledek především dlouhodobé práce Roberta Donadoniho, který ze stadionu Ennio Tardini udělal doslova pevnost. Její stabilita a odhodlání ale budou podrobeny testu v podobě útočných choutek týmu trenéra Stefana Colantuona.

Také soupeř ale myslí na umístění v lepší polovině tabulky, což není vzdálená realita. Na sardinské Cagliari ztrácí Colantuonova družina jen tři body, tedy počet, který by si ráda odvezla z Parmy. Nejednoznačnosti utkání nasvědčuje také dlouhá historie vzájemných zápasů, která je velmi vyrovnaná. Naposledy se radovala Atalanta, kterou poslal do vedení právě ostrostřelec Germán Denis. Na jeho branku navázal spoluhráč Federico Peluso a Parmě se díky Amaurimu podařilo již jen zkorigovat.

V posledním zápase Atalanty se body pouze dělily, z Bergama si jeden odvezla Bologna. Domácí sice po Giorgiho gólu slavili, ale Alberto Gilardino spasil Bolognu jen o čtyři minuty později a přidělil jí remízu. Výsledek se ale trenéru Colanuonovi vůbec nelíbil. "Ve druhé půli jsme chtěli vstřelit rozhodující gól a mnoho nám nechybělo. První poločas sice mnoho radosti divákům nepřinesl, ale postupně jsme získávali půdu pod nohama a vytvářeli si víc a víc šancí. Po vstřelení branky jsme ale trochu zaspali a jedna chyba nás stála důležité tři body. To mě sice mrzí, ale nyní se už musíme soustředit na Parmu," uzavírá holohlavý stratég.
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rosi, Paletta, Lucarelli, Gobbi - Marchionni, Valdes, Parolo - Biabiany, Amauri, Belfodil
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Ferri, Stendardo, Lucchini, Brivio - Giorgi, Cigarini, Biondini, Bonaventura - Moralez - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 1.91 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Inter Milán  (neděle 20:45)
Fotbalisté Neapole míří za druhým místem a tedy přímým postupem do Ligy mistrů. Za jistých okolností může být italský vicemistr stvrzen už po tomto kole, je ale potřeba zdolat Inter a doufat v zaváhání AC. Neapol bude ve šlágru kola s Interem favoritem. Slavnější celek se nachází v bídném rozpoložení, navíc ho trápí početná marodka.

Neapol šest kol v řadě neprohrála a z oněch šesti zápasů dokonce pětkrát vyhrála. Svěřenci trenéra Waltera Mazzarriho se vrátili zpět do staré formy a nyní si bez problému kráčí pro druhé místo v lize. Náskok před AC Milán činí sedm bodů a nedá se příliš předpokládat, že by Neapol tento náskok promarnila. Azzurri mohou v sezoně litovat herního výpadku, který je potkal začátkem nového roku, kdy kvůli špatné formě vypadli z Evropské ligy a zejména poztráceli příliš mnoho bodů, čehož využil Juventus.

Další promarněná sezona v podání Interu se stává skutečností. Nerazzurri se po odchodu trenéra Josého Mourinha trápí a neustále se propadají v tabulce. Letos patří vítězi Ligy mistrů z roku 2010 až sedmé místo. Hosté sice stále mohou pomýšlet alespoň na Evropskou ligu, ale vzhledem k formě, kterou "oplývají", to není moc pravděpodobné. Navíc kádr Interu sužuje početná marodka. Proti Neapoli tak bude Inter v roli outsidera.

Tým trenéra Andrey Stramaccioniho vyhrál z deseti zápasů pouze třikrát a jen jednou remizoval, ostatní zápasy prohrál. Není divu, že fanoušci požadují nejen hlavu trenéra, ale také příchod nových zvučných posil. Jedno je ale jasné, Inter letos prožil další nepovedenou sezonu a opět bude bez Ligy mistrů.

Současný problém Interu číslo jedna je obsáhlá marodka. Zranění do hry nepustí Obiho, Mudingayie, Milita, Castellazziho, Stankoviče, Palacia, Mbayeho, Gargana, Samuela, Silvestreho a Zanettiho. Trenér Andrea Stramaccioni tak bude muset poslat na hřiště zcela jinou sestavu, než jsme zvyklí vídat. Stejný problém na druhé straně v žádném případě nehrozí. Walter Mazzarri má k dispozici všechny své hvězdy.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Britos - Maggio, Behrami, Džemaili, Zuňiga - Hamšík - Cavani, Panděv
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Ranocchia, Chivu, Juan Jesus - Jonathan, Benassi, Kovačič, Kuzmanovič, Pereira - Alvarez, Rocchi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.44 - 4.20 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chievo Verona - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
35. kolo italské nejvyšší soutěže odstartuje sobotním duelem mezi Chievem a Cagliari. Sardiňané poněkud polevili ve své výtečné formě a naposledy dvakrát prohráli. Nedařilo se ani Chievu, které podlehlo Janovu. Domácí se v případě triumfu mohou s předstihem definitivně zachránit.

Chievo má před tímto zápasem luxusní devítibodový náskok na sestupové pozice a je tedy blízko definitivní záchraně. Udržení v nejvyšší soutěži bylo primární cílem a zdá se, že ho klub splní. Fly Donkeys minulý víkend nestačili na FC Janov a v tomto kole budou skládat reparát. Soupeřem jim bude Cagliari, které dokázali porazit už v prvním letošním vzájemném utkání. Chievo na Sardinii triumfovalo v poměru 2:0.

Také Cagliari mělo jako první úkol jistotu záchranu. Sardiňaně sice ještě teoreticky zachránění nejsou, ale nikdo nepochybuje o tom, že ročník Serie A 2013/2014 bude i za přítomnosti hostujícího celku. V současnosti patří Sardiňanům pohodlná desátá pozice a s velkou pravděpodobností to bude také letošní strop. Na devátou Catanii totiž ztrácejí šest bodů.

Cagliari v posledních týdnech předvádělo dobrý fotbal a především bodovalo. Skvělá forma se ale zasekla v minulých dvou kolech. Nejprve svěřenci Pulgy-Lopeze prohráli na Neapoli 3:2 a o týden později doma nestačili na Udinese, kterému podlehli nejtěsnějším způsobem.

Domácí budou postrádat svojí útočnou hrozbu v podobě Sergia Pellissiera, chybět bude také Spyropoulos. Na straně hostí se zase nepředstaví Cabrera, Avelar, Cossu, Pisano a karetní hříšník Pinilla, ten bude stát celkem tři utkání.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Puggioni - Frey, Andreolli, Dainelli, César, Dramé - Guana, L.Rigoni, Cofie - Théréau, Paloschi
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossetini, Astori, Murru - Ekdal, Conti, Nainggolan - Thiago Ribeiro, Sau, Ibarbo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.75 - 2.10 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - AS Řím  (sobota 20:45)
Ve formě hrající Římany čeká souboj proti starému známému. Úspěšnou hráčskou kariéru Vincenza Montelly v dresu Vlků netřeba dlouze rozebírat, podstatné bude její trenérské pokračování. Právě 'Il Aeroplanino' v pozici soupeřova trenéra dělí Řím od výhry.

Celky domácích Fialek a hostí z Věčného města ostatně nespojuje pouze osud hlavního trenéra. Co do činění kdysi s AS měli také záložníci Alberto Aquilani nebo David Pizarro. A dlouhá léta strávil v jedné z čelních pozic i Daniele Pradé, současný sportovní ředitel toskánského klubu. Zásluhou mimo jiné těchto zmíněných prožívá Viola další renesanci.

Ta se zatím jeví jako velmi úspěšná, neboť se Fialky pomalu probíjejí do evropského povědomí. Aktuálně útočí na Ligu mistrů a svádí souboj se třetím Milánem. Od lombardského klubu dělí Montellovy svěřence jen jeden jediný bod, což je kromě osobní vendety dostatečná motivace.

Domácí celek 'pálí ostrými'. Fialky vyhrály již tři zápasy v řadě, naposledy si rozdílem třídy poradily s janovskou Sampdorií. Montellovi dělá radost nejen produktivní útok v čele s dvanáctigólovým Stevanem Jovetićem, ale také výtečná obrana. Defenzivní linie neinkasovala ani v posledním utkání, tým jako celek ale pevně svírá ještě jedno prvenství - žádný jiný tým v letošním ročníku nevstřelil na domácí půdě víc branek. Fialky se trefily již devětatřicetkrát.

Fiorentinu netrápí žádné velké ztráty, proti AS neuvidíme pouze obránce Stefana Saviće. Naopak bychom se mohli dočkat jednoho velkého návratu. Dle slov svého agenta počítá již jen dny do nástupu na trávník dlouho zraněný útočník Giuseppe Rossi!

Ani hosté z Říma ale nejsou hodni podcenění. Série nevyrovnaných výkonů sice nevymizela, ale tým pod vedením Aurelia Andreazzoliho je rozhodně stabilnějším soupeřem, než jak tomu bylo pod taktovkou Zdeňka Zemana. Z posledních tří zápasů utržili Giallorossi sedm bodů, na toskánské soupeře mají evidentně dobré vzpomínky. Především to platí o Pablu Osvaldovi, který se do sítě Sieny trefil třikrát.

Výhra poskytuje Andreazzoliho týmu důležitý stimul, neboť se nyní Vlci nacházejí šest bodů od Ligy mistrů. Navíc sídlí na páté příčce, která zaručuje start v Evropské lize. Důležitost tří bodů z utkání na Stadio Artemio Franchi je tedy na bíledni. Podobně jako soupeř, ani Vlci nemusí počítat mnoho zraněných, obavy panují pouze o dvojici Maarten Stekelenburg - Daniele De Rossi.

Do sestavy Římanů se vrací stoper Marquinhos, který se pokusí udržet florentské útočníky na uzdě. Při formě Fialek jej ale nečeká nic jednoduchého a kdekdo by si možná přál repete loňského výsledku. V srdci Toskánska se radovali domácí, kteří góly Jovetiće, Gamberiniho a Silvy hosty poslali domů z prázdnou.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Tomović, Rodriguez, Compper, Pasqual - Aquilani, Pizarro, Borja Valero - Cuadrado, Jovetić, Ljajic
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Lobont - Torosidis, Marquinhos, Burdisso, Balzaretti - Pjanić, De Rossi - Lamela, Florenzi, Totti - Osvaldo
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.80 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC34255466:2080
2.SSC Neapol34209564:3269
3.AC Milán34188860:3862
4.ACF Fiorentina34187965:4261
5.AS Řím341671168:5455
6.Udinese Calcio341412846:3954
7.Inter Milán341651351:4653
8.SS Lazio341571240:4052
9.Calcio Catania341391243:4348
10.Cagliari Calcio341191441:5342
11.Bologna FC3410101444:4340
12.Parma FC3410101439:4340
13.Atalanta Bergamo341181536:4939
14.Chievo Verona341161733:4939
15.UC Sampdoria341091538:4338
16.Turín FC348131343:5136
17.Città di Palermo346141431:4632
18.Janov CFC347111634:5132
19.AC Siena34991634:4930
20.Delfino Pescara34642425:7022
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za ovlivňování výsledků zápasů
Turín FC-1za ovlivňování výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za ovlivňování výsledků zápasů
AC Siena-6za ovlivňování výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (343)

Přidat komentář
Milan.B

FORZA MILAN!!!

Reagovat
rossoneri89

Reagovat
smazaný uživatel

Pro dobro italskýho fotbalu musí do LM AC.A ještě dodám že je dobře že nakonec zrovna AC bude až za Neapolí, protože silně bych pochyboval že by Neapol přešla přes předkolo LM.AC to zvládne a mají výborný nadějný tým který bude v příštím roce kousat ještě víc.A Juventus ten bude ještě více sehraný a třeba doplní kádr a konečně se dočkáme úspěchu v LM.AC má potenciál Juve sehranost.Věřím že příště to bude ještě lepší jak QF.

Reagovat
Milan.B

ale radsej by som bol za 2. miesto

Reagovat
CubONE

Dnes Destro hetrik

Reagovat
Shevchenko

Tak pome AS

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
celeb

Ako tak pozeram na zostavajuce 4 zapasy, tak AS Rim rozhodne o 3. mieste.

Reagovat
smazaný uživatel

som sa dočítal že milan kupil obrancu menom Vergara Jherson Amú. vie niekto o ňom niečo viac?

Reagovat
Yanek

Cena údajně okolo dvou mega. Jde z Kolumbie, takže se toho moc neví, ale chválil ho Zapata. Ročník 94, rychlý, silný 1 na 1, ale hlavně velký otazník... i když ta cena značí, že by se s ním mohlo počítat.

Reagovat
smazaný uživatel

prečo nie. ale chcelo by to hotového obrancu. o ogbonna sa píše dosť. uvidíme. zapata by mal byť kupeny, mexes dufajme odide

Reagovat
Yanek

Ogbonna by byl super, ale trochu se bojím že v té dohodě bude Salomon. Mexes by mohl zůstat, ale pochybuju že půjde dolů s platem.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Pokud Mexes nebude chtít jít dolu s platem, tak ho musíme okamžitě prodat. Je to nesmysl, aby zrovna on měl tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Prý jeden z nejtalentovanějších obránců Jižní Ameriky! Velkej příslib do budoucna

Reagovat
smazaný uživatel

Allegri just got asked about Fabregas, and then went off on a tangent and completely avoided the question.

Reagovat
brenk

“Conte the man wants to stay 100 per cent at Juventus. Then there is Conte the professional who, out of respect for the fans, the club and himself, has to get a clear idea of the whole situation.

“The professional needs to look at himself and understand, seeing as we have come from two extraordinary years, how to keep raising that bar. I never thought about money, which I proved in the past at Bari and Atalanta. That is totally irrelevant to me.

“As for the rest... We are in early May and are fortunate enough to be in a position where we can play out next season. Anyone who thinks we do that in January or February is kidding themselves. I don’t think there will be a disconnect between the professional and the man, or at least I hope not.”

Že by Conte zvažoval odchod?

Reagovat
The Krupy

Real si už na neho brúsi zuby.

Reagovat
Melchior

to by pro něj nebylo dobrý.. zatím není tak kvalitní trenér, aby mohl tvořit zázraky v Realu, nebo jinde .. mám pocit, že by mohl dopadnout stejně jako Mancini v City

Reagovat
brenk

aj keď ho mám veľmi rád, tak má jednoznačne ešte nedostatky a nie je v kategórii úplných top trénerov, navyše by mal problémy s jazykom, išiel by asi sám proti sebe a aj proti Juve...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes očekávám poklidné vítězství!

FORZA ROMA!

Reagovat
smazaný uživatel

přesně jak jsem očekával

Reagovat
Alberto Aquilani

Reagovat
smazaný uživatel

FORZA R---------O---------M--------A ROMA ROMAAAA ROMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA AS GLADIATORI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
DelPiero137

Vsetci pozeraju hokej?

Futbal dokaze byt velmi nespravodlivy, chudak Viola.

Reagovat
smazaný uživatel

nielen futbal aj hokej,nasi dnes boli lepsi ako Fini no nebrali ani bod,ale Fiorentiny je mi luto

Reagovat
Pipo123

ty jo čo dneska Fiorentina zahodila to je hrôza... ten útočník im strašne chýba, týmto si asi posrali LM

Reagovat
Alberto Aquilani

čo zahodili ? Nič !! Srely z dialky, Rím hral hrozne, lenže Viola hrala tu svoju typicku celosezonnu NUDU a nič viac len NUDU, byť fanúšikom Violy tak sa asi obesím

Reagovat
Maritazzi

Reagovat
Alberto Aquilani

však je to hrozný futbal, pod Enriiikem bola aspon sranda, vo Viole nie je ani tá ....

Reagovat
Pipo123

Já ich tiež moc nemusím, ale hrajú to skvele, tá ich záloha je neskutočná, dokážu podržať loptu, rýchlo ju preniesť, meniť tempo hry. Ale já stejne ten ich futbal nemám rád, ale niektoré veci robia geniálne.

Reagovat
Alberto Aquilani

tak to že Pizarro dokaze dobré veci je jasné, to že Aquilani ti za celý zápas nedá dobru prihravku ale potom ti to patičkou prihrá pred brankára tiež všetci vieme, ide mi o ich štýl hry ktorý mi nápadne pripomína Barcelonu, nebaví ma proste, som rád že v Ríme nie je MOntella a toto neprektikuje !!!

Reagovat
Pipo123

Ako píšem já ich neobdivujem, ale majú svoj systém a cez leto spravili skvelú prácu. Som zvedavý na to či udržia Jovetiča a prípadne koho privedú ako náhradu.

Reagovat
DelPiero137

Zlepsit finalnu fazu a nenudis sa. Su krocik od toho aby boli vynikajuci. Jojo mal zapasy keby by takyto zapas rozhodol a zaziaril.

Staci 1-2 hraci do utoku a budu dobry.

Za vyhrou isli ovela viac ako vy a spravili preto ovela viac.

Reagovat
Alberto Aquilani

však ja netvrdím že si nezasluzili vyhrať, len hovorím že nie su taký úžasný, ale určite boli lepší jak my

Reagovat
Largo

Ty jsi asi sledoval jinej zápas, viď? Vcera to byl válec, tyhle tři body jsme si nezasloužili....

Reagovat
smazaný uživatel

hohohooo

Reagovat
Pospovič

to si kurva dělají piču ne ???? za 10 kč jsem mohl mít 603, děkuji Fiorentino...

Reagovat
smazaný uživatel

osvaldo dobre vyfuckoval violu ... tolko k nezasluženemu víťazstvu. btw. ten ljajič hra stale lepšie a lepšie

Reagovat
Maritazzi

Dneska nezasloužený tři body, trošku pro mě neznámá situace. Každopádně žasnu, jak Cenzo proměnil Violu, hrajou skvěle v obou fázích, ta organizovanost defenzivy po ztrátě míče je skvělá. S Pipem souhlas, útočník jim moc chybí.

Reagovat
smazaný uživatel

After 2006's world cup I stopped talking Italian when people stopped me and I was talking in Spanish because my heart, soul and mind I was already a Madrista with 5 years contract and an unbelievable salary.

I didn't know where Milan will be after the world cup but one thing for sure I won't play in Serie B

In less than one minute Capello has convinced me to come to Madrid, perhaps because I saw the paycheck before the phone call happened.

I was imagining myself in the white jersey of Madrid then my agent called saying Galliani stopped the move.

I rushed to Milanello and I saw Galliani, my agent was telling him that Andrea wants Madrid, Galliani said "No he is not going anywhere"

Galliani gave me a new 5 year contract and he told me you write the salary you want, after alot of thought i signed.

After turning Madrid down I have to lie about the whole thing saying "What Madrid? I am fine in Milan"

I was so upset after all of this, Madrid is better than Milan it is more charming than Milan. it has a better future and overall the club is better than Milan.

When the season ended we won the Champions league, somehow it comforted me or the year could have been a lot worse.

Reagovat
Melchior

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně si tu "všichni" začněte hrát na bezchybné moralisty, kteří v životě neřekli křivého slova, neudělali špatného činu a nepomysleli na nic špatného. Mě je na blití z Tebe nikfesi. Nauč se chápat fotbalistu jako člověka.

Reagovat
The Krupy

Bianco, no offense ale v poslednej dobe reaguješ na užívateľov zvlášť podráždene a premúdrelo. A je mi jedno či vyfuckuješ aj mňa a napíšeš že nech sa naučím chápať to a to. Neviem prečo by ti malo byť z nikfesa "na blití", chcel by som vidieť tvoju reakciu ak by sa jednalo o hráča Juve.

Reagovat
smazaný uživatel

Za prvé, jednám naprosto normálně. To, že ty si tu "žádáš" snad nějakou familiérní náladu s kdekým je mi úplně jedno, to je ryze tvoje věc. Vždyť jde o současného hráče Juve. To jsou Andreova slova, která zde překopíroval. A ve stejné pozici byl Zlatan a já ho chápal a neposlal ho k šípku. Stejně jako jsem neodsoudil Zambrottu, Vieiru, Emersona nebo Cannavara. Každý si tu hrajeme na kdo ví koho a v konečném důsledku bychom se všichni bez rozdílu zachovali jako ti hráči. Mysleli na sebe, protože to je jen jejich práce, kterou mohou dělat do určitého věku. Za písmenky na internetové diskusi je každý hrdina, ale v reálném životě jedná tak, jak je nejlepší jeho samotného, protože jde o jeho život a ne někoho jiného. Takže ano, mě je na blití z toho, jak zde onu vytaženou pasáž z Andreovy knihy nifkes prezentuje.

Reagovat
The Krupy

"Hlavně si tu "všichni" začněte hrát na bezchybné moralisty, kteří v životě neřekli křivého slova, neudělali špatného činu a nepomysleli na nic špatného"

Fajn, to je správny postoj, ale potom nenadávaj na Suaréza ktorý je tiež len človek, futbalista. Vodu kážeš, víno piješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Mícháš jablka a hrušky jak se ti to hodí do krámu. Existuje určitá hranice. Chceš snad srovnávat něčí rozhodnutí o své budoucnosti s bezduchým počínáním jedince na hřišti? To jsou dvě naprosto odlišné věci.

Andrea (Zlatan, Zambrotta,....) nikoho svým jednáním nepoškodil, nikomu neublížil, pouze jednal v rámci obchodu a v zájmech svých vlastních. Zatímco Suarézovy zákroky a počínání na hřišti mají zcela evidentní záměr někoho poškodit/zranit/ublížit, ať už z důvodu nepříčetnosti nebo ne.

Budu hájit člověka, který zcela jasně myslí na svou budoucnost a budoucnost své rodiny. Ale nikdy se nepostavím za člověka, který se na hřišti chová mimo pravidla fair play a to opakovaně v desítkách případů.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
The Krupy

Ja som skôr narážal na to, že tu hovoríš o internetových moralistoch ale v inom prípade (Suaréz) tak vystupuješ predovšetkým ty, bez ohľadu na to či je to podobný prípad ako s Pirlom alebo nie. Predstav si že hráš futbal na takej úrovni, a všetko ostatné...nevieš aký je to stres, nevieš čo to obnáša, ako nikto z nás. Ja s tebou v tomto prípade s Pirlom súhlasím, ale chcem zdôrazniť to že moralizuješ inde. Suaréz robí na ihrisku hovadiny, ako kopa ďalších hráčov....ale nikdy som nebol v ich pozícii, tak ich nemôžem súdiť.

Reagovat
smazaný uživatel

Je zvláštní, že stovky tisíc jiných fotbalistů, dovolím si říct i miliony, to zvládat mohou, ale zrovna pan Suaréz ne. Úsměvné. A není to o slávě. Takhle jak se chová se choval dřív než přišel do Liverpoolu. Jenomže chceš za každou cenu ukázat svoji pravdu, protože jde o Suaréze. Měj se pěkně.

Reagovat
The Krupy

Suaréz robí na ihrisku hovadiny, ako kopa ďalších hráčov....

Nerád ti borím tvoje predstavy o slušných hráčoch na ihrisku, ale Luis skutočne nie je jediný ktorý sa na ihrisku správa neprimerane aj taký náš Chiello je niekedy slušný rapl....alebo Pepe, Van Bommel, Roy Keane, a takto môžem pokračovať do rána.

Reagovat
smazaný uživatel

Žij dál ve svém černobílém světě.

Reagovat
The Krupy

Keď raz otvoríš oči a vytiahneš si hlavu z prdele, pochopíš o čo ide.

Reagovat
The Krupy

Aj ty sa maj

Reagovat
smazaný uživatel

A mimo jiné, Suaréze nemám rád především kvůli jeho lidským stránkám, což jsem ti říkal. Fotbalista je to výjimečný, ale jako člověk stojí za starou bačkoru, což se odráží na jeho chování na hřišti.

Reagovat
Trand

Každý si tu hrajeme na kdo ví koho a v konečném důsledku bychom se všichni bez rozdílu zachovali jako ti hráči.

Tak to je ale blbost.

Reagovat
Yanek

Po přestupu k Juve jsem pochopil, že dávat si ho do škatulky ke Gattusovi, Inzaghimu, Kaka a nebo třeba Ambrovi prostě nejde. Andrea není Milanista a asi by byla chyba ho tak brát jen kvůli tomu, že v Milánu strávil tolik úspěšných let. Je to ale škoda, protože já jsem ho za něj x roků považoval.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Bohužel.

Reagovat
CubONE

Ale stale ho budem mat za genia.

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

tesim se

Reagovat
smazaný uživatel

Už je tady, už je tu, jdem naproti Scudettu

Reagovat
homeles8

btw. teď už to bude i oficiálně jakoby 30. titul, ne?

Reagovat
homeles8

ne, vlastně ne, to bude až příští rok

Reagovat
olis

dnes nam staci 1 bod a 3. miesto by sme mali mat iste, samozrejme skoncit treti by uz bola hanba

dufam ze dnes to bude vypadat ako v prvom vzajomnom zapase cez 2. polcas to znamena zatlacit supera, mat hru pod kontrolou, akurat premienat sance treba, s takou marodkou a formou co ma Inter + hrame doma to jednoducho musime vyhrat , moj tip je ze dnes da Cavani hattrick

Forza Napoli !

Reagovat
smazaný uživatel

29

Reagovat
brenk

Tak dnes si snáď spravím chuť po včerajšom hokeji. Doma oslavovať obhájené Scudetto- na nezaplatenie.

Reagovat
smazaný uživatel

Doslova. Na gauči

Reagovat
Pipo123

Konečne Petkovič skúsi hru na dvoch útočníkov. Dneska Marchetti - Konko, Cana, Dias, Radu - Candreva, Ledesma, Hernanes, Lulič - Floccari, Klose

Reagovat
The Krupy
Reagovat
10
Reagovat
homeles8

V nemocnici v Taylorsville v Utahu zemřel šestačtyřicetiletý sudí Ricardo Portillo, který byl týden v komatu poté, co ho při utkání středoškolských týmů udeřil do hlavy jeden z hráčů. Portilla napadl sedmnáctiletý brankář kvůli tomu, že od něj dostal žlutou kartu. Podle vyšetřovatelů se rozhodčí po úderu posadil na zem, protože se mu zatočila hlava. Vzápětí začal zvracet krev a po následném převozu do nemocnice upadl po otoku mozku do komatu. Nejmenovaný mladík byl dva dny po útoku zadržen policií. O obvinění by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech a mladému brankáři hrozí až doživotní vězení.

- Co to jako je?...I don't want to live on this planet anymore.. Že si to vůbec dovolí

Reagovat
Pinturicchio

http://www.youtube.com/watch?v=MdrDKFYdVf8

Tak, pojďme to doťuknout.

! ! ! JUVENTUS ! ! !

Reagovat
10

(welcome back)

Reagovat
The Krupy

vitaj späť

Reagovat
homeles8

Reagovat
brenk

Reagovat
Melchior

stále mě ale mrzí, že u toho po tolika letech nebude Del Piero

Reagovat
madridcan

Reagovat
CubONE

Vitaj.

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
cristiano.K.

chtěl jsem se zeptat,jestli někdo kouká na Udine,ale asi ne

Reagovat
Maritazzi

Já koukám, ale moc mě to nebaví.

Reagovat
cristiano.K.

já mám vsazeno a můžu jít koukat,tak nevím

Reagovat
Maritazzi

Udine hraje tužku, nedá se na to moc dívat, ale Di Natale je génius, už jenom kvůli těm jeho momentům to za to stojí.

Reagovat
cristiano.K.

ok jdu se koukat, já Tota žeru

Reagovat
madridcan

ANTOOOOOOOOOOOOOONIOOOOOOOOOOOO DIIIIIIIIIIIII NATALEEEEEEEEEEEE Nekonci po sezone prosim

Reagovat
cristiano.K.

Reagovat
madridcan
Reagovat
cristiano.K.

i když ten goman snad ještě uhýbal

Reagovat
Maritazzi

Výbornej zápas od Romera.

Reagovat
M11

Udine 5 vyhra v rade.. hmm to je finis

Reagovat
Maritazzi

Snad příště zaváhaj v Palermu už, ať je klid. Dneska měli dost štěstí a pomohl jim Romero.

Reagovat
Pipo123

Budeš rád za EL ? Mohli by ste ísť ďaleko a pre mladíkov by to bola super skúsenosť, na druhej strane ak budete chcieť LM ako my tak to je veĺké mínus

Reagovat
Maritazzi

Uvidíme, co se stane v létě, ale pro rozvoj klubu by bylo dobré, kdybychom tu EL uhráli. Těžko říct, jak se k tomu pak nový trenér postaví, ale v létě těžko nalákáš hráče jen na SA.

Reagovat
Pipo123

Já som po tejto sezóne hrozne na nervy kvôli EL, mám tu súťaž rád, ale tento rok nám posrala záver sezóny a myslím si že ak aj budeme štartovať v EL budúcu sezónu, tak Petkovič sa k tomu postaví inak. SA je stále viac lákadlo ako samotná EL. Uvidíme každopádne trojica Fiorentina, AS, Lazio ( Udine ) by mohla v EL niečo uhrať.

Reagovat
Maritazzi

Já se nedivím no, potřebovali jste v EL dojít aspoň do semi, aby se to dalo brát úspěšně, takhle když kvůli tomu asi padlo i umístění v lize... Ale i pro naše mladé hráče je důležité, aby hráli poháry, nečekám, že tam bude běhat France, ale zbytek by se vypouštět nemusel. Snad to takhle bude a ty kluby něco uhrajou.

Reagovat
olis

Muriel, fanticka

Reagovat
madridcan

Co je Muriel proti Antoniovi

Reagovat
olis

tak nehram proti tebe takze pohoda, prajem ti to

Reagovat
madridcan

neprajes, neklam

Reagovat
olis

neklamem

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
olis

nesmut, ked sa splni to co som pisal tak Cavani da hattrick a ja som skoncil ale nevadi mi to

Reagovat
smazaný uživatel

stačil by i 1 gól

Reagovat
cervo

Romero sa dnes vyznamenal

Reagovat
cristiano.K.

Škoda,že Di Natale už asi nestihne se dostat před Cavaniho

Reagovat
brenk

Juventus: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah, Marchisio, Vucinic

Juventus bench: Storari, Caceres, De Ceglie, Giovinco, Peluso, Bendtner, Padoin, Giaccherini, Quagliarella, Matri, Isla, Marrone

Palermo: Sorrentino; Von Bergen, Donati, Aronica; Nelson, Barreto, Arevalo Rios, Kurtic, Garcia; Ilicic, Miccoli

Palermo bench: Benussi, Munoz, Viola, Dossena, Dybala, Hernandez, Anselmo, Fabbrini, Boselli, Faurlin, Brichetto, Formica

samé prekvapenie

Reagovat
madridcan

100 pre dalsiu sezonu pre Antonia di Nataleho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Melchior

Reagovat
Yanek

Reagovat
smazaný uživatel

Abbiati; Abate-Zapata-Mexes-Constant; Flamini-Muntari-Nocerino; Boateng-Balotelli-El Shaarawy.

Snad se dostane na plac Cristante, jinak při absenci Montoliva asi nejlepší, co můžeme postavit, no.

Reagovat
smazaný uživatel

Som zvedavy na zalohu ako im to pôjde Forza Milan!

Reagovat
smazaný uživatel

Podme na to ragazzi...posledny krocik byva ten najtazsi,ale My to zvladneme.Forza Juve

Reagovat
smazaný uživatel

nejakej funkcni link na juventus vs palermo prosim?

Reagovat
Pipo123

Flocca - Klose v útoku

Reagovat
GEGE

FORZA MILAN!

Reagovat
Yanek

Muntari Kolik tohle bylo? 40 metrů? Tahle pozice mu prostě svědčí, krásná střela.

Reagovat
Pettirosso

Pogba je dělo, zase přehled jak pán. A Asa se konečně probouzí

Reagovat
M11

ale uspesnost prihravek ma dnes tak 20%

Reagovat
Melchior

Chiellini ho v tomhle dnes trumfne

Reagovat
Pettirosso

Pogba? To všici, kdo se snaží zapojit do útoku se mi zdá. Je to hrozně zahuštěný ve vápnu a nejsme středem schopní nic vymyslet.

Reagovat
M11

chci tam druheho utocnika.. Mirko je tam sam na 5 hracu

Reagovat
Pettirosso

mě se to vůbec nelíbí tenhle systém, prakticky hrajem bez útočníka a zabíjíme nejden Mirka ale i Claudia

Reagovat
Ragazzo d'oro

Grande Abi!!

Reagovat
smazaný uživatel

ešteže chyta abbiati..

Reagovat
Melchior

je to strašně pomalý a nevím, jak dlouho nám bude procházet hraní v poli na čtyři běhavý hráče (Lichťák, Asa, Marchisio, Vidal) a šest nehybnejch

Reagovat
Pettirosso

ou... Asa je při chuti, mám ho rád kluka ušatýho, dneska si to užívá

Reagovat
M11

dneska je to stary dobry Asa z podzimu.. radost na nej pohledet

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
Pettirosso

Mirko, jak jinak než do gólmana

Reagovat
Pipo123

Hernanes snad sa mu vracia forma

Reagovat
Pipo123

Floccari brvno mohlo byť 3:0

Reagovat
Pipo123

A nasrat KLOSE 3:0

Reagovat
Pipo123

KLOSE 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Lazio Klose

Reagovat
Kovi81

Klose

Reagovat
Slejdy

Lazio jede

Reagovat
Pipo123

Rozdiel je v tom že konečne Petkovič skúsil dvojicu Klose - Floccari a tu je rozdiel.

Reagovat
madridcan

A ja som si samozrejme Kloseho spat do Fanty nezobral

Reagovat
madridcan

37'

Červená karta! Rozhodčí Piero Giacomelli vyloučil hráče. Provinilcem je Marco Parolo (Parma), který tak dnešní zápas nedohraje.

45'

Gól! Marco Parolo zamířil přesně a upravil tak skóre zápasu na 1 - 0.

Reagovat
M11

byla jen zluta

Reagovat
Pettirosso

Ten systém je úplně na pi*u, vždyť jsme ještě pomalu nevystřelili na bránu, neměli jsme ještě vážnější šanci.

Reagovat
smazaný uživatel

Nj má mít Conte koule a posadit Marchisia na lavičku :)

Reagovat
Pettirosso

má mít koule a má postavit 4-3-3

Reagovat
M11

na picu neni.. pochopim ho na laziu.. ale rozhodne ne dnes

Reagovat
smazaný uživatel

presne tak su zapasy ked tento system sedi,ale doma proti muzstvam ako Palermo by som tam ocakaval 3 utocnikov a my mame polovicneho

Reagovat
Pettirosso

v Itálii momentálně nevidím tým, proti kterýmu by jsme to mohli hrát. Čekal bych to v AA proti Bayernu, ale ne v zápase, kdy dominujeme a neumíme si vytvořit šanci, protože hrajem bez útočníka.

Reagovat
10

njn, nemůže posadit Pogbu a nechce posadit Claudia, pak z toho je na sílu tenhle paskvil...těžko teď bude Conte něco zásadně měnit, chce to nechat vyhrát ty hráče, který se o to nejvíc zasloužili

Reagovat
Pettirosso

Já to chápu, Claudio si z dlouhodobýho hlediska lavičku nezaslouží, zvlášť, když budem co nevidět slavit titul, a teď na konci sezóny, když už to jen "dohráváme" to ani tak nevadí, ale příští rok bude mít Conte velký dilema, protože on není typ trenéra, co by pravidělně každýho střídal, jako např: Bayern, to je naše velká slabina.

Reagovat
brenk

nudaaaaaa

Reagovat
10

3-5-0

Reagovat
smazaný uživatel

evoluce Conteho Juve, první zápas proti Parmě(4-1) sestava 4-2-4: 2 střední záložníci Pirlo a Marchisio, další utkání přibyl Vidal, takže 3 středáci, pak koupil středa z Udinese a dal ho na křídlo Asamoaha - 4 střední záložníci ! A teď aby tam dal ještě Pogbu, tak posunul Marchisia na křídlo - 5 SZ! ještě pořídit někoho na místo Lichtáka, třeba i ten Padoin je víc střed než kraj a na hrotě geniální spalovač Vučinič

útočníci a koncovka vyšla z módy

Reagovat
Pettirosso

nj, příští sezónu budeme končit s Vidalem na stoperovi, protože to nebudem mít kam dávat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

vlastně Marrone na stoperovi už hrál, to by byla krásná 6ka středů

Reagovat
Pettirosso

hrajem na držení míče, just like Barca

Reagovat
Pipo123

Chce to posadiť Pirla, trojica Pogba, Marchisio, Vidal by na to stačila

Reagovat
Pettirosso

to si nedovolí, stačí se podívat, v kolika případě za ty dva roky Pirla posadil.. i když on by si to "zasloužil" víc, než Claudio například

Reagovat
panca

hrajeme o LM a hraci maji nasazeni jako posledni mesic u messiho a mario to ma totalne v pici. Je na vystridani

Reagovat
smazaný uživatel

ešte by to chcelo vymenu nocerino-robinho

Reagovat
smazaný uživatel

Moc pekne zaplnene San Siro, ale vykon je zatim spatny. Spousta nepresnosti a hraci jsou lini..

Tohle se vyhrat musi!!!!

Reagovat
Pipo123

Zatiaľ veľká paráda, dvojica Klose - Floccari to je krása sledovať, zbiehajú si do zálohy, neustále sú v pohybe a to robí priestor pre Candrevu, Luliča a Hernanesa. FORZA LAZIO

Reagovat
Ragazzo d'oro

Takhle se hraje o LM? Se tam plouží jak po kalbě. Mário je na přesdržku. Doufám, že je Max poradne vyřve a druhy poločas bude už o něčem jiném..

Reagovat
madridcan

Hod tam Pazziniho

Reagovat
smazaný uživatel

to je zas kolo, snad aspon Pescara srovná

Reagovat
M11

2-0 to je v prdeli

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso
Reagovat
smazaný uživatel

Kurva vyndej toho Marchisia a dej tam utočníka

Reagovat
Benesse

sme spasení Padoin sa už rozcvičuje

Reagovat
Melchior

BOOOOOOOOORING

Reagovat
Yanek

To zas bude muset rozhodnout Pazzo.

Reagovat
10

od 15:00 na mě doléhá čím dál víc jarní únava, jestli to takhle bude pokračovat, tak oslavy Scudetta prospím s hlavou na klávesnici...

Reagovat
M11

aby vubec nejake byly

Reagovat
Pipo123

KLOSE 5:0

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Il Architetto

Padoin

Reagovat
M11

to je zas stridani boze.. nejmin potrebne

Reagovat
10

Pado

Reagovat
10

in

Reagovat
Pinturicchio

Bergessio na lavičce :(, Borriello.

Reagovat
M11

Klose tak to jo

Reagovat
brenk

Conte si už z nás musí robiť prdel...

Reagovat
smazaný uživatel

Miro je pán strelec

Reagovat
smazaný uživatel

Klose

Reagovat
brenk

Reagovat
M11

VIDAAAAAAAAAAAAAAAL !!!

Reagovat
Melchior

...............................................................................

Reagovat
10

rozhodčí už se na to nemohl dívat

Reagovat
olis

to si pan rozhodca robi prdel, to si ten titul mohol juventus kupit aj menej okato

Reagovat
Il Architetto

Jedním zápasem?

Reagovat
snuff24

tak letos jste měli tak jeden nekoupenej zápas možná

Reagovat
Benesse

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
10

-27 bodů

Reagovat
snuff24

my na to totiž nemáme prachy

Reagovat
10

njn, kdybyste je všechny nevyplácali při CP

Reagovat
snuff24

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
The Krupy

Reagovat
olis

neries, dopredu hovorim ze to myslim zo srandy aby tu nebolo zase kilometer dlhe vlakno

Reagovat
brenk

Arturo železná istota

Reagovat
Yanek

El Sha měl dnes sedět, on je úplně mimo.

Reagovat
panca

to uz je dost dlouho. Druha pulka sezony nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

To je hrůza

Reagovat
Pipo123

KLOSEEEEEEEEEEEEEE 6:0

Reagovat
M11

Asa krasny vykon

Reagovat
10

dneska to byl konečně Asa

Reagovat
M11

Klose

Reagovat
10

Peluso

Reagovat
M11

nechtel bych momentalne delat utocnika v juve

Reagovat
smazaný uživatel

Miroooooooooooooooo

Reagovat
madridcan

Kloseeeeeee

Reagovat
brenk

Peluso

Reagovat
brenk

Peluso

Reagovat
smazaný uživatel

opět Peluso Padoin, mě se nechce ani slavit

Reagovat
Il Architetto

Miro

Reagovat
Yanek

Klose je blázen.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Zkus tam Cristanteho!

Reagovat
Melchior

tak jeste Quagliarella nebo Matri v 92. minute a jsme kompletni

Reagovat
Ragazzo d'oro

Ja zešílím..

Reagovat
10

kdy dal naposledy někdo v Serii A 5 gólů??

Reagovat
Shevchenko

To už bude hooodně dávno

Reagovat
Melchior

my Pescare na podzim

Reagovat
10

myslím jeden hráč

Reagovat
Melchior

tak to uz je hodne davno :-)

Reagovat
madridcan

Reagovat
Benesse

Sivori

Reagovat
The Krupy

Omar Sivori šupol Interu šesť kusov pri tej demolácii 9-1 v roku 1961, nič iné ma nenapadá.

Reagovat
alcantara

Miroslav Klose is the 1st player to score 5 goals in 1 Serie A match since Roberto Pruzzo in 1985/86 (Roma 5-1 Avellino).

Reagovat
10

Reagovat
alcantara

A tu je celkovy rekord:Record for most goals in one Serie A match: 6 (Silvio Piola for Pro Vercelli in 1933/34 and Omar Sívori for Juventus in 1960/61).

Reagovat
CubONE

Klose

Reagovat
Pipo123

Klose vyzerá ako boh, ale on sa nenarobil na tie góly, to boli akcie sám na bránu a do prázdnej bránky. Dneska hraje skvele celý tým

Reagovat
CubONE

ma Hernanes nejake asistencie?

Reagovat
Pipo123

Asi nie, Candreva má dve, potom Floccari, Konko a Lulič, takže nie

Reagovat
madridcan

Bergessio hattrick

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
madridcan

Mas Boriella aj Muriela, tak kde je problem?

Reagovat
Pinturicchio

Slabé, protože GEGE má Kloseho.

Reagovat
Pipo123

67 minút, 5 striel, 5 gólov, MIRO KLOSE

Reagovat
Yanek

My jsme marní, Torino totální beton. Připomíná mi to podzim.

Reagovat
The Krupy

Pár minút od titulu

Reagovat
lnterista

dneska divocina

Reagovat
smazaný uživatel

ešte to chce robinha. robinho-nocerino striedanie

Reagovat
Votas

neví někdo, co je na tom pravdy, že se nám před večerním zápasem zranili nejlepší útočník a nejlepší stoper(Rocchi, Ranocchia)?

Reagovat
Jajinek

To už si ti rozhodčí letos opravdu dělají srandu ne?

Gratulace Juve k titulu, naprosto zaslouženě.

Ještě jeden a už si budete moct dát na dres tu vytouženou třetí hvězdičku...

Reagovat
M11

Reagovat
brenk

Peluso vyzerá jak Neo z Matrixu...to je tak všetko, čo ma na ňom dnes zaujalo

Reagovat
10

proto taky hraje

Reagovat
brenk

niekedy stačí naozaj málo

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
10

wtf??

Reagovat
Pettirosso

Kakoj pogba krasávec

Reagovat
M11

co udelal plivl ?

Reagovat
Benesse

hej, ale neviem či aj trafil

Reagovat
10

vypadalo to tak...velká hloupost, ale zase Aronica no

Reagovat
M11

to je vul..

Reagovat
smazaný uživatel

Měl tomu zmrdovi aspoň rozšlápnout ksicht, škoda.

Reagovat
Pettirosso

Lazio 6-0, to si jede svojí ligu

Reagovat
Pettirosso

Aronica je úplně stejnej píčus jako v Neapoli, naivně jsem si myslel, že polovinu toho dělal klub

Reagovat
smazaný uživatel

To snad ne...

Reagovat
Pettirosso

samozřejmě sem to zveličil, ale tím, že je v Neapoli takových víc, tak jsem si myslel, že si to tam z nich vychovávají

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych skoro řekl, že tím "vychovatelem" je právě tento tupec.

Reagovat
Pettirosso

zavedl jistej režim? I to je možný no

Reagovat
Melchior

měl mu do toho ksichtu šlápnout a ne plivnout..

Reagovat
brenk

Možno ma pamäť klame ale prvá červená túto sezónu?

Reagovat
Yanek

Mario

Reagovat
Ragazzo d'oro

MAAARRRRIIIOOOOOO!!!

Reagovat
One-Real

Balo

Reagovat
Shevchenko

jupí

Reagovat
smazaný uživatel

MARIOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
snuff24

To jsem zvědav jestli neskončíme i pod Catanií

Reagovat
The Krupy

Neviete čo tam teraz vykrikovalo naši fans ?

Reagovat
The Krupy

Počúva sa to krásne.

Reagovat
10

Sorrentino figlio di puttana?

Reagovat
The Krupy

Pepeeeeeee

Reagovat
The Krupy

Hups, sorry

Reagovat
10

hm, málem party over

Reagovat
One-Real

Tak ted Juve obrovsky stesti, ze ma Palermo v utoku drevaky.

Reagovat
The Krupy

Dych vyrážajúca atmosféra na štadione ...môžeme oslavovať páni

Reagovat
10

31

Reagovat
brenk

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
The Krupy

Reagovat
Pettirosso

Snad to letos Giorgio stihl

Reagovat
Pettirosso

hm.. zato Gigi ne

Reagovat
brenk

on ano, Gigi už nie

Reagovat
brenk

bez fanúšikov na ihrisku by to nebolo ono

Reagovat
The Krupy

Pepeeeeee to je šoumen kabíny, snáď bude o rok oslavovať s inou zápasovou záťažou.

Reagovat
brenk

Pamätáte, keď minulý rok vyberali kúsky trávnika?

Reagovat
The Krupy

Reagovat
brenk

link kde pokračuje stream?

Reagovat
olis

Formazioni ufficiali:

Napoli: De Sanctis; Gamberini, Cannavaro, Britos; Maggio, Behrami, Dzemaili, Hamsik, Zuniga; Pandev, Cavani

Inter: Handanovic; Ranocchia, Chivu, Juan Jesus; Jonathan, Kuzmanovic, Kovacic, Benassi, Pereira; Alvarez, Guarin All. Stramaccioni

Forza Napoli !!!

Reagovat
Votas

Napoli: 1 De Sanctis; 55 Gamberini, 18 Cannavaro, 5 Britos; 11 Maggio, 85 Behrami, 20 Dzemaili, 18 Zuniga; 17 Hamsik; 19 Pandev, 7 Cavani

A disposizione: 22 Rosati, 15 Colombo, 2 Grava, 4 Donadel, 6 Rolando, 9 Calaiò, 13 El Kaddouri, 16 Mesto, 24 Insigne, 25 Radosevic, 27 Armero, 88 Inler

Allenatore: Walter Mazzarri

Inter: 1 Handanovic; 23 Ranocchia, 26 Chivu, 40 Juan Jesus; 42 Jonathan, 17 Kuzmanovic, 10 Kovacic, 24 Benassi, 31 Pereira; 14 Guarin, 11 Alvarez

A disposizione: 27 Belec, 30 Carrizo, 7 Schelotto, 18 Rocchi, 19 Cambiasso, 28 Pasa, 45 Forte, 61 Garritano, 62 Ferrara, 63 Spendlhofer

Allenatore: Andrea Stramaccioni

Arbitro: Antonio Giannoccaro (sezione di Lecce)

FORZA INTER bez útočníka

Reagovat
Lubinterista

...a bez lavičky.

Forza INTER!

Reagovat
lnterista

ale jo uz se tesim....Forza Inter!!!

Reagovat
olis

300. pre Cavaniho hattrick a vyhru Neapola

Reagovat
olis

na Inter byvalo vypredane

Reagovat
olis

choreo

Reagovat
olis

Cavaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, konecne jeho typicky gol, krasa, este dva

Reagovat
madridcan

Ja som vedel, ze sa oplati dat, ze Neapol da dva goly radsej ako cista jednotka. Krasne sa to oplati. Pandev supni tam druhy ty

Reagovat
mastakillah

Panděv šel poslední měsíc neskutečně nahoru

Reagovat
lnterista

Behrami nedostal zlutou?

Reagovat
Lubinterista

je to kokot

Reagovat
olis

to by sme neboli my

Reagovat
mastakillah

Penalta jasná. Škoda, skoro ji Morgan měl

Reagovat
FuckT

Jasna podla mna nebola, Zuniga mu len polozil ruku na rameno a hned bol na zemi. V dnesnom futbale jasna, lebo sa da pocitat s tym, ze ten hrat skoci na zem, ale v minulosti by az taka jasna nebola. Kazdopadne, nasa obrana to zas zabila, humoristi su to fakt dobri. :D

Reagovat
mastakillah

Vzal ho kolenem jak běžel. Ukazovali tam aji přiblíženou opakovačku. Alvarez to udělal chytře

Reagovat
FuckT

To som si nevsimol... Ale nejak ma to nesere, nikdy necakam, ze udrzime my ciste konto, vzdy pocitam s 2 az 6 golmi do nasej siete.

Reagovat
Lubinterista

Ricky. Ještě dva!

Reagovat
lnterista

Reagovat
lnterista

reteeeeeeeeeeeee

Reagovat
mastakillah

Zuniga je špatnej. Armero ho vždycky po střídání převýší, tak proč k*rva nehraje někdy základ

Reagovat
Lubinterista

Reagovat
Lubinterista

to je prostě tele

Reagovat
mastakillah
Reagovat
mastakillah

sorry měl být příspěvek

Reagovat
Lubinterista

Nic se neděje. Skutečně.

Reagovat
mastakillah

Cavani rete

Reagovat
lnterista

zabaka obejde taky kazdej

Reagovat
olis

Cavaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, este jeden a doma 100 ecok pomeeeeeeeeeeeeeee

Reagovat
olis

inak 100. gol Cavaniho za Neapol

Reagovat
mastakillah

Handa je fakt třída

Reagovat
lnterista

ale penaltu jeste ani jednu

Reagovat
mastakillah

penalta je vždycky něco navíc od golmana. Dneska to Cavani kopl vyjímečně dost dobře, ta by se těžko chytala

Reagovat
lnterista

jj ale s Cesarem jsem si zvykl ze se penalty chytaji

Reagovat
mastakillah

To je fakt. V určité době byl Julio famózní

Reagovat
Votas

Reagovat
olis

mali sme ho kupit

Reagovat
mastakillah

Armero na plac

Reagovat
olis

slabota

Reagovat
mastakillah

Blarima nestahuj

Reagovat
olis

Maggio

Reagovat
mastakillah

Tak teď může být rád za žlutou

Reagovat
mastakillah

Cavani reteee

Reagovat
olis

Cavaniiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

dakujem velmi pekne, 100 ecok, doma, pojdem si pripit za teba

Reagovat
mastakillah

Cavaniho přehled o hře je neskutečnej

Reagovat
mastakillah

Armero

Reagovat
lnterista

ten sulin se jeste smeje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele