Serie A - preview 3. kola

15.09.2012, 09:47, aktualizováno 16.09.2012, 10:00
Previews
Bohatý nedělní program otevře duel Chieva s Laziem, další stoprocentní tým Juventus se představí v Janově a Neapol, která je taktéž bez ztráty kytičky, přivítá Parmu. Fiorentina změří síly s Catanií, AS Řím hostí Bolognu, Sampdoria zajíždí do Pescary, Udinese do Sieny a kolo uzavře duel Turína s Interem...
Chievo Verona - SS Lazio  (neděle 12:30)
Lazio je po dvou kolech stoprocentní, dokáže ho krátce po poledni zastavit domácí Chievo Verona? Biancocelesti mají s Fly Donkeys vynikající bilanci. Na stadionu Marca Antonia Bentegodi naposledy prohráli před více než deseti lety.

Chievo má jako každý celek před tímto kolem odehráno dvě utkání a v nich získalo solidní tři body. Veronští hned v prvním kole porazilo Bolognu 2:0, ale v druhém stejným výsledkem nestačili na severoitalskou Parmu. Domenico Di Carlo by se rád vrátil na vítěznou vlnu, což by se mohlo doma proti Laziu povést.

Jenže hostům hraje ve prospěch hned několik faktorů. Především skvělá vzájemná bilance, dále skvělá aktuální forma. Lazio nadále zůstává jedním z celků, které mají na svém kontě plný počet šesti bodů. Celkově když sečteme dosavadní bilanci trenéra Vladimira Petkoviče, dojdeme k závěru, že Lazio ještě neprohrálo v žádném soutěžním zápase aktuálního ročníku. Jak bylo zmíněno výše. Lazio má s Chievem fantastickou bilanci, na stadionu Bentegodi prohrálo za posledních deset let jen jednou. V minulé sezoně dokonce Biancocelesti vyloupili Veronu hladkou výhrou 3:0.

Domácí budou postrádat klíčového útočníka Alberta Paloschiho a také Squizziho. Ani Lazio nemá kdovíjakou marodku. Zranění jsou sice Brocchi, Radu a Onazi, ale všichni ostatní by měli být připraveni nastoupit.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentinno - Sardo, Dainelli, Cesar, Frey - Luciano, L. Rogoni, Hetemaj - Théréau - Di Michele, Pellissier
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Marchetti - Konko, Biava, Dias, Cavanda - Candreva, Gonzalez, Ledesma, Hernanes, Mauri - Klose
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.90 - 3.10 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Janov CFC - Juventus FC  (neděle 15:00)
Janov doma na stadionu Luigi Ferraris přivítá mistrovský Juventus a pikantní záležitost čeká na domácího útočníka Marca Borriella. Právě ten ještě donedávna působil v dresu Staré dámy. Svůj bývalý tým ale rozhodně nehodlá šetřit. Pro Juventus je to zároveň generálka na zápas Ligy mistrů proti Chelsea.

V Juventusu působil v době vrcholící mistrovské sezony, nyní musí proti svým bývalým hráčům nastoupit. Řeč je o Marcu Borriellovi. Italský forvard se před touto sezonou vrátil do Janova a na zápas proti svému bývalému týmu se mimořádně těší. "Když vstřelím gól, budu slavit. Nesoustředím se na derby nebo národní tým, nýbrž všechny moje myšlenky teď směřují k Juventusu. Nikdy jsem se skutečně neoddělil od Janova. Měl jsem nabídky hrát za kluby v Lize mistrů či Evropské lize, ale v tuto chvíli chci pokračovat v kariéře tady a dopomoci Janovu k obnově," rozhovořil se Marco Borriello.

Juventus pochopitelně představuje v rámci italské ligy asi největší oříšek, což je pochopitelné, neboť je posledním italským mistrem. Navíc jeho série neporazitelnosti, která se počítá už od loňské superúspěšné sezony, nadále pokračuje. V prvním kole si Stará dáma slupla na Parmě (2:0) a ve druhém přejela ještě snazším způsobem loni třetí Udinese (4:1). Tři body bude chtít mistrovský Juventus i v zápase s janovským CFC.

Grifové jsou zatím úspěšní tak na půl. V prvním kole sice dokázali porazit Cagliari dvoubrankovým rozdílem, ale v tom dalším nestačili na Catanii.

Trenér domácích De Canio se musí obejít bez Rossiho a Vargase. Zbylí hráči jsou připraveni do tohoto důležitého utkání zasáhnout. Beze ztrát se to neobejde ani na druhé straně, zranění jsou Padoin a Pepe.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Frey - Sampirsi, Canini, Granqvist, Antonelli - Kucka, Seymour, Merkel - Jankovič, Borriello, Jorquera
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Buffon - Lucio , Bonucci, Chiellini - Lichtsteiner, Marchisio, Pirlo, Giaccherini, De Ceglie - Matri, Vučinič
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 6.00 - 3.80 - 1.57
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
AC Siena - Udinese Calcio  (neděle 15:00)
Tým, který v této sezoně okusil dokonce i poháry, se nyní zmítá kolem pásma sestupu. Patnácté Udinese ale chce co nejrychleji zase zpět mezi elitu. A poslední Siena je pro to ideální možností.

Siena má obzvláště těžký vstup do sezony. Vždy v podstatě patřila k favoritům na sestup a její úsilí o zachování prvoligové příslušnosti bylo často velmi pozoruhodné. Nicméně, do této sezony vstoupila ještě hůře - se šestibodovým odpočtem z důvodu ovlivňování zápasů. První reakcí při takové situaci je okamžitá snaha o nápravu a vyhrávání, aby se tým dostal alespoň trochu do psychické pohody. To je ale právě něco, co se Sieně vůbec nedaří. V prvním zápase remizovala s nováčkem z Turína, ve druhém ji o všechny body oloupila podobně situovaná Sampdoria, když zvítězila 2:1.

Siena má tak ze svého bodového odpočtu po dvou zápasech umazán pouze bod, což není nijak příznivá situace. Po druhém zápase sice ještě není důvod k panice, ale vítězství se nerodí nikdy lehce. A už vůbec ne, pokud přijede Udinese.

Pokud se ale Sieně nedaří, pak v případě Udinese můžeme směle mluvit o krizi. Tým trenéra Guidolina nejprve vypadl z milionářské Ligy mistrů. Poté si chtěl spravit chuť v domácí Serii A. První na řadě byla Fiorentina. I přes zdárný úvod zápasu se ale objevilo něco, co odválo všechny body do Florencie - faktor Jovetič. Další zápas hrálo Udinese s nesmírně silným Juventusem, který se nenechal překvapit a smetl Udinese vysoko 4:1. Aby nebylo špatných zpráv málo, při plnění reprezentačních povinností se navíc zranil Luis Muriel, jež měl být ofenzivním klenotem. Mimo hru bude pravděpodobně až dva měsíce.

Přes řadu zmíněných jevů vidí prezident Pozzo mnoho důvodů k optimismu: "Máme tady tým, který má kvalitu. Hráči jen potřebují čas na aklimatizaci," snaží se najít východisko z problémů.

Siena se může na Udinese dobře připravit, neboť její trenér Serse Cosmi Zebry trénoval, dokonce je dovedl do Ligy mistrů. Domácí postrádají zraněného Bolzoniho, Felipeho Dal Bella. Hosté přijedou bez zmíněného Muriela a brankáře Brkiče.
AC Siena - pravděpodobná sestava:
Pegolo - Paci, Neto L., Contini - Mannini, Vergassola, D'Agostino, Valiani, Del Grosso - Zè Eduardo, Calaiò
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Padelli - Benatia, Danilo, Domizzi - Basta, Pereyra, Pinzi, Lazzari, Pasquale - Barreto - Di Natale
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.60 - 3.10 - 2.80
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AS Řím - Bologna FC  (neděle 15:00)
Při posledním měření sil těchto dvou týmu se zrodila remíza, předtím vyhrálo AS. Bologna v minulém kole podlehla AC Milán, má tedy nyní co napravovat. AS chce před vlastními fanoušky navázat na výhru proti Interu.

Může se zdát, že ta nejhorší věc na posledním zápase AS, je čekání. Po přesvědčivém výkonu týmu trenéra Zemana se mnohým fanouškům zřejmě nebude chtít čekat celé týdny. Po dlouhé době se příznivci římského AS fotbalem bavili. Na druhou stranu, tento výsledek by neměl být přeceňován.

Nad ostatními samozřejmě čněl výkon kapitána Tottiho, ale byla to především důkladná týmová práce a kombinace fyzické připravenosti s technickou vyspělostí, která byla ten večer nad síly Stramaccioniho výběru. Bude zajímavé sledovat, co s týmem udělala mezinárodní přestávka. Mezi zraněné byli navíc započítání také Daniele De Rossi a Federico Balzaretti. Mimo hru jsou pro nedělní zápas také Simone Perrotta, Dodo, Michael Bradley a Bogdan Lobont. Otazník se také po pátečním tréninku vznášel nad startem Tottiho.

Bologna přijede na Stadio Olimpico s vědomím, že situace středního útočníka převažuje možnosti na jejich stranu. Do zápasu nastoupí Alberto Gilardino, který je za určitých okolností velmi nebezpečný. AS nemůže počítat s Pablem Osvaldem, který ve zmiňovaném utkání s Interem viděl červenou kartu a místo něj tak nastoupí Mattia Destro. Mladý útočník byl poctěn reprezentační pozvánkou a navíc se při své premiéře zapsal mezi střelce.

"Opravdu se těším na to, až budu opět hrát na své imaginární housle," sděluje útočník v reakci na obvyklý způsob slavení vstřelené branky.

Trenér Stefano Pioli musí doma nechat zraněného útočníka Roberta Acquafrescu, mimo hru je až do března Daniele Portanova. Ten byl obviněn v sázkovém skandálu. O absencích na domácí straně jsme se již zmínili. Doufejme, že zranění neovlivní zápas negativně a že máme před sebou opět napínavý zápas.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Stekelenburg - Piris, Burdisso, Castan, Taddei - Florenzi, Tachtsidis, Pjanič - Lamela, Destro, Totti
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Agliardi - Motta, Antonsson, Natali, Morleo - Taider, Peréz, Guarente - Koné - Diamanti, Gilardino
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.40 - 4.75 - 7.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
ACF Fiorentina - Calcio Catania  (neděle 15:00)
Stadio Artemia Franchiho bude svědkem velmi emotivního zápasu. Domácí Fialky přivítají Catanii, tedy tým, který sem ještě v minulé sezoně jezdil pod dohledem současného trenéra Montelly. Ten se tak postaví proti bývalým svěřencům.

První vážné setkání Catanie s jejím bývalým trenérem je tady! A doufejme, že o napínavé momenty nebude nouze. Jinak to ani v případě sicilského týmu nebývá. Tvář Fiorentiny se přes léto mohutně změnila, o tom zde již také byla řeč. První zápas se jí navíc povedl na jedničku, když zásluhou Stevana Jovetiče porazila Udinese. Další zápas ale nezvládla a o gól prohrála s lépe hrající Neapolí.

Poslední oficiální zápas nicméně Fiorentina neprohrála, protože v rámci přestupu Luky Toniho sehrála benefiční přátelské utkání s jeho bývalým Al Nasr a vyhrála rozdílem třídy. Na pozitivní výkon i výsledek bude pravděpodobně Montella chtít navázat i v utkání s Catanií. To bude ale tvrdší oříšek.

Catanie byla v prvním kole více než vyrovnaným soupeřem pro římské AS, s nímž si po remíze 2:2 nakonec rozdělila body. Následovala divoká přestřelka s Janovem, na domácí půdě jej udolala 3:2. Na který z těchto výsledků naváže nyní? Se čtyřmi body je sicilský celek na šesté pozici. Catania byla celou minulou sezonu známá svými špatnými výsledky na hřištích soupeřů, mimo vlastní stadion dokázala vyhrát pouze dvakrát. Nyní možná nastává čas zlomit špatnou bilanci. Další špatná statistika ukazuje, že z patnácti setkání těchto dvou celků Catania ve Florencii nevyhrála ani jeden. Domácí získali tři body desetkrát.

Trenér Rolando Maran má k dispozici celý kádr a nejspíš se dočkáme stejné sestavy jako v minulém kole. Domácí nastoupí s tradičně silnou záložní řadou, v útoku by se měl vedle Jovetiče objevit jeden z dvojice Toni - Ljajič.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Viviano - Roncaglia, Gonzalo Rodriguez, Tomovič - Cuadrado, Romulo, Pizarro, Borja Valero, Pasqual - Ljajič, Jovetič
Calcio Catania - pravděpodobná sestava:
Andujar - Alvarez P., Legrottaglie, Bellusci, Marchese - Biagianti, Lodi, Almirón - Barrientos, Bergessio, Goméz
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.85 - 3.40 - 4.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
SSC Neapol - Parma FC  (neděle 15:00)
Roberto Donadoni se vrací do Neapole se svojí Parmou a jistě tuší, že ho na stadionu San Paolo nečeká jednoduchý úkol. Domácí tým totiž v nové sezóně zatím bodově neztratil, byť i hosté na tom nejsou nikterak zle.

Partenopei začali sezónu superpohárovou porážkou od Juventusu, poté ale nastartovali své motory a po tříbrankové výhře v Palermu dokázali v minulém kole zdolat i silnou Fiorentinu. Nejvíc problémů tak v Neapoli měli a dost možná stále mají s trávníkem, proti Viole totiž nebyl ve stavu určeném pro kvalitní evropský fotbal, neutuchající práce během reprezentační přestávky ale měly na pažit blahodárný vliv.

Hosté se stoprocentní ligovou bilancí chlubit nemohou, v prvním kole totiž nedokázali překvapit na půdě mistrovského Juventusu, před dvěma týdny ale před svými fanoušky porazili Chievo a hned jsou na tom tabulkově mnohem lépe. Na náladě Parmě přidává i fakt, že z posledních třech střetnutí v kampánijské metropoli dokázala hned dvě vyhrát. Další překvapivé tři body by si jistě přál i Roberto Donadoni, který na lavičce Neapole krátce působil před třemi lety.

Bývalý reprezentační kouč přijíždí do svého bývalého působiště s kádrem, který v tuto chvíli nebrzdí žádné zdravotní neduhy. Po zranění je fit i Amauri, letní navrátilec k Ducali ale zůstane zřejmě jen na lavičce stejně jako třeba neapolský rodák Palladino. I domácí jsou na tom v tomto ohledu dobře, a pokud se na poslední chvíli neobjeví nějaké zranění hráčů vracejících se od svých národních týmů, nastoupí Partenopei v nezměněné sestavě.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
De Sanctis - Campagnaro, Cannavaro, Aronica - Maggio, Džemaili, Inler, Hamšík, Dossena - Panděv - Cavani
Parma FC - pravděpodobná sestava:
Mirante - Zaccardo, Paletta, Lucarelli - Rosi, Galloppa, Valdes, Parolo, Gobbi - Belfodin, Ninis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.62 - 3.75 - 5.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Delfino Pescara - UC Sampdoria  (neděle 15:00)
Po dvou zápasech je Pescara stále bez bodu, to ale hodlá co nejrychleji napravit. Ideálně již v duelu se Sampdorií, dalším nováčkem Serie A.

Pescara si zatím zvyká na život mezi italskou elitou a nutno podotknout, že ne moc úspěšně. Tým, který vyhrál Serii B, opustilo mnoho základních kamenů nečekaného úspěchu. Do AS Řím zamířil trenér Zdeněk Zeman, pryč jsou hráči jako Lorenzo Insign, Marco Verratti nebo Ciro Immobile. A bez nich jakoby si Delfíni nedokázali poradit s těžší soutěží a větším zápasovým rytmem. Proto nyní platí nováčkovskou daň.

První zápas v nové sezoně svedl Pescaru dohromady s Interem, což je vždy těžká varianta. Uvítací výbor Pescaru jasně porazil díky skóre 3:0. Stejný výsledek se opakoval i v dalším zápase s nováčkem z Turína. Trenér Giovanni Stroppa tedy má nůž na krku. Pokud nepřijde okamžité zlepšení výkonu a výsledků týmu, může přijít o místo.

Sampdoria utrpěla v korupční kauze kromě finanční pokuty také jeden trestný bod. Nebýt toho, nyní by pravděpodobně proháněla největší konkurenty na titul, zatím se jí totiž nevídaně daří. S pěti body po dvou zápasech sídlí momentálně na skvělém čtvrtém místě.

Janovský celek nejprve porazil o jeden gól AC Milán, ve druhém kole opět o jednu branku přestřílel Sienu. Nyní se chystá na jeden z posledních celků Serie A. Trenér Ciro Ferrara bude postrádat Juana Antonia pro zranění. Mimo hru bude pravděpodobně také brankář Sergio Romero, takže příležitost mezi třemi tyčemi by mohl dostat Tommaso Berni, bývalý hráč Lazia Řím. Domácí Pescara nebude moci počítat s vykartovaným Christianem Terlizzim, jinak má téměř kompletní kádr k dispozici.
Delfino Pescara - pravděpodobná sestava:
Perin - Zanon, Cosič, Capuano, Modesto - Colucci, Cascione - Balzano, Quintero, Caprari - Vukušič
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Berni - Berardi, Gastaldello, Rossini, Costa - Obiang, Maresca, Poli - Estigarribia, Maxi Lopéz, Eder
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.88 - 3.20 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Turín FC - Inter Milán  (neděle 20:45)
Duel sousedů v tabulce uzavře program třetího kola italské nejvyšší soutěže. Nováček Turín FC posilněný výhrou z minulého kola přivítá na svém hřišti ambiciózní Inter, který má naopak po posledním vystoupení před svými fanoušky co napravovat.

Domácí si zatím lepší start do sezóny představovat nemohli. V prvním utkání remizovali bez branek v Sieně a v tom druhém, před vlastním publikem, třemi góly roznesli dalšího nováčka z Pescary. Přesto na jejich kontě v tuto chvíli svítí trojka, do nového ročníku totiž vstupovali s jednobodovým odpočtem na účast v korupční aféře.

Stejně jako Granata má i Inter za sebou duel s Pescarou a i on delfíny vyprovodil třígólovým rozdílem, navíc na jejich stadionu. Před čtrnácti dny ale Nerazzurri narazili na soupeře jiného kalibru a po pohledném utkání si z jejich stadionu odvezlo všechny body římské AS.

Nyní je tak potřeba zabrat a to nejlépe tříbodově. "Turín je soupeř, kterého respektujeme. Navíc je ve skvělé formě, ještě neinkasoval a má dobrého týmového ducha. Víme, že to bude složité, ale chceme vyhrát," hlásí trenér Andrea Stramaccioni. "Nemůžeme si dovolit další chyby. Jsem si jist, že z těch, které jsme udělali proti Římu, se poučíme," dodal.

Šestatřicetiletý kouč nemůže stále využít služeb několika hráčů, mimo hru jsou Cristian Chivu, Dejan Stanković, Joel Obi, MacDonald Mariga a Gaby Mudingayi, zpět ve hře ale už je slovinský brankář Handanović. Domácí Turín, který je historicky jedním z nejlepších italských klubů, má mimo hru jen Sucia a zkušený trenér Giampiero Ventura naopak již může uvažovat o základní sestavě s Cercim.
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Gillet - Darmian, Glik, Ogbonna, Masiello - Brighi, Gazzi - Stevanovič, Vives, Sgringa - Bianchi
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Zanetti, Samuel, Ranocchia, Nagatomo - Guarín, Cambiasso, Pereira - Sneijder - Cassano, Milito
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.80 - 3.25 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Città di Palermo - Cagliari Calcio  (sobota 18:00)
Domácí mají co napravovat. Celku trenéra Sannina je až sedmnáctý, dvakrát dokonce inkasoval tři branky. Cagliari je sice o něco výš, ale rozhodně má na čem pracovat.

Když se vrátíme v čase na začátek minulé sezony, Palermo v prvním zápase přehrálo v divoké přestřelce Inter 4:3 a předpovídala se mu skvělá sezona. Nyní se vraťme zpět do současnosti. Po dvou zápasech se zdá, jako by Palermo bylo spolu s Pescarou jasným adeptem na sestup. Žádný bodový odpočet před startem sezony, přesto až sedmnáctá příčka. Navíc poměrně hrozivé skóre 0:6. Dříve vždy platilo, že utkání na stadionu Renza Barbery jsou vypjatá a padá hodně branek. Zároveň se ale počítalo se značnou aktivitou domácích hráčů a Palermo bývalo řazeno k celkům, které se pokusí o průnik do pohárů.

Současnost je ale naprosto odlišná. Dva katastrofální zápasy v úvodu sezony jsou toho jasným důkazem. Navíc se objevují informace, podle kterých by tým mohl opustit kapitán Miccoli. O vrtkavé povaze prezidenta Zampariniho netřeba se obšírněji zmiňovat. Před trenérem Sanninem tak stojí nelehký úkol - zachránit Palermo a pokud možno - pozvednout jej na vyšší příčky.

V utkání s Cagliari ale Sannino nebude moci počítat s Brienzou, Eranem Zahavim a Ignaciem Loresem. Otazník stále visí nad zdravotním stavem Mantovaniho.

Cagliari sice není v takové krizi, ale také jeho fanoušci si určitě přáli vyšší postavení, než je současná čtrnáctá pozice. Na kontě má sardinský celek pouze bod za remízu s Atalantou. To utkání bylo vůbec zajímavé. Například proto, že bergamský brankář Consigli chytil ne jednu, ale rovnou dvě penalty. Z pokutového kopu na něj nevyzrál nejprve Joaquin Larrivey, poté se neprosadil ani Daniele Conte.

Ani v minulé sezoně se Cagliari před bránou soupeře moc nedařilo, mělo čtvrtý nejhorší útok v lize. Navíc muselo řešit dlouhodobá zranění a také nemohlo hrát své domácí zápasy na domovském stadionu, což pro hráče ani fanoušky nebylo zrovna jednoduché. Nicméně, nyní začala nová sezona a v ní už bude chtít Cagliari uspět. V utkání s Palermem mu ale bude chybět velká opora zadních řad, zraněn je stoper Davide Astori.
Città di Palermo - pravděpodobná sestava:
Ujkani - Pisano, Mantovani, Von Bergen, Garcia - Bertolo, Donati, Kurtič, Iličič - Dybala, Miccoli
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Agazzi - Perico, Rossettini, Ariaudo, Pisano - Dessena, Conti, Nainggolan - Cossu, Pinilla, Thiago Ribeiro
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 2.40 - 3.10 - 3.10
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - Atalanta Bergamo  (sobota 20:45)
Giampaolo Pazzini, kontroverzní muž, který ale hned na úvod svého angažmá v milánském AC vystřílel novému zaměstnavateli tři body. Proti zopakování tohoto počinu jsou ale hosté z Bergama.

Do zmíněného zápasu s Bolognou zasáhly také další dvě posily. Postupně se do hry zapojili Nigel de Jong, který přišel z Manchesteru City, a mladý talent M'Baye Niang. Do druhého poločasu také naskočil Bojan Krkič, jehož si AC vypůjčilo z AS Řím. De Jong se uvedl pro něj asi už specifickým způsobem, již po půlhodině na hřišti dostal žlutou kartu. Vedení Rossoneri si od holandského záložníka ale slibuje mnohem víc než jen sbírání dvoubarevných karet. Předvede svůj tah na bránu, zkušenost a dynamiku už v zápase s Atalantou?

Zranění přesto dlouhou dobu oslabují tým AC, nejčastěji mezi takové hráče patří Alexandre Pato. Mimo hru jsou nyní také Riccardo Montolivo, Robinho, Rodney Strasser, Didac Vila, Sulley Muntari a Ignazio Abate. Diavoli by ale měli být zvyklí na dlouhý seznam zraněných opor a trenér Massimiliano Allegri určitě ví, jak své svěřence připravit na zápas s nevyzpytatelnou Atalantou.

Pozitivním jevem určitě je návrat Prince Boatenga, který by měl postupně převzít jednu z rolí tahounů nově skládaného týmu. Co se týká střetu těchto dvou týmů, v minulé sezoně obě klání vyhrálo milánské AC a to poměrem 2:0.

Atalanta by se na San Siru ráda dočkala své první výhry v sezoně. Zatím první zápas prohrála s Laziem, ve druhém zápase si rozdělila body s Cagliari. A děkovat za ně může jedině brankáři Consiglimu, který chytil dvě penalty hráčů Cagliari a tím zápas v podstatě rozhodl. Body se Atalantě velmi hodí také proto, že musí mazat jednobodové manko, které obdržela za skandál s korupční aférou.

Atalanta se může dlouhodobě spoléhat na služby dvojice Moralez - Denis, která nás postupně určitě přesvědčí o svých kvalitách. Pokud hledáme shodná znamení u obou týmů, také Atalantu trápí rozsáhlá marodka. Mimo hru jsou totiž Ezequiel Schelotto, Guido Marilungo, Ivan Radovanovič, Ferreira Pinto a Daniel Capelli. Trenér Stefano Colantuono se pravděpodobně bude muset opět spolehnout na služby brankáře Consigliho. Dokáže útočná vozba AC najít jeho slabinu, nebo Atalanta poprvé v sezoně vyhraje?
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Abbiati - De Sciglio, Bonera, Acerbi, Antonini - De Jong, Ambrosini, Emanuelson - Boateng - Pazzini, Bojan
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Bellini, Stendardo, Manfredini, Brivio - Raimondi, Cigarini, Biondini, Bonaventura - Moraléz - Denis
Kurzy sázkové kanceláře bet365: 1.50 - 4.00 - 7.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Juventus FC22006:16
2.SSC Neapol22005:16
3.SS Lazio22004:06
4.UC Sampdoria22003:15
5.AS Řím21105:34
6.Calcio Catania21105:44
7.Turín FC21103:03
8.Inter Milán21014:33
 Janov CFC21014:33
10.AC Milán21013:23
11.ACF Fiorentina21013:33
12.Chievo Verona21012:23
 Parma FC21012:23
14.Cagliari Calcio20111:31
15.Udinese Calcio20022:60
16.Bologna FC20021:50
17.Città di Palermo20020:60
 Delfino Pescara20020:60
19.Atalanta Bergamo20111:2-1
20.AC Siena20111:2-5
Bodové odečty
UC Sampdoria-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Turín FC-1za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
Atalanta Bergamo-2za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů
AC Siena-6za skandál s ovlivňováním výsledků zápasů

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (668)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele