Serie A preview - 3. kolo

20.09.2008, 08:44, aktualizováno 21.09.2008, 09:51
Previews
AC Milán se zatím trápí a nemá ani bod, nejvyšší čas na nápravu má dnes večer proti Laziu Řím, které je ale ve formě. Udinese přivítá Neapol, taktéž účastníka Poháru UEFA. Juventus jede do Cagliari a Inter na hřiště Turína. Sampdoria hostí Chievo.
Calcio Catania - Atalanta BC  (sobota 18:00)
Hostující celek bude chtít v tomto utkání na půdě Catanie zvítězit a dostat se tak do čela Serie A. Zatím si fotbalisté Bergama připsali plný bodový zisk za výhry proti Bologni a Sieně. Po dvou kolech tak mají společně s Laziem Řím stoprocentní bilanci a tu nechtějí ztratit ani na Sicílii.

Možnost posunu do čela tabulky však rozhodně není nereálná, neboť vedoucí Lazio změří síly s AC Milán. Kouč Bergama Luigi Del Neri se však prognózami neřídí a snaží se zkrotit přehnaný optimismus ze strany fanoušků i hráčů. "Nejdříve potřebujeme uhájit naší předem stanovenou pozici, všechno navíc je nad plán, i když být na čele naší nejvyšší soutěže je zřejmě snem asi každého malého klubu jako jsme my," říká.

"Šance jít na první místo je pro nás vlastně takovou motivací pro další práci, protože se zdá, že jdeme tím správným směrem. Proti Sieně a Boloni jsme hráli opravdu výborně a po zásluze si odnesli tři body," ukončuje Del Neri.

Catania zatím figuruje s jednou výhrou a jednou porážkou na 12. místě tabulky a na domácím stadionu by chtěla potvrdit prozatimní slušné výkony. Minulý víkend se totiž ostrované představili na horké půdě Interu Milán a dlouho drželi s velikánem krok. O vítězství favorita musel rozhodnout až vlastní gól Christiana Terlizziho. Špatný výkon svých svěřenců neunesl portugalský kouč Interu José Mourinho, který tým Catanie na tiskové konferenci několikrát napadl.

Ve středu si však Catania opět spravila chuť, když v poháru Coppa Italia dokázala vyřadit Padovu. "Jsem opravdu velmi spokojený se svými hráči, na tréninku odvádějí poctivě svou práci a jsou namotivovaní na každý zápas, je radost s takovými fotbalisty pracovat, věřím, že nám toto nasazení vydrží co možná nejdéle," chválí svůj tým kouč Walter Zenga.

K tomu, aby se Sicilané propracovali tabulkou trochu výš, potřebují Bergamo porazit. To však bude těžký oříšek vzhledem k výborné obranné linii soupeře, jenž v právě probíhajícím ročníku stále neinkasoval. Trenér Catanie řeší v současné době dilema, koho postavit do útoku, protože oba jeho útočníci Takayuki Morimoto a Michele Paolucci zářili v pohárovém utkání proti Padově. Co ho však naopak může těšit je návrat Ezequiel Carboniho, jenž právě doléčil své zranění.
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Bizzarri, Silvestri, Silvestre, Stovini, Alvarez, Biagianti, Ledesma, Tedesco, Martinez, Paolucci, Mascara.
Atalanta BC - pravděpodobná sestava:
Coppola, Garics, Talamonti, Manfredini, Bellini, Ferreira Pinto, Cigarini, Guarente, Padoin, Doni, Floccari.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.35 - 2.85 - 3.05
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - Reggina Calcio  (sobota 20:30)
Římané na svém hřišti přivítají v rámci třetího kola Serie A Regginu Calcio. Oba celky doposud nikterak neoslnily fotbalovou veřejnost svou výkonností, neboť se krčí u dna tabulky s jedním bodem. Obzvláště zarážející je toto umístění u Giallorossi, loňského vicemistra.

Pro AS je tento domácí zápas naprosto ideální. Římané se totiž potřebují dostat zpět na vítěznou cestu a relativně snadnější soupeř by jim mohl značně pomoci. Po špatné situaci v italské lize se mizérie Giallorossi prohloubila i na evropskou scénu. Výhru rumunského celku CFR Cluj na Stadio Olimpico nečekal zřejmě nikdo kromě těch nejortodoxnějších fanoušků ze země hraběte Drákuly.

Po sérii neúspěchů se pochopitelně snesla kritika i na hlavu trenéra Spallettiho. Holohlavý kouč však věří, že po remíze s Neapolí, prohře v Palermu a prohře s Clují musí přijít úspěch. "Nemám v úmyslu sestoupit. Fanoušci mohou být klidní, protože vše bude jako dřív," uklidňuje lodivod Říma. Záložník a prozatímní kapitán, Daniele De Rossi, prohlásil: "Náš špatný start není žádná tragédie. Ale je očividné, že někde se něco děje. Zbytečně jsme si zkomplikovali život proti Cluji v Lize mistrů. Krok vedle, jako byl tento, by nás mohl přijít draho. Je v našich silách na tuto situaci reagovat, ale musíme to provést co nejrychleji – tento víkend."

Giallorossi se budou muset zlepšit ve všech směrech. Obrana má prozatím průměr dvou inkasovaných branek na zápas, což je pro klub jako je AS alarmující. Také útočná fáze neoplývá formou. Jediným útočníkem, který dokázal za tři uplynulé zápasy vstřelit branku, byl Julio Baptista. Zbylé dvě branky šly z hlavy obránce Panucciho a kopačky záložníka Aquilaniho. Domácí mají navíc četné absence. Stoper Juan je stále na marodce a jeho parťák Philippe Mexes zřejmě také ještě nenastoupí. Ikona klubu, Francesco Totti, ještě také není úplně fit a tak usedne pouze mezi náhradníky. Dalšími absentéry jsou David Pizarro, Max Tonetto a Simone Perrotta. V základu si tak poprvé zahraje poslední letní posila Jérémy Menez.

Hosté zaznamenali první bod v minulém kole díky domácí remíze s Turínem. Ovšem na rozdíl od Giallorossi se jim povedla vsuvka v týdnu. V rámci Coppa Italia rozstříleli Cagliari 4:0. Dobrou zprávou pro Amaranto je, že útočník Franco Brienza se opět rozstřílel. Po uzdravení zraněného kotníku zaznamenal v týdnu dva zásahy. "Konečně se mi vrací forma a výsledky se začínají ukazovat. Vítězství proti Cagliari nám dodalo sebedůvěru do souboje s Římem," řekl Brienza.

Před zahájením utkání proběhne ještě slavnostní ceremoniál. Francesco Totti obdrží Stříbrný míč za loňskou cenu. Tato cena se v Itálii dává hráči jako cena fair play.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Alexander Doni - Marco Cassetti, Christian Panucci, Simone Loria, John Arne Riise - Daniele De Rossi, Matteo Brighi - Rodrigo Taddei, Alberto Aquilani, Jérémy Menez - Mirko Vučinič
Reggina Calcio - pravděpodobná sestava:
Andera Campagnolo - Maurizio Lanzaro, Carlos Valdez, Bruno Cirillo, Andrea Costa - Luca Vigiani, Edgar Barreto, Carlos Carmona, Emil Hallfredsson - Franco Brienza - Bernardo Corradi
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.30 - 4.35 - 10.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (neděle 15:00)
Udinese i Neapol hájily ve čtvrtek čest italského fotbalu v Poháru UEFA a nyní se proti sobě postaví v Serii A. Domácí chtějí odčinit loňský debakl 0:5, který stále nepřekousli.

V Poháru UEFA si Udinese vedlo velmi dobře, když umlčelo natěšený Dortmund a odvezlo výhru 2:0. "V Německu jsme zahráli velmui dobře, ale už musíme myslet jen na Neapol," řekl střelec první branky Gokhan Inler. "O víkendu hodně chceme vyhrát, porážka 0:5 stále bolí," připomněl ostudný výsledek z minulé sezóny.

Bianconeri nebyli vůbec spokojení se svým posledním ligovým vystoupením na hřišti Juventusu, kde podlehli 0:1, a trenér Pasquale Marino chystá změny. Šanci nejspíš dostanou Domizzi a Nef, kteří proti Staré dámě nehráli. Klíčové obranné duo Felipe, Zapata stále překonává zranění.

Neapol na začátku sezóny vyhlásila vysoké ambice a její výkony je zatím potvrzují. Tým trenéra Edoarda Rejy naposledy porazil 2:1 Fiorentinu. "Tým má charakter a velkou touhu splnit naše cíle, zatím jsem velice spokojený," prohlásil po zápase s Fialkami.

Po utkání Poháru UEFA s Benfikou už Reja tak spokojený nebyl, Italové doma vyhráli 3:2, což je ošemetný výsledek. Neapoli se ve čtvrtečním zápase navíc zranil Ezequiel Lavezzi, jedna z dosavadních hvězd letošního ročníku Serie A. Argentinský útočník doplnil na marodce záložníka Bogliciana.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Handanovic - Motta, Coda, Domizzi, Pasquale - Inler, D'Agostino, Isla - Sanchez, Quagliarella, Di Natale.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Iezzo - Santacroce, Rinaudo, Aronica - Montervino, Gargano, Blasi, Pazienza, Vitale - Denis, Zalayeta.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.00 - 2.90 - 3.90
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
US Lecce - AC Siena  (neděle 15:00)
Druhé vystoupení před domácím publikem zažije nováček z Lecce, který hostí fotbalisty Sieny. Oba týmy mají po třech bodech, Lecce doma naposledy porazilo v souboji nováčků Chievo 2:0 a Siena stejným výsledkem zdolala Cagliari.

Lecce vítězstvím nad Chievem ukázalo, že nechce být všemi považován za outsidera ligy. Zápas proti Sieně bude mít zvláštní příchuť pro útočníka Lecce Simoneho Tiribocchio, který si udělal jméno právě v Sieně, kde na něj rozhodně nezapomněli. Na stadionu Via Del Mare se očekává vyrovnaná bitva.

Siena je další z řady klubů, které mají po dvou utkáních na svém kontě 3 body. Jenomže v klubu zatím panuje nespokojenost, jelikož během týdne Siena sehrála nepovedené utkání italského poháru s Empoli, kterému Siena podlehla 2:0.

Hosté nemají na Lecce dobré vzpomínky. V sezoně 2005/2006 dokázalo Lecce dvakrát Sienu porazit a o další sezonu zpět Lecce znovu ve dvou vzájemných utkání neprohrálo.

Domácím budou scházet Alberto Giuliatto, Leonardo a Švýcar Daniel Eduardo Raschle, ale oproti marodce Sieny se jedná pouze o zlomek hráčů. Trenér Giampaolo nemůže počítat s řeckým brankářem Dimitriosem Eleftheropoulosem, Nicolou Belmontem, Gianlucou Sansonenym, Manuelem Coppolou, Brandaem a Ahmedem Barussem. Kromě zraněných hráčů nenastoupí útočné eso Sieny Massimo Maccarone, který si stále odpykává karetní trest z úvodního utkání.
US Lecce - pravděpodobná sestava:
Francesco Benussi – Tiziano Polenghi, Guglielmo Stendardo, Fabiano, Vitorino Antunes – Guillermo Giacomazzi, Andrea Zanchetta, Luca Ariatti – Fabio Caserta – Daniele Cacia, Simone Tiribocchi
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Gianluca Curci – Luca Rossettini, Daniele Ficagna, Daniele Portanova, Andrea Rossi – Simone Vergassola, Paul Codrea, Daniele Galloppa – Houssine Kharja – Emanuele Calaiò, Mario Frick
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.25 - 2.75 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Turín FC - Inter Milán  (neděle 15:00)
Čtyřbodoví Turín a Inter Milán na sebe narazí v neděli odpoledne. Domácí budou hájit třetí příčku, obhájce titulu je zatím čtvrtý a chce co nejdříve na nejvyšší příčky. Interu bude chybět Muntari, jehož odvolání proti třízápasovému trestu bylo neúspěšné.

Muntari byl potrestán za vyloučení v zápase s Catanií a za faul na Tedesca bude pykat plné tři zápasy. Utkání na ale všichni pamatují ne pro výhru 2:1 nebo vyloučení Muntariho, nýbrž pro slovní přestřelku, jejíž aktérem byl kdo jiný než trenér Interu José Mourinho.

Portugalský kouč po zápase prohlásil, že jeho tým měl i v deseti vyhrát 5:1, což se domácím vůbec nelíbilo. Sportovní ředitel Catanie Lo Monaco Mourinhovi vzkázal, že by zasloužil pár pohlavků. Mourinho reagoval po svém - italského funkcionáře se bez rozpaků snažil zesměšnit. "Kdo je Lo Monaco? Znám tibetského mnicha, knížectví Monako, Bayern Mnichov, Velkou cenu Monaka, ale to je tak všechno," prohlásil.

Média se jeho slov chytla a rozmazávala je delší dobu. Povyk sklidnila až výhra 2:0 v Lize mistrů na hřišti Panathinaikosu. Podobný výsledek chce Mourinho udělat i v Turíně, kromě suspendovaného Muntariho mu budou chybět zranění záložníci Jimenez a Stankovič.

Turín prožívá nadějný start do sezóny, ale až utkání s Interem ukáže pravou sílu týmu, ten zatím remizoval s Regginou a porazil Lecce. "Zápas přichází v pravý čas. Pořád se zlepšujeme a s Interem rozhodně nechceme prohrát," uvedla opora domácích Alessandro Rosina.

Trenér Gianni De Biasi má k dispozici kompletní kádr a na zápas se těší. "Bude to nejtěžší možný zápas. My musíme tvrdě pracovat a věřit si. A také pamatovat, že sny se plní - tím mým je v neděli porazit Inter," prohlásil. Turín nad Interem vyhrál naposledy v sezóně 1993/94.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sereni - Diana, Di Loreto, Pratali, Pisano - Zanetti, Corini, Saumel - Rosina, Amoruso - Bianchi.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Julio Cesar - Maicon, Cordoba, Materazzi, Chivu - Vieira, Cambiasso, Zanetti - Mancini, Ibrahimovic, Balotelli.
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.40 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Bologna FC  (neděle 15:00)
Fiorentina hostí Boloňu. Utkají se dva týmy ze spodních pater tabulky. Takový start do Serie A asi domácí fotbalisté neočekávali a v dnešním zápase neberou nic jiného než tři body.

Fialky vstoupily do nejvyšší italské soutěže domácí remízou s Juventusem, v dalším kole pak nestačily na Neapol, s níž prohrály 1:2. Po dvou kolech zatím figurují na šestnáctém místě. V tomto týdnu Fiorentina odehrála svůj první zápas Ligy mistrů, ve kterém ztratila slibné vedení 2:0 a nakonec se musela spokojit s dělbou bodu. Nyní se svěřenci trenéra Cesare Prandelliho musí zbystřit pozornost na domácí ligu, v neděli ji doma čeká celek z Boloně. "Zklamání z Ligy mistrů nás nabudí na nedělní zápas," věří domácí obránce Jörgensen.

Boloňa má zatím v tabulce tři body díky senzačnímu vítězství nad AC Milán 2:1 na San Siro, ale tento vynikající úspěch nedokázala potvrdit ve svém domácím prostředí, když podlehla Atalantě 0:1. Dnes se představí na půdě silného klubu a pokusí se opět zaskočit favorita. Pro záložníka Amorosa to bude specifický zápas. Ve Florencii totiž strávil dlouhých sedm let a tentokrát se sem vrací jako soupeř. "Fotbal je zvláštní v tom, že silný tým nemusí vždycky vyhrát. Fiorentina má mnohem vyšší cíle než my. Nemáme co ztratit a můžeme jen překvapit, " řekl Amoroso.

V sestavě domácích se neobjeví Gamberini, Comotte, Pasqual a Zauri, zatímco hosté nastoupí v kompletním složení.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Frey – Jorgensen, Koldrup, Dainelli, Gobbi –Donadel, Felipe, Montolivo – Semioli, Pazzini, Mutu
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Antonioli – Zenoni, Terzi, Castellini, Bombardini – Marchini, Mudingayi, Volpi, Amoroso, Valiani - DiVaio
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.43 - 3.75 - 7.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UC Sampdoria - Chievo Verona  (neděle 15:00)
Nováček z Verony se v třetím kole Serie A vydá do Janova. Na stadionu Marassi se utká se Sampdorií. Blucerchiati se zřejmě vzpamatovali. Po nepříznivých výsledcích v lize si zpravili chuť vítězstvím 5:0 v Poháru UEFAnad litevským Kaunasem.

Díky velkému vítězství si janovští prakticky zajistili účast v základních skupinách Poháru UEFA. "Bude to další těžký zápas, ovšem musíme získat tři body, abychom si udrželi kontakt se špičkou. Musíme hrát stejně, jako jsme hráli ve čtvrtek," řekla letní posila Sampdorie, Marius Stankevičius. Čtvrteční utkání vrátilo útočníka Emiliana Bonazzoliho zpět mezi střelce. Italský útočník měl za sebou, kvůli zranění, tři nepříliš produktivní roky. Nyní je spolu s Antoniem Cassanem v čele střelců svého týmu v Poháru UEFA. Oba se trefili dvakrát. Bonazzoli si přetrhl kolení vazy v prosinci 2005. V loňském roce si přetrhl vazy pro změnu v druhém koleni. Díky těmto zraněním odehrál Bonazzoli pramálo zranění v posledních třech letech. Nyní je zpět.

Velmi dobře se v týdnu jevil také útočník Bruno Fornaroli, který při své debutu hned zaznamenal branku. Mladý Uruguayec bude připraven krýt záda svým kolegům z útoku Cassanovi a Bonazzolimu. Trenér Blucerchiati, Walter Mazzari, nebude moci počítat s obránci Pietrem Accardim a Hugem Campagnarem a loňským nejlepším střelcem Claudiem Belluccim.

Trenér Chieva Giuseppe Iachini ví, že janovští mají dobré hráče pro každou pozici. "Jsou zvyklí hrát více než jedno utkání do týdne. Nyní pro ně bylo utkání Poháru UEFA jako povedený trénink. Sampdoria má kvalitní alternativu pro každou pozici a navíc několik hvězd. Tým má velmi kvalitní. Ovšem moji svěřenci vědí, co mají dělat. Připravovali jsme se na toto utkání tak moc, jak jen jsme mohli," řekl trenér Iachini.

Chievo začalo své působení v Serii A velmi povedeně – výhrou nad Regginou. Poté však přišla prohra 0:2 v Lecce. Nicméně hosté mají o dva body více než Sampdoria v této fázi ligy. Jediný zraněný a tedy nezpůsobilý nastoupit je záložník Simone Bentivoglio. Jeho místo zaujme Giampiero Pinzi, poslední posila klubu.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Antonio Mirante - Stefano Lucchini, Daniele Gastaldello, Jonathan Pablo Bottinelli - Marius Stankevičius, Paolo Sammarco, Angelo Palombo, Daniele Franceschini, Mirko Pieri - Emiliano Bonazzoli, Antonio Cassano
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Lorenzo Squizzi - Marco Malagò, Davide Mandelli, Mario Yepes, Andrea Mantovani - Giampiero Pinzi, Vincenzo Italiano, Michele Marcolini - Lucinao, Sergio Pellissier, Antonio Langella
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.55 - 3.35 - 6.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Cagliari Calcio - Juventus FC  (neděle 15:00)
Bez Davida Trezegueta se Juventus FC představí proti Cagliari. Francouzský kanonýr se totiž rozhodl vyřešit své problémy s kolenem operací.

Trezegueta trápilo koleno od začátku tohoto ročníku a rozhodl se vyřešit své trápení operací, chybět bude Juventusu přibližně čtyři měsíce. "Operace je nejlepší věc, kterou můžu udělat," řekl Trezeguet pro L'Equipe. Podle svých slov nechtěl riskovat a dopadnout tak, jako Brazilec Ronaldo. "Nechci skončit stejně. Operace mi pomůže prodloužit kariéru o pět nebo šest let. Čtyři měsíce na marodce nejsou dlouho."

Trenér Bianconeri Claudio Ranieri je také bez útočník Alessandra del Piera, který zařídil vítězství Juventusu proti Zenitu Petrohrad v Lize mistrů. Na hrotu Juventusu tak stejně jako v minulém kole proti Udinese (1:0) nastoupí duo Amauri a Vincenco Iaquinta

Nicola Legrottaglie se nejspíš vrátí do obrany Juventusu, kde nahradí Chielliniho. Marco Marchionni nahradí zraněného Camoranesiho, který nedávno prodloužil kontrakt s Juve do roku 2011. Dalšími marody v turínském klubu jsou Jorge Andrade, Cristiano Zanetti a Jonathan Zebina

Trenér Cagliari Massimiliano Allegri nemůže být spokojen se špatným vstupem svých oveček do nového ročníku. Po úvodních ligových prohrách proti Laziu a AC Siena musel zkousnout hladké vyřazení v Coppa Italia proti Reggině. "Je to pro nás obtížné období, ale nesmíme se vzdát," řekl Allegri pro oficiální stránky Cagliari. Tým ze Sardinie navíc čeká Juventus, který neporazili od roku 1999.

Dobrou zprávu pro Cagliari je návrat klíčového záložníka Daniela Contiho, trenér Allegri také vítá zpět kapitána Diega Lopeze, který stál kvůli kartám. V sestavě Cagliari nahradí Lopez Caniniho a Conti Paniu.
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Pisano, Bianco, Lopez, Agostini, Biondini, Cossu, Parola, Lazzari - Acquafresca, Larrivey
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Grygera,Legrottaglie, Mellberg, Molinaro - Marchionni, Sissoko, Marchisio, Nedvěd - Amauri, Iaquinta
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 5.50 - 3.45 - 1.60
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Janov CFC  (neděle 15:00)
Souboj týmů, které v minulém kole dokázaly porazit favorita na zisk Scudetta, se uskuteční na stadionu Renza Barbery. Palermo totiž přivítá Janov. Sicilský klub ve druhém kole zdolal AS Řím 3:1 a Janov zase vyhrál 2:0 nad AC Milán.

Vstup Palerma do nového ročníku soutěže začal hořkou porážku na hřišti Udinese 3:1, ale poté se Rosanero vzchopilo a na domácím stánku porazilo vicemistra AS Řím 3:1. Úspěšný debut na lavičce Palerma zažil David Ballardini, který velice rychle nahradil neúspěšného Stefana Colantuona. Prezident klubu Maurizio Zamparini poukazuje na utkání proti Janovu jako na velice důležitý duel. Jelikož Janov patří mezi kluby, které budou chtít stejně jako Palermo dosáhnout na účast v Poháru UEFA.

Janovští jsou na tom prakticky stejně, nezvládli úvod v Catanii (1:0), ale pak si spravili reputaci nejlepším možným způsobem, když porazili hvězdný AC Milán 2:0. Trenér Gian Piero Gasperini by chtěl na utkání s Milánem navázat, ale ví, že jej nečeká lehká práce. Do týmu se vrací bývalí hráči Juventusu Raffaele Palladino a Ruben Oliveira, první jmenovaný by se měl objevit v základní sestavě.

Janovští fotbalisté se v tomto utkání pokusí navázat na loňskou sezonu, kdy s Palermem ani jednou neprohráli. V Janově skončil vzájemný duel remízou 3:3 a na Sicílii Janovští vyhráli 2:3. I nyní se dají očekávat brankové hody.

Sicilané se budou muset obejít bez chorvatského střelce Igora Budana, a také bez největší hvězdy Fabrizia Miccoliho. Janovský celek trápí pouze neúčast Andrey Gasbarroniho. Jinak jsou ale oba týmy kompletní.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Marco Amelia - Mattia Cassani, Moris Carrozzieri, Cesare Bovo, Federico Balzaretti – Mark Bresciano, Fabio Liverani, Antonio Nocerino, Fabio Simplicio – Edinson Cavani, Davide Succi
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Rubinho – Giuseppe Biava, Matteo Ferrari, Domenico Criscito, Giandomenico Mesto – Omar Milanetto, Ivan Juric, Francesco Modesto – Raffaele Palladino, Diego Milito, Giuseppe Sculli
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 2.05 - 3.10 - 3.40
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - SS Lazio  (neděle 20:30)
Šlágr 3. kola uvidí diváci na stadionu Giuseppe Meazzy, kde domácí AC Milán přivítá Lazio Řím. Rossoneri zatím překvapivě nemají ani bod, kdežto Lazio je po dvou zápasech bez ztráty kytičky. V utkání by také mělo dojít na střetnutí český reprezentantů Marka Jankulovského s Davidem Rozehnalem.

Letošní cíl milánských je vedle úspěchu v Poháru UEFA hlavně domácí liga, kde by chtěli červenočerní pomýšlet na Scudetto, které naposledy vyhráli v sezoně 2003/2004. Jenomže úvod do sezony byl hrůzostrašný, Rossoneri na San Siru podlehli nováčkovi z Bologne (1:2), a poté odjeli s prázdnou i z Janova (2:0). K tomu je navíc nutné přičíst prohraná přátelská a přípravná utkání a výsledek je jasný – něco není v pořádku.

Viceprezident Adriano Galliani se však nechal slyšet, že se v žádném případě nechystá změna trenérského postu. Milán má za sebou úspěšné představení v Poháru UEFA, kde na domácí půdě porazil švýcarský FC Curych 3:1. " V lize jsme začali zle, ale nyní máme možnost trénovat spolu. V neděli hrajeme s Laziem, které v prvních dvou zápasech ukázalo, že je to silný tým, který je v čele tabulky, ale pokud budeme koncentrovaní jako proti Curychu, můžeme je porazit," prohlásil po pohárovém utkání jeden ze střelců Marco Borriello.

Úplně opačně než Milán začalo sezonu římské Lazio. Biancocelesti na úvod zdolali díky brankám Maura Zarateho Cagliari 4:1, a poté si doma poradili s ambiciózní Sampdorií 2:0.

V letošní sezoně má Lazio jednu "výhodu", a to neúčast v evropských pohárech. Svěřenci trenéra Delia Rossiho se tedy můžou maximálně koncentrovat na Serii A. Lazio Řím se zdá být ve skvělé formě, především útok v podání Maura Zarateho a Gorana Panděva zatím funguje na výbornou, a až se uzdraví Tommaso Rocchi, tak konkurence bude ještě větší.

Milánskému klubu se proti Laziu dlouhodobě daří a v domácím prostředí většinou Lazio vždy porazil. Naposledy však utkání na San Siru skončilo remízou 1:1, tehdy se trefili Massimo Oddo a Rolando Bianchi, ani jednoho z hráčů však v zápase neuvidíme.

Oba celky mají mimo hru několik klíčových hráčů. Carlo Ancelotti musí oželet neúčast Alessandra Nesty, Fillipa Inzaghiho, Tabareho Viudeze, Philippeho Senderose a především "mozku" milánského AC Andrey Pirla. Právě absence italského reprezentanta se zdá být na delší dobu, což je pro Milán jednoznačná ztráta.

I Lazio Řím nastoupí bez své vůdčí osobnosti, z Olympijských her je stále zraněný střelec Tommaso Rocchi, dále nenastoupí Ousmane Dabo, Fabio Firmani a Simone Del Nero.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Dida – Gianluca Zambrotta, Daniele Bonera, Paolo Maldini, Marek Jankulovski – Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini – Kakà, Ronaldinho – Marco Borriello
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Juan Pablo Carrizo – Stephan Lichtsteiner, Sebastiano Siviglia, David Rozehnal, Aleksander Kolarov – Cristian Brocchi, Cristian Ledesma, Matuzalem, Stefano Mauri – Mauro Zarate, Goran Pandev
Kurzy sázkové kanceláře bwin.com: 1.60 - 3.40 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.SS Lazio22006:16
2.Atalanta BC22002:06
3.Turín FC21104:14
4.Inter Milán21103:24
SSC Neapol21103:24
6.Juventus FC21102:14
7.Udinese Calcio21013:23
8.Janov CFC21012:13
AC Siena21012:13
10.Città di Palermo21014:43
11.Calcio Catania21012:23
Bologna FC21012:23
13.Chievo Verona21012:33
US Lecce21012:33
15.Reggina Calcio20112:31
ACF Fiorentina20112:31
17.AS Řím20112:41
18.UC Sampdoria20111:31
19.AC Milán20021:40
20.Cagliari Calcio20021:60

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (93)

Přidat komentář
smazaný uživatel

AS nevyhraje ani tentokrát Catania:Atalanta 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnovidec !

Reagovat
smazaný uživatel

Skoro jako Totti.

Reagovat
Tomanatura

Catania vyhraje. Hraje dobře, má formu

Reagovat
smazaný uživatel

vážně ? já jen, že tak bezzubej, o ničem výkon, jako proti Interu, jsem už dlouho neviděl...

Reagovat
smazaný uživatel

Ne? Takhle oni hrají celé roky. A hlavně, doma jim to obvykle na 1-0 stačí .

Reagovat
smazaný uživatel

Máte pravdu oba, ale Atalanta hraje na 1:0 v téhle sezóně taky, málo útočníků, kvalitní záloha. Sice trochu nuda oproti minulé sezóny, ale má 6 bodů a je na čele. ;)

Reagovat
smazaný uživatel

bohužel, ale taky proto je nemám rád. ztrácí body s týmy, které nemusím. poráží týmy, které mám rád. jsou mi nesympatičtí ve všech směrech (snad jen s vyjímkou pár hráčů - Bizzarri, Stovini, Dica). tím bezzubým, o ničem výkonu jsem měl na mysli hlavně jejich "hru" proti deseti hráčům...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty oblíbené hráče máme podobné. Bizzarriho pravda nemám rád už z Realu, ale Stoviniho můžu (je ho tam škoda) a zatím bohužel málo využívaného Dicu taky. A loni ještě Vargase. Pro mě taky mančaft o ničem, jenže oni asi nespadnou. Když zase chytnou ten svůj lauf, tak udělají za pět kol třeba třináct bodů. A stačí jim na to klidně pět gólů.

Reagovat
Tomanatura

Teďka v poháru se se na ně koukal, nevím jak hráli proti Interu .

V poháru vyhráli 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Dobře Týýý

Reagovat
Tomanatura

Ještě pan Gattuso by měl něco říct

Reagovat
smazaný uživatel

Jak ho znám, tak nic neřekne, utrpělo by mu ego...

Reagovat
smazaný uživatel

nedělej tu ze mě bezcharakterního egoistu . nepamatuju, že bych se z nějaký diskuze vyvlíkl nereagováním...

Reagovat
smazaný uživatel

jo, jseš dobrej ty ctižádostivče . i když bych to moh zahrát na to, že jsem nikde nenapsal, že nevyhraje. že jsem pouze konstatoval, že zatím nijak dobře nehraje. na to jsem ale moc unavenej...

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
smazaný uživatel

ideální tip na zápas Catanie je under 2,5

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese - Napoli

0 - 5

Reagovat
M11

Tak AS kdyby dnes nevyhralo tak uz nevim

Reagovat
smazaný uživatel

Catania - Atalanta 0:0

Přeju si: 2

AS Řím - Reggina 2:1

Přeju si: 2

Reagovat
GEGE

Dneska to jsou dve plichty.

Reagovat
Devil

Doufam,ze AS bude i na dale pokracovat ve svych famoznich vykonech!

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli teď nebudou 3 body, tak to bude hodně špatný. Sestava vypadá celkem slušně, ale obrana se musí vyvarovat chybám, protože zatím je hodně prostupná.

Reagovat
smazaný uživatel

Obrana v tomto složení se chyb nevyvaruje, to jsem si naprosto jistý. Teda jestli platí to, co je psáno tady. Pravda je, že můžete složit i daleko horší varianty.

Reagovat
smazaný uživatel

Horší už může být snad jen Cicinho napravo a Cassetti s Loriou na stoperovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Myslel jsem toho Cicinha a Mexése místo Panucciho. Casettiho jsem tam hrát neviděl, to by asi bylo nejhorší.

Reagovat
smazaný uživatel

co Ti vadí na Mexésovi ?

Reagovat
smazaný uživatel

Proti Cluji to bylo Cicinho-Cassetti-Panucci-Riise a jak to dopadlo... On je hlavně problém, že Riise i Cicinho jsou hodně ofenzivní a pak to hoří vzadu. Dneska bych to rád viděl Cassetti-Panucci-Mexes-Riise, ale nejspíš bude hrát Loria.

Reagovat
smazaný uživatel

Simone

Reagovat
smazaný uživatel

Doplnil bych, že AC zřejmě nastoupí v sestavě bez Ronaldinha, ale se Seedorfem, který bude hrát více ztažený.

Reagovat
smazaný uživatel

A v bráně Abbiati...

Reagovat
smazaný uživatel

Možnáá, ale já si myslim, že tam nechá Didu, a co se týče Ronaldinha se Seedorfem, tak to bude 50 na 50 :-)

Reagovat
smazaný uživatel

tipl bych Christiana, ale ani Dida by nějak extra nevadil. Ancelotti řek, že Abbiati zatím není defenitivní volbou (čímž ale v podstatě řekl, že je zatím jednička), což je prý dobře, protože to zvyšuje konkurenci...

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě je jasná volba Abbiatti, nikdo jiný, z trojice gólmanů je jasně nejlepší. Vubec bych nepochyboval a nepřemýšlel nad někým jiným.

Reagovat
smazaný uživatel

já mám v Abbiatiho každopádně plnou důvěru...

Reagovat
smazaný uživatel

Já taky. Věřím, že nezklame. Dnes výjmečně fandim AC, bo Lazio nemám rád už delší dobu.

Reagovat
Tsigi

Dneska to cítím dnes zaberem.

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska se docela bojím. Cagliari minulý týden zařízli sudí, tak si to budou chtít vynahradit na nás. Jsem zvědavý, koho nechá Claudio odpočívat, pochybuju, že třeba Nedvěd bude hrát třetí zápas během týdne.Takže tip na sestavu(je pravda, že zatím mi to moc nevycházelo):

Buffon- Grygera?, Legrotaglie, Chiellini, De Ceglie - Salihamidžič, Marchisio, Sissokko, Marchioni?(Giovinco) - Amauri, Iaquinta

Reagovat
M11

Taky ocekavam Nedveda na stridacce.. snad se uz konecne na hriste dostane Giovinco..

Reagovat
Mr.Jindros

Giovinco že prej jako v útoku. Sám nemám vůbec jasno, jestli mu to víc svědčí v útoku nebo v záloze. Pro klub spíš ta záloha by bylo lepší kdyby hrál.

Reagovat
smazaný uživatel

mohl by si konečně zahrát Giovinco no...

Reagovat
smazaný uživatel

Halvně aby neprchnul do toho Arsenalu, byla by to škoda pro Juve.

Reagovat
M11

to bych snad neprekousl

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodčí zařízl i Sienu. Ficagnův regulérní gól neuznal kvůli nějakému faulu... To by měl GATTUSO radost

Reagovat
smazaný uživatel

Ne kvůli nějakému, ale kvůli faulu. Cagliari neuznal za stavu 1:0 jasně regulérní gól a to opravdu nepochopitelně.

Reagovat
smazaný uživatel

No mě by zajímalo, kde ten faul byl...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomanatura

Hmm.. Včera jsem měl štěstí, tak jedeme dál.

Juventus vyhraje, dle mého, o 2 a více branek, s Cagliari by to mohl být zápas jak s Artmediou .

Lecce - Siena 0

Sampdoria - Chievo 1

Palermo - Janov 1

AC schávlně netipuju...

Reagovat
smazaný uživatel

nevíte někdo, jestli ten Zanetti v FC Turín je Cristiano, který loni hrál za Juve?Dík

Reagovat
One-Real

Ne, tohle je Paolo Zanetti.

Reagovat
M11

Reagovat
smazaný uživatel

dík, tak toho zatím neznám, dnes se to napraví Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Já si ho pamatuju ještě z Empoli

Reagovat
M11

Paolo Zanetti to je

Reagovat
One-Real

Udinese-Neapol 1:2 .

Reagovat
smazaný uživatel

taky věřím více Neapoli

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese-Neapol 0:5

Len škoda ze je Lavezzi zraneny, on je na Udinese špacialista

Reagovat
smazaný uživatel

Jo proti Udinese... tam ukazoval svoje umění velkého ozemboucha.

Reagovat
smazaný uživatel

dnes proti Laziu snad konečně oslavíme první tři body v letošní sezóně.. .navíc pořádný soupeř prověří, zda dokážem opravdu hrát bez Pirla. Ofenziva Kaka (+ do druhé půle R80) a před ním Borriello a Pato by mohla zatočit i s rozjetým Laziem..

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese - SSC Neapol - remíza, ale přeju výhru Neapoli

Palermo - Janov CFC - vidím to na těsnou výhru Janova

Cagliari - Juventus - Juventus by neměl zaváhat

Sampdoria - Chievo - výhra Sampdorie

Fiorentina - Bologna - výhra Violy

Turín FC - Inter Milán - remízka? Inter asi vyhraje

US Lecce - AC Siena - asi domácí

AC Milán - SS Lazio - myslím si remízu, ale přeju výru AC

Reagovat
smazaný uživatel

dneska jsem obzvlášť napjatej a zvědavej. líbilo by se mi to zhruba takhle:

Abbiati - Zambrotta, Bonera, Kaladze, Jankul - Gattuso (Flamstr ), Seedorf, Ambro - Kaka' - Pato, Borriello

FORZA MILAN !

Reagovat
smazaný uživatel

takhle by se mi to taky líbilo jak píší autoři tu předpokládanou sestavu, tak si nemyslím, že R80 začne od začátku, Carlo pořád říká něco o jeho fyzičce atp..tak jsem zvědavej. jinak věřím tomu, že Clarence dokáže Pirla nahradit plnohodnotně.

Reagovat
Xavi8

Jaktoze neni Hamsik v predpokladanej zostave?

Reagovat
smazaný uživatel

Probable starting XI- Iezzo- Contini, Santacroce, Cannavaro, Maggio- Vitale Gargano, Blasi, Hamsik, Denis, Pia

Reagovat
smazaný uživatel

AC Milán - SS Lazio - 4:0

Dneska to vidím na zničení soupeře... Bud ACM naprosto přesvědčivě vyhraje,nebo to bude utrápená prohra 1:2.

Reagovat
smazaný uživatel

Já to vidím, že Lazio Řím vyhraje rozdílem třídy.

Reagovat
GEGE

Reagovat
smazaný uživatel

Taky možné... Jediné,co fakt nečekám je remíza,ale dneska čekám,že se ACM proti favoritovi vytáhne a vyhraje rozdílem třídy... I když bych se nedivil i opaku...

Reagovat
smazaný uživatel

U AC to je stejně tak, že co tipnu, to se otočí...

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad uvidíš dobře to zničení a po zápase ti budu moct dát

Reagovat
smazaný uživatel

Fiorentina - Boloňa 2:0

Sampdoria - Chievo 2:0

Cagliari - Juventus 1:2

Přeju si: 1

Lecce - Siena 2:0

Přeju si: 2

Udinese - Neapol 2:1

Přeju si: 1

Palermo - Janov 3:1 (Bresciano,Cavani,Simplicio - Succi)

Proti Janovu se minulý rok Palermu nedařilo,ale věřím,že po výhře nad AS výhru zopakuje.

Přeju si: 1

Turín - Inter 0:1 (Cambiasso)

Inter začal pod Mourinhem výsledkově jakž takž dobře,tipuju to v Turíně na výhru o jeden gól.

Přeju si: 2

AC Milán - Lazio 2:1 (Seedorf,Kaká - Zarate)

Teď už to příjde,AC se prosadí a proti letos dobrému Laziu vyhraje.

Přeju si: 1

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, vidím, že u každé ligy máš tiket

Reagovat
smazaný uživatel

Zkouším to.

Reagovat
smazaný uživatel

Udinese - Neapol 2:1

Přeju si: 1

- priat si mozes..

Reagovat
smazaný uživatel

No bude to zajímavý match,Udinese bude chtít vrátit Neapoli ten poslední debakl,tak uvidíme.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude chciet..Ale nevrati

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak nemyslel si u Janova toho střelce Sculliho?

Reagovat
smazaný uživatel

jj jasně že jj,moje chyba....

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Fialek, nic jinýho neočekávam

Reagovat
smazaný uživatel

Neviete aký zápas dávajú na Sport 1 ? Dík za odpoveď ( ak nejaká bude ) .

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím...

Reagovat
smazaný uživatel

FC Turín - Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Feyenord - Ajax, 2.poločas.

Reagovat
smazaný uživatel

Inter: 12 Julio Cesar; 13 Maicon, 16 Burdisso, 23 Materazzi, 26 Chivu; 33 Mancini,14 Vieira, 19 Cambiasso, 4 J.Zanetti; 8 Ibrahimovic, 10 Adriano.

Subs: 1 Toldo, 9 Cruz, 18 Crespo, 24 Rivas, 45 Balotelli, 77 Quaresma.

Reagovat
Tomanatura

Co je s Figem?

Reagovat
smazaný uživatel

vis ze ani nevim...ani jsem si nevzpomnel ...asi to snim jde do kytek

Reagovat
smazaný uživatel

není zraněný, prostě dostávají přednost jiní...Mimochodem zatím Inter v poklidném tempu kráčí ke třem bodům. Maicon nádherně vymetl Forza nerazzurri

Reagovat
smazaný uživatel

jj

Reagovat
Tomanatura

Koukám na MU i útrřkovitě na Inter.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele