Serie A - preview 21. kola

05.02.2021, 09:33, aktualizováno 07.02.2021, 08:35
Previews
Ante Rebič (© AFP)
Utkání Beneventa se Sampdorií Janov otevře dnešní program italské ligy. AC Milán se bude snažit vrátit do čela tabulky proti poslednímu Crotone. Udine hraje doma s Veronou, Parma hostí Bolognu. Večer pak Lazio narazí na Cagliari...
Benevento Calcio - UC Sampdoria  (neděle 12:30)
Čarodějnice z Beneventa jako kdyby někdo odčaroval a jejich kouzlo už ve čtyřech zápasech v řadě přestalo fungovat. Atalanta, Crotone i Inter jim nastřílely shodně po čtyřech brankách a za podobný kousek by se nezlobila ani Sampdoria, která se má zač mstít. Námořníci první vzájemný duel letošní sezony nezvládli a doma Beneventu podlehli 2:3.

Zápas na stadionu Ciro Vigorito je na programu už krátce po poledni a rozhodně slibuje zajímavou podívanou. V zápasech Beneventa padá poměrně hodně gólů, byť v poslední době to bylo především do jeho vlastní sítě.

S výjimkou zápasu v Cagliari musí svěřenci Filippa Inzaghiho na leden zapomenout. Čtyři porážky, jedna remíza a jedna výhra není dobrou bilancí a Čarodějky se díky tomu propadly na dvanáctou příčku. To samo o sobě není špatným umístěním, ale pokud budou pokračovat v nastoleném trendu porážek, čeká je výraznější sešup.

Sampdoria porážku v prvním zápase těžce kousala a na půdě Beneventa to bude chtít vrátit i s úroky. Námořníci jsou v tabulce desátí a pravidelně střídají porážky s výhrami. V letošní sezoně se zatím podařilo slepit víc jak dvě výhry jen jednou, což je pro Ranieriho tým určitě škoda. Před týdnem Sampdoria nestačila na Juventus, kterému podlehla 0:2.

Beneventu budou chybět zranění Letizia s Moncinim, kdežto na straně hostů chybí pouze zkušený útočník Manolo Gabbiadini.
Benevento Calcio - pravděpodobná sestava:
Montipó - Depaoli, Glik, Caldirola, Barba - Hetemaj, Schiattarella, Viola - Insigne, Caprari - Lapadula
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Silva, Ekdal, Jankto - Keita, Quagliarella
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.87 - 3.37 - 2.51
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AC Milán - FC Crotone  (neděle 15:00)
Zpět na první místo tabulky chce AC Milán a má k tomu ideální příležitost, protože na San Siru hostí poslední Crotone. Rossoneri určitě nesmějí nic podcenit, speciálně totiž oni mívali v minulých letech s papírově slabšími soupeři problémy.

AC Milán bude favoritem večera a pokud se chce vrátit na první místo, musí bezpodmínečně zvítězit. "Nestaráme se o tabulku. Víme, že potíže budou přibývat, musíme být na ten tlak zvyklí. Pořád trvám na tom, že být pod tímto tlakem je výsadou. A není to poprvé, co jsme se ocitli před vlastním zápasem za Interem," nechal se slyšet trenér Pioli. Inter v páteční předehrávce zvítězil ve Florencii 2:0 a minimálně do neděle stanul v čele Serie A s náskokem jednoho bodu.

Milánští nedávno dvakrát padli - s Juventusem i Atalantou, ale pokaždé se z direktu dokázali otřepat. V minulém kole porazili Boloňu 2:1 a proti Crotone nic jiného, než tři body neberou. "Vyhráli jsme těžký zápas v Boloni a chceme v tom pokračovat. Crotone nasbíralo méně bodů, než by si zasloužilo, ale je důležité, abychom zítra večer byli zase na vrcholu," dodal milánský kouč.

Pitagorici se zatím marně perou se svým osudem a po dvaceti kolech se krčí na posledním místě tabulky. Jejich ztráta na sedmnácté místo se zvyšuje a týmu by bod ze San Sira hodně pomohl, zejména pak po psychické stránce. Crotone na San Siru nikdy v historii nevyhrálo a těžké to bude mít i v neděli odpoledne.

Rossoneri bude chybět zkušený stoper Simon Kjaer, ale dobrou zprávou je uzdravení Gabbii a Kalulua. Dá se však předpokládat, že od začátku vedle Romagnoliho nastoupí Tomori. Trenéru Piolimu nebude k dispozici ještě Brahim Díaz. Kompletní nebude ani Crotone, které se musí obejít bez Moliny, Cigariniho a Pereiry.
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Bennacer, Kessié - Saelemaekers, Calhanoglu, Leao - Ibrahimović
FC Crotone - pravděpodobná sestava:
Cordaz - Magallan, Golemić, Luperto - Rispoli, Benali, Zanellato, Vulić, Reca - Ounas, Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.22 - 6.70 - 13.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Hellas Verona  (neděle 15:00)
Udinese v minulém kole konečně dokázalo přerušit smolnou sérii bez výhry a zase trochu odskočilo od pásma sestupu. Mnohem dál je od něj Hellas, ale ten zase pro změnu minule prohrál, takže má co napravovat.

Zebry se pod vedením trenéra Gottiho stále nemohou vymanit z jasného vzorce. Předvádějí velmi nápaditou a oku lahodící hru, jenže pálí neuvěřitelné množství šancí. V kombinaci s tím, že jejich obrana občas vymyslí kiks neslučitelný s první ligou, se nelze divit, že body na kontě nepřibývají. Naopak, trenér Gotti musí neustále balancovat na hraně záchrany své práce a ukončení poměru.

Poslední týdny ale přeci jen znamenaly změnu k lepšímu. Uhrát bod s Atalantou je fajn. Ale zopakovat i s Interem, to už chce velkou dávku kvalit. Nebo štěstí. To teď Udinese nemá, protože k obvyklým zraněným se připojil také vykartovaný mozek hry De Paul. Hellas má těch absencí taky požehnaně, protože mu chybí Ruegg, Miguel Veloso, Sturaro, Vieira, Favilli a Benassi.

S formou Hellasu je to teď jak na houpačce. Jednu výhru zpravidla následuje prohra. Po třech bodech proti Neapoli naposledy Hellas dostal také tři branky a to od AS Řím. V lize mu nyní patří až 9. místo, byť se pyšní třetí nejlepší obranou ligy.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Musso - Becao, Nuytinck, Samir - Stryger Larsen, Walace, Arslan, Pereyra, Zeegelaar - Deulofeu, Llorente
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Günter, Ceccherini, Dimarco - Faraoni, Ilić, Tameze, Lazović - Barák, Zaccagni - Kalinić
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.39 - 3.12 - 3.28
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Parma Calcio - Bologna FC  (neděle 18:00)
Parma se snaží vyřešit střeleckou krizi, která ji trochu nečekaně postihla. Nedělní podvečer bude další šancí zapracovat nové hráče do systému, protože se na Stadio Ennio Tardini ukáže Bologna.

Crotone, Spezia, Benevento nebo Udinese. Od těchto týmů by se před sezonou dalo s klidem říct, že jsou adepty na nejhorší útok v lize. Ale je to Parma, která nám každý týden ukazuje, co je všechno možné zahodit a jak ztěžka se někdy vytváří šance. Doposud se totiž střelci Parmy trefili pouze čtrnáctkrát, což je prostě zoufale málo. Není divu, že Parma aktuálně okupuje až předposlední příčku.

Experiment s Liveranim neuspěl a vyhozený trenér D‘Aversa měl naštěstí dostatek odvahy, aby se vrátil. Vedení neváhalo a koupilo mu vysněné posily jako třeba Dennise Mana, Andreu Contiho, Joshuu Zirkzeeho nebo veterána Graziana Pellèho. Jejich služby budou určitě zapotřebí, protože mimo hru zůstávají Valenti, Bruno Alves, Laurini a Karamoh.

Trenér Mihajlović se celé přestupové okno modlil o příchod hrotového útočníka, kterého mu ale sportovní ředitel Bigon nedopřál. Takže se Mihajlović bude muset poprat s tím, co má k dispozici. Aktuálně zůstává mimo hru jen dvojice Medel - Santander, což zas tak velká ztráta není. Bologna je na tom sice střelecky lépe než Parma, ale vyhrála jen jeden soutěžní duel z deseti posledních a je až na 15. místě.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Conti, Osorio, Gagliolo, Pezzella - Grassi, Hernani, Kurtić - Kucka, Cornelius, Gervinho
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Tomiyasu, Soumaoro, Danilo, Dijks - Schouten, Svanberg - Orsolini, Soriano, Sansone - Barrow
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.18 - 3.32 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SS Lazio - Cagliari Calcio  (neděle 20:45)
Neuvěřitelných třináct zápasů čeká na vítězství Cagliari Calcio, které se v neděli večer představí na Stadio Olimpico v Římě. Lazio rozhodně není soupeř na přerušení nelichotivé série, na druhou stranu Sardiňanům v jejich situaci nic jiného ani nezbývá.

Lazio se už brzy potká v Lize mistrů s Bayernem Mnichov a navzdory tomu, jak duel dopadne, si chce milionářskou soutěž zahrát i v příštím ročníku. Aktuálně patří Inzaghiho svěřencům šesté místo s dvoubodovou ztrátou na čtvrtý Juventus, přičemž ten má ještě jeden zápas k dobru.

Biancocelesti se v Serii A dostali do fantastické formy, když zvítězili pětkrát v řadě. Svojí sílu ukázali i v minulém kole na půdě Atalanty Bergamo. V duelu dvou osmifinalistů Ligy mistrů nastříleli tři góly a zajistili si postup na šesté místo právě na úkor Atalanty. Lazio se i v této sezoně opírá o schopnosti útočníka Cira Immobileho. Italský reprezentant už vsítil třináct branek a dotahuje se na čtrnáctigólového Lukakua nebo patnáctigólového Ronalda.

V úplně jiném rozpoložení se nachází Cagliari. Hosté se výsledkově trápí, což vedení nezabránilo, aby s Eusebiem Di Francescem prodloužilo smlouvu. Co si od neúspěšného kouče slibují? Sardiňané nevyhráli třináct zápasů v řadě! Naposledy porazili Sampdorii 7. listopadu a od té doby nic. Před týdnem už to konečně na tři body vypadalo, ještě v nastavení Cagliari vedlo nad Sassuolem 1:0, ale pozdní gól Jérémieho Bogy všechno zhatil.

Lazio doma s Cagliari prakticky neprohrává. Naposledy se tak stalo v roce 2009 a to dokonce dvakrát. Přes jedenáct let si Cagliari z Říma neodvezlo ani bod. Zářijový duel na Sardinii skončil výhrou Lazia 2:0, když se gólově prosadili Manuel Lazzari a Ciro Immobile.

Oba celky se musí vypořádat s několika absencemi. Na straně Lazia do hry nezasáhnou Luiz Felipe, Strakosha, Caicedo i suspendovaný Patric. Na straně Cagliari to zase jsou Rog, Klavan, Duncan, Deiola, Sottil a Ceppitelli. Sardinské mužstvo se snažilo v přestupovém období ještě posílit kádr, což se povedlo příchodem stopera Daniele Ruganiho.
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Reina - Musacchio, Acerbi, Radu - Lazzari, Milinković, Leiva, Luis Alberto, Marušić - Immobile, Correa
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Zappa, Godín, Walukiewicz, Lykogiannis - Nandez, Nainggolan, Marin - Pereiro - Joao Pedro, Simeone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.39 - 5.16 - 7.87
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
US Sassuolo - Spezia Calcio  (sobota 15:00)
Fotbalisté Sassuola natáhli sérii bez vítězství na čtyři utkání, ale teď mají ideální možnost bilanci ukončit. Jejich soupeřem bude Spezia, která si jako nováček nevede špatně, nicméně stále se pohybuje u sestupových příček.

Sassuolo naposledy porazilo začátkem ledna CFC Janov, ale od té doby na vítězství marně čeká. Ještě před několika týdny přitom obývalo pohárové příčky, ale vinou zmiňované série se propadlo na osmé místo. Přitom rozdíl mezi Sassuolem a sedmou Atalantou už činí pět bodů. Neroverdi v minulém kole zachraňovali remízu 1:1 na Sardinii s Cagliari a tentokrát by chtěli mít s výsledkem poněkud méně starostí.

Tři zápasy bez výhry je i Spezia, nicméně nováček soutěže za leden zapsal sedm bodů, což není úplně špatná vizitka. A klidně jich mohlo být více, kdyby v zápase s AS Řím neinkasoval na 3:4 v první minutě nastaveného času. I když zůstává celek z La Spezie v sestupovém ohrožení, není radno ho podceňovat a v Sassuolu to dobře vědí. Není to tak dávno, co Spezia zvítězila v Neapoli nebo v rámci Coppa Italia v Římě nad AS.

V historii se tyto kluby potkaly několikrát a Sassuolo pokaždé zvítězilo. Naposledy ve druhém kole v La Spezii vysoko 4:1.

Marodka se sice domácím vyprazdňuje, ale i proti Spezii nebude k dispozici řada hráčů, jmenovitě Romagna, Chiriches, Bourabia a suspendovaný López. Nejlépe na tom není ani Spezia, která se musí obejít bez zraněných Mattiella, Nzoly, Ferrera a Piccoliho. Mimo hru jsou i potrestaní Saponara s Pobegou.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Muldur, Marlon, Ferrari, Rogerio - Obiang, Locatelli - Traoré, Djuričić, Boga - Caputo
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Vignali, Erlic, Chabot, Bastoni - Estevez, Ricci, Maggiore - Verde, Galabinov, Gyasi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.87 - 4.88
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Atalanta Bergamo - Turín FC  (sobota 15:00)
Atalanta má rozhodně co napravovat, protože poslední dva soutěžní duely jí nevyšly. Po zklamání v Coppa Italia se naplno vrhne do ligového dění, v němž chce odpovědět na poslední porážku výhrou nad Turínem.

Obdivuhodná rychlost, s jakou se Atalanta pohybuje směrem vzhůru v tabulce, se v posledních týdnech lehce zpomalila. V minulých pěti soutěžních duelech totiž Atalanta vyhrála jen dvakrát. Čerstvě má za sebou první semifinále Coppa Italia, v němž se postavila proti Neapoli. A i když byste asi čekali pořádnou ofenzivní smršť, utkání bylo překvapivě vyrovnané a nakonec jsme se gólů nedočkali.

V lize by to také mohlo být lepší. Atalanta sice působí jako rozjetý stroj, ale někdy nečekaně padne. Z poslední doby namátkou třeba zápasy s Janovem nebo Udinese rozhodně měly skončit výhrami a ne jen remízou. V minulém kole navíc Atalanta dostala pořádnou facku od Lazia, které jí bez ostychu nasázelo tři branky.

I to má za následek až sedmé místo v tabulce, což je dost daleko od Ligy mistrů. Na druhou stranu, od čtvrtého Juventusu ji dělí jen tři body, takže nic tragického. Jedinou jistou absencí v kádru trenéra Gasperiniho je navíc jen obránce Šutalo a možná také Hateboer. Turín má dvě jisté absence a těmi jsou obránce Vojvoda s novou posilou Tonnym Sanabriou, který se čerstvě po přestupu nakazil koronavirem.

Turín také nezažívá povedenou sezonu a už musel sáhnout ke změně na trenérské sesli. Nový trenér Davide Nicola je specialistou na záchranu a zatím sbírá body pravidelně, byť po jednom. Za sebou má dva duely a oba skončily remízou. Naposledy Býky proti Viole spasil kapitán Belotti až v 88. minutě.
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Tolói, Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Gosens - Pessina, Iličić - Zapata
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, Lyanco, Bremer - Singo, Mandragora, Rincon, Linetty, Ansaldi - Zaza, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.48 - 4.73 - 7.09
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - AS Řím  (sobota 18:00)
V sobotu v podvečer se zraky milovníků calcia budou nejspíš upínat na Allianz Stadium. Domácí Juventus se v Turíně utká s AS Řím a tyto zápasy mezi zavedenými značkami italské kopané zpravidla vzbuzují hodně emocí.

Z Juventusu se v poslední době stala opět mašina na úspěch a družina mladého taktika Pirla vyhrává znovu zápas za zápasem. Z posledních deseti soutěžních zápasů Juventus vyhrál hned devět a nestačil jen na Inter. Ten si tak stále udržuje postavení druhého týmu Itálie hned za městským rivalem AC. Juventus je v tabulce pořád trochu pozadu. Ale v letošní paralympiádě, jak to každoročně definují čtenáři na EF, to v tuto chvíli znamená pramálo.

Stará dáma se z porážky od Interu evidentně poučila, protože semifinálový duel v Coppa Italia už zvládla mnohem lépe. Sice brzy prohrávala, když se trefil Lautaro Martínez, ale díky osobě Cristiana Ronalda a jeho dvěma brankám ještě do poločasu otočila skóre. Blíž do finále má tedy turínský celek. V tomto utkání měl trenér Andrea Pirlo dost odvahy na to, aby vystřídal Ronalda a důvod byl jasný.

V rozhovoru pro Tuttomercatoweb uvedl: "Ronalda jsem střídal z taktických důvodů. Čeká nás několik náročných duelů v krátké době a my musíme být připraveni. To znamená, že jsem jej chtěl trochu šetřit. Už v sobotu hrajeme proti AS Řím, což nebude snadný duel. Naposledy tady v Turíně AS vyhrálo a my musíme být v té nejlepší kondici, abychom mohli vyhrát."

V duelu s Vlky z Věčného města mu bude jistojistě scházet zraněný Paulo Dybala, karetní sběratel Bentancur a dost možná i Ramsey. Hosté budou mít absencí taky požehnaně. Především se na hřiště pro karty nedostane Lorenzo Pellegrini. Zraněni jsou rovněž Zaniolo, Smalling a Pedro. Fit zřejmě nebude ani staronová akvizice v podobě Stephana El Shaarawyho.

Římané museli v několika minulých týdnech řešit hodně nepříjemnou kauzu spojenou s hádkou mezi trenérem Fonsecou a Edinem Džekem, dosavadním kapitánem. Zdá se, že pro dobro klubu se oba kohouti usmířili, byť Džeko přišel o kapitánskou pásku. V základní sestavě tedy zřejmě nebude a portugalský kouč dá opět šanci ve formě hrajícímu Mayoralovi.

Vlci naposledy v Turíně vyhráli, ale to byla spíš ojedinělá vlaštovka. Jinak zde mají velké potíže vůbec bodovat. Stačí krátký pohled do minulosti. V Turíně se Vlci ukázali 86krát a z toho vyhráli pouze devět zápasů! Juventus navíc do jejich sítě dal o sto branek víc, než kolik zvládli Giallorossi. Těm se navíc proti přímým rivalům nedaří a body sbírají jen proti menším týmům. Tentokrát ale souboj bude pikantní i proto, že oba soupeře od sebe dělí jen jeden bod.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczęsny - Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Danilo - Kulusevski, McKennie, Arthur, Chiesa - Morata, Ronaldo
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Pau López - Mancini, Ibañez, Kumbulla - Karsdorp, Villar, Cristante, Veretout, Spinazzola - Mchitarjan - Borja Mayoral
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.67 - 4.23 - 5.25
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - SSC Neapol  (sobota 20:45)
Od zářijového střetnutí pod Vesuvem se toho na straně Janova hodně změnilo. Tým jmenoval nového kouče a pod Davide Ballardinim se vyšplhal na dosah klidnému středu. Grifoni už čtyři zápasy nenašli přemožitele a dokonce neinkasovali ani gól. Co na to Neapol, která stejnému soupeři nastřílela před třemi měsíci šest branek?

Janov vyměnil trenéra po porážce od Beneventa 20. prosince loňského roku a volba staronového kouče Davida Ballardiniho se ukázala být správná. Grifoni od té doby prohráli jen jednou v Sassuolu, jinak čtyřikrát zvítězili a dvakrát remizovali. Za úspěchy stojí především dva faktory - zlepšená defenzíva a probuzení útočníka Mattii Destra. Janov už čtyři zápasy v řadě neinkasoval a sám Destro zatížil konta soupeřů už devětkrát, z toho pět branek stihl nasázet pod Ballardinim.

Naposledy Janovští zvítězili v Crotone hladce 3:0 a v tabulce se posunuli už na čtrnácté místo. Domácí ještě vyhráno nemají, ale osmnáctému místu se vzdálili na šest bodů a blíže než záchraně mají do středu tabulky. V rámci 21. kola čeká Janov těžká zkouška v podobě zápasu s Neapolí. Poslední vzájemný duel skončil pro Janov šestibrankovou potupou a navzdory velkému zlepšení zůstává v roli outsidera. Už poměrně zaprášená je poslední vzájemná výhra, která pochází z roku 2009. Tehdy Grifoni zvítězili 4:1.

Neapol bojuje o postup do Ligy mistrů, z pátého místa na ní ztrácí dva body a vzhledem k dramatickému boji o nejvyšší příčky si nesmí dovolit zaváhat. Před týdnem Parthenopei porazili Parmu 2:0 a v Janově budou chtít na tři body navázat. Gattusovi svěřenci by rádi nastartovali delší sérii výher, což se jim zatím nedaří. Připomeňme také, že ve středu se Neapol utkala s Atalantou v prvním zápase semifinále Coppa Italia a duel skončil 0:0. To přeci jenom dává více šancí do odvety týmu z Bergama.

Domácí kouč Davide Ballardini se musí obejít pouze bez Biraschiho a stopera Zapaty. Tři absenci hlásí Neapol, které bude chybět belgický útočník Dries Mertens a obránci Koulibaly s Ghoulamem.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Perin - Masiello, Radovanović, Criscito - Zappacosta, Zajc, Badelj, Strootman, Czyborra - Destro, Scamacca
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Hysaj, Manolas, Maksimović, Mario Rui - Elmas, Bakayoko - Zieliński, Politano, Petagna - Lozano
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.75 - 3.79 - 1.81
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Inter Milán  (pátek 20:45)
Fiorentina se stále utápí ve druhé polovině tabulky a její marnou situaci prozatím nedokázal nějak výrazněji změnit ani trenér Prandelli. V páteční předehrávce 21. kola Serie A se navíc Fialky budou muset popasovat s jedním z favoritů na scudetto, Interem.

Toskánský celek zatím prožívá hodně mizernou sezonu. A i když se americké vedení v čele s prezidentem Roccem Commissem rozhodlo pro změnu na trenérském postu, kýžené zlepšení se zatím nedostavilo. Trenér Prandelli se pokusil o návrat ke kořenům, amarcord, jak to vyjadřují Italové, zatím to rozhodně není návrat úspěšný.

Fialky jsou v tuto chvíli až na 11. místě, herně rozhodně nepřesvědčují a ztrácí i proti jasně slabším soupeřům. Mít za 20 odehraných utkání na kontě jen 22 bodů, to je opravdu nepříjemná bilance. Z velké části za to může také neproduktivní útok, který dal dosud jen 21 branek. To je mimochodem druhý nejhorší výsledek z celé ligy! Když se ale Fialky setkávají s Interem, jsou schopné vyprodukovat velmi atraktivní podívanou.

Při posledním ligovém střetu těchto dvou tradičních italských mužstev padlo sedm branek a utkání to bylo hodně vyrovnané. Problém je, že i když Fialky dokáží Interu zatopit, porazit jej velmi často neumí. Doma sice při jejich poslední výhře Inter porazily 5:4, ale to musíme zajít až do roku 2017. Od té doby nic.

A aby těch negativních ohlasů nebylo málo, tak trenér Cesare Prandelli musí uhrát dobrý výsledek bez několika opor. Pro karty se totiž do utkání nezapojí dvojice Milenković - Castrovilli, což už je solidní absence. Trenér Conte se naopak může usmívat, protože se mu do hry vrací belgický tank Lukaku.

Oba týmy se naposledy utkaly v polovině ledna v rámci Coppa Italia a vyhrál Inter. Právě této soutěže se týkalo poslední soutěžní utkání milánského celku, který se v prvním semifinálovém duelu poměřil s Juventusem. Začalo to dobře, Lautaro Martínez zasadil Juventusu tvrdou ránu. Jenže Juventus ještě do poločasu spasil dvěma góly Cristiano Ronaldo a blíž do finále má tedy Stará dáma.

Inter by se jí rád odvděčil Scudettem a konečně po dlouhé době přerušil nadvládu týmu z Turína. Je pravda, že k tomu má nyní blíž než Juventus k obhajobě. Pořád mu ale z druhého místa na postavení lídra schází dva body, které má k dobru jeho městský rival. Takže další zaváhání si Conteho družina musí odpustit.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Martinez Quarta, Pezzella, Igor - Caceres, Amrabat, Pulgar, Bonaventura, Biraghi - Ribéry, Vlahović
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Kolarov - Hakimi, Barella, Eriksen, Vidal, Perišić - Sánchez, Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 7.17 - 4.51 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.AC Milán20144241:2346
2.Inter Milán20135249:2344
3.AS Řím20124444:3340
4.Juventus FC19116239:1839
5.SSC Neapol19121643:1937
6.SS Lazio20114535:2737
7.Atalanta Bergamo20106445:2636
8.US Sassuolo2087533:3031
9.Hellas Verona2086626:2130
10.UC Sampdoria20821030:3126
11.ACF Fiorentina2057821:3122
12.Benevento Calcio20641023:4022
13.Udinese Calcio2056921:2821
14.Janov CFC2056922:3021
15.Bologna FC20551025:3520
16.Spezia Calcio20461026:3718
17.Turín FC2029929:3815
18.Cagliari Calcio20361124:3815
19.Parma Calcio20271114:3813
20.FC Crotone20331422:4612

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (122)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak zahraje Fiorentina jako proti Juve nebo jako proti Neapoli?

Reagovat
ED91

To Juve hralo tragicky proti Fiore

Reagovat
Largo

S Fialkama to vidím bledě.

Jo a Forza Roma!!!

Reagovat
Mihal

Forza Inter!!! podme aspon na chvilku do cela ligy.

Reagovat
LesyJePan

Fiorentine ani troška neverím, jedine že sa hecnu na Inter ako na Juve. Skôr nie.

Reagovat
Zark

ti šupáci se hecnou vždycky jedině na nás

Reagovat
DelPiero137

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 Forza Inter

Reagovat
FuckT

Dnes budem optimista a tipnem si, ze Neapol vystreli aspon raz na branu a podari sa aj ziskat faul na nasej polovici po nejakom simulovani. Dnes je cas na velke veci! Forza Napoli.

Reagovat
Dejwa

něco by si měli nechat i na zítřejší zápas

Reagovat
Mihal

Reagovat
FuckT

Kurva ja na toto uz nemam nervy. Zarabaju peniaze za 5,000 ludi, co je dost zle samo o sebe, ale tito tu este ani nevedia aspon nieco zahrat za to. Ako hovori moj bratranec ked vidi zvierata alebo ludi na ktore zeny vacsinou povedia "ake zlatucke": "Ja by som ich tak bil."

Reagovat
Votas

Tady se sice píše Kolarov, ale noviny mají Bastoniho a celkem se nepletou, takže bych i věřil tomu, že nezačínáme s předem inkasovaným gólem. Jinak teda už by to chtělo vidět Sensiho... teďka už párkrát naskočil, tak by snad mohl něco odehrát. On je fakt křehčí, než váza dynastie Ming. A v karetním ohrožení jsou Barella, Bastoni a Brozo. To by chtělo nějak před zápasama s Laziem a AC protočit, ať se všichni nevykartujou naráz.

Reagovat
snuff24

Eriksen zase nic ? Nebyl nedávno hráč zápasu ? To pořad Conte tvrdí jak se zlepšuje, ale nezkusí ho na současnou Violu

Reagovat
smazaný uživatel

Bylo by dobré otřepat se z facky od Juventusu a urvat 3 body

Reagovat
Pharrell

Snad Inter vyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne

Reagovat
Yanek

Řešily se někde fin. problémy Inteu?

Reagovat
smazaný uživatel

??

Reagovat
smazaný uživatel

Co vím, tak čínská vláda výrazně omezila zahraniční investice do sportu a proto to Suning prodává. O žádných finančních problémech Interu jsem nikde nečetl. Jednání s prvním vážnějším adeptem, BC Partners, padla kvůli vizi, kterou angličané měli - chtěli přivádět za nízké částky talenty, kteří by v Interu vyrostli ve světové hvězdy. To se Suningu nelíbilo a jednání přerušili.

Reagovat
Yanek

Ok, nemám o tom přehled.

Suning face issues of their own in China, having paid off $1.5bn in debt last year, but with another $1.2bn in bonds set to mature this year.

Tohle nebude mít vliv?

Reagovat
smazaný uživatel

Áno, už som to dávnejšie písal, že Číňania musia Inter čím skôr predať. Tento týždeň som dokonca čítal, že musia ten predaj zorganizovať do konca tohto mesiaca.

Reagovat
Jajinek

Musím říct, že Sanchez se mi poslední týdny hodně líbí...

Reagovat
Panděvova ofina

V mezihře asi lepší, než Lautaro, ale prostě nemá čísla, což je mu vyčítáno.

Reagovat
smazaný uživatel

Presne tak, gól už nedal vyše 600 minút.

Reagovat
jack_donaghy

Co sa stalo so Sensim? Uz je nejaku dobu zdravy, ale furt sedi. Mal som dojem, ze pred zranenim bol dost dolezitym hracom.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud ho nasadíš do základu, tak se ti zraní při předzápasové rozcvičce a musíš tam narychlo někoho posunout. Takhle máš takřka 100% jistotu, že těch 11 chlapů, které jsi vybral, budou moci nastoupit od první minuty.

Reagovat
Jajinek

Perisic to je nefalšovaná tragédie...ale za tu kartu je mi ho líto. Opět alibismus že strany rozhodčího, kdy pískne podle toho jak to z dálky vypadá a ne podle skutečnosti.

Jinak posledních pár minut nic moc...musíme brzo přidat druhý gól.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja si v tejto sezóne neviem spomenúť na jeden jeho dobrý zápas.. vlastne ani moment.. dopredu zúfalý, pomalý, 1na1 neprejde, po tej jeho klasickej zasekávačke ide center na prvého obrancu alebo brankárovi.. dozadu tiež bieda

Reagovat
smazaný uživatel

Pekne ste to privolali

Reagovat
smazaný uživatel

jj konečne začal hrať

Reagovat
Bayern +

Tak to je sila, u nás vlani celé play-off CHL v základe a to sa bavíme o najlepšom tíme sveta. A v lige tiež odohral dosť dôležitých zápasov napr. pred Comanom či Coutinhom

Reagovat
smazaný uživatel

Viola druhý poločas naprosto neškodná. Snad nás to povzbudí do derby. Lukaku i Hakimi znamenají pro naši hru ohromný upgrade.

Forza Inter!

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
FuckT

Insigne bude dnes vecer asi chybat, co znamena, ze dobre spravy este existuju.

Reagovat
Zark

a to je dobře jo?

Reagovat
Largo

Změna rozestavení, to jsem na to zvědav. Favorit samozřejmě Juve, o tom není sporu, ale třeba překvapíme. Jsem zvědav na to, co udělá mistr Ronaldo s tou naší baby obranou...

Hlavně ať je to krásnej fotbal a z naší strany bojovnej výkon, víc si nepřeju.

Reagovat
FuckT

Teraz ma Fonseca sancu ukazat sa tym, ze Pirlovi da lekciu ohladom skusenosti. Uvidime.

Reagovat
LesyJePan

Drzim mu päste

Reagovat
Largo

No, vzhledem ke kvalitě i zkušenostem je to spíš na straně Juve...

Reagovat
LesyJePan

Bellotiho Torino

Reagovat
M11

Jsem zvedavy na Moratu.. posledni vykony bida.. akorat cim dal vic podrazdeny

Reagovat
Nuno čomes

Na to jak jste poslední roky suverénní v Itálii, tak se divím, že máte v útoku takového trageda.

Reagovat
Frantszek

Chodíte někdo z Pražanů do pizzerky Giallorossa?

Reagovat
Furia Ceca

V Praze je za mě nejlepší San Carlo na Malý Straně. Jsou to Italové a lepší pizzu jsem jedl jen v Piccolo Buco v Římě.

Reagovat
Furia Ceca

Jestli teda chceš tradiční Napoletanu

Reagovat
Frantszek

No, spíš mi jde o to, že to je restaurace/pizzerie vyloženě AS Řím. Majitel je fanoušek AS a vše se tam kolem too točí. Každý zápas AS je tam v přímém přenose.

Reagovat
Furia Ceca

Mně to pak docvaklo podle toho názvu Ale už jsem to nechtěl rozmazávat

Reagovat
Largo

Já už tam teda dvakrát zažil, že zápas tam v době utkání vůbec nedávali ani na tý malý televizi...

Reagovat
Largo

Já jo. Chodil jsem častějc, ale už tam sundali i plátno a neustále tam na plný koule hraje hudba...

Reagovat
Frantszek

škoda. Až se to rozvolní, tak se tam podívám, jestli je to takovej sranec, jak povídáš.

Reagovat
Largo

Je fakt, že naposledy jsem tam byl někdy v listopadu 2019, takže to není nejčerstvější zkušenost....

Reagovat
FORZAMILAN

Myslíš tu malou na Vinohradský?

Reagovat
10

Na Jiřáku mají jen pult, tohle je v čentru v Jakubský

Reagovat
FORZAMILAN

Aha, tak tam to neznám.....

Reagovat
Largo

Skvely veprovy zebra a rozsahla nabidka kvalitniho cervenyho. Cena velmi privetivy (na centrum), mala restaurace az intimni atmosfera...

Reagovat
Frantszek

koukám, že na té Vinohradské je to taky. Takže má pravdu ten chlapec. Od stejného majitele.

Reagovat
Largo

jj, sou dvě.

Reagovat
FORZAMILAN

Jo, díky za tip, žebírka mám rád...a když už jsme u těch dobrot, tak ti a ostatním taky něco doporučím, jsou fakt luxusní: https://www.porks.cz

Reagovat
Largo

Slyšel jsem, ale nějak nebyla příležitost. Každopádně díky. Jen je škoda, že je ta nabídka piv docela omezená na ty klasiky. V Giallorosse mají skvělýho Matušku.

Reagovat
Furia Ceca

Matuška Toho maj v Domyno Burgers.

Reagovat
Largo

Výborný pivo.

Reagovat
Furia Ceca

Zrovna předevčírem jsem si vzpomněl, jak to bylo vždycky fajn v sobotu zajít s nějakým kámošem do fajn restaurace na pořádný maso a kvalitní pivo

Reagovat
Largo

To mi povidej. Me ty lidi tak chybej, ze bych sel na pivo i s juventinem nebo lazialem

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
FORZAMILAN

No já jsem v tomhle konzervativní, já si jedu plzničku...no a maj tam i slivovičku od Žufánka, takže všechno v pohodě....kdyby někdo neznal: https://www.zufanek.cz/produkt/slivovica/

Reagovat
Largo

Chapu. Ja mam rad minipivovary, idealni mirou je pro me pinta. Krome toho kvalitni whisky a vino. Mam vetsinu rodiny na Morave, ale slivovice me vzdycky nevim proc natahovala

Reagovat
Frantszek

mezi Národkou a Staromákem.

Reagovat
Frantszek

tak pozdě.

Reagovat
M11

RONALDO !!!

Reagovat
10

Jak málo stačí k radosti. Líbí se mi, že Andrea přestal lpět na tom hipsterským napadání v 8 lidech u vápna soupeře. Od Zemana blíž k Maxovi, to je pozitivní zpráva...ale furt tam je dost nesmyslů, hlavně ta potřeba neustále nesmyslně kombinovat kolem vlastního vápna.

Reagovat
Furia Ceca

Ronaldo a Orsatovy hodinky

Reagovat
Yanek

Toro

Reagovat
Alberto Aquilani

Nebaví ma to, kombinujeme jak drblí, bez jedinej šance, iba to rozťahujeme do šírky, hentí prejdú dvakrát polovicu a tá portugalská defka dá z toho gól a brvno...

Reagovat
Alberto Aquilani

Jo, a treba už napísať, čo si musel všimnúť posledné obdobie každý, kto ho videl. Kumbulla je hrozne hrozný. Neviem, či sa na ňom podpísal covid, ale chalan smrdí prúserom vždy, ked je blízko lopty...

Reagovat
Frantszek

musí to hovado Ronaldovské dostupovat rychleji.Nechává se mu moc prostoru. On je prostě pořád strašně nebezpečnej.

Reagovat
Largo

Spinazzola je hroznej- Na chvíli se dycky vtělí do Ronalda, udělá pár přešlapovaček a když to kupodivu nezabere, vrátí míč na stopery. A Micki, Veretout nebo Mayoral se mu můžou nabízet kolikrát chtějí. Hrozná brzda. I ta akce Juve u gólu začala jeho pokaženou diagonálou...

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud myslíš, že se nacpou do vápna a čekají, až Spina přejde přes dva hráče a pošle jim míč, tak ano. Miki mu stahuje hráče k lajně a dostává se tak do horší pozice, než je Spina, proto přihrávky nedostává.

Reagovat
Largo

Mayoral a Veretout, kterej se často vysouvá, se nabízejí poměrně pravidelně, ale zbytečně.

Reagovat
ED91

Šak to je váš najschopnejší hráč.

Reagovat
Largo

Spinazzola?

Reagovat
ED91

J

Reagovat
Alberto Aquilani

Stačí len nakopnúť loptu na Kumbullu, viac Pirlovi netreba

Reagovat
Lech

By me zajimalo kolik mame golu z rohu za celou sezonu. To je neco strasneho. Co me udivuje dal jsou ty nastreleny prihravky do vapna na "nekoho" (vetsinou do nekdo "zpracuje" holeni nebo kolenem...), takhle se chceme prokombinovat do sestnactky? Wau

Reagovat
Lech

Ronaldo je borec. Uplne opak toho co tu je ke cteni od mistnich JJ fans. Kde byste byli bez nej hosi, kde?

Reagovat
danko10

Toto je pre Pirla doposiaľ jeden z najjednoduchších zápasov. Suchunké 442 v hlbokom bloku, nech sa tí naši šašovia vyblbnú na lopte 30 metrov od brány, sem-tam to poslať kopcom do miest, kde sa snaží Kumbulla nezakopnúť o vlastné nohy a keďže v kasni máme polodementného hádzanára, stači nejak, akokoľvek trafiť bránu.

Kumbulla zatiaľ napĺňa štandard hráča, o ktorého stála ligová špička a skončil v Ríme, úplne dokonale.

Reagovat
Lech

Jsme celkove lepsi, nevim co tu vsichni mudrujou na Kumbullu, co udelal tak spatnyho? Ze mu mezi nohama prosla strela ronalda? Nebo ze zachranil cisty gol (sice se stestim do brevna)? Fakt nevim. Nejjednodussi jebat do golmana a 20 letyho stopera, ti si fakt zaslouzili zmint

Reagovat
10

Co je v tvých očích ten "celek"? Střely na bránu? Góly? Šance? Vyhraný souboje? Jste lepší v držení míče, to je vše.

Reagovat
danko10

Lepší v čom? Videl si, kde stál brankár pri góle? A ako Kumbulla dostupuje Ronalda?

Reagovat
Largo

U toho Lopeze jsem si taky rikal, co to tam dela... Pozicne uplne mimo.

Reagovat
10

Ano, ale ještě 2 měsíce dozadu by tohle Pirlo hrát odmítal, protože měl na základě trenérskýho kurzu v Covercianu představu, že bude Juventus hrát jako Cruyffův Ajax. A to už jsem přestával věřit tomu, že někdy něco změní...tím jsem chtěl říct, že i vy máte pořád naději

Reagovat
smazaný uživatel

Cristante a dopravní kužel jedno jsou. Dlouhodobě ukazuje, že je to squad player pro zápasy se soupeři ze spodku tabulky. Do takového utkání vůbec nepatří, radši bych tam viděl Diawaru, ten aspoň nebrání jako školačka.

Reagovat
Lech

Tu rozehravku ve stredu pole bych chtel videt jeste jednou z jineho pohledu co se vlastne stalo ze nebyla prerusena hra a misto toho z toho byl brejk JJ, protoze do te doby je u me Orsato spina

Reagovat
M11

RETE !!!

Reagovat
10

Taktika nechat soupeře, aby se porazil sám, slaví úspěch 2. zápas v řadě...

Reagovat
Frantszek

hade

Reagovat
Largo

Bohuzel, mas pravdu. Tohle je hruza.

Reagovat
ED91

Ale pozerat sa na to z pohladu fanúšika Juve je očidrásajúce. Poteší jedine výsledok.

Reagovat
10

Njn, tohle období, kdy 2 měsíce hrajou každý tři dny, není čas pro nějaký velký hrdinství, tenhle pragmatismus může zachránit sezonu.

Reagovat
Furia Ceca

Ten los máme vražednej... Příští víkend Neapol, v tejdnu Porto. Ještě že v Coppě máme na Inter super náskok.

Reagovat
10

je to masakr, hlavně už dneska to byl 11. zápas v 34 dnech...

Reagovat
ED91

Snáď budeš mať pravdu

Reagovat
Furia Ceca

Chillini – De Ligt – Demiral

Reagovat
smazaný uživatel

Když máte za trenéra Chucka Norrise, tak si můžete dovolit hrát úplnou piču a stejně vyhrajete.

Reagovat
To som ja

To sedí presne na 2.polčas,Chuck Norris nevystrelil ani raz na bránu,no aj tak dal góla

Reagovat
pistacik11

Juve tak hra odkedy si pamätám, jediná výnimka je sezóna a pol pod Contem a aj to iba v lige

Reagovat
Zark

Panděv highlander

Reagovat
Panděvova ofina

Reagovat
Dejwa

Goran

Reagovat
LesyJePan

Je to bieda.

Reagovat
BaggioRoberto

Ale Rafa, tohle se nedělá. Sebrat spiluhráči míč z lepší pozice.

Reagovat
Yanek

Crotone tam nechává hrozně moc prostoru... Ibra

Reagovat
BaggioRoberto

Tahle akce pohladila. Zlatan stále borec.

Reagovat
FORZAMILAN

Uff no konečně......ale akce hezká

Reagovat
FORZAMILAN

Zlatan to tam už jenom zkušeně uklidil

Reagovat
Eldarion

Proti týmto slabším súperom čo nás čakajú by sme sa zas mohli dostať po pohody pred derby. Po pár slabších zápasoch je Theo dnes zas Theo a Rebic je asi späť

Reagovat
Yanek

Reagovat
BaggioRoberto

Krása.

Reagovat
rossoneri89

Zmurkol som a zrazu dal Rebic 2 góly

Reagovat
LesyJePan

Som rad ze si zahra aj Hauge s Mariom. Ibra Rebic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele