Serie A - preview 32. kola

09.04.2016, 08:46, aktualizováno 11.04.2016, 08:44
Previews
Pondělní dohrávka italské nejvyšší soutěže nás zavede do Říma. Místní AS bude chtít potvrdit formu proti Boloně...
AS Řím - Bologna FC  (pondělí 20:45)
Pondělní dohrávka 32. kola italské Serie A nabídne hodně zajímavou podívanou. Řím spouští hon na poraněnou Neapol a má k tomu ideálního soka. Otestuje jej Bologna, které dochází dech i síly.

Domácímu týmu téměř všechno hraje do karet. Hráči jsou po delší pauze i nařízeném volnu odpočinutí, AS hraje v programu jako poslední a místem bude jeho milované Stadio Olimpico. Proti němu se navíc postaví celek, který to s Římany nikdy moc neuměl. Za posledních patnáct vzájemných duelů se totiž Felsinei radovali z výhry jen jednou.

Neapol v minulém kole zaváhala s Udinese a tím spustila lavinu možností. Díky prohře a oslabení o Gonzala Higuaína ztrácí nejen body, ale také rovnováhu a nejlepšího kanonýra ligy. Toho chce využít AS Řím, které je podle mnohých odborníků mužstvem s aktuálně nejlepší formu v celém calciu. A výsledky tomu odpovídají, což Giallorossi demonstrovali právě minulou neděli v utkání, které bylo hodně sledované.

Římské derby má punc emotivně vypjatého duelu, ve kterém se může stát cokoli. AS však Lazio jednoznačně přehrálo a díky brankám El Shaarawyho, Džeka, Florenziho a Perottiho zastínilo jediný zásah Parola. Nyní Vlci na Neapol ztrácí jen čtyři body, které by mohly mít cenu zlata. Druhé místo totiž zaručuje přímý vstup do Ligy mistrů, což znamená jistotu dalších desítek milionů už na konci června, kdy se sčítají konta. Třetí místo zaručuje "jen" ošemetné předkolo milionářské soutěže.

Vlci se pyšní nejlepším útokem v Serii A, přestože nemají jednoznačného kanonýra v útoku. V posledních deseti utkání první italské ligy AS neprohrálo ani jednou a body ztratilo jen př remíze s Interem Milán. Pokud jste pověrčiví, pak by pro vás možná mohl být zajímavý údaj o hlavním arbitrovi. Tím se stane sudí Davide Massa, který pískal zápasy AS už osmkrát. Vlci pod jeho dohledem čtyřikrát vyhráli, ale ani jednou na Stadio Olimpico! Když sudí Massa posuzoval zápas AS v Římě naposledy, vyhrálo zde v roce 2012 Udinese.

Giallorossi mají další výhodu v podobě času, protože se jim stihlo uzdravit několik hráčů. Mimo hru z důvodů zranění by tak měl být snad jen William Vainqueur, jinak má trenér Spalletti k dispozici kompletní kádr. Záhadou je stále forma Leandra Castána. Velkou absencí kvůli kartám je belgický záložník Radja Nainggolan. Bologna má mnohem větší starosti, protože do hry nezasáhnou zranění Morleo a v Římě dobře známý útočník Destro. Diskvalifikován je Emanuele Giaccherini. Zvláštní bude zápas i pro záložníka Brighiho, který s AS zažil úspěšná léta i pod trenérem Spallettim.

Bologně se už šest zápasů po sobě nepovedlo vyhrát. Po třech remízách následovaly tři porážky, přičemž ta poslední se udála v minulém kole. Bolognu porazil dokonce i poslední Hellas, o čemž jedinou brankou rozhodl hostující Samir. Bologna je i díky tomuto zklamání na 13. místě a má stejné skóre jako 12. Atalanta Bergamo. Její minulý výjezd od Věčného města k duelu s AS se jí moc nepovedl, protože zde dostala pět branek.

To je něco, co by obránce Luca Rossettini rád odvrátil. Médiím sdělil: "Nacházíme se teď v krizi, to je pravda. Ale společně bojujeme a já jsem si jistý, že se společně z téhle nešťastné situace dostaneme. Nedaří se nám nic, co děláme. Jsem však přesvědčen, že stačí jeden dobrý výsledek, jeden povedený zápas, aby se všechno obrátilo. Proti AS to bude hodně náročné, ale musíme jít na trávník s pocitem, že nic není nemožné," předvídá zkušený obránce.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne - Keita, Pjanić - Salah, Perotti, El Shaarawy - Džeko
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Rossettini, Gastaldello, Maietta, Masina - Donsah, Diawara, Brighi - Rizzo, Floccari, Mounier
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.30 - 5.50 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Empoli FC - ACF Fiorentina  (neděle 12:30)
Empoli přivítá na svém stadionu Carla Castellaniho Fiorentinu a proti favoritovi hodlá prerušit dlouhou sérii dvanácti utkání bez vítězství. Má k tomu ideální šanci, neboť ani Viola neoplývá formou. Celek z Florencie totiž nezvítězil už pět kol a ještě více si vzdálil sen zvaný Liga mistrů.

Střetnou se tedy dva týmy, které se poslední dobou trápí. Empoli více, Fiorentina méně. Nic se ale neměni na tom, že oba týmy potřebují nutně zvítězit. Empoli aby zastavilo pád tabulkou a Fiorentina aby se ještě pokusila vybojovat třetí místo.

Domácí v minulém kole nestačili na Juventus, kterému podlehli nejtěsnějším rozdílem. Trenér Giampaolo byl i přes porážku spokojen, jeho tým nesehrál v Turíně špatnou partii, ovšem proti současnému týmu Juve je potřeba podat bezchybný výkon na hranici svých možností. Ani v kole následujícím nečeká Empoli nic lehkého. Fiorentina patří mezi špičku Apeninského poloostrova a i když se jí zrovna nedaří, na Stadio Carlo Castellani bude velkým favoritem.

Fiorentina je společně s Interem jedním z týmů, které by ještě rádi obsadili třetí místo a zahráli si kvalifikaci Ligy mistrů. Ve zbytku sezony to ale budou mít už hodně těžké. Veškeré trumfy drží v rukou AS Řím, který navíc díky ztrátám jak Nerazzurri, tak i Violy náskok na třetím místě navyšuje. Fiorentina v posledních pěti kolech pokaždé ztratila a v podstatě odmítla jít do trháku s Římem. Bodové ztráty by pochopitelně nebyly ničím nepochopitelným, kdyby nepřišly proti týmům bojujícím o záchranu, tedy Frosinone a Hellasem. Navíc hosté se nevytáhli ani v posledním kole doma proti Samdporii, se kterou rovněž jen remizovali. Další ztráta by už pro svěřence Paula Sousy nejspíše znamenala konec nadějí.

Empoli už v této sezoně dokázalo Fiorentinu jednou zaskočit. Na Stadio Artemio Franchi dokázalo vstřelit rychlé dvě branky, ovšem výsledek neudrželo a nakonec remizovalo 2:2, což byl i tak dobrý výsledek. Trenér domácích Giampaolo se bude muset obejít bez Livajy a Costy, zatímco jeho protějšku Sousovi bude scházet trio Benalouane, Fernandez, Babacar.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Laurini, Cosić, Tonelli, Mario Rui - Zielinski, Paredes, Croce - Saponara - Pucciarelli, Maccarone
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Tatarusanu - Roncaglia, Rodríguez, Astori - Bernardeschi, Badelj, Vecino, Alonso - Iličič, Borja Valero - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.50 - 3.25 - 2.20
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Napínavý souboj bude k vidění také na stadionu Olimpico v Turíně, kde se domácí Býci posíleni poslední výhrou střetnou se sousedem z Bergama. Atalanta překonala úvodní krizi a dál stoupá ke středu tabulky.

Je to téměř na den přesně devět let, kdy se Atalanta radovala v rámci Serie A z výhry na půdě Turína. Naposledy se jí to povedlo v dubnu 2007 i přesto, že byl ještě v první půli vyloučen Adriano Pereira. Orobici tehdy vyhráli především díky raketovému startu, když se v rámci prvních osmi minut utkání prosadili Bellini a Zampagna. Od té doby se ale Atalanta v Turínu ne a ne prosadit. Teď má další pokus.

Atalanta má poměrně dobrou formu, kterou jen v posledních dvou utkáních první ligy odnesly týmy jako AC Milán nebo Bologna. V minulém kole Atalanta doma sice prohrávala s milánským celkem, ale nakonec se dokázala vzedmout k dobrému výkonu a po brankách Pinilly s Gómezem otočila skóre. I díky tomu je nyní na 12. příčce a na kontě má 36 bodů. To je stejně jako právě turínský celek a o pouhý jeden bod méně než desátý Janov.

Atalanta ale ještě není zcela zachráněná. Ví to i střelec Mauricio Pinilla. "Cítil jsem, že dám proti Milánu gól a dokonce jsem to před zápasem řekl i trenérovi. Ale ještě nejsme zachráněni. Máme před sebou ještě několik důležitých kol, ve kterých se teprve bude rozhodovat. Jsme samozřejmě hodně rádi, že jsme vyhráli nad Milánem, ale ani to nám nemusí stačit," uvědomuje si zkušený útočník. Teď by rád rozšířil svou sbírku gólů i proti Turínu.

Atalanta nemůže počítat s dlouhodobě zraněným Carmonou, Turín má starostí o trochu víc. Domácí celek nemůže postavit Danila Avelara a Cira Immobileho. Úplně ve formě nejsou ani Benassi s Acquahem. Přesto panovala v mužstvu Turína po minulém kole dobrá nálada. Zapříčinila ji výhra nad Interem Milán, která přerušila smolná utkání bez výhry. Turín se hodně nadřel a pomohlo mu i vyloučení Mirandy s Nagatomem, ale počítají se především tři body. I díky nim jsou Býci momentálně na 11. místě.

Jedním z hráčů, kteří mají za úkol pomoci Býkům ke světlejším zítřkům, je i mladý Ital Andrea Belotti. Ten by se rád dostal na EURO, i když podle slov Renata Zaccarelliho moc šancí nemá. "Měl hodně těžké začátky, ale to celý tým. Zlepšení i chuť skórovat je na něm vidět, jeho sebevědomí roste. Pokud v tom tempu bude pokračovat, existuje malá šance. Ale nemyslím, že by ho trenér Conte vzal na EURO, protože před ním je plno zkušenějších zájemců, kteří své kvality prokazují delší dobu," míní Zaccarelli.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Padelli - Maksimović, Glik, Moretti - Bruno Peres, Benassi, Vives, Baselli, Molinaro - Belotti, Maxi Lopez
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Masiello, Stendardo, Paletta, Dramè - Cigarini, De Roon, Kurtić - Diamanti - Gomez, Pinilla
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.00 - 3.30 - 4.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Nabuzené Udinese si chce po Neapoli vyšlápnout také na Sampdorii Janov. Té se naopak dařit přestává a sestupová zóna začíná být hodně blízko. Podaří se trenérovi Montellovi najít správný recept na Zebry?

Udinese dokázalo něco, co se jen tak nevidí. V minulém kole se utkalo s Neapolí a pro Partenopei to měl být jen takový malý test. Nakonec se ale vše zvrtlo a slavilo Udinese. N eapoli nastřílelo tři branky, samo dostalo jen jednu a ještě k tomu se Zebrám nepřímo podařilo vykartovat Gonzala Higuaína na čtyři kola! Jedno kolo nesmí hrát ani Koulibaly s Mertensem, trenér Sarri nesmí jednou na lavičku. Především ztráta Higuaína dost možná ukončila naděje Neapole na Scudetto.

Samozřejmě nesmíme předbíhat, ale Udinese se prostě povedlo utkání na jedničku. Po třech horších výsledcích se konečně dostavila tříbodová radost, která Zebrám umožnila předskočit Sampdorii Janov. Teď se může jejich jednobodový náskok ještě zvýšit, protože se Zebry utkají právě s janovským mužstvem. To si naposledy rozdělilo body s Fiorentinou a trenér Montella mohl vidět několik náznaků zlepšení. Pořád je to ale žalostně málo.

Doria má k dobru jen pět bodů na sestupové příčky, což rozhodně není nic uklidňujícího. I proto bude střet s Udinese klíčový. Ví to i někdejší brankář Dorie Luigi Turci, který hájil svatyni Blucerchiati v letech 2000-2005. "Tohle utkání by mohlo hodně ukázat. Oba týmy se nacházejí v dost podobné situaci a nesmí si dovolit projhrát proti přímým konkurentům. Samozřejmě doufám, že to Sampdoria zvládne, ale Udinese je po minulém kole hodně namlsané. Bude to náročný duel," dodává veterán Turci.

Když se spolu tyto týmy utkaly naposledy, na Stadio Friuli těsně vyhráli domácí. Stačila jkim k tomu branka Badua z první půle, Doria navíc dohrávala bez vyloučeného Ervina Zukanoviće. Jednalo se o premiéru pro trenéra Montellu, který sám zřejmě čekal, že v těchto chvílích bude jeho celek ve vyšších patrech. Hostům budou zřejmě scházet zranění Badu a Guilherme, oba mají svalové potíže. Do hry Dorie se vrací Barreto a Palombo.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Viviano - Silvestre, Ranocchia, Moisander - De Silvestri, Krsticic, Fernando, Dodò - Soriano, Alvarez - Quagliarella
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Karnezis - Herteaux, Danilo, Felipe - Widmer, Kuzmanović, Hallfredsson, Badu, Armero - Thereau, Zapata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.75
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SSC Neapol - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Krutě raněná a oslabená Neapol se ještě nevzdává souboje s Juventusem Turín. Ve značně náročnějších podmínkách má alespoň jednu dobrou zprávu, protože jejím dalším soupeřem bude poslední tým tabulky, Hellas Verona.

Neapol je teď hodně pobouřená. Běsnění činovníků klubu i hráčů samotných způsobily následky utkání minulého kola, ve kterém Neapol prohrála. A nejeneže prohrála, čímž dala Juventusu Turín příležitost k navýšení svého náskoku, ale také přišla o několik klíčových hráčů. Diskvalifikováni jsou Kalidou Koulibaly a Dries Mertens, na lavičku nebude moci ani trenér Maurizio Sarri. Největší ztráta se ale týká útoku a je spojena se jménem Gonzala Higuína.

Nejlepší střelec Serie A, který si udržuje snadný náskok na své pronásledovatele, se v minulém kole provinil proti sudímu a protihráči Felipemu. Jeho agresivní úder loktem a následné vášnivé protesty u hlavního arbitra utkání - pana Irratiho - způsobí Neapoli nepříjemnosti. Gonzalo Higuaín byl totiž italským svazem potrestán k pokutě a navíc dostal distanc na rovnou čtyři zápasy! Tím značně oslabil šance Neapole na první místo i své šance na výhru Zlaté kopačky. A krom toho způsobil rozsáhlou diskuzi v Itálii i mezi uživateli Eurofotbalu.

Je jasné, že absence Gonzala Higuaína, pakliže se opravdu potvrdí délka čtyř utkání, proti které se Neapol odvolala, řádně oslabí celé mužstvo i jeho šance na trofej. Bez argentinského střelce je Neapol téměř padesátiprocentní a navíc se na ni nepříjemně dotahuje ve formě hrající AS Řím. Partenopei v rámci ligy prohráli teprve druhé utkání za deset posledních duelů, když s Udinese klopýtli 3:1. Jediným hráčem, který může alespoň trochu profitovat z neúčasti Higuaína, je Manolo Gabbiadini, na jehož bedrech bude teď ležet mnohem větší zátěž.

V čem se stala chyba? Svůj úhel pohledu nabízí zkušený trenér Cesare Prandelli. Médiím sdělil: "Neapol vložila do Higuaína příliš mnoho, čímž na něj nakupila stres. Gonzalo mnohokrát ukázal, že je to šampion, ale nezvládá přílišný stres. Neapol na něj je až nezdravě odkázaná, což se muselo projevit. Když je na hřišti, někteří jeho spoluhráči se tolik nesnaží, protože vědí, že Gonzalo dříve či později skóruje. Neapol často hraje až po Juventusu, což není fér," myslí si Prandelli.

Partenopei si teď alespoň na chvíli mohou "ulevit", protože renomé jejich soupeře je minimálně pošlapáno. Na stadion San Paolo totiž zavítá poslední Hellas, který zažívá hodně smutnou sezonu. Na záchranu mu v tuto chvíli chybí šest bodů a ani jeho poslední forma neukazuje, že by se věci měly změnit. Za minulých pět duelů vyhrál Hellas jen jedno jediné utkání, když si v minulém kole poradil s Bolognou a k překvapení mnohých získal na jejím hřišti tři body. Jsou to ale spíše zoufalé výjimky potvrzující pravidlo.

Někdejší záložník Luciano Venturini přesto věří, že záchrana je ještě možná: "V záchranu stále věřím, protože jsem duší stále fanoušek. Už se staly větší zázraky a já myslím, že stačí jedno povedené utkání, aby se vše změnilo. Situace je sice kritická, ale ne nemožná. Fanoušci stále chodí na stadion, takže stále věří v tým. To můžeme vidět i v posledních duelech. Doufám, že jim hráči udělají radost a překonají se proti Neapoli," přál by si Venturini. K týmu se opět vrací Moras s Rebićem.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Reina - Hysaj, Albiol, Chiriches, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamšík - Callejon, Gabbiadini, Insigne
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Gollini - Pisano, Samir, Bianchetti, Albertazzi - Ionita, Viviani - Wszolek, Gomez, Emanuelson - Pazzini
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.25 - 6.00 - 12.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Città di Palermo - SS Lazio  (neděle 20:45)
Lazio Řím se představí na půdě Palerma a prvoligovou trenérskou premiéru si odbude Simone Inzaghi. Méně slavnější z bratrské dvojice bude chtít Laziu vrátit zpět ztracené sebevědomí, které hodně utrpělo po debaklu v městském derby. Palermo nebude na rozjezd snadný cíl, domácí potřebují body, navíc doma dokáží být hodně silní.

Také Palermo nedávno změnilo kouče, kormidla se ujal Walter Novellino, ovšem na jak dlouhou dobu zůstává otázkou. Sicilanům se totiž ani po jeho příchodu nedaří a kdysi obavaný tým spadl po dlouhé sérii bez tříbodového importu na osmnáctou, tedy sestupovou pozici. Poslední ligová výhra domácích je stará už téměř tři měsíce. 24.ledna si doma poradili s Udinese 4:1, ale od té doby si připsali jen čtyři remízy a hned šest porážek. Palermo zklamalo i v minulém kole na hřišti Chieva, kde prohrálo 1:3.

Svěřenci trenéra Waltera Novellina se trápí zejména v přechodové fázi a pak také v koncovce. Ofenzivní dvojice Vázquez, Gilardino sice vypadá na papíře silně, avšak v praxi je to jiné. Za posledních deset kol vstřelili domácí jen šest branek a s takovouto produktivitou mohou jen stěží pomýšlet na lepší umístění, navíc celkově skórovali jen devětadvacetkrát, hůř je na tom už jen poslední Hellas.

Čtyřbrankový příděl od úhlavního nepřítele AS Řím neustál Stefano Pioli a rozjet slibnou trenérskou kariéru se teď pokusí někdejší útočník Biancocelesti Simone Inzaghi. Jeho bratr, známější Filippo Inzaghi už zkoušel coby kouč v Serii A prorazit na lavičce AC Milán, avšak neuspěl. Na podobnou kartu teď sazí Lazio a zdá se tedy, že pro nového kouče bude Palermo na začátek přijatelným soupeřem. Ne tak docela. Sicilané už římský celek několikrát oloupili o body, naposledy v prvním vzájemném utkání na Stadio Olimpico za remízu 1:1. Navíc Lazio se v žádném případě nemůže pochlubit lepší formou a po debaklech od Sparty a AS Řím ani psychikou.

A v neposlední řadě nemůže Simone Inzaghi počítat s celou řadou hráčů. Na marodce nadále zůstávají De Vrij, Radu, Milinković-Savić, Kishna, Konko, Mauri, Morrison a Braafheid. K dispozici nebude ani stoper Hoedt, který si odpykává karetní trest. Waltera Novellina sice netrápí tolik početná marodka, nicméně absence Goldanigy a zejména Vázqueze je hodně citelná.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Vitiello, Gonzalez, Andělković, Pezzella - Morganella, Hiljemark, Jajalo, Lazaar - Gilardino, Quaison
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Basta, Biševač, Gentiletti, Lulić - Onazi, Bíglia, Parolo - Felipe Anderson, Candreva, Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 3.40 - 3.40 - 2.15
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
Frosinone Calcio - Inter Milán  (sobota 15:00)
Inter si před týdnem výrazně přibouchl dveře do Ligy mistrů a nyní se musí omluvit svým fanouškům v zápase na půdě nováčka Frosinone. Domácí celek trenéra Stelloneho bojuje o přežití a Interu se v žádném případě nebude chtít poddat, sám totiž potřebuje body jako sůl.

Frosinone dělí od nesestupových pozic pouhý jeden bod, takže do konce soutěže je situace pořádně otevřená. Nicméně čas se přeci jenom krátí a každý bod teď může mít cenu nejvyšší. Kanárkům se minulé kolo zrovna nevydařilo, od Janova schytali ošklivý debakl 0:4 a na postup v tabulce si zatím musejí počkat.

Frosinone pochopitelně nebylo jediným týmem, který se v minulém kole "předvedl". Jedním z dalších byl i Inter Milán, který doma hostil Býky z Turína. Nerazzurri vstoupili do utkání dobře, díky zásahu Icardiho vedli, jenomže Granata výsledek i díky vyloučení Mirandy a Nagatoma otočila. Pro svěřence trenéra Roberta Manciniho je ztráta tří bodů velkou čarou přes "rozpočet". Ztráta na třetí AS Řím se díky tomu vyšplhala už na propastných osm bodů! Sedm kol před koncem je to výrazná ztráta, kterou se nejspíše už nepodaří dohnat. "Dokud můžeme získávat body, nemůžeme Ligu mistrů vzdát, byť to už bude hodně obtížné. Dokud existuje i malá naděje, musíme o ní přemýšlet. Krom toho jsme profesionálové, takže i když nebylo naplněno cíle, musíme se ukázat," nechal se slyšet Roberto Mancini.

Favorit zápasu je jasně daný. Inter Milán by si dle předpokladů měl s nováčkem soutěže porazit. Zvládl koneckonců i domácí duel s tímto soupeřem a to poměrně hladce 4:0. Na druhou stranu domácí odevzdají před vlastní publikem vše a navíc to jsou oni, kdo nutně potřebuje další body. Inter si v žádném případě nesmí dovolit utkání podcenit, jinak by se mu to mohlo zle vymstít.

Domácí nastoupí bez tří členů základní sestavy a sice Soddima, Sammarca a Dionisiho. Ztráty musí zacelit i Inter a to díky dvěma hříšníkům z minulého kola, kdy dostali červenou kartu jak Miranda, tak i další obránce Nagatomo. Mimochodem japonský bek prodloužil smlouvu u Nerazzurri na další tři roky.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Leali - Rosi, Ajeti, Blanchard, Pavlović - Frara, Gucher, Gori - Paganini, Ciofani, Toněv
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Santon, Murillo, Juan Jesus, D'Ambrosio - Medel, Kondogbia - Éder, Brožović, Perišić - Icardi
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Carpi FC  (sobota 18:00)
Hráči Carpi cestují hájit sedmnáctou pozici do Verony, kde se utkají s Chievem. Nečeká je nic snadného, Chievo si spokojeně hoví ve středu tabulky, navíc by rádo potěšilo své fanoušky a prodloužilo sérii neporazitelnosti na čtyři utkání.

Chievo zvládlo vítězně předchozí dva duely a záchranářské boje jsou mu na míle vzdáleny. Po remíze 0:0 s AC Milán si Fly Donkeys vyšlápli na Sampdorii (1:0) a Palermo (3:1) a s aktuální devátou pozicí mohou být naprosto spokojeni. Dokud však soutěž pokračuje, chtějí si domácí vést co nejlépe to půjde, byť na evropské poháry už dosáhnout nemohou.

Veronští ale každopádně mohou zaznamenat nejlepší umístění za posledních 10let. V sezoně 2005/2006 skončili díky aféře Calciopoli na čtvrtém místě a od té doby bylo jejich nejlepším umístěním desáté místo.

Castoriho svěřenci by si nejraději přáli, aby jednatřicátým kolem skončila sezona a oni mohli slavit záchranu. Čeká je však ještě dalších sedm kol, těžkých kol, které nakonec rozhodnout jestli sezona byla úspěšná či nikoliv. Carpi je na sedmnáctém místě jen díky lepšímu skóre, má o pět inkasovaných branek méně než Palermo, ale to se samozřejmě může ještě změnit. Ve hře o záchranu je také Frosinone, které na oba celky ztrácí pouhý bod.

Na marodce domácích nadále zůstávají Dainelli i Pepe, jedná se však o jediné ztráty, které musí kouč Maran řešit. Dvojnásob starostí má jeho protějšek Castori, jenž nemůže počítat s Gnahorém, Zaccardem, Lollem či Biancem.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Bizzarri - Cacciatore, Spolli, César, Gobbi - Castro, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Floro Flores, Meggiorini
Carpi FC - pravděpodobná sestava:
Belec - Poli, Romagnoli, Gagliolo, Letizia - Pasciuti, Cofie, Porcari, Di Gaudio - Crimi, Mbakogu
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.10 - 3.25 - 3.80
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
US Sassuolo - Janov CFC  (sobota 18:00)
Sassuolo stále bojuje o evropské poháry a chce se o ně poprat také s týmem, který konečně našel formu. Na Stadio Città del Tricolore přijede janovské CFC, které se nachází v poklidném středu tabulky.

Sassuolo patří jednoznačně k těm milejším a příjemnějším překvapením letošního ročníku Serie A. Pod vedením trenéra Eusebia Di Francesca sází na mladé hráče, které postupně zapojuje do svého systému. Ten se příliš často nemění a velkou devízou Sassuola je především fakt, že trenér Di Francesco dokáže ze svých oveček dostat maximum. V týmu najdeme několik talentovaných hráčů, kteří jsou obklopeni pracovitými spoluhráči. Jako celek tak Sassuolo podává dobré výkony a myslí na Evropu.

To by si před sezonou myslel jen málokdo. Velký podíl na tom má samozřejmě trenér, který s týmem roste a neustále se zlepšuje. Jeho budoucnost je ale nejistá, protože jeho vzestupu si začaly všímat větší týmy. Generální ředitel Giovanni Carnevali ale uklidňuje fanoušky: "Chceme mít jasno co nejdříve. Rozhodně se fanoušci nemusí bát nějakého chaosu nebo paniky, protože jsme stanovili konečný termín 15. dubna k tomu, abychom se rozhodli. Di Francesco odvádí skvělou práci a my budeme moc rádi, když v ní bude pokračovat právě tady," dodal Carnevali.

Sassuolu nevyšel duel s Juventusem, ale hned poté získalo aspoň bod proti Udinese. V minulém kole se opět vrátilo na vítěznou vlnu, neboť Neroverdi porazili nováčka z Carpi. Jedinou možnou negativní zprávou je zdravotní stav záložníka Missiroliho, který není ve stoprocentní formě. Hosté budou mít několik dobrých zpráv, protože do utkání mohou nasadit uzdravenou trojici Pavoletti, Cerci a především Ansaldi.

Další dobrou zprávou bylo minulé kolo, které se stalo one man show mladíka Susa. Hráč, který nenaplnil potenciál v Liverpoolu a nedařilo se mu příliš ani v AC Milán, konečně našel ten správný tým. V něm z Milána hostuje a sám si své účinkování pochvaluje. "Cítím se v Janově opravdu skvěle, vycházím se spoluhráči, líbí se mi město a mám tu klid i čas na zlepšení. Sedl mi herní styl, který trenér Gasperini prosazuje, takže aklimatizace byla poměrně rychlá. Teď se mi má práce konečně vyplácí, protože dávám i góly. Máme tady skvělou partu lidí a já doufám, že dosáhneme co nejlepšího umístění," přeje si Španěl.

Od minulého kola se mu u Grifů přezdívá "Mistr hattrick", protože právě jeho tři branky pomohly zdemolovat Frosinone. Po kruté porážce od Neapole se tak Janov opět vrátil k vyhrávání a posunul se na průběžnou desátou pozici. Rád by navázal také na duel proti Sassuolu, protože jej naposledy doma porazil těsně 2:1. To bylo to utkání, ve kterém jsme viděli dvě červené karty. Poslední výjezd směrem Sassuola se ale Janovu moc nepovedl. Napraví dojem tentokrát?
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Vrsaljko, Cannavaro, Acerbi, Peluso - Biondini, Magnanelli, Duncan - Berardi, Defrel, Sansone
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Muñoz, De Maio, Izzo - Ansaldi, Rincón, Rigoni, Džemaili, Gabriel Silva - Matavz, Suso
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.80 - 3.50 - 4.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AC Milán - Juventus FC  (sobota 20:45)
Šlágrem kola bude bezesporu duel tradičních italských velkoklubů, tedy milánského AC a obhájce Juventusu. Stará dáma si neohroženě kráčí pro další Scudetto, zatímco Milán bude mít co dělat, aby se protlačil do Evropské ligy. Oba soupeři se letos utkají ještě jednou v rámci finále Coppa Italia.

Na San Siru se pochopitelně očekává plná návštěva, souboje Milána s Juventusem patří mezi naprostou klasiku italské kopané a určitě se je na co těšit. Jenomže zatímco v minulosti bojovaly oba týmy o titul, tentokrát je to jen jeden z nich.

AC Milán zažívá od roku 2011 a tedy zisku posledního Scudetta těžký pád. Evropskou scénu vyklidil úplně a v lize dvakrát po sobě obsadil střed tabulky. Ani letos to nevypadá na návrat na výslunní, příčky zaručující Ligu mistrů se obsadit nepodaří a bledě to vypadá i s Evropsou ligou. Rossoneri promrhali solidní náskok na šestém místě, které by jim EL zajistilo a k dobru už mají před Sassuolem jen pouhý bod. Parta Siniši Mihajloviče se sice probojovala do finále Italského poháru, ale tam jí čeká silný Juventus, tedy aktuální soupeř.

V minulém kole červenočerní převedli další z řady trapných výkonů a v Bergamu padli místní Atalantě v poměru 1:2. Srbský kouč pak nešetřil kritikou a zároveň uznal, že jeho tým v současnosti na víc nemá a zároveň ještě více rozvířil spekulace o jeho letním odchodu.

Juventus je v současné době samozřejmě úplně někde jinde. Start do sezony měl po odchodech Vidala, Téveze a Pirla rozpačitý, nicméně postupně se sehrál a momentálně si kráčí pro další titul, celkově už pátý v řadě. Na čele má před druhou Neapolí už luxusní šestibodový náskok. Cíl Juventusu je jasný, obhájit titul i vítězství v Italském poháru. V minulém kole si Stará dáma poradila s Empoli, které udolala jedinou brankou Maria Mandžukiče 1:0.

Historie vzájemných zápasů je nesmírně bohatá a nemá cenu jí studovat dopodrobna. Pravdou ale je, že AC nad Juventusem od roku 2012 nevyhrálo. Celkem prohrálo šestkrát v řadě, tedy i naposledy na Juventus stadium 1:0, když se ve druhé půli trefil Paulo Dybala.

Milán se musí obejít bez svého kapitána Riccarda Montoliva a také útočníka Nianga a záložníka Bertolacciho. Navzdory zklamání z Bergama dost možná dostane příležitost talentovaný, teprve osmnáctiletý mladík Manuel Locatelli. Také Massimiliano Allegri nemůže počítat s plnou polní, trojici Cáceres, Chiellini a Dybala trápí zdravotní potíže, zatímco Sami Khedira si nekopne pro karetní trest. Utkání je na programu v sobotu od 20:45 a řídit jej bude sudí Daniele Orsato.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli - Honda, Locatelli, Kucka, Bonaventura - Balotelli, Bacca
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lichtsteiner, Barzagli, Bonucci, Alex Sandro - Cuadrado, Sturaro, Marchisio, Pogba - Mandžukič, Morata
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 4.00 - 3.10 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC31234456:1673
2.SSC Neapol31207463:2767
3.AS Řím31189466:3263
4.ACF Fiorentina31168751:3356
5.Inter Milán31167841:3055
6.AC Milán311310841:3349
7.US Sassuolo311212740:3448
8.SS Lazio311191139:4242
9.Chievo Verona311181237:4041
10.Janov CFC311071436:3737
11.Turín FC31991339:4336
12.Atalanta Bergamo31991330:3636
 Bologna FC311061530:3636
14.Empoli FC31991334:4336
15.Udinese Calcio31971529:4634
16.UC Sampdoria31891444:4933
17.Carpi FC316101529:4928
18.Città di Palermo31771729:5428
19.Frosinone Calcio31761829:5927
20.Hellas Verona313131527:5122

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (337)

Přidat komentář
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Milan.B

╔═══╗────────────╔═╗╔═╗╔╗──────╔╗

║╔══╝────────────║║╚╝║║║║──────║║

║╚══╦══╦═╦═══╦══╗║╔╗╔╗╠╣║╔══╦═╗║║

║╔══╣╔╗║╔╬══║║╔╗║║║║║║╠╣║║╔╗║╔╗╬╝

║║──║╚╝║║║║══╣╔╗║║║║║║║║╚╣╔╗║║║╠╗

╚╝──╚══╩╝╚═══╩╝╚╝╚╝╚╝╚╩╩═╩╝╚╩╝╚╩╝

Reagovat
smazaný uživatel

To muselo dát práce...

Reagovat
Milan.B

to neni moja praca

Reagovat
smazaný uživatel

Ach,Bože.

Reagovat
Milan.B

ach! ja vravím ach! idem si dať z toho vína!

Reagovat
Zark

jj, ctrl+c/v

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ještě jednou: Ach,Bože.

Reagovat
Zark

no ty víš že jo

Reagovat
Azazelo RD

A při tom je to taková blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Díky. :)

Reagovat
smazaný uživatel

Jak se říká. To muselo dát práce a přitom taková blbost.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně na to jsem nahrával,no... Kluci mi ale museli dát lekci. ;)

Reagovat
Zark

jsi úplně "nepochopený" génius prostě,

Reagovat
smazaný uživatel

Dík. Ale nemyslím si. Jsem obyčejnej průměrák ;)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mrvinho

3 body dnes

Reagovat
Dejwa

Snad tam konečně dá Joja.. Forza Inter!

Reagovat
lnterista

Ten skocil pod Mancinim

Reagovat
Dejwa

Snad ne

Reagovat
lnterista

Snad ne ale neco mi rika ze jo. Staci to stridani na poslednich par minut. K takovym hracum se tak nechova

Reagovat
Dejwa

je v základu

Reagovat
lnterista

Trochu to byl umysl ale neveril jsem

Reagovat
Deki

nojo vlastně, pořád je v týmu...

Reagovat
Pinturicchio

Podle Gazzetty 3-5-2 :

Gigi - Dani, Bony, Barza - Alex, Paul, Claudio, Stefa, Lichty - Álvaro, Mario

V podstatě to nejlepší, co je k dispozici. Doufám, že Maria takhle velký zápas vyhecuje a bude kurva jezdit, jinak střídat a poslat tam Simoneho.

Chce to uhlídat Baccu a Bonaventuru, pak by to jít mělo.

Pokud dneska vyhrajeme, bude to další významný krok ke Scudettu, ale jak říkal Max, slavit můžeme, až bude matematická jistota.

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
Furia Ceca

Takhle by ta sestava byla super...

Reagovat
Airus

Zaza přijde na poslední čtvrthodinku za Moratu, ať už bude Mandžukič hrát cokoliv. Jedině že se zase zraní, což by mě už ani nepřekvapilo.

Rozhodně musíme jít pro 3. Forza Juve

Reagovat
Furia Ceca

Minulej zápas jsem neviděl - a ani záznam, jelikož "osvědčený" web na záznamy mi propálil výsledek. Těším se!

Reagovat
Mrvinho

Netěš

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
Votas

FROSINONE: 33 Leali; 28 Rosi, 93 Ajeti, 6 Blanchard, 20 Pavlovic; 8 Gucher, 5 Gori, 7 Frara; 17 Paganini, 9 Ciofani, 11 Kragl.

A disposizione: 1 Zappino, 25 Bardi, 3 Crivello, 4 Russo, 10 Soddimo, 12 Longo, 13 Ciofani, 22 Chibsah, 29 Carlini, 44 Pryyma.

Allenatore: Roberto Stellone

INTER: 1 Handanovic; 33 D'Ambrosio, 24 Murillo, 5 Jesus, 12 Telles; 11 Biabiany, 77 Brozovic, 83 Melo, 44 Perisic; 10 Jovetic, 9 Icardi.

A disposizione: 30 Carrizo, 46 Berni, 7 Kondogbia, 8 Palacio, 17 Medel, 21 Santon, 22 Ljajic, 23 Eder, 27 Gnoukouri, 29 Miangue, 96 Gyamfi, 97 Manaj.

Allenatore: Roberto Mancini

Arbitro: Tagliavento

FORZA INTER

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode zostava Akurat namiesto Mela by som dal Medela a namiesto Biabianyho Ljajića

Reagovat
Nuno čomes

Medel je sice bojovník, ale taky celkem k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to skoro to iste. Akurat Melo je viac vytrety

Reagovat
smazaný uživatel

dnes to ma byt povinna vyhra, ale tak vieme ako to chodi...

FORZA INTER!!!

Reagovat
Pinturicchio

A zas bude celý zápas o tom exhibicionistovi s píšťalkou.

Reagovat
Panděvova ofina

To je zase nechutnej fotbal...Žádnej řád, systém, nic.. EL je pro nás s Bobbym prostě strop, nemužu si pomoct

Reagovat
smazaný uživatel

To je hnus Neda sa na to pozerat

Reagovat
smazaný uživatel

zatial obrovska nuda ako rege

Reagovat
Panděvova ofina

Od kdy je možné sledovat Serii A na Youtube, LIVE ? Nejspíš jsem něco někde přehlédl a teď čumim jak blázen..

Reagovat
Panděvova ofina
Reagovat
Nuno čomes

Kvalita nic moc. Dobré streamy mají na tom sport247.live

Reagovat
snuff24

Inter už mě začíná pěkně srát . 2 hodiny týdně ,který by se dali využít nějak zábavněji třeba koukáním na šachy.

Reagovat
Votas

na zdi mi schne barva a je to akčnější podívaná

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Panděvova ofina

Vysvětlete mi, co je za taktiku přejít přes beka, mit před sebou volný prostor a potom nahrát zpět dozadu na vlastní polovinu ?! To je prostě absurdistán

Reagovat
Nuno čomes

Klasická venkovní Manciniho grcacka tak a tou zálohou, co se taky dalo čekat

Reagovat
Votas

MAURITOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
Votas

100 zápasů, 50 gólů

Reagovat
Antijuve

Frosinone má takovou smůlu.

Reagovat
smazaný uživatel

absolutne nezasluzeny gol sme dali.. fuj nech uz je koniec sezony.. necudujem sa tym hracom ze chcu odist

Reagovat
smazaný uživatel

teda, sak sami su vlastne napicu bez napadu...

Reagovat
Pinturicchio

Klasika, zprdele klika vzadu i vepředu. Jinak pěkný, že Inter hraje s týmem na sestup na brejky a nechává se jima přehrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

inak komentator na Sport2 ma asi dve tony ked tak funi do mikrofonu

Reagovat
Nuno čomes

Já už Manciniho nemůžu ani videt

Reagovat
Nuno čomes

Kdo tam je z obránců ještě na lávce? Ze by tam mohli jít všichni

Reagovat
Pinturicchio

Milan: Donnarumma; Abate, Alex, Romagnoli, Antonelli; Honda, Montolivo, Kucka, Bonaventura; Bacca, Balotelli

Milan bench: Diego Lopez, Livieri, Calabria, De Sciglio, Ely, Mexes, Zapata, Jose Mauri, Locatelli, Poli, Boateng, Luiz Adriano

Juventus: Buffon; Barzagli, Bonucci, Rugani; Lichtsteiner, Pogba, Marchisio, Asamoah, Alex Sandro; Mandzukic, Morata

Juventus bench: Neto, Rubinho, Evra, Padoin, Sturaro, Lemina, Cuadrado, Hernanes, Zaza

! ! ! FINO ALLA FINE ! ! !

Reagovat
Furia Ceca

To je sestava!

Reagovat
Pinturicchio

Pěkná.

Reagovat
Furia Ceca

Dybala za Moratu (Mandžukiće) a je to bestofka... Jsem rád, že Allegri Ruganiho postupně zabudovává do týmu.

Reagovat
Pinturicchio

Do té úplně top bych dal zdravého Chiella ve formě na úkor Daniho (zatím), záloha Paul - Claudio - Sami a v útoku Paulito a Álvaro.

Reagovat
Furia Ceca

Ale jo, cpát do ideálky Ruganiho na úkor Chiella, na to je asi moc brzo... Jinak Paul a Kwadwo jsou +/- na stejný úrovni a Claudio je zase pro naši hru nepostradatelnej. I když docela rád bych někdy viděl zálohu Pual-Sami-Kwadwo, ale to když jsem tady jednou napsal, tak jsem byl málem ukamenován!

Reagovat
Furia Ceca

* +/- na stejný úrovni jako Sami

Reagovat
Pinturicchio

Těžko srovnávat, oba přináší něco jiného, Sami je stroj s vysokou herní inteligencí, Kwadwo neutavitelný atlet.

Reagovat
Furia Ceca

Je super, že každej z našich SZ vnáší do hry úplně jinej element.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
brenk

paráda

Reagovat
panca

tvl mario v zakladu tak uz ted jsem nasranej

Reagovat
Furia Ceca

Koukám, že Fly Emirates nasrali svoje letušky i na hrací plochu!

Reagovat
Recoba Inter

Reagovat
10

Alex asi desátej faul v 9. minutě

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrd už měl být venku.

Reagovat
10

Ten loket na Maria byl jasná karta, Orsato na to čuměl z metru

Reagovat
smazaný uživatel

A teď dá gól. Opravdu super Orsato je kokot.

Reagovat
brenk

pre istotu to korunuje gólom

Reagovat
10

Gigi

Reagovat
Furia Ceca

Gigi a branková technologie!

Reagovat
M11

Gigi

Reagovat
Ragazzo d'oro

ALEX!!! Zaslouženě

Reagovat
Pettirosso

za co?

Reagovat
Ragazzo d'oro

Za tu vaši neuvěřitelnou pasivitu.

Reagovat
brenk

AC dobrý nástup, zatiaľ zaslúžene

Reagovat
10

Budíček

Reagovat
10

Ruga chrápe tyvole

Reagovat
Furia Ceca

Pokaždý, když nám někdo dá gól, tak se radujou, jako by vyhráli finále MS!

Reagovat
M11

zatim nas pekne reze Orsatko

Reagovat
Pinturicchio

Šmankote Dani.

AC zatím teda o dost hladovější, od nás další profesořina.

Reagovat
brenk

Kwadwo čistý zákrok karta

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jako před tím ta standardka, kdy to Gigi tahala tak tak. Pogba se Bonaventury ani nedotkl. U všech situací Orsato čumí nanejvýš ze 3-4 metrů a stejně vidí co chce. Klasik.

Reagovat
10

Tam ho Pogba stáhnul rukou

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřišlo mi, budiž. I tak Orsato má už dobrých 5-6 momentů, kdy pochybyl, z toho 5x u Alexe.

Reagovat
Pinturicchio

To se mi taky nezdálo, vždyť mu sotva položil ruku na rameno.

Reagovat
10

Nj, ale přímo před rozhodčím, Bona tomu samozřejmě přidal

Reagovat
Pinturicchio

Spadl jak kdyby mu zlomil vaz.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Čistý?

Reagovat
brenk

MARIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

Reagovat
brenk

+ Gigi, Morata

Reagovat
Pinturicchio

Gigi libero.

Reagovat
M11

MANDZUKIC !!!

Reagovat
10

Reagovat
panca

ofsajd

Reagovat
panca

nebyl

Reagovat
Pinturicchio

MARIOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO

POĎME DO NICH

Reagovat
smazaný uživatel

Vysoká škola. Romagnoli by k sobě potřeboval obránce a ne podržtažku co jen rozdává údery.

Hezky pěkně kluci. Pojďme ale začít hrát fotbal.

Reagovat
10

Hodně basic gól, to si stopeři AC za rámeček nedaj

Reagovat
Pettirosso

klasickej Miha

Reagovat
Yanek

Miha zlepšil práci obrany o 100 %.

Reagovat
Pettirosso

ale takovýhle kiksy se jeho týmům nevyhýbají.

Reagovat
10

Protože v nich hraje Romagnoli tyhle mladý kluci mají v koncentraci pořád co dohánět, dneska u obou gólů

Reagovat
Pettirosso

neházel bych to na Romu (obecně). Jasně, dneska oba góly Ruganiho s Romagnolim, ale Sinišova defenzíva v určitých momentech udělá naprosto nepochopitelnou školáckou chybu. V Sampě tohle dělali téměř zápas co zápas a bylo jedno, kdo zrovna hrál.

Reagovat
Yanek

Já si taky myslím, že je to spíš individuální věc. Navíc udělal Miha progress.

Reagovat
Pettirosso

individuální u všech hráčů pod Mihou .. neříkám, že neudělal (ono upřímně to ani nebylo moc těžký), ale rozhodně nesnižuju jeho práci, jen říkám, že tohle se jeho obranám nevyhýbá. Už třetí rok, co jeho hru sleduju.

Reagovat
Pipo123

Napr Hoedt

Reagovat
10

Ne

Reagovat
Pipo123

Já viem, tomu chýba o mnoho viac

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutečně mu to přeju :).....oléééééé

Škoda, že nehraje Mexes - věřim že by bylo o zábavu postaráno s Mariem :)

Reagovat
Pettirosso

Alex za 30 minut asi 158 faul. Hraje jak prase

Reagovat
10

On takhle bude hrát do první karty...jenže tu měl dostat už asi v 2. minutě

Reagovat
Furia Ceca

A pak se ještě snaží vymodlit žlutou pro Maria, i když sám má máslo na hlavě, čůrák

Reagovat
Pettirosso

mně přišlo, že si to tam přišli vymodlit i milánští maséři

Reagovat
Pinturicchio

Nebyl, no.

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole Lichty Ale Pogba super

Reagovat
GEGE

Tady je zase naplakáno...jaká klasika,když hraje Juventus nebo Neapol...

Reagovat
Pinturicchio

A k slzám už je tady i jedno tohle tvoje hovno, congrats.

Reagovat
smazaný uživatel

Promluvil ten pravý.

Reagovat
mojmira

Reagovat
10

Reagovat
Furia Ceca

Tak až na ten prochrápenej nástup AC docela dobrej poločas Snad už AC k ničemu nepustíme a rozhodneme, bod nám dneska nestačí...

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej? Hrajeme hrozně.

Reagovat
Furia Ceca

Jestli vyhrajeme, tak je mi jedno, že je to profesorskej výkon. Jestli ale ne...

Reagovat
Milan.B

lepsie pre vas by bolo 0 bodov

Reagovat
Furia Ceca

To by bylo dobrý pro Neapol a pro vás, což je s názorem fandy Juve neslučitelný.

Reagovat
Milan.B

olis by vyliezol z diery

Reagovat
10

Ten čeká, až Orsato pískne něco pro Juve, aby mohl rozjet svojí konspirační teorii o tom, že v Neapoli mají lidi rakovinu kvůli Juve a rozhodčím

Reagovat
Yzemi

Reagovat
Yzemi

Juve-Iluminati

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Airus

Mu z těch teorií jednou bouchne Vesuv

Reagovat
Yzemi

ale na vině bude Juventus

Reagovat
Airus

kdo jinej, všichni Juventini si vezmou pumpičky a daj mu co pro to

Reagovat
smazaný uživatel

Bída bída, takéto tímy musíme zdolávať bez vážnych problémov. Ale AC dnes pekne, keď im vyjde zápas resp. polčas dá sa nato pozerať

Reagovat
panca

koukam, ze jsou novy lavicky

Reagovat
Furia Ceca

Mandžukićova klasika

Reagovat
brenk

Balo

Reagovat
Ragazzo d'oro

Mario kdyby do toho nehmatnul..

Reagovat
Furia Ceca

Takovej volejbalista

Reagovat
M11

Gigi je kral

Reagovat
panca

Reagovat
panca

a hlavne mel uz z te dorazky dat jasnej gol

Reagovat
10

božský omyl Mario

Reagovat
Airus

Njn. Není to Maradona

Reagovat
Pettirosso

Balo ten gól asi hodně chtěl dát

Reagovat
smazaný uživatel

škoda Balo

Reagovat
Furia Ceca

Ta naše obrana zase vůbec nestíhá začátek poločasu! Teď Barza taková chyba, nemluvě o tom, že nás Balotelli před chvíli spasil svou demencí

Reagovat
Furia Ceca

Skoro 60 minut vydržel Alex bez karty... Pogbiči zavěs!

Reagovat
Furia Ceca

Ty vole, to bylo těsný...

Reagovat
brenk

škodaaaaa

Reagovat
smazaný uživatel

Jaaaaaaaaaaaaaaaaj

Reagovat
10

Šloda

Reagovat
Pettirosso

krásně Pogba škoda

Reagovat
M11

Alex uz asi 5 zluta

Reagovat
brenk

POGBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Reagovat
M11

POGBAAAAAAAA !!!

Reagovat
smazaný uživatel

BOSSSSSSSSSSSSSSSS

Reagovat
10

Polpooooooooooooo

Reagovat
Pinturicchio

PAAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL

Už po tom přímáku sem si říkal, že dneska zasune.

Reagovat
Furia Ceca

Pogba má teď zase podařený období

Reagovat
Pinturicchio

Poslední zápasy vynikající, rozdílový.

Reagovat
Furia Ceca

Začíná splácet tu desítku

Reagovat
Pettirosso

POGBAAAAAAA

Reagovat
10

Orsato odcházel na půlku zklamanější než Montolivo

Reagovat
Furia Ceca

Taky mi to přišlo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
smazaný uživatel

Vynikajícně! Zaza do hry! Pojďme srovnat tvrdou hru. Alex by mohl dostat nařezáno.

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, že se Dza-Dza dneska trefí do brány... Ideálně Alexovou makovicí než mičem

Reagovat
Milan.B

Reagovat
10

Balo mi dneska nepřišel špatnej...co na něj skandovali po tom střídání?

Reagovat
Furia Ceca

Pořád má šťávu. Hrozná škoda, že nemá mozek.

Reagovat
GEGE

klasika Balotelli figlio di puttana...

Reagovat
GEGE

ale to bylo beztak s vašeho kotle...

Reagovat
10

Tolik tifosi tam Juve nemá

Reagovat
GEGE

ale jsou slyšet...A troufnu si trvdit i takhle na dálku,že Milanisti to nebyly...za 1 se jede težký bojkot a fandí se spíš venku a za 2 se mu nikdy takhle tvrdě nenadávalo...Jen ho vypískají.Tvrdě se nadává jen Gallianimu....

Reagovat
10

ok, dneska aby to navíc ani nedávalo smysl...

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

proč tam nešel ten Locatelli ?

Reagovat
10

Asa doplní na marodce svýho věrnýho parťáka Pereyru, tahle dvojka už tyvoe

Reagovat
M11

Reagovat
Pettirosso

i my máme svýho Rosickýho s Diabym

Reagovat
smazaný uživatel

Asa zas měsíc mimo

Reagovat
brenk

Marchisio oproti úvodu sezóny na tej pozícii naozaj dozrel

Reagovat
10

Už jsem myslel, že Zaza nenaplní svojí normu žlutý karty na každých 10 minut

Reagovat
Pinturicchio

Ale lepší se, tentokrát za kecy a ne nějakou prasárnu.

Reagovat
smazaný uživatel

Alex a Zaza, otec a syn

Reagovat
Furia Ceca

Mně spíš přijdou jako bráchové

Reagovat
Zark

A Galliani jejich děda

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska Hellas zahaji obrat za zachranou. Neapol bez Higuaina bude polovicna v utoku.. Toni pome

Reagovat
olis

keby si netrepal dve na tri aspon by si vedel ze Toni ani nebol povolany na zapas

Reagovat
Vtáky cez tepláky

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorim, ze Toni bude hrat ale stale je to pre mna borec a kedykolvek nastupime nech mu to tam pada

Reagovat
olis

nj hlavne ze Toni pome

Reagovat
smazaný uživatel

pre mna je Toni symbol Hellasu banan

Reagovat
smazaný uživatel

a zabudol som, len kludni hormon na vecer ako pak zas bude vyplakavat, ked nahodou prehrate, setri si to

Reagovat
olis

uvidime co rozhodca

Reagovat
10

Neapol tuhle sezonu nevyhrála ve 14 zápasech...a ve 109% případů za to mohl rozhodca

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pettirosso

Reagovat
olis

nato jaky su hrozny tak slabota z mojej strany, musim sa zlepsit

Reagovat
Pinturicchio

A paradoxně ten úplně dole je nejrozumnější.

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
Zark

to ještě neměl tu správnou neapolskou mentalitu

Reagovat
Furia Ceca

Chudák Olis, tady se proti němu všichni spikli!

Reagovat
Pinturicchio

Jo, to poprvé ve všem napolitánském bouchlo po tomhle zápase tuším :

http://www.eurofotbal.cz/souteze/italie/supercoppa/2012-2013/reportaz/juventus-fc-ssc-neapol-307604/

... to byla tenkrát solidní komedie.

Reagovat
olis

jj komedia od rozhodcu

Reagovat
Pettirosso

Ale vydrzelo mu to jen 2 tydny

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

Tos mu to nandal no... Ještě víc, než disciplinárka Higuaínovi.

Reagovat
Pinturicchio

Snad je Luigi pořádně nahecuje a vyblázní, po těch prohrách Frosinone a Carpi je tohle možná poslední šance s tou záchranou ještě něco udělat.

Reagovat
Furia Ceca

100. pro dnešní nevýhru Neapole

Reagovat
Furia Ceca

Teda 200. No nic, podělal jsem to, takže Neapol dneska výhra...

Reagovat
FuckT

Tak dnes nech sa ukaze oslavenec Gabbiadini!

Reagovat
Pinturicchio

Na Empoli je radost koukat, super kombinační fotbal, hráči maximálně sžití se systémem, si to dávají jistěji než Juve.

Reagovat
Pipo123

Škoda že to rozpredajú, hlave tých obrancov bude zložité nahradiť

Reagovat
Pinturicchio

Jj. Přál bych jim, aby se jim to povedlo nahradit tak jako Udine, než začal Pozzo vymýšlet s PD a PL.

Reagovat
10

to se říkalo i minulou sezonu

Reagovat
Pinturicchio

Hezky, úplně zaslouženě.

Reagovat
Pinturicchio

Faul Maca?

Reagovat
Alberto Aquilani

Paredes musí dostať šancu!! Síce je pravda, že je často smerom dozadu ležérny a zle pozične, ale s loptou na nohe v hĺbke pola je TOP. Ešte snád nestratil loptu, hlava hore a lopta dopredu. Myslím, že ak by zostal Pjanic, kludne by mohli hrať spolu. S nimi by tam ale musel byť niekto ako zdravý Kev, či DDR.

Reagovat
smazaný uživatel

Zas TOP . Jak keby patril k spicke svetovych hracov a este nic neukazal .

Reagovat
Alberto Aquilani

Povedz mi aspoň 3 hráčov v lige, ktorí sú v tom lepší. Nenapísal som, že je TOP hráč, ale že je TOP s loptou na nohe v hĺbke poľa. Čiže tá vlastnosť, ktorá väčšine záložníkov chýba, a ten typ hráča, ktorý v tíme nemáme... ale chápem, že ty ako nadaný skaut máš v šuflíku inakšie tromfy.

Reagovat
Pipo123

V Argentine ho považujú za nástupcu Bigliu, teda aspoň v repre na tej pozícii, dačo v nom musí byť

Reagovat
Lech

Reagovat
olis

FORMAZIONI UFFICIALI

NAPOLI Reina; Hysaj, Chiriches, Albiol, Ghoulam; David Lopez, Jorginho, Hamsik; Callejon, Gabbiadini, Insigne.

Forza Napoli!

Reagovat
smazaný uživatel

ešte sudího si nedal

Reagovat
Pinturicchio

Zieliiiiii

Reagovat
Pipo123

Fiorentina si dala repete minulej sezóny

Reagovat
Pinturicchio

Wtf? Jak to, že chytá Reina? Kua, to budu mít ve Fantě o hráče míň.

Reagovat
Pinturicchio

... to asi nemůžu změnit, co?

Reagovat
Pipo123

Manolo čo ešte viac chceš ?

Reagovat
FuckT

Manolo to neurobil zle, brankar vytiahol slusny zakrok... Skor ta dorazka Callejona.

Reagovat
Pipo123

Tak mal dve obrovské šance, jeden gól to už mal byť, toto musí premienať

Reagovat
Pipo123

Gollini neskutočné zákroky, Manolo už tomu ani neverí

Reagovat
olis

chudak Gabbi

Reagovat
olis

hej daj mu zltu ty kokot jebnuty zas im jebe kkti

Reagovat
10

to je vůl ten Albiol

Reagovat
Pipo123

Byť tam dnes Gonzalo namiesto Manola tak to je už 3:0

Reagovat
Pipo123

Konečne Manolo

Reagovat
Pinturicchio

Faul Jorginha, rozhodca

Reagovat
olis

kup si okuliare

Reagovat
Pinturicchio

Radši rozhodca.

Reagovat
olis

to uz mas

Reagovat
Pinturicchio

To má můj tým, bambulo.

Reagovat
olis

no nwm nwm

Reagovat
Pipo123

Já myslím že to faul nebol, rameno na rameno a Juanito v momente kedy vedel že príde o loptu spadol, rozhodca mu to nezožral.

Reagovat
Pinturicchio

Podle mě docela jasný, Jor do něj vletěl důrazněj. Ale to je jedno, Hellas to ještě otočí.

Reagovat
Pipo123

Jo, lenže tieto súboje sa pískajú ako na hojdačke, niekto to odpíska, niekto zase nie, to je choroba taliánskeho futbalu, jeden zápas sa hraje ako v PL a nepískajú sa hrubé fauly a o hodinu vidíš ďalší zápas a to propomína zápas baletiek. Já sa skôr priklánam k tomu žeby sa tieto súboje nemali pískať, nie to ešte dávať žlté karty za akože faul zozadu. V tomto sa mi fakt páči trend v PL kde to rozhodca pustí, alebo nevytiahne hned v 5 minute žltú, ale postupne si počká kým ten hráč spraví viac faulov.

Reagovat
Pinturicchio

O žluté bych nemluvil, stejně jako o nějakém sčítání faulů a tak dále, takhle rozhodčí akorát ztratí kontrolu nad zápasem, protože hráči pak neví co si můžou dovolit. Tohle pro mě byl faul.

Reagovat
Pipo123

Na druhú stranu tam bol asi faul na Albiola, ten s toho spravil paródiu ako to hráči Neapolu vedia snad od čias Mazzariho, tak potom rozhodca im trošku pomahal

Reagovat
Pinturicchio

Ono je to jedno, Neapol by ten gól dala pravděpodobně tak jako tak, jsou lepší a vedou zaslouženě.

Reagovat
olis

Manoloooooooooo

Reagovat
Pipo123

Hamšík rozdáva krásne prihrávky, radosť sa pozerať

Reagovat
mastakillah

Manololo

Reagovat
Zark

Acquah, to byla kolmice

Reagovat
Pipo123

Luca Germoni v 18 rokoch možno nastúpi na pozícii ľavého obrancu Lazia. Ak to bude pravda tak Simone bude mať gule a konečne tam nebude pchať Parola či Luliča ako to robil Pioli

Reagovat
mastakillah

Lorenzoooo

Reagovat
olis

to su kkti, nedaju mu 90 min ani teraz

Reagovat
Pipo123

Miroooooooooooo 50 gól v drese Lazia

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

musim priznat, ze som velmi pochyboval o tom, na co zobralo Lazio Kloseho, ked uz viacmenej bol na odstrel a on ti im to pekne oplatil..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Kloseeeeeeeeeee, tak to je parádna jazda, skvelý Keita a Candreva

Reagovat
bayern987

Miroooooooooooooooo

Reagovat
Zark

Inzaghiiiiiii

Reagovat
Pipo123

Takúto dravosť a agresivitu som od nás v tejto sezóne ešte nevidel, konečne hráme rýchlejšie a nie milión prihrávok v obrane

Reagovat
Pipo123

Konečne hráme futbal a nie tu pičovinu kde sme len držali loptu... zatiaľ asi najlepší polčas v tejto sezóne. Onazi a Keita hrajú parádne

Reagovat
Pipo123

felipe

Reagovat
Alberto Aquilani

Dnes vraj 4-2-3-1 v pred s tou 3kou a pred nimi Džeko. Osobne by som ale skôr dal dnes na lavicu Salaha a doplnil to jedným záložníkom (čas pre Keva?) rád by som videl Perottiho na krídle, keď je Džeko na hrote.

Reagovat
Lech

Uměl by někdo popsat Loftuse-Cheeka z Chelsea nebo Christensena z Mönchengladbachu?

http://app.football-italia.net/?referrer=www.football-italia.net#article/footballitalia-82638&menu=news-recommended

Reagovat
andycek1

Christensa poznam o nieco lepsie. Mladik ktory uz v tak mladom veku hra zaklad v tak dobrom klube ako Gladbach. Dobry vo vzduchu pretoze je dost vysoky ale aj v rozohravke neskutocne vyspel za tuto sezonu

Reagovat
Lech

dík

Reagovat
Largo

Donadoni proti nám umí, nám nesedí sudí. Bologna zvládá zápasy proti jasným favoritům, tak doufám, že to dneska protrhnem. Dal bych šanci Maiconovi s Džekem a Danimu. Zkusil bych Florenziho místo Salaha, který teď není moc ve formě. A na druhou půli místo Daniho Keva.

Přání 3:0

Tip 2:1

Forza ROMA!

Reagovat
10

11.04 16:30 - QUI PALERMO - È fatta per il ritorno di Ballardini: domani sarà in ritiro

co zápas, to jinej trenér

Reagovat
Zark

Z. si z toho už dělá jen prdel podle mě

Reagovat
Largo

Taky bych rek, tohle neni normalni. Musi byt narocny fandit Palermu To uz je devatej trener za tuhle sezonu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pinturicchio

http://www.football-italia.net/82592/juve-activate-berardi-option

http://www.football-italia.net/82657/juventus-prepare-berardi-contract

Začínám si říkat, jestli Max nepočítá s Berardim nalevo do 4-3-3.

http://www.football-italia.net/82664/yaya-toure-offered-juve

A tady chraň vedení Satan nabídnout tomuhle kokotovi smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

Berardi vypadá jako "hotovka". Stejně tak Allegri chce, abychom Moratu vykoupili z té dohody. S Tourém bych si nedělal hlavu. Obecně je to hráč, který je pro nás absolutně neperspektivní. To je jen hra novinářů. Kdo ví, kam ho ještě budou cpát.

Reagovat
Pinturicchio

Jako s tím vykoupením neprohloupíme, 25 milionů je dost, ale neměl by být problém ho případně prodat dál se ziskem a kdyby se zklidnil, tak trident Berardi - ? - Dybala nevypadá špatně.

Touré ať si jde do Interu, tam s tou svojí povahou hezky zapadne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve Fifě bych k nim šoupnul Zazu. K hráčům jako jsou Berardi a Dybala potřebuješ přece jen někoho jako je Zaza nebo Mandžukić. Takového Moratu si s nimi vůbec nedokážu představit. Ale třeba by to šlo, nevím.

Reagovat
Pinturicchio

Jo, jo, souhlas, Álvaro není úplně typický zabiják do šestnáctky, Simone by se tam líbil.

Reagovat
Airus

S Moratou by to bylo spíš 433 ala Barca - bez hrotu, s hodně velkou volností, což by určitě vyhovovalo Dybalovi i Berardimu

Reagovat
Pinturicchio

To je taky možnost, ale na tuhle roli by se mi víc líbil Paulito, hrál by to samé, jako svého času Messi v Barce.

Reagovat
Airus

Tak počkáme na Cavaniho a bude regulérní 433

Reagovat
Pinturicchio

Cavani se podle Tuttosportu ( ) bude řešit jen pokud se Álvaro vrátí do Madridu.

Reagovat
Pettirosso

já nevím.. mám pro něho slabost, ale...

1. podle mě pro něho nemáme pozici v základu

2. letos mi přijde nejslabší, přitom by se měl právě každým rokem zlepšovat (ale nevím, soudím od oka)

3. na disciplíně taky nezapracoval

mám z toho smíšený pocity

Reagovat
10

On má letos nejhorší čísla, ale paradoxně mě letos nejvíc přesvědčil, že by to na Juve mohlo za určitých okolností být

Letos je jeho hra mnohem komplexnější, v napadání a celkový práci pro tým se znatelně zlepšil. V defenzivních statistikách útočníků je na 2. místě v odebírání míčů. V tomhle udělal mega progres a Allegri z tohodle musí mít radost.

Reagovat
Pinturicchio

Já právě taky. To místo v sestavě bych viděl právě na tom levém křídle, Maxovi se 4-3-3 zamlouvá a Berardi se dá přirovnat k hráčům, které na tu pozici chtěl - Götze a hlavně Draxler.

Ta jeho hlava je otázka, ale v Juve už se zklidnili i větší "drsňáci" a horkokrevní hráči.

Reagovat
Airus

Myslím že Gotze i Draxler měli jít na CAM v 4312

Reagovat
Pinturicchio

Oba právě můžou hrát a tvořit hru z toho levého křídla, stejně jako Paulo napravo.

Reagovat
DelPiero137

Yaya je najhorsi vtip aky moze byt.

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Alberto Aquilani

ROMA-BOLOGNA, LA FORMAZIONE UFFICIALE

ROMA (4-2-3-1)

Szczęsny

Florenzi, Manolas, Rüdiger, Digne

Pjanic, De Rossi

Salah, Perotti, Iago Falque

El Shaarawy

Tohle se mi nelíbí

Reagovat
olis

radsej dat za neho 15 ako za Maksimovica 25

Reagovat
Delsemela

není to k zápasu dnešnímu,ale chci se s Vámi podělit o následující:

Tak jak jsem Vám slíbil, píšu zde menší:-) report z víkendové zahraniční cesty.

Přes Německo, poté Švýcarsko se zastávkou v Luganu, přes italské město Como jsme dorazili do cíle naší cesty a to do italského Milána na zápas dvou slavných italských týmů AC Milan vs Juventus Torino.

Počasí bylo docela proměnlivé a to zejména ve Švýcarsku,kde se vyskytoval na některých místech i sních,ale čím dále jsme se blížili do Milána,tak se nám začalo vyjasňovat a nakonec z toho bylo krásných 15-17 stupňů a super sluníčko. Ještě před Milánem jsme měli zastávku ve švýcarském superměstečku Lugano,které bych označil za takové helvétské Monako. Takřka neuvěřitelný komfort na každém rohu, tolik Ferrari, Porsche na jednom místě jsem ještě neviděl. O obchodech ani nemluvě,prostě velmi bohatý kraj. Jinak v celém Švýcarsku opravdu nikde ani smítko, čistota a pořádek jako základ. V Miláně už jsem jednou byl,takže město jsem měl celkem dobře prošlé,nyní jsem se tedy soustředil na neprobádané území tohoto velkoměsta. Samozřejmě jsme museli vidět katedrálu Duomo, operu La Scala, milánský velkolepý hrad atd....opravdu velmi pěkná podívaná.

Cíl naší cesty byl ale zejména fotbal Emotikona smile. Asi dvě hodiny před utkáním jsme spatřili brány velkolepého stadionu San Siro a pomalu se začali těšit na velkolepou podívanou. Stadion byl takřka vyrodán, nemám zprávy o celkovém počtu diváků,ale blížilo se to k 80 tisícům italských fotbalových fanatiků včetně nás....

A že se bylo na co dívat !!! Italský fotbal znám svou propracovanou obranou, taktikou a technickou stránkou hry nám tentokráte nabídl opravdu parádní podívanou ! Jako první mě zaujala nenávist radikálních táborů obou mužstev, když na sebe již hodinu před výkopem sprostě pokřikovali a ukazovali kdo je tady pánem".

45 minut před utkáním vyběhli domácí miláčci za bouřlivého aplausu,již téměř vyprodané stadionu.

Poté přišel obrovský pískot,to když vyběhli borci v černobílém. Po rozcvičení přišlo na řadu představování obou táborů. První šel na řadu Juventus, šílený pískot patřil zejména trenerovi Alegrimu,kterého hlásili jako posledního v řadě (pozn. 3 roky trenoval Milán). Hlasatel se poté dostal do totální extáze, protože přišla na řadu představovačka domácích miláčků týmu AC Milan. Chybělo nějakých pět minut do začátku,když se spustilo nádherné choreo na protější tribuně, podpořené emotivním sestřihem na obou velkých obrazovkách stadionu. Vše bylo k uctění památky smrti Cesare Maldiniho (84 let minulý týden úmrtí),který byl odchovanec,hráč, trenér týmu AC Milan jakožto obrovská legenda historie klubu. V ten samý moment se spustilo i choreo na radikální tribuně milánských tifosi, dohromady to byla opravdu krásná podívaná(viz video)

Jde prostě vidět,kde fotbalové choreo vzniklo a kde to má váhu.

K samotnému utkání můžu říct,že opravdu nenudilo !!! Co jsme si přáli na našem výjezdu se do puntíku splnilo! Hlavně jsme prostě chtěli koření fotbalu a to goly a k tomu pěknou hru, to vše jsme dostali....

První půlku byl jasně lepší AC Milan, který dostal do vedení obránce Alex po rohu agilního Balotelliho,který je fotbalista od pána boha,leč jeho povaha ho prostě sráží dolů. Ale v tomto utkání ukázal,jak velký hráč to je,když se mu chce a když se mu daří ! Neskutečný moment předcházel první brance,kdy Balotelli zahrával trestňák(který kopl bravurně k pravé tyči), jenže italský golmanský fantom Gigi Buffon ho vychytal a k tomu dorážku navrch. Fantastický fotbalový moment z obou stran, Gigi Buffon ukázal jak velkým hráčem je, prostě numero uno, dle mého nejlepší golman historie fotbalu !!! Zpět ke hře: Juve začal trošku kousat, vypramenila z toho nakonec golová situace,kterou založil Buffon přes Moratu doputoval balon k Mandžukičovi,který neomylně zavěsil na druhou stranu branky ! V té chvíli se o mě pokoušel infarkt,byl jsem prostě v extázi !!!

Na nějaké argumenty vedoucího zájezdu,aby jsme moc neslavili branky a neukazovali na obdiv bíločerný dres(hrálo se v Miláně) jsem na to z vysoka hodil bobeček a radoval se jako dítě! Ještě že kolem mě to bylo fanouškovsky promíchané,tudíž jsem první branku turínského velkoklubu slavil v totálních emocích a plácal si s dalšími Italy fandícími staré dámě. Juve měl ještě další obrovskou šanci ,to když perfektně zahraný trestný kop dal božský Paul Pogba do pravé tyčky...Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1. Druhá půle začala opět náporem domácího mužstva. Balotelli měl opět nepříjemné střely a docela dost hrozil. Z náporu vyústila situace kdy opět Balotteli dorážel balon takřka do prázdné branky,ale opět mu tam strčil rukavice neuvěřitelný Buffon a míč vytěsnil na břevno, další dorážka do branky už neplatila,protože si Mario pomohl rukou. Od této chvíle převzal Juventus jasně otěže zápasu! Byl jasně lepší zejména ve středu pole,kde milánský kolos prostě spal.

A tak přišel trest. Pogba fantastickým způsobem zpracoval balon na prsa a poté parádním koníčkem prostřelil Donarrummu. Juve byl celkově lepším týmem,zejména v záložní řadě. Zápas jsme měli plně pod kontrolou a dohráli jsme ho prostě profesorským stylem. Z hráčů bych vyzdvihl na straně Milána Balotelliho, Kucku, Montoliva a na straně Juve Buffona, Morattu, Sandra a Ruganiho. Když to shrnu,tak jsme viděli 3 goly, tyčku,břevno ...famozní choreo, parádní italské chorály atd čili opravdu obrovská spokojenost.

Co je prostě totálně nevšední a co nejde popsat je italský fotbalový temperament,atmosfera při utkání byla naprosto úžasná, to se ale prostě nedá popsat,to musí člověk zažít !!! Jakožto velký příznivec italské kopané jsem byl tedy velmi potěšen a snad v budoucnu opět zavítám do tohoto fotbalového ráje(nejlépe do Turína), do naprosto jiného fotbalového myšlení a kultury a celkově života jako takového.

Calcio per sempre

eterno bianconero

Reagovat
Yanek

Reagovat
10

Reagovat
Largo

Forza ROMA!!!!!!!

Doufám, že uvidím i Kevina, popřípadě Tottiho. Sem moc rád, že hraje DDR. AS!!!

Reagovat
Emmett Brown

boze moj

Reagovat
Alberto Aquilani

ach... Mirante životný zákrok, a Salah už 2 tyčky

Reagovat
Alberto Aquilani

no jasnéé

Reagovat
Emmett Brown

nedáš dostaneš, to je naša špecialita

Reagovat
Largo

Reagovat
Alberto Aquilani

Absolútne nechápem, čo Spal s Iagom zamýšľal. Ideálny zápas, kde mohol dať Džeka, do zálohy na 3 kludne dnes Keva, prípade hodiť do útoku Tottiho a on tam dá Falqueho, ktorý sa akurát každému motá pod nohy a každú prihrávku dá dozadu. Spalletti musí ihneď po polčase striedať, a kludne 2 násobne.. Alternatív tam má dosť, dokonca by tam mohol hodiť Torosidisa, aby šiel Flore do zálohy,.

Reagovat
Largo

Reagovat
Largo

Poznatek z první půle: Iago Falqué na AS absolutně nemá, dneska neviditelnej a plíží se tam tak, že za něj musí plno věcí hasit Florenzi. Dopředu taky nic. Dal bych tam Džeka, protože nám chybí důraz v pokutovým území. Chybí nám hodně i štěstí, viz Salahovy dvě tyče.

Reagovat
Kily

Falqué měl hned na začátku tu parádní střelu, do které asi vložil veškeré své úsilí a um

Reagovat
Alberto Aquilani

vpodstate hneď po nej mohol striedať

Reagovat
Largo

Přesně. Jedna střela na zápas a pak už do konce není vidět. Pak teda doufat, že vždycky dá jen tu jednu střelu, kterou má....

Reagovat
Alberto Aquilani

Na druhú stranu, mali sme 3 dobré šance, že jo. Najlepší o parník Perotti, až na nejaké 2 zadrbané prihrávky si zas ide svoj vysoký štadard. Nech tam dá k nemu Džeka a nejaké áčko mu tam dnes pošle.

Reagovat
Alberto Aquilani

TOTTIIIIIIIIII

Reagovat
Alberto Aquilani

SALAH 3. tyč

Reagovat
Alberto Aquilani

GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Emmett Brown

Totti pekne

Reagovat
Pipo123

Salah má toľko nábehov za obranu, len vždy to posere, na tom keby zamaká tak je TOP hráč

Reagovat
Zark

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Largo

Aspoň to bude pro Spallettiho důkaz, že ta ofenzivní trojice po vzoru Barcelony nemůže vždycky stačit. Při minulým angažmá v AS si stěžoval, že nemá typickou devítku. Tu teď má, ale nepoužívá. Snad si to uvědomí.

Reagovat
smazaný uživatel

Jenže když pak přišel Edin, přišlo mi, že spí.

Ani Tottiho centr, ani Salahovu krátkou hlavu - kde šel k němu namésto od něj, na nic nemá intuici, nebo jako to nazvat. Ten instinkt. Zas mi přišel úplně mimo.

I proti takto defenzivně výborné Bologni jsme měli dost šancí ze země.

Reagovat
smazaný uživatel

bolognička

Reagovat
smazaný uživatel

Iago je určitě fajn kluk, a snaží se na tréninku, ale místo něj mohl hrát dnes Salih klidně.

Francek pěkný poločas, ten rozdíl je pořád vidět. Jsem za něj rád.

Miluji, jak Dani zapne na 120%, když jde Franta do hry.

Šancí bylo dost, nějaká smůla, ale další věci se daly vyřešit lépe, na jeden gól by to stačilo.

Nevěřím, že Neapol vyhraje všechna zbylá utkání vyjma toho s námi. Bologna je prostě letošní kazisvět.

Reagovat
Largo

Reagovat
Lech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele