Serie A - preview 35. kola

24.04.2010, 09:43, aktualizováno 25.04.2010, 11:01
Previews
AS Řím bude v neděli proti nebezpečné Sampdorii bojovat o návrat na čelo tabulky. Blucerchiati ale body také potřebují, jelikož bojují o Ligu mistrů. O zbylá místa do pohárové Evropy bude hrát Neapol, která hraje s Cagliari a Juventus hrající s Bari. Naději si bude chtít uchovat výhrou nad Laziem Janov. Sestupové souboje čekají Livorno s Catanií a Udinese se Sienou, Fiorentina hostí Chievo.
Juventus FC - AS Bari  (neděle 15:00)
Turínský Juventus doma přivítá Bari a nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu, v případě porážky by se totiž mohla Stará Dáma definitivně rozloučit s vidinou Ligu mistrů v příští sezoně. Bari víceméně o nic nejde, i když Juventus je vždycky velkou výzvou.

Stará Dáma už by měla ráda tuto sezonu za sebou, jenže ještě si musí "vytrpět" čtyři kola. Hrůzostrašná sezona stále probíhá a Juventus se z této výsledkové a herní krize nemůže dostat. Svěřenci trenéra Alberta Zaccheroniho v minulém kole prohráli s Interem Milán 2:0 a Liga mistrů se jim ještě více vzdálila. Prestižní Derby d’Italia ovlivnilo poměrně brzké vyloučení Sissoka a Inter už si v početní převaze poradil. Juventus aktuálně ztrácí na klíčovou čtvrtou pozici šest bodů a při své formě je zisk tohoto místa spíše nepravděpodobný.

Bari prohrálo tři zápasy v řadě ale vesměs to pro něj nic neznamená. Letošní nováček je s průběhem sezóny spokojen a na Serii A se může těšit i příští sezonu. První polovina sezony byla hodně úspěšná a v jednu chvíli se dokonce zdálo, že Bari bude bojovat o evropské poháry. To se sice nepodařilo ale i tak panuje v klubu všeobecná spokojenost. Hostům nyní nezbývá nic jiného než sezonu v klidu dohrát a k současným třiačtyřiceti bodům ještě přidat nějaké další.

Co se týče vzájemných zápasů, tak lepší bilanci má slavnější Juventus, i když není to tak jednoznačné jak by se na první pohled mohlo zdát, Bari totiž vyhrálo poslední dva domácí duely, nyní se však bude hrát v Turíně.

Juventusu bude chybět Chimenti, Grygera, Trezeguet, Giovinco a diskvalifikovaní Sissoko a Melo. Ani Bari na tom není lépe, v Turíně nenastoupí Donda, Kutuzov, Ranocchia, Kamata, Rivas, Pisano a Allegretti. Suspendovaní jsou Gazzi a Masiello.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Zebina, Legrottaglie, Chiellini, Grosso - Camoranesi, Poulsen, Marchisio - Diego - Del Piero, Iaquinta
AS Bari - pravděpodobná sestava:
Gillet - Belmonte, Stellini, Bonucci, Parisi - Alvarez, Donati, Almiron, Koman - Barreto, Castillo
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.35 - 4.60 - 7.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Cagliari Calcio  (neděle 15:00)
Neapol si proti Cagliari nemůže dovolit zaváhat. Tedy za předpokladu, že nechce přijít o pohárovou pozici, na kterou dotírá Juventus. Cagliari působí v závěru sezóny odevzdaným dojmem, a tak se počítá se ziskem tří bodů Azzurri.

Walter Mazzarri bude chtít navázat na poslední duel s Bari, v němž dokázal tým dovést i bez čtyř klíčových mužů k výhře 2:1. Po dlouhém zranění se mu nyní na nejdůležitější část sezóny konečně vrací obránce Fabiano Santacroce. Na pravé straně se při absenci Maggia chytil Zuniga. Největší sílou Neapole je v současné chvíli ale bezesporu forma Ezequiela Lavezziho. Argentinský útočník si dříve v tuto dobu už pomalu balil kufry na dovolenou do rodné země, ale letos je to jiné. Hraje s obrovskou vášní a soustředí se na fotbal jako nikdy předtím. Na San Nicola vstřelil dva důležité góly, ten první byl jedním z nejhezčích v sezóně.

Neapol ze šestého místa ztrácí na Ligu mistrů pět bodů a není moc pravděpodobné, že by jí letos ještě mohla dosáhnout. Naopak spíše svede tuhý boj o Evropskou ligu.

S Cagliari to minulý víkend konečně vypadalo lépe, nad favorizovaným Palermem si dokázalo vytvořit dokonce dvoubrankový náskok. Jenže ho nakonec nedokázalo udržet. Góly v 88. a 95. minutě nakonec rozhodly o dělbě bodů. Prezident Massimo Cellino byl rozhořčen zejména druhým gólem Abela Hernandéze, který padl až v páté minutě nastavení, přičemž sudí signalizoval pouze čtyři minuty.

Nicméně se ukázalo, že Cagliari dokáže být nebezpečné. Čtyři kola před koncem jsou Rossoblu třináctí a v případě výhry by definitivně stvrdili udržení, ačkoliv je případný sestup už teď nepravděpodobný.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Grava - Zuniga, Pazienza, Gargano, Aronica - Hamšík, Lavezzi - Denis
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Marzoratti, Canini, Astori, Agostini - Dessena, Conti, Biondini - Cossu - Jeda, Matri
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.40 - 4.20 - 7.55
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Livorno - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Téměř jistý sestupující - Livorno, přivítá na svém stadionu Armanda Picchiho sicilskou Catanii a nic jiného než vyhrát a doufat mu nezbývá. Bodovat chce i aktuálně čtrnáctý celek, přeci jenom náskok šesti bodů před sestupovými pozicemi nedá Catanii dýchat.

Ještě není definitivní konec, i když mnozí už Livorno odepsali. Amaranto má ještě teoretickou šanci se zachránit, ale nic jiného, než vyhrát všechna utkání mu nezbývá. Livorno v minulém kole prohrálo s Chievem 2:0 a prodloužilo svojí tragickou sérii bez vítězství. Livornu se zkrátka vůbec nedaří a zejména střelecky si počíná opravdu špatně. Koncovka je asi největším problémem, vždyť Livorno zaznamenalo za deset utkání pouze sedm branek, z toho tři dalo v utkání s Římem. S takovou to produktivitou se domácí těžko zachrání.

Přesný opak představuje Catania, té se střelecky daří především díky argentinskému útočníkovi Maximu Lopézovi, ten v sobě našel skvělou formu a pro hru Catanie je v současnosti nepostradatelný. Blonďatého forwarda nezastavilo ani milánské AC, ani Palermo či Siena. Sicilané ale nemůžou být s posledním kolem příliš spokojeni, remíza 2:2 se Sienou je spíše ztrátou, i když ne nikterak výraznou.

Oba týmy trápí poměrně dost rozsáhlá marodka, tak nejprve domácí, těm bude do konce sezony scházet Miglionico, Rivas a Tavano. Otázkou je start Filippiniho, Dinize, Bardiho a Esposita, vykartovaný je Perticone. Catania se zase musí do konce sezony obejít bez Llamy a Augustina, chybět bude ještě Silvestre, a nejistý je start u Spolliho, Plasmatiho a Martineze.
AS Livorno - pravděpodobná sestava:
De Lucia - Galante, Knezevic, Bernardini - Raimondi, Moro, Mozart, Prutech, Vitale - Danilevicius, Lucarelli
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez, Spolli, Terlizzi, Capuano - Ledesma, Biagianti, Ricchiuti - Izco, Maxi Lopez, Mascara
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 4.85 - 2.45 - 2.05
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
ACF Fiorentina - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Myšlenka o možném sestupu Chieva sice už asi nyní nikoho nenapadá, nicméně teoreticky je pád Flying Donkeys možný. Ke stvrzení setrvání mezi elitou musí Chievo porazit Fiorentinu, což by překvapivě nemusel být zcela nereálný úkol. Viola totiž letos neoplývá nijak oslnivými výkony a vypadá to, že se vůbec nedostane do evropských pohárů.

Lví podíl na úspěšném působení Chieva mezi italskou elitou má bezesporu trenér Domenico Di Carlo, který dokázal s minimálním rozpočtem doslova divy. V létě ho však čeká těžký úkol, nahradit Maria Yepese, který míří do AC Milán. Kolumbijský stoper je stabilně jedním z nejlepších obránců ligy a stavebník kamenem Chieva.

Hodně podobný problém možná budou muset během letní pauzy řešit i ve Florencii. Tam však nejde o odchod hráče, nýbrž trenéra. Stále více sílí spekulace o odchodu Cesare Prandelliho, o něhož výrazně usiluje Juventus nebo italská reprezentace a pokud se ho Fiorentině podaří udržet, půjde nejspíše o majstrštyk. Prandelli dosáhl na fialové lavičce určitě mnohem větších úspěchů než se čekalo, avšak s omezeným rozpočtem nemá zcela volné ruce. A své manažerské schopnosti by mohl naplno rozvinout třeba právě v Juventusu.

Teď se ale musí ještě stále soustředit na Violu a zápas s Chievem, v němž nemůže nasadit Marca Donadela, Cesare Nataliho, ani gólmana Avramova. Všichni by se měli vrátit příští týden. Pro Adriana Mutua byl potvrzen trest za doping, který vyprší v říjnu. Jednozápasový trest si odpyká Gobbi.

Di Carlo má pouze tři absentéry, záložníci Bianci a Hanine jsou zraněni, Brazilec Luciano suspendován.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey - De Silvestri, Kroldrup, Gamberini, Felipe - Marchionni, Zanetti, Montolivo, Vargas - Jovetič, Gilardino
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Sardo, Mandelli, Morero, Mantovani - Ariatti, Rigoni, Marcolini - Pinzi - De Paula, Pellissier
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.50 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Janov CFC - SS Lazio  (neděle 15:00)
Souboj na ostří nože se čeká v Janově, kde si ani jeden z aktérů duelu na Stadio Luigi Ferraris nedá nic zadarmo. Domácí CFC má ještě šanci na evropské poháry, zatímco Lazio se může výhrou hodně přiblížit záchraně.

Grifové minulé kolo konečně zabrali, přivezli si překvapivé tři body z Parmy a na šestou pozici nyní ztrácí čtyři kola před koncem čtyři body. Je však možné, že by do Evropy mohli proniknout i ze sedmé pozice.

"Do posledních čtyřech zápasů dáme úplně všechno," slibuje kouč Gian Piero Gasperini. "Proti Parmě jsme potřebovali vyhrát. V poslední době jsme sice hráli dobře, ale ne vždy jsme vytěžili maximum," říká Gasperini, který opět nemůže nasadit stopera Daria Dainelliho, který je v karetním trestu. V útoku nastoupí hladový Acquafresca, jeho parťák Suazo zůstává mimo.

Lazio má čtyři kola před koncem pouze tříbodový náskok na Atalantu, která drží poslední sestupové místo. Pokud však Římané vyhrají, odskočí už na šest bodů, protože Atalanta nezvládla sobotní zápas s Interem. S ním však shodou okolností hraje později i Lazio, a tak by se mu z Janova hodily body.

Edy Reja sice v poslední době zkoušel několik formací, ale v neděli by měl nasadit rozestavení 3-5-2. Zároveň však musí přemýšlet nad tím, koho postaví místo suspendovaných Kolarova s Ledesmou. Mimo je také zraněný Stendardo.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Scarpi - Papasthatopoulos, Bocchetti, Moretti - Mesto, Milanetto, Jurič, Criscito - Palacio, Acquafresca, Palladino
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Muslera - Biava, Dias, Radu - Lichtsteiner, Brocchi, Baronio, Mauri, Del Nero - Rocchi, Floccari
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 3.15 - 2.95
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bologna FC - Parma FC  (neděle 15:00)
Bologna se může tři kola před koncem hodně přiblížit záchraně. Svěřenci Franca Colomba nyní dělí od sestupového pásma dva body a pokud vyhrají, bude to minimálně pět bodů, protože Atalanta již svůj zápas hrála a prohrála.

Proti Rossoblu bude na Stadio Renato Dall'Ara stát Parma, která se pohybuje v klidném středu tabulky a nemá již o co bojovat. Absolutorium si ale určitě zaslouží kouč Francesco Guidolin, jenž dokázal tým na Serii A perfektně připravit a přechod z druhé ligy prakticky nebyl znát. Například přivedením Valerije Bojinova ukázal také své manažerské schopnosti a nebýt úžasného představení Claudia Ranieriho na lavičce AS Řím, mohl být pasován na nejlepšího trenéra roku.

Pokud se Gialloblu podaří přes léto přivést ještě několik velkých hráčů, mohou příští rok klidně pomýšlet na poháry. Tak dobře na tom nejsou v Bologně, kde budou muset v létě v případě záchrany přemítat, kde se stala chyba. A na zranění to rozhodně svádět nemohou, protože v době, kdy má většina mužstev mimo třeba pět hráčů, Bologně chybí pouze záložník Mingazzini a Guana.

Ani problémy Parmy nejsou nijak velké. Na marodce jsou Paloschi, kapitán Morone a Zenoni. Defenzivní univerzál Alessandro Lucarelli pyká za karty.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Viviano - Raggi, Portanova, Moras, Lanna - Busce, Mudingayi, Casarini - Adailton - Zalayeta, Di Vaio
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Dellafiore, Paci, Castellini - Valiani, Galloppa, Antonelli - Biabiany, Crespo, Lanzafame
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 4.20 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Udinese Calcio - AC Siena  (neděle 15:00)
Boj o záchranu uvidí Stadio Friuli, kam zavítá Siena. Domácí Udinese se nachází na patnáctém místě, ale zdaleka nemá jistou záchranu, podobné je to i se Sienou, ta je dokonce předposlední a na půdě soupeře potřebuje zvítězit.

Udinese si v minulém kole trochu zkomplikovalo život, když před domácím publikem jen remizovalo 1:1 s Boloňou. Konečná remíza totiž znamená, že Bianconeri stále nemají jistotu záchrany a o setrvání v nejvyšší italské soutěži budou muset bojovat do posledního kola. Utkání se dokonce vyvíjelo hodně špatně, po rychlé vlastní brance Zapaty nemohli domácí dlouho vyrovnat, nakonec je spasil nejlepší střelec Serie A Antonio Di Natale až v nastaveném čase. Další taková ztráta už by mohla Udine hodně přiblížit sestupu, pokud teda týmy pod ním zvítězí. Svěřenci trenéra Pasquala Marina přivítají v klíčovém střetnutí Sienu a zisk tří bodů bude pro oba celky nesmírně důležitým.

Domácí během týdne nastoupili k semifinálovému utkání Coppa Italia s AS Řím, po domácí výhře Giallorossi se hrála odveta na stadionu Friuli, Udinese vyhrálo 1:0 ale nepostup to nestačilo a Udine tak přišlo o poslední možnost, jak si v příští sezoně zahrát evropské poháry.

Siena se snaží seč může ale mnozí už se domnívají že je přeci jenom pozdě. Hostující Bianconeri v posledních kolech opravdu zabrali a pravidelně sbírají body, nicméně jejich situace je nadále kritická. Devatenácté místo a rovných třicet bodů, to je současná pozice Sieny, na záchranu přitom ztrácejí svěřenci trenéra Malesaniho šest bodů. A i proto je nadcházející souboj s Udinese nesmírně klíčovým, pokud se Sieně podaří získat všechny tři body, ještě to bude do konce sezony hodně dramatické. Hosté si v minulém kole připsali bod za remízu z horké sicilské půdy v Catanii.

Pasquale Marino se bude muset nejspíše obejít bez D’Agostina a Basty, u kterých je start nejistý. Do hry pak určitě nezasáhnou Coda, Sammarco, Obodo a suspendovaný Zapata. Na druhé straně je nejistý start Parraviciniho a Finiho, karetní tresty do hry nepustí Ghezzala a Rosiho.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Ferronetti, Domizzi, Lukovic, Pasquale - Isla, Inler, Asamoah - Sanchez, Di Natale, Floro Flores
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Curci - Malagò, Cribari, Pratali, Del Grosso - Vergassola, Ekdal, Tziolis - Reginaldo, Larrondo, Maccarone
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.75 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - UC Sampdoria  (neděle 20:45)
Olympijský stadion a na něm hrající AS Řím může udělat další krok k vysněnému titulu. Giallorossi přivítají Sampdorii Janov a ačkoliv jsou v tabulce první, nečeká je vůbec nic lehkého. Doria totiž bojuje o čtvrté místo a s tím spojenou Ligu mistrů. Tento zápas zakončí pětatřicáté kolo.

O tom, že AS Řím zažívá fantastickou sezonu není pochyb, vždyť svěřenci trenéra Claudia Ranieriho vedou před tímto kolem ligu a během týdne se dokonce dostali do finále italského poháru tzv. Coppa Italia. Jak o Scudetto, tak i o pohár Coppa Italia si to Vlci rozdají s Interem Milán. Odveta již zmíněného poháru se Římu příliš nevyvedla, vedoucí celek Serie A prohrál na půdě Udinese 1:0, ale k postupu to nakonec stačilo, neboť Řím doma vyhrál 2:0. Do konce sezony to budou mít Ranieriho hoši ještě těžké, i když po Sampdorii jí čeká poměrně lehký los. Vlci se postupně utkají s Parmou, s Cagliari a s Chievem, přičemž cestují dvakrát na půdu soupeře.

Sampdoria nehodlá hrát na Olympijském stadionu pouhý kompars a z Říma si chce odvézt minimálně bod. V minulém kole se jí povedlo obrátit nepříznivý výsledek s AC Milán a připsat si důležité tři body. Blucerchiati se momentálně nacházejí na čtvrtém místě, kde mají náskok dvou bodů. Zmínil jsem zbývající zápasy Říma, tak nezbývá než se podívat i na zápasy Sampdorie, ta má cestu ke čtvrtému místu poměrně trnitější. Svěřenci trenéra Luigiho Del Neriho se postupně střetnou s Livornem, Palermem a Neapolí, ovšem hrají dvakrát doma.

Domácí trenér Claudio Ranieri může být spokojen naprosto se vším, jeho tým drží dlouhou sérii neporazitelnosti, diky které se vyhřívá na první pozici. Mimo to netrápí Giallorossi žádná marodka, Ranieri má k dispozici naprosto kompletní tým, do konce sezony je to pro něj a jeho tým velká výhoda. Na druhé straně už nějaké ztráty jsou, neví se, zda-li nastoupí Accardi a Castellazzi, jistá je pak absence Pozziho, ten už si do konce sezony nekopne.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Julio Sergio - Cassetti, Juan, Burdisso, Riise - Perrotta, Pizarro, De Rossi - Totti - Toni, Vucinic
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Storari - Zauri, Gastaldello, Lucchini, Ziegler - Semioli, Palombo, Poli, Guberti - Pazzini, A. Cassano
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.45 - 3.95 - 7.05
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - Atalanta BC  (sobota 18:00)
Inter Milán se musí přeorientovat zpět na domácí soutěž, v níž drží pár kol před koncem naděje na titul, ačkoliv již nemá situaci ve svých rukou. Na čele je totiž o bod AS Řím. Nerazzurri ale udělají vše pro to, aby mu závěr znepříjemnili a budou chtít porazit Atalantu.

Beneamata je po vynikajícím zápase Ligy mistrů s Barcelonou dobře naladěna a i nadále útočí na velký treble. Vedle Ligy mistrů, kde mám slušně nakročeno do finále, je totiž stále ve hře o Scudetto a také ještě bojuje v Coppa Italia. Proto se v Miláně soustředí na nejbližší zápas a zisk tří bodů.

Ale myslíte si, že právě to je mezi novináři číslem jedna? Mýlíte se. Jejich pozornost totiž poutá někdo jiný, je to zlobivý Mario Balotelli, který svými manýry pořádně hýbe italskou fotbalovou veřejností. Naposledy na sebe upozornil právě v úterním duelu Ligy mistrů s Barcelonou, kdy neunesl pískání a pokřiky vlastních fanoušků a na konci si serval dres a hodil ho na zem. Jako jediný tak neslavil důležité vítězství.

Mladý útočník se sice za své chování posléze omluvil, ale není mu to nic platné. Prezident Massimo Moratti totiž vydal zprávu, že Balotelli nebude pro zápas s Atalantou k dispozici. A důvod je jednoduchý, hráči v čele s trenérem Mourinhem jeho omluvu neakceptovali. Není se čemu divit, sami hráči se nad jeho reakcí na hřišti pozastavili a ani fanoušci ho již v týmu nechtějí. Hodně reálně se tak rýsuje Balotelliho letní odchod.

Bergamaschi by neměli klást na San Siru větší odpor, ačkoliv zoufale potřebují body, když na záchranu ztrácí dva body. To vše i přes to, že o víkendu porazili Fiorentinu. Bologna se i nadále drží mimo sestupové vody. "Hrajeme s neuvěřitelně silným soupeřem," ví stoper Daniele Capelli. "Opravdu nepotřebujeme nějakou zvláštní motivaci. Věříme si a potřebujeme hrát celých 90 minut. Tenhle víkend by mohl trochu zamíchat se sestupovými kartami, ale my se nadále musíme soustředit na sebe a naši záchranu."
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Júlio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu - Zanetti, Stankovič, Muntari - Sneijder - Eto'o, Milito
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola - Capelli, Bianco, Manfredini, Peluso - Ferreira Pinto, Padoin, Guarente, Valdes - Doni - Tiribocchi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.25 - 5.35 - 10.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - AC Milán  (sobota 20:45)
Nejspíše poslední šance, jak se vrátit do boje o titul, čeká na AC Milán, Rossoneri to ale budou mít hodně těžké, neboť je čeká cesta na horkou sicilskou půdu. Palermo bojuje o čtvrté místo a tudíž o Ligu mistrů, proto chce proti Milánu stoprocentně uspět a získat tři body.

Závěr sezóny se blíží a Palermo v ní bojuje o historický úspěch, totiž o účast v předkole Ligy mistrů. Čtvrtá pozice je momentálně v držení janovské Sampdorie, ovšem ta má náskok pouze dvoubodový. Rosanero ztratili čtvrtou pozici v minulém kole, když "jen" remizoval v Cagliari 2:2. Jindy by tato remíza nebyla vůbec špatná, ovšem v této fázi soutěže, kdy Palermo bojuje o milionářskou soutěž je to výraznější ztráta.

Nicméně do konce Serie A zbývají čtyři kola, a s tím se pořád dá něco dělat. Svěřenci trenéra Delia Rossiho teď musí napodobit kousek svého úhlavního nepřítele v boji o čtvrté místo Sampdorii a porazit doma AC Milán. Janovskému celku se to podařilo, teď je řada na Palermo. Domácí navíc letos proti hvězdnému AC uspěli, na San Siru milánské primadony přehráli 0:2.

Hostující Rossoneri vůbec nezvládají finiš sezóny a místo toho aby několikrát využili zaváhání svých soupeřů a poskočili do čela ligy, se propadli na třetí místo a na Scudetto ztrácejí již sedm bodů. Milán doplácí především na zranění, přeci jenom bez stále defenzívy je to trošku o něčem jiném. Milán se tak bude nejspíše soustředit na udržení třetí pozice, která zaručuje přímý start v základních skupinách Ligy mistrů.

Domácím bude scházet vykartovaný Goian, spolu s ním do hry nezasáhne ani Australan Mark Bresciano, který bude mimo asi měsíc. Nejistý je start u Fabia Simplicia. Hosté z Milána jsou na tom dokonce mnohem hůř. Karty nepustí do hry Borriella, Ambrosiniho a Boneru, otazník nad startem visí zase u Favalliho, Kaladzeho, Abateho, Flaminiho a Pata. Trenér Leonardo má problémy především s poskládáním obranné čtveřice, proto by se mohl na místě stopera objevit Massimo Oddo. Do konce sezony nemůže brazilský trenér počítat s Beckhamem, Nestou a Onyewem.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Cassani, Kjaer, Bovo, Balzaretti - Migliaccio, Liverani, Nocerino - Pastore - Miccoli, Hernandez
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida - Zambrotta, Thiago Silva, Oddo, Antonini - Gattuso, Pirlo - Seedorf - Mancini, Huntelaar, Ronaldinho
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.88 - 3.60 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.AS Řím34218561:3771
2.Inter Milán342010465:3070
3.AC Milán341810655:3564
4.UC Sampdoria34169943:3957
5.Città di Palermo341510951:4355
6.SSC Neapol341313846:4152
7.Juventus FC341561349:4951
8.Janov CFC341391255:5548
9.ACF Fiorentina341371447:4146
10.Parma FC3412101237:4446
11.AS Bari3411101341:4343
12.Cagliari Calcio341181552:5341
13.Chievo Verona341181531:3441
14.Calcio Catania349131240:4040
15.Udinese Calcio341091544:5039
16.SS Lazio348131332:3837
17.Bologna FC34991637:5136
18.Atalanta BC34971834:4534
19.AC Siena34791837:5930
20.AS Livorno34682022:5226

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (386)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele